פורום תזונת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לקראת ריצה
    י
    24/02/2013

בן 46 רזה (מששחק פעם בשבוע כדור סל כ- שעה וחצי אבל די אינטנסיבי),מעונין להשתתף בריצת 5000 במרתון הקרוב עוד 3 שבעוות- אבל אף פעם לא רצתי מרחקים כאלו. רק לפני כ-20 שנה בצבא ואחרי היתי רץ 2000 ב-9 דקות (ובקושי מסיים). יש לציין שהובחנתי רק לפני שנתיים כאסמתי או יותר מדויק כאלרגי לאבק ולכן אסמתי.
    כיצד אני מתחיל להתאמן - האם לרוץ בקצב איתי ביותר (האם חימום) 3 פעמים בשבוע
    האם לא נזכרתי מאוחר מידי- שכן לפי החישוב שלי צריך לרוץ כ- 40 דקות ברצף
    האם זה לא מאוחר להתחיל בתזונה מאוזנת לספורט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לקראת ריצה

הוספת תגובה

• תזונה לקראת ריצה - תגובה

רעות גרוס
    07/03/2013

אתה מתאמן בריצה? אם אתה מתאמן מספיק לריצת 5 ק"מ אין בעיה שתצליח לרוץ.
    ערב קודם אתה יכול לאכול פסטה, שעה - שעה וחצי לפני הריצה אתה יכול לאכול פרוסת לחם עם גבינה, לפני הריצה 2 תמרים. לשתות יום קודם הרבה מים וגם בבוקר (ללכת לשירותים לפני..) וכמובן אחרי הריצה לאכול פחמימות, חלבונים וירקות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טבעונות וספורט
    לילי
    20/02/2013

שלום
    אני טבעונית מזה חצי שנה ובדיקות הדם מצויינות. עם זאת אני מרגישה, כמו תמיד, חולשה וזה מונע ממני לעשות ספורט באופן עקבי. חשבתי שהטבעונות תשפר זאת, מה לעשות בנוגע לספורט?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טבעונות וספורט

הוספת תגובה

• טבעונות וספורט - תגובה

רעות גרוס
    07/03/2013

אין בעיה. את צריכה לאכול נכון ומספיק, את אוכלת מספיק חלבונים? פחמימות?החלבונים שלך יכולים לבוא מביצים (את אוכלת ביצים? גבינות?) אם לא גבינות יש תחליפים כמו סויה, קיטניות עם דגנים.
    דגנים מלאים, הרבה ירקות ופירות.
    את אוכלת משהו לפני האימון? פרי? פרוסת לחם עם גבינה?

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להתחיל
    אושר
    11/02/2013

שלום רב!!!קוראים לי אושר !! הגובה שלי מטר שישים וחמש משקלי 100!!
    אני רוצה להתחיל תהליך דיאטה מה עליי לעשות מבחינת התפריט ומבחינת ספורט?
    אשמח למענה !!!תודה מראש ויום טוב!!!

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה להתחיל

הוספת תגובה

• רוצה להתחיל - תגובה

רעות גרוס
    11/02/2013

שלום אושר, לדעתי כאשר יש דרך ארוכה לירידה במשקל ויש צורך בתהליך של שינוי חשיבה, שינוי בהתנהגיות אכילה, יש צורך פנות לאיש מקצוע. ממליצה לך מאוד לפנות לדיאטנית שתעזור לך בתהליך של הירידה במשקל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתחילה
    לילי
    06/02/2013

שלום אני בת 20 ואני רוצה להתחיל להתאמן ולבנות תזונה נכונה בהתאם לאימון. איך בונים תפריט ?

לקביעת תור
    סגירה
    אני מתחילה

הוספת תגובה

• אני מתחילה - תגובה

סיון דוד
    06/02/2013

שלום לילי
    ראשית, כל הכבוד על הרצון לשנות את אורח החיים שלך ולשמור על תזונה נבונה ועל פעילות גופנית!!
    שנית, לגבי בניית תפריט , לצערי אין באפשרותנו להרכיב תפריט לגולשים דרך הפורום. את יכולה לקבוע פגישה מסודרת עם תזונאית ספורט או לנסות לקבוע תור לדיאטנית דרך הקופה . את מוזמנת לפנות אלינו בפורום אם יש לך שאלה בנוגע לתפריטך, נשמח לעזור!

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

לילי
    07/02/2013

האם יש לך המלצות כלשהן לתזונאית באזור המרכז?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

סיון דוד
    13/02/2013

היכן את גרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתחילה - תגובה

סיון דוד
    06/02/2013

שלום לילי
    ראשית, כל הכבוד על הרצון לשנות את אורח החיים שלך ולשמור על תזונה נבונה ועל פעילות גופנית!!
    שנית, לגבי בניית תפריט , לצערי אין באפשרותנו להרכיב תפריט לגולשים דרך הפורום. את יכולה לקבוע פגישה מסודרת עם תזונאית ספורט או לנסות לקבוע תור לדיאטנית דרך הקופה . את מוזמנת לפנות אלינו בפורום אם יש לך שאלה בנוגע לתפריטך, נשמח לעזור!

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה רבה קשיי נשימה בפעילות גופנית
    גלי
    04/02/2013

שלום,
    אני כבר ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות ואיך לעשות והאם זה בכלל קשור לתזונה. בשנה האחרונה עליתי 5 קילו ונטורופתית בנתה לי תפריט שמורכב מירקות+חלבונים+קצת שמן זית+ פירות + 2 פרוסות לחם ביום עם אבוקדו או חומוס במטרה ליצור גירעון גדול בפחמימות. התחלתי לעסוק בפעילות גופנית לפני חודש בערך, הקפדתי לאכול פרוסת לחם (עם משהו מרוח) כרבע שעה לפני האימון ולאחר אימון בדרך כלל אכלתי ביצה עם איזה ירק בצד. היום משום מה אכלתי כשעתיים וחצי לפני האימון ביצה + 2 פרוסות לחם מקמח מלא + קצת ירקות + 2 סרדינים. חצי שעה לפני הפעילות אכלתי בננה. הגעתי לפעילות (מדובר בשיעור בעצימות גבוהה אבל השתתפתי בו כבר 3-4 פעמים) ולאחר 10 דקות הרגשתי חולשה נוראית, וקצת בחילה, הרגשתי ממש איך הדם צונח למטה וכמעט שלא הצלחתי להחזיק את עצמי על הרגליים ולא הצלחתי לנשום. עצרתי את הפעילות כמובן ויצאתי מהשיעור. לקח לי בערך 20 דקות להתאושש מזה, תוך שאני מרגישה שהגוף כאילו סחוט והצוואר כאב לי. האם זה באמת קשור לתזונה? אולי אני פשוט בכלל לא בכושר וזה קשור ליכולת של הלב שלי במאמץ? אבל איך זה שפתאום לאחר כמה שיעורים זה קורה? חשוב לציין שזה כבר קרה לי פעמיים בעבר הרחוק ובכל פעם זה החדיר בי פחד לאורך זמן לחזור שוב פעילות גופנית.
    אשמח להבין מה צריך לאכול כשמנסים להיכנס לכושר...
    תודה

הוספת תגובה

• חולשה רבה קשיי נשימה בפעילות גופנית - תגובה

רעות גרוס
    05/02/2013

דווקא אכלת טוב, אני לא יודעת מה אכלת לפני הסנדוויץ והאם את אוכלת מספיק במהלך הימים בשבוע. את שותה מספיק? לפעמים עצימות גדולה מידי גם גורמת לחולשה, תנסי לעשות חימום, לשתות מספיק וכמובן לאכול (פרי חצי שעה לפני וארוחה שכוללת פחמימות וחלבונים, ירקות שעתיים לפני) ולראות איך את מרגישה, אם קורה לך המקרה שוב, פני לרופא לבדיקות דם לראות אם אין לך חסרים (ברזל), לבדוק לחץ דם.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה רבה קשיי נשימה בפעילות גופנית - תגובה

סיון דוד
    26/02/2013

האם הבנתי נכון? את אוכלת רק 2 פרוסות לחם במהלך היום לפי המלצת הנטורפטית ? האם אלו הן הפחמימות היחידות בתפריטך או שיש עוד פחמימות במהלך היום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקה חלבון
    אדם
    04/02/2013

מה המטרה שלו? האם מומלץ לחובבנים?

לקביעת תור
    סגירה
    משקה חלבון

הוספת תגובה

• משקה חלבון - תגובה

רעות גרוס
    05/02/2013

אין צורך, את יכול לאכול מזונות עשירים בחלבון כמו: מוצרי חלב, עוף, דגים (טונה), ביצים, דגנים עם קיטניות (אורז+עדשים, אורז + אפונה וכו')

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנה
    27/01/2013

היי,אני בת 25, כבר קרוב ל3 חודשים אני עושה ספינינג 3 פעמים בשבוע(מתוכם יומיים שיעורים כפולים)ופעמיים בשבוע קיקבוקס.התחלתי במשקל 75 (גובה 1.73) כרגע אני במשקל 72 וחצי מה שאומר שבקושי ירדתי במשקל!אני לא עושה תפריט,אני פשוט משתדלת לשמור עד כמה שאפשר-שתיה מתוקה אני לא נוגעת בכלל,משתדלת לא לאכול חטיפים ומאפים(חוץ מסופי שבוע)מה שאני אוכלת בדרך כלל באופן קבוע זה איזשהו מעדן בבוקר,בצהריים מנת חלבון+פחמימה לא לפי כמות מסוימת,לפני אימון-בדרך כלל בננה,ואחרי אימון-קרקר עם גבינה וביצה וכמובן ירקות.אני רואה שינוי קטן בגוף באיזור המותן,ושינוי באיזור הידיים שנהיו שריריות יותר והאמת שזה לא מה שרציתי.הרגליים נשארו אותו הדבר בדיוק!שזה האיזור שהכי רציתי לרדת בו. מה אני עושה לא נכון?האם אני לא רואה תוצאות כי אני לא עושה תפריט מסודר?או שזה בגלל שאני עושה רק ספיניג וקיקבוקס ולא משלבת דברים נוספים?האם את\ה ממליצ\ה לי להתחיל תפריט חלבונים בלבד שבו הבנתי שרואים תוצאות!אשמח לקבל עצות.תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

רעות גרוס
    27/01/2013

שלום דנה. אין ירידה בשומן מאיזור מסויים אלא מכל הגוף (דוקא הכי קשה לרדת מהירכיים אבל עם אכילה נכונה ואימונים גם משם בסוף יורדים..). יתכן שכיוון שהתפריט היומי שלך לא מסודר את לא מודעת לכמויות שאת אוכלת. תפני לדיאטנית שמתמחה בספורט (את חייבת פחמימות בגלל האימונים העצימים שלך) שתבנה לך תפריט המותאם לך ולאימונים שלך. את גם יכולה לכתוב יומן אכילה ולראות במדויק מה וכמה את אוכלת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה למרתון
    שלי
    20/01/2013

אבא שלי מתכונן לקראת מרתון תל אביב במרץ, הוא חזר אתמול מריצה של 20 ק"מ וסובל עד היום מהתכווצויות.
    כיצד ניתן להרגיע את השרירים? האם צריך להתחיל לקחת מגנזיום בשלב זה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה למרתון

הוספת תגובה

• מומלץ לקחת מגנזיום

מקסים
    21/01/2013

מגזניום מאוד מומלץ למי שמתעמל באופן קבוע. אני בעצמי מתאמן במכון כושר ולוקח מגנזיום ציטראט של סולגאר על בסיס יום יומי כדי למנוע את ההתכווציות האלה כפי שאת מתארת. דרך אגב גם מאוד חשוב להתייעץ לגבי תזונה נכונה ולא רק לקיחת מגנזיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מומלץ לקחת מגנזיום - תגובה

סיון דוד
    21/01/2013

הי מאי

מסכימה עם מקסים, כמו כן הייתי ממליצה לו ללכת לאורטופד במקרה זה על מנת שימליץ לו על התכשיר במינון הנכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לשניכם!

מאי
    24/01/2013

העברתי את המידע לאבא שלי וכבר קבע תור.
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה למרתון - תגובה

רעות גרוס
    27/01/2013

אני ממליצה מגנזיום. האם הוא אוכל כמו שצריך לפני ואחר האימון? אם תרצי, תשלחי לי את המייל שלך ואשלח לך כתבה על תזונה למרתון.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה אשמח לתשובה מהירה !!
    טלי
    17/01/2013

היי אני נמצאת כרגע בסדנא להכשרת רקדנים, רוקדת בין 4 ל7 שעות ביום חמישה ימים בשבוע. חשוב לציין שמדובר על שעות של שיעורים-זה לא שאני בפעילות רציפה כל השעות האלה..זה שיעורי ריקוד-לפעמים מוציאים המון אנרגיה ולפעמים עושים דברים רגועים או מקשיבים להסברים ל המורה..אני בת 21 גובה 1.55 ורוב חיי ה"בוגרים" שקלתי 43-4. בארבעת החודשים האחרונים שיניתי את הרגלי התזונה שלי-התחלתי לאכול פחות והורדתי במשקל, כיום אני שוקלת 37.5.

אני מודעת לכך שמשקלי נמוך מידי וברצוני לתקן זאת כדי שאוכל להמשיך לרקוד ולחיות את חיי בצורה תקינה.
    לכן הלכתי לדיאטנית ולאחר ששמעה את הרגלי האכילה שלי הגענו ביחד ל"תפריט" מסויים: 6 מנות פחמימה ליום, 3 מנות שומן, 100 גרם טופו/קופסת טונה במים/100 גרם חזה עוף, יוגורט אחד, שתי מנות פרי, 5 מנות ירק, 3 כפות גבינה לבנה, בערך ספל-ספל וחצי חלב שאני שותה במהלך היום..

השאלה שלי היא כזאת, האם תפריט זה נשמע לכם מתאים למשקלי ולרמת האנרגיה הגבוהה שאני מוציאה במהלך השבוע?

אשמח מאוד לתשובה כמה שיותר מהירה..

הוספת תגובה

• שחכתי לציין..

טלי
    17/01/2013

היוגורט והגבינה הם 3%-5 אחוז..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחכתי לציין.. - תגובה

סיון דוד
    18/01/2013

הי טלי
    נסי להוסיף עוד מעט שומנים טובים - את יכולה לאכול 5 מנות שומן ביום במקום 3 . לדוגמא אגוזים, שקדים אבוקדו שמן זית וכו׳...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה אשמח לתשובה מהירה !! - תגובה

רעות גרוס
    17/01/2013

אם את מרגישה רעבה או לא עולה במשקל תוסיפי אוכל מזין. אני הייתי מוסיפה גם ביצה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת ספורט
    שלומי
    28/12/2012

אהלן.. אני בן 22 גובה 1.70 שוקל 64
    לפני כחצי שנה התחלתי להתאמן ויש לי כמה שאלות לגבי תזונה.
    (אגב כרגע אני בתכנית של להתרחב, ללא אירובי)
    אז ככה.. ידוע שלאחר האימון בחלון ההזדמנויות כמו שנקרא צריך לאכול פחמימות וחלבונים.. השאלה האם בנוגע לפחמימות זה נכון שצריך לאכול רק לחם לבן בלבד? זתומרת שכולל גם פיתה ולחמניות מקמח לבן .. אבל אף לחם אחר, לא אפילו שחור.. האם זה נכון? הבנתי שכל לחם אחר למשל שיפון בגלל שיש בו סיבים תזונתיים ייספג יותר לאט וככה בעצם מפספסים את חלון ההזדמנות וייקח יותר זמן להגיע למטרה.
    אותו דבר גם לגבי ירקות ושומן הבנתי שגם לא מומלץ לשלב אותם בארוחה ואפשר לאכול אותם רק לאחר שעה מהאימון .. זאת אומרת שיש להוציא את הצהוב של הביצה..
    אני עד היום לא ידעתי זאת והפחמימות שאכלתי לאחר האימון היו לרוב לחם שחור וגם ירקות אכלתי לעיתים ולגבי החלבונים אכלתי בסדר.. טונה גבינות אבל ביצה אכלתי גם עם הצהוב..
    מה זה אומר ? שעד עכשיו במקום לתרום לעצמי בעצם לא תרמתי כלום?
    אם זה נכון אז אין לי בעיה לאכול לחם לבן אמנם הוא פחות בריא אבל מבחינת הטעם הוא מאוד טעים..ולא מפריע לי .. פשוט עד היום (אם כל הכבוד לרצון להתרחב יש לי גם קרס ואחוז שומן גבוה בבטן, לא שאני לא אוכל. אוכל טוב ו 6 ארוחות אבל נמנעתי מלחם לבן) השתדלתי לאכול פחות לחם מקמח לבן מהסיבה שזה משמין יותר,
    אבל לגבי הירקות והצהוב של הביצה.. זה כזה קריטי אם בכל זאת אני יאכל אותם? כי אתם יודעים אוכלים טונה ביצה לחם הכל טוב אבל יבש, אם נאכל כמה פרוסות עגבנייה למשל זה כזה קריטי? גם לגבי הצהוב של הביצה.. זה כזה קריטי? ואגב אם נוריד תצהוב יורד גם חלק מגר' חלבון של הביצה.. החלמון מכיל גם חלבון.
    אוקיי.. בנוסף רציתי לשאול עוד משהו... אני יודע שכל אחד צריך להגיע לכמות מוסימת של פחמימות וחלבונים למשל ביום . השאלה שלי לגבי הפחמימות.. האם לאדם כמוני שמטרתו להתרחב...עדיף להמנע מלאכול במהלך היום לחם מסוג שיפון קל שהוא דל מאוד בגר' פחמימות ועדיף יותר לאכול במהלך היום לחם לבן או שחור שעתיירים יותר בגר' פחמימות ? אם התשובה היא כן זה כזה מוזר.. כי אנשים אוכלים שיפון כי זה יותר בריא.. אז אני קצת לא מוצא את עצמי פה אם תוכלי לענות לי ולעזור לי .. זהו סליחה על כל החפירה הזאת..

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת ספורט

הוספת תגובה

• תזונת ספורט - תגובה

סיון דוד
    30/12/2012

שלום נתנאל

אני מבינה שאתה מתאמן מזה חצי שנה, האם עד כה אתה מרוצה מהתוצאות, האם אתה מרגיש שינוי במסת השריר? אם כן, אתה יכול להמשיך לאכול כפי שאכלת לאחר אימון
    לגבי לחם לבן לאחר אימון- לא חובה, אתה יכול לאכול פרי כמו בננה או 2 תמרים מיד בסיום האימון ולאחר מכן כשאתה מגיע הביתה לאכול ארוחה הכוללת חלבונים ופחמימות,
    אין בעייה עם לחם שיפון, אתה יכול לבדוק ולראות שבכל מקום בו מוכרים לחם שיפון קל או לחם מלא אחר קל אז ניתן לקנות אותו גם רגיל ולא קל ואז באמת תקבל יותר פחמימות מכל פרוסה, לעומת לחם קל שאכן מכיל פחות קלוריות ולכן פחות פחמימה לכל פרוסה.
    לגבי הביצה- לא הייתי ממליצה לך להפריד אלא לאכול ביצה שלמה, במידה ןאתה אוכל יותר מביצה אחת אז אתה יכול להפריד את השאר . כלומר לאכול אחת שלמה + 2-3 חלבונים בנוסף.

אני ממליצה לך לקבוע פגישה עם תזונאית ספורט שתבדוק שאכן אתה אוכל נכון ותתאים לך תפריט במידת הצורך, על מנת שתוכל לראות תוצאות טובות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שלומי
    30/12/2012

ומה לגבי הירקות בארוחה שלאחר האימון? עדיף להמנע?
    ואת האמת רואה שינוי בעיקר בידיים אבל בשאר הגוף לא ממש מורגש..
    לא הבנתי מה הקטע של בננה או תמר מיד לאחר האימון ? אני אוכל רק את הארוחה של חלבונים ופחמימות כחצי שעה בערך לאחר האימון ..
    בקשר ללחם.. לזה התכוונתי אם עדיף להמנע מהקל ולאכול רגיל .. כן גם שיפון רגיל אני יודע שיש..אבל בשיפפון רגיל יש אותם פחמימות כמו בלחם לבן ושחור?
    לגבי ארוחות ביניים.. עדיף לאכול סנדוויץ' כל ארוחת ביניים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

סיון דוד
    03/01/2013

הי נתנאל
    אתה מוזמן לקרוא הסבר שלי ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה על "ארוחות לפני ואחרי אימון " על מנת שתבין מדוע המלצתי על בננה או תמר מיד בסיום האימון.
    אתה יכול לאכול ירקות בארוחה שלאחר האימון.
    לחם שיפון ולחם שחור מכילים אותה כמות פחמימות. ההבדל ביניהם הוא בכמות הסיבים התזונתיים שכמובן בלחם שיפון או לחם מלא יש יותר סיבים תזונתיים.
    לגבי ארוחות ביניים- קשה לי להמליץ מכיוון שלא מכירה איך אתה אוכל במשך היום כולו ולכן חשוב שתנסה להיפגש עם דיאטנית ספורט לגבי סדר הארוחות שלך במהלך היום..
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שלומי
    07/01/2013

אוקי קראתי את ההמלצות שלך בשאלות נפוצות..
    הבנתי מאיש מקצוע שגם לחם לבן נקרא פחמימה פשוטה .. אבל ממה שרשמת צריך סמוך לאחר אימון פחמימה פשוטה עם ערך גליקמי גבוה שלא ניראלי הלחם הלבן הוא כזה..
    אין לי בעיה לקחת איתי איזה פרי ומיד לאחר האימון לאכול אותו ושיגיע הביתה לאכול תארוחה ...
    בקשר לארוחה שלפני האימון רשמת שפרי או חטיף אנרגיה זה מספיק.. המדריך שלי אמר לי שעדיף שאני יאכל איזה סנדוויץ' שעה וחצי -שעה לפני האימון שיהיה לי כח באימון... מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו שלא ברור לי

שלומי
    08/01/2013

אוקיי אז אחרי בירורים הבנתי שגם הלחם לבן הוא עם ערך גליקמי גבוה.
    מה שלא מסתדר לי .. קראתי שמה שיש לו ערך גליקמי גבוה זה בעצם סוכר יותר גבוה וככל שזה יותר גבוה ככה השובע יותר מהיר ולא ממושך כמו בעצם פירות.
    אבל ע"פ הנתונים זה בדיוק הפוך.. ללחם הלבן וגן אורז לבן ראיתי.. הערך הגליקמי שלהם יותר גבוה מתפוח או בננה או אגס או שזיף! איך זה יכול להיות?!
    ובכלל ראיתי הרבה מאוד פירות מתחת ל 50 אפילו . שנמוך זה מה שמתתחת ל 70 . חוץ מתמר ציוקים אבטיח ועוד כמה בודדים.. שהיו גבוההים.. אז איך את מסבירה את זה?! הרי פרי אמור להיות עם ערך גליקמי גבוה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

סיון דוד
    09/01/2013

אם אתה אוכל שעה לפני האימון כריך אז זה מספיק ואין צורך שוב לאכול לפני האימון. אבל ישנם אנשים שאוכלים צהריים ואז מגיעים לאימון אחרי שלא אכלו דבר חוץ מהצהריים ולכן במקרה זה מומלץ לאכול פרי או חטיף אנרגיה. פחמימה פשוטה הינה פחמימה שמתפרקת מהר בגוף לחם לבן לפי ידיעתי אינו פחמימה פשוטה אלא מורכבת כמובן שיחסית לפחמימה מורכבת הוא מתפרק מהר יותר כי אינו מכיל סיבים ... לגבי הפירות ישנם פירות עם דירוג גליקמי גבוה ויש עם נמוך ולכן עדיף בננה או תמרים יבשים עדיפים על תפוח למשל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה. תגובה נוספת.

שלומי
    09/01/2013

הבנתי שההמלצה הקלאסית לאחר האימון היא אכן פחמימה פשוטה +חלבון. אין בעיה עם מה שאמרת לגבי התמרים מיד לאחר האימון שהם אכן פחמימה פשוטה עם ערך גליקמי גבוה, אך לגבי הארוחה השנייה של עד 45 דקות.. האם בה זה בסדר לאכול פחמימה מורכבת ?
    על השאלה הזאת דיאטן אחר ענה לי .. דבר ראשון הוא אמר שלחם לבן/פיתה הם כן פחמימה פשוטה. בנוסף אמר שאני יכול לפעול בהחלט לפי מה שאמרת - לקחת תמרים מייד עם הסיום ולאחר 45 דקות לאכול ארוחה הכוללת פחמימות וחלבונים. ושהעדיפות בשעה הראשונה אחרי אימון(גם בארוחה השנייה של 45 דק') בכל מקרה הינה לפחמימה פשוטה ולא בהכרח מורכבת ולכן לחם לבן או פיתה יתאימו.(שהם פחמימות פשוטות לדברו)

האמת שקראתי גם קצת באתרים ובחלק רשום שלחם לבן כן פחמימה פשוטה וחלק לא.. אבל ממה שכן הבנתי בטוח שהוא יתפרק יותר מהר מפחמימה אחרת בגלל שאין בו סיבים ולכן בכל מקרה אני ייתן לו עדיפות לאחר האימון. (למרות שהוא פחות בריא מלחמים אחרים :\)
    דבר שני . האם גם לפני האימון צריך לאכול פרי עם ערך גליקמי גבוה או שזה לא משנה וגם תפוח או אגס יהיו בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה. תגובה נוספת. - תגובה

סיון דוד
    10/01/2013

הי נתנאל
    אני רואה שאתה מעט מבולבל אז בוא נעשה סדר. דבר ראשון תבדוק האם הדיאטן שאתה מכיר הוא דיאטן קליני, ישנם הרבה מדריכי כושר שלומדים 3 חודשים קורס תזונת ספורט ומציגים עצמם כדיאטנים. דיאטן מקצועי הינו דיאטן קליני שלמד כ-4 שנים ולא מספר חודשים, אז לידיעתך....
    לגבי ארוחה שלאחר אימון- אני מרכיבה שנים רבות תפריטים למתאמנים בחדר כושר וההמלצה שלי היא לאכול פחמימה מורכבת וחלבון בארוחה שלאחר האימון ולא תוך 45 דק' אלא אפשר גם תוך 60 דקות לא קריטי, לרוב המתאמנים ראינו תוצאות טובות ,אבל אם אתה מרגיש צורך לאכול פחמימה פשוטה גם בארוחה שלאחר האימון אז זזה בסדר רק תבדוק שאתה מגיע לתוצאות הרצויות ...
    ישנם הרבה דברים שאינם חד משמעיים בתזונת ספורט ולכן אם אתה מרוצה בינתיים ממה שקורה אז כנראה שאתה אוכל בסדר

סופ"ש נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שלומי
    10/01/2013

הוא כן דיאטן קליני .. :\ בגלל זה אני כבר מבולבל..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט ספורטאי
    כרמית
    27/12/2012

בני משחק טניס במסגרת תחרותית ארבע פעמים בשבוע.
    מה אמור להכיל תפריט של ספורטאי בן 10

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט ספורטאי

הוספת תגובה

• תפריט ספורטאי - תגובה

סיון דוד
    30/12/2012

שלום כרמית
    לצערי אין באפשרותי להמליץ על תפריט דרך הפורום.
    אני ממליצה לך לפנות לתזונאית ספורט שתרכיב עבורו תפריט אשר מתאים לאורח החיים שלו.
    נשמח לענות על שאלות הקשורות לתפריטו של בנך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות???
    שיקמה
    19/12/2012

היי אני שיקמה ואני מתאמנת ארבע פעמים בשבוע באתלטיקה.
    אני בגובה 158 ושוקלת 57 ואני חייבת להוריד משקל ואחוזי שומן
    הבעיה היא שאני מגיעה אחרי אימון אני נורא רעבה אז אני אוכל יותר מדי ואז אני מכניסה הרבה יותר מדי אנרגיהממה שהוצאתי ...
    אז מה לעשות.?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות???

הוספת תגובה

• מה לעשות??? - תגובה

רעות גרוס
    23/12/2012

איך את אוכלת במשך היום? האם את אוכלת משהו לפני האימון? האם זו אתלטיקה מכשירים ? אם כן, האם את עושה פעילות אירובית?
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?? תגובה

שיקמה
    25/12/2012

בבוקר אני אוכלת ארוחת בוקר כריך בינוני ואז צהרים קצת אורז וסלט ואז אני הולכת לאימון.
    אני מתאמנת באתלטיקה קלה לא מכשירים ...ואני לא עושה הרבה אירובי כי זה לא מה שאני מתאמנת אליו..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?? תגובה - תגובה

רעות גרוס
    26/12/2012

את לא אוכלת מספיק ולכן את מאוד רעבה לאחר האימון. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית שמתמחה בספורט שתבנה לך תפריט אישי לפי האימונים שלך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת אחרי אימון
    חוה
    11/12/2012

אני עושה הליכות משולבות בריצה 2-3 בשבוע. כל אימון כזה בין שעה וחצי לשעתיים.

אחרי האימון אני מגיעה וצריכה לאכול חלבון+פחמימה כשהרציונל הוא בניית שריר ושיקום מאגרי גליקוגן (תקני אותי אם אני טועה.) אני בדר"כ אוכלת חלבון ביצה או טונה עם לחם, ביגלה או שיבולת שועל.האם הבחירה שלי נכונה ?
    איזה סוג פחמימה אני צריכה לאכול : מורכבת (קטניות, פסטה) פשוטה יחסית (לחם) או פשוטה מאוד (פירות ירקות)

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת אחרי אימון

הוספת תגובה

• ארוחת אחרי אימון - תגובה

סיון דוד
    13/12/2012

שלום חווה
    במידה והאימון עולה על 90 דק' יש צורך באכילת פחמימה פשוטה תוך כדי האימון כמו 2תמרים/ בננה ואז להמשיך באימון
    לגבי ארוחה לאחר אימון מומלץ לשלב חלבון ופחמימה ועדיף שתהיה מורכבת כמו לחם מחיטה מלאה, פסטה, שיבולת שועל וכד'
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי שומן
    סיגל
    10/12/2012

שלום ברצוני לשאול אותך בבקשה אני שוקלת 80 קילו עושה ספרוט הליכה 4 בשבוע כשעה ויותר אני לאחר לידה שנה ושלושה חודשים שומרת על תזונה נכונה מאוד קשה לי לרדת בבדיקה אתמול ערכתי בדיקה אחוזי שומן היו 36 % אחוז נבהלתי אני בת 37 מה את יכולה לעזור לי

לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי שומן

הוספת תגובה

• אחוזי שומן - תגובה

סיון דוד
    13/12/2012

קודם כל כדי שהבדיקה של אחוזי שומן תהיה מדוייקת יש צורך במספר כללים כשהראשון הוא שלפני הבדיקה את צריכה להיות בצום, וכמובן לא לאחר אימון, או לא במחזור.... לידיעתך.

לגבי הורדת אחוזי שומן-
    אכן חשוב להוריד במשקל בעיקר ממסת השומן ולא ממסת השריר, וזאת עושים ע"י תזונה נכונה יחד עם ספורט. אדם מאומן יכול לשקול הרבה אבל עיקר המשקל הוא משריר ולא משומן ולכן היום פחות מתייחסים למשקל הכללי

כדאי שתיפגשי עם תזונאית ספורט ותקבלי עזרה וטיפים לגבי תפריט אישי המתאים לך עם האימונים.
    לא להתייאש , ברגע שמחליטים לרדת במשקל עם ספורט זה לוקח יותר זמן כי למעשה יורדים ממסת השומן וזה לוקח יותר זמן אבל יותר בריא.... אם עושים "דיאטה" בלי ספורט אז יורדים יותר מהר כי למעשה יורדים ממסת השריר... כלומר מפרקים שריר ונשארים עם השומן= לא בריא.

ב ה צ ל ח ה
    ואנחנו כאן אם יש לך שאלות על תזונתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה דלת פחמימות
    לאונידס
    08/12/2012

היי,
    רציתי לשאול על דיאטה לעלייה במשקל.
    כידוע אם אני מתאמן משקולות ורוצה לעלות במסה אני צריך לאכול מעל הניטרלי בשביל לעלות בשריר.

השאלה שלי אם אני עושה דיאטה שהיא דלת פחמימות כלומר חלבון ושומן גבוה ומעט פחמימות.
    האם זה לא בריא או פחות טוב ?
    ובהנחה שיש גם הרבה ביצים מה שמגיע לסביבות ה1000 מ''ג כולסטרול ? האם יש בזה סכנה ?
    בהנחה שאני בחור בריא ואין לי שום בעיה כלשהי.

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה דלת פחמימות

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

לאונידס
    08/12/2012

שבכל סופש אוכלים הרבה פחמימות בשביל למלא את מאגרי הגליקוגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה