מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טונה בשמן בריא אחרי אימון ?עמית16/05/2013
שלום
אם אני אוכל טונה בשמן ( עם גבינה לבנה או קוטג' לפעמים ) אחרי אימון שעובד על שרירי החזה זה בריא ?
אם זה משנה אני בן 13
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונה בשמן בריא אחרי אימון ? - תגובה
רעות גרוס19/05/2013אגב, עדיף טונה במים, אתה יכול להוסיף שמן זית או מיונז קל (בריא יותר ויש יותר אומגה 3).
בעיקרון הגוף סופג 20 גרם בלבד חלבון בארוחה כך שגם קופסה טונה שלמה + קוטג או גבינה זה יותר מידי. אתה יכול לאכול חצי קופסת טונה עם כמה כפות כל קוטג או גבינה.
וזה בהחלט טוב גם לך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבון סויהמנחם11/05/2013
שלום,
כספורטאי פעיל, לצורך תמיכה תזונתית בעלייה במסה - אני מעוניין לקחת תוסף חלבון, שאינו ממקור של גבינה או ביצים.
חשבתי על חלבון סויה. ראשית, האם זה מומלץ?
שנית, קיבלתי 3 קישורים מומלצים לחלבון שכזה, אך אין לי מושג כיצד להבדיל ביניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת חלבון סויה - תגובה
רעות גרוס19/05/2013בסה"כ כמעט כל האבקות הם אותו הדבר. אתה צריך לשים לב אם יש את כל 22 חומצות האמינו כדי שיהיה חלבון מלא. בעיקרון סויה הוא מקור צימחי ולכן הוא לא חלבון מלא (מכיל את כל חומצות האמינו), יתכן שהם מוסיפים לתערובת את חומצות האמינו החסרות. תבדוק.
תבדוק אם אתה צריך הכלל תוספים, יתכן שאתה צורך מספיק חלבון מהמזון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריריםעמית04/05/2013
אם אני אוכל מעדן דניאלה בטעם תות אחרי אימון קצר בבית הוא עוזר לבנות שרירים ? האם הוא בריא אחרי אימון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירים - תגובה
רעות גרוס09/05/2013כמה חלבון יש בדניאלה? מה כולל האימון שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלעד23/04/2013
ניתן להמיר פחמימה מסוג דגן כמו אורז בקטנייה כמו עדשים בהנחה שהמנת חלבון בארוחה היא עוף או דג?זה לא יותר מידי חלבון לפירוק מסוגים שונים באותה ארוחה?
כי מבחינת ערך פחמימות הם כמעט זהים וגם מבחינת ערך קלורי.רק בחלבון בקטנייה הוא גבוה יותר מאשר בדגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סיון דוד24/04/2013הייתי ממליצה להוסיף פחמימות לארוחה. את הריוניות נהוג לשייך לקב׳ החלבונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת אחוזי שומןגל20/04/2013
שלום!
אני בן 16 (במשקל 70 קילו בגובה 170 סנטי) ועוסק בספורט כבר די הרבה זמן ואני רוצה להתחטב קצת לקראת הקיץ.
רציתי לדעת אם אני עוקב אחרי מספר הקלוריות שאני אוכל ביום אז אני לא צריך לעקוב אחרי מספר הפחמימות שאני צורך ביום?(כמובן שאני לא מגזים עם כמות הפחמימות).
בנוסף רציתי לדעת כמה קלוריות,חלבונים,פחמימות ושומנים כדי לי לאכול ביום כדי להתחטב??
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת אחוזי שומן - תגובה
סיון דוד21/04/2013שלום גל
אני ממש לא ממליצה לך להתעסק בספירת קלוריות או פחמימות, במקום זה נסה להקפיד על ארוחות מסודרות, להקפיד על חלבונים בארוחה - כמו מוצרי בשר/דג, מוצרי חלב וביצים, להמעיט בחטיפים וממתיקים וכמובן בשתייה מתוקה וכו',, אם תקפיד על כללי תזונה נבונה בשילוב עם פ"ג אתה יכול להוריד באחוזי שומן גם בלי לספור קלוריות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה קטנה...
גל22/04/2013ומה לגבי ספירת חלבונים פחמימות ושומנים גם זה לא צריך??? העיקר לשמור על ארוחות מלאות בחלבונים ומעט פחמימות ושומנים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה קטנה... - תגובה
סיון דוד24/04/2013אתה יכול לקבוע פגישה עם איש מקצוע על מנת שירכיב לך תפריט לפי הצרכים שלך ותקבל הכוונה לגבי כמויות מזון בכל ארוחה .
בכל מקרה , יש סיכוי שאם תאכל מסודר ומאוזן , ותקפיד לשלב חלבון ופחמימה בארוחות וכמובן גם מעט שומנים, תגיע לתוצאות!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גל24/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון בוקראא13/04/2013
שלום אני בן 28 ושוקל 67 וגובה 184..אני בחדר כושר למטרת עלייה במסה..אני רוצה להתחיל להתאמן בשעות הבוקר בלבד..רציתי לדעת מה כדאי לאכול לפני האימון..מאוד קשה לי לאכול הרבה בבוקר אחרי שאני מתעורר..מה כדאי לאכול לפני האימון?
והאם שאחזור מהאימון אם אוכל טונה ולחמנייה מחיטה מלאה וירקות זה מספיק בתור ארוחת בוקר בנוסף גם שותה גיינר אחרי האימון..
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון בוקר - תגובה
רעות גרוס17/04/2013תאכל יוגורט עם כף או 2 של שיבולת שועל וכפית דבש, זה לא הרבה. גם בכוס חלב (שדווקא מצוין לאחר אימון) יש חומצות אמינו שנספגות במהירות בשרירים, בחלב יש גם פחמימות אתה יכול להוסיף חופן ברנפלקס או פרוסת לחם עם גבינה. אתה חייב אנרגיה לפני האימון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהדני12/04/2013
כמה זמן מרגע שנירדמים יש בעיה עם ספיגת וניצול מטבולי של חלבונים ומזון בכלל ומהי הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה - תגובה
רעות גרוס17/04/2013כאשר ישנים, כל פעילויות הגוף יורדות, המוח מאופיין בפעילות ותגובה לגירויים בעוצמה הנמוכה מעוצמת התגובה בזמן ערות, דופק הלב יורד, מערכת העיכול לא מתפקדת ביעילות במשך הלילה ולכן האוכל בלילה לא מתעכל בצורה טובה וכו'
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה במהלך אימוןלירון04/04/2013
היי,
אני מתאמנת כבר מזה 3 שנים הן אירובי והן אנ-איובי.
אני בת 25, גובה 1.64 משקל 55.
המטרה שלי היא הן להתחטב והן לרדת טיפה במשקל - בערך 2 קילו.
אני מתאמנת כ- 4 פעמים בשבוע אירובי, ו- 2- פעמים אנ-אירובי.
כשאני מתאמנת אנ-אירובי, אני עושה זאת במשך כשעה וחמש דקות ואז עוברת לאירובי למשך שעה. כיוון שאימון ארוך, אני אוכלת פרי בין שני האימונים השונים.
היום מאמן הכושר בחד"כ שלי אמר משהו מוזר, שנוגד את מה שאני יודעת..
הוא אמר שכיוון שהמטרה שלי היא בעיקר להוריד במשקל, אסור לי לאכול בין האימונין, ויתרה מכך - לחכות שעתיים בלי לאכול כלום אחרי האימון. לדבריו, רק ככה הגוף ישרוף שחמן. זאת משום שלטענתו רק אחרי 50 דק' של אימון משקולות, הגוף מתחיל לשרוף, והעובדה שאני אוכלת פרי בסוף האימון הורסת את זה.
מה אתן חושבות? לי זה נשמע קצת הזוי..
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה במהלך אימון - תגובה
רעות גרוס07/04/2013ההפך, אם לא אוכלים, מאבדים ממסת השריר (הגוף מפרק חומצות אמינו והפיכתם לסוכר למוח) ולכן אני כן ממליצה לאכול פרי (את יכולה גם יוגורט, יש גם חלבונים וגם פחמימות ביוגורט) בין האירובי למשקולות ולהיפך. גם לאכול פרי כחצי שעה לפני האימון, וכמובן עד שעה לאחר האימון לאכול פחמימות + חלבונים + ירקות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה במהלך אימון - תגובה
סיון דוד07/04/2013שלום לירון
אני מניחה שהמאמן בחדר כושר הוא לא דיאטן קליני ולכן כדאי לך לקבל המלצות ממנו רק לגבי תחום עיסוקו שהוא כושר גופני כמובן, לגבי התזונה- טוב שאת מתייעצת בפורום שלנו כי את תחום התזונה יש להשאיר לאנשי מקצוע שהם דיאטנים קלינים כמובן :)
אני מזמינה אותך לקרוא הסבר שלי על ארוחה לפני ואחרי אימון ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה, וממליצה לך להמשיך לאכול פרי בין האימונים כמו בננה או 2 תמרים , לגבי הארוחה לאחר אימון- תקראי במאמר שלי..
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת ספורט- מספר שאלות-שלום25/03/2013
שלום,
אני מתאמן בחדר כושר כבר קצת יותר מחצי שנה 4 פעמים, רק על העלאת מסת שריר, בלי עבודה אירובית בכלל. אני רוצה עכשיו להתחיל עבודה אירובית ויש לי מספר שאלות הקשורות לתזונה -
1. האם אבקת חלבון יכולה לגרום לאיזה שהן תופעות בגוף ? עייפות , כבדות ?
2. האם צריכה של עודף חלבון לגוף היא מסוכנת? ולמה היא יכולה לגרום ?
3. אני יודע שישר לאחר האימון צריך לאכול פחמימה ואז ואז חלבון. שמעתי שסוכר ענבים הוא מאוד טוב, השאלה אם הוא כדאי או שכדאי להסתפק בפחמימה רגילה ולא מרוכזת, כמו בננה למשל?
4. האם כדאי להוסיף לתזונה שלי איזה שהם תוספים כדי לשמור על הגוף עם כל הפעילות שאני עושה? מגנזיום או ויטמנים או משהו אחר ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת חלבון ותשובות
אלירן26/03/20131. לאבקת חלבון אין תופעות לוואי זה סך הכל תוסף תזונה לא תרופה כלשהי.. רק לא הייתי שותה אותה בסמוך לאימון כמו שלא הייתי אוכל כל דבר אחר לפני אימון (אני מדבר על רבע שעה לפני אימון לא שעה+).
2. קשה מאוד להגיע לעודף חלבון (פי 3-4 ממשקל גופך בגרם), אך במצב כזה החלבון בגוף עלול להפוך לגלוקוז ואפילו להפוך לשומן, עומס על הכליות ונזק.
3. בננה או 2 תמרים.. יכול להיות מעולה.
4. אתה יכול להשתמש בשמן דגים (אומגה 3) להגברת קצב שריפת שומן וחילוף החומרים, התאוששות, הורדת סיכון למחלות לב ודברים נוספים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח גם לתשובה שלכן
שלום27/03/2013תודה אלירן, אך אשמח גם לתשובה של אחת מכן התזונאיות
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח גם לתשובה שלכן - תגובה
סיון דוד28/03/2013שלום
לפי מה שקראתי אתה מתאמן כבר חצי שנה, מנסה להבין מדוע אתה צריך תוסף חלבון, האם אינך רואה שינוי במסת השריר? האם אינך מרוצה?
כי אם אתה אוכל כמו שצריך לפי האימונים , אתה יכול להסתדר טוב גם בלי תוספת אבקת חלבון , אפשר לקבל את כמות החלבון הרצויה מהמזון בלי אבקות ע"י בניית תפריט מתאים...
כמובן שצריכה מוגזמת של חלבון בתפריט יכולה לגרום לנזק, והפגיעה העיקרית היא בכליות, שאינן עומדות בקצב הסינון בשל עומס חלבון בתפריט. לכן אני ממליצה לך לבדוק כמה חלבון אתה אוכל בכל יום ובכל ארוחה, שים לב לא להעמיס יותר מ-30 גר' חלבון בארוחה.
לגבי תוספת ויטמינים- אם אתה מקפיד על תפריט מאוזן ומרגיש טוב באימונים, אינך חייב בתוספת כלשהי. כמובן שמומלץ לבצע בדיקות דם אחת לשנתיים ולבדוק שהערכים תקינים.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שלום28/03/2013אני רואה שינוי במסת השריר, פשוט אבקת חלבון הרבה יותר זמינה אחרי האימון.
והשאלה שלי גם אם כדאי סוכר ענבים אחרי אימון או שאפשר להסתפק בבננה ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
סיון דוד31/03/2013לדעתי עדיף להסתפק בבננה, כי היא גם משביעה יותר.
אני ממליצה שאם אתה רואה שינוי במסת שריר אז תמשיך לאכול כפי שאכלת .
אבקת חלבון זמינה יותר אך אינה משביעה ואחרי אימון אתה בטח רעב וגם רוצה לאכול. במידה ואינך רעב ומרגיש כי אבקת חלבון תספק אותך אתה יכול כמובן להכין שייק על בסיס אבקת חלבון ולאכול את הארוחה כשעתיים לאחר מכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
שלום31/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון חשוב
אלירן31/03/2013ראיתי שכתבו לך לאכול בננה במקום אבקת חלבון, כאחד שעוסק בפיתוח גוף אני אישית אוכל בננה + אבקת חלבון כי מומלץ לאכול פחמימות לפני חלבונים כדי שהחלבונים יספגו טוב יותר בגוף. בנוסף לכך אבקת חלבון אחרי אימון מתעכלת מהר (יש לה אנזימי עיכול) + הגלוקוז בבננה יעשו את העבודה...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתיקון..
סיון דוד04/04/2013אלירן היקר
חבל שאינך קורא את שאלות הגולשים שלי לפני שאתה מתקן אותי. הגולש שאל על בננה או סוכר ענבים לא במקום אבקת חלבון אלא בנוסף כמובן.
למען הסדר הטוב, אתה מוזמן לקרוא הסבר שלי על ארוחות לפני ואחרי אימון ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאאמערכת BeOK21/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ccc - תגובה
סיון דוד21/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונה והרעלת כספיתאלירן20/03/2013
שלום.
אני נוהג לצרוך בערך כ- 6 קופסאות טונה במים בשבוע.
קראתי לו מזמן על הרעלת כספית ועל הכספית שיש בטונה, השאלה שלי היא האם יכולה להגרם לי נזק מאכילת 6-7 קופסאות טונה בשבוע (קופסה אחת ביום)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - החלטתי לעשות שינויאהרון18/03/2013
שלום אני אהרון בן 21 גובה 175 שוקל 83 מבנה גוף רחב.
אני מעוניין להתחיל להתאמן ולאכול בצורה שתעזור לי להפטר מהבטן שגדלה לי במהלך שנתיים האחרונות שלא עסקתי בספורט מאז שהתגייסתי.
רצית להתייעץ איתכם המומחים אולי יש לכם כמה עצות בשבילי. הדבר העיקרי שאני רוצה זה להפטר מהבטן הנוראית שגדלה לי ולחזור להיות חטוב כמו שהייתי.
אשמח לקבל תשובות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטתי לעשות שינוי - תגובה
סיון דוד18/03/2013הי אהרון
אני יכולה לייעץ לך לגבי תפריטך אם יש לך שאלות, לגבי כושר גופני -אתה מוזמן להפנות שאלות לפורום כושר גופני של be ok.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל ייעוץ לגבי התפריט
אהרון27/03/2013מה להוריד מהתפריט מה טוב לאכול כמה כפות שמן אפשר ביום אם בכלל??
כבר נמאס לי לראות את עצמי עם הכרס הזו הא חייבת לרדת בחודשיים הקרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל ייעוץ לגבי התפריט - תגובה
סיון דוד28/03/2013שלום אהרון
כמובן שמומלץ להוריד את כל המתוקים , החטיפים והשתייה המתוקה מהתפריט. אפשר לאכול חטיף/מתוק אחד ביום.
להתמקד באוכל מזין וכמה שפחות מעובד, לגבי שמן- אתה יכול לאכול 3 מנות שומן ליום. מנה אחת של מזון מקבוצת השומנים= כפית שמן זית/קנולה, 1/2 אבוקדו בינוני, 8 שקדים, כף טחינה , 5 זיתים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה - איפה התוצאות?DooM13/03/2013
שלום,
אני בת 19, גובה 1.57 ושוקלת 60, אולי קצת פחות.
אני אוכלת די מסודר [צמחונית ומשתדלת שלא לצרוך חלב וביצים]. זה בערך ככה: בננה עם קוואקר או על פרוסת לחם קטנה וכפית טחינה בבוקר, ירקות מאודים ומג'דרה מלאה לצהריים, סלט +בטטה או פולי סויה או חצי דלורית בערב..., פירות בין הארוחות. הרבה מים ותה ללא סוכר כמובן. בקושי יש מלח באוכל.
אני רצה כ-40 דקות, פעמיים בשבוע [5 ק"מ]
ואופניים הם התחבורה העיקרית שלי, כך שזה בערך חצי שעה בכל יום, ולפעמים גם נסיעות ארוכות של כשעה וחצי. אני עושה כפיפות בטן מדי פעם.
רציתי לשאול מה אני יכולה לעשות כדי להשטיח את הבטן ולרדת במשקל, שכן עד כמה שאני מבינה - התזונה שלי נכונה והספורט שאני עושה מספק. למה הבטן שלי עדיין לא נראית טוב? גם ריכוז שומן וגם נפיחות למרות שאין מלח או גזים באוכל..?
מה אני צריכה לשנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - איפה התוצאות? - תגובה
סיון דוד18/03/2013שלום
ראשית -תפריטך דל מידי בקלוריות ומכיל כ1000 קלוריות, לא מומלץ לאכול פחות מ1200 קלוריות ליום
שנית נראה כי תפריטך אינו מגוון, האם בכל יום את אוכלת את אותה ארוחת הצהריים? חשוב לגוון... מה עם אגוזים ,שקדים ,אבוקדו או שומן אחר חוץ מטחינה בבוקר? חשוב להוסיף מעט שומן ממקור טוב לארוחה ,כך הארוחה גם משביעה יותר...
הייתי מוסיפה לארוחת הבוקר והערב מזון חלבוני באופן קבוע ולא לסירוגין.
את יכולה לאכול גבינות עיזים או לשתות חלב סויה שאינם על בסיס חלב פרה, מה עם לשלב טופו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל מה לגבי השאלה המרכזית..?
DooM18/03/2013תודה על התגובה. אני אוכלת כמויות סבירות ומרגישה שבעה בתום הארוחות, כך ש..האם באמת יש מקום להוסיף עוד קלוריות?
המונח 'מג'דרה' בצהריים בא לציין שילוב של דגן וקטניה, אחת לשבוע או יותר זה מתחלף - יכול גם להיות אפונה וגריסים, שעועית ואטריות, פתיתים ועדשים.. זה מגוון.
אבוקדו יש בסלט של הערב, בערך כף. ולאורך היום נצרכת ככף טחינה במצטבר. האם טופו לא מהונדס גנטית בצורה הפוגעת בבריאות אם צורכים אותו בקביעות?
בכל מקרה, השאלה המרכזית היא כיצד לשפר את מראה הבטן, מעבר למה שאני כבר עושה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל מה לגבי השאלה המרכזית..? - תגובה
סיון דוד18/03/2013עד כמה שידוע לי טופו אינו מהונדס גנטית, והוא במקור עשוי מפולי סויה, תחליף מעולה ובריא מאוד לבשר...
לגבי תפריטך , אני מסכימה שאת אוכלת טוב, רק נסי להוסיף מזון עשיר חלבון בכל ארוחה (בבוקר בעיקר כי חסר, ובערב פולי סויה או מזון חלבוני אחר באופן קבוע).
שאר התפריט מצוין ואם את אוכלת אבוקדו ופירות ותוסיפי מנה חלבונית אז תגיעי לכ-1200 קלוריות בערך וזה בסדר.
לגבי שאלתך המרכזית, אין דרך להוריד אחוזי שומן מאיבר מסויים בגוף, אצלך זה הבטן, אלא ניתן להוריד אחוזי שומן כללי בגוף וכך גם תרד הבטן. בכל מקרה זה דורש סבלנות ולוקח זמן...
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני שוב שואלת, זקוקה לתשובה
DooM18/03/2013ואת הפחתת אחוזי השומן איך עושים אם אני כבר אוכלת בריא ועושה ספורט ועדיין המצב נותר כשהיה..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני שוב שואלת, זקוקה לתשובה - תגובה
סיון דוד31/03/2013לדעתי אם את אוכלת טוב אז נסי להוסיף עוד אימון אירובי לסדר יום שלך על מנת להוריד באחוזי השומן, כמו הליכה , ריצה, שחייה וכו'
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצות בוקרגל13/03/2013
שלום!
אני רוצה להתחיל לרוץ בבקרים לפני בית ספר ורציתי לדעת מה כדאי לי לאכןל לפני ומה אחרי.*(אני בתקופה של העלאת ומסה וחיזוק השרירים)*.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצות בוקר - תגובה
רעות גרוס13/03/2013שלום גל, תסתכלי בשאלות נפותות אכילה לפני ואחרי אימון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתאמן על אלפטיקלאילן01/03/2013
שלום,שמי אילן בן 40 גובה 1.72 משקל 82 קילו מבנה גוף רחב לפני שבוע קניתי מכשיר אלפטיקל של חברת SPIN אני כל יום עושה אימן של 40 דקות 11-12 ק"מ.
המטרה שלי להוריד במשקל ולחטב את הגוף.
האם כל יום במשך 40 דקות זה תקין?
האם צריך לבצע אימון יום כן יום לא?
ואם יש אפשרות לשלוח לי תוכנית לאימון עם דרגות קושי?
אני אוכל מסודר לאחר אימון בבוקר וכל שעתיים שלוש משהו קטן פרי ירק ארוחת צהריים וארוחת ערב עם לחם קל כמובן.
אם יש אפשרות לתת לי טיפים אשמח מאוד
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתאמן על אלפטיקל - תגובה
סיון דוד04/03/2013שלום אילן
לגבי 3 השאלות הראשונות- אתה מוזמן לשאול בפורום כושר גופני של האתר שלנו.
לגבי שאלותיך על תזונה-
אז ההמלצה למי שבצע אימון על הבוקר לאכול משהו קטן לפני על מנת לספק לגוף אנרגיה- אז 20 דק' לפני האימון אתה יכול לאכול פרי כמו בננה או 2 תמרים וכמובן לשתות מים ואז להתחיל אימון.
לגבי שאר היום- אני מבינה שאתה אוכל ארוחות מסודרות וכדאי להקפיד על הרכב הארוחות ולשלב בהם חלבון ופחמימה על מנת לספק לגוף חלבון לאורך כל היום ולא רק בארוחה שאחרי האימון. בבוקר אתה יכול לשלב ביצים, יוגורט עם לחם, בצהרים בשר או תחליף בשר עם פחמימה, בערב טוסט עם גבינה, טונה וכמובן בכל ארוחה לשלב ירקות!
לגבי כמויות כמובן שאין באפשרותי דרך הפורום להמליץ על כמויות ועל תפריט ספציפי ונדרשת לשם כך פגישה מסודרת...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוון תודה רבה!
אילן07/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)