פורום תזונת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחוזי שומן
    הילה
    09/10/2013

אני בת 26 שוקלת 66.6, גובה 173. מתאמנת בחדר כושר קרוב לשנה.מבצעת אימון שכולל משקולות ואירובי (ספינינג וקיקבוקס) חמש פעמים בשבוע.בנוסף אני שומרת על תזונה ללא פחממות.ירדתי יפה במשקל וגם באחוזי שומן.אני עכשיו באחוז שומן 19 ומשהו(לא זוכרת בדיוק.את המדידה עושה מדריך הכושר שלי בעזרת קליפר) בחודשיים האחרונים אני עולה במשקל, יורדת באחוזי שומן ובהיקף. האם זה הגיוני שבמשך החודשיים האלה עליתי 3 קילו שהם בעצם שריר?!זה תקין?יש צורך ליחס חשיבות למשקל? בנוסף רציתי לדעת מהו אחוז השומן שנורמלי לאישה?האם האחוז שומן שאני נמצאת בו (שואפת להגיע ל17) עלול לגרום לבעיה כלשהי?תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי שומן

הוספת תגובה

• למה דילגו עליי

הילה
    14/10/2013

אשמח לקבל תשובה.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי שומן - תגובה

סיון דוד
    16/10/2013

שלום
    טווח שומנים מומלץ הוא 17-25% עולה עם הגיל ל20-30%. לגבי משקלך, נראה קצת עלייה גבוהה מדי בשביל מסת שריר, אבל אם יורדת בהיקפים ובאחוזי שומן ייתכן שהשקילה אינה מדויקת, האם את מקפידה להישקל בשעות קבועות? לפני / אחרי אימון?
    דבר נוסף , לגבי תפריטך- אני לא ממליצה על תפריט דל פחמימות , במיוחד אם את עוסקת בספורט. ממליצה לך לקבוע פגישה עם תזונאית ספורט ולהתאימו לאימונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אוכלת מספיק?
    קרן
    08/10/2013

היי אני לא סופרת קלוריות או משהו
    אבל קראתי שאם לא אוכלים מספיק אז שורפים שרירים...
    אני מתאמנת פעמיים שלוש בחדר כושר
    שוחה פעם בשבוע והליכות 3 פעמים של 3-4 קמ
    בדכ משתדלת לאכול בריא
    בוקר יוגורט עם גרנולה או ביצים וירקות ולחם מלא וגבינה
    בין לבין לחם מלא עם גבינה או חצילים או ריבה או חמאת בוטנים
    לצהריים שלוש פעמים בשבוע עוף בדכ או בשר עם תוספת אורז או פסטה ודומים
    או פסטה או קוסקוס עם ירקות או נודלס עם ירקות
    אם אני בלימודים אז גם כריך כמו בבין לבין
    ובערב סלט או סלט עם טונה

והאם אני צריכה לשנות להוסיף לתפריט?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם אוכלת מספיק?

הוספת תגובה

• האם אוכלת מספיק? - תגובה

סיון דוד
    09/10/2013

הי קרן
    לצערי אין באפשרותנו לחשב תפריטים בפורום זה, ממליצה לך לשאול שאלה ספציפית במידה ותרצי. בשאלתך הוסיפי נתונים אישיים כמו גובה ומשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכללת השאלה

קרן
    10/10/2013

כמה מנות סידן ופחמימות יש לאכול
    כאשר מבצעים 4 אימוני אירובי בשבוע 3 כח
    כך שהאימונים לא ישרפו את מסת השריר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתרן והשפעתו על ספיגת חלבון
    גל
    05/10/2013

שלום לך,
    ברצוני לדעת האם נתרן גבוה במוצרי גבינה(קוטג,צהובה,לבנה) למשל- יכול להוריד את ספיגת החלבון שבהם...ובכמה זה מתבטא?(כלומר האם הנתרן הגבוה לא מבטל בעצם את החלבון וספיגתו?)
    אגב....בגבינה צהובה החלבון נספג מהר או לאט הרבה יותר מאשר שאר הגבינות?
    אשמח לתגובתך
    .גל.

הוספת תגובה

• נתרן והשפעתו על ספיגת חלבון - תגובה

סיון דוד
    09/10/2013

שלום גל
    למיטב ידיעתי אין קשר בין נתרן במזון לבין ספיגת חלבון. אך מכיוון שצריכת נתרן עודפת עלולה להזיק לבריאות כן חשוב שתבחר תמיד במוצרים דלי נתרן:
    גבינה לבנה לדוגמא מכילה פחות נתרן מקוטג', וכן בין החברות השונות של אותו המזון יש לעיתים הפרשים משמעותיים בכמות הנתרן לכן תמיד כדאי לך להשוות ולקנות את המוצר הדל ביותר בנתרן.
    לגבי גבינה צהובה- מכילה חלבון וסידן בכמות מכובדת , אך גם עשירה בנתרן , לגבי קצב ספיגת החלבון במוצרי החלב השונים- אין שום נתונים לגבי העניין ולכן לא אוכל לענות על שאלתך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה איטית
    שי
    15/09/2013

שלום,
    אני כבר שנה במסגרת אימוני כושר אינטנסיביים תוך כדי שמירה על אכילה מאוזנת, למרות שלאחרונה נפלתי בגזרת הפחמימות קצת יותר..

אכן ירדתי במשקל אך באופן מינורי לעומת הזמן שהקדשתי לשריפת קלוריות, ולכמות האימונים שלי.

הבעיה שאני לא מצליחה לרדת באזורים בגוף אותם שמתי כיעד.

האם זה משהו שרק התנזרות מוחלטת מפחמימות יכולה לגרום?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה איטית

הוספת תגובה

• ירידה איטית - תגובה

סיון דוד
    17/09/2013

אין צורך בהתנזרות מפחמימות, אך יש צורך לדעת איך לשלב אותן בארוחה , סוג וכמות.
    ממליצה לך לפנות לדיאטנית אשר תעזור לך להרכיב תפריט המותאם לאימונים ולסדר היום שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה חלבון עדיף אחרי אימון
    גל
    10/09/2013

שלום לך,
    אני משלב אימון בחוץ של ריצה קצרה-ואז כוח (הרמה עצמאית של משקל הגוף-מכשירים שיש בפארקים )ואז שוב ריצה של 3-4 ק"מ...הכל באימון אחד.

שאלתי:
    1. האם כדי לי לאכול טחינה(לפחות 4 כפות) עבור קבלת החלבון+בשר ...או עדיף קוטג\גבינה?
    2.שמעתי שאומרים שחלבון מגבינה פחות בריא לגוף מאשר של טחינה למשל....אז מה עדיף?(כי לטחינה יש הרבה מאוד שומן )
    3.לגבי פחמימות...מה למשל כדי לי לצרוך אחרי אימון מושלב כזה ובאיזו כמות?

אשמח לתגובתך
    .ע.

הוספת תגובה

• איזה חלבון עדיף אחרי אימון - תגובה

סיון דוד
    11/09/2013

טחינה שייכת לקבוצת מזונות עתירים בשומן, אינה מכילה חלבון ולכן אינה מהווה תחליף לחלבון. אתה צריך לחלק את צריכת החלבון במשך היום ולא רק אחרי האימון. מוצרי חלב או ביצים הם מקור טוב לחלבון, גם לאחר אימון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה- אבל בטחינה גולמית

גל
    11/09/2013

רשום בפירוש שיש בה מעל ל 22 מ"ג חלבון ל - 100 גרם- כמו בקוטג
    אז אך זה שאין בה חלבון?"? אשמח לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ב-100 גרם טחינה גולמית יש כ700 קל׳

סיון דוד
    01/10/2013

ואם אתה מסתכל על הערכים התזונתיים אז כדאי שתשים לב לכמות טחינה גולמית שאתה אוכל...
    מנה מומלצת של טחינה גולמית היא בערך 1 כף, שממנה אתה מקבל כמות כפולה או יותר של טחינה מוכנה לאכילה.
    כף אחת שוקלת כ-10 גרם , כך שהכמות של החלבון ב10 גרם היא 2.2 גרם בלבד! ולא 22 כפי שחשבת שאתה מקבל ( שים לב שכמות חלבון בגרם ולא במ״ג כפי שכתבת..).
    לא מומלץ להגזים בצריכת טחינה כיוון ששייכת למזון עתיר שומנים ומכילה כמות אנרגיה גבוהה בהשוואה למזונות אחרים מקבוצת החלבונים או הדגנים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקרים חדשים על כולסטרול בדם

סרף אמיל
    03/11/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריאטין מונוהידרט
    אלי
    27/08/2013

1) מהו המינון המומלץ לתוסף זה?

2) האם שימוש בסוכר ענבים ביחד עם תוסף זה באמת אפקטיבי?

לאחרונה פורסמו מחקרים עדכניים שמומלץ יותר לצרוך פחמימות מורכבות לאחר אימון (ולא פחמימות פשוטות כסוכר ענבים), וזאת בכדי לגרום לאפקט של הפרשת אינסולין.
    האם גם במקרה הזה פחמימות מורכבות הנצרכות עם הקריאטין יביאו להפרשת אינסולין טובה יותר, מה שיגרום לספיגה טובה יותר של הקריאטין בתאי השריר?

3) יש איזה מותג מסויים שהוא טוב, ואם כן איזה סוג של קריאטין (אבקה/ קפסולות )??

תודה !!

לקביעת תור
    סגירה
    קריאטין מונוהידרט

הוספת תגובה

• קריאטין מונוהידרט - תגובה

סיון דוד
    17/09/2013

אלי שלום
    המינון המומלץ לקריאטין הינו
    שלב1- 0.3 גרם לכל ק"ג משקל הגוף במשך 3 ימים בלבד(לחלק ל-4 מנות ביום ולא לקחת במנה אחת)
    שלב2- 5-3 גרם ליום

שים לב: יש להשתמש בקריאטין לתקופה של עד חודש וחצי ( 6 שבועות ) .

שימוש בתוסף ברצף של יותר מ 6 שבועות לא מניב תוצאות וגורם לתלות בתוסף - כלומר הגוף עלול להפסיק את הייצור העצמי שלו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט
    אלי
    21/08/2013

אז ככה אני מתאמן פעמיים בשבוע ונמצא בתקופת העלייה במסה. נאמר לי לאכול 2300 קלוריות ביום ואני רוצה לדעת אם אני מגיע לזה בארוחה האחרונה שלי. זאת הארוחה שאכלתי אתמול:

פתיחה בוקר בכוס קרונפלקס עם כוס חלב
    כוס קורנפלקס -200 קלוריות בערך.
    כוס חלב- 140 קלוריות בערך.
    צהריים חצי כוס אורז (80 קלוריות) 2 כאפות שמן (200 קלוריות).כבד עוף 100 גרם (150 קלוריות) כף שמן (100 קלוריות)
    ביניים חצי קופסת דוריטוס 35 גרם (180 קלוריות)
    שתי עוגיות שוקולד ציפס(150 קלוריות)
    ערב
    מנה חמה פסטה (100 גרם) 100 גרם דג(120 קלוריות) כף שמן זית על הדג (מאה קלוריות)
    ביניים: גלידה(200 קלוריות)
    ערב :טוסט עם שתי פרוסות גבינה צהובה 9% ופיתה אחת (200 גרם)
    חצי ליטר בקבוק קולה במהלך כל היום (280 קלוריות)
    סיכום 2200 קלוריות

לעניינו דבר ראשון אל תקטלו אותי על התפריט שהוא יותר מדי עשיר בסוכרים אני אדם רזה ומאוד קשה יהיה לי להגיע למאזן חיובי בלי תוספת של שומנים ופחמימות פשוטות.
    ודבר שני כן אני יודע שחסר לי ירקות ופירות, אני אשתדל להכניס את זה לתפריט.
    עכשיו לעניין השאלות.
    1.שמתי 2 כפות שמן באורז(200 קלוריות) האם הכל נספג באורז? כנ"ל לגבי צלייה של הכבד עם כף שמן(100 קלוריות)
    2.האם זה משנה כמה צליתי את המזון? כלומר נגיד יש דג שאני יכול לאכול אותו מדיום וול או ממש צלוי(די שרוף)האם החלבון יהרס לי באיזשהו צורה? אם כן כמה זה קריטי?
    3.אם אפשר לבדוק שבאמת חישבתי את התפריט נכון וכן הגעתי ל2200 כמו שהמליצו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט

הוספת תגובה

• תפריט - תגובה

סיון דוד
    26/08/2013

שלום אלי
    יפה שאתה מודע לכך שתפריטך חסר בפירות וירקות. נסה לשלב בהדרגה , אם אתה במשקל נמוך אתה יכול לדוג׳ להכין שיייק פירות על בסיס שמנת שיספק לך הרבה ויטמינים וקלוריות בנפח קטן...
    התפריט מכיל קרוב ל2500 קלוריות
    לא חשובה מידת העשייה של הדג מבחינת השפעה על החלבון
    על מנת שהערכים של השמן יישמרו , ממליצה לך להוסיף אותו לתבשיל לאחר הבישול. כלומר כשסיימת לבשל הוסף שמן זית וערבב עם התבשיל

בהצלחה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מישהי
    18/08/2013

היי,

אני בת 20 גובה 1.68 ושוקלת 65 ק"ג. עושה 4-5 אימונים אירוביים בשבוע (שעה כ"א) + 2 אימוני כח (כחצי שעה כ"א). אני רוצה להוריד 5 ק"ג בערך.
    כשאני עושה אימון בוקר אני אוכלת שעה לפני האימון פרי+ לבן קטן (125 מ"ל) ובערך 30 דק' אחריו ארוחת בוקר (לחמניה קטנה מקמח מלא+ עגבניה+כף שמן זית/טחינה+3כפות קוטג' 3%)
    כשאני עושה אימון ערב אני אוכלת בערך 30 דק' אחרי האימון סלט ירקות+1-2 כפות שמן זית+ ביצה קשה/ חביתה+2 כפות קוטג' 3% או פרי+ לבן קטן (125 מ"ל).
    זה בסדר או שאני צריכה לשנות משהו?

ועוד שאלה,
    חובה לאכול לפני אימון?

ועוד משהו קטן,
    שמעתי שכמוסות תה ירוק מנקות את הגוף ועוזרות בהצרת היקפים. זה נכון?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תזונה ואימונים- תגובה

סיון דוד
    19/08/2013

שלום
    הייתי ממליצה לך לאכול ארוחה מסודרת לאחר אימון ורק במקרים של חוסר ברירה/זמן להתספק בלבן+פרי, שאר הארוחות בסדר.

לגבי ארוחה לאחר אימון - מומלץ לאכול לאחר האימון על מנת לחדש את מאגרי האנרגיה לבניית שריר בגוף שהתרוקנו, וכן לספק אבני בניין לבניית שרירים. מסת שריר גדולה יותר עוזרת לשרוף יותר קלוריות במנוחה ותורמת לירידת משקל, וחשוב לא לרדת במשקל ממסת השריר אלא לרדת ממסת השומן. איך עושים את זה? אוכלים נכון לפני ואחרי האימון, וכמובן מקפידים על אימון טוב ועל תזונה נכונה במשך היום כולו.

לגבי תה ירוק- מכירה מחקרים על תרומתו ויעילותו כנוגד חימצון בגוף אך לא מכירה את הקשר להצרת היקפים .

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי סיון

מישהי
    19/08/2013

קודם כל תודה על התגובה המהירה!

אני שאלתי לגבי ארוחה לפני אימון ולא אחריו. נגיד אם אני עושה אימון ערב האם עקרוני ששעה בערך לפני האימון אני יאכל או שאם אכלתי מסודר במהלך היום אני לא צריכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אההה...עוד שאלה

לילך
    20/08/2013

זה נכון שלא מומלץ לאכול שומנים אחרי פעילות גופנית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אההה...עוד שאלה - תגובה

סיון דוד
    26/08/2013

תלוי באימון ובמטרות. את מוזמנת לקרוא הסבר שלי על ארוחה לאחר אימון בשאלות נפוצות בפורום זה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי סיון - תגובה

סיון דוד
    26/08/2013

מומלץ לאכול פחמימה פשוטה 20-30 דק לפני האימון כמו בננה , 2 תמרים קטנים, חטיף אנרגיה. ולשתות 2 כוסות מים רבע שעה לפני אימון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיון

לילך
    27/08/2013

תודה על התשובה.
    הסתכלתי בשאלות נפוצות ויש לי עוד שאלה אחת קטנה, כשכתבת לאכול פחמימה פשוטה מיד אחרי האימון הכוונה גם אחרי אימון אירובי בלבד- ללא אימוני כוח ואימונים אנאירוביים (נגיד אימון של שעה רק על ההליכון)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה באימון חדר כושר
    אלי
    13/08/2013

שלום, קצת פרטים על עצמי
    בן 26 משקל 64 גובה 1.74 14 אחוזי שומן.
    BMR שלי כפול 1.2 יצא 1976(מאזן ניטרלי )
    בכללי אני אדם שמתקשה לאכול עקב תחושת שובע,ובעל חילוף חומרים די מהיר.
    מתאמן פעמיים בשבוע על כל הגוף שעה ורבע אימון. טווח של 10-8 חזרות בכל תרגיל.
    מטרה : כרגע עלייה אופטימלית במסת שריר(עם עלייה מזערית באחוזי השומן) עד למשקל 70-72 קילוגרם ולאחר מכן התחלת תקופת החיטוב בשביל שיראו לי קוביות בבטן(בערך 9% אחוזי שומן).
    לשאלות : 1.כרגע שאני בתקופת העלייה במסה כמה קלוריות מומלץ לי לאכול ביום, ומה הם יחסי אבות המזון שצריכים להיות לי בתפריט ,בשביל להגיע למשקל 72 כמה שיותר מהר עם עלייה מזערית באחוזי שומן ועלייה אופטימלית במסת השריר ?(יש לציין שקשה לי להגיע למאזן קלוריות גבוהה בלי הרבה שומנים בתפריט)?
    2. קצת שאלה יותר מורכבת... מכיוון שהמספר אימונים והקושי שלי באימונים הוא לא גדול.
    האם יש איזשהו סף אותו אני עובר בו כמות המזון כבר לא תיבנה מסת שריר ותתחיל להצבר כמסת שומן?
    , מה הסף בערך בקלוריות שבו אני אתחיל לצבור מסת שומן ולא מסת שריר?
    נגיד אכלתי 4000 קלוריות. 2200 יבנו מסת שריר ו2500 יצברו שומן ?איך זה עובד העניין הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה באימון חדר כושר

הוספת תגובה

• תזונה באימון חדר כושר - תגובה

סיון דוד
    14/08/2013

אלי שלום
    לשאלתך הראשונה, אני לא ממליצה בד"כ על ספירת קלוריות אלא על אכילה של תפריט מאוזן ומגוון הכולל את כל אבות המזון בארוחה. אבל אם אתה בכל זאת מתעקש אז לא פחות מ-2200 קלוריות, כאשר יש להקפיד לפחות על 80 גר' חלבון בתפריט.
    לגבי צריכת שומנים, אתה יכול להמשיך לאכול כמות שומנים טובה בתפריט אבל שיהיו ממקור בלתי רווי כמו שמן זית, טחינה, אגוזים, שקדים, אבוקדו וכו'.
    לגבי שאלתך על סף הקלוריות, קשה לענות על כך , ואני ממליצה לך להתחיל לאכול טוב יותר בארוחות ולהמשיך באימונים. במידה ואתה רואה כי אכן אתה עולה במשקל אבל לא מרוצה ממסת השריר אז נסה להוסיף עוד אימון והדבר יסתדר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת טונה יום יום
    מיכל
    08/08/2013

שלום, אני נוהגת לאכול מידי יום בין קופסא לקופסא וחצי של טונה במים בשימורים. רציתי לדעת אם זה מסוכן מבחינת כספית, רעלם וכו. אם כן, מהי הכמות היומית/שבועית המקסימלית שאינה מזיקה לבריאות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אכילת טונה יום יום

הוספת תגובה

• אכילת טונה יום יום - תגובה

סיון דוד
    11/08/2013

מיכל שלום
    לפי בדיקה שערך משרד הבריאות בשימורי טונה בישראל נראה כי כמות הכספית נמוכה ולכן אין הגבלה על שימורי טונה מבחינה זו.
    מבחינה תזונתית אני יכולה להמליץ לך שלא כדאי לאכול כל יום טונה בארוחה ,אלא לגוון את הארוחות במאכלים נוספים על מנת לשמור על תזונה מאוזנת .
    אשמח לתת רעיונות לגיוון אם תרצי
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיון תודה. אשמח לרעיונות לגיוון

מיכל
    11/08/2013

מחפשת תחליפים עתירי חלבון ודלי שומן וקלוריות. שמעתי שיש מוצר סויה שנקרא סייטן. שמעת עליו? מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליפים למזון עשיר חלבון - תגובה

סיון דוד
    14/08/2013

סייטן הוא תחליף טוב לבשר, מכיל כ-30 גר' חלבון ל100 גר' מוצר, נטול שומן.
    תחליפים נוספים למזון עשיר בחלבון :
    שילוב של דגנים+קיטניות - לדוג' אורז מלא עם אפונה/עדשים
    מוצרי חלב (גביע יוגורט לדוג' מכיל כ-9 גר' חלבון )
    ביצים (ביצה מכילה כ-7 גר' חלבון)
    מוצרים על בסיס סויה (לדוג' פולי סויה -אדממה)
    טופו

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ לגבי התפריט שלי
    מיכל
    06/08/2013

שלום אני בת 33 וברצוני לעלות במשקל אך כמובן שבמסת שריר ולא בשומן. אני מתאמנת בחדכ אימון אירובי של 35-45 דקות מידי יום וכן 6 אימונים אנאירוביים בשבוע-כל אחד 45-50 דקות.
    להלן התפריט שלי:

8:00
    30 גרם ברנפלקס+גביע יוגורט ביו 3%

11:00
    תפוח עץ

14:00
    150 גרם טונה במים+ 200 גרם תפוא+סלט ירקות+כף גדושה ממרח חומוס

17:00
    גביע יוגורט 3% עם כפית דבש

20:00
    2 פרוסות לחם חיטה מלאה (לא קל)+ 150 גרם קוטג 5%+ ביצה קשה +סלט עם כפית שמן זית

23:00
    30 גרם ברנפלקס+גביע יוגורט במתיקות מעודנת 3%+ פרי

בנוסף, מקפידה על שתיה מרובה של מים.
    האימון בדרכ נערך אחרי ארוחת הבוקר בין השעות 9:00-11:00

אשמח לשמוע תגובות והצעות לשיפור.

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ לגבי התפריט שלי

הוספת תגובה

• יעוץ לגבי התפריט שלי - תגובה

סיון דוד
    14/08/2013

שלום מיכל
    ראשית, אני ממליצה לך להקדים את ארוחת הצהריים ולאכול אותה תוך שעה מסיום האימון. עם אכילת תפוח בלבד לא תגיעי לתוצאות...
    בנוסף יש מקום ךהוסיף עוד קלוריות וחלבון לתפריט כיוון שאת מתאמנת הרבה ומוציאה הרבה אנרגיה, לא תצליחי לעלות במשקל ובשריר כשאת בחסר של קלוריות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה...

מיכל
    14/08/2013

אם נניח אוכל לפני האימון (ב8) רק את הברנפלקס או חטיף אנרגיה ואז מיד לאחר האימון אוכל תוח עם היוגורט ביו, ואת ארוחת הצהריים כשעתיים וחצי מאוחר יותר. זה יותר נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה לפני אימון בוקר
    מיכל
    05/08/2013

שלום, אני מתאמנת בבוקר בסביבות השעה 9 (אירובי וכח) ונוהגת לאכול ארוחת בוקר הכוללת 30 גרם ברנפלקס וגביע יוגורט ביו לבן 3% כשעה לפני האימון. מיד לאחר האימון אוכלת תפוח וכשעתיים אחכ ארוחת צהרים מלאה (חלבון,פחמימה,ירק). האם זה טוב או שיותר נכון לאכול את התפוח לפני האימון ואת הברנפלקס עם היוגורט אחרי האימון.? פשוט הארוחה שאחרי האימון יוצאת בסביבות 11:00-11:30 ונראה לי מעט מידי לאכול רק תפוח עד השעה הזו...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה לפני אימון בוקר

הוספת תגובה

• אכילה לפני אימון בוקר - תגובה

סיון דוד
    14/08/2013

הי מיכל
    לא כתבת מהו סוג האימון, האם מטרתך לשמור על משקל/ לרדת במשקל?
    בכל אופן את מוזמנת לקרוא הסבר שלי על ארוחה לפני ואחרי האימון ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כללי-אורח חיים והגוף
    שלומי כהן
    01/08/2013

שלום רב היי וצוהריים טובים לכולם.
    שלום רב..היי מה נשמע??מה שלומכם??הכל בסדר??
    וואי כמה זמן שלא הייתי פה בפורום הזה....
    אז ככה יש לי משהו להגיד ולשאול:
    -ככה אני עכשיו בן 20 קצת מוזר אבל כן..גדלתי מאז..כי שנים שלא הייתי בפורום הזה אז אני בן 20 עשרים היום 1.68 ושוקל 66-67.
    ככה אני עד לפני שנה וחצי-שנתיים אני רוצה להגיד שבאמת ואני לא משקר ואני מודה באמת הייתי אוכל שטויות באמת שטויות כמו קליקים למינהם,עוגיות אורארו, כל מיני דגנים שלא בריאים כמו עוגי או כריות וכאלו..והייתי אוכל את זה אני מודה אבל לא בצורה מוגזמת אבל כן אכלתי והיום נכון לעכשיו לא שאני עושה דיאטה או משהו כזה ממש לא...אני גם לא מאמין בזה..ואני גם לאחרונה שומע את המילה הזאת בכל מקום אפשרי ואני לא מבין מה יש לאנשים עם דיאטה..מה זה מה שחשוב חשוב בחיים..דיאטה?? כאילו שאם נעשה דיאטה נקבל מליון שקל..אני לא מאמין בזה ואני גם לא עושה חס וחלילה אבל זה לא העניין..
    העניין הוא שעכשיו אני עברתי לאוכל בריא..לא הכי בריא אבל משתדל באמת לאכול טוב ורק דברים שמזינים לגופנו ועושה ספורט עם עצמי ולא בחדר כושר..
    עכשיו אני רוצה להגיד שאני אוכל מלא מלא פירות וירקות באמת,ושותה מים ולא משקאות מתוקים ואוכל בשר אבל בשר בשר(בשר אדום) שזה לויטמין b12 ואגוזים ושקדים ,וטחינה,ואבוקדו ואוכל דגני בוקר בריאים מאוד עם סיבים תזונתיים כמו ברנפלקס וכאלו ואוכל אורז,ופסטה,ואפונה..בקיצור מה שצריך..רק אוכל שתורם לגוף שלנו ולא שטויות!!!!!!!
    אבל נגיד לחם אני אוכל לחם מקמח לבן,לחם רגיל ואני יודע שזה לא בריאי ועדיף לחם מקמח מלא שזה הלחם חום וכל אלו ואני אוכל צימוקים ותמרים ובבנות,ועוד פירות למינהם ופירות יבשים לפני אימון ושותה מים ואוכל גם יוגורטים בריאים ואני לא מעשן בכלל!!!בכלל לא!!! לא מעשן לא סיגריות ולא נרגילות ולא שותה משקאות חריפים למינהם כמו וודקה וכל זה.....
    בקיצור רציתי לשאול האם מה שאני עושה זה בסדר וזה טוב??אני רוצה להגיד שאני עברתי לאוכל טוב ומזין לגוף שלנו ועושה ספורט ולא בחדר כושר..אני עושה משקולות עם עצמי..אני מתאמן נכון לעכשיו עד כמה שיוצא לי..עד כמה פעמיים בשבוע ומתאמן בפארק שליד הבית שלי עם עצמי והמכשירים האדומים האלו אם את מכירה את זה כמו שיש כמעט היום בכל העריץ בארץ..המכשירים והמתקנים האדומים האלו בפארקים...
    ואני עכשיו שוקל 66-67 ואני 1.68 ואני בן 20 ורציתי לשאול קודם כל האם המשקל שלי בסדר ואם אני עושה טוב..שאני אוכל טוב ומתאמן עם עצמי לרוב פעמיים בשבוע ומשקולות וזה..בלי שום קשר לדיאטה פשוט לחיות חיים טובים ובריאים,אוכל טוב עם ספורט טוב....ורציתי לשאול האם זה בסדר??

מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    כללי-אורח חיים והגוף

הוספת תגובה

• כללי-אורח חיים והגוף

שלומי כהן
    01/08/2013

שלום היי..רק רציתי להוסיף משהו שאני רוצה לשאול:

-לאחרונה אני שמתי לב שבמכוני הכושר בארץ בשנה וחצי האחרונות לא יודע מאיפה זה בא

אבל רוב המכונים בארץ נכון לעכשיו מוכרים אבקות חלבונים למי שמתאמן באימוני כוח בשביל לעלות במסת שריר ולא שומן.

ואני רוצה להגיד שאני לא מתאמן בחדר כושר בכלל,אלא מתאמן עם עצמי כמו שאמרתי ,מתאמן טוב נכון לעכשיו פעמיים בשבוע ואוכל טוב ,אוכל בריא שמזין לגוף ולא שטויות!!

ורציתי לשאול נכון זה לא בריא כל האבקות חלבונים האלו וכל השטויות האלו?זה בסדר שאני מתאמן עם עצמי בפארק שליד הבית שלי עם משקולות וזה,אוכל פירות וירקות ושותה מים,בקיצור אוכל טוב ולא שותה את האבקות חלבונים האלו ושוקל 66-67 ואני 1.68 ואני בן 20....אז זה בסדר לא??

מחכה לתשובה ושבת שלום לכולם.

שלומי כהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כללי-אורח חיים והגוף - תגובה

סיון דוד
    04/08/2013

שלום שלומי
    המשקל שלך תקין . אם אתה אוכל תפריט מגוון ומאוזן אין צורך באבקות חלבון.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כללי אורח חיים והגוף

שלומי כהן
    12/08/2013

היי שלום רב לך סיוון. שלום ולילה טוב.

היי.שלום לך..שלום רב.אהה רק רציתי להגיד שאני במשקל 66-67 ו-1.68

ובן 20 שזה אוכל עם ספורט..אני מתאמן לבד עם עצמי ולא בחדר כושר..ואוכל דברים שרק בריאים לגוף שלנו...ומזינים..לא סתם...

ואני לא מעשן ולא שותה שתייה חריפה כל מיני אלכוהול ו..וודקה וכאלו ממש לא!!!! אז רציתי להגיד שאני במשקל 66-67 שזה אוכל עם ספורט...

ואין לי שום שרירים או קוביות בגוף ולא שרירים בגוף שאני אומר גוף אז אני מתכוון לבטן ..יש לי רק שרירים בידיים שלי וגם הם לא כאלו מפותחים אבל יש לי חזה מזה מפותח...אז רציתי לשאול אותך אם זה בסדר שאני במשקל שזה שזה אוכל משולב עם ספורט??ואני אוכל מלא פירות וירקות.מלא...ושותה מים ואוגל אגוזי מלך ושקדים,ותמרים,וצימוקים ואורז ובשר אבל בשר בשר לא סתם..בשר אדום כי צריך את זה לויטמין b12 ויוגרטים בריאים וכל מיני סוגי גבינות כמו גבינה צהובה ,מלוחה,בולגרית ודגני בוקר בריאים שאני אוכל ברנפלקס וחטיפי אנרג'י למינהם..בקיצור דברים בריאים ומזינים לגופנו...אז זה בסדר שאני במשקל הזה שזה אוכל עם ספורט???אז אני לא צריך את השטות הזאת אבקות חלבון וכל זה..נכון??אז רציתי לשאול אותך אם זה בסדר בתור מומחית בעניין.....

מחכה לתשובה ולילה טוב.

שלומי כהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כללי אורח חיים והגוף - תגובה

סיון דוד
    14/08/2013

כפי שכתבתי לך בתגובה הקודמת, אם אתה אוכל תפריט מגוון ומאוזן אין צורך באבקות חלבון.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שורפי שומן
    סיון
    30/07/2013

שלום,
    רציתי לדעת אם ניתן לקחת שורפי שומן בהנקה ואם כן אז אילו?

לקביעת תור
    סגירה
    שורפי שומן

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

סיון
    30/07/2013

בדקתי אחוזי שומן לאחר אימון ונתחשב בזה שאני מניקה ויצא 27 אחוזים, האם זה נחשב? ואם לא זה אומר שאני פחות או יותר? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אההה

סיון
    31/07/2013

נשקלתי אחרי אימון ועם גרביים חשוב לציין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שורפי שומן - תגובה

רעות גרוס
    31/07/2013

אני אישית נגד "שורפי שומן", אין דבר כזה, בד"כ הם ממריצים שנותנים לך יותר אנרגיה וכך את עושה פעילות עצימה יותר וארוכה יותר (ואם תרדי במשקל זה בעקבות האימון ולא הכדורים). זה מיותר ולא בטוחה שזה עוזר.
    תאכלי טוב, תתאמני טוב ותרדי ב % שומן.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ולגבי

סיון
    31/07/2013

ולגבי השאלה השנייה ששאלתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ולגבי - תגובה

רעות גרוס
    31/07/2013

איך עשית את הבדיקה? בעיקרון המשקלים של מדידת שומן הם לא מדוייקים (היקרים מאוד, לא מה שיש בחדרי כושר הם הכי מדוייקים) ורגישים מאוד לנוזלים, לכן לא נמדדים כשאת בהריון ולדעתי גם מצב הנקה לא משקף את % השומן שבדקת. כשתסיימי להניק תשאלי מה את צריכה לעשות כדי שהתוצאות יהיו הכי אמינות בבדיקת % השומן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה לפני אימון משקולות
    דן
    19/07/2013

אמרו לי שטוב לאכול סוכר לפני אימון , לכן אני מכין לי מיץ מתפוח או בננה , השאלה שלי כמה זמן לפני האימון(שהוא אימון משקולות) אני צריך לשתות?

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה לפני אימון משקולות

הוספת תגובה

• אכילה לפני אימון משקולות - תגובה

סיון דוד
    23/07/2013

שלום דן
    אתה מוזמן לקרוא הסבר שלי על ארוחה לפני אימון ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה