מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה נכונה לבניית מסת שרירמיקי02/06/2012
שלום,
אני בן 28 גובהי 1.73 ומשקלי נע בין 67 ל- 69 ק"ג. רזה.. לפני כארבע שנים שקלתי 85-86 ק"ג. אני לא מחשיב את ההפחתה כדיאטה אלא כשינוי אורח חיים (כן, זה כבר קלישאה..). שילבתי ועדיין משלב בין תזונה נכונה ופעילות גופנית. כמובן, אני משתדל לאכול רק דברים בריאים וללא שומן טראנס. אבל אני מרגיש במיוחד בשנה וחצי האחרונות מאוד חלש פיזית ושמסת השריר שלי פחתה מאוד, ומעירים לי שאני יותר מדי רזה.
בתקופת ההרזיה הגעתי לאימון אירובי(הליכה מהירה/סטפר/שחיה) בערך כשעה ורבע 3 פעמים ושבוע, אנאירובי- גם 3 פעמים אך לרוב פעמים בשבוע- חצי שעה- בעצימות נמוכה של מתחילים. לאחר שהפסקתי להתאמן בחד"כ- המשכתי רק עם האירובי: הליכות מהירות של 40- 45 דק'.
מזה חודשיים אני מתאמן בבית עם משקולות, ואימון אירובי: הליכה, מעט ריצה ושחיה.
אני מעוניין להעלות את מסת השריר, להיות יותר שרירי..
אני אוכל בערך כך:
בבוקר 6:30- שתי פריכיות ופרוסת לחם או שתי פרוסות לחם שיפון/מלא/דגנים עם טחינה גולמית ודבש או אבוקדו. אני משתדל לא לאכול מוצרי חלב כי הם לא עושים לי טוב. אך לפעמים כשיש יוגורטים 0-1.5
אחוז שומן, אני משלב עם בננה חתוכה, תמר מיובש וזרעי צ'יה ודבש.
בשעה 9:30/ 10:30- תפוח ומלפפון / שני פירות וירק.
צהריים- 13:00 או 14:00: פחמימה (אורז עגול מלא, פסטה) +חלבון (שתי קציצות בשר ברוטב/ חזה עוף/שוק או דג. כל הארוחה הזו ממלאת צלחת גדולה. כלומר, אני שבע ממנה. +ירקות: מלפפון או שניים ועגבנייה.
בשעה 17:00- פרי/ שקדים לא קלויים או אגוזים לא קלויים למיניהם. לרוב אני אוכל ישר ארוחת ערב:
בשעה בין 18:30 ל- 19:30 - שתי פרוסות עם ממרח כלשהו( לפעמים קוטג'. זה יכול להיות שוב טחינה גולמית ודבש) או ביצה שלוקה שאני חותך על שתי פרוסות עם ממרח פסטו או ממרח זיתים וטחינה גולמית (3-4 פעמים בשבוע). לפעמים אח"כ גם מעט קורנפלקס או גרנולה+ ירקות: גזר ומלפפון/גמבה. ואח"כ בערב, צלחת פירות.
אני רוצה להיות יותר שרירי, להעלות מסת שריר. ואני יודע שאני צריך לאכול ביום אימון (ואולי גם לא בימים רגילים?) כ120 גרם חלבון ולא את כל הכמות בארוחה אחת, אלא במהלך כל היום.
אני יודע שעליי לאכול פחמימה ומעט חלבון כ- 45 דקות לפני האימון, ומיד לאחריו חלבון. ולאחר מכן ארוחה מלאה שבה יחס הפחמימות- חלבון יהיה 3:1.
הבעיה היא שאני ממש משתדל להימנע מאכילת מוצרי חלב, ורציתי לדעת איזה חלבון טוב זמין לפני האימון ולאחריו ובכלל, פרט לביצה וטונה..?
מה אצטרך לשנות/להוסיף לתזונה?
אשמח לכל עצה/הערה.
תודה רבה רבה וסליחה על המגילה..
נמרוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תגובה
מיקי05/06/2012אני יודע שההודעה קצת ארוכה אבל אודה לכן אם תוכלו להקדיש כמה דקות
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה נכונה לבניית מסת שריר - תגובה
סיון דוד12/06/2012שלום נמרוד
אכן תפריטך חסר במזונות עשירים בחלבון ,כיוון שאינך צורך מוצרי חלב ובארוחות בוקר וערב אתה משלב בעיקר טחינה אשר אינה מכילה כלל חלבון אלא שומן...
הייתי ממליצה לשקול לשקול תחליפים למוצרי חלב פרה - כמו למשל חלב סויה, או גבינות מחלב עזים, אשר מכילים חלבון בכמות זהה, ומהידע שלי החלבון במוצרי חלב עזים קל יותר לעיכול מחלב פרה, לידיעתך...
מקורות נוספים לחלבון שאתה יכול לקבל מהמזון:
- נסה לשלב דג אפוי בתנור בארוחת ערב למשל.
- שילוב של דגנים(אורז,פסטה,פתיתים) עם קיטניות(עדשים,גרגרי חומוס, שעועית...) יספקו לך חלבון מלא בארוחה.
- מקור נוסף- פולי סויה=אדממה- מכילים כ-15 גר' חלבון למנה של 100 גרם .
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני אימוןאינה24/05/2012
רציתי לשאול אם זה בסדר שאני הולכת לאימון בחדר כושר בבוקר בלי לאכול זה יוצא כארבעים דקות שעה אחרי שאני קמה ומה צריך \ כדאי לאכול אחרי זה ?
דבר נוסף מה כדאי לאכול שלוש ארבע שעות לפני אימון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני אימון - תגובה
סיון דוד25/05/2012שלום
כדאי שתקפידי לאכול פחמימה פשוטה המתעכלת מהר ונותנת אנרגיה זמינה לאימון כמו למשל בננה או 2 תמרים קטנים+ לשתות כוס מים
לגבי ארוחה לאאחר אימון- ממליצה לך לקרוא הסבר שלי על ארוחות לפני ואחרי אימון ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה
בברכה וחג שמח!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כללישלומי כהן22/05/2012
שלום רב לכולם.
שלום רב לכולם.שלום וצוהריים טובים.
אהה....אני רק רוצה לשאול ולהגיד כמה דברים:
קודם כל קוראים לי שלומי כהן ואני בן 19,עדיין תלמיד תיכון עוד לא התגייסתי לצבא משום שהצבא דחה לי את זה בגלל הלימודים.
אני 1.63 ואני שוקל 63.5..
עכשיו חשוב לי להבהיר שהמשקל שלי ובעיקר הגוף שלי בינתיים בנוי רק משומנים(אוכל)..אין לי בכלל שרירים בגוף..יש לי קצת ביד השמאלית שלי אבל ממש קצת.
עכשיו אני רוצה להגיד שאני לא הולך ומאמן בחדרי כושר,אין לי מנוי לחדר כושר בגלל כל מיני סיבות אחת מהן זה שאני יודע שאם אני יעשה מנוי לחדר כושר אני לא אתמיד בכלל ואז סתם חבל על הכסף וזה עולה המון..
אבל שיש לי זמן שזה קורה רק בקיץ,בחופשת הקיץ אני עושה ריצות אבל ברוב השנה עצמה אני כמעט ולא עושה ספורט אישי מעבר לשיעורי ספורט בביה"ס שיש לנו שם חדר כושר.
עכשיו הייתי מאוד רוצה ללכת לחדר כושר אבל אני לא הולך...ועכשיו כל החברים שלי רובם מתאמנים בחדרי כושר ואני לא....והייתי רוצה לשאול אם יש לכם כמה טיפים או דברים שאפשר לעשות בבית ובסביבה שאני חי בה בעצמי ללא חדרי כושר,עכשיו יש לי בבית משקולות,ואני רוצה קצת לפתח את הבטן שלי,את הגוף שלי.....שיהיה לי קצת שרירים וגם בידיים להיות קצת יותר חזק אז רציתי לשאול אם יש לכם טיפים מה לעשות??
עכשיו גם רציתי לשאול האם זה רע שביינתיים שלי הגוף שלי בנוי רק משומנים(אוכל) וללא שריר אחד בגוף??ואני בן 19 ושנה הבאה אני מתגייס לצבא...ואני שוקל 63.5 זה בסדר??
נ.ב:
1) רציתי לשאול מה זה שאומרים לך לאכול חלבונים ופחמימות?? פחמימות זה נגיד פירות יבשים כמו צימוקים וכאלו??
וחלבונים מה זה??זה נגיד טונה בשימורים?? וגם רציתי לשאול שהאם קוראסון בסופר נחשב לפחמימה??ונגיד אם אני אוכל את זה פעם בשבוע אז זה בסדר??
2) יש ליד הבית שלי פארק..סתם פארק ויש שם מכשירי כושר אומנם זה לא כמו בחדר כושר אבל זה מכשירים של הרגליים והיידים אז רציתי לשאול האם זה בסדר להתאמן איתם??
מחכה לתשובה ויום טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי - תגובה
רעות גרוס03/06/2012לדעתי אתה צריך לפנות לדיאטנית שמתמחה בספורט שתבנה לך תפריט מתאים ותתן לך תוכנית אימונים בהתאם למה שיש לך (משקולות בית, פארק).
כמו כן היא תסביר לך מה זה פחמימות, חלבונים ושומנים.
בקצרה, פחמימות הן דגנים (לחם, פיתה, אורז, פסטה וכו'), קיטניות, פירות וגם בירקות יש קצת פחמימות.
חלבונים: מוצרים מהחי - מוצרי חלב, דגים (טונה), עוף, בשר, ביצים. מהצומח: קיטניות (יש גם באגוזים, אבל פחות אבל הם שייכים לקב' השומנים, ודגנים גם כן יש קצת חלבונים אך הם שייכים לקב' הפחמימות).
בקרואסון יש פחמימות והרבה שומן (טרנס- לא בריא) ולכן אם אתה רוצה לרדת ב % שומן לא מומלץ לך לאכול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי
שלומי כהן05/06/2012שלום רב רעות.צוהריים טובים לך
שלום רב רעות.צוהריים טובים לך.
שלום.היי.רק רציתי להגיד שביום יום ובדר"כ אני אוכל בריא,אני אוכל אורז,פסטות,בשר..בשר של כל הסוגים שזה כולל: קבב,חזה עוף,פרגית,המבורגר,שניצל,בשר 300 גרם,כנפיים.בקיצור כל סוגי הבשר שרק יש בשווקים.
עכשיו אני גם אוכל מוצרי חלב והמון,טונה..טונה מתחלק לשני סוגים שאת שניהם אני אוכל:
1) טונה ביום שישי(דג)
2)טונה בשימורים של סטארקייז
ולגבי מוצרי החלב אני אולכ המון,אם זה גבינה,שותה חלב,קוטג',גבינה צהובה,גבינה בולגרית,גבינה צפתית,כל סוגי הגבינות..אני מת על ארוחה חלבית..
וגם אני אוכל המון ירקות ופירות.גם רציתי להגיד שעשיתי לא מזמן בדיקת דם שגרתית,רגילה ויצא הכל טוב,חלבונים,פחמימות,שומנים,לחץ הדם בסדר..יצא הכל בסדר...
נ.ב:
1) רציתי להגיד שלגבי הקוראסון אני אוכל את זה ממש פעם ב ואם כבר אז רק בסופי שבוע ואני לא אוכל את זה כל יום כי זה לא בריא ושאני אוכל את זה בסופי שבוע אז רק אחד באמת...
אני לא אוכל את זה כל יום כי אני יודע עד כמה זה לא בריא.
2) רציתי לשאול האם חמאות כמו חמאה של תנובה ומאה של מזולה הם טובות לגוף האדם??
מחכה לתשובה ויום טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי - תגובה
רעות גרוס05/06/2012שוב, מה המטרות שלך? אם להפחית מ % שומן אתה צריך לפנות לדיאטנית. קבב, המבורגר, כנפיים, 300 גרם בשר בקר...פחות מומלץ אם רוצים לרדת במשקל אלא אם כן הבשר הוא מחלקי בקר רזה. גם גבינות רצוי עד 5%.
חשוב לדעת כמויות.
מידי פעם חמאה על הלחם זה לא מזיק לגוף,.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי
שלומי כהן05/06/2012שלום רב לך רעות.
שלום רעות.היי.
תראי קודם כל חשוב לי להגיד שאני לא רוצה לרדת במשקל ואסור לי..אם אני יירד במשקל נראה לי שאני שלד עצמות...
אני רוצה לעלות במשקל קצת. אני שוקל 62.8 ואני 1.63 ואני בן 19...
אני רוצה לעלות קצת במשקל ולשלב את זה עם ספורט ולהיראות טוב באופן כללי.לא שאני עכשיו אני לא נראה טוב,אני נראה בסדר מאוד..
אבל להיראות יותר טוב ממה שאני נראה עכשיו(כמו שאומרים תמיד יש מקום לשיפורים).
חח רציתי לשאול מה את ממליצה לי??לרדת במשקל או לעלות לפי הנתונים שכתבתי על עצמי??
או שזה בסדר להישאר במשקל זה בגיל הזה...
מחכה לתשובה ושיהיה לך המשך ערב פשוט נ-פ-ל-א!!
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי - תגובה
רעות גרוס06/06/2012אתה בהחלט יכול לעלות במשקל אך עם תזונה נכונה ומזונות שטובים לגוף שלך (כנפיים? אין כמעט בשר ועשירים בשומן) ולכן המלצתי לך לפנות לדיאטנית שתעשה לך סדר בכל מיני מושגים שאינך בקיא בהם וכן תעזור לך לבנות תפריט עשיר שיעזור לך להתחטב יותר.
שלומי כהן06/06/2012ערב טוב רעות.שלום רב.
ערב טוב לך רעות.שלום.
היי..רציתי רק לשאול שהיום בצוהריים אכלתי פירה עם סטייק 30 גרם אבל אכלתי את כל הסטייק+ סלט ירקות גדול בשמן זית.
ורציתי לשאול האם זה בסדר??זה הייתה ארוחה טובה לצוהריים??
מחכה לתשובה ושיהיה לך המשך ערב נפלא.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי!!דן15/05/2012
בפורם כושר גופני התייעצתי איתם ויצא לי שאני צריך לצרוף לפחות 120 גרם חלבון ביום לפרוס את זה ל5-6 פעמים ביום את הכמות.
איך אני עושה את זה ?
מה עלי לאכול ?
צריך עזרה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי!! - תגובה
סיון דוד21/05/2012מצטערת אך אין באפשרותנו להרכיב תפריט אישי בפורום זה
אתה מוזמן לקרוא הסבר שלי לגולש בשם שבי אשר שאל לגבי כמות חלבון במזון לאחר אימון וקיבל מס' דוגמאות ממני
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון,פחממותשמעון11/05/2012
אני משחק כדורסל חמש שנים.אני בן 11 שוקל 27 קג גובה 140 סמ.מה כמות החלבון והפחממות שאני צריך לאכול ביום.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון,פחממות - תגובה
סיון דוד13/05/2012שלום דני
אין עדיין המלצות מדויקות עבור ילדים ספורטאים לכמות חלבונים ופחמימות בתפריט היומי, אך הדרישות התזונתיות עבור ילדים ובני הנוער צריכות להתאים לפחות להמלצות ה- RDA שזוהי הקצובה היומית המומלצת לפי ארה"ב, לפי גיל ומין :
-פחמימות- 130 ג'/יום, חלבון 34-56 ג'/יום.
מומלץ לערוך התאמה ספציפית לצורכי הילד ולשקול העשרה קלורית או העשרה של רכיבים תזונתיים אחרים לפי העומס בו נמצא הילד ולפי שלבי הגדילה שלו
באופן כללי כדאי שתקפיד על ארוחות מסודרות, ארוחה הכוללת בשר או דג לפחות 4-5 פעמים בשבוע, ביצים הם גם מקור טוב לחלבון -מומלץ לאכול ביצה כל יום, צריכת מוצרי חלב -לאספקת כמות סידן החשובה במיוחד בגיל ההתבגרות, להקפיד על צריכת פירות וירקות אשר יספקו ויטמינים ומינרלים לגוף (חשוב לאימונים), להקפיד על ארוחה לאחר אימון המשלבת פחמימות וחלבונים .
וכמובן להקפיד על שתיית מים מרובה
בברכה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוס שוקו חלב לאחר אימוןשבי07/05/2012
שלום לך.
אני בן 24 מבצע מספר שנים אימונים אירובים 4-5 פעמיים בשבוע במשך שעה לאימון, ועוד אימון משקולות של שעה כדי לחזק ולעצב את הגוף.
קראתי לא מזמן מאמר שאומר שאפשאר בקלות להחליף את אבקות החלבון במשהו נוח ופשוט יותר.
באותה כתבה המליצו על שתייה של או כוס חלב, או כוס שוקו כאשר מגיעים הביתה.
אני מאמין שכוס חלב/שוקו לא יניבו תוצאות של אבקות חלבון יקרות, אך האם באמת זה תחליף ראוי לאחד שמתאמן קשה כמוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוס שוקו חלב לאחר אימון - תגובה
סיון דוד21/05/2012שלום שבי
כוס חלב או שוקו מכילה כ- 7 גר' חלבון.
לדעתי כמות זו אינה מספיקה למבוגר, אך כן יש מקום לצרוך חלבון לאחר אימון מהמזון ולא מאבקות כמו לדוגמא:
ב- 1 קופסא של טונה מכילה כ-27 גר' חלבון, אותה כמות תוכל לקבל אם תצרוך כ-100 גר' בשר או עוף
1 קופסא של קוטג' 3% שומן מכילה כ-25 גר' חלבון
2 ביצים+ 2 כפות גדושות גבינה מכילים כ- 23 גר' חלבון
כל הנ"ל מכילים כמות דומה לכמות חלבון שיש במנת אבקות חלבון למיניהן (20-25 גר' חלבון למנה)
לידיעתך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה סיון היא המחיר הקלורי
מישהו26/05/2012של חלבון רגיל.
כי באבקת חלבון מסוג ISO מקבלים נטו חלבון. 30 גרם חלבון במחיר של 130 קלוריות (120 קלוריות החלבון ועוד 10 לתוספים). ב-250 גרם קוטז' 5 אחוז שומן מקבלים 25 גרם חלבון במחיר קלורי של 250 קלוריות (כי יש בגבינה גם פחמימה ושומן). שנמצאים בתקופת חיטוב ולא רוצים לאבד מסת שריר בהרזיה זה קריטי.
גם מבחינת מחיר כספי, אבקת החלבון זולה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחיר הקלורי לחלבון/ סיון דוד
סיון דוד28/05/2012כאשר אתה צורך חלבון אתה צריך כיסוי קלורי מפחמימה ולא רק חלבון ... תהליכי הבנייה דורשים אנרגיה מהגוף, שלאחר אימון אנרגיה זו חסרה, ואספקת חלבון ללא תמיכה של פחמימות עלולה לפגוע בתהליך, לפי ההמלצות אמור להיות יחס של 1:4 בין חלבון לפחמימה למתאמנים אך מנסיון גם יחס של 1:3 עושה את העבודה , כלומר על כל 20 גר' חלבוןן לצרוך כ-60 גר' פחמימה , סה"כ החלבונים והפחמימות יספקו כ- 320 קלוריות בארוחה
לגבי העלות הכספית- לשיקולך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה והתאוששות לרוכביםשבי05/05/2012
רציתי להתייעץ איתך.
אני בן 27 רוכב אופניים 5-6 פעמיים בשבוע בקבוצה קטנה, כשעה וחצי לערך ביום(לפעמיים יותר לפעמיים פחות) ועוד אימון משקולות פעמים שלוש בשבוע.
אחד הנושאים שעלו לאחרונה זה תיסוף כדורי מגנזיום.
רוב הרוכבים לא מתספים עצמם בכדורי מגנזיום. גם אני לא.
אחד הרוכבים המבוגרים פשוט אמר לנו שאנחנו חיביים לקחת מגנזיום לאחר הרכיבה כדי לעזור לגוף להתאושש מהר יותר מהרכיבה. הלכתי וקניתי מגנזיום ציטאראט.2 המוכרות בחנות אמרו לי כל אחד לקחת כמוץ שונה ולכן אני לא בטוח.
התזונה שלי פחות או יותר טובה.
האם אתה ממליץ לי לקחת מגנזיום לאחר הרכיבה? אם כן בערך כמה מ"ג?
2.האם באמת יש חשיבות של לקחית מגנזיום? או שזה עוד כדור "פלא" שלא ממש תורם?
נושא אחר-
חלק מהרוכבים שאני פגוש שותים משקאות ספורט עם מעט מלח.
הם אומרים שמומלץ לשתות במהלך הרכיבה, וגם לאחר הרכיבה כדי להשלים נוזלים ומלחים.
האם משקה שכזה באמת יכול לתת כזו אנרגיה במהלך הרכיבה? ויכול למנוע התכווציות שרירים?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשאר תגובה בבקשה?
שבי20/06/2012?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה והתאוששות לרוכבים - תגובה
סיון דוד25/06/2012שלום שבי
מומלץ לקחת מגנזיום כאשר יש בעייה של התכווצויות שרירים, במידה ואינך סובל מהתכווצויות אין צורך שתיקח רק כי " הרוכבים האחרים אמרו לך"....
לגבי המינון- כדאי שתקרא על האריזה את המינון המומלץ, בד"כ כדור אחד ליום, רצוי שעה לפני האימון.
לגבי משקאות איזוטונים -
מכיוון שבזמן האימון אתה מאבד נוזלים ומלחים מומלץ לשתות תוך כדי האימון/הרכיבה משקאות אלו, אשר יכולים לשפר את הביצועים שלך, לידיעתך- הזעה ואיבוד מים של 1% ממשקל הגוף במהלך האימון יכול לפגוע ביכולת הגופנית של הגוף לכן כדאי וחשוב לשמר את מאזן הנוזלים תוך כדי אימון!!!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארוחה החשובה ביוםאני02/05/2012
כולם אומרים שארוחת בוקר היא החשובה ביום
אבל מתי באמת יש מן לאכול אותה? אם נניח אני צריכה לצאת מהבית ברבע ל8 בערך
ולילה לפני ישנה 7-8שעות תלוי ביום, צריך לקום מוקדם כדי להספיק לאכול
אפ א.בוקר נחשבת לביצה+ירק ולחם עם גבינה לא? צריך להכין וזה לוקח זמן אז צריך לקום באיזה 6 וחצי כדי להספיק להתארגן ואז הערב לפני מצתמצם...
כיצד הייתם ממליצים לתכנן את היום וגם השילוב של ל]חות שעת פעילות ביום..כיביכול נשמע מאוד פשוט לביצוע אבל בחיים עצמם כשקמים מוקדם ועסוקים בלימודים ועבודה מתי באמת כל יום עושים פעילות גופנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארוחה החשובה ביום - תגובה
רעות גרוס02/05/2012שלום, ארוחה יכולה להיות כוס חלב (יש פחמימות, חלבוני ושומנים) השאלה אם זה משביע אותך. יש כאלה שמעדיפים רק פרי ושותים קפה עם חלב, יש שאוכלים יוגורט, לא חייבים ארוחה גדולה אם לא מאוד רעבים ואם אין הרבה זמן.
בעניין פעילות גופנית אפשר להקדיש בסוף שבוע (שישי ושבת) בשעות שנוח לך ותבחרי עוד יומיים שיותר קל לך להכניס פעילות גופנית, לפעמים גם חצי שעה אימון אינטנסיבי (ריצה, הליכה מהירה) יעיל ועדיף מלא לעשות כלום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםליאור27/04/2012
היי,
רציתי לשאול מהם ההיקפים התקינים לנשים באזור המותניים, אגן, וידיים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לאחר האימוןמשה26/04/2012
שלום
מיד לאחר האימון אני אוכל שני תמרים ושני גביעי יוגורט,1.5%. לאחר כ45 דקות מתום האימון אני אוכל ארוחה של פחמימות עם חזה עוף או דג
אני בן 58,האם אני עושה נכון?
תודה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר האימון - תגובה
רעות גרוס03/06/2012בהחלט, כדאי שתוסיף ירקות לארוחה הגדולה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני בחינת בגרותשקד21/04/2012
היי, אני בת 18 ויום שני יש לי בחינת בגרות בספורט, הבחינה מתחילה בערך ב-8:30 עם ריצת 2000, רציתי לדעת מה כדאי לי לאכול לפני ומתי. האם כדאי להקפיד גם על תזונה יום לפני?
לאחר ריצת 2000 הבחינה ממשיכה עם כפיפות בטן, מתח, קפיצה לרוחק, וריצה 4X4 בין לבין יש הפסקה, האם לאכול בהפסקה ואם כן מה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני בחינת בגרות - תגובה
סיון דוד22/04/2012הי שקד
בבוקר הבחינה אני ממליצה לך לאכול ארוחת קלה בשעה -7:00-7:30, הכוללת חלבונים ופחמימות כמו לדוגמא:
-כריך עם ביצה קשה או חביתה
-כריך עם טונה
-דגני בוקר מחיטה מלאה+חלב
וכמובן לשתות מים
(מומלץ גם רבע שעה לפני הריצה לשתות כוס מים)
בהפסקה את יכולה לאכול פחמימה פשוטה שתספק לך אנרגיה זמינה כמו בננה או 2 תמרים וכמובן להקפיד על שתייה
היום בערב הקפידי לאכול ארוחת ערב טובה עם דגש על פחמימות -כלומר עם שילוב של לחם או פסטה או תפו"א בארוחה..
בהצלחה
ואגב - אם תקפידי על ארוחת בוקר כזו לפני כל בחינה שיש לך(לא רק בספורט) או לפני יום לימודים תגיעי להישגים טובים יותר (בדוק לפי מחקרים!!!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RMRקרן19/04/2012
לאחר דיאטות קיצוניות מעוניינת לבצע בדיקת RMR ובדיקת חומצת החלב שמתבצעת בוינגייט האם על סמך תוצאות בדיקות אלו אוכל לתקן את תזונתי? כמה זה אמין?
וכמה כלים זה נותן לתזונאי להכיר את החילוף החומרים וקביעת תפריט ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RMR - תגובה
רעות גרוס22/04/2012בהחלט יעזור לתזונאית. על פי חילוף החומרים היא תוכל לבנות לך תפריט המתאים לך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון אכילהלירן18/04/2012
שלום,
אני מתאמן 3 פעמים בשבוע אימון כח. אני רוצה לדעת מה כדאי או צריך לאכול לפני אימון כח.חלבונים יותר?פחמימות?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון אכילה - תגובה
רעות גרוס19/04/2012לאכול פחמימות וקצת חלבונים כמו יוגורט עם גרנולה, פרוסה עם גבינה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במשקלשמעון15/04/2012
בני בן 11 גובהו 131סמ משקל 26קג מבנה רזה מאוד.בני משחק מגיל 6 כדורגל.תפריט האוכל שלו מוגבל(מסרב לטעום דברים)אוכל בעיקר לחם,ציפס,אורז,חביתה ופיצה.כמעט ולא אוכל בשר ומוכון מהפירות לאכול תפוח.האם יש תוסף תזונה או אבקה מסוימת לשתייה שאתן ממליצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במשקל - תגובה
סיון דוד17/04/2012שלום משה
לפי עקומות גדילה של משרד הבריאות אכן ניתן לראות כי בנך בטווח התחתון מבחינת גובה ומשקל . ההמלצות שלי:
ראשית אני ממליצה להמשיך ולנסות להציע מאכלים, לא להתעקש, אך בכל פעם שאתם אוכלים לנסות ולשאול אותו אם רוצה לנסות, אם לא תלחצו הוא יכול להפתיע אתכם ופתאום להסכים.
שנית, אני ממליצה לנסות מוצר הנקרא "פדיאשור קומפליט"- תכשיר להשלמת התפריט היומי של ילדים שתזונתם אינה מאוזנת או אינה מספקת. מכיל את כל הוויטמינים, המינרלים, ורכיבי תזונה נוספים להם הילד זקוק.
זוהי אבקה להכנת משקה בטעמים שוקו/ווניל יכול לשמש כתוספת תזונתית בארוחה או בין הארוחות.
במקביל, נסה להכין לו שייק פירות על בסיס שמנת מתוקה או על בסיס חלב מלא - אולי עם פירות הקיץ הוא ישתף פעולה וישתה.
נסה להסביר לו שאם הוא מתאמן הוא חייב לאכול טוב ולאכול מזון מגוון כדי לשמור על השרירים הקיימים ולבנות שרירים חדשים , ואם לא יאכל טוב - לא רק שלא ייבנה שריר אלא הוא גם עלול להזיק למסת השריר שלו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתרן?עומרי13/04/2012
שלום רב
אני בתהליך של חיטוב והורדת אחוזי שומן
בתפריט שיש לי אני מגיע ל 2900 מ"ג נתרן
האם זה טוב ? או אני צריך לאכול פחות או יותר עם נתרן?
ואיך זה יזיק?
אני בן 33 גובה 188 משקל 82
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתרן? - תגובה
סיון דוד15/04/2012שלום
ההמלצה היא לא יותר מ2400 מ"ג ליום למבוגר אך אתה צורך כמות סבירה וגבולית. במידה ואינך סובל מיתר לחץ דם אתה יכול להמשיך לצרוך כמות זו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)