מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יוגורט או אבקהמומו07/08/2012
שלום
לצורך בניית שריר מה עדיף במידי לאחר אימון משקולות רציני: גביע יוגורט(או אולי שני גביעים?) ושני תמרים ,או אבקת חלבון
שאלה שניה: לאחר כמה זמן החלבון מן היוגורט בונה את השריר ?והאם יש הבדל במהירות
הניצול של החלבון מן היוגורט לבין החלבון מן האבקה(יש כל מיני שמועות בעניין זה)
תודה
מומו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגורט או אבקה - תגובה
סיון דוד07/08/2012שלום מומו
בעבר חשבו כי ישנה השפעה של מהירות ספיגת החלבון על בניית השריר אך עדיין לא הוכח קשר חד משמעי, ולכן למרות שלאבקת חלבון ספיגה מהירה יותר היא לא בהכרח תורמת לבניית שריר טובה יותר..
לכן זוהי בחירה שלך אם לאכול יוגורט או לצרוך אבקת חלבון ... ההמלצה שלי היא להעדיף את היוגורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות
מומו07/08/2012כמה יוגורט מידית אחרי האמון? אחד יופלה גדול או שניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט ותזונה נכונה.דוד05/08/2012
שלום.
רציתי לברר בנוגע לדיאטת חלבונים ואבקת חלבונים.
האם אבקת חלבונים מומלצת (מי גבינה)? הרי התמורה היחסית גדולה מקבלים יותר חלבון
ופחות פחמימות ושומן וערך קלורי קטן יותר ביחס לאוכל רגיל.
מה דעתך בעניין האבקות? האם מומלץ? או לא? זה כמו תרופה או לא?
מצטער על הבורות לא מבין בתחום.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט ותזונה נכונה. - תגובה
סיון דוד07/08/2012שלום דוד
על מנת שתהליכי הבנייה יתרחשו בגוף(בניית שרירים) והחלבון אשר אתה מספק לגופך ינוצל במלואו, יש צורך בהכנסת אנרגיה לגוף, את האנרגיה הזו אנו מקבלים מפחמימות.
ולכן אם לא תהיה לך תמיכה של פחמימות בארוחה (לפחות יחס של 1:3 לטובת פחמימות) אז לא תגיע למטרה הרצויה, שהיא בניית שריר
במידה והחלטת לצרוך חלבון ממקור אבקת חלבון ולא מהמזון עצמו כדאי שתשלב פחמימות . האבקות הן לא כמו תרופה אלא מיצוי של חלבון ממקור מזון טבעי, ניתן במקום אבקות לצרוך מזון עשיר חלבון כמו טונה, בשר דל שומן, ביצה, גבינה וכו'
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימונים ותזונה ליקראת גיבוש סיירתנועם05/08/2012
שלום אני בן 19 שוקל 79 גובה 1.80 מבנה גוף שרירי מאוד בעל מסה גדולה בעיקר גב
ואני רוצה להיתחטב ואך ורק והילתחטב אני עושה במכון כושר אימוני סיבולת של 15 חזרות ורץ 8קילומטר ביום ועוד הליכה של 16 קילומטר אם משקל על הגוף וגם בוחן בר אור שאני עשוה 90 שכיבות סמיכה 100 כפיפות בטן וריצת 2000 ואני שומר על תזונה נכונה ולא נוגע בשום דבר חוץ מהתזונה אבל יש משהו שמדאיג אותי זה השומן שאני אוכל כול יום אומנם זה שומן בריא אבל זה ניראה לי הרבה אני יתן נותנים ושמח לקבל חוות דעת
פחמימות-259 גרם חלבונים-232 גרם סידן-1585 גרם שומן 92 רם
שומן רווי 30 גרם קלוריות 2660 גרם
זה כול יום וזה כולל אימון ספורטבי חזק מאוד וחשוב לציין שאני רוצה להוריד אחוזי שומן באופן מהיר נישאר לי 3 וחצי חודשים לגיבוש
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימונים ותזונה ליקראת גיבוש סיירת - תגובה
רעות גרוס06/08/2012אתה אוכל 2660 קלוריות ליום. שוקל - 79 ק"ג. אתה אמור לצרוך 120 גרם חלבון
(79kg x 1.5 g protein) אתה צורך כמעט פי 2! בכל ארוחה הגוף שלנו סופג פחות או יותר 30 גרם חלבון, ולכן אם אתה צורך בארוחה 50 גרם, עודף החלבון מתפרק, חלק יוצא החוצה (יכול להעמיס על הכליות) וחלק הופך לשומן ונאגר בתאי השומן.
אדם צריך לצרוך 30% שומן מס"כ הקלוריות שלו (לך יוצא 89 גרם שומן, בפועל אתה אוכל 92, כך שזה זניח).
תנסה לצמצם את כמות החלבון ותראה אם % השומן שלך יורדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוקקרן04/08/2012
אני אשאל בטח שאלת השאלות , אני מתאמנת כל יופ 6 פעמיים בשבוע בערך 50-6- דקות עושה סטפר או ספינייג אליפטי והמטרה שלי לחזק את הגוף רגליים ישבן במיוחד
כמה פעמיים אני צריכה לעשות בשבוע אימוני כוח כדי לראות תוצאות ? הרגליים שלי ממש ממש לא חזקות והאם בגל 40 גם ניתן לראות שינוי בחוזק הגוף? והאם מה שאני עושה מבחינת כושר נאה? תודה אשמח לתגובתכם המקצועית
הא
ואיזה תרגילים וכמה סטים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק - תגובה
רעות גרוס04/08/2012גם בגיל 40 את יכולה לחזק את השרירים ולהתחטב. אני ממליצה לך לגשת למאמן כושר במכון שידריך אותך באימונים. אפשר בפעמיים בשבוע (אבל האימונים ארוכים יותר) ואפשר לפזר כל קב' שרירים ביום אחר (את גם כך 6 פעמים בחדר כושר).
בסטפר, על תיישרי (תנעלי) את הברך, עלול להווצר לך דלקת, אני מעדיפה את האליפטי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתוח גוף ותזונהלאונידס26/07/2012
חזרתי לתחום הפיתוח גוף , הנני על גובה מטר 67 שוקל בסביבות 66...
אני עכשיו עובד על הכנסת הרבה קלוריות על מנת לעלות במסת השריר...
בסביבות 2000-2500...
אך יש לי בעיה :/ אני תמיד מרגיש מאוד מאוד מפוצץ באוכל זה מקשה עליי לישון לפעמםי :/ ושאני מנסה לעשות צרכים זה יוצא נורא חלקי אפשר להגיד עצירות...
מה עליי לעשות על מנת שאוכל לאכול את הכמות הזאת של האוכל אך להרגיש רגיל גם מבחינת הצרכים והתפקוד היום יומי שלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיתוח גוף ותזונה - תגובה
רעות גרוס26/07/2012אתה אוכל ירקות? פירות? לחם מלא? אתה צריך סיבים תזונתיים ולשתות הרבה מים כדי שהיציאות שלך יהיו סדירות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה לצרוך?
לאונידס26/07/2012האמת שלא צורך הרבה ... השאלה היא כמה ירקות ופירות ?
וכמה סיבים תזונתיים עליי להכניס על מנת שאוכל למרות שאני אוכל 2000-2500 קלוריות לא לסבול מעצירות...
תודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה לצרוך? - תגובה
סיון דוד27/07/2012ההמלצה היא לצרוך לפחות 5 פירות וירקות ביום , סיבים תזונתיים - 25 גר' ליום...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ספורטסמדר17/07/2012
ירדתי 30 קילו גובה 1.60 משקל 60 בת 40.
אני אוכלת 1500 קלוריות ביום ומאוד מסודר ומקפידה.
עד לפני שבועיים עשיתי הליכה מהירה 5 פעמים בשבוע ,הפסקתי מאס כי נפצעתי.
אם אמשיך בתזונה זאת ללא ספורט אעלה במשקל?
אני לא רוצה להשמין כמובן אז מה עליי לעשות בכדי לא לעלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת ספורט - תגובה
רעות גרוס19/07/2012יתכן שתעלי במשקל ולכן את צריכה להוריד את כמות הקלוריות ליום (1300 קק"ל). האם יש פעילות מסויימת שאת כן יכולה לבצע?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגנים וקטניותליטל17/07/2012
היי אשמח לדעת מה ההבדל בין דגנים לקטניות ובכלל הסבר קצר עליהם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגנים וקטניות - תגובה
רעות גרוס18/07/2012דגנים וקיטניות הן ממשפחת הפחמימות. דגנים כגון: אורז, חיטה, פסטה, בורגול, קינואה, לחם ועוד. קיטניות כגון: עדשים, שעועית, סויה, חומוס, אפונה.
הקיטניות מכילות יותר חלבונים מהדגנים. שניהם, חצי כוס מבושל = כ 75 קלוריות.
שילוב של קיטניה + חלבון נקבל חלבון מלא, חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה (כמו בעוף)
ולכן לאכול אורז + עדשים, לחם + חומוס, טוב לצריכת חלבונים במיוחד לטבעונים וצמחונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבון - כאבי ראשמושון28/06/2012
בשל רגישות ללקטוז ולחלבון ביצה אני קצת מתקשה להגיע למנת החלבון הרצויה לאחר פעילות. לאחרונה ניסיתי אבקת חלבון מי גבינה איזולט (עם סוכרלוז) - הכל היה תקין והרגשתי בגוף שיפור משמעותי למעט בעיה אחת: כאב ראש חזק בשעה הראשונה לאחר לקיחת החלבון ותחושת ערפול חושים. ניסיתי להשתמש באבקת חלבון אחרת איזולט של סויה ללא ממתיקים מלאכותיים כלל ובנוסף ערבבתי אותה עם מנת קטניות שאכלתי על מנת להאט קצת את קצב הספיגה אולם כאבי הראש חזרו ובצורה יותר חריפה.
א. למה זה קורה והאם יש אבקה שבה זה לא יקרה(חשוב לציין שמלבד כאבי הראש לא היו בעיות עיכול)?
ב. האם יש מזון אחר שאני יכול לאכול לאחר פעילות גופנית אינטנסיבית(קופסת טונה אחת לא מספיקה לי אני שוקל 90 קג)?
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך פרטים אישיים
מושון28/06/2012כמה נתונים שלא ציינתי לגבי שיכולים להשפיע:
גיל 34 , גובה 1.95 , משקל 90 .
תזונה יומית:
ארוחת בוקר - קטניות(1קג בשבוע)+גרעיני חמניה+אגוזים+טחינה.
ארוחת צהרים - עוף וירקות(לפעמים בתוספת שומן טוב).
ארוחת ערב - דג(סלמון בד"כ) וירקות(בתוספת שומן טוב).
בין הארוחות פירות ולפעמים אחה"צ פחמימה מורכבת.
בימים בהם אני לא עושה ספורט התזונה מאוזנת והמצב תקין.
לפני הספורט אני אוכל פחמימות מורכבות וקצת לפני הספורט פחמימה פשוטה.
בימים בהם אני עושה ספורט(פעמיים בשבוע 90 דקות - כדורסל/ריצה) - אני אוכל את ארוחת הערב אחרי הספורט.
הבעיה שאחרי הספורט אני צריך חלבון גם של ארוחת הערב שפספסתי וגם של הפעילות הגופנית(מנסיון: חלבון
של הארוחה לבד לא מספיק).
אני לא אוכל פחמימות וחלבון מהחי באותה ארוחה - מכביד על הבטן וגורם לבעיות עיכול.
ללקטוז אני די רגיש.
לחלבון ביצה - אני לא אוכל מאכלים שיש בהם כמות גדולה של ביצים (כמו סלטים למיניהם) אבל עם כמות קטנה אני מסתדר.
אני נמנע מממתיקים מלאכותיים - עושים לי בעיות.
באופן כללי אני די רגיש מבחינה תזונתית ונזהר במה שאני אוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליפים לאבקת חלבון - תגובה
סיון דוד05/07/2012שלום מושון
ראשית, עד כה לא נתקלתי בדיווח של של כאבי ראש לאחר צריכת אבקת חלבון , כך שאיני מכירה קשר כזה- אולי לדיאטנית רעות גרוס יש מידע יותר רלוונטי שיכול לעזור לך...
שנית, לגבי הכמויות של החלבון לאחר אימון- לפי ההמלצות גופנו יכול לספוג ולנצל עד 30 גר' חלבון בארוחה כך שלאחר אימון קופסא של טונה כן יכולה להספיק, בשילוב עם ביצה קשה לדוגמא (אמרת שעם כמות קטנה של ביצים אתה יכול להסתדר...)....
דוגמא נוספת-שילוב של דגנים וקיטניות לאחר האימון- יספקו לגופך חלבון מלא...
מה לגבי מוצרי חלב עזים/כבשים / או יוגורטים וגבינות על בסיס סויה???( תחליפים לחלב פרה) הייתי ממליצה לך לנסות, מוצרים אלו עשירים גם בסידן = מינרל החיוני מאוד לצפיפות העצם ובמיוחד למתאמנים....
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כללי-וזה מופנה לרעות גרוסשלומי כהן18/06/2012
שלום רב וערב טוב לך רעות.
שלום.היי.רק רציתי להגיד שאני יודע שכבר דיברנו על זה וזה..
אבל היום בערב הזמנו פיצה משפחתית שהגבינה בה הייתה גבינה בסדר..לא יודע כמה איכותית כמו שאמרת לי..
אבל הייתה ממש בסדר הגבינה.אני אכלתי משולש אחד של פיצה עם תירס ורציתי לשאול אותך האם זה בסדר?? ואכלתי רק משולש אחד ומאז שדיברנו על זה אז שהמשפחה שלי הזמינה פיצה ולא אכלתי שאמרתי לך..אז מאז בכלל איזה ומשהו אולי יותר לא אכלתי בכלל פיצה.......אני לא אוכל את זה כל יום...זה לא תחליף לאוכל כמו אורז,פסטה..
אז זה בסדר???
מחכה לתשובה וערב טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראשית, אל תצפה לתגובה כאן
מיקי24/06/2012וגם אם תקבל, הפורום הזה(כלומר שתי המנהלות שלו) ממש לא מקצועי.
שנית, אז אכלת משולש פיצה! מה כבר קרה? מדי פעם מותר לחטוא בדברים. הגוף מגיב גם ליותר מדי איסורים. אל תתייסר ואל תתחרט. אוכלים מדי פעם דברים שרוצים. תאמין לי שלא יקרה לך שום דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שתית אספרסו מסייעת בדיאטה?אסד15/06/2012
האם שתית קפה \ אספרסו אחרי האוכל מיד - מסייע בתהליך הדיאטה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם שתית אספרסו מסייעת בדיאטה? - תגובה
סיון דוד18/06/2012לצערי אין קשר בין שתיית קפהלאחר הארוחה ודיאטה....
ממה שידוע לי הקשר שנמצא בין קפאין (שבקפה) לבין ספורט ודיאטה הוא שצריכת קפאין לפני האימון מסייעת בהפחתת תחושת הכאב באימון, כלומר ייתכן שייתן לך ביצוע טוב יותר כיוון שפחות תרגיש "כאב" כלשהו, אך מדובר בכמויות גדולות של קפאין- כ300 מ"ג שייתנו את האפקט הנ"ל- ולא במנה של אספרסו שמכילה בממוצע כ100 מ"ג קפאין..
לידיעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כללי-העלאה במשקלשלומי כהן10/06/2012
שלום רב וערב טוב לכולם.
שלום רב לכולם וערב טוב.
הי..רציתי רק לשאול(והאמת שההודעה הזאת מופנית לרעות גרוס) האם זה בסדר שאני
יעלה במשקל מבחינת שומן(אוכל) ולא במסת השריר???הרי אז אמרתי לך את המשקל שלי ושאלתי אותך אם זה בסדר שאני יכול להעלות במשקל ואמרת שכן..
ורציתי לשאול האם זה בסדר שאני יעלה במשקל מהבחינה של אוכל ולא השרירים או שזה רע מ-א-ו-ד..ממש רע??
המשקל שלי הוא 62 נקודה משהו ואני רוצה לעלות 2-3 ק"ג והאם זה בסדר שאני יעלה מבחינת אוכל??
נ.ב
( סתם משהו....היום בערב בבית שלי הזמינו פיצה ורציתי רק להגיד שלא נגעתי ב-ז-ב-ל המגעיל הזה כי אני יודע עד כמה פיצה הורס את הגוף ומבחינת הגוף זה סתם ז-ב-ל נכון זה טוב???ולא אכלתי למרות שהציעו לי..חח אני ממש גאה בעצמי זה בסדר לא??)
מחכה לתשובה וערב טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי-העלאה במשקל - תגובה
רעות גרוס11/06/2012הי שלומי כיוון שהמשקל שלך נמוך אתה יכול להעלות במשקל עם אוכל עוד 2-3 ק"ג תאכל מזון בריא.
לגבי הפיצה, אם זו פיצה ממקום איכותי שבו הגבינה איכותית, הבצק דק, יש עליה ירקות (פטריות וכו') אתה בהחלט יכול לאכול משולש אחד עד שניים.
חוץ מזה כל הכבוד לך על כוח הרצון, כשאתה מחליט לא לאכול משהו אתה עומד בו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי-העלאה במשקל
שלומי כהן11/06/2012שלום רב לך רעות.
שלום ואחה"צ טובים לך.את בטח כר חושבת ואמרת ששיגעתי אותך לא??
אני מקווה שלא ושזה בסדר גמור מקווה מאוד ואם כן אז משמ סליחה ואני מאוד מאוד מתנצל.
רציתי רק להגיד שעכשיו שאני שוקל 63.2 וכמו שאמרת לי שאני יכול להעלות במשקל 2-3 ק"ג מבחינת שומן(אוכל)..
עכשיו אם אני יהיה בין 65-66 משהו כזה במשקל זה יהיה בסדר??
הנתונים שלי נכון לעכשיו הם:
-בן 19
- 1.63
- שוקל 63.2 מבחינת שומן(אוכל)
אז זה יהיה בסדר אם אני יהיה בין 65-66 במשקל??
מחכה לתשובה ושיהיה לך המשך יום פשוט נ-פ-ל-א..
שלומי כהן.
נ.ב:
1. תודה על המחמאה על כוח הרצון שאתמול שאמרתי לך שלא נגעתי בפיצה
2. אתמול סתם רק שתדעי הפיצה שבבית שלי הזמינו הייתה פיצה דקה,בצק דק וגבינה בסדר.....(וסתם אני לא מאמין שתזונאית אמרה שזה בסדר לאכול פיצה כי זה משמין ולא בריא בכלל)....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי-העלאה במשקל - תגובה
רעות גרוס11/06/2012כן זה בסדר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי
שלומי כהן12/06/2012שלום.היי רעות.ערב טוב.
שלום לך.היי וערב טוב.
רק רצתי לשאול האם חטיף במבה של אוסם זה בריא או שזה מזיק לבריאות??
כי הרי אמרתי לך שאני רוצה להעלות במשקל 2-3 ק"ג כי המשקל שלי נמוך.....אני שוקל 62.8..
אז רציתי לשאול האם זה בריא חטיף במבה או שזה מזיק לבריאות???ושאלתי את זה באופן כללי לידע כללי.
וגם בשביל להעלות במשקל...
מחכה לתשובה וערב טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי - תגובה
רעות גרוס13/06/2012במבה לא הכי בריא אבל גם לא מזיק לבריאות, יש שם כמה מרכיבים טובים אבל אי אפשר לאמר שזה חטיף בריא כמו שכבר ציינתי זה גם לא מזיק לבריאות...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור עודף..דייויד07/06/2012
אחרי שהורדתי 30 ק"ג נשאר לי קצת עור עודף לא נעלם
מתאמן אירובי ומשקולות
אשמח להמלצות טבעיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור עודף.. - תגובה
רעות גרוס11/06/2012לא ידוע לי על פתרונות טבעיים. פעילות אירובית לא מעלימה עור עודף (אלא שומן) וכן לא משקולות גם אם יש ניפוח שריר עדיין יהיה עור עודף במקומות מסויימים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניפוחיאירה05/06/2012
שלום .
רציתי לדעת אם אני רוצה לעבוד על ניפוח בצורה יעילה. מה רצוי שאעשה ? לעשות את העבודה על המכשירים לאחרי הפעילות האירובית או לפני ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי לפני האירובית
משה07/06/2012כמובן שיש פה גם עניין של תזונה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפי שכתבתי לך בפורום הקודם...
איתן קטן10/06/2012היי יאיר,
אני משער שכוונתך במילה ניפוח הינה לעלייה במסת השריר. אם כך, ההמלצה הראשונה שלי הינה בראש ובראשונה לדאוג לתזונה שלך, כי ללא תזונה נכונה התוצאות יהיו דלות מאוד. על מנת לעלות במסת השריר נדרש עיקרון אחד ועיקרי - שמירה על מאזן קלורי חיובי, משמע צריכת כמות קלורית הגבוהה מזו הנדרשת לגוף ביממה וזאת למטרת שיקום ובניית רקמות חדשות. כמו כן, גם לתוכנית אימון יש חלק בתהליך והיא צריכה להתאים למטרות שלך. אישית, הייתי מפריד את אימון האירובי מאימון האנאירובי לימים נפרדים כדי שהאימון שמיצוי הפוטנציאל באימון ובהרמת המשקלים יהיה אופטימלי, אך אם אין ביכולתך לאפשר זאת מפאת חוסר זמן רצוי שתבצע את האימון האנאירובי (כוח) לפני האימון האירובי. בנוסף, יש לקחת בחשבון את ההוצאה הקלורית היומית באימון האירובי כחלק מההוצאה הקלורית היומית, מכיוון שאם הפעילות נעשית בעצימות גבוהה/ לאורך זמן, היא יכולה לפגוע במאזן הקלורי היומי שלך ולהאט את קצב העליה במשקל.
בברכה,
איתן קטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניפוח - תגובה
סיון דוד07/06/2012שלום ירידה
לדעתי זוהי שאלה שאין עליה תשובה חד משמעית אך ממליצה לך לשאול בפורום כושר גופני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת שמןסיוון05/06/2012
שלום,
אני שמן, שוקל 90 קילו ואני מטר 1.75
בכלל לא בכושר ורציתי לדעת האם יש דרך מהירה לשרוף קלוריות.
אני די מתפדח ללכת לחדר כושר או ללכת ברחוב.
אפשר לעשות פעילות אחרת? נניח לקפוץ על חבל או על טרמפולינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיתי
מיכאל06/06/2012תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
סיון דוד07/06/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כושר_גופני' id=link]כושר גופני[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת שמן - תגובה
סיון דוד07/06/2012הי
הגעת לפורום תזונה הספורטאים... נסה לשאול בפורום כושר גופני את שאלתך...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת שמן - תגובה
רעות גרוס11/06/2012שלום, ראשית הדבר החשוב ביותר בהרזייה הוא ירידה בכמות האוכל ושינוי לאוכל מזין.
בנוסף לאוכל רצוי לעשות פעילות גופנית אירובית (הליכה, במקרה שלך). אם אתה מתבייש ללכת ברחוב (למרות שאנשים מאוד מעריכים אנשים שעושים פעילות גופנית ובמיוחד אם הם בעלי משקל יתר!), לך בשעות הלילה שפחות אנשים נמצאים ברחוב, אין ברירה, זה חשוב מאוד לירישה שלך במשקל לא רק כשריפת קלוריות אלא גם לשמירה על מסגרת בריאה שתביא אותך לירידה במשקל.
לדעתי קשה מאוד לרדת במשקל כל כך הרבה קילוגרמים לבד ולכן אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית שתדריך אותך באוכל, בפעילות הגופנית ותשמור עליך גם בזמנים קשים בתהליך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג החלבון אחרי אימוןמשה05/06/2012
שלום רב,
אני מתאמן אימוני משקולות בחדר כושר 4 פעמים בשבוע ומקפיד על תזונה מתאימה.
מייד אחרי אימון אני שותה שייק חלבן + מנת פחמימה.
נכון לעכשיו אני משתמש באבקת חלבון מסוג "קומפלקס" כלומר שמורכבת מחלבון מי גבינה, חלבון קזאין וחלבון ביצה.הרעיון באבקה כזאת היא חלוקה של זמני הספיגה. חלבון מי גבינה ייספג בטווח הזמן הקרוב לאחר השתייה, הקזאין לטווח זמן בינוני וחלבון הביתה בטווח הארוך יותר וזאת כדי לספק לגוף תמיכת חלבונים לאורך זמן.
השאלה שלי היא, האם אחרי אימון, חלבון מסוג זה יעיל מספיק כדי מבחינת התאוששות ובניית השריר (כפועל יוצא של זמני ספיגה, שהרי אחרי האימון רמת הספיגה בגות היא גבוהה מאוד) או שעדיף אחרי אימון חלבון של 100% מיי גבינה (שנספגת הכי מהר)כדי שכל כמות החלבון במנה תיספג כמה שיותר מהר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו??
משה06/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעילות ספיגת החלבון...
איתן קטן10/06/2012היי משה,
נכון להיום מחקרים מוכיחים כי אין הבדל בין צריכת קומפלקס חלבונים לבין צריכת חלבון מי גבינה לאחר האימון, אם ואתה מקפיד על תפריט תזונה מתאים. מתי כן תהיה יעילות לטובת צריכת חלבון מי-גבינה לאחר האימון? אך ורק אם גופך נמצא בצום ממושך (מעל 8 שעות). במצב כזה תהיה עדיפות לחלבון מי גבינה שספיגתו מהירה מהקזאין והאלבומין. כמו כן, רצוי לשלב ביחד עם החלבון פחמימה בעלת אינדקס גליקמי גבוה (כמו סוכר ענבים), על מנת לעודד הפרשת אינסולין שישפר את ספיגת החלבון וגם ימלא את מאגרי הגליקוגן שאבדו במהך האימון (מאגרי אנרגיה פחמימתים), כשהמטרה הינה לצאת מהמצב הקטבולי (תהליכים הרסניים ובינהן רקמות שריר) אל מצב אנבולי (בניה ושיקום).
בברכה,
איתן קטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבונים לאחר אימון
אלון08/06/2012אהלן
קראתי את ההודעה שלך. לדעתי אתה משתמש בחלבון טוב ואם אתה מתאמן 4 פעמים בשבוע אז אתה תתקדם מהר.
אבל... עליך לזכור שהחלבון לאחר האימון הוא תוסף בלבד ולא בא להחליף מרכיבי תזונה נכונה המורכבת מפחמימות מרוכבות (בעלות אינדקס גליקוגן נמוך), ירקות וחלבונים שמקורם בבשר עוף ודגים (כמובן שבבשר ועוף ישנם אחוזי שומן גבוהים אז קח זאת לתשומת ליבך). לכן אני ממליץ לך "לחסוך" את תוסף המזון המסובך אחרי האימון ולפנות לתוסף שהוא חלבון טהור שיהווה משלים בלבד לכמות החלבונים שאתה צורך ביום לפי משקל גופך. כמובן שאחרי אימון יש פתח הזדמנות לצריכה של כמות גדולה של חלבון במכה (עד 30 גרם) ובכדי לספק אבני בניין ולצורך חידוש מאגרי גליקוגן תמשיך עם הפחמימה שאתה מצרף ללגימת המשקה.
בכל מקרה תסתמך על מה שאתה אוכל ולא על התוסף, תפקיד התוסף הוא אך ורק להשלים את מה שלא צרכת.
בכדי להמשיך להתקדם צרוך את אותם מינונים גם ביום מנוחה.
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)