מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לגבי אבקה לעליב במאסה.לירון10/07/2009
בן 15 עוד חודשים,מקבל אבקות מאחי מחו"ל בקרוב,
הוא אמר שהוא יכול לשלוח 3 אבקות,עוד לא החלטתי מה לבקש,אני בכיוון של Perfect 3000,
כי יש לי מחסור בפחמימות ולא בחלבונים,
אני שוקל 45.5
על 158,אפשר את טיפך להזמנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
רעות גרוס13/07/2009מה הבעיה עם פחמימות? לחם, פסטה, אורז ועוד. אם אתה אוכל מספיק חלבונים מהאוכל (דגים, ביצים, עוף, מוצרי חלב) אין בעיה שתוסיף לזה כמות מספקת של פחמימות, אין לך צורך באבקות חלבון. חוץ מהתזונה להעלאת מסת שריר (חשובה ביותר) חשובה תוכנית האימונים שלך.
בקשר לאבקות חלבון (ושוב, עדיף לתת עדיפות למזון), יש עשירות בחלבון (דלות בפחמימות) ואז יש להוסיף פחמימות כמו בננה למשל ויש עם יחסים מתאימים למתאמנים בין פחמימות לחלבונים (גיינר, כולל ויטמינים ומינרלים), כל אחד צורך לפי מטרותיו. חשוב לציין שאין לצרוך יותר מידי חלבון באותו ארוחה. לפי התשובה של אריה קלמן, יש לצרוך 0.8 ג' פחמימות לק"ג ו 0.4 חלבונים לק"ג לאחר אימון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי רעות-צריכה חוות דעתספורטאית08/07/2009
היי
אחרי אימון בחדר כושר בעצימות די גבוהה הכוללת אירובי (ריצה) 30 דק' ולאחר מכן עבודה על שרירי בטן,גב,רגליים רציתי לדעת האם התזונה שלאחר אימון כזה טובה
מייד בסיום האימון אכלתי 2 משמשים
ואחרי רבע שעה-20 דקות כמעט גביע קוטג' שלם (קצת יותר מחצי)+חביתה משני ביצים+כמה כפיות גבינה לבנה ו2 פרוסות לחם מקמח שיפון מלא+ירקות
אני מדברת על הארוחה הזאת בטווח הקצר שאחרי האימון,רציתי לדעת האם ארוחה שכזאת זה בסדר? יש מספיק כמות חלבון ופחמימה כדי לבנות את השרירים?
המטרה היא לעלות מסה,לעלות במשקל
אשמח לשמוע את דעתך,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לאחר אימון
אריה קלמן09/07/2009מבחינת הרכב המזון והתזמון נראה די מתאים, מבחינת הכמות יש להיחס גם למשקל הגוף.
ע"פ מחקרים נראה שקצב התאוששות מירבי ותמיכה לבניית שריר היו מיטביים לאחר צריכה של כ 0.8 גרם לק"ג של פחמימות וכ 0.4 גרם לק"ג של חלבון לאחר האימון.
חשוב לציין שיש עדיפות לפחמימות בעלות ספיגה מהירה, מזון דל שומן וחלבון איכותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות
ספורטאית14/07/2009הנתונים של כמות הפחמימה והחלבון שרשמת מתייחסים רק לטווח המיידי בחלון הזדמנויות של 45 דק' מסוף האימון שזה הכמויות שאני יצטרך לאכול? או בכללי גם לארוחת הערב שאחרי האימון?
ועוד משהו,אם אפשר בבקשה הצעות לפחמימות מורכבות? ולחבון איכותי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוקו
רעות גרוס15/07/2009הסוג העיקרי של הפחמימות המורכבות הוא העמילן, המצוי בעיקר במזונות הבאים: לחם ומוצריו, אורז, פסטה,תירס, סולת, תפוחי-אדמה וקטניות.
עמילנים בתוספת סיבים אנו מוצאים בירקות, לחם מלא, פסטה מלאה, בפתיתי דגנים, בגרעינים, בזרעים, בקטניות, באורז מלא, בגריסים, בכוסמת, בשיבולת שועל ועוד.
ההמלצה היא לאכול עמילנים, המכילים כמות גדולה יותר של סיבים.
החלבונים בעלי האיכות הגבוהה ביותר הם החלבונים מהחי : ביצה, בשר בקר, דג, חלב, מוצרי חלב, עוף. שילוב של קיטניות (עדשים, גרגירי חומוס, פול, סויה, אפונה) יחד עם דגנים (לחם, אורז) מהווים שילוב היוצר חלבון איכותי אפילו ברמה של חלבון מהחי!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ספורטאית15/07/2009תודה על ההתייחסות (:
ועוד שאלה שלא נענתה-
הנתונים של כמות הפחמימה והחלבון שרשמת מתייחסים רק לטווח המיידי בחלון הזדמנויות של 45 דק' מסוף האימון שזה הכמויות שאני יצטרך לאכול? או בכללי גם לארוחת הערב שאחרי האימון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדיםנועם07/07/2009
שלום למומחים
אומרים ששקדים זה מאד בריא.
אני אוהב שקדים בכל צורה.
מצאתי את עצמי מנשנש שקדים *טבעיים* ממש אחרי אימון כושר
השאלה שלי כמה שקדים זה בסדר לאכול אחרי אימון
האם זה נשנוש? האם זה תחליף לארוחה?
אני יודע שיש בשקדים לא מעט קלוריות לא מעט חלבונים ולא מעט פחמימות
לי הכתוב על האריזה :-)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועם
רעות גרוס07/07/2009רכיבים תזונתיים ב 100 גר' שקדים:
קלוריות: 575 קק"ל, חלבון: 21 גר', סה"כ השומן: 49 גר', פחמימות: 21 גר', סידן, אשלגן, מגנזיום, ברזל, ויטמין E.
כמו שאתה שם לב יש בשקד הרבה מינרלים חשובים אך כמות השומן (למרות שרובה שומן חד בילתי רווי - הטוב ביותר) גבוה מאוד, נוסף על כך חלבון המגיע ממזונות מהצומח נספג פחות לעומת החלבון מהחי.
כמות השקדים המומלצת לבריאות הלב וכלי הדם: 15-30 שקדים (7 שקדים מהווים קב' תחליף = 45קלוריות).
שעה עד שעה וחצי לאחר אימון תאכל ארוחה גדולה הכוללת פחמימות, חלבונים (רצוי מהחי), קצת שומנים, ירקות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהריוןg06/07/2009
שלום ,
אני בת 28 ובתחילת הריון שני - שבוע 10
בהריון הראשון המשקל ההתחלתי שלי היה 52 ועליתי קרוב ל 30 ק"ג., הגובה שלי הוא 1.60
הצלחתי כמעט להוריד את הכל בחזרה ( חוץ מ 2 ק"ג מעצבנים)..
ועכשיו אני כ"כ בהיסטריה מהעליה במשקל, שכל דבר שאני מכניסה לפה נראה לי מאד משמין.
אני סתם רוצה לתת דוגמא ובבקשה תענו לי:
יום אצלי מתנהל כך בד"כ כי אלו בנתיים הדברים שעושים לי טוב ולא בחילות.
בבוקר אני אוכלת 2 פריכיות עם 100 גר' גבינה לבנה 5% וחצי אבוקדו קטן
והמון המון ירקות, מלפפון, עגבניה, קולורבי, גזר.
בצהריים אוכלת סלט עם 2-4 חתיכות בטטה ותפו"א, סלק ביצה קשה מלפפון עגבניה.
פרי אח"כ - נקטרינה או תפוח.
או לחלופין צלחת עמוקה של מרק עוף עם אטריות.
בערב 2 פרוסות לחם לבן עם סלט מיונז (בסלט: תפו"א, אפונה, מלפפון חמוץ, גזר, ביצה קשה ומיונז 5%) 2 כפות מהסלט
או לחלופין 2 פרוסות לחם לבן עם בולגרית 5%
במשך כל היום שותה המון המון מים
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביבי
רעות גרוס07/07/2009תכתבי את השאלה בבקשה בפורום של תזונה (תזונת הריון), תודה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בקשר לתזונה...שני1602/07/2009
אני עושה אימוני כושר כמו כפיפות בטן ואופני כושר ולא בישביל שיהיו לי שרירים אלא בישביל להרזות עכשיו השאלה היא מתי אני צריכה לאכול את ארוחת הצהריים ליפני האימון או אחריו ?
ואני בת 16* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
רעות גרוס02/07/2009לאכול ארוחת צהריים לאחר האימון, לפניו (עד חצי שעה לפני) את יכולה לאכול יוגורט/פרי/פרוסת לחם עם גבינה.
כדי לרדת במשקל, תגווני בפעילות האירובי: אופניים, הליכה, שילוב הליכה וריצה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצת בוקרשטילמן רותם26/06/2009
רציתי לדעת אני לא מסוגלת לרוץ על קיבה עם פרי כמו תמר או פרי זמין אחר שטוב לריצה אני מאד רגישה בקיבתי אני קמה בארבע וחצי בבוקר ורצה כבר בחמש ורבע לאחר צום של 8 שעות בערך רציתי לדעת מה אפשר לקחת כדי שיעלה לי הדופק כי קשה לי לעלות אותו , אני רצה כל פעם כ13 -12 קלומטר, מה הפתרון?
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותם
רעות גרוס02/07/2009אוכל בכלל ופירות בפרט לא מעלים את הדופק אלא נותנים אנרגיה. חשוב לאכול משהו לפני הריצה כדי שלא יהיה פירוק רקמות (בגלל שלא אכלת 8 שעות). שתיית 1/2 כוס חלב בסדר לך לפני ריצה? אקטימל? מיץ? גם הם לא יעלו לך את הדופק אלא רק יתנו לך אנרגיה. למה את רוצה להעלות דופק? תרוצי מהר יותר הדופק יעלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ! , בבקשה.....26/06/2009
שלום !
אני בת 14 גובהי 1.69\1.70 ומשקלי 50\51 .
אני הולכת עכשיו לסוכנות דוגמניות ואני צריכה לחטב את גופי דחוף .
הבעיה הגדולה שלי היא שיש לי רגליים וישבן שמנים מאוד לעומת הבטן , למשל בבגד ים החזיה מידה 38 והתחתון 40 וגם הוא די קטן עלי , ובחולצה המידה 0 ובמכנסיים 2 . הייתי שמחה מאוד מאוד אם הייתם מייעצים לי על תרגילים להורדת הישבן והרגליים .
וגם לחיזוק שרירי הבטן כי ירדתי שישה קילו לפני שנה בערך וכניראה נשארו לי "מדלדלים" הבטן כמו בצק ואני רוצה שתיהיה חזקה ושטוחה כמו קרש , וגם כל פעם שאני אוכלת משהו הבטן מתנפחת לי האם זה קשור לשרירי הבטן הרפויים ? .
ויש לי שאלה , למה המשקל שלי תלוי במה שאני אוכלת יום לפני ? הוא תמיד יורד ועולה [שנה שעברה עשיתי דיאטה והורדתי 6 קילו] אוליי בגלל זה ? למשל אם אני אוכלת הרבה ואז יום למחורת נשקלת אני שוקלת 51 ו.. , ואם אני אוכלת קצת אז יום אחרי אני שוקלת 50 . בבקשה תעזרו לי ! תודה רבה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
רעות גרוס30/06/2009ה BMI שלך הוא 17.6, נמוך, יתכן ש % השומן שלך גבוהים כיוון שאת לא פעילה גופנית, אין לך צורך לעשות דיאטה אלא לאכול מזון בריא הכולל: ירקות, פירות דגנים מלאים, עוף, דגים, מוצרי חלב דלי שומן וכן פעילות גופנית הכוללת פעילות אירובית (הליכה, ריצה, ספינינג וכו') כ 45 דק' 4-5 פעמים בשבוע ( תפחיתי ב % שומן וכן תתחטבי) ופעילות הכוללת כפיפות בטן, את יכולה ללכת לשעורי עיצוב, תחזקי קצת את השרירים.
הבטן שלך שנראית כ"בצק" כנראה זה % שומן גבוהים ולכן תעשי פעילות אירובית ותחזקי את השרירים בכפיפות בטן.
התנפחות הבטן, הרבה פעמים קשורה לאי סבילות של מזון מסויים, חסרים אנזימי עיכול (כמו לקטאז, אנזים המפרק את סוכר החלב, כאשר הוא במחסור יש איסבילות ללקטוז והתסמינים הם נפיחות, גזים, שלשולים ועוד), לכי לרופא לבקש בדיקות אי סבילות למזונות.
לשאלה השלישית, אם תשימי את כל המזון שאת אוכלת ביום מסויים על משקל - הוא ישקול מס' קילוגרמים, ולכן כל עוד את נשקלת לפני שאת הולכת לשירותים את רואה משקל מסויים, לאחר התרוקנות, משקלך ירד, זה לא אומר שהשמנת (עלית ב % שומן) אלא יש לך כמות מסויימת של מזון במערכת העיכול לפני שהתרוקנת.
מקווה שעניתי על כל שאלותיך והבנת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמור25/06/2009
האם שתיית קפה מורידה עלייה במאסה ובשרירים וכמה מומלץ לשתות? אם זה לא מוריד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור
רעות גרוס25/06/2009תנסי לנסח שוב את השאלה בבקשה, לא הבנתי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bmi תקין ?אסף23/06/2009
שלום
אני אסף, בן 31 ומשקלי 61 קג. אני רץ ריצה קלה כפעמיים בשבוע , לפעמים שלוש, למשך חצי שעה. לעיתים זה מלווה בסטים של שכיבות שמיכה וכפיפות בטן. משתדל לאכול בריא. עפ המחשבון הBMI שלי תקין, אולם הבנתי כי לעיתים משקלו של ספורטאי הוא גבוה ואינו מעיד בהכרח על עודף שומן.בהתחשב בכך, האם הBMI שלי נמוך מידי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין:
אסף23/06/2009גובה - 1.76
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסף
רעות גרוס23/06/2009כדי לחשב BMI צריך גובה ומשקל (כיוון שלא ציינת, תחשב לבד. BMI=משקל/גובה בריבוע).
אם אתה רוצה לדעת את מצבך בדוק אחוזי שומן!! לפעמים יש בחדרי כושר או מרפאות עם קליפר. ספורטאים מתייחסים רק ל % שומן ולא ל BMI.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעות תודה
אסף23/06/2009הbmi שלי הוא 19.7
השאלה שלי, שאולי נוסחה לא נכון, היא - האם ספורטאים אשר נמצאים קרוב לגבול התחתון של המשקל התקין - מצבם רגיש יותר מאשר אדם לא ספורטאי שנמצא באותו מצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסף
רעות גרוס24/06/2009אתה ספורטאי מקצועי?
כמו שציינתי, ספורטאים לא מסתכלים על ה BMI אלא על % שומן ומסת שריר - יש מכשירים שבודקים זאת. ועכשיו השאלה מה המטרה שלך באימונים? האם אתה צריך להעלות מסת שריר, משקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני ספורטאי מקצועי
אסף26/06/2009אבל אני עושה ספורט בקביעות כדי לשמור על כושר ובריאות ונהנה מכך :)
אינני מעוניין (או לפחות לא חשבתי מעולם) להעלות מסת שריר.
אני מסיק מתשובתך שכשמציינים "ספורטאי" אז נהוג להתכוון לספורטאי מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב משקל אידיאלי לספורטאיתום23/06/2009
שמי טוב , בן 14 ואני ספורטאי בתחום הקפיצה לגובה.
גובה 1.77 , משקל 53 , אחוז שומן נמוך מאוד , מבנה צר וגבוה.
מהו המשקל האידיאלי שאני צריך להימצא בו? אני יודע שיש מחשבון BMI אבל אני משער שלספורטאים החישוב הוא אחר.
תודה מראש ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייי תום
אנונימי20/11/2009אני גם ספורטאית ואני גם בת 14
אני לא ממש יודעת איך מחשבים את המשקל הנכון לספורטאים אבל אני כן יודעת שזה לא דרך BMI
כי לספורטאים יש אחוז שרירים גדול יותר
וכמובן ששרירים שוקלים יותר משומן אז לפי מחשבון הBMI
הBMI יהיה יותר גבוה משל אנשים רגילים
אבל אני כן יודעת שכדי לדעת צריך ללכת למכון או לדיאטן/ית שמץמחים בספורט
והם יחשבו את המשקל ואחוזי השריר שיש לך
וגם לפי מה שאמרת שאתה גובה 1.77 ומשקל 53
זה די בתת משקל כי לפי מה שאני יודעת ככה אנשים בגובה 160-165 צריכים לשקול
אבל אני לא רצה למקנות כי אני לא מכירה אותך:)
מקווה שעזרתי !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתום
רעות גרוס21/11/2009לספורטאים שגופם שרירי במיוחד, מדד ה BMI אינו מתאים ולכן הם צריכים לבדוק הרכב גוף כמו מסת שומן ומסת שריר. אתה לעומת זאת, בעל % שומן נמוך מאוד ובמשקל נמוך מאוד (אם מחשבים את ה BMI שלך הוא 16.9 = תת משקל) לפי דעתי אתה צריך להעלות במשקל (חישבתי לפי BMI 20) כ 10 ק"ג ולהגיע ל 63 ק"ל. להעלות יותר במסת שריר ופחות במסת השומן. אתה בגיל ההתבגרות ולכן חשוב להקפיד על מזונות כמו מזונות עשירים בחלבון (גם כי אתה ספורטאי), סידן, ברזל, לאכול ירקות, פירות, מוצרי חלב דלי שומן, מזונות עשירים בדגנים מלאים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותת...רותם23/06/2009
היי.. אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים, אבל יש לי כמה שאלות ממש חשובות... קוראים לי רומי, אני בת 14. גובהי 1.49 (אני נמוכה..) ומשקלי 36-37 ק"ג. רציתי לדעת האם משקלי תקין (בגבול התקין) ואם לא אז לאיזה משקל רצוי להגיע בהתאם לגובה ולגיל שלי.
אני רוקדת 3 פעמים בשבוע (קלאסי 3 שעות בשבוע והיפ-הופ שעה וחצי בשבוע), בנוסף אני כל יום עושה הליכה של 6-7 ק"מ עם חברה ואני עושה תרגילים לחיטוב הבטן, הישבן והיריכיים. למרות כל התרגילים ולמרות שמשקלי נמוך יחסית-הבטן שלי שטוחה רק בבוקר, ואחרי שאני אוכלת משהו-אפילו ירק או פרי, היא מתנפחת. אין לי בעיות עיכול כלשהן.
יש לי מבנה גוף קטן ואין לי נטייה להשמנה מכל הכיוונים, אז מה אני יכולה לעשות כדי לשטח את הבטן ולהקטין את הישבן ואת היריכיים?
תודה, רומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רומי
רעות גרוס23/06/2009כמה דברים. עפי חישוב עקומת גדילה- גובה לפי גיל/משקל לפי גיל- את נמצאת באחוזון הנמוך ביותר - אחוזון 5 (יש אחוזון 5, 10, 25, 50, 75, 90, 95 - המשקל והגובה גבוהים מאוד ביחס לגיל)
ה BMI שלך (משקל/גובה בריבוע) 16.2 - אחוזון 10. לפי אחוזון 50 (הממוצע) את צריכה להיות BMI 19.2 ובחישוב, לשקול 42 ק"ג.
ולשאלות שלי, האם שאלת את חברותיך ואמך האם הבטן שלך נראית נפוחה? האם שאלת אותן אם הישבן והירכיים שלך גדולות? נראה לי שהתשובה תהיה לא, והבעיה זה פשוט בראש. כדי להוציא את הבעיה מהראש, תגידי לעצמך שכל עוד המכנסיים לא צמודות עלי, גם אם אני מרגישה נפוחה זה לא נכון, את יכולה למדוד היקפים של המותניים, ירכיים ואגן וכאשר תרגישי נפוחה או "רחבה" תמדדי את עצמך שוב ותראי אם יש שינוי בהיקפים, אם אין שינוי, תדעי שזו רק בהרגשה ולא במציאות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ,תוסף מזון מי חלבון גבינה נקי בלי קטל18/06/2009
,תוסף מזון מי חלבון גבינה נקי בלי קריאטין או כל תוסף אחר ,זהו דבר שיכול להזיק לבריאות?
והאם זה נכון שאם אני אפסיק בבת אחת את האימונים השרירים יהפכו לשומן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטל
אריה קלמן18/06/2009תוסף חלבון כשלעצמו אינו מזיק, אבל הכל תלוי בכמות.
תאי שריר אינם הופכים לתאי שומן ולכן שריר אינו הופך לשומן או להפך.
מה שכן יכול להתרכש זה מצב בו תאי השריר מפחיתים מגודלם עקב הפסקת שגרת האימונים, במידה ונמשיך לצרוך מזון כפי שאכלנו בתקופת האימונים נשמין.
מכאן הגיע המיתוס ששריר הופך לשומן.
אם זאת ניתן להפסיק להתאמן ולרדת במשקל ללא עליה קיצונית במסת השומן הכל תלוי בתזונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט ותזונהמלי15/06/2009
היי אני בת 31 במשקל של 66 גובה 1.73 ת אני מתאמנת כבר שלושה חודשים במכון כושר 3-4 פעמים בשבוע , יום ו שנים עושה הליכה או המכשיר האלימפי , + שני שיעורי עיצוב ואירובי , ויש שבועות שמוסיפה עוד יומים הליכה , סידור האוכל שלי הוא , 2 פרי עם יוגורות 1.5 % בסביבות שעה עשר , בשתים אני אוכלת סלט עם טונה , או גבינה לבנה 2-3 פרוסות לחם קל , ובסביבות חמש אוכל ארוחה מבושלת , נמנעת הרבה מלאכול מתטקים או מטוגנים ,אחרי אימון , לפעמים אוכלת פרי או אוכלת 2 פרוסות לחם עם גבינה , אך אני דווקא מרגישה שזה לא בסדר לאכול אחרי אימון ובמיוחד שזה בלילה , ויש כאלו סופי שבוע שאני לא מקפידה אך גם לא משתוללת, עד עכשיו הצלחתי להוריד במשקל 1.5 ק"ג , אני רוצה להוריד עוד , ולא יודעת האם כדאי לוסיף פעילות הגופנית יותר ומה צריך לאכול אחרי ולפני אימון אם בכלל ??.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ופעילות גופנית
אריה קלמן18/06/2009כשעה וחצי, שעתים לפני האימון מומלצת ארוחה המכילה פחמימות וחלבונים. יש להימנע מצריכת שומן גבוהה בארוחה שלפני האימון. שומן גורם להאטת קצב ספיגת המזון ויכול לגרום להרגשת מלאות וחוסר נוחות בזמן האימון.
מומלץ לצרוך מזונות המכילים פחמימות בעלות ספיגה איטית בארוחה זו. פחמימות אלו ישמשו בזמן האימון כמקור לאנרגיה ויתרמו לאימון אפקטיבי יותר. מקור טוב לפחמימות בעלות ספיגה איטית הם הדגנים המלאים המכילים עמילן וסיבים תזונתיים.
מטרת החלבונים בארוחה זו היא להקטין את פירוק השריר בגופינו בזמן ולאחר האימון הגופני.
לא כדאי להגזים בכמות המזון בארוחה זו משום שמנה גדולה מדי יכולה לגרום להרגשת מלאות ועייפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספר בתזונהרומי12/06/2009
שלום,
עם כל הניסיון שיש לכם הייתי רוצה לבקש שתמליצו לי על ספר טוב בתזונה, משהו שמבוסס על מחקרים..... תזונה למטרת ירידה במשקל, שילוב עם כושר, מה מומלץ לאכול בשילוב עם מה? למה למשל דיאטות שונות מביאות לתוצאות שונות?< במה זה תלוי? וכו'
אני סטודנטית שנה ראשונה במדעי התזונה והייתי רוצה להרחיב את הידע שלי בתחום תודה מראש
נ.ב
אם אתם לא רוצים לפרסם את שם הספר פה, אשמח לפנות אליכםם במייל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רומי
רעות גרוס14/06/2009יש המון ספרים בתזונה, אבל לא כל הספרים מתמקדים בכל מה שכתבת. גשי לספריה באוניברסיטה ובדקי את הספרים שמתאימים לך. יש גם המון חומר שניתן ללמוד ממנו באינטרנט, כל הזמן יש מחקרים חדשים וכל הזמן צריך להתעדכן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבים תזונתיים ורב כוהליםיובל המבולבל11/06/2009
בתור ספורטאי הומלץ לי לצרוך 30 גרם פחמימות לשעת פעילות מאומצת(רכיבת אופני כביש).
שמתי לב שברוב חטיפי האנרגיה כתוב (לדוגמא)-70 גרם פחמימות מתוכם 10 גרם סיבים תזונתיים ורב כוהלים.
או שכתוב 70 גרם פחמימות 10 גרם סיבים תזונתיים 3 גרם רב כוהליים.
שאלתי היא זו-
אני יודע שבסיבים תזונתיים למרות היותם פחמימות הם נטולי קלוריות והרב כוהליים הם סוג של סוכרוז בעל 2.5 קלוריות.
אז איך אני אמור לחשב את הפחמימות שאני צורך? האם בתוך 30 הגרם פחמימות
גם הסיבים התזונתיים חסרי הקלוריות והרב כוהליים נחשבים?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובל
רעות גרוס14/06/2009סוכרים רב כהליים הם ממתיקים הנכללים בקבוצת הפחמימות. יתרונם בכך שהם מספקים פחות קלוריות (בממוצע 2.5 קלוריות לגרם, לעומת 4 קלוריות לגרם שמספק סוכרוז), ושהם גורמים לעליה מתונה יותר בסוכר בדם בהשוואה לסוכרוז. מבחינת ספירת פחמימות יש להפחית מסך הפחמימות במזון מחצית מכמות הסוכרים האלכוהולים. לדוגמא חטיף המכיל 15 גרם פחמימות, מתוכם 8 גרם רב כהלים, כמות הפחמימות שהוא מכיל היא: 11=15-4 גרם.
צריכת כמות גדולה של רב כהליים אינה מומלצת כיוון שהדבר עלול לגרום לשילשול.
הסיבים התזונתיים מוגדרים כתרכובות פחמימתיות שמקורן צמחי, ושאינן עוברות עיכול (- פירוק כימי כהכנה לספיגה לגוף) במעי-הדק של האדם. הסיבים התזונתיים מתפרקים בחלקם על ידי החיידקים שבמעי-הגס של האדם בתהליך התססה (פרמנטציה).
ולכן כן לחשב את הסוכרים הרב כהליים בכמות הפחמימות אך סיבים תזונתיים לא מתפרקים במע' העיכול העליונה (קיבה, תרסריון ומעי הדק) ולכן לא נספגים במעי הדק, אלא רק במעי הגס למצע ואנרגיה לחיידקים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)