פורום תזונת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילת מצות בחג הפסח
    אלרוי
    30/03/2010

היי סיון,
    אני מרבה לאכול מצות בחג הפסח, כמה מצות ביום נחשב נורמלי לאכול?
    אילו מאכלים נוספים מהווים תחליף למצות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילת מצות בחג הפסח

הוספת תגובה

• אתה לא בפורום הנכון אבל..

סיון דוד
    30/03/2010

(אתה בפורום תזונת ספורט!! )
    אבל אני מוכנה לענות לך..
    אכן, יותר קשה לשמור על המשקל בפסח וצריך לשים לב לכמות המצות שאוכלים, לשתות הרבה מים, ולהגביר את צריכת הירקות והפירות, ובמיוחד את כמות הפעילות הגופנית.. כן, כן.. במיוחד בפסח!!.

אז ככה:
    מצה אחת שווה לשתי פרוסות לחם, ומכילה כ-160 קלוריות. תספור כמה פרוסות אתה אוכל ביום רגיל ותחלק ב-2, זה מספר המצות שמומלץ שתאכל. (בלתי אפשרי דרך הפורום להמליץ לך על כמות כי אין לי נתונים מלאים שלך, וזה גם תלוי מה אתה אוכל חוץ ממצות בהמלך היום....).

תחליף למצה= 2 תפוחי אדמה בינוניים, 6-7 כפות אורז, 5 פריכיות אורז מלא (בדר"כ אני לא ממליצה על פריכיות אבל בפסח הן מהוות תחליף סביר ללחם)
    חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נואש כבר....
    דני
    29/03/2010

שלום!
    אני מתאמן כבר קרוב לשנתיים ובוא נאמר שאני לא מקבל את התוצאות שהייתי רוצה ל'קבל בחדר הכושר. אני מתאמן 5 פעמים בשבוע כוח ופעמיים אירובי. גובה 1.80 . משקל: 78~80. ק"ג. יש לי בערך 14 % שומן בגוף. אנני משתדל לצרוך ביום קרוב ל-110 גרם חלבון ממזונות בלבד . 3-4 ארוחות גדולות (20 גר' חלבון) בשילוב פחמימות ו-3 ארוחות קטנות.
    מכיר את כל החוקים לאחר אימון ומקפיד על זה! יחס של 1:3 (גרם חלבון-3 פחמימה).
    ועדיין......נואש.
    אני עומד בחדר הכושר וכל החיות שמסביבי ששותים את כל האבקות האלו- ורק אני לא מספיק לי!
    אני לא יודע מה לעשות אם כדאי או לא כדאי... כל המדריכים במכון כמובן שימליצו לי על זה כי זה יביא את התוצאות אך אני מפקד מה יקרה אחר כך.
    אני הבנתי שאם צורכים אבקות חלבון אז ברגע שמפסיקים להתאמן הכל צונח ומהר. לעומת תזונה נכונה ופיתוח הגוף בטווח ארוך יותר אך בטוח-שבו אם מפסיקים להתאמן לוקח לגוף "לצנוח" לאט יותר.
    אז מה את אומרת? מה דעתך? צריך לשקול את לקיחת האבקה?
    אם כן, אני יודע שצריך לדאוג שיהיה כלול בו whey ומה עוד?

תודה רבה על ההקשבה!....דני

לקביעת תור
    סגירה
    נואש כבר....

הוספת תגובה

• תוספת חלבון

סיון דוד
    30/03/2010

הי דני
    אני מבינה שמטרתך הגדלת מסת שריר, ולפי החישוב יוצא שאתה צורך בערך 1.3-1.4 ג' חלבון לק"ג משקל גוף. הייתי ממליצה לך להגדיל את צריכת החלבון ולצרוך לפחות עוד 20 ג' חלבון ליום.
    יש לך שתי אפשרויות :
    אפשרות אחת- להוסיף מנה של אבקת חלבון, ואכן מומלץ שתכיל בעיקר WHEY. אפשרות שנייה - להוסיף חלבון לתפריט מהמזון- ממוצרי חלב, דגים, בשר וביצים.
    מבחינת מה עדיף- שתי האפשרויות אמורות לעזור לך להגיע למטרה ולראות תוצאות, זאת כל עוד אתה מתאמן נכון ובצורה עקבית, ומקפיד לאכול תזונה נכונה במהלך היום ולא רק מקפיד על חלבונים בתפריט. ברגע שמפסיקים להתאמן אז גם אמורים להפסיק עם אקת החלבון או עם תוספת החלבון ממזון בתפריט ולכן מה ששמעת אינו נכון, אתה יכול לבחור באחת משתי האפשרויות ללא חשש.
    בהצלחה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפת קלוריות
    ורד
    26/03/2010

שלום, אני בת 15 גובה 1.61 משקל 47.5
    רציתי לדעת כמה קלוריות אני שורפת בריצה במדרגות, אני רצה 6 קומות (כל קומה זה 20 מדרגות) ואז יורדת את הכל וחוזר חלילה. אני רצה בכל פעם 4 סטים של עליה בריצה ואז ירידה.
    האם זה אימון טוב? וכמה קלוריות אני שורפת בערך בכל האימון? ניסיתי למצוא במחשבונים באינטרנט אבל לא הצלחתי..
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שריפת קלוריות

הוספת תגובה

• שריפת קלוריות במדרגות

סיון דוד
    27/03/2010

הי ורד
    חסרים מס' נתונים כדי לענות על שאלתך כמו למשל כמה זמן לוקח סה"כ האימון? האם את עושה הפסקות בין הסטים? מהו הקצב? המהירות?
    אשמח לנסות לעזור לך, אך במקביל אני ממליצה לך לנסות שוב את המחשבונים השונים (תנסי תחת קטגוריה של ריצה ולא עליית מדרגות).

מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    רונה
    25/03/2010

שלום!
    ישלי שאלה
    בד"כ אני הולכת 5-4 פעמים בשבוע לחדר כושר.אניע ושה בד"כ שעה של הליכון.וקרוס של חצי שעה.
    בשבילי זה די הרבה וזה מספק אותי מבחינה גופנית.כי אחרי האימון אני פשוט תשושה.
    הקטע שאני יודעת שצריך לאכול לפני האימון ולחכות חצי שעה-שעה כדי לחזק את הגוף.הקטע שאני לא רוצה לאכול משו יותר מידי שיכביד.מה אתם ממליצים לי?אילו מזונות או מאכלים כדאי לאכול לפני אימון?אני לא רוצהמשהו כבד מידי אבל ל אמשהו קל מידי שאני לא ארגיש רעב מסויים בזמן אימון.כי אחרי האימון תמיד רוצים לנשנש איזה משו.

תודה,
    רונה.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• ארוחה לפני אימון

סיון דוד
    27/03/2010

הי רונה
    בבקשה תקראי את התשובה לשאלתך במאגר "שאלות נפוצות" בפורום זה.
    במידה ומשהו לא ברור אשמח לעזור.
    שבוע טוב וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם נכון הוא
    חן
    22/03/2010

שבקופות החולים לא עושים בדיקת BMR ?

אני במאוחדת בררתי ומסתמן כי אין את הבדיקה.

א איך אפשר לדעת מה קצב חילוף החומרים שלי...?

כשענית לנו על כך שאם חילוף החומרים נמוך ואיטי יש לך פתרון ולפנות אלייך..למה הייתה הכוונה לפנות אלייך,,,האם יש אפשרות להבין את המשמעות של פתרונות לבעלי חילוף חומרים איטי?ואולי רעיונות ואופציות מלבד ספורט(אנחנו עושות ספורט יומיום)?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    האם נכון הוא

הוספת תגובה

• BMR

סיון דוד
    22/03/2010

לקופת חולים מאוחדת יש מרפאת ספורט וקשה לי להאמין שלא עושים שם את הבדיקה. תבררי ישירות במרפאת הספורט (נמצאת בר"ג צמוד לקניון איילון). לגבי דרכים לשיפור ה-BMR, ישנם
    כללים מסויימים ומזונות מסויימים שיכולים לסייע לך לשפר את הBMR. אני נותנת ייעוצים אישייים ובייעוצים מסבירה על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת

אהרון
    22/03/2010

זה ברור וגם מוצדק שלרוב, המניע העיקרי היא פירסומי, אבל גם את זה אפשר לעשות אחרת.
    גם לי לא נראה מכובד לסיים חלק גדול מהתשובות לגולשים בהצעה לפניה פרטית.
    לעיניינך: אין מזון מסויים שמזרז את קצב חילוף החומרים, אם כי מזונות מסויימים שורפים יותר קלוריות לצורך העיכול וההטמעה אבל זה לא יפתור את בעית הקצב המטבולי. למשל חלבונים צורכים יותר אנרגיה לעיכול מאשר פחמימות, פחמימות מורכבות יותר מפשוטות, מזון עתיר סיבים תזונתיים יותר ממזון "מזוקק".
    השפעה מסויימת על הקצב המטבולי יש לריבוי הארוחות, כלומר, ככל שהתפריט היומי מחולק ליותר ארוחות.
    דבר אחד בטוח מזרז את קצה חילוף החומרים והוא פעילות אירובית. אם המינון והעצימות גדולים דיים שריפת הקלוריות המוגברת נמשכת גם אחרי סיום הפעילות כולל במצב מנוחה מוחלטת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון

חן
    23/03/2010

תשובתך מספקת אותי מאוד ,
    ץודה רבה לך עזרת לי לסדר כמה התלבטויות ושאלות.
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחן

סיון דוד
    22/03/2010

1. מטרת הפורום לענות על שאלות ואני חושבת שאני ורעות ענינו על שאלותייך.
    2. לגבי בדיקת BMR, את מוזמנת להגיע אליי, חינם ללא תשלום ואבצע את המדידה במכשיר שלי , שהוא זהה לאלו הקיימים בחדרי כושר כפי שאמרתי לך קודם לכן.
    3. לגבי שיפור BMR- ישנם הרגלי אכילה, כמו שאמרתי, שיכולים לשפר את הBMR. ואחד מהם הוא כמו שנאמר פה ע"י אהרון , לאכול בין 4-6 ארוחות ביום. ישנם עוד הרגלים רבים ואני לא חושבת שתשובתי נקראת פרסומית אם אני ממליצה לך לפנות אליי או לאיש מקצוע לפגישה אישית, כיוון שישנם דברים שיותר קל להסביר פנים מול פנים. ולוקח הרבה זמן ומקום לכתוב אותם בפורום.

אשמח לענות על שאלות נוספות ולשמוע על קצב התקדמותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סיון

חן
    23/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי תזונה?
    אלכס ב.
    21/03/2010

שלום,

רציתי להתייעץ בקשר למצבי הבריאותי.
    החל מנוב' 2009 התחלתי להתאמן למירוץ ל-10ק"מ ועומס הפעילות הגופנית שלי עלה משמעותית יחסית לשגרה: התחלתי מריצות ל-3-4 ק"מ, 3-4 פעמים בשבוע, כיום אני רץ 10ק"מ 3 פעמים בשבוע.
    במקביל, עבר עליי החורף הכי קשה איי-פעם: פעמיים חליתי בשפעת, חטפתי איזה דלקת ויראלית בקיבה ועברו עליי יותר מ-5 הצטננויות ודלקות גרון. בהתחשב בעובדה, שאני בד"כ בריא, שפעת אחרונה חטפתי לפני איזה 10 שנים ואני לא חולה יותר מפעם בשנה בהצטטנות קלה, החורף היה חריג ביותר!

פתאום חשבתי, שאולי זה קשור לאימונים: העומס הפיסי עלה מאוד, אך התזונה שלי לא השתנתה(פרט לחלבונים אחרי הריצות). יכול להיות, שאני אמור להשלים לגוף שלי מחסור בוויטמינים ומינרלים שונים, שהוא צורך עכשיו הרבה יותר מבד"כ?
    האם ההשערה שלי נכונה?
    אם כן, אילו תוספות כדאי לי לקחת?
    כי ממש נמאס לי להיות חולה השנה!

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תוספי תזונה?

הוספת תגובה

• אלכס

רעות גרוס
    21/03/2010

בעקרון, הגוף שלך במאמץ גדול יותר, אני אישית מאמינה באוכל יותר מבתוספי תזונה (יש כאלה שבשביל למכור, יגידו לך לקנות תוספים במאות שקלים).

אתה יכול להעשיר את התזונה שלך באוכל עשיר בויטמינים, מינרלים ואנטיאוקסידנטים, לדוג' - כמובן קמח מלא, קמח דגנים מלא, לאכול ביצים, עוף, דגים בין 2-3 פעמים בשבוע, גבינות רזות, אגוזים, שתה מים עם לימון, שים כפית קינמון על תפוח חתוך, תאכל תותים, הרבה ירקות - לא יהיה לך מחסור בויטמינים ומנרלים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה

אלכס ב.
    21/03/2010

אחלה, תודה! אשתדל בכל מקרה לשמוע לעיצתך.

אך לא ענית על אחת השאלות המרכזיות שלי :) האם הגיוני לשער, שריבוי המחלות שלי החורף באמת קשור לאימונים, ש"התישו" את הגוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכס ב.

רעות גרוס
    21/03/2010

לא יכולה לענות לך, גם אני מתאמנת המון (כי אני גם מאמנת) ולכן יוצא לי לרוץ כמה פעמים ביום ועדיין לא הייתי חולה בחורף (לא היה לי חום, פעם אחת צינון - אני לא מחשיבה את זה כמחלה, שזה נורמלי בהחלט).
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BMR
    חן
    20/03/2010

אני נתקלת בהמלצות לבדיקה זו.נגיד שחילוף החומרים שלי מתאים למחשבון ואומר שהצריכה במנוחה היא 2000 קלוריות,אז מה זה אומר לגביי שעליי לאכול עד 2000 קלוריות כדי לרזות או יותר.
    הבנתי את מהות הבדיקה בררתי בקופות לא בדיוק עושים זאת אלא במכונים פרטיים.
    אבקש פיענוח למה הבדיקה חשובה..

לקביעת תור
    סגירה
    BMR

הוספת תגובה

• בדיקת חילוף חומרים

סיון דוד
    21/03/2010

חשובה כי אם יש לך BMR נמוך יהיה לך קשה לרדת במשקל ... ולכן במידה והוא נמוך יהיה אפשר לשפר אותו על ידי תזונה מתאימה. לגבי המכשיר רטט כפתרון לירידה במשקל- במידה ואת רוצה לרדת במשקל אני ממליצה לך קודם לנסות לשפר את הרגלי האכילה ואת סוג האוכל שאת אוכלת . כי גם אם תראי ירידה במשקל בעזרת מכשיר הרטט הירידה לא תישאר לזמן ארוך ולא תחזיק מעמד אם לא תעשי שינויים בתזונה. וברגע שתפסיקי טיפול במכשיר את תעלי בחזרה...

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חן

רעות גרוס
    21/03/2010

BMR - חילוף חומרים בסיסי - האנרגיה הבסיסית שהגוף זקוק כדי להתקיים, על ה BMR מוסיפים הוצאה אנרגתית של מאמצים שעשית במשך היום + הוצאה אנרגתית של העיכול.

אם ה BMR שלך 2000, את צריכה לצרוך פחות מ 2000 קלוריות ביום.

אם את מפחיתה 500 קלוריות מסה"כ הקלוריות היומיות שלך - תרדי 1/2 קילו בשבוע (שזה מצוין - 1/2 קילו בשבוע = 25 קילו בשנה!), אם תפחיתי 1000 קלוריות ביום (500 בתזונה + 500 בפעילות אירובית לדוג'), תורידי 1 קילו בשבוע.

כמו שסיוון ציינה, אני ממליצה לך לגשת לדיאטנית שתבנה לך תפריט שיעזור לך לרדת במשקל.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת פרטים שהתפספסו למסר במסר למעלה
    חן
    19/03/2010

אני בת 53 גובה 177 שקלתי לפני שנה וחצי 130 קילוגרמים.התחלתי בפעילות מתונה של עיצוב מתיחות ספינינג וירדתי ל-115 אחרי שנה.זה חצי שנה איני יורדת במישקל שיניתי את הפעילות אני יותר הולכת על הוצאת אנרגיה,כי מן הסתםאני גם מרגישה שאני יכולה משתתפת בשעורי מעגל(אירובי לב ריאה)בשעורים לוקחת משקולותבמקום קילו שני קילו או קילו וחצי הולכת על עצימות גבוהה יותר,,ונאדה קצת הגוף זז בהיקפים אבל לא משמעותי,,התחלתי השבוע פעילות ברטט.
    איזו בדיקה או איזה מהפך ראוי שאעשה כדי לברר מאיין נובעת הבעייה,,אני גם אוכלת פחות.
    מספרים שזה יגיע והירידה תהייה בבת אחת אבל אינך חושבת שחצי שנה זה זמן רב מידיי?
    תודה

הוספת תגובה

• בדיקה לחילוף חומרים

סיון דוד
    19/03/2010

הי חן
    הייתי ממליצה לך לבדוק את מנגנון חילוף החומרים הבסיסי שלך שנקרא BMR, תבררי דרך קופת החולים במרפאת ספורט היכן ניתן לבצע אותה או אם את רשומה לחדר כושר , אז בדרך כלל ישנו מכשיר כזה המודד זאת.

במידה ויתגלה אצלך BMR נמוך אז תפני אלייץ ישנם דרכים לשפר אותו באמצעות תזונה בהתאם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים,ספורט דיאטה בגיל המעבר
    חן
    19/03/2010

האם יש בדיקה שיכולה לשקף את תנועת ההורמונים בגוף?
    אני מנסה לרדת במישקל מזה תקופה בהנחיית דיאטן עומדת בדרישות עושה פעילות גופנית,,ולא מצליחה לרדת במישקל כמה חודשים
    הגוף שלי ניראה אחרת ברמת ההיקפים והיציבה(תחום אחר)אבל הנוזלים מציפים אותי החזה מתנפח הכרס תופחת ואניי בת 53
    המחזור מתחיל לתעתע..האם זה ניתן למדידה?

הוספת תגובה

• בדיקות הורמולניות

סיון דוד
    19/03/2010

שלום חן
    ישנם מס' הורמונים אותם ניתן לבדוק בבדיקת דם פשוטה . הורמונים נפוצים אותם בודקים בד"כ הם ההורמנים המווסתים את פעילות בלוטת המגן. אנא פני לרופא אנדוקרינולוג והוא יפנה אותך לבדיקות דם בהתאם.
    ייתכן באמת שאת לא מאוזנת ולכן קשה לך לרדת במשקל..... בנוסף, הייתי ממליצה לך לבדוק האם הדיאטן המלווה אותך הוא דיאטן קליני. אולי תוכלי להתייעץ עמו על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטבוליזם איטי\מהיר
    רון
    15/03/2010

האם מטבוליזם איטי גורם לבן אדם להיות יותר רעב ומטבוליזם מהיר גורם לבן אדם להיות פחות רעב, או שזה ההפך?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מטבוליזם איטי\מהיר

הוספת תגובה

• רון

רעות גרוס
    16/03/2010

מטבוליזם הוא תהליך, המתרחש ביצורים חיים, של קליטת חומרים מהסביבה, עיבודם, הפקת אנרגיה מהם ופליטת הפסולת.
    המטרה שלנו להעלות קצב חילוף החומרים לרמה כזו שתאפשר לנו לשרוף קלוריות ביעילות גבוהה יותר במהלך היום כולו, ואפילו בלילה בזמן השינה.
    כדי להעלות חילוף חומרים אחת הדרכים היא להעלות מסת שריר - קצב חילוף החומרים במנוחה
    (RMR), כלומר הקצב שבו אנו שורפים קלוריות במצב מנוחה, מהווה כ-60%-70% מצריכת הקלוריות היומית ויש לה קשר הדוק למסת השרירים בגוף. שרירים צורכים הרבה יותר קלוריות מאשר שומן. ככל שמסת השרירים בגוף תהיה גדולה יותר, כך נשרוף יותר קלוריות במצב מנוחה, אפילו במהלך השינה. הסיבה לכך היא שהשרירים דורשים כמות רבה של אנרגיה על מנת להתקיים.

בעקבות הרמת המשקולות ואימונים בכלל, אתה תהיה יותר רעב, כיוון שהגוף ידרוש יותר קלוריות אבל אם תאכל נכון אתה תרד במסת השומן ולא במסת השריר.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני לא פוגע באחוזי שומן?
    מיכאל
    09/03/2010

שלום,
    יש לי שאלה ,ירדתי בעקבות אימונים ודיאטה לרמת משקל נמוכה ורמת אחוזי שומן מצויינים.
    אני יודע שכאשר רוצים לעלות במסת שריר צריך להיות במאזן קלורי חיובי ולא כמו בדיאטה.
    כעת אני רוצה לעלות במסת השריר,אך מפחד לעלות ברמת אחוזי השומן,
    איך אני נמנע ומצליח לשלב בין הדברים?

הוספת תגובה

• למיכאל

סיון דוד
    10/03/2010

אני מקווה שלא עשית דיאטה קיצונית , אלא מבוקרת, כי ייתכן מאוד שירדת ממסת שריר ולא רק משומן.
    לעלות במסת שריר עלייך לאכול מסודר, כל 3 שעות, להתמקד במזון בריא, לשים דגש על צריכת חלבונים נאותה, לצרוך דגנים מלאים, שומנים בריאים כמו אבוקדו/שמן זית/אגוזים..., והייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית מוסמכת בתזונת ספורט שתתאים לך תפריט אישי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת משקל ועצירות
    דניאל
    07/03/2010

שלום לכן,

שמי דניאל, אני בת 31 , גובה 1.64 משקל 47. ברצוני לעלות במשקל אך אני בפלונטר של עצירות כרונית ותחושת שובע מהירה.

אני צמחונית למחצה (משלבת ביצים, מוצרי חלב ומעט דגים) ו משתדלת לאכול ארוחות בריאות (לחם שיפון 100% ללא שמרים, טחינה מלאה, ירקות, פירות, גבינות עיזים). אני מאוד שבעה ממזון הבריאות הנ"ל וממש לא מצליחה לעלות. מה גם שמאז המעבר למזון הבריאות יש לי תחושה שהעצירות רק החריפה וממש אין לי תיאבון.

האם תוכלו לבנות לי תפריט לדוגמא אותו אנסה 1:1 במשך מס' שבועות ואדווח בסופם?

מה לגבי פעילות גופנית?

המון תודה מראש

דניאל

לקביעת תור
    סגירה
    תת משקל ועצירות

הוספת תגובה

• דניאל

רעות גרוס
    08/03/2010

שלום דניאל, לא ניתן לתת תפריט באתר. את שותה מספיק מים? פעילות גופנית יכולה לזרז את תנועתיות המעיים, כמו כן את צריכה לאכול לעיתים קרובות ואם אינך יכולה בגלל שובע, את יכולה לשתות שייק עשיר בקלוריות - גיינר - המשלב פחמימות, חלבונים, שומנים ויטמינים ומינרלים ואולי הוא יוכל לעזור לך לעלות במשקל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי אימון
    tamtam
    03/03/2010

שלום רב,

אני נוהגת לרוץ כ- 8 ק' ולאחר מכן חדר כושר ובימים אחרים רכיבה עצימה על אופניים למשך כשעה אני נוהגת לאכול פירות בבקרים של אחרי האימון האם יש בפירות את כול שאני צריכה לארוחה הקטנה של אחרי אימון ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי אימון

הוספת תגובה

• לאחר אימון לא מספיק לאכול פרי.

סיון דוד
    04/03/2010

תוכלי למצוא תשובה מפורטת לשאלתך ב" שאלות נפוצות" בפורום זה , תקראי את החלק של "ארוחה לאחר אימון".
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחמימות
    (:
    01/03/2010

כאשר אומרים שצריך לאכול פחמימה לאחר אימון וממליצים על קורנפלקס\לחם לבן\פרי וכו'
    האם אפשר גם יוגורט? יש אחד שאני מכירה שיש בו 29 גרם פחמימה שבעיניי זה די הרבה אז האם גם הוא נחשב לפחמימה טובה לאחר אימון לצורך התחלה של בניית בשריר והפרשת אינסולין?

ועוד משהו-האם אפשר הסבר בקשר לאכילה של פחמימות לאחר אימון גם של אירובי וגם של כוח מדוע צריך קודם פחמימה ורק בהמשך שילוב של פחמימה+חלבון?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחמימות

הוספת תגובה

• ארוחה לאחר אימון

סיון דוד
    01/03/2010

שלום
    ממליצה לך למצוא את התשובה לשאלתך ב"רשימת שאלות נפוצות" בפורום זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראתי אבל לא לזה התכוונתי

(:
    10/03/2010

אני יודעת מה צריך לאכול אחרי אימון ידוע שצריך פחמימה שאלתי האם רק קורנפלקס\פירות יעשו את העבודה או שאפשר גם לאכול יוגורט בעל 29 גרם פחמימה? שזה הרבה וגם כך לגרום לגוף הפרשת אינסולין ובהמשך לספק לו חלבון וכך השריר ייבנה טוב יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוגורט אחרי אימון

סיון דוד
    10/03/2010

הי

היגורט הוא לא פתרון טוב כיוון שיש בו פחמימה+חלבון, ולכן הפחמימה לא תתפרק מהר (כי החלבון יעכב אותה) כמו שפחמימה בלבד תתפרק. לכן זה לא פתרון טוב ואני ממליצה לאכול פחמימה פשוטה בלבד בסמוך לאימון. היגורט יכול לבוא בארוחה שאחרי האימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט יומי לנער שמשחק כדורגל
    אור
    27/02/2010

שלום לך

אשמח, אם אפשר יהיה לקבל מידע
    על תפריט יומי לנער שמשחק בקבוצת כדורגל
    כמה קלוריות ליום ומה חשוב לאכול
    תודה

אור

הוספת תגובה

• לשחקן הכדורגל

סיון דוד
    28/02/2010

הי אור
    כדי לחשב קלוריות אצטרך פרטים כמו : גובה, משקל, גיל, ומס' אימונים בשבוע

לגבי המלצות לתפריט בריא:
    -להקפיד לאכול ארוחת בוקר, צהריים וערב, ולאכול ארוחות ביניים .
    -עלייך להתמקד במזון בריא ולאכול ממגוון קבוצות המזון- דגנים, מוצרי חלב, בשר, וקיטניות, ושומנים.
    -להקפיד על צריכת חלבונים נאותה ממקורות שונים כמו: ביצים, מוצרי חלב, בשר, דגים וקיטניות.
    -להקפיד על צריכת ירקות ופירות במגוון צבעים
    -לשתות מים

בהצלחה ומחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה