מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עם העור הרפוי.שלי02/10/2012
לאחר ירידה במשקל העור לא מיד מתהדק למרות שרואים ירידה במשקל על המאזניים.
אחרי כמה זמן העור במצב מקסימלי בהנחה שעדיין יש פעילות גופנית תומכת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עם העור הרפוי. - תגובה
רעות גרוס02/10/2012אני יודעת, כאשר יורדים משקל רב יש עודפי עור שרק ע"י ניתוח פלסטי ניתן להסיר אותו. לגבי ירידה מועטה, אם עדיין העור שלך לא התהדק אין לי מושג בעניין, חכה עוד זמן ותראה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמחאנונימי30/09/2012
הנני תלמיד כתה יב. משחק בקבוצת כדורסל מסודרת. 3-4 אימונים בשבוע,מוסיף גם 2-3 אימוני כוח על משקל הגוף(בבית) לאחר קבלת ייעוץ ממאמן. יש לי מספר שאלות,אשמח אם תוכל לענות עליהן.
1.אימוני הכדורסל,זה כושר של סיבולת לב ריאה טוב לדעתך?
2. האם זה לגיטימי ,כאשר אני מתאמן בממוצע למעלה מ5 אימונים בשבוע,להרגיש כאבים בגוף? כוונתי לכאבי שרירים,עייפות,כאבים מתונים של המפרקים שהתאמצו.
בכאב אני "מטפל" כשאני מבצע בימי מנוחה מפעם לפעם מתיחות כלליות לגוף,עם דגש לשריר תפוס במדיה ויש כזה.
3. אימוני הכוח לרגליים הם בעיקר תרגילים שקיבלתי מפזיותרפיסטית. רציתי לשאול אם גם באימוני ריצה,לצורך העניין בכדורסל(בהם יש ספירינטים רבים) או אפילו בריצות רחוב ארוכות יותר- הרגליים מתחזות(ואם יש קשר לסוג המשטח,אורך הריצה וכו') ? מה קורה בריצה בעליה או בריצה בירידה? משהו "נשחק"? משהו מתחזק? יש סיכון בריצות כאלה(עליות /ירידות) ?.
4. תזונה-אינני מנהל אורך חיים תזונתי לפי תפריט מסויים,אך אוכל בעיקר אוכל ביתי. ממעיט באכילת ג'נאק פוד. לרוב אוכל טונה,חביתות,גבינות,פתיתים/אורז עם עוף בשר וכו. מה "שיוצא" לאכול,מה שמכינים בארוחות וכו. בביהס אוכל כריכים עם גבינות,נקניקים,ריבה וכדומה.אף פעם לא ממרחים מתוקים כמו שוקולד.
מה דעתך?עד כמה זה חשוב?
5. שאלה נוספת. קראתי כי ספורטאי עילית ואף ביחידות קרביות מבצעים אימוני פילאטיס/פזיותרפיה לחיזוק הגוף. מה דעתך?מה חשוב לחזק?כיצד ? .
תודה על הכל הכל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חג שמח - תגובה
סיון דוד02/10/2012הי
הגעת לפורום תזונת ספורט ואנו מנהלות הפורום נוכל לענות לך על שאלות בנוגע לתזונתך, לגבי שאר השאלות - אולי תנסה לברר בפורום כושר גופני של BEOK ...
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה וספורחיה29/09/2012
שלום רב!
שמי חיה אני שקלתי 98.6 וירדתי 2 קילו בשבועיים!!
יש לי 2 שאלות:
1. אם אני עושה רק הליכה בבוקר זה יעזור להורדת קילוגרמים!!
2.התפריט: האם הוא נכון:
הליכה 40 דקות 7:00
10:00-סלט 2 כפות גבינת סקי 5% לחם קל 1 נס עם חצי כפית סוכר ואפילו פחות
12:00 יוגורט מתוק 1.5% שומן
14:00 4 כפות אורז וירקות
16:00 תפוח
18:00 מרק גזר תפוח אדמה ומקרוני+עגבניה ומלפפון או כל מרק שהוא!!
20:00 רוויון
אשמח למענה יהיה יום טוב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה וספורט - תגובה
סיון דוד29/09/2012שלום חיה
1. הליכה בהחלט תסייע להורדת משקל רק זכרי להתמיד ולא לעשות אימונים קיצוניים בהם לא תוכלי להתמיד, והעדיפי אימונים סבירים שניתן להתמיד בהם
2. לגבי התפריט- מכיל כ-900 קלוריות, פחות מדי קלוריות... לא מומלץ לאכול תפריט המכיל פחות מ1200 קלוריות. כך שתנסי להוסיף 300 קלוריות לפחות- הייתי ממליצה לך להוסיף מזון חלבוני כמו מנת בשר דל שומן או דג לצהריים(כ100 גרם) או כוס קיטניות לאחר בישול , וגם להוסיף כף שמן זית ליום... סה"כ תוספת זו תיתן לך 300 קלוריות.
שיהיה בהצלחה ובהנאה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לסיון או רעותמתאמן27/09/2012
שלום לכן
התחלתי להתאמן לא מכבר והתחלתי לצרוך אבקת חלבון איכותית ממי גבינה כאשר היצרן מתחייב שזה ללא ממתיקים מלאכותיים, הורמונים או קריאטין. אני מתכוון לקחת מנה אחת בסיום האימון (מתאמן 3 פעמים בשבוע).
שאלתי היא לגבי הגלוטומין:
כתוב שיש שם 1000 גר' ל-גלוטומין L glutamine
וכ-3500 גר' חומצה גלטומית L glutamic acid
שאלתי היא כזאת: אומרים שה-ל גלוטומין עוזר בבנית מסת שריר והתאוששותו (למשל, קראתי מחקר שנתנו לקבוצת הנחקרים 2 מ"ג ל-גלוטומין ביום ונמצא שזה הביא לעליה של הורמון הגדילה ב400 אחוז).
אבל, מה לגבי ה L GLUTAMIC ACID? מה זה בעצם? את זה אני לא מכיר.
האם גם מזה אני מפיק את אותם היתרונות של הל-גלוטומין או שזה משהו אחר?
כלומר, האם אני יכול בעצם לחשוב שאבקת החלבון שלי מכילה 4500 גר גלוטומין (1000 גר' ל-גלוטומין + 3500 גר' חומצה גלטומית l glutamic acid) או שזה שני דברים שונים?
והאם באמצעות נטילת האבקת אני יכול חלילה לקבל מזה מונוסדיום גלוטומט או שאין קשר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה, תשובתכן...
מתאמן30/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, תשובתכן... - תגובה
סיון דוד02/10/2012לצערי קשה לי לתת תשובה מדויקת אולי רעות התזונאית תוכל לעזור לך בנושא.
אשמח לענות על שאלות אחרות בתזונת ספורט במידה וישנן...
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לסיון או רעות - תגובה
רעות גרוס14/10/2012L glutamine ו L glutamic acid יש להם מבנה דומה, שניהם חומצות אמינו לבניית שריר וכן מספקים אנרגיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת ספורטתמיר ניר27/09/2012
אני בדיאטה חזקה של 30 קילו מטרה להורדה
האם אבקת חלבון מלאה בחומצות אמינו ומולטי ויטמין מלא חומצות אמינו עוזרים להרזיה ובניית שריר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת ספורט - תגובה
סיון דוד29/09/2012שלום תמיר
אני ממליצה לך בשלב הראשון לנסות לקבל את כל החלבונים מתפריטך ורק בהמשך במידה ולא תהיה מרוצה מהתוצאות תוסיף חלבון לאימונים, בד"כ מניסיון שלי עם מתאמנים ניתן לרדת במשקל ללא תוסף חלבון ולהסתדר עם החלבונים שיש לך בתפריט בלבד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך משלימיםרוני22/09/2012
בני משחק כדורגל הוא בן 11.5 שוקל 27 קג. בני כמעט ולא אוכל בשר.הוא אוהב פחממות כמו לחם אורז ופסטה,.איך ומה אני צריך לעשות כדיי להשלים לו את החוסר
בזה שהוא לא אוכל בשר?(חוסר בהלבון או ויטמינים שיש בבשר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך משלימים - תגובה
רעות גרוס23/09/2012שיאכל קיטניות (עדשים, אפונה, שעועית, חומוס - לא קנוי מוכן אלא שאתם תכינו), ביצה לארוחת ערב, גבינות (חלבון, סידן), טחינה. אם הוא אוהב טונה אפשר לשים לו בסנדוויץ'. הוא אוהב פסטרמה? אפשר לסנדוויץ כתף בקר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחייל21/09/2012
אני לא יודע אם זה הפורום המתאים,
רציתי לשאול איפה אני יכול ללמוד תזונת ספורט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
רעות גרוס23/09/2012יש קורסים בוינגייט, תחפש עוד באינטרנט
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטןאנונימי09/09/2012
שלום יש לי שאלה בקשר לעיצוב הקוביות בבטן.
קודם כל חשוב לציין שאני 1.84 ושקלתי לפני 8 חודשים 115 והיום אני שוקל 75 ונשאר לי עודף עור.
אני עובד על בטן וחזה משהו כמו 4 חודשים ואני לא כל כך רואה תוצאות.
השאלה שלי היא אם העודף העור הוא זה שמסתיר את התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן - תגובה
סיון דוד10/09/2012שלום
הגעת לפורום תזונת ספורט, נשמח לענות לך על שאלות הקשורות בתזונה וספורט!!
למרות ששאלתך אינה קשורה לפורום אנסה לענות לך, לגבי עודפי עור- ייתכן שמסתיר את השריר, ישנם טיפולים שונים לטיפול בעודפי עור לדעתי, השאלה היא איך ירדת במשקל ? האם בליווי דיאטנית? האם הקפדת על פעילות גופנית תוך כדי התהליך? 4 חודשים הם זמן קצר בשביל לראות תוצאות של שרירי בטן ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן
לירן23/09/2012הורדתי 3/4 מהמשקל עם ספורט ו1/4 מהמשקל בלי ספורט.
אני מרגיש שאני מתאמן על כפיפות בטן סתם ואני לא רואה תוצאות בגללל העודפי עור?
מה עליי לעשות? אני מציין שאני 18* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב חלבוןרוני04/09/2012
היי
כמה גרם חלבון יומי מומלץ כדי להגדיל שריר בעבודה במכון כושר?
אני מתאמן שלוש פעמים בשבוע משקל 50 גובה 1,78האם בימים שאני לא מתאמן גם צריך לקבל חלבונים באותו מינון?
נשלח מסלולר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב חלבון - תגובה
רעות גרוס04/09/2012כן.
אתה יכול לצרוך 1.5 גרם חלבון לק"ג (כ 75 גרם חלבון).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רוני04/09/2012האם צריך לצרוך את זה גם בימים שאני לא מתאמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
רעות גרוס05/09/2012אתה יכול לצרוך חלבון (ופה אני מתקנת את עצמי) בין 1.2-1.5 גרם לק"ג גוף תלוי ברמת פיתוח הגוף שלך. ביום שאתה לא מתאמן אתה יכול לצרוך 1.2 גרם חלבון לק"ג גוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לנער שעושה פיתוח גוףליליאן29/08/2012
שלום.
הבן שלי בן 16, 1.71, משקל 61, מתאמן 5 פעמים בשבוע בחדר כושר + מעט שחיה פעמיים בשבוע + פעמיים בשבוע שעור חינוך גופני בבית ספר.
היכן אפשר למצוא תפריט לתזונה שתתאים לסגנון החיים שלו? הבנתי שהוא אמור לאכול הרבה חלבונים אבל קשה לי להתארגן סביב זה ואשמח למצוא תפריט יחסית מדויק לנער בגילו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לנער שעושה פיתוח גוף - תגובה
רעות גרוס29/08/2012לדעתי התפריט הטוב ביותר יהיה אם תקח אותו לדיאטנית שמתמחה בספורט, היא תבנה לו תפריט ספציפי עפ"י הפעילויות שלו וגם עפ"י המזון שהוא אוהב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כללי-אחוזי השומן בגוףשלומי כהן27/08/2012
שלום רב לכולם.בוקר טוב/צהריים טובים.
שלום..היי..הרבה זמן לא הייתי בפורום הזה.מה שלומכם??
שלום..היי..רק רציתי לשאול שאלה לגבי הנתונים של הגוף שלי:
רציתי לשאול האם זה בסדר ש:
-אני בן 19
- אני 1.63-1.64 פחות או יותר
-אני במשקל 62.7
-אחוזי השומן שלי בגוף הם 19.7% שומן
- אחוז המים/הנוזלים בגוף שלי הם 55.5% מים/נוזלים.
אני בעיקר רציתי לשאול על אחוזי שומן שיש לי בגוף.אז רציתי לשאול האם זה בסדר ביחס למשקל שלי ולגובה שלי ולגיל שלי??או שזה גבוה מדי ושאני צריך להוריד מלא באחוזי שומן???
נ.ב:
-רציתי לשאול האם זה בסדר שאני יעלה במשקל רק באוכל איזה 2-3 ק"ג ביחס לגיל שלי ולגובה שלי ואז אני אתחיל לעשות ספורט???
מחכה לתשובה ויום טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי-אחוזי השומן בגוף - תגובה
רעות גרוס29/08/2012אתה לא צריך לרדת מלא % שומן אבל אתה יכול לעשות זאת. כדאי שתתחיל להתאמן גם בפעילות אירובית (ריצה, אופניים ועוד) וכך תרד ב % שומן וגם תתאמן עם משקולות, כך תעלה במסת שריר. כאשר תתאמן תצטרך לאכול יותר אוכל מזין כדי להגיע לתוצאות הרצויות לך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי-מופנה לרעות גרוס
שלומי כהן03/09/2012שלום רעות גרוס.היי.צוהריים טובים לך.
שלום רעות.היי. קודם כל אני רק רוצה להגיד שממזמן רציתי להגיב לך על ההודעה הזאת אבל פשוט לא יצא ולא היה לי כמה ימים אינטרנט אז סתם רק שתדעי.
אז ככה:
- קודם כל רציתי רק להגיד/ לשאול ש...רציתי להתייעץ איתך בקשר למשהו.
תראי אני כבר אמרתי שאני לא הולך ביום-יום לחדר כושר,אין לי מנוי אבל אני עושה שיוצא לי אני עושה את הספורט שלי....שזה ריצה וקצת מכשירים כאלו שיש לנו בפארק..אם את מכירה את המכשירים האלו ששמו עכשיו בכל הארץ בפארקים..מכשירים כאלו אדומים...
אז רציתי להתייעץ איתך מה לעשות בקשר ל:
-קודם כל אני לא הולך לחדר כושר ואני יודע שזה פחות טוב אבל אני בן 19,סיימתי לפני חודשיים י"ב ואני בסוף לא מתגייס ואני עושה שירות לאומי למרות שזה לא קשור...אז אני שוקל 63 בול ואני 1.63..
עכשיו נכון לעכשיו כל הגוף שלי,הבטן שלי/הגוף שלי אין בו בכלל שרירים וגם אין לי בכלל שירירים בגוף..יש לי רק קצת שריר ביד ימין..בגלל שאני עושה משקולות בבית שיש לי..
כל הבטן שלי/הגוף שלי בנוי על שומנים(אוכל) אין בו בכלל שרירים שלא לדבר על קוביות/ריבועים בבטן.
עכשיו רציתי לשאול האם זה בסדר שאני יעלה באוכל בעוד 2 ק"ג כי אני מרגיש שאני מה זה רזה בהתאם לגיל שלי ולגובה שלי וכל זה...ואז שאני יהיה 65 אני יתחיל להתאמן עם מה שיש לי בבית,שזה משקולות,ריצה וכאלו??מה את אומרת בתור מומחית??זה בסדר??
מה גם שאני לא רוצה להיות ממש רזה או להיות אנורקס/שלד עצמות..רוצה להיראות טוב ולהיות בסדר ולחיות טוב....אז גם רציתי לשאול שהאם זה בסדר שאני יעלה ב-2 ק"ג באוכל ויהיה במשקל של 65 ואז שאני יתחיל להתאמן..אני גם רוצה לשאול אותך איך את ממליצה להתאמן נכון,לפתח מסת שריר מבלי לפגוע בגוף או להיות יותר מזי רזה ואז בסוף להיות שלד עצמות??הבנת למה אני מתכוון??
איך את ממליצה??
מחכה לתשובה ויום טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי-מופנה לרעות גרוס - תגובה
רעות גרוס04/09/2012האמת, קשה לי לענות לך בלי לראות אותך. לכל אחד יש שרירים, גם לך אבל הם לא מפותחים ויש לך % שומן ולכן קשה לך לראות אותם (כמו בבטן לדוגמא).
כמו שאמרתי, להעלות מסת שריר במכשירים בפארק זה קשה מאוד במיוחד שאין לך תוכנית. מה שאתה כן יכול לעשות הוא להתאמן בריצה בפארק (להורדת % שומן), לעשות עליות מתח (שרירי הגב והיד קידמית) X שלושה (3) סטים, שכיבות שמיכה (חזה ויד אחורית) X שלושה (3) סטים וכפיפות בטן, סטים של 20 X ארבע (4) - זה להתחלה, כל תקופה מסויימת, אתה מעלה את מספר הסטים.
כשתתחיל להתאמן, תתחיל להעלות את כמות האוכל (יותר חלבונים, פחמימות "טובות" כמו לחם מלא, קיטניות וכו') וכך גם תתחטב, תרד ב % שומן ולא תראה רזה מידי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי ושוב מופנה לרעות גרוס
שלומי כהן05/09/2012שלום רב רעות.היי.אחה"צ טובים לך.
שלום.היי.אחה"צ נ-פ-ל-א-י-ם לך..
הי..תראי רק רציתי לשאול שאני יתחיל להתאמן ויוריד באחוזי שומן בגוף ויעלה את מסת
השריר למרות שאין לי מושג על מה אני מדבר אבל בכל מקרה..אז אני יעלה גם במשקל??
עכשיו גם תראי...אמרתי לך שאני לא מתאמן בחדר כושר ואני בן 19 וסיימתי לפני חודשיים י"ב,סיימתי תיכון,סיימתי ביה"ס....ואני יודע שלהתאמן לבד זה פחות טוב מחדר כושר אבל זה לא מחייב נכון??
מה גם שאני יודע שיש היום מאמנים אישיים למי שלא רוצה ללכת לחדר כושר וזה גם אין לי....אני יודע שזה לא קשור אבל סתם רק שתדעי..
עכשיו רציתי לשאול האם זה בסדר כי לא ענית לי בתשובה הקודמת האם זה בסדר שאני יעלה בשני ק"ג באוכל ואז יתחיל להתאמן??
תראי נכון לעכשיו הנתונים שלי הם:
-אני בן 19
-אני שוקל 62.6
-אני 1.63
ואני רוצה להיות במשקל של 64-65 בערך..אז זה בסדר שאני יעלה ב-2 ק"ג באוכל..או להישאר במשקל הזה ולהתחיל להתאמן??
עכשיו רציתי להגיד עוד משהו לגבי האימונים שהצעת לי.....תראי מה שאני יכול לבד עם עצמי זה:
-ריצה, משקולות,כפיפות בטן ושכיבות שמיכה אני עושה בקושי אחד כי אני ממש גרוע בזה..
אפילו בשיעורי ספורט בביה"ס לא משנה אם זה היה יסודי,חטיבה ותיכון אז כל הזמן בשכיבות שמיכה הייתי גרוע ואני יישאר גרוע כי אני עושה בקושי אחד.. וגם זה בלחץ..
אז שכיבות שמיכה אני לא יכול כ"כ לעשות..יכול ולא יכול..זה לא שאני לא יכול לעשות בבית אלא אני פשוט גרוע בזה ועושה בקושי אחד...
עכשיו בפארק שליד הבית שלי ובכלל של מבשרת אז במכשירים שיש שם "מכשירים"..מתקני ספורט כאלו..מכירה אותם?? אז יש מתקן כזה של ידיים שזה כמו בחדר כושר רק בלי משקולות במכשיר..את את יודעת למה ועל מה אני מדבר..
וזהו נראה לי...זה מה שאני כן יכול לעשות לבד עם עצמי..מה את אומרת זה טוב??? ובפארק יש יותר ממתקן אחד....
מחכה לתשובה ושיהיה לך המשך יום פשוט נ-פ-ל-אאאא
שלומי כהן.
נ.ב:
- אני אשמח אם בתשובות שלך את לא תדברי איתי בקודים כמו חלבונים וכאלו..כי אין לי מושג בכלל..אומנם אני מבין בזה קצת.....אבל לא הכי..
נגיד אני יודע שאורז,אפונה וכאלו זה קטניות נכון?
-פסטה,ולחם מקמח מלא זה פחמימות..נכון?
סידן יש במוצרי חלב,באגוזי מלך וכאלו נכון??
-עכשיו סתם שאלה חלבונים זה נגיד טונה בשימורים וגם דגים מבושלים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי ושוב מופנה לרעות גרוס - תגובה
רעות גרוס05/09/2012לדעתי אני ממש ממליצה לך לגשת לדיאטנית שמתמחה בספורט היא תעשה לך סדר בכל השאלות שלך. בלי קשר, כנס לגוגל וחפש מה זה פחמימה, מה זה חלבונים, מה זה שומנים טובים.
אתה יכול להעלות 2 ק"ג באוכל אבל כיוון שאין לך הרבה מושג בתזונה, יתכן שתעלה ב% שומן.
אין לי הרבה מה להוסיף לך, כיוון שאני חושבת שמי שרוצה לשנות את הרכב הגוף שלו (לעלות במשקל אבל לרדת ה % שומן) צריך הכוונה, לגשת לאיש מיקצוע, לעשות מנוי בחדר כושר גם אם זה לתקופה קצרה או לחקור באינטרנט סוגי תרגילים שתוכל לעשות עם האמצעים שיש לך (משקולות).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי-וזה שוב מופנה לרעות גרוס
שלומי כהן05/09/2012שלום רב לך רעות.היי.ערב טוב/לילה טוב.
שלום רב רעות.היי.את בטח חושבת שאני רוצה לשגע אותך או שאני כבר משגע אותך..
וזה ממש לא נכון..אולי זה נראה ככה אבל אני ממש מתנצל מעומק הלב אם אני משגע אותך או משהו כזה..
אני באמת מתנצל אם זה נראה ככה גם אם לא וגם כן זה נראה אני מתנצל בשניהם מעומק הלב..באמת..הדבר האחרון הוא שאני רוצה לשגע פה אנשים.
אז ככה רציתי רק להגיד שהרעיון שלך,ההצעה שלך נשמעת ממש טובה..ונראה לי שאני אקח אותך חוץ ממה שאמרת שלעשות מנוי לחדר כושר...כי אני לא עובד עכשיו ואני מחפש עבודה אז אין לי כסף עכשיו לחדר כושר אבל זה לא מחייב לא????מה כל בנאדם חייב לעשות מנוי לחדר כושר??
וסתם שאלה את מכירה בנאדם מומחה באזור מבשרת ציון שיסביר לי ויבנה לי תפריט וכל זה..כל מה שאמרת..את מכירה?? את בתור מומחית לספורט שעשית בזה תואר ודוקטורט וכל זה..את מכירה מישהו/מישהו באזור מבשרת ציון??
וגם סתם רציתי לשאול שאת חושבת שאולי הרופאת משפחה שלי שעובדת ביחד עם קופת חולים כללית יכולה לעזור לי במה שאמרת???
מחכה לתשובה ושיהיה לך המשך ערב טוב/לילה טוב.
שלומי כהן.
נ.ב- נראה לי שאני יעלה בשני ק"ג באוכל ואז יתחיל לעשות כושר זה בסדר גמור לא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי-וזה שוב מופנה לרעות גרוס - תגובה
רעות גרוס06/09/2012אני לא מכירה משהי/ו באיזור שלך. בקופת חולים הדיאטנית לא תוכל לעזור לך וגם אני לא בטוחה שרופאת המשפחה תפנה אותך.
אתה לא חייב ללכת לחדר כושר כדי להתאמן אבל אתה צריך תוכנית אימונים...
אתה יכול לעלות 2 ק"ג ואחר כך להתחיל להתאמן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאכול לפני אימון?לאה22/08/2012
אני עובד עד שעות מאוחרות. הזמן היחיד הנותר לי להתאמן הוא אחרי העבודה. מצד אחד לא מומלץ להתאמן על בטן רקיה, מצד שני אם אני מתחיל לאכול קשה לי להסתפק במנה קטנה (חוזר רעב מהעבודה). מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאכול לפני אימון? - תגובה
סיון דוד26/08/2012אתה יכול להכין בבוקר כריך אותו תשמור לערב -לדרך הביתה מהעבודה , תאכל אותו כשעה וחצי לפני האימון וכך לא תגיע רעב לאימון,
במהלך היום מומלץ לאכול פירות וירקות (בין הארוחות או יחד עם הארוחה)- כ-5 מנות ליום, הם גם מסייעים במתן תחושת שובע וכך תגיע פחות רעב הביתה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונהגל12/08/2012
שלום!
אני בן 15 במשקל 65 בגובה 1.69.
אני נמצא בחדר כושר 3 פעמיים בשבוע שבהם אני רץ ומרים משקולות,ופעמיים בשבוע אני שוחה. רציתי לדעת מהו התפריט האידיאלי בשבילי כדי לגדול נכון לשמור על משקל נכון ולחטב את הגוף?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה - תגובה
סיון דוד13/08/2012מצטערת גל אך אין באפשרותנו להמליץ על תפריט אישי בפורום זה
אתה יכול לשאול שאלות ספציפיות לגבי תזונתך וננסה לעזור לך
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצה 50 ק"מ בשבוע ועולה במשקל???????ברוריה08/08/2012
בת 47, מתאמנת למרתון אוכל מאוזן מאוד ובכל זאת עולה במשקל. מה עושים ולמה זה קורה. גיל המעבר ? מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצה 50 ק"מ בשבוע ועולה במשקל??????? - תגובה
סיון דוד13/08/2012שלום ברוריה
האם היית אצל איש מקצוע בנוגע לתפריט? אם לא, הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית על מנת שאכן תעזור לך להרכיב תפריט המתאים לנתונייך האישייים
דבר נוסף, אולי יש מקום לעשות בדיקות דם ולבדוק את פעילות בלוטת התריס אשר לעתים יכולה לגרום לעליית משקל במידה ואינך מאוזנת
ומכיוון שאת מתאמנת - אולי יעזור אם תקראי הסבר שלי ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה, לגבי ארוחה לפני ואחרי אימון
ודבר אחרון- האם מדדת הקפים לאחרונה? האם את מרגישה שינוי במכנסיים מבחינת היקפים? לעיתים ישנה עליית משקל הנובעת מעלייה במסת שריר, אך למעשה מסת השומן יורדת ואת זאת ניתן לראות במדידת היקפים בגוף, או שמרגישים פשוט שהמכנסייים מעט רופפים... ואז אין צורך להלחץ מעליית משקל זו כיוון שמדובר במסת שריר שגדלה..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלברוריה- בהמשך לשחתנו הטלפונית
סיון דוד15/08/2012לצערי לא מצאתי תזונאית ספורט מהאיזור עבורך, אני מכירה עוד תזונאית שגם היא בחל"ד...
אם תרצי להפגש אני חוזרת לתת ייעוצים אישיים לאחר החגים...
נסי אולי דרך חדר כושר אם את מתאמנת- לברר אם יש שם תזונאית ספורט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצה 50 ק"מ בשבוע ועולה במשקל??????? - תגובה
רעות גרוס04/09/2012הרבה פעמים (מניסיון של לקוחות) עושים הרבה פעילות גופנית ולא יורדים במשקל או אפילו עולים. ברוב המקרים זו תזונה. שינויים קטנים בתפריט שלך יכולים להביא לשינוי המיוחל לך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרעות גרוסנועם07/08/2012
תודה
בעקבות דברייך הלכתי לתזנואית והיא עשתה לי תפריט מותאם בשבילי שהוא אם גם הרבה שומן היתי שמח לקבל את חוות דעתך כדי לדעת אם אני בדרך הנכונה לחיטוב מהיר יש לציין שאני עושה צפון קשה מאוד מהבוקר עד הערב כול יום שכולל הליכה של 20 קילומטר אם משקל של 20 קילו עלי ריצה של 7 קילומטר אימון קשה מאוד במכון כושר הרבה כפיפות בטן ושכיבות סמיכה ומתח אני יפרט את התפריט ליתר ביטחון
קלוריות- 2065 פחמימות- 235 חלבונים-129 שומן- 60 סידן- 1283
שומן רווי 23 גרם
בוקר: ביצה קשה, וחביתה 2 ביצים , חצי כוס חלב, אפרסק , מללפון ועגבניה, פתית ו3 פרוסות לחם קל, 2 כפות גבינה לבנה 5 אחוז ו2 כפות קוטג 5 אחוז
לפני אימון בננה , אחרי אימון טונה בשמן צמחי
צהריים: מנה בינונית של אורז לבן בשמן זית ויחידה גדולה של חזה עוף בשמן זית
ערב: 3 כוסות של דגני בוקר ציריוס אם 2 כוסות חלב ואפרסק
אני לא חורג ולא מכניס שום דבר חות מהתזונה
תודה רבה את מאוד עוזרת לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות גרוס - תגובה
רעות גרוס24/08/20123 ביצים ביום זה יותר מידי. תאכל ביצה אחת+ כמה שאתה רוצה חלבונים (הלבן של הביצה). חוץ מזה הכל טוב. אם אתה אוהב מג׳דרה (אורז עם עדשים) אתה יכול לאכול בכמות של האורז- גם מכיל חלבונים וגם מאוד בריא (בעדשים יש סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)