פורום שומנים בדם, מחלות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמות כולסטרול גבוהות
    איתי
    30/12/2009

שלום,

בן 38, גובה מטר שמונים, משקל 93 ק"ג, מבנה גוף מלא עוסק בפעילות גופנית סדירה.תזונה בד"כ מאוזנת.

בבדיקת דם התקבלו:

כולסטרול כללי - 251 (235 בבדיקה לפני 9 שנים ו - 207 לפני 8 שנים)

טריגליצרים - 183 (144בבדיקה לפני 9 שנים ו - 166 לפני 8 שנים)
    HDL - 46 ב(38 בבדיקה לפני 9 שנים ו - 37 לפני 8 שנים)
    NON HDL 205
    LDL 168
    164 בבדיקה לפני 9 שנים ו 141 לפני 8 שנים)

שאלותי:

האם ניתן בעזרת דיאטה ותוספי תזונה (ללאתרופות!) לשפר משמעותית?
    האם תוסף הפיטו-גארד של טבע מומלץ?
    האם להימנע מביצים וחלב? כיום צורך ביצה אחת וכוס חלב ביום
    כל המלצה להורדת רמת הכולסטרול הרע ללא טיפול תרופתי תתקבל בברכה.
    האם קיים בסיפרות הרפואית איזשהו קשר בין רמת כולסטרול גבוהה לפוריות (איכות זרע - מורפולוגיה ירודה?)

בתודה

איתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רמות כולסטרול גבוהות

הוספת תגובה

• איתי

ד''ר אבישי אליס
    30/12/2009

בהנחה שאתה בריא וללא גורמי סיכון, הערכים שציינת טובים, ולא הייתי עושה דבר פרט להקפדה על דיאטה ופע גופנית.

תוספי מזון למניהם כולל הפיטוגרד ירידו אך במעט את ערכי הכולסטרול- עד כ 10 אחוז או מעט יותר
    המשך ליצרוך ביצה וכוס חלב אחד
    אינני מכיר קשר ישיר לפוריות, בטח שלא בערכים אלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי כולסטרול גבוה

איתי
    30/12/2009

ד"ר אבישי ערב טוב,

ראשית תודה על תשובתך המהירה.
    אני מתקשה להבין כיצד הערכים טובים בעיניך כאשר הם ברף העליון (גבוה) מבחינת הנורמה? לפי מה שאני קורא ברשת הערכים גבוהים מאוד ואני צריך להיות מטופל בתרופה

כמו כן, אוסיף כי שני הוריי גם כן סובלים מרמות כולסטרול יחסית גבוהות (מטופלים בתרופה) וכי סבי זכרונו לברכה נפטר מהתקף לב.

בברכה

איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איתי

ד''ר אבישי אליס
    31/12/2009

יש לקרוא את הכתוב באתרים ובהנחיות השונות עד תומם.

אין ערך כולסטרול תקין, יש ערך אישי הנשען על רמת הסיכון האישית.
    בניתוח הנתונים, ומתוך הנחה שהינך בריא, לא מעשן, לא סובל מיתרלחץ דם או סוכרת,שאין במשפחתך הקרובה ביותר אנשים צעירים (מתחת ל 50 גברים ומתחת ל 60 נשים), שרמת ה HDL כפי שתארת ----אזי אתה בסיכון נמוך וה LDL יכול להגיע ל- 160

1)ניתן להעריך את הסיכון בבדיקות נוספות , אך בפרופיל וברמת הסיכון הנמוכה שלך אין בהם צורך.
    2) יש לזכור שהטיפול התרופתי (אין לי כל בעיה שתקח תתוספי מזון לסוגיהם השונים והשפעתם המינימלית ) הוא לצמיתות, ועל אף האמונה הגדולה בתרופות, בנחיצותן ובבטיחות שלהם, אנו סבורים שיש לטפל כשצריך ויש הצדקה לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול רע
    אבי
    29/12/2009

שלום
    יש לי כולסטרול LDL 153.4 ו- HDL - 38
    אני בן 38 ופעם ראשונה שעשיתי בדיקת כולסטרול

הדיאטנית אמרה לי לא לאכול מוצרים עם מרגרינה וכו'

אבל מה קורה שעל כל המוצרים כתוב 0 כולסטרול
    רוב המוצרים שאני קורא עליהם גם על המרגרינה כתוב בערך התזונתי 0 כולסטרול ( ללא כולסטרול)

אז מה הולך כאן באמת אין כולסטרול במרגרינה ??!!!! אני יודע שיש

נא הסבירו לי איך להסתכל על ערכי המזון
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול רע

הוספת תגובה

• לאבי

ד``ר רפי ביצור
    29/12/2009

כולסטרול מצוי אך ורק במוצרים מן החי. מרגרינה עשויה משומן צמחי ולכן אינה מכיל כולסטרול. עם זאת, היא מכילה כמויות גדולות של שומני טראנס ("שומנים מוקשים") המעלים את רמת הכולסטרול ומזיקים מאד לבריאות הלב. לכן צודקת הדיאטנית שהנחתה אותך להמנע ממרגרינה.
    חשוב לוודא שלא קיימים גורמי סיכון אחרים למחלת לב (סוכרת, עישון, יתר לחץ דם), ולטפל בהם אם קיימים. בנוסף לתזונה, חשוב גם לעסוק בפעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).
    שלושה חודשים לאחר השינוי בתזונה ובפעילות הגופנית יש לחזור על בדיקת שומני הדם. אם לא יחול שיפור - יש מקום לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר

אבי
    29/12/2009

עוד שאלה:

כמה שומן רווי מותר שיהיה ב-100 גרם מזון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבי

ד``ר רפי ביצור
    29/12/2009

מומלץ שהשומן הרווי יהווה פחות מ- 10% מכלל הקלוריות הנצרכות ביום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסננת כבד קשה ובדיקות דם מדאיגות
    תמרהNNN
    27/12/2009

שלום
    ברצוני לדעת מה אפשר לעשות לכבד שומני קשה משתמש מיזה מספר שנים בסטטינים שגרמו לי לכאבים קשים ניסיתי את כל מה שיש בשוק לאחר האולטרה סאונד והממצה של כבד הסננת כבד שומני קשה חזרתי לקבל את הלפיטור 10 מג
    בדיקות דם
    alt(gpt)53
    ast(got 42
    ldh-lactic dehyd rogenase 440
    ck 551
    fe-lron 180
    ferritin 282

מה הממצה מה לעשות וכיצד לטפל ואם יש צורך לפנות למומחי למחלות כבד
    בתודה מראש

הוספת תגובה

• לטלי NNN

ד``ר רפי ביצור
    27/12/2009

בהיעדר פרטים רבים אוכל לתת רק תשובה עקרונית:
    1) ההפרעה הנוכחית בתפקודי הכבד הנה מתונה, ובפני עצמה אינה סיבה לפאניקה. עם זאת, יש מס' דברים שכדאי לעשות.
    2) ראשית, יש לשלול סיבות נוספות להפרעה בתפקודי הכבד - אלכוהול, תרופות, וירוסים שונים, מחלות של מערכת החיסון, מחלות גנטיות שונות, ועוד.
    3) בהנחה שלא תמצא כל סיבה לכבד השומני - הטיפול מתבסס בראש ובראשונה על שמירה על משקל גוף תקין, תזונה דלת פחמימות, איזון סוכרת (אם יש), המנעות מעישון ופעילות גופנית סדירה.
    4) בחלק גדול מהמקרים כבד שומני הוא חלק ממה שאנחנו מכנים "התסמונת המטבולית", הכוללת גם נטיה לרמות סוכר גבוהות, הפרעות בשומני הדם, נטיה ליתר לחץ דם ועוד. אם זה המצב יש להעריך את הצורך בטיפול בכל אחד ממרכיבי התסמונת.

ודאי תבניני כי בעיה מורכבת אינה ניתנת לפתרון אינטרנטי. מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מדאיגות?
    חיים
    23/12/2009

אני שוחה מידי בוקר בעצימות גבוהה.
    מצורף תוצאות בדיקת דם - ונראה ש ה CK- CREATINE KINASE גבוהה מאד (948)

האם יש מקום לדאגה?
    בתודה
    חיים

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות מדאיגות?

הוספת תגובה

• התמונה..

חיים
    23/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחיים

ד``ר רפי ביצור
    23/12/2009

קשה לומר בלי לבדוק אותך, אבל בהנחה שאתה מרגיש טוב, שאינך סובל מכאבי / חולשת שרירים, שתפקודי התריס והכליות שלך תקינים ושאינך לוקח תרופות - מאד יתכן שרמת ה- CK הגבוהה אצלך נובעת מהפעילות הגופנית האינטנסיבית.
    אם אכן זה המקרה, אין משמעות פתולוגית לתוצאה זו, ואין מקום לדאגה.

מומלץ שתפנה לבדיקה אצל רופא המשפחה על מנת לוודא שאכן כל ההנחות שהנחתי מתקיימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר לא שמן
    דני
    22/12/2009

שלום,

עד לפני שנתיים הייתי בעודף משקל. מאז עשיתי דיאטה, עברתי לאורח חיים בריא והשלתי מעלי 82 ק"ג. כיום אני שוקל 81 ק"ג והגובה של 175ס"מ. אני כבר לא בעודף משקל. ראני בן 27. רציתי לדעת האם זה שהייתי שמן עדיין משפיע על הלב שלי או שברגע שהורדתי את המשקל הסרתי גם את הסכנה ממנו?

לקביעת תור
    סגירה
    כבר לא שמן

הוספת תגובה

• דני

ד''ר אבישי אליס
    22/12/2009

אני חושב שהעובדה שרזית היא החשובה, במידה ואתה מתפקד היטב
    לחצי הדם ובדיקות המעבדה תקינות - תסתפק בכך ושמור על המשקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזיטרול
    חנן
    18/12/2009

שלום ד"ר .

אני בן 50 לאחר אוטם שני לפני 5 שנים ומקבל איזיטרול 10 מ"ג +ליפיטור 10 מ"ג ומגיע לערכים של :
    cholesterol=148
    hdl=57
    ldl=70
    לחץ דם 140/80 (לוקח נורמיטן 12.5 מ"ג)
    האם לדעתך אני מאוזן מבחינת שומנים ולחץ דם ?
    לאחרונה שמעתי שאיזיטרול היא תרופה שלא הוכיחה שהיא פועלת בכיוון הורדת שומנים בדם , האם זה נכון ? ועגיף להגדיל את הליפיטור במקום איזיטרול .
    מודה לתשובתך הרפואית .
    פרדי

לקביעת תור
    סגירה
    איזיטרול

הוספת תגובה

• אזיטרול

ד''ר אבישי אליס
    18/12/2009

ראשית, אתה מאוזן היטב.

באשר לשאלה השניה, אזיטרול הוכח כמוריד רמות כולסטרול ביעילות (כמו במקרה שלך), אך טרם הוכח שהורדת הכולסטרול על ידו מורידה תחלואה ותמותה ממחלות לב וכלי דם. אני סבור שהוכחה זו תגיע - היות והדבר המרכזי הוא הורדת רמות הכולסטרול.
    לדעתי, אין לשנות שילוב מנצח ולא הייתי משנה דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזיטרול

ד''ר אבישי אליס
    22/12/2009

אתה מאוזן מבחינת שומני הדם וערכי לחץ הדם.

אזיטרול הוכחה כתרופה יעילה ובטוחה להורדת ערכי הכולסטרול (במתן משולב עם סטטינים), טרם התקבלה ההוכחה הקלינית שהשילוב גם מוריד תחלואה ותמותה.
    אני סבור שהדבר החשוב ביותר הוא להוריד ערכי LDL , ודבר זה הושג אצלך. ההוכחה לגבי האזיטרול בוא תבוא.
    אני מעדיף שלא לשנות שלובים מנצחים, רב הנזק בנסיון (שאולי יצליח) לאזן אותך על ליפיטור בלבד, מאשר להשא בשילוב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים בדם
    אתי מזרחי
    14/12/2009

שלום. רציתי לשאול מה הכמות האשכוליות שאני צריכה לאכול ביום כדי להגיע להורדת כולסטרול בדם. האם זה יכול לעזור גם בנימול של שורש כף היד.

לקביעת תור
    סגירה
    שומנים בדם

הוספת תגובה

• לאתי מזרחי

ד``ר רפי ביצור
    14/12/2009

1) אכילת אשכוליות אינה מביאה בד"כ לירידה משמעותית ברמות הכולסטרול.
    2) לגבי נימול שורש כף היד - לא ברור לי ממה הוא נובע. אם מקורו בתסמונת התעלה הקרפלית - אין לאשכוליות כל השפעה על כך.
    3) למרות כל זאת אני אוהב אשכוליות :)

חג שמח ובריאות שלמה

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בכולסטרול
    רענן
    14/12/2009

שלום,
    בן 53
    אני סובל כבר שנתיים מכולסטרול גבוה. לאחרונה הצלחתי לאזן אותו מעט, אך בגלל ההמלצות החדשות לרמות הכולסטרול, אני שוב ברמת סיכון גבוהה. לשני הוריי היו מחלות כלי דם ולב.
    רופא המשפחה שלי המליץ לי על שילוב איזיטרול עם סטטין (לדעתי אני מאיית את זה נכון).
    האם ניתן לשלב עם התרופה דיאטה? אני לא רוצה לפגוע בספיגה, אך חשוב לי לשלב זאת עם אומגה 3 ואימוני כושר על ידי מדריך.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בכולסטרול

הוספת תגובה

• לרענן

ד``ר רפי ביצור
    14/12/2009

1) בהיעדר נתונים מלאים לגביך, לא אוכל לתת תשובה ספציפית אלא עקרונית בלבד.
    2) ניתן ואף רצוי לשלב טיפול תרופתי עם תזונתי. לגבי התזונה הרצויה - רצוי לקבל יעוץ פרטני.
    3) אומגה 3 אינו מוריד כולסטרול "רע" (LDL). במינונים גבוהים יכולה להיות השפעה על רמת הטריגליצרידים.
    4) איזיטרול ניתן כתוספת לסטטינים במקרים בהם יעד הטיפול לא הושג לאחר מיצוי הטיפול בסטטינים. האם מוצה אצלך הטיפול בסטטינים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרשת עורקים כליליים
    עמי
    11/12/2009

ד"ר ניכבד,
    בן 58 עקב תעוקת חזה ומפוי פתולוגי עברתי צנטור שהדגים מחלה דו כלילית,בוצעה אנגיופלסטיה עם BMS ל- RCA .
    עברתי צנטור שני אבחנתי הצרות ב- LAD הוערכה כגבולית ולא טופל כמו כן היצרות בעורק LCX קטן לא טופל.
    נוטל מזה שלושה חודשים פלוויקס + אספירין וסימוביל הוגדל ל 40 מ"ג.
    סובל מצרבות , טעם רע בפה , כאבים בשוק שמאל בעיקר .
    נמצא במעקב בדיקות דם LDL 97 , HDL 43.5 ,
    שאלתי האם ניתן להסתפק בסימוביל 20 מ"ג והאם ניתן להפסיק פלוויקס אחרי 3 חודשים להקלת תופעות הלוואי
    בברכה
    עמי

לקביעת תור
    סגירה
    טרשת עורקים כליליים

הוספת תגובה

• לעמי

ד``ר רפי ביצור
    11/12/2009

1) אם ה- LDL שלך הוא 97 עם סימוביל במינון 40 מ"ג, אינני ממליץ להפחית את המינון. להיפך - רצוי אף להוריד את ה- LDL לרמה של 70 בעזרת תרופות חזקות יותר כמו ליפיטור או קרסטור.
    2) אם אכן הסטנט שהושם אצלך אינו מצופה תרופה, ניתן לשקול הפסקת הפלביקס לאחר 3 חודשים והמשך טיפול באספירין. התייעץ בקרדיולוג שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינטור

עמי
    12/12/2009

תודה לתשובתך המנומקת.
    שכחתי לציין כי לחץ הדם שלי 140\90 בדרל כלל ודופק כ - 90 האם יש צורך בטיפול תרופתי ?
    בברכה,
    עמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעמי

ד``ר רפי ביצור
    12/12/2009

לחץ הדם והדופק מעט גבוהים מהרצוי. יתכן ויש צורך בטיפול תרופתי, אך יתכן וניתן להתגבר על הבעיה באמצעות הקפדה על אורח חיים - שמירה על משקל גוף תקין, הגבלת מלח, פעילות גופנית סדירה ועוד. לא ניתן, כמובן, לטפל באמצעות האינטרנט. רצוי לפנות לרופא לבדיקה וקבלת הדרכה מותאמת אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יייעוץ לגבי טיפול בכולסטרול
    אורח
    09/12/2009

שלום רב,
    אבקש לברר:
    1. ככלל מה בד"כ יותר אפקטיבי מבחינת מניעת מחלות לב... להגדיל את ה-HDL לערך המטרה או להקטין את ה-LDL לערך המטרה ? (הערה: ברור שהמצב האופטימאלי הוא לטפל בשניהם בו זמנית, השאלה היא בהנחה שצריך לבחור במה לטפל קודם)
    2. מה עיקר המידע שהצטבר עד כה לגבי השימוש בתרופה סימקור (Simcor) , תרופה שלמיטב הבנתי אמורה לטפל בו זמנית הן ב-HDL והן ב-LDL ומה הצפי להגעתה לארץ?
    3. מה ההבדלים העיקריים בין התרופה ניאספאן לתרופה טרדפטיב? לאיזה פרופיל פציאנטים מומלצת הראשונה ולאיזה השניה? (הערה: הכוונה לפרופיל כתלות במס' גורמי הסיכון, גיל , משקל, גובה , עוצמת סטיית ה-LDL/HDL מערכי המטרה, רמת טריגליצרידים וכיו"ב)
    4. מה הצפי להגעת הניאספאן לארץ כך שניתן יהיה לקבלה דרך קופות החולים?
    בתודה מראש

הוספת תגובה

• לאורח

ד``ר רפי ביצור
    09/12/2009

1. השאלה הנכונה יותר היא: לאילו מהתרופות המצויות בידינו יש עדויות טובות יותר ליכולתן למנוע מחלות לב וכלי דם? נכון להיום, התשובה לשאלה זו הנה חד משמעית - לסטטינים. העדויות לגבי שאר התרופות אינן מוצקות כפי שהן לגבי הסטטינים, אם כי לגבי חלקן (ובמיוחד ניאצין) - הסימנים מעודדים.
    2. סימקור הנו כדור המכיל שתי תרופות: סימבסטטין וניאצין. הסימבסטטין נמצא בשימוש כבר שנים רבות בארץ, והניאצין התרופתי הוגש לרישום במשרד הבריאות וניתן לתתו בינתיים באישור מיוחד (29ג'). איני יודע אם מישהו מתכנן ליבא לארץ את הכדור המשולב. המידע שהצטבר הוא המידע לגבי כל אחת מהתרופות בנפרד - מידע רב ומוצק לגבי הסטטין, ומידע מעודד אך פחות רב לגבי הניאצין.
    3. הן הניאספאן והן הטרדפטיב מכילות את אותו חומר פעיל - ניאצין בשחרור איטי. לכן, ההשפעה של שתיהן על פרופיל השומנים -זהה. הטרדפטיב מכילה, בוסף, חומר בשם לרופיפראנט שמטרתו להקטין את שכיחות תופעת הלוואי של ההסמקה.
    4. שתי התרופות הוגשו לרישום משרד הבריאות ואני מקווה שבקרוב ניתן יהיה להשיגן (במרשם!) בבתי המרקחת. את הניאספאן ניתן, כאמור, לתת באישור מיוחד (29ג'), ובקרוב יהיה סידור דומה גם לגבי הטרדפטיב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אורח
    09/12/2009

תודה על תשובתך,
    קראתי שהסטטינים ייעילים בעיקר בהורדת ה-LDL ואחת התרופות הבודדות שייעילה להגדלת רמת ה-HDL היא ניאספאן (ודומותיה).
    כמו כן קראתי שאם רמת ה-HDL ממוקמת גבוה מעל ערך המטרה אז יש מקום לפחות דאגה מהנזק האפשרי שעלול להיווצר מרמת LDL גבוהה מדי.

אבקש לברר האם אדם שמעוניין להימנע מתופעות הלוואי האפשריות של הסטטינים טוב יעשה אם יתחיל לקחת תרופה כגון ניאספאן (במשולב עם פעילות ספורט קבועה וסדורה שלי לפחות סייעה בעבר להוריד את רמת ה-LDL מתחת ל-100 (הערך הנוכחי של ה-LDL מעל 140, יש לי 3 גורמי סיכון ו- HDL < 40, גיל 55 , משקל 80 ק"ג, גובה : 175),
    בתודה ובברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורח

ד``ר רפי ביצור
    09/12/2009

אני שמח על השאלה, שכן היא מאפשרת לי להבהיר נקודה חשובה ולתקן טעות נפוצה. המטרה בטיפול איננ להוריד את רמת ה- LDL, להעלות את רמת ה- HDL, או להוריד את רמת הסוכר או לחץ הדם. המטרה היא להוריד את הסיכון ללקות במחלת לב וכלי דם.
    לכן, כאשר אנו מחליטים על הצורך בטיפול והטיפול המתאים, עלינו לבחור בטיפול שעיעילותו במניעת תחלואה ותמותה הוכחה בצורה הטובה ביותר. נכון להיום, ברוב הנמצאים ברמת סיכון בינונית ומעלה, אין תרופה שיעילה יותר מהסטטינים למטרה זו.
    למרות שהסטטינים, ככל תרופה, אינם חופשיים לחלוטין מתופעות לוואי, הרי שבשימוש נרחב ביותר משך כ- 20 שנה הם נמצאו כבטוחים ביותר, וברוב המקרים תועלתם עולה פי כמה על הנזק הפוטנציאלי.
    המידע לגבי מניעת תחלואה ותמותה ע"י ניאצין דל בהרבה מאר לגבי הסטטינים. מעט המידע שיש חיובי, ויש שני מחקרים גדולים המתנהלים כעת ובודקים שאלה זו. כשיתפרסמו תוצאותיהם, יתכן ונשנה את דרך הטיפול שלנו. עד אז - הניאצין הנו קו שני, הנוסף לסטטינים במקרים בהם רמת ה- HDL נמוכה או רמת ה- LDL גבוהה לאחר מיצוי הטיפול בסטטינים.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה...

אורח
    10/12/2009

על התשובות הענייניות, מפורטות ומהירות,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריגליצרידים גבוהים
    רונן
    07/12/2009

אני בן 39 גובהי 177 ומשקלי 90 ק"ג - בבדיקת דם שבצעתי לפני חודשיים ערכי הטריגליצרין שלי היו 847 ו- HDL-CHOLES 25.1 אחרי חודש בבדיקה ממוקדת לאחר דיאטה מתונה מאוד ללא פעילות ספורטיבית הערכים שהיו TRIG 424 ן- P04 2 ו- FE-IRON 50 כמו כן בבדיקת אולטרסאונד אמרו לי שהכבד שלי שומני עדיין לא קיבלתי תוצאות בדואר.
    הרופא שלי אומר שחוץ מלהמשיך בדיאטה ולעשות ספורט אין מה לעשות ואין מה לבדוק.
    השאלה שלי היא האם זה לא מעיד על בעיה אחרת שאיננו מזהים והאם מומלץ לעשות בדיקות נוספות? בתודה מראש רונן

לקביעת תור
    סגירה
    טריגליצרידים גבוהים

הוספת תגובה

• לרונן

ד``ר רפי ביצור
    07/12/2009

רמות גבוהות של טריגליצרידים, ביחוד בנוכחות רמות נמוכות של כולסטרול "טוב" (HDL) כמו אצלך, מהוות גורם סיכון למחלת לב, ולכן דורשות התייחסות. כבד שומני אופייני לאנשים עם רמה גבוהה של טריגליצרידים.
    החיפוש אחר סיבה בד"כ אינו מעלה ממצאים, אך חשוב לבדוק רמות סוכר, תפקודי תריס, תפקודי כליה ושתן לחלבון - אני מניח שכל אלה נבדקו ע"י רופא המשפחה.
    הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון.
    לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך.
    במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Am J Crd - הדיון הסתיים
    רונן
    07/12/2009

ד.נ. אכן, כפי שכתבת, הדיון בנדון הסתיים. רשמתי הודעתך זו, כאשר מודגש בזאת כי, למרות שנשאלת בעניין זה: א. לא היבעת שום הסתייגות עניינית וספציפית מממצאי המחקר (שפורסם ב-Am. J. Cardiol., שנת 2004), שהצביעו על העובדה שטיפול בסטטין יכול לפגוע בתפקוד הדיאסטולי של החדר השמאלי של הלב, מחד, ועל העובדה שטיפול בפגיעה זו באמצעות Q10 יכול לתקן דיספונקציה זו, מאידך. ב. בהקשר זה, לא מיותר לשים לב לממצא נוסף באשר לתרומת Q10 בסימפטומים שנוצרו עקב נטילת סטטין, עפ&quot;י מחקר אחר שפורסם אף הוא בכתב העת החשוב הנ&quot;ל (2007), לפיו התוסף הנ&quot;ל מפחית כאבי שרירים (או מיופתיה) המתפתחים בקרב חלק ממטופלי הסטטינים. על רקע האמור לעיל, מקובלת עלי הודעתך שהדיון בנדון הסתיים. תודה רבה על השתתפותך בדיון סוער, אך חשוב, זה. רק בריאות. רונן

לקביעת תור
    סגירה
    Am J Crd - הדיון הסתיים

הוספת תגובה

• רונן ראובן...Q10 מומלץ בפסיכיאטריה

רוני
    08/12/2009

אני רואה שחזרת לפורום הקרדיולוגי. גולש בשני פורומים בו זמנית.
    מענין לפני מס' ימים היית ראובן, איך פתאום אתה רונן? בכלל, למה אתה כל הזמן משנה את שמך?
    אתה אולי משכיל כפי שאתה מעיד על עצמך ואולי אתה צודק כי שפתך עשירה ויש לך כשרון כתיבה, אבל אתה איש חולה מאוד, כפיתי, משועמם, מסכן, אתה ללא ספק מופרע בנפשך. אני לא מבין למה אתה לא מרפה מענין ה Q10? שנים אתה שואל בפורום בי או קיי באותו נושא.
    עשה טובה, עבור לאתר אחר ולך לטיפול פסיכיאטרי. אולי שם ה Q10 מוכח ומומלץ.
    מסכן......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב שאלה
    יעל
    06/12/2009

לאחרונה אחרי בדיקות דם מקיפות גילו אצלי כולסטרול גבוהה שנע על 226 האם זה גבוה מהרגיל ?? אני בחורה בת 26 ושוקלת 55 מטר 54

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב שאלה

הוספת תגובה

• ליעל

ד``ר רפי ביצור
    06/12/2009

מאחר ו"קימצת" מאד בפרטים, אוכל לתת תשובה כללית בלבד.
    הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים (LDL, HDL, טריגליצרידים), סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
    בהיעדר כל הנתונים הנ"ל לא אוכל לתת לך תשובה כלשהי.
    מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני - 4.12.09
    רונן
    06/12/2009

שלום לרופאי הפורום הנכבדים, מאחר שאני מכבד כל אדם, אתייחס בסלחנות לדבריו ההזויים של אדון רוני, אשר מהם עולה דמות של פסיכיאטר בגרוש המתיימר גם להיות מעין שרלוק הולמס. יש לקוות שאתם תעסקו בעניין האמיתי, במתן תשובות ענייניות לשאלותי שטרם נענו באופן ברור. בברכה ובכבוד רב, רונן

לקביעת תור
    סגירה
    רוני - 4.12.09

הוספת תגובה

• לרונן, אלי,ראובן וכו'

ד``ר רפי ביצור
    06/12/2009

שאלותיך נענו בפרוטרוט, כולל הפניה לספרות המתאימה.
    אם תשובותינו אינן נושאות חן בעיניך, הרגש חופשי להפנות את השאלות לרופאים אחרים.
    הדיון בנושא בפורום זה - הסתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• vasomotion
    מוריה
    05/12/2009

שלום רב,
    אשמח אם מישהו יוכל להרחיב טיפה בנושא vasomotion, ומה ההבדל(אם יש) בין תופעה זו - vasodilatory response.

תודה ויום טוב,
    מוריה

לקביעת תור
    סגירה
    vasomotion

הוספת תגובה

• למוריה

ד``ר רפי ביצור
    06/12/2009

המדובר בתופעות שונות שיש ביניהן דמיון:
    vasomotion - תנודתיות ברוחב העורקים שהגורמים לה ומטרתה אינם ידועים.
    vasodilatory response - הרחבת העורק עקב הרפיית השריר בדפנו, בתגובה לטריגרים שונים, ובמטרה להגביר את אספקת הדם לאיזור מסויים בסיטואציות הדורשות זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה