מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלונתלורן25/11/2012
היי
התחלתי להתאמן לאחרונה (ספינינג 3 פעמים בשבוע)אני לא עושה תפריט מסודר אני פשוט משתדלת לשמור עד כמה שאפשר.רציתי לדעת אם לאכול גרנולה -2 כפות בבוקר כארוחת בוקר,ו2 כפות לאחר האימון (או לפני?) יפגעו לי בירידה במשקל כי לפי מה שהבנתי גרנולה לא באמת בריאה ודיאטתית כמו שהרבה חושבים.
קניתי גרנולה שערך הקלוריות שלה ל100 גרם הוא 379 זה המון לא?עדיף לוותר?או ש4 כפות ביום לא באמת יזיקו...תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרנולה - תגובה
סיון דוד29/11/2012שלום לורן
2 כפות גרנולה הן שוות ערך לפרוסת לחם אחת מבחינה קלורית. את יכולה לאכול 2 כפות בארוחת בוקר וגם בארוחה שלאחר האימון, כמובן בשילוב עם יוגורט. לא אמורות לפגוע בירידת משקל כל עוד את מקפידה על תפריט מאוזן ומגוון בשאר היום
אגב, אני מכינה גרנולה ביתית - כך אפשר לשלוט על כמות הסוכרים והשומנים .... הכנה ממש פשוטה ממליצה לך לנסות.
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט ועלית מיצי קיבה .דרומית23/11/2012
שלום אני בת 18, לאחרונה גיליתי שאני סובלת מעלית מיצי קיבה (התלוננתי על קושי בנשימה עד ליציאת אויר, ועוד..) אין לי שום כדור (ואני גם מעדיפה שלא לקחת) הרופא אמר מה אסור לאכול וזהו.
אחרי עשיית ספורט קצת קשה לי לנשום שוב עד ליציאת אויר (אני לא שומרת על הדיאטה ב100 אחוז). אני חוזרת לרקוד אחרי הפסקה של חמישה חודשים ואשמח אם תייעצו לי מה אפשר לאכול בימים שבהם אני הולכת לסטודיו כדי לא להרגיש את תחושת החנק ..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט ועלית מיצי קיבה . - תגובה
סיון דוד29/11/2012שלום
בעקרון כדאי לך להמנע מרשימת המזונות שהרופא המליץ לך, ולהקפיד על מרווח בין הארוחה שלפני אימון ובין האימון עצמו:
לשמור על מרווח של לפחות 3 שעות אם מדובר בארוחה "גדולה" , ואם מדובר בארוחה קלה אז לפחות שעה וחצי.
כמו כן לא הייתי ממליצה לך לאכול ירקות או מזון שומני בכל ארוחה שלפני אימון, כיוון שמתעכלים לאט ויכולים להפריע לך באימון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל וחיטוב הגוףדני18/11/2012
היי, אני שניר בן 21, כיום שוקל 60 קילו, מתאמן מזה כשנה וחצי בחדר כושר.
מעולם לא הייתי "אכלן" גדול, הייתי בחור רזה מאז ומעולם. כשנרשמתי לחדר כושר שקלתי 52 קילו, בעזרת המאמן שבנה לי תפריט תזונה בשילוב עם תוכנית אימונים-עליתי במשקל.
נכנסתי לכאסח רציני של אכילה(מה שלא אופייני לי) בשילוב עם גיינר, וכעבור 7-8 חודשים בערך שקלתי 64-65...66 היה המשקל המקסימלי שהצלחתי להגיע אליו.
מאז הפסקתי עם הגיינר והתחלתי לשתות שייק חלבונים(של דיימטייז-elite), והשתדלתי כמה שיותר לשמור על המשקל הקיים.
התוצאות נראו לעין במיוחד בחלק של היד הקדמית, הכתפיים וקצת חזה.
לצערי, כיום אני שוקל 60 קילו...בעיקר בגלל מיאוס באוכל.
אני אוכל כל יום קופסת טונה(כי מה כבר אפשר לאכול ארוחת ביניים שהיא לא בשרית ובריאה?), לא אוכל שטויות, שייק חלבונים ביום, ומשתדל לאכול בצורה מסודרת-6 ארוחות בריאות ביום.
אחרי ההקדמה, 2 שאלות:
*יש צורך לעלות במשקל, נכון?(1.78) כבר פחות רואים תוצאות, אני מרגיש שנתקעתי...וזה קשור גם לתזונה, נכון?
מה אני צריך לשנות? מה מומלץ וצריך להוסיף לתפריט היומי?
*שנה וחצי שאני מתאמן ואין לי בטן חטובה/"בכושר"-אולי אני רזה מדי?
כך או כך-מה מומלץ לעשות כדי שכן תהיה בטן חטובה...קוביות. במה לתת את הפוש? האם כדאי וצריך לעשות אימון בטן כל יום(גם ב"ימי מנוחה" שאני לא בחדר כושר)?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל וחיטוב הגוף - תגובה
סיון דוד19/11/2012שלום שניר
אני ממליצה לך לחזור לגיינר במקום שייק חלבונים מכיוון שמכיל יותר קלוריות כולל פחמימות ושומנים שיעזרו לך לעלות מעט במשקל , שייק חלבון אינו מאוזן ומכיל בעיקר חלבון.
לדעתי הייתי ממליצה לך לעלות עוד מעט במשקל , 2-3 ק"ג לפחות על מנת להיות בטווח התקין.
נראה כי אין לך גיווון בתפריט וכדאי שתספק לגוף שלך מזון יותר מגוון ולשם כך אתה יכול לפנות לדיאטנית בפגישה מסודרת... לקופסת טונה יש תחליפים רבים ולא כדאי לצרוך ממנה בכל יום...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלורן14/11/2012
היי אני בת 26.אני כבר קרוב לחודש עושה ספינינג 3 פעמים בשבוע (ויומיים בשבוע קיקבוקס) אין לי תפריט מסודר אבל מה שכן הורדתי לגמרי מיצים,וסוכרים.ואני ממש משתדלת לאכול בריא.אני לא ממש רואה תוצאות וירדתי בקושי 2 קילו.מה אני עושה לא בסדר? מה באמת מומלץ לאכול לפני ואחרי?ומה עוד אפשר לעשות כדי לרדת מהר יותר?תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סיון דוד18/11/2012שלום לורן
ראשית, ירידה של כ-2 ק"ג בחודש היא ירידה טובה ומומלצת, לא כדאי לרדת מהר מדי במשקל כי אז קרוב לוודאי שיורדים במסת השריר ולא מהשומן
שנית, לגבי אכילה סביב לאימון- את מוזמנת לקרוא הסבר שלי על כך ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי שומןאסף11/11/2012
אני שקלתי לפני חצי שנה בערך 87 והגובה שלי זה 1.77..והורדתי למשקל של 75..אבל אני רוצה להוריד אחוזי שומן..אני לא יודע כמה ישלי אבל אני רואה על עצמי שיש..אני עכשיו מתחיל ריצות ואין לי כול כך איך לעשות אימוני כוח..מה לאכול בערך ואיזה מאזן קלורי?(שלילי-חיובי) ואם דרך תזונה עם ריצה 4-5 פעמים בשבוע אני יוריד את האחוזי שומן וידיע לקוביות? תודה...אסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי שומן - תגובה
סיון דוד13/11/2012הי אסף
לצערי אנחנו לא נותנות תפריטים דרך הפורום...
אם יש לך שאלה ספציפית בנוגע לתזונה באימונים אתה מוזמן לשאול..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לגבי ריצה קלהעינת08/11/2012
היי..
אני בת 23 שוקלת בערך 63.
התחלתי לפני חודשיים לעשות ריצות קלות. אני רצה בערך 2.5 קילומטר ב17 דקות בערך (אני יודעת שזה יחסית הרבה זמן, אבל בהתחשב בעבודה שמעולם לא הייתי מסוגלת לרוץ 2 קילומטר רצוף- אני מרוצה).
אני רוצה חהגיע ל4 קילומטר ריצה ברצף.
מבקשת לדעת לגבי תזונה- מה נכון לפני הריצה ולאחר הריצה? ובאיזה טווחים של שעות?
תודה רבה!
עינת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה 171
עינת08/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובה 171 - תגובה
סיון דוד11/11/2012הי עינת
את מוזמנת לקרוא הסבר שלי על ארוחה לפני ואחרי אימון ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה. לגבי אורך האימון- 17 ד' הוא אימון קצר מדי והייתי ממליצה לך להוסיף כ-20 דק' לפחות של הליכה או אימון כוח לאחר הריצה...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון בוקרגל03/11/2012
אהלן!
אני בן 15 וחצי והתחלתי להתאמן בחדר כושר בבוקר לפני ביה''ס ורציתי לדעת מה כדאי לאכול לפני ואחרי,כדי להעלות מסת שריר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון בוקר - תגובה
רעות גרוס04/11/2012אתה מוזמן לקרוא בשאלות נפוצות על אכילה לפני/אחרי אימון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
גל05/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון
אסף06/11/2012אחי אני בעיקרון אוכל שעתיים בערך לפני הכושר פחמימות אבל אני מתאמן בערב..אז לא יודע אם יהיה באלך על הבוקר לאכול אורז..=] אבל אחרי תאכל חלבונים..על כול קילו משקל גוף תאכל 2 גרם חלבון..זה חשוב לשריר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון - תגובה
רעות גרוס08/11/2012על כל קילו אתה יכול לאכול 1.5 ק"ג חלבון!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקה הזנה לאחר אימוןאיליה02/11/2012
איפה קונים משקה אנרגיה טוב לאחרי אימון / תזונתי.
כמו הP90X הזה או משהו בסגנון אבל לא מהאינטרנט, חנויות איפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקה הזנה לאחר אימון - תגובה
רעות גרוס04/11/2012תחפש באינטרנט איפה יש חנויות שמוכרות אבקות חלבון, ליד איזור מגורך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כללי-מראהשלומי כהן17/10/2012
שלום רב .היי .וערב טוב לכולם.
שלום. היי .כמה זמן לא הייתי באתר הזה..
אהה רק רציתי לשאול ולהתייעץ ובכלל לקבל כיוון,הכוונה למרות שכבר אני יודע ששאלתי את זה בפורום הזה את סיוון או רעות...חחח אגב אתן זוכרות אותי??
טוב אז ככה....אני רוצה קודם כל לשאול משהו לפני שאני מתייעץ...
רציתי לשאול ולהגיד שעכשיו אני בן 19.5 עוד מעט בן 20.אני 1.63 וסיימתי תיכון,ביה"ס שנה שעברה..שזה לא פרט כ"כ חשוב ומעמיק אבל סתם בשביל הפרוטוקול.
רציתי להגיד שעכשיו ,נכון לעכשיו אני שוקל בין 62-63 ק"ג..ולפני שאני יגיד משהו אז רציתי לשאול שמה זה נמוך מאוד לבנאדם כמוני בן 19.5 עוד מעט עשרים..או שזה בסדר??
עכשיו אני רק יגיד שכל הגוף שלי,כל המשקל שלי..אין בן בכלל שרירים....לא בידיים ולא בגוף...זה הכל שומן,אחוזי שומן..יש לי קצת שריר ביד ימין אבל זה לא נחשב..ורציתי להגיד ששמתי לב ויותר נכון הגעתי למסקנה שאני לא מרוצה מעצמי...כי כמעט לכל החברים שלי,הבנים,הגברים בגילאים שלהם...הם כולם מנופחים בשרירים,בידיים,בגוף...הגוף שלהם בנוי משרירים ורק שלי משומנים...
אז רציתי לשאול איך אפשר להפוך את הגוף שלי(את הגוף המגעיל שיש לי) מסתם שומנים לשרירים??מה להתחיל ללכת לחדר כושר???
ואם אין לי כסף לחדר כושר ולעשות מנוי אז רציתי לשאול האם אפשר לעשות זאת מבלי ללכת לחדר כושר ולעשות מנוי??
עכשיו גם רציתי לשאול את רעות או סיוון..היי..אתם זוכרות אותי?? שמה אתן חושבות על הנתונים שלי..אני במשקל נמוך ביחס לגיל שלי ולגובה שלי,זה בסדר...אני צריך לעלות במשקל....מה אתן חושבות לגבי המשקל שלי???
והאם מותר לי לעלות במשקל 2 ק"ג באוכל.......וזה יהיה בסדר???
תראו רגע שעכשיו אני בן 19.5,עוד מעט בן 20,את האמת אני לא כ"כ מרוצה מעצמי,מאיך שאני נראה...כי כל החברים שלי שוב מנופחים בשרירים כאלו וזה ורק אני לא....ובכלל אף פעם מגיל אפס ועד עכשיו אף פעם לא עשיתי מנוי לחדר כושר,עשיתי ספורט בעצמי,ריצות וכאלו במשך החיים שלי...ולמרות שאני שוקל בערך 62-63 ק"ג אני בכושר למרות שכבר מעל איזה שנה לא עשיתי ספורט בכלל.....בין שנה לשנה וחצי לא עשיתי ספורט...אבל אני יכול לקום ולהתחיל ולעשות ספורט,אין לי בעיה.
אז רציתי לשאול איך אתן ממליצות לי?מה לעשות???מה לעשות מנוי בחדר כושר...??ואם אין לי כסף...אז יש אפשרות להתחיל לפתח לעצמך שרירים בגוף מבלי לעשות מנוי לחדר כושר על ידי תזונה נכונה,לא יודע..יש אפשרות כזאת??
מחכה לתשובה והמשך ערב טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי-מראה - תגובה
סיון דוד18/10/2012שלום שלומי
אין צורך לעשות מנוי בחדר כושר ואתה יכול להתאמן באופן עצאמי, ישנם מתקני כושר כמעט בכל עיר אשר נימצאים ברחוב , בד"כ ליד איזורים של מסלולי הליכה, וניתן לעבוד ולהגיע איתם לתוצאות יפות מבחינת פיתוח שריר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי-מראה
שלומי כהן18/10/2012שלום רב סיוון .היי אחה"צ טובים/ערב טוב לך.
שלום רב סיוון .שלום .היי אחה"צ וערב טוב לך.
היי...רק רציתי להגיד שבקשר למה שאמרת אז איפה שאני גר שזה במבשרת ציון שזה לא עיר אלא מועצה מקומית אבל אנחנו נחשבים בתוך ירושלים..אבל זה לא משנה..
זה לא מה שרציתי להגיד....רציתי להגיד שאיפה שאני גר במבשרת ציון אז יש לנו את המקנים האלו,מתקני ספורט,גם יש אפילו בפארק שליד הבית שלי...וגם באזור הקסטל במבשרת ..בקיצור יש לנו את המתקנים האלו....אז אם אמרת שאפשר להשתמש בהם לפיתוח שריר אז אני סומך עלייך לא רק במאה אחוז אלא במיליון אחוזים וכל האחוזים שיש בעולם כי גם את מוסמכת ויש לך תארים ודקטורט וכל זה בספורט לא??
דבר שני שרציתי להגיד זה לגבי המשקל שלי..אז אני עכשיו בערך 62.4 במשקל ואני 1.63 ואני בן 19.5 עוד מעט עשרים והייתי אמור להתגייס אבל אבל הצבא לא גייס אותי..בקיצור רציתי לשאול אותך את סיוון,בתור אחת שמומחית ומוסמכת ושי לך תואר ודוקטורט וכל זה אז המשקל שלי בסדר לגיל שלי ולגובה שלי??זה לא קצת נמוך מדי??ורציתי גם לשאול האם זה יהיה בסדר למרות שכבר שאלתי את זה שאני יעלה רק 2 ק"ג אבל רק מבחינת אוכל..ויהיה 65 במשקל...זה יהיה בסדר??
ודבר שלישי שרציתי להגיד שמחוץ למכשירי ספורט האלו אז יש לי בבית משקולות שזה גם טוב לידיים...וגם אפשר לעשות בית שכיבות שמיכה,כפיפות בטן,כל מיני כאלו..זה גם טוב נכון??זה בסדר לפי דעתך??
מחכה לתשובה ושיהיה לך המשך ערב פשוט מ-צ-ו-י-ן וסופ"ש עוד מעולה..
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי-מראה - תגובה
סיון דוד28/10/20121. אתה במשקל תקין ביחס לגובהך אך אתה יכול לעלות 2 ק"ג במידה ואתה מרגיש צורך...
2. לגבי שאלתך השנייה, אתה יכול לעשות אימון ביתי כמו שכתבת, בנוסף לאימון המכשירים מחוץ לבית...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לאימוניםזיו17/10/2012
שמי זיו אני בת 29 גובה 1.74 משקלי הנוכחי 57 קילו.
אני נמצאת בדיאטה מאוד מסודרת מזה שנה כך שהצלחתי להשיל 12 קילו ממשקלי בעזרת תפריט מסודר שבניתי בעצמי ולאחרונה הוספתי גם פעילות גופנית.
אני עובדת בעבודה משרדית, ומבצעת 5-4 פעמים אימוני פילאטיס מזרון פול בודי ווארקאוט למשך שעה בעצימות גבוהה.
הוספתי לזה חצי שעה אימון תרגילי אירובי 4 פעמים בשבוע.
מבחינת המשקל אני מבינה שלרדת נמוך יותר לא כדאי על פי חישובי bmi.
אך עדיין אני לא שבעת רצון לגמרי.
יש לי מספר שאלות.
אני לא בטוחה לגבי כמות הקלוריות הנדרשת בזמן האימונים עפ,י מה שאני עובדת היום.. התפריט מרכיב בין 1100-1200 קלוריות...נטול שומנים.. ובד"כ יום אחרי אימון של אירובי ופילאטיס הגוף שלי עייף מאוד על גבול הבקושי מסוגל לתפקד ומביא איתו רעב יותר מוגבר אבל בצורה ממש משמעותית! ואפילו די מתסכלת! לכן האם זה מספיק ואם לא מה כמות הקלוריות שאני אמורה לספק לגוף? ומאיזה מקורות להוסיף חלבונים פחמימה שומנים..?
כמו כן המטרה שלי היא כמובן לחזק שרירים וכמובן לחטב את הגוף, הבנתי שלא ניתן גם להעלות את מסת השריר וגם להוריד במשקל... החשש שלי הוא שהגוף שלי עולה במשקל ככל שאני עובדת יותר קשה על אימוני כוח... הייתי שמחה לדעת מה תוכנית האימונים האולטימטיבית גם לחיזוק השרירים אבל גם לירידה במשקל..
?
אשמח לתשובתכם תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לאימונים - תגובה
סיון דוד18/10/2012שלום זיו
לא ברור לי מדוע מטריד אותך עניין המשקל שלך, כל עוד את מבצעת אימוני כוח ואירובי ומקפידה על תזונה נכונה אז קרוב לוודאי שעלייה קלה במשקל נובעת מעליית מסת שריר, במיוחד שאת לאחר ירידה של 12 ק"ג תוך שנה...
לגבי משקלך- הוא אכן נמוך ונמצא בטווח התחתון ביחס לגובה שלך ולא מומלץ לרדת עוד במשקל.
אני ממליצה לך לא להסתכל על המשקל אלא על ההרגשה שלך נטו, ואם את רואה שישנה עלייה בנפח השריר שאינה נראית לך אז תפחיתי בעצימות או בתדירות אימוני הכוח...
לגבי תפריטך- את כותבת שתפריטך נטול שומנים- וזוהי טעות, חבל שלא התייעצת עם איש מקצוע לגבי הרכבת תפריט ועשית זאת על דעת עצמך. כדאי שתוסיפי במהרה שומנים בריאים לתפריטך אשר יספקו לך הרגשה של שובע ויספקו חומצות שומן טובות וחיוניות לתהליך. נסי להוסיף לפחות 200 קלוריות ליום כך שתאכלי כ-1400 קלוריות ליום. עשי זאת על ידי הוספה של לפחות 3 מנות שומן ממקור בלתי רווי(מנה= 5 זיתים, 7 שקדים, 3 אגוזים, כפית שמן זית ...)
בדקי שאת אוכלת נכון מסביב לאימון - את מוזמנת לקרוא הסבר שלי על כך ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית אימון ותפריט
זיו18/10/2012היי סיוון, נתחיל בתודה רבה על התייחסותך!
הסיבה שפניתי להתיעצות, היא כי הגעתי למשקל הרצוי אבל חשוב היה לי גם לחטב ולכן הוספתי גם אימונים קבועים, שמן הסתם העלו את תחושת הרעב פתאום וזה הגיוני.
פשוט עד היום הקפדתי על 1200 קלוריות ולכן לא הבנתי כמה אני אמורה להוסיף על מנת שאוכל להמשיך את תוכנית האימונים... מה גם שהמשקל שלי עלה הגעתי ל54-55 קילו ועכשיו בשלושת החודשים האחרונים לאימון המשקל שלי עלה וזה גם נראה לעין. אני מאוד רוצה לשמור על המשקל הקיים ומצד שני לחטב את הגוף... כי לא למשקל אני חותרת אלא לגוף עם אחוזי שומן נמוכים... אני אאמץ את המלצתך..רק שאלה נוספת ברשותך, אני לא בטוחה כמה התפריט שלי נטול שומן ואם לא עדיף לי להוסיף מנות חלבון ולא שומן התפריט שלי מורכב מ:
בוקר- חטיף אנרגיה
בין הארוחות- פרי קטן
צהריים- 150 100-חזה עוף/טונה במיים/ חצי קופסה של גבינה לבנה 5%/ביצה ו 2פרוסות לחם קל או כוס או חצי כוס אורז ו4-5 מנות ירק.
ערב 2 פרוסות לחם קל שלוש כפות גבינה 5% או קוטג' ופרוסת גבינה צהובה 5%= 3 מנות ירק.
לאורך כל היום אני שותה בערך 4-3 כוסות קפה מחלב 1% שומן וכפית סוכר.
אשמח להמלצתך, תודה רבה ויום מקסים:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית אימון ותפריט - תגובה
סיון דוד28/10/2012כמו שאמרתי , חסר בו שומנים ממקור בלתי רווי , בעיקרון יש לך מעט שומן בתפריט מהבשר או מוצרי החלב אך לא מספיק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר אקסטירם הכנה לצהלגל17/10/2012
שלום, אני בן 16 ואני נמצא בכושר אקסטרים הכנה לצהל פעמיים בשבוע ובנוסף בחדר כושר פעמיים בשבוע. המטרה שלי היא העלאת מסת שריר ורציתי לדעת מה כדאי לי לאכול לפני ואחרי אימון החדר כושר והכושר הקרבי. הבעיה שהאימונים (של הכושר הקרבי) בין השעות 20:00-22:00.
אשמח לתשובה מהירה,תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר אקסטירם הכנה לצהל - תגובה
סיון דוד28/10/2012שלום רועי
אתה מוזמן לקרוא הסבר שלי ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה לגבי אכילה מסביב לאימון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת משקל כתוצאה מספורטZUR15/10/2012
אני בן 41 גובהי 168 ס"מ ומשקלי נע בשנים האחרונות סביב ה-60 קילו. אני עוסק מזה כחמש שנים ברכיבת אופניים בסגנון אולמאונטיין המשלבת פיתוח כושר וכוח מתפרץ. בתקופה האחרונה שדרגתי מספר מערכות באופניים באופן שהכביד אותם לכ-17 קילו.
לאחרונה שמתי לב לירידה במשקל שלי כתוצאה מ"עבודה קשה" עם האופניים בעליות וכיום אני שוקל כ-53 קילו. נראה לי שגם יש ירידה קלה בביצועים שלי ברכיבה. אני חושש שרכיבה כילתה לי את עתודות השומן והתחילה לאכול לי רקמות שריר. חשוב לי לציין שאין לי בעיה של תזונה או תאבון. אני אוכל די מאוזן 3 ארוחות ביום.
האם יש דיאטת השמנה מוצעת לבעיה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת משקל כתוצאה מספורט - תגובה
רעות גרוס15/10/2012אתה צריך לאכול הרבה יותר. אתה צריך לאכול כל 3 שעות כדי לספק אנרגיה לגוף וכדי שהגוף לא "יפרק " ממסת השריר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה וספורטriki14/10/2012
אני בת 38 סובלת מעודף משקל .
גובה 1.67 משקל 87.8 .
לפני כשלושה שבועות אחרי אינספור דיאטות החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולעשות את זה פעם אחת כמו שצריך.
התחלתי בדיאטת הנקודות של שומרי משקל ובפעילות ספורטיבית.
במסגרת הדיאטה אני מצליחה יפה לשמור על המסגרת שלי ואוכלת כמו שצריך ומה שצריך. מבחינת פעילות גופנית - אני עושה כ- 4-5 פעמים בשבוע הליכה של 25 דקות , ואז נעצרת בגינה עם מכשירי כושר, שם עובדת כרבע שעה בערך וממשיכה בהליכה של 20 דקות .
בשבוע הראשון ירדתי 1.8 ק"ג .
בשבוע השני לא זזו מחוגי המשקל
ובשבוע השלישי חשכו עיניי כשראיתי שעליתי 400 גרם.
אני מיואשת ולא מבינה מה אני לא עושה בסדר??? אני לא רוצה להפסיק כי הייתי חדורת מוטיבציה לחלוטין , מצד שני , לא ייתכן שאני אעשה גם פעילות גופנית וגם דיאטה ועוד אעלה במשקל.... אני ממש אשמח לעזרה וייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה וספורט - תגובה
רעות גרוס14/10/2012האם בקבוצת שומרי משקל יש לך למי מהדיאטנית לפנות? כתבי יומן אכילה, כל מה שאת אוכלת ושותה ותני לאחת הדיאטנית שתבדוק. את צריכה שים לב שכל המזונות שאת אוכלת ושותה כתובים, רק כך אפשר לנתח את העליה שלך במשקל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליות וירידות במשקל
חוה14/12/2012אני לא מומחית אבל גם אני כמוך עושה ספורט ונשקלת לעיתים קרובות בתקווה למצוא ירידה משמעותית.
טיפ: לפני ובזמן המחזור יש עליה מסויימת במשקל.
אני תמיד לא מתייחסת לשינויים ב פלוס\מינוס חצי קילו כי יכול להיות שזה כתוצאה מארוחה שאכלתי ועדיין נמצאת במערכת, שלפוחית שתן מלאה וכד'. אם בפעם הקודמת נשקלתי עם מערכת עיכול ריקה ושלפוחית ריקה ועכשיו המערכת מלאה אז יתכנו בקלות סטיות כאלו.
הגישה שלי היא המשיכי בעבודה, ותני לגוף שלך זמן. לא כל יום דומה ליום אחר.
אם תמשיכי להקפיד על תזונה בריאה וספורט אין מצב שלא תרדי.
הכי חשוב זה להתמיד ולא להתאכזב מעליות קטנות בדרך. אם בסכ"ה את יורדת זה טוב. אני למשל יורדת בקביעות בקצב של 400-500 גרם בשבוע. זה לא הרבה אבל גם לא קשה לי לשמור על תזונה כזו ואני לא מרגישה מחסור חמור באוכל.
בכלל אני אומרת לא להשקל כל יום. עלי על המשקל פעם בשבוע. זה מספיק. ואם את עולה הרבה אז קחי בחשבון שרק השקילה בסוף שבוע (למשל) היא שנחשבת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת אחוזי שומןגל12/10/2012
שלום, אני בן 15 וחצי מתאמן פעמיים בשבוע בחדר כושר ונמצא בכושר אקסטרים הכנה לצהל פעמיים בשבוע. אני רוצה להוריד אחוזי שומן ורציתי לדעת אם זה בריא בגילי,כי ההורים שלי אומרים לי שאני יפגע בעצמי.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת אחוזי שומן - תגובה
רעות גרוס14/10/2012כמה % שומן יש לך?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחח
גל14/10/2012חחח זהו הבעיה שאני לא יודע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחח - תגובה
רעות גרוס14/10/2012אם אתה לא יודע, איך אתה יודע שאתה צריך להוריד???? אתה במשקל יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
גל15/10/2012אני בכמה קילו יותר ממה שאני צריך וכשאמרתי שאני לא יודע כמה אחוזי שומן יש לי אז התכוונתי שאני בדקתי איזה 5 מחשבוני אחוז שומן שונים וכל אחד מהם נתן לי תוצאה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן - תגובה
רעות גרוס15/10/2012נכון, כי הם לא מדוייקים. קשה לי לענות לך, כי אני לא רואה אותך ולא יודעת פרטים עליך. בעיקרון אם יש לך משקל עודף, ע"י תזונה נכונה המתאימה לך, תרד במשקל העודף וכן ב % השומן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו
גל15/10/2012אז בגילי (15) זה לא יפגע בבריאותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו - תגובה
רעות גרוס16/10/2012אם אתה העודף משקל, לא. אבל כדאי שתתייעץ עם דיאטנית שתבנה לך תפריט המתאים לגילך, לפעילותך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
גל16/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכןשלי11/10/2012
בשבוע הבא אני הולכת להרשם בפעם הראשונה בחיי לחדר כושר
רציתי לברר איך אני אמורה לאכול כשאני מתאמנת
האם לאכול לפני האימון? יש משהו מומלץ?
האם מותר לאכול אחרי האימון? זה לא מחזיר רת הקלוריות ששרפתי באימון?
אם יש לכן טיפים נוספים בשבילי אני כמובן אשמח עד השמיים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכן - תגובה
סיון דוד11/10/2012הי שלי
את מוזמנת לקרוא הסבר שלי לגבי ארוחות לפני ואחרי האימון ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה.
כמובן שמותר ואפילו מומלץ לאכול לאחר אימון, הקפידי שארוחה זו תהיה מזינה ותואמת להמלצות כפי שכתוב במאמר שלי...
והכי חשוב: מאחלת לך שתהני באימון, בחרי עבודה עם מכשירים או חוג(אם יש חוגים) שאת אוהבת ושתצליחי להתמיד איתם ....תהני ותתמכרי
סופ"ש נעים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)