פורום תזונת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט עלייה במסה
    אא
    08/07/2013

שלום אני עובד לפי תפריט לעלייה במסה, משתדל כמה שיותר לאכול מסודר..אני בן 28, גובה 184, שוקל 67, המטרה שלי זה לעלות בשריר וכמה שפחות בשומן אם זה אפשרי, רציתי לשאול לגבי פסטה מקמח מלא..אני מתאמן בשעות הבוקר ואחרי אימון אוכל סלט עם טונה, ירקות ופסטה מקמח מלא, בצהריים אוכל פחמימות אחרות שזה אורז או פתיתים או עדשים, קינואה וכו' .. ובערבים עושה שוב כוס פסטה עם עגבניות..האם זה בסדר לאכול פסטה בתור פחמימה או עדיף יותר אורז? האם הפסטה מלאה יותר בשומן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפריט עלייה במסה

הוספת תגובה

• תפריט עלייה במסה - תגובה

סיון דוד
    08/07/2013

שלום יוסי
    בפסטה אין שומן והיא מכילה פחמימות מורכבות. אם אתה אוכל אורז אז תבחר באורז מלא ואז אין עדיפות בין פסטה מלאה לבין אורז מלא, שניהם מכילים דגנים מלאים.
    מומלץ לשלב בדיאטה גם שומנים ממקור בלתי רווי כמו לדוג' שמן זית, אגוזים או שקדים (טבעיים), אבוקדו, טחינה.

מקווה שאתה מקפיד על ארוחה לפני אימון, חשוב מאוד במיוחד באימון בוקר.

בברכה
    סיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחה לפני האימון בבוקר

אא
    08/07/2013

בגלל שאני מתאמן בשעות הבוקר, קשה לי לאכול יותר מידי, אני אוכל 2 פרוסות לחם עם דבש או סילאן, שאני חוזר אני אוכל את הארוחה הגדולה, זה מספיק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחה לפני האימון בבוקר - תגובה

סיון דוד
    16/07/2013

מה אורך האימון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורך האימון

אא
    17/07/2013

אורך האימון בערך שעה ורבע עד שעה וחצי, אימון משקולות בערך 45 דקות, בטן רבע שעה, ואירובי חצי שעה..האם זה מספיק לאכול 2 פרוסות לחם עם דבש, ריבה או סילאן? או צריך משהו נוסף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורך האימון - תגובה

סיון דוד
    18/07/2013

לדעתי זה בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט תזונה- האם יותר מדי?
    דודי
    07/07/2013

היי צריך עזרה בהרכבת תפריט תזונה
    אני מטר 70 משקל 66 קילו. מתאמן 4 פעמים בשבוע.
    וזה התפריט תזונה שלי-
    בוקר- 10 כפות שיבולת שועל עם כוס חלב. 2 פרוסות לחם קל חיטה מלאה עם כף גבינה כף טחינה ביצה קשה ומלפפון ירוק. ו-2 כדורי אומגה 3.
    11:00- קופסת קוטג' 1.5%
    14:00- צהריים- פחמימה +ירק + חזה עוף.
    לפני אימון- 2 פירות- כשפרי אחד זה בננה עם מעדן 0%.
    אחרי אימון- אבקת חלבון.
    ערב- 2 פרוסות לחם קל חיטה מלאה עם קופסת טונה במים. חצי כף רסק עגבניות, כף טחינה וחסה.
    לילה- אבקת חלבון קזאין+ לבן 0% + 3 קרקרים.
    המטרה לעלות במסת השריר ולא בשומן.
    האם זה יותר מדי? ואם כן איפה כדאי להוריד?

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט תזונה- האם יותר מדי?

הוספת תגובה

• תפריט תזונה- האם יותר מדי? - תגובה

סיון דוד
    08/07/2013

שלום דודי
    לפי חישוב שערכתי אתה אוכל יותר מדי חלבון. זאת בהנחה שכתבת אבקת חלבון פעמיים ביום (בערב ובלילה )התכוונת לכף אחת של אבקת חלבון שמכילה בערך 25 גר' חלבון למנה.
    אז לפי חישוב של תפריטך אלו ההמלצות שלי:
    1. אתה צורך יותר מידי חלבון ליום. מומלץ מאוד להפחית את כמות החלבון :
    ממליצה לך להוריד את הארוחהשל הלילה(האבקת חלבון+לבן ). לאחר האימון אתה צורך אבקת חלבון בלבד. כדאי שתקרא הסבר שלי ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה על ארוחה לאחר אימון. יש לאכול ארוחה המכילה חלבון ופחמימה תוך שעה מסיום האימון ולכן או שתשלב את האבקת חלבון בארוחה זו או מנה חלבונית כמו טונה ביחד עם הפחמימה, אין צורך לאכול את שניהם . ואגב, לא מומלץ כל יום לאכול טונה. נסה לגוון ולאכול מזונות אחרים עשירים בחלבון.
    2. בתפריטך חסרות פחמימות. אתה יכול להוסיף לארוחה שלאחר אימון לחם מקמח מלא (לא קל ) או פסטה .
    3. בלילה אם אתה רעב אתה יכול לאכול פרי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספים
    אור
    05/07/2013

ראשית אציין שאני בת 44 ואני סובלת מ-CSF (מחלת העייפות והתשישות הכרונית) ונוטלת פרוביג'יל לזה.
    בשל מעי רגיז התזונה שלי מאוד הצטמצמה בשל רגישויות לגלוטן, (בשר ודגים מזה כחצי שנה איני אוכלת), ממוצרי חלב היחידי שיחסית בסדר זה יוגורט עיזים (כל השאר גורמים לי לשלשולים, כאבי בטן ורפלוקס מטורף), יש לי בעייה עם קטניות ולא מעט ירקות.

המזונות שאני אוכלת הם - ביצים (2 ביום), טחינה גולמית (עד 2 כפות ביום), בטטה, גזר, קישואים, תפו"א, פירכיות אורז, אורז מלא, קינואה, פירות כ-2 ביום (תפוח, אגס, מלון, שזיף), לחם ללא גלוטן (כשתי פרוסות ביום) וכמובן יוגורט עיזים 3%, חטיף דגנים (עד 2 ביום) ללא סוכר וגלוטן.

בהמלצת הרופא שלי אני מתאמנת כ-5 פעמים בשבוע כשעה בחדר כושר (הליכון, קרוס טריינר וקצת מכשירי כושר).

שאלתי האם כמות החלבונים שאני אוכלת מספיקה כי רוב הזמן אני חלשה, עייפה ולא יודעת עד כמה זה מה-CSF או מחוסר חלבונים ובנוסף נק' חשובה שאני לא מצליחה לרדת במשקל.

אשמח להכוונה כלשהי.

לקביעת תור
    סגירה
    תוספים

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה על שאלתי מעל...

אור
    09/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות חלבון בתפריט - תגובה

סיון דוד
    16/07/2013

הי אור
    לא ניתן לחשב האם צריכת החלבון בתפריטך תקינה מכיוון שלא כתבת את כל הכמויות- כמה אורז אתה אוכלת? כמה תפו"א?
    אנא כתבי את המזונות + כמויות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבונים האם כדאי ?
    אלמוג
    04/07/2013

שלום, שמי אלמוג , אני יהיה בן 16 עוד חודש +- אם זה משנה
    אני מתאמן כבר קרוב לחודשיים באופן סדיר
    במשך 20 אימונים פעלתי יום כן (מתאמן ) יום לא (לא מתאמן )
    לאחר מכן שיניתי את זה ליום כן (מתאמן ) יומיים לא (לא מתאמן )
    עכשיו אני לא בטוח אם זה בגלל סוג האימון או בגלל התזונה.
    אני מתאמן בבית
    *לא בחדר כושר *
    אני מתאמן על פי תוכנית אימונים שבניתי לעצמי,
    רגלים למעלה משולבות 40 עליות
    עליות של 20 עם הרגליים 90 מעלות
    רגליים בצורת אופניים ועליות 40
    ידיים משולבות רגליים בריצפה 25 עליות
    ולבסוף 20 שכיבות סמיכה
    זה כסט 1
    אני עושה 2 סטים
    ולאחרונה 3 סטים .
    תזונה- בבוקר לרוב אני לא אוכל כי אני יושן
    ובמידה וכן אז כוס נס קפה 2 כפיות נס גרגרים ו 3 וחצי 4 כפיות סוכר
    צהריים ארוחה בשרית שכוללת בשר (בצורה כזאת או אחרת ) ותוספת בצורה של פחמימות בין אם זה אורז וכו'
    בערב-ארוחה יחסית חלבית לא מרבה בפחמימות משתדל אם אפשר פשטידה אם לא חביתה עם 2 ביצים ולרוב סלט.
    וזהו בערך...
    עכשיו קצת התבאסתי שאני לא רואה את התוצאות בבטן שזה התחום שאני משתדל בו הכי הרבה באימון .
    ואין כלום.
    ***אז רציתי לשאול בקשר לחלבונים , טבעיים ולא , ומה כדאי לעשות ?
    *** האם התזונה טובה או לא ?
    *** האם התוכנית אימונים טובה לילד בגילי

לקביעת תור
    סגירה
    חלבונים האם כדאי ?

הוספת תגובה

• בניית שריר בגיל 16 - תגובה

סיון דוד
    08/07/2013

שלום אלמוג
    לפני הכל אני חייבת להגיב על הסוכר בנס קפה:
    ממליצה לך להתרגל לכפית אחת של סוכר ולא יותר. לא בריא ואפילו מזיק להרגיל את הגוף לשתייה מתוקה ולמתוק בכלל!!
    לגבי שתייה קרה- אני מקווה שאתה לא שותה שתייה מתוקה ,אלא מים או סודה כי בשתייה מתוקה יש סוכרים מיותרים שיפריעו לך להשיג את המטרה וגם לשמור על הבריאות.

חסרים לי נתונים נוספים עליך, אך אנסה להתייחס בכלליות:
    לדעתי מאוד חשוב שתקפיד לאכול ארוחת בוקר, עם הנס קפה או במקומו. נסה לאכול למשל כריך עם גבינה לבנה או צהובה, יוגורט, דגני בוקר עם חלב.

לגבי כמות החלבונים והקלוריות בתפריט, קשה להתייחס בלי לדעת נתונים כמו גובה ומשקל.

בכל מקרה כדאי שתדע שבניית שריר לוקחת זמן רב , שאינו קבוע ומשתנה בין אדם לאדם, אך אם תהיה סבלני ותקפיד על תזונה ואימונים תגיע למטרות ללא ספק.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסיוון דוד

אלמוג
    08/07/2013

שלום סיוון , אני כבר לא שותה נס קפה מתחילת החופש הגדול , אז זה כבר שינוי חד משמעי , בקשר לארוחת הבוקר, משום שאני קם מאוחר (12 1 בצהריים ) אז אני קם ישירות לארוחת הצהריים אז לא יוצא לי לאכול בכלל ארוחת בוקר או לשתות )
    שתייה מתוקה , לרוב אני שותה רק בשישי שבת , אבל גם אם זה אני יפסיק .
    הגובה שלי : 1.63
    המשקל : 57.2 -פעם אחרונה שנשקלתי היום 8.7.2013
    אז בניית השריר לא תלוייה בכמות הזמן של האימון ? , זה משתנה ?
    אבל האם דרך טובה ? , או שיש משהו שצריך לשנות ?
    כמו להוסיף חלבונים לתזונה , טבעיים או לא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסיון דוד - תגובה

סיון דוד
    16/07/2013

הי אלמוג
    לפי דעתי יכול להיות שיהיה לך קצת קשה בחופש להשיג את המטרה מכיוון שאתה מדלג על ארוחה בבוקר. את כמות החלבון היומית צריך לחלק לאורך כל היום ולכן לא יעזור אם תוסיף אבקת חלבון לארוחה שבה כבר יש חלבון מהמזון, לגוף שלנו יש כמות מוגבלת של חלבון שהוא יכול לספוג בארוחה.
    בכל מקרה אני ממליצה לך להמשיך לאכול מסודר כמה שניתן ולהיות סבלני כלפי הגוף שלך. לגבי האימון עצמו- אתה מוזמן להפנות את השאלה לפורום כושר גופני שם יענה על שאלתך מדריך כושר , מהידע שלי בניית שריר תלויה יותר בעצימות האימון ובמספר החזרות ופחות תלויה במשך זמן כולל של אימון.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת ארוחת בוקר

אלמוג
    16/07/2013

שלום סיוון תודה שאת עקבית בקשר לתגובות .
    רציתי לומר שלאחרונה הוספתי לבוקר ארוחת דגנים של קורנפלקס עם חלב או דגנים אחרים למיניהם במקום נס או משהו אחר פשוט דגנים עם חלב .
    מקווה שזה יעזור מבחינה של חלבונים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת ארוחת בוקר - תגובה

סיון דוד
    16/07/2013

בכוס חלב בערך 6.5 גר' חלבון וקערית דגני בוקר מכילה 3-4 גר' חלבון כך שהתוספת של ארוחה זו מספקת לך כ-10 גר' חלבון. זוהי תוספת יפה לתפריט.
    שים לך לסוג הדגנים, כריות למשל לא נחשבים לדגני בוקר אלא לממתק וכך גם כל שאר הדגנים שמצופים בסוכר או בשוקולד... עדיף שתבחר בקורנפלקס רגיל או בדגני בוקר מדגנים מלאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BCAA
    יוסי
    02/07/2013

שלום,

אני מתאמן ותיק בחדר הכושר, בריא בן 25, ספורטאי תחרותי שזקוק לעלייה במסה (קשה לי בין השאר משום שהתזונה שלי אינה היפרקלורית).
    לאחרונה קניתי כמוסות BCAA, ואשמח לשמוע את המלצתך מתי וכמה לקחת.

תכולת כמוסה אחת:
    270 מ"ג ל-לאוצין.
    190 מ"ג ל-איזולאוצין.
    190 מ"ג ל-ואלין.

בברכה,
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    BCAA

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה, אבחנה או הערה שתסייע..

יוסי
    22/07/2013

אנא השיבי לשאלתי לעיל.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BCAA - תגובה

סיון דוד
    23/07/2013

מצטערת אך ללא תמיכה קלורית התוספת שתיקח לא תעזור לך.
    אתה צריך לאוכל תפריט מאוזן בפחמימות וחלבון על מנת לספק לגוף אבני בניין לבניית מסת שריר ואת האנרגיה לבנייה ע"י אכילת פחמימות בכמות מספקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה וחיטוב הבטן והחזה
    דוד
    26/06/2013

איזה מאכלים אני צריך לאכול וכמה ביום בישביל לשמור על המשקל ואיזה תרגילים אני צריך לעשות כדי לפתח את הבטן והחזה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה וחיטוב הבטן והחזה - תגובה

רעות גרוס
    27/06/2013

שלום דוד, השאלות שלך מאוד כלליות ואין הרבה אינפורמציה. אם אתה מעוניין בשינוי גופני, אני ממליצה לך לגשת לדיאטנית שמתמחה בספורט שתעזור לך להגיע ליעדים שלך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה גרם
    דני
    04/06/2013

כמה גרם חלבון ניספג ועובר תהליך מטבולי בשעה , והאם זה מישתנה משעה לשעה, אם תוכלי לתת את כל הדגשים... תודה דני

ושאלה שניה:
    אני אוכל כ1.4 גרם חלבון ביום לק״ ג גוף, 0.8 גרם חלבון זה לכלל פעילות הגוף ( לאדם שלא מיתאמן) האם ה 0.6 גרם חלבון ביום הפרש כפול 74 ק״ג שאני שוקל הופך נטו לשריר?
    שזה כ 1.3 ק״ג שריר בחודש .
    יש בזה מין החישוב הנכון או שזה רק פחות או יותר?
    ( אני מיתאמן בפיתוח גוף 3/4 פעמים בשבוע ואני בן 36)

לקביעת תור
    סגירה
    כמה גרם

הוספת תגובה

• כמה גרם - תגובה

סיון דוד
    06/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל
    לירון
    03/06/2013

שלום. לפני כחצי שנה התחלתי דיאטה שמשלבת תזונה בריאה (דגנים מלאים, ירקות, חלבונים) בשילוב עם פעילות גופנית אינטנסיבית (נרשמתי לחדר כושר). ירדתי יפה במשקל (10 קילו) אך עדיין יש לי מה להוריד. הבעיה שאתמול נשקלתי ופתאום הייתה עלייה במשקל. כמובן שזה תסכל אותי במיוחד שהתפריט לא שונה וגם לא הפעילות הגופנית, אני מקפידה על אותו קצב. מה יכולה להיות הסיבה לכך? דבר נוסף - הרבה פעמים אני מרגישה אחרי אימון תפיסות שרירים ורציתי לדעת האם זה הגיוני אחרי חצי שנה של כושר? האם יש דרך לפתור את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל

הוספת תגובה

• עלייה במשקל - תגובה

רעות גרוס
    05/06/2013

שלום, יתכן שההתכווצות שרירים היא חוסר במגנזיום. את יכולה לקחת תוסף זה לא מזיק ואפילו יעיל במיוחד לספורטאים.
    לפעמים הגוף התרגל לכמות מסויימת של אוכל וסוג אוכל מסויים וכן לאימונים מסויימים, כדי לרדת במשקל יש לשנות את התזונה וגם את האמונים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכירה את התחושה טוב טוב

שילה
    05/06/2013

ה"תפיסות שרירים" שאת מתארת, התחושה הזאת הייתה מוציאה לי את כל החשק מפעילות גופנית. כמוסות ל-קרניטין של סולגאר שיפרו את המצב וכבר כמה חודשים שאני לא מרגישה יותר בעייפות, חוסר אנרגיה ושרירים מכווצים כשאני עושה פעילות גופנית (ריצות והליכות בעיקר).אני גם מתארת לעצמי שזה מובן מאליו שאת מבצעת מתיחות לפני ואחרי נכון ?;)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל - תגובה

סיון דוד
    05/06/2013

הי לירון
    התגובה של רונית נראית כמו פרסומת ולכן לא הייתי סומכת עליה, ממליצה לך כמו רעות , לנסות מגנזיום.
    לגבי עליית המשקל- האם ישנה עלייה בהיקפים? את במעקב אחוזי שומן ושריר? אולי יש מקום לבדוק אם ישנה עלייה בעקבות מסת שריר שגדלה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובות

לירון
    10/06/2013

כנראה שהעלייה נבעה מעליית מסת השריר, ועכשיו אני משנה את האימונים לשריפה מוגברת של קלוריות. בכל מקרה אני מבינה שלקיחת תוסף תזונה יכול לעזור לי, אלך למחלקת טבע ואתייעץ שם, אולי יש להם דברים נוספים. שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• GU - energy gel
    ATRASH
    02/06/2013

שלום, לפעמים אני משתמש בג'ל האנרגיה של חברת GU לפני פעילות גופנית ממושכת כמו ריצה למשל.
    רציתי לשאול לגבי המוצר הזה, אני לא צורך משקאות אנרגיה בכלל בגלל שאני יודע שזה לא בריא. מה לגבי הג'ל הזה? האם זה באמת עשוי רק מרכבים טבעיים והאם אפשר לצרוך אותו לפני פעילות גופנית ללא חשש מנזק כלשהוא? רציתי לשמוע חוות דעת של מישהו מומחה בענייני תזונה וספורט.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    GU - energy gel

הוספת תגובה

• GU - energy gel

סיון דוד
    06/06/2013

אין לי ניסיון עם התכשיר הנ"ל, אך לפי הרכיבים שהוא מכיל נראה כי הג'ל יכול לעשות את העבודה ולספק אנרגיה לפני וגם תוך כדי האימון.
    כמובן שכמו כל ג'ל אחר, עליך להקפיד על שתיית מים עם השימוש בג'ל, ובמידת הצורך תוך כדי האימון. לאחר סיום האימון תקפיד לאכול ארוחה מאוזנת.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת בתקופת העלאת מסה-חיטוב
    נתנאל
    30/05/2013

שלום אני בן 22 ומתאמן כשנה לעלייה במסת השריר..
    רציתי לדעת אם גם בתקופה זו צריך להמנע ממוצרי שומן גבוהים כגון גבינות 28% שומן, בשר בקר וכו' ועדיף לאכול מוצרים פחותי שומן כמו גבינות 3% וחזה עוף במקום בקר..? כי הבנתי שדווקא השומן חיוני לתקופה הזו. השאלה כמה אם השומן מגבינות 3% זה מספיק? אני יודע שיש עוד מקורות לשומן בריא כמו אגוזי מלך וכו' אבל אני לא אוכל אותם.. מה שאני כן אוכל מהשומן הבריא זה אבוקדו שמן זית זייתים..
    דבר שני ... בקרוב אני רוצה לעבור לתקופת חיטוב והבנתי שבתקופה זו מפחיתים את כמות הפחמימות והתפריט כולל ברובו חלבון ושומן שדווקא פה אין חשיבות לאחוזי השומן.. הייתכן? זוהי דיעה שקיבלתי מדיאטן בכללית.. כי לא ממש מסתדר לי איך אין הגבלה לאחוזי שומן בתקופת החיטוב שדווקא היא התקופה שרוצים להוריד אחוזי שומן?
    אולי אני לא יודע והפחמימות משמינות יותר משומן? כך שאם לא אוכלים פחמימות אפשר לאכול כל אחוז שומן שנרצה ? גם זה לא מסתדר לי כי צריכים להיות בערך קלורי שלילי ובגרם שומן יש 9 קלוריות ובפחמימה יש 4. אודה אם תעשו לי סדר בבלאגן.. תודה :)

הוספת תגובה

• תזונת בתקופת העלאת מסה-חיטוב - תגובה

סיון דוד
    06/06/2013

שלום נתנאל

לפי כל השאלות אני רואה שאתה מאוד מבולבל ולכן ממליצה לך לקבוע פגישה מסודרת עם דיאטן מוסמך שימליץ לך על תפריט אישי המתאים לך. אני לא מכירה את ההמלצה שנאמרה לך לגבי דיאטה דלת פחמימות בשלב של חיטוב הגוף, הייתי פונה לדיאטן שהמליץ לך על כך על מנת שיסביר לך ויפרט קצת יותר.
    בכל שלב של השגת מטרות בתזונת ספורט יש צורך בקצת מזון עשיר שומן, כמובן שחשוב המקור שלו,וכיוון שבשומנים יש יותר קלוריות אז גם חשובה הכמות. בשום מצב אין לאכול שומנים באופן חופשי...

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• L-arginine
    יוסי
    28/05/2013

שלום,

אני בחור בריא בן 24.

שמעתי הרבה דברים טובים על L-arginine כתוסף כללי, ובפרט עבור אדם שמתאמן כמוני 3-4 פעמים בחד"כ מדי שבוע ומעוניין בעלייה במסת השריר לאחר חודשים רבים של סטגנציה.

ראשית, האם זה אכן מומלץ לתפיסתך? ואולי מומלצת חומצה אימנית אחרת/נוספת?
    שנית, מתי ביום מומלץ ליטול את הכמוסה (500 מ"ג)?

בברכה,

יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    L-arginine

הוספת תגובה

• חומצת אמינו L-arginine - תגובה

סיון דוד
    28/05/2013

שלום יוסי
    מניסיון שלי מול מתאמנים - לא בהכרח התוספת הנ״ל עוזרת. אתה צריך להקפיד על תפריט מאוזן לאורך כל היום וכמובן גם לפני ואחרי אימון.
    איך התזונה שלך? כמה חלבון אתה צורך ביום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חילוף חומרים לספורטאים במנוחה
    נועם
    26/05/2013

שלום
    רציתי לשאול, האם קצב חילוף חומרים של ספורטאי \ מתאמן קבוע הינו מהיר יותר בזמן מנוחה בהשוואה לאדם שאינו מתאמן (אני מתכוון גם אחרי 24 שעות מהאימון)?
    ובאותו עניין – איך מחשבים RMR ? אני מבין שמכפילים את הBMR במקדם הפעילות, אבל האם צריך להוסיף על זה את הפעילות עצמה, או שהיא כבר כלולה במקדם?
    ואם היא כבר כלולה במקדם אז למה שלא נכפיל תמיד ב 1.2 , ואז להוסיף את הפעילויות, האם זה לא יהיה יותר מדוייק ככה?

הוספת תגובה

• חילוף חומרים לספורטאים במנוחה - תגובה

סיון דוד
    28/05/2013

אצל אנשים מאומנים ניתן לראות RMR גבוה יותר לעומת לא מאומנים.
    לגבי חישוב הנ״ל, יש צורך להכפיל במקדם הפעילות.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפה בפעילות
    גילי
    26/05/2013

בעלי אוהב לעשות ספורט והוא שותה קפה לפני ואחרי, הוא טוען שזה בריא לשתות קפה בשביל הפעילות,הוא רוצה אפילו להביא מכונה כבר אבל נשאלת השאלה אם זה באמת השפעה טובה על הגוף בפעילות?

לקביעת תור
    סגירה
    קפה בפעילות

הוספת תגובה

• קפה בפעילות - תגובה

רעות גרוס
    26/05/2013

צריך כמות גדולה מאוד של קפאין כדי שישפיע על הפעילות. כמות הקפאין בכוס קפה לא משפיעה...
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראטין
    אליחי
    19/05/2013

האם יש בעייה או מסוכן לקחת 5 גרם קראטין ביום לילד בן 16?
    תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    קראטין

הוספת תגובה

• קראטין - תגובה

רעות גרוס
    23/05/2013

למה הוא צריך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עדיף? בננה או תמר
    רצה
    17/05/2013

היי, אני מתאמנת כבר כמה חודשים והריצות של מגיעות למרחקים של 10-21 ק"מ. לפני אימון אני אוכלת תמר, אם זו ריצה של 21 ק"מ אז גם שניים. האם עדיף בננה במקום או בכלל עדיף פרוסת לחם עם ריבה?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עדיף? בננה או תמר

הוספת תגובה

• מה עדיף? בננה או תמר - תגובה

רעות גרוס
    19/05/2013

מה שטוב בתמר ובננה שיש בהם גלוקוז ופרוקטוז ולכן שניהם מצויינים, אם בא לך פרוסת לחם עם ריבה את גם יכולה, שלושתם טובים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה