מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שומנים בדם וכולסטרול נמוךאסף11/07/2010
אני בחור בן שלושים ושש בריא,מתעמל, שוקל 82 ק"ג. לא מעשן (מידי פעם סיגריה פה ושם).
לפני שנה עשיתי בדיקות דם.
הכל יצא בסדר חוץ מטרגלצרידים 310.
הכולסטרול 157 , כולסטרול טוב 26 ,רע- לא ניתן לחישוב ומשוער 131.
השנה עשיתי שוב אותן בדיקות ויצאו ערכים דומים מאוד.
האם ישנה סיבה לדאגה?
איך אפשר מורידים את רמת הטרגלוצרידים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסף
ד''ר אבישי אליס11/07/2010הבעיה שלך היא שילוב של טריגליצ גבוהים ורמת HDL נמוכה
כדאי לברר האם אין סוכרת, שבלוטת התריס פועלת היטב
כמו גם נושא השמנת יתר
ובעיקר לברר את הנושא התזונתי והפע הגופנית הסדירה
בהמשך יהיה ניתן לשקול את הטיפול התרופתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
אסף11/07/2010שחכתי לציין שגובהי הוא 184. אין כל כך השמנת יתר.
האם המלצתך לראות רופא מומחה או דיאטנית או שניהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסף
ד''ר אבישי אליס12/07/2010איני רואה אותך מול עיני
פנה לרופא המשפחה ולדיאטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי - Tredaptiveיוני08/07/2010
שלום רב
עברתי צינתור לפני מספר שנים ואני מטופל בליפיטור+איזיטרול, עם פרופיל שומנים תקין בסה"כ כאשר הכולסטרול הטוב נמוך ונע בין 30-40 בד"כ. ע"פ המלצת הרופא המטפל וכדי לשפר ערכי הכולסטרול הטוב התחלתי עם Tredaptive ולקחתי כדור אחד לפני השינה. תופעות הלוואי היו קיצוניות !! אחרי כשעתיים וחצי הפנים של בערו (בדומה לשיזוף יתר), הרגשתי קוצר נשימה ואף התעלפתי. עדכנתי את הרופא המטפל וכמובן שזו היתה הפעם הראשונה והאחרונה שלקחתי את הכדור הזה.
האם תופעות הלוואי ברמה הזו ידועות?
איך ניתן לברר זאת עם MSD? נכנסתי לאתר והם מפנים בעניין שאלות רפואיות חזרה לרופא המטפל
בברכה
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוני
ד``ר רפי ביצור08/07/2010טרדפטיב מכילה ניאצין, והאירוע שתיארת עלול לקרות עם ניאצין. רוב המטופלים אינם סובלים מכך, וגם אם כן - בחומרה פחותה בהרבה, אך יש גם מקרים מעטים קיצוניים יותר. אמנם בטרדפטיב יש גם חומר שתפקידו למנוע תופעה זו, אך כמו כל דבר ברפואה (ובחיים) הוא אינו יעיל ב- 100% מהמקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - ועוד שאלה
יוני08/07/2010תודה על התשובה. לא ציינתי שאני לוקח גם "נון פלש ניאצין" כחודשיים ושם לא היתה לי כל תופעת לוואי. האם כאן (בטרדפטיב) הניאצין קיים בריכוז גבוה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוני
ד``ר רפי ביצור08/07/2010"נון פלש ניאצין" הוא "נון פלש" מכיוון שהוא "נון ניאצין"....
בדיקות הראו שאינו מכיל חומר פעיל במידה משמעותית, ואין לו כל השפעה על שומני הדם. זו גם הסיבה שאינו גורם לתופעת ההסמקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יוני09/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי רד רייסשלומית ישראלי05/07/2010
האם אתם מכירים את הכדורים רד רייס, המטפלים בהורדת כולסטרול. רכשתי אותם בארה"ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית
ד''ר אבישי אליס05/07/2010
החומר מוכר, הוא אכן מוריד כולסטרול באופן מתון ביותר, היות ומכיל לובסטטין (סטטין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואידניאלה01/07/2010
האם יש תופעות לוואי לנגמלים מסוכר?
הסוכר היחדי הנצרך הוא מדבש ופירות..
הבנתי שאם המקור היחידי של סוכר, לגוף הוא מפירות זה לא מומלץ כי יש לזה טריגליצרידים גבוהים..
המון תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל..
ד``ר רפי ביצור01/07/2010גמילה מסוכר, כמו מכל דבר אחר אינה קלה.
סוכר מכל מקור שהוא עלול להעלות את רמת הטריגליצרידים באנשים עם נטיה לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- triglyceridesמתי סימון28/06/2010
אני בת 70 ויש לי עודף שומנים בדם - 171 שזה מעל המקסימון. אני משתדלת לשמור באוכל ועושה הליכון 3-4 פעמים ביום. מה עוד עלי לעשות כדי לא לסכן את הבריאות שלי. אני נוטלת כדור קרטיה כל יומיים וכדור לקולסטרול (יש לי 183) כל יום 20 מ"ג. האם כדאי לקחת אומגה 3 או ויטמין B קומפלקס ? אודה לכם אם תענו לי על שאלותי. בתודה מראש מתי סימון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי
ד''ר אבישי אליס28/06/2010בכדי שנוכל לענות על שאלתך אנא דייקי בנתונים:
עודף שומנים 171 ? לאיזה ערך את מתכוונת? טריגליצרידים?
כולסטרול 183 - לאיזה ערך את מתכוונת? סכ כולסטרול?
מה רמת ה LDL ומה רמת ה HDL?
ואיזה כדור את נוטלת?
האם ישנן מחלות? והאם מעשנת?
לכשיהיו כל הנתונים, נוכל להתייחס טוב יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופהיקי23/06/2010
שלום רב
האם קיימת תרופה להעלאת רמת הכולסטרול הטוב?
אם כן, היש סיבה לכך שמי אשר נמצא בסיכון גבוה, ורמת הכולסטרול שלו הטוב נמוכה , אינו מקבל טיפול?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה
ד''ר אבישי אליס23/06/2010
ניאצין היא התרופה הקיימת כיום להעלאת רמות HDL
בארץ ישנם כיום 2 תכשירים: ניאספאן וטרדפטיב
באשר לשאלתך השניה, יש לפנות לרופא המטפל ולברר עימו את האינדיקציה לטיפול, האם ישנה התווית נגד, וכן את המינון וההוראות לנטילת התרופות.
מידע נוסף ניתן לקבל במרפאת ליפידים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
יקי24/06/2010תודה עבור תשובתך.
אני מבקש להוסיף ולשאול :
כמה דרגות התרופה יכולה להוסיף לHDL ?
תודה עבור תשומת הלב
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אבישי אליס24/06/2010במינון של 2 ג עליה של כ 25 אחוז בממוצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהרחלי23/06/2010
ד"ר ביצור שלום רב!
אני בת 36 (אחרי 2 לידות) נוטלת למעלה משנה ציפרלקס 10 מ"ג עקב התקפי חרדות.
מאז נטילת התרופה אני מרגישה מצויין, בן אדם חדש, לא זוכרת כבר מהו התקף חרדה.
אך לצערי הרב מתחילת לקיחת הציפרלקס חלה עלייה משמעותית במשקל, עליתי במשך שנה 9 קילו ואני לא מצליחה לרדת במשקל.
אני נילחמת עם המשקל, אוכלת מסודר ויש לי תפריט מובנה של שומרי משקל
אציין שאני לא עוסקת בפעילות גופנית, בשבועיים הצלחתי לרדת חצי קילו, שזה ממש מעט. ואני מיואשת.
האם יש כדור אחר שיכול להחליף את הציפרלקס? כי אם אני מוותרת קצת על פחמימות (כי הבעיה הרצינית שלי היא פחמימות ובעיקר לחם ומאפים למיניהם), הבטן שלי ממש שורפת.
יש לך עיצה?
על הציפרקלס קשה לי מאוד לוותר כי הוא עוזר לי משמעותית, אני יותר עם ביטחון, לא חווה התקפים של חרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
ד``ר רפי ביצור23/06/2010לגבי הציפרלקס - אמנם זה אינו תחום התמחותי, אך אם היא עוזרת לך מאד לא בטוח שכדאי להחליפה. התייעצי בפסיכיאטר המטפל.
לגבי בירידה במשקל - חצי קילו בשבועים = קילו בחודש = תוך 9 חודשים את חוזרת למשקל הבסיסי שלפני הציפרלקס - לא נורא בכלל! ואם יקח קצת יותר - גם לא נורא. מה שעלה תוך כשנה - ירד בערך באותו הזמן. אם תקפידי על תזונה נכונה (רצוי בהנחיית תזונאי/ת) - העתיד ורוד. פעילות גופנית חיונית, ואל תוותרי עליה בשום פנים ואופן (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
רחלי24/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ck גבוה בבדיקת דםדני19/06/2010
שלום רב,
בן 39. בבדיקה שגרתית שבוצעה לאחרונה נמצאו ערכי טריגליצרידים גבוהים מאד (624) ובהתאם גם כולסטרול גבוה. לאחר כחודש וחצי של שינוי בהרגלי תזונה וספורט ולקיחת כדור יומי - בזפיברט 400, בוצעה בדיקה חוזרת בה כל הערכים תקינים (בטווח המומלץ) אולם נתון אחר נמצא גבוה - CK=246. הבדיקה בוצעה אחרי לפחות 14 שעות צום ויומיים ללא פעילות גופנית קדמו לה.
מה משמעות תוצאה זו והאם נתון זה עשוי להיות מושפע מהכדור?
בתודה,
דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
ד``ר רפי ביצור19/06/2010יתכן וערך ה- CK קשור לטיפול בפיבראט ויתכן שלא. בכל מקרה - זהו ערך חסר משמעות.
אם אינך סובל מכאבי שרירים - אין להתחשב בערך CK הנמוך מפי 10 מהערך העליון של הנורמה (1500-2000 לפי ערכי היחוס של המעבדה) מאחר ואינו מצביע על נזק לשריר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידה ישירה של כולסטרול/LDLביאנקה16/06/2010
שלום רב,
ברצוני לדעת, האם קיימת בישראל אפשרות למדידה ישירה של ה- LDL, בדגש על הגודל, כמו בדיקת NMR שמבצעת חברת LipoScience בארה"ב: ?תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלון
ד''ר אבישי אליס16/06/2010למיטב ידיעתי לא, ובוודאי שלא בשימוש רוטיני
איני סבור שמדידה שכזו תוסיף לך מידע משמעותי ועקרוני ברמה האישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה והסבר
ביאנקה17/06/2010בדיקת הכולסטרול הראשונה שעשיתי בוצעה בסוף ינואר והשנייה לפני שבוע ואלה התוצאות:
כולסטרול: 287->356
שומנים: 74->61
HDL: 78.8->86.1
LDL: 193.8->258.2
NON HDL: 209->270
לא נבדוק בבדיקה הראשונה:
CRP: נמוך מ- 0.5mg/dl
ויטמין די: 22ng/ml
כדי שיהיה ברור, ה- TC, LDL ו- HDL עלו, שומנים ירדו.
במהלך התקופה בין הבדיקות, הורדתי את הפחמימות המעובדות (לחמים, עוגות, סוכרים) מהתפריט ועברתי לתזונה מבוססת חלבונים ושומנים (בדומה לאטקינס). על פי מה שקראתי, תזונה כזו יכולה להעלות את ה- LDL, אך זה מכיוון שגודל החלקיקים עולה ולא מספרם; חלקיקי LDL גדולים אינם אתרוגניים ולכן לא צריך לדאוג מכך. בבדיקה הרגילה שבה *מחשבים* את מסת ה- LDL, אין ביטוי לגודל החלקיקים, כי הרי הנתון הוא של מסת החלקיקים לליטר.
בנוסף, היחסים בין ה- TC, ה- LDL וה- TG לבין ה- HDL נשארו טובים ואף השתפרו ושוב, לפי מה שקראתי, היחסים הם מדד טוב יותר ממדד הכמות.
דבר אחרון, ה- HDL שלי די גבוה והשומנים נמוכים ואלה מדדים טובים.
כל זה מוביל אותי לכך שמצבי הוא טוב, על אף מספרי ה- TC וה- LDL.
אשמח להתייחסותך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופהיקי15/06/2010
שלום רב
אני בן 72. מזה 16 שנה חולה לב מובהק .
נתוח מעקפים . כעבור 10 שנים מעקף ימני נסתם. הותקן סייפר . כעבור 4 שנים נוספות , אותו מעקף נסתם במקום אחר , הותקן סטנט בלתי מצופה .
כמו כן עברתי נתוח בשני הקרוטיסים בהפרש של 3 חודשים , ימני " היצרות קריטית ". שמאלי , "היצרות קשה".
חולה באי ספיקת לב. וקרדיומיופטיה היפרטרופית .
את כל הרקע הזה אני מתאר לאור המלצת המצנטרים בעת התקנת הסטנט האחרון .
כולסטרול 151.1
טריגליצרידים - 146
כולסטרול HDL - 47
כולסטרול LDL - 74.5
נן HDL כולסטרול - 104
ראוי לציין שאני נוטל סימוביל 40 מ"ג . מישקלי תקין ואני צועד מידי יום .
וכמובן נוטל תרופות רבות ללב.
המצנטר הודיע לרופא המשפחה שלי כי במידה וה-LDL יעלה על 70 יש להמיר הסימוביל בליפיטור!
האם הוראה זו נראית סבירה? הרי 70 הוא בתחום הנורמה.
אודה על התיחסותכם.
בברכה יקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקי
ד''ר אבישי אליס15/06/2010אנו שואפים וממליצים שלחולים עם מחלת וכלי דם תהיה רמת LDL-C מתחת ל 70 . אגב אחרים יאמרו שאם מחלתך כרגע יציבה (לא עברת צינטור או ניתוח קרוטידים בשנה האחרונה), אזי ניתן להסתפק בערך מתחת ל 80 ואולי אף מתחת ל 100 .
במקרה שלך, ובהנחה שבשנה האחרונה מחלתך יציבה, השאיפה ברורה, אך ספק בעיני אם יש הבדל משמעותי בין LDL 74 ל- 65 . האם הערך 74 חוזר על עצמו האם יש ערכים גבוהים או נמוכים יותר? בהתאם ניתן לחשוב האם יש צורך בהחלפת תרופה.
מציע לחזור ולעקוב אחר הבדיקות ולא להסתפק במדידה אחת,
בכל מקרה אני מציע לחשוב על הוספת טיפול בתכשירי ניאצין (טרדפטיב או ניאפאן) במטרה להעלות את ערכי ה -HDL - וליתרון שבכך בנקודה וערכים אלה מוכח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיהאורן12/06/2010
שלום רב,
אני כבן 30, לפני כשנה התחלתי לסבול מכאבים חזקים בגב, ולאחר צילומים היה חשד לאוסטואיד אוסטאומה באיזור חוליה D5. הרופאים המליצו להימנע מהתערבות כירורגית. כדי להתמודד עם הכאבים אני לוקח כדור ארקוקסיה 90 מ"ג פעם בשלושה ימים ובנוסף כדור אספירין 325 מ"ג אחד בלילה. הטיפול הנ"ל נמשך כשנה. להבנתי שימוש ממושך בארקוקסיה עלול לגורם לתופעות לוואי בקיבה וכן ליצור בעיות לב וכליות. האם כדאי לשקול את החלפת השימוש בארקוקסיה בסלקוקסיב או אתופאן?
בברכה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורן
ד``ר רפי ביצור12/06/2010בשימוש כרוני מושך - זו טריפה וזו נבלה.
כל התרופות ממשפחת ה- NSAID, כולל כל התרופות שמנית, עלולות העלות את הסיכון למחלות לב וכליות. אין כל עדות שאחת מהתרופות שמנית עדיפה על האחרות מבחינה זו.
אם לא עשית זאת עד כה - הייתי ממליץ שתפנה למרפאת כאב. יתכן והם ימצאו אפשרות יעילה ופחות מזיקה לשליטה על הכאב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגליצרידים גבוהיםאורנה09/06/2010
אבקש לדעת
אני בת 48 תמיד היה לי 143 טריגליצרידים-בדיקה אחרונה בינואר האחרון
עשיתי בדיקה השבוע והיה 314 - עשיתי למחרת שוב את הבדיקה ושוב אותו דבר-
HDL לא ניתן לחישוב-
אבקש לדעת האם זה נורמלי או טעות בבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורנה
ד``ר רפי ביצור09/06/2010תוצאה החוזרת על עצמה פעמיים היא כנראה אמינה.
לעליה בטריגליצרידים יכולות להיות מס' סיבות:
1. הבדיקה לא בוצעה בצום
2. הייתה עליה משמעותית במשקל, ביחוד ע"ר דיאטה עשירה בפחמימות ומיעוט פעילות גופנית
3. עליית ערכי סוכר והתפתחות סוכרת או מצב קדם-סוכרתי
4. מחלות כליה שונות
5. ועוד, ועוד...
אנא פני לרופא המשפחה לבירור, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות ליעוץ מרפאת ליפידים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרקפת שומנית בקודקוד הראשאתי חורי02/06/2010
השיער שלי חלק ומאוד בריא.. בזמן האחרון נהיה לי כמו שומן רק בקודקוד הראש.. חשבתי שזה מהשמפו והחלפתי אותו.. לאחר כמה זמן זה נהיה בסדר.. עכשיו זה שוב חזר לי ובהרבה יותר גרוע.. מה אני אמורה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרקפת
ד''ר אבישי אליס02/06/2010הבעיה אינה קשורה לשומני הדם, כדאי להתיעץ עם רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגלי' וכולסטרול גבוהים, B12 נמוךאיריס31/05/2010
לרופאים בפורום שלום רב,
בעלי ערך לאחרונה בדיקת דם שגרתית לאחר 12 שעות צום בה נמצאו החריגות הבאות:
Triglycerides - 624
Cholesterol - 272
Non-HDL Cholesterol - 228.2
LDL Cholesterol Calculat לא ניתן לדווח
Vitamin B12 - 185
HDL-Cholesterol 43.8 (ערך זה נראה תקין)
מדובר באדם בן 39, 1.73 מ' משקל כ-90 ק"ג, מבנה רחב, מעבר ל"חגורת מותניים" ובטן קטנה שנוספו לאחרונה לא נראה שמן. בד"כ בריא, עושה מעט ספורט, אוכל סביר (לא בדיאטה אך גם לא משתולל עם מזון לא בריא באופן חריג). בחודשים האחרונים מרגיש עייף וכן "תופס" מהר וירוסים ומתמודד איתם פחות טוב.
ברקע סיפור משפחתי של אב עם בעיות לב וקוצב לבשמת בגיל 69 מהתקף לב; אם עם סוכרת סוג 2, בעיות בבלוטת תריס וטריגליצרידים גבוהים (אך מעולם לא היו ברמות כ"כ גבוהות) - כיום סביב 240 עם כדורים שנוטלת 30 שנה (מגיל45) ואח עם לחץ דם גבוה וכדורים להורדתו מגיל 25.
הפעם האחרונה בה בוצעו בדיקות אלה היתה לפני כ-4 שנים, אז כל הערכים היו בגבולות הנורמה.
בביקור אצל הרופא נאמר לו שלפי מבנה גופו עליו להגיע למשקל בסביבות 78 ק"ג וכך גם עפ"י דיאטנית. הרופא אמר שהכולסטרול הגבוה נובע כפי הנראה עקב הרמה הגבוהה במיוחד של טריגליצרידים ורשם בזפיברייט 400 פעם ביום למשך חודש וחצי עד לבדיקה חוזרת. בינתיים הגביר פעילות גופנית, התחיל דיאטה מאוזנת והוריד כ-4 ק"ג ב-3 שבועות. בנוסף זריקה שבועית של בדודקה למשך חודש וחצי בשביל להעלות רמת B12.
שאלותיי:
1. האם אכן הכולסטרול הגבוה סביר שנובע מרמת הטריגליצרידים? האם B12 יכול להיות מושפע משני אלה?
2. למעשה לא ידוע לנו כמה זמן מתוך 4 השנים שחלפו הערכים האלה בגופו גבוהים. מה מידת הנזק שיכולה היתה להיווצר ללא טיפול במשך תקופה זו?
3. האם עלינו לערוך בירורים נוספים?
4. לאור העובדה שכנראה רקע משפחתי הוא חלק מהבעיה, מהו הטיפול המיטבי בהנחה שמעתה תינתן תשומת לב יתרה לעניין אורח החיים הרגלי התזונה והספורט?
אודה מאד על תשובותיכם. מתנצלת על אורך הכתוב,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר trcft
zhru05/09/2015trfh
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיריס
ד``ר רפי ביצור31/05/20101. האם אכן הכולסטרול הגבוה סביר שנובע מרמת הטריגליצרידים? כן. רמת הכולסטרול הכולל עולה כאשר רמת הטריגליצרידים גבוהה.
2. האם B12 יכול להיות מושפע משני אלה? לא.
3. האם עלינו לערוך בירורים נוספים? יש להעריך הימצאות גורמי סיכון נוספים למחלת לב כגון יתר לחץ דם, רמת סוכר ועישון. כדאי לבדוק גם את תפקודי בלוטת המגן. במידה ורמת הסוכר גבולית - כדאי לבצע גם בדיקת העמסת סוכר.
4. מהו הטיפול המיטבי בהנחה שמעתה תינתן תשומת לב יתרה לעניין אורח החיים הרגלי התזונה והספורט? מה שלא ניתן לדעת בבדיקה זו הוא רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) שאינה ניתנת לחישוב בנוכחות ערכים גבוהים של טריגליצרידים. רמת ה- NON HDL הגבוהה מרמזת על רמה גבוהה של LDL (מה היתה הרמה בבדיקות לפני 4 שנים?), ולאור הסיפור המשפחתי הייתי שוקל טיפול בסטטין דווקא, להורדת רמת הכולסטרול. לגבי רמת הטריגליצרידים - אפשר לשקול דחיה של הטיפול בבזפיבראט לחודש-חודשיים ולהעריך את ההשפעה של שינוי באורח החיים (תזונה דלת פחמימות ופעילות גופנית) על רמת הטריגליצרידים. במקרים רבים (אם כי לא בכולם) שמירה על אורח חיים בריא מייתרת את הצורך בבזפיבראט.
5. מה מידת הנזק שיכולה היתה להיווצר ללא טיפול במשך תקופה זו? קשה לאמוד, אך בדרך כלל הנזק לעורקים מרמות גבוהות של שומני הדם נגרם במשך שנים רבות, ובהיותו איש צעיר בהחלט לא "איחרתם את הרכבת".
חשוב שימשיך במעקב צמוד אצל רופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לבדיקות מלפני 4 ו-6 שנים
איריס02/06/2010ד"ר רפי ביצור,
תודה רבה על התיחסותך המהירה ותשובותיך המקיפות.
להלן תוצאות הבדיקות המקבילות מלפני כ-4 ו-6 שנים:
2006:
Triglycerides - 133
Cholesterol - 169
HDL-Cholesterol - 30.2
Non-HDL Cholesterol - לא נבדק
LDL Cholesterol Calculat - 112
Vitamin B12 - 339
2004:
Triglycerides - 200
Cholesterol - 253
HDL-Cholesterol - 42.8
Non-HDL Cholesterol - לא נבדק
LDL Cholesterol Calculat - 169.7
Vitamin B12 - 214
שוב תודה,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיריס
ד``ר רפי ביצור02/06/2010הבדיקות מ- 2004 אכן מראות שרמת ה- LDL גבוהה. הבדיקות מ- 2006 טובות יותר - האם הקפיד אז יותר על אורח החיים?
נראה לי סביר לדחות את ההחלטה על טיפול תרופתי בחודשיים-שלושה. בזמן זה חשוב להקפיד על תזונה נכונה ופעילות גופנית. לאחר חודשים שלושה מומלץ לחזור על הבדיקות ולהחליט לפי תוצאותיהן על צורך בטיפול תרופתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב... המון תודה לך!
איריס02/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב... המון תודה לך!
איריס02/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד בהבדל בין ליפיטור וסימוביל?אלי26/05/2010
בן 55 דלקת חניכים טיפוסית ועוד..
הגעתי לרופא חניכיים מנוסה והוא אמר לי -Q10 לא יעזור לי לדלקת .התאכזבתי.
שנית אמר לי להחליף את הסימוביל בליפיטור. לא הסביר למה-אולי אתם תסבירו לי?מה בדיוק ההבדל?
שנית אני נוטל סימוביל 10 בלבד כמה שנים. יש לי עודף קטן של טריגליצרדים 175 במקום 150 מקסימום. אני גם לא מאמין שהם עשו לי כאב שרירים ברגליים למשך שבועיים.
להגביר את המינון ? אכן שלנות.אפשר להחליף בכללית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד``ר רפי ביצור26/05/2010גם אני לא מבין מדוע יש להחליף סימוביל בליפיטור בעקבות דלקת חניכיים.
אם תחת טיפל בסימוביל ערכי הכולסטרול שלך מאוזנים (לפי ערכי במטרה בהתאם לסיכון למחלת לב), ואינך סובל מתופעות לוואי כגון כאבי שרירים - איני רואה סיבה לשנות את הטיפול.
כדאי לפנות לרופא שהמליץ על מנת לשמוע - יתכן שיש לו סיבה שאיני מודע לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)