מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהשמואל22/04/2010
שלום רב,
בני מתאמן כל יום ושואל האם מותר מייד לאחר האימון לצרוך 100 גרם דקסטרוז(סוכר ענבים)?
אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקסטרוז לאחר אימון
סיון דוד24/04/2010שלום שמואל
לדעתי , מיותר ואין צורך לשתות דקסטרוז לאחר אימון, אבל כן חשוב לצרוך פחמימה פשוטה בסמוך לסיום האימון. אנא קרא בשאלות נפוצות בפורום זה הסבר על "ארוחה לאחר אימון".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקסטרוז-סוכר ענבים לאחר אימון
תזונאי ספורט24/04/2010חבל שאת טועה ומטעה אנשים..צריכת דקסטרוז לאחר אימון תלויה בארוחה של אותו אדם לפני הפעילות הגופנית וברמות הסוכר שלו אחרי.
אם הבן שלך עוסק בפיתוח גוף (אני מאמין שכן), צריכת דקסטרוז לאחר אימון 0.4-0.7 גרם על כל קילו תגרום להקפצת האינסולין בדם ולספיגה טובה יותר של החלבון בתאי השריר.
בנוסף, בנך יכול להחליף את צריכת הדקסטרוז בכמה תמרים או בננה.
עוד טיפ קטן - 40-60 דקות לאחר שתיית שייק החלבון עם הדקסטרוז, יש לצרוך ארוחה מוצקה שכוללת חלבון מלא(טונה, ביצים, בשר) ופחימימות מורכבות בעלי אינדקס גליקמי נמוך (אורז, פסטה וכו' ) .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
סיון דוד24/04/2010הפניתי את שמואל לקרוא תשובתי ברשימת שאלות נפוצות-"ארוחה לאחר אימון", שם מוסבר כי יש לצרוך פחמימה פשוטה , אך אין צורך לצרוך דקסטרוז(מה הקשר לרמת סוכר לאחר האימון?? איך זה תלוי? איך אתה מודד רמת סוכר לאחר אימון???) , וניתן ןעדיף לדעתי לקבל זאת מפרי או פירות יבשים כמו שאמרת המכילים גם ויטמינים וסיבים.אולי תיגש לשם לקרוא לפני שאתה מצהיר הצהרות.....
הטיפ הקטן שלך כבר מפורט בהסבר שלי על "ארוחה לאחר אימון" בדיוק מה שציינת לגבי צריכת חלבון, ולשם כאמור הפניתי את שמואל לקרוא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתזונאי ספורט ולשמואל
רעות גרוס24/04/2010סיוון צודקת וגם התזונאי, הילד לא צריך לצרוך 100 ג' דקסטרוז!! 0.4-0.7 ג',יש האומרים גם 0.8 גר' לק"ג לפיתוח גוף, אם הילד שוקל 0.7*60 ק"ג = מקס' 42 גר' דקסטרוז וכן הוא יכול להחליף זאת עם כמה תמרים, אך אין בעיה לצרוך דקסטרוז עם השייק חלבון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- והמשקל לא יורד..טלי19/04/2010
שלום.
התחלתי להתאמן במכון כושר, לאחר תקופה ממושכת של ניוון.
אני מתאמנת 4-5 פעמים בשבוע. משלבת אימוני כוח עם הליכות, ריצות, וקרוס...
מלבד האימונים התכופים, שיפרתי את התפריט שלי, אני מקפידה לאכול מאוזן.
אבל באופן מוזר, אני לא יורדת במשקל. ירדתי בקילו בערך, לאחר תקופה של 3 חודשי אימון.
מסת השריר שלי עלתה מעט, ומסת השומן ירדה. הbmi שלי תקין לחלוטין.
מה עליי לעשות כדי לרדת במשקל?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל למתאמנים
סיון דוד24/04/2010הי טלי
מה בוגע להיקפים? האם את רואה ירידה בהיקפים ?
כפי שהסברתי בעבר בפורום, אם את מנסה לרדת במשקל בשילוב עם ספורט - תצפי לעלייה במסת השריר, אבל ירידה במסת השומן, לכן בדקי אם ירדת בהיקפים. אם כן אז את פועלת נכון ויורדת באחוזי השומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כמה שאלותשרון19/04/2010
. קראתי בכל מיני ספרים וראיתי באינטרנט שאם רוצים לעשות ספורט נכון ולהרזות מזה, צריך לעשות הליכה 5 פעמים בשבוע, חצי שעה כל פעם.
הבעיה היא שאין לי זמן לעשות הליכה 5 ימים בשבוע, כי יש לי חוגים, שיעורים...
האם זה שאני בחוג ריקוד-3 שעות בשבוע-ג'אז (כולל חימום) ושעה בשבוע קלאסי, מחפה על זה שאני לא הולכת 5 פעמים בשבוע ?
כי אני הולכת 3 פעמים בשבוע להליכה עם חברות שלי, 45 דקות בערך כל פעם.
2. אני רוצה לאכול 5 מנות פירות וירקות ביום, אבל אני לא מצליחה, כי אני לא אוהבת פירות וירקות.
אני שותה כוס מיץ תפוזים או שתיים ביום, אבל אני לא חושבת שזה מספיק..
האם גם ירקות מבושלים במרק, גרגרי תירס, פשטידת ירקות וירקות ממולאים נחשבים ?
3. אני בת 12 וחצי ועוד לא קיבלתי מחזור.. הקיץ מתקרב, ואני מפחדת שאקבל בזמן שאהיה בבריכה\בים. האם אני צריכה להיות לחוצה מזה והאם זה יכול לבוא בפתאומיות, או שיהיו לי סימנים כלשהם לפני שאקבל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל
רעות גרוס22/04/2010את בת 12.5, צעירה, מה המשקל שלך? מה הגובה שלך? את בטוחה שאת צריכה לרדת במשקל??
את עושה מספיק פעילות גופנית אך האם את אוכלת מסודר? אוכל מזין או יותר שומני, מטוגן? כמויות גדולות?
2. פירות את יכולה לאכול 2-3 פירות - עדיף תמיד לאכול פרי חי ולא מיץ מפני שבכוס מיץ טיבעי יש יותר קלוריות (למלא כוס צריך בסביבות 4 תפוזים : תפוז בינוני = 60 קל', ז"א 60*4 = 240קלוריות!!!, ללא סיבים ופי 4 סוכר).
תנסי למצוא לפחות פרי 1 שאת אוהבת- בננה, תפוח, תפוז, תותים, מלון, אפרסק, אף אחד מהם את לא אוהבת?
ירקות מבושלים בפשטידה, במרק וממולאים בהחלט נחשבים לירקות וזה מצוין וטוב שתרבי בהם!!!
גרגירי תירס הם לא ירק אלא פחמימה.
3. זה אינדיווידואלי אצל כל אחת. אחת מרגישה כאבי בטן לפני קבלת המחזור ואחרת לא. בלי שום קשר את לא צריכה להיות לחוצה. את לא יודעת מתי תקבלי את המחזור, אולי תקבלי בגיל 13?, אם את מפחדת, את יכולה להסתובב עם תחתונית בתיק למקרה שהמחזור יופיע...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרעות
שרון22/04/2010קודם כל תודה רבה שענית לי על השאלה (:
בנוגע לשאלה ה-1:
אני בגובה 1.54 ושוקלת 49. אני יודעת שאני לא ממש שמנה, אבל לא עשיתי ספורט 3 חודשים בגלל ששברתי את הרגל, ובגלל זה עליתי קצת במשקל.
ברגליים שלי יותר מלאות, ואני רוצה להוריד מהשומנים.
אני לא אנורקסית ולא מרעיבה את עצמי, להפך: אני אוהבת לאכול, ואוכלת 2 צלחות בצהריים וכאלה..
הבעיה היא שכששברתי את הרגל לא חשבתי שאני צריכה לאכול בריא, כי אף פעם לא חשבתי על זה.
כי אני לא אכלתי אוכל בריא, לא הקפדתי ואכלתי ממתקים והכל. אני רזה רק בגלל שאני בחוג ריקוד.
אחרי ששברתי את הרגל שמתי לב שקצת עליתי במשקל אז התחלתי לעשות הליכות עם חברות, ואני מנסה לאכול כמה שיותר ירקות ופירות, ופחות ממתקים.
אני גם עכשיו אוכלת צ'יפס, שניצלים, פתיתים ולא סלטים וכאלה ..
לפעמים בארוחות ערב אני אוכלת סלט. תמיד בבוקר אני מקפידה לשתות כוס מיץ תפוזים.
לפי מה שכתבת כוס מיץ תפוזים משמינה ? לא הבנתי ... חשבתי שזה בריא, כי זה מיץ סחוט טבעי זה בלי סוכרים וכאלה.. זה לא בריא ?
האם אני יכולה להרזות רק מביצוע פעילות גופנית או שאני חייבת גם לאכול נכון ?
כי אני אוהבת לאכול, ולא מסוגלת להגביל את עצמי.
אני אוכלת 2 ממתקים\חטיפים ביום, ואם מתחשק לי עוד אחד אני מחליפה אותו בכוס מיץ תפוזים או כוס חלב. האם זה נכון לעשות את זה ?
לגבי השאלה השלישית, מה יקרה אם אקבל כשאהיה בתוך המים ? יראו את הדם בתוך המים, כך שתחבושת כבר לא תעזור ... זה יהיה מאוחר מדי ... אני ממש מודאגת ומפחדת להיכנס לבריכה ולים ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי גל
סיון דוד24/04/2010לפי הנתונים שלך את במשקל תקין, אבל אם את מרגישה שעלית במשקל בתקופה ששברת את רגלך, אז זה בהחלט הזמן הנכון לעשות קצת שינויים בתזונה ולאכול קצת יותר בריא. את מתאמנת מספיק פעמים בשבוע, ולכן את רק צריכה להקפיד על תזונה יותר בריאה:
1. לאכול ארוחת בוקר (חביתה/ פרוסה עם גבינה/קורנפלקס עם חלב)
.3. שתי הרבה מים. וכמו שרעות הסבירה לך- וותרי על מיץ סחוט,שתי מים/כוס חלב . את טועה לגבי המיץ, כיוון שהוא מכיל את הסוכרים של התפוז וזה שהוא טבעי לא אומר שהוא לא מכיל סוכר, ולגבי קלוריות- הוא מכיל את אותה כמות קלוריות כמו בכוס שתייה מתוקה רגילה!!
3. לאכול ארוחות מסודרות ולא להגיע רעבה מדי לארוחה. כמגיעים רעבים מדי אז אוכלים יותר ממה שגופנו צריך. ואם את אוכלת בצהריים 2 צלחות כנראה את מגיעה רעבה הביתה... אול תאכלי פרי או ירק בדרך הביתה ? (עגבניות שרי, מלפפון, אפרסק, בננה....) זה יכול לעזור לך !!
4. מה לגבי חלבונים? אם את עושה פעילות גופנית את צריכה לשים לב שאת אוכלת חלבונים במהלך היום (החלבונים שומרים על תאי שרירי ומחזקים אותם) כמו למשל: מוצרי חלב (-גבינות, קוטג' חלב יוגורט), ביצים, בשר ודגים.
5. לגבי הממתקים נסי להפחית כמה שפחות ואכלי 1-2 ממתקים ליום, אבל ממתק אישי ולא באריזה גדולה.
*** לגבי קבלת מחזור- אל תדאגי כיוון שבהתחלה יהיה לך דימום ממש ממש קל !!! ולא יוצאת כמות רצינית של דם בהתחלה, רק טיפטוף אחד שלא רואים בכלל דרך התחתונים!!!! לכל אחד זה משתנה אבל יש כאלו שרק אחרי יום יומיים מהטיפטוף הראשון יש ממש דם בכמות שרואים ויכול לעבור לבגדים אם לא שמים תחבושת..
תהני ונשמח לענות על שאלות נוספות
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה (:
שרון02/05/2010עזרת לי מאוד !!
רק עוד שאלה קטנה בקשר לממתקים :
רשמת לי לאכול 1-2 ממתקים ביום , אבל לא בחבילה ..
אבל אם אני רוצה נגיד חפיסת במבה , אז אסור לי לאכול בכלל ממתקים באותו יום ?
והאם מעדנים כמו: מילקי וקרלו נחשבים לממתקים ?
ובנוגע לגובה , אני לא בטוחה שזה בדיוק הגובה שלי .. אני אולי 1.56 או משהו כזה ..
תודה רבה רבה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתקים
סיון דוד04/05/2010הי גל
שקית במבה קטנה נחשבת חטיף אחד ואת יכולה לאכול 1-2 ממתקים ליום כמו שהמלצתי לך...
שימי לב: במילקי יש 6% אחוזי שומן ובקרלו הרבה פחות( ולכן הייתי ממליצה לך להעדיף את המעדן הפחות "שמן" (באחוזי שומן הכוונה), ובגלל שהם מתוקים אז אני כן הייתי מחשיבה אותם כממתק!
(לעומת גבינה/קוטג'/יוגורט... )
מקווה שעזרתי !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיסריקי18/04/2010
אני חולה בפסוריאזיס אבל כרגע מצב הנגעים טוב והם כמעט נעלמו אחרי שימוש של שלושה שבועות במשחה דייבובט. בעבר נהגתי לעשות אירובי אבל הפסקתי לתקופה וכעת אני רוצה לחזור לזה ורציתי לדעת אם ידוע שספורט יכול לעורר את הנגעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס
סיון דוד18/04/2010הי ריקי
אני ממליצה לך לשאול את רופא העור שלך את השאלה הזו כי לא ידוע לי על הקשר בין השניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה-הוצאה קלוריתניסן15/04/2010
שלום רב
בתקופה האחרונה התחלתי לרכב למקום הלימודים במקום לקחת אוטובוס מה שכמובן גורם לי להיות יותר רעב אבל אני לא יודע כמה קלוריות להוסיף על מנת לא להשמין
מרחק הרכיבה שלי הוא 20 קילומטר ואני בגובה 163 ס"מ ובמשקל של 45-כן אני יודע שהBMI שלי נמוך מ18.5 אבל נוח לי ככה ואני לא רוצה לשנות את המשקל שלי פשוט לשמור עליו ואני לא רוצה שתחושת הרעב אחרי האימון תביא לבולמוס לכן אודה לכם אם תוכלו להגיד לי כמה קלוריות אני בערך שורף כי לבינתיים אני חושב שאני שורף משהו כמו 250 קלוריות.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפת קלוריות ברכיבה
סיון דוד18/04/2010הי ניסן
אני ממליצה לך לפנות למחשבוני קלוריות או להפנות שאלתך לפורום "כושר גופני". כשתשאל את שאלתך תציין כמה זמן לוקח לך לרכב 20 ק"מ.
לאחר שתקבל תשובה אשמח לענות על שאלות הנוגעות לתזונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף***12/04/2010
קראתי בכל מני מקומות וגם שאלתי אבל רציתי לקבל חוות דעת של מישהו מומחה
האם כאשר אני רוצה לעלות במסת שריר אני יכול להוריד גם אחוזי שומן תוך כדי
אם כן אז איך אני עושה את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
רעות גרוס13/04/2010בהחלט, עם אימוני אירובי + אימוני משקולות +תזונה מתאימה דלה בשומן רווי אך עשירה בחלבונים, אתה יכול להעלות מסת שריר ולהוריד % שומן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר(:09/04/2010
בתור ספורטאית תחרותית בעבר וכיום מתאמנת באופן קבוע בחד"כ אימוני כוח ואימוני אירובי בין 5 ל 6 פעמים בשבוע ועם כושר גופני טוב רציתי לדעת בארוחת צהריים שלי שכוללת בשר (בקר רזה\חזה עוף\חזה הודו) + פחמימה (אורז\פתיתם וכו') רציתי לדעת כמה גרם הבשר צריך להיות בשביל בן אדם אחד במקרה הזה בשבילי
לדוגמא בשר עוף טחון לקציצות כמה גרם אני צריכה? בדר"כ אני אוכלת משהו כמו 180-200 גרם האם זה בסדר? או יותר מידי אשמח לשמוע כמה בן אדם מאומן צריך בארוחת הצהריים לצרוך?
יש לציין אני בת 22
גובה 1.59
משקל 49
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות בשר בארוחת צהריים
סיון דוד13/04/2010גופנו אינו מסוגל לספוג ולנצל כראוי יותר מ- 30 גר' חלבון בארוחה. לכן אני ממליצה לך לאכול 100-120 ג' בשר בארוחת הצהריים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
רעות גרוס14/04/2010את צריכה בין 1.2-1.5 ג' חלבון לק"ג גוף ביום, כאשר תחלקי את מס' הגרמים של החלבון לאורך היום. אישה סופגת בערך בין 15-20 (אולי קצת יותר) גר' חלבון בארוחה. אין לנו מאגרי חלבונים, עודף חלבונים חלקם מתפרקים ויוצאים מהגוף וחלקם בחילוף חומרים נאגרים כשומן. תכנסי לאתרים (תסתכלי אולי יש באתר BeOK) על ערכים תזונתיים של מזונות וכך תראי לפי כמויות כמה גרם חלבונים יש בכל מאכל. לדוג' ב 150 גר' בשר עוף טחון יש 41 גר' חלבון, אם זה בארוחה אחת לא כל ה 41 גר' יספגו (הגוף יכול לאגור שומנים אבל לא חלבונים) ולכן כדאי לך לאכול 100 גר' בשר עוף טחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
(:19/04/2010כמות של 100-120 גרם זה די זניח זאת אומרת לא משביע ונחשב למעט לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנה בשרית בארוחת צהריים
סיון דוד24/04/2010כמות של 100-120 ג' בשר היא אינה זניחה, והיא מכילה 20-25 גר' חלבון. אם תשלבי בארוחה גם ירקות אז תראי שתגיעי לתחושת שובע מהירה יותר. במידה וירקות טריים לא יספיקו, נסי להוסיףן ירקות מאודים או מרק ירקות לארוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבוניםצחי09/04/2010
כמה שאלות לגבי ספיגת חלבונים-
דבר ראשון-מה לגבי ארוחה מלאה שכוללת מנת בשר דג או עוף עם פחמימות, כמה גרם חלבון ישומש ביעילות בגוף לפי נתונים אלה?(במה בדיוק יש להתחשב? התוספת של השומן גורמת לספיגה טובה יותר או פחות טובה?) ישומש למטרות בניית שריר או מטרות אחרות כחלבון ולא כאנרגיה?
מה אתן חושבות על השיטה של מנות קטנות (3-5 גרם) של חלבון מי גבינה כל רבע שעה אחרי אימון?
ומה לגבי מנה קטנה 5-10 גרם של חלבון מי גבינה וכעבור חצי שעה-שעה מנה בינונית של קזאין?
קוטג'' או מוצרי גבינה אחרים ייתנו לנו חלבון מקביל לקזאין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניצול חלבון ביעילות
סיון דוד13/04/2010הי צחי
גופנו מסוגל לספוג ולנצל ביעילות עד 30-35 גרם חלבון בארוחה. תוספת של שומן גורמת לספיגה טובה יותר , אבל הכוונה לשומן ממקור בלתי רווי כמו למשל-שמן זית, אבוקדו, אגוזים ושקדים.
לגבי מנות קטנות של חלבון 5-10 גרם- לא שמעתי על המלצה זו, אבל אברר לך קצת יותר אחזיר לך תשובה.
ההמלצה היא לאכול בסמוך לאימון את החלבון ולאכול שוב חלבון לאחר שעתיים.לא ידוע לי על המלצה לאכול לאחר חצי שעה - שעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה מוגבלת לפני אימוןחג02/04/2010
שמי חג בן 30 משקל 48 גובה 170
קראתי בשאלות המומלצות שיש לאכול כ20 דקות לפני אימון פחמימות פשוטות למעט חולי סוכרת. רמת הגולקוז שלי 98 בצום - דורשת יחס מיוחד?
שהרי רצוני לפתח שרירים ע"פ עצת רופא משפחה שביאר לי שתוספת שריר מסייעת לפירוק הסוכרים בדם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחמימה פשוטה לפני אימון
סיון דוד04/04/2010הי חג
מצב של טרום סכרת הוא גלוקוז ברמה של 100-126 מ"ג/ד"ל.אתה נמצא די קרוב לטווח זה. והייתי ממליצה לך לגביל את צריכת המתוקים שאתה אוכל בתפריט היומי שלך. אבל, לגבי אימון: אין זה אומר שאתה צריך להימנע מלאכול פחמימה פשוטה לפני אימון. היה עירני להרגשתך ואל תתאמן אם אתה מרגיש נפילת סוכר. אם אתה מתאמן מעבר ל-60 דק' אז תעצור לרגע ותאכל עוד פחמימה פשוטה ואח"כ תמשיך להתאמן. בסיום האימון הקפד לשלב חלבונים ופחמימות.
פעילות גופנית אמורה לשפר לך את הממדים, ובעיקר את רמת הגלוקוז בדם, לכן, תתחיל עכשיו ואם תרצה תעשה בדיקת דם בעוד 3 חודשים, ייתכן שבבדיקות הבאות תראה שיפור וירידה ברמת הגלוקוז!!
בהצלחה ואשמח לשמוע על התקדמותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה וספורטאלירן01/04/2010
היי
אני בן 15 , רציתי לדעת אם לפעילות גופנית יש השפעה על הגביהה...
או רק לגנטיקה לתזונה ולשינה יש השפעה...
?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט וצמיחה לגובה
סיון דוד04/04/2010הי יאיר
מחקרים רבים נערכו בנושא זה אבל טרם נמצא מחקר שהוכיח כי אימון גופני פוגע בצמיחה לגובה.
לכן, תתאמן ותהנה,
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באבקת חלבון כתוסף תזונהאריק01/04/2010
שלום,
אני מתאמן בחדר כושר למעלה משנה, כ4 פעמים בשבוע.
ממאמרים שקראתי, הבנתי שכמות החלבון המומלצת היא כ2-2.2 גרם חלבון לכל ק"ג ממשקל הגוף.
יש לי בעיה לצרוך כמות כזו של חלבון (125-140 גרם) ורציתי להתייעץ בנוגע לשימוש באבקת חלבון.
בנוסף, קראתי מאמרים שטוענים כי הספיגה של החלבון מהאבקה מהירה וטובה יותר מטונה למשל,
כך שהיא מומלצת יותר לשתיה מיד לאחר אימון אנאירובי בחדר כושר.
השאלה שלי היא האם מומלץ לי להתחיל לצרוך אבקת חלבון?
האם במידה ואני משתמש באבקה כתוסף לתפריט היומי ולא כתחליף לאוכל הרגיל
(טונה, קוטג', ביצה וכד'), האם יש בזה חסרונות? סכנות כלשהן?
תודה מראש,
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה :)
אריק04/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאריק
רעות גרוס05/04/2010בדרך כלל צורכים בין 1.5 ג' עד 2 ג' חלבון לק"ג משקל גוף ולא יותר מכך.
מחקרים הראו ששתיית כוס חלב לאחר האימון שווה בערכה (החומצות האמינו שבה) לאבקת חלבון.
אם אתה צריך כמות גדולה של חלבון, אבקת חלבון כתוסף (ולא במקום) יכולה לעזור. אין שום סכנה באבקות חלבון, הן מיצוי של חלבון הגבינה, אך חשוב במקביל לאכול מזונות עשירים בחלבון שעשירים גם במרכיבים נוספים, כמו לאכול טונה (אומגה 3, B12), ביצה (ויטמיני B ועוד הרבה ויטמינים נוספים), קוטג' (סידן) ועוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב דל שומןרווית31/03/2010
אהלן
רציתי לקבל חוות דעת מקצועית בנוגע לעניין הנ"ל כפי שנשלח אלי באימייל.
האם זה נכון או סתם גבב של שטויות ?
תודה מראש!
חלב דל שומן - לקרוא, להבין ולהפנים
כולם יודעים שהשומן במוצרי החלב הוא שומן רווי ולכן יש להימנע ממנו ע'י צריכה של מוצרי חלב דלי שומן.
כמה זה דל שומן? 20%? 10%? 5%? 0%?. היסטריית השומן הביאה לבניית מוצרים של 0% שומן בחלב וכאילו בא לציון גואל.
עכשיו כאילו נפתרה בעיית השומן ואפשר לאכול בלי לחשוש?
לא בדיוק:
בתזונה הטבעית הקלאסית, כל מוצר מתחת ל - 10% שומן נחשב לדל שומן.
אבל, במקום לסמוך על הרפואה הטבעית או לחליפין על ההיסטריה של השואפים לרזות, נלך למקור ונבדוק מה קורה שם. המקור של החלב הוא הפרה ו/או חלב אם . בואו נבדוק מהו אחוז השומן בשני סוגי החלב האלו.
למרבה ההפתעה מתברר כי בשני סוגי החלב ישנה כמות זהה של שומן והיא 3.8% . ומה זה אומר? בתור התחלה זה אומר שהטבע מספק לנו 3.8% שומן גם בחלב אם וגם בחלב פרה. אם נצא מההנחה שהטבע אינו טועה והשומן חיוני לתינוק הרי הוא גם חיוני למבוגר כי ההבדל בין תינוק למבוגר הוא בצורך לגדול ולשם כך ישנם החלבונים בחלב ולא השומן. ובאמת, כמות החלבון בחלב פרה גדולה פי 3 מאשר בחלב אם כי העגל צריך לגדול בקצב גבוה ובזמן קצר.
אז בעצם למה יש 3.8% שומן?
בחלב יש ויטמין A וכן ויטמין D אשר נקלטים בגוף רק בנוכחות של שומן.
ה - 3.8% שומן היא הכמות האופטימאלית של שומן כדי להביא לקליטת הויטמינים. לכן כל מוצרי החלב שהם סביב ה- 4% שומן הם הטובים ביותר :
גבינה 5% , חלב 3% , יוגורט 3% וכו'.
כדי שהסידן, שנמצא בחלב, ייספג בגוף - דרושה נוכחות של ויטמין D וכן מעט שומן.
אז מה קורה בגבינות 0%?
וויטמין A - לא נספג ויוצא ממערכת העיכול.וויטמין D - לא נספג והולך בדרכו של A .
הסידן מחפש את D והולך גם הוא לדרכו האחרונה.
אז במקום גבינות 0% עדיף להוריד טיח מהקיר לערבב עם מים מינרלים. יש אומרים שזה גם יותר טעים.
פרופ' רפי קרסו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן וספיגת סידן בחלב
סיון דוד04/04/2010הי רונית
לשם ספיגה תקינה של סידן אל מחזור הדם ישנו צורך בנוכחות של ויטמין D. ויטמין D הוא ויטמין מסיס שומן ולכן ישנה גירסה הטענת כי יש לצרוך מוצרי חלב שמנים מעט , כיוון שמכילים יותר ויט' D ולכן הסידן ייספג יותר טוב לגופנו. ויטמין D הינו ויטמין שניתן לקבל ע"י חשיפה לשמש, והגוף אוגר אותו במחסנים. ישנם מקרים בהם אנשים לא נחשפים לשמש במהלך היום ואכן יש להם מחסור בויטמין זה . לדוגמא, ישנו מחקר שנערך בקרב אנשי היי-טק אשר מצא כי יש קבוצה זו מצוייה בסיכון מוגבר לחסר בויטמין D. בנוסף, לאנשים בעלי עור כהה קשה יותר לקבל את הויטמין כי הפיגמנט של העור מהווה מעין מחסום, לעומת אנשים בעלי עור בהיר המקבלים את הויטמין בקלות יותר בחשיפה לשמש.אבל אין זה אומר שלאנשים בעלי עור כהה יש מחסור בויטמין.
אם את חושבת שאינך נחשפת לשמש, ועלולה לסבול מחסר בויטמין D, אני ממליצה לך לבקש הפנייה לבדיקת דם לויטמין D.
שבוע טוב וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית
רעות גרוס05/04/2010כמו שסיוון אמרה ויטמין D מגיע אלינו מהשמש (עובר תהליכים והופך להיות ויטמין פעיל) , מגיע למערכת העיכול ועוזר בספיגת הסידן (ולכן אין צורך בשומן), עוד טענה אומרת שבתפוז יש ויטמין D והוא נספג בגופינו (למרות שאין בתפוז שומן), ולכן לאחר בדיקה מעמיקה שלי (גם בהתייעצות מספר ד"ר בתזונה) סידן ניספג בחלב או במוצרי חלב פחות מ 3.8% (גם 0%). הרבה פעמים אנשים צורכים יחד עם מוצרי החלב (לדוגמא 1.5% או 0%) מאכלים בעלי שומן, לגדו': יוגורט 0% + גרנולה, פרוסת לחם עם גבינה 1/2% + חביתה וסלט ירקות - הביצה מכילה שומן כך שכל הויטמינים המסיסים בשומן מהסלט נספגים ללא בעיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום ללא אימוןאסף31/03/2010
מדוע לא קיבלתי יחס לשאלתי או שאין לכן ידע מספק בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון ומסת שריר
סיון דוד04/04/2010הי אסף
התשובה של מדריך הכושר היא הנכונה ועלייך לאכול כמות חלבון זהה בכל יום, גם ביום ללא אימון.
לגבי השאלה השנייה- לא ברורה לי כ"כ , תנסה להסביר את השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לפנות לדיאטנית קלינית?יעקב31/03/2010
שלום,
אני בן 21 מתאמן כבר שנה בחדר כושר אולם לא מצליח להעלות במשקל.
האם כל דיאטנית קלינית תוכל לעזור לי או שעליי לפנות לכאלה המבינים בתזונת ספורט?
האם ניתן בפגישה אחת בלבד לבנות תפריט שיתאים או שעליי לעשות מספר פגישות?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאת משקל
סיון דוד04/04/2010שלום יעקב
אם ברצונך לעלות במשקל אתה יכול לפנות לכל דיאטנית קלינית בקופות החולים. בהמשך, במידה ותרצה לעלות גם במסת שריר ,ולא תגיע לתוצאות עם דיאטת ההשמנה שתקבל, אז אני אמליץ לך לך לפנות לדיאטנית קלינית שמתמחה בתזונת ספורט
בהצלחה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- :)דני31/03/2010
תודה על העזרה...
אך עדיין את בטוחה שזה טוב לקחת אבקות חלבון? אני בטוח שזה מראה תוצאות מהר יותר... אך עדיין תקועה לי בראש המחשבה שאם אני אשתמש באבקות לדוג' במשך שנה.. ולאחר שנה אני אפסיק איתם אך אמשיך להתאמן בעצימות נמוכה יותר אז הכל אצנח... את מכירה אולי ממקרים ששמעת שדבר כזה יכול לקרות?
ודבר שני.. אם באמת לקחת עוד 20גר' חלבון ביום מאבקת חלבון אז עדיף לצרוך אותו אחרי האימון? (אם כן, אז בשילוב מזון? אם כך אז יהיה כמות גדולה מאוד של חלבון ואני יודע שזה לא אפקטיבי).
תודה רבה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חלבון
סיון דוד31/03/2010המטרה שלך היא להגדיל את מסת השריר, וכפי שדיווחת מטרתך טרם הושגה. ואם אתה מתאמן כפי שאמרת, ואוכל בריא, אז הבעייה לדעתי היא צריכת חלבון לא מספקת. לכן, ברגע שתגביר את צריכת החלבון תתחיל לראות תוצאות ועלייה במסת השריר.
מן הסתם, ברגע שתקטין את מס' האימונים ואת העצימות אז השריר יירד מעט , ללא קשר לאבקת החלבון שתצרוך עכשיו.
עדיף לצרוך מיד לאחר האימון את אבקת החלבון בשילוב בננה או פירות יבשים.
ולאחר שעתיים (ולא ביחד עם האבקה)לאכול שוב ארוחה המכילה מזון חלבון(ביצים/מוצרי חלב/דג/בשר)+פחמימה(אורז/ספגטי/תפוח אמה/לחם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)