מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיטוב הגוףיובל16/03/2011
שלום
אני רוצה לחטב את הגוף שלי אין לי כל כך עודף משקל אבל בכל זאת הייתי רוצה להוריד את אחוזי השומן
אני מתאמן בין 3-5 פעמים בשבוע בחדר כושר משקולות ורץ חצי שעה
בתקופה הזו אני לא רץ בגלל שברי מאמץ אבל מתאמן בחד"כ
התפריט שלי:
בבוקר אני שותה כוס תה בלי סוכר עם 3-4 עוגיות ללא סוכר שאמא שלי מכינה
בצהריים אני אוכל בבסיס מנת בשר 2 כפות פחמימות(אורז,קוסקוס)וסלט ירקות ואחרכך פרי
בימים שאני חוזר(אני חייל) הביתה אני אוכל בין ארוחת צהריים לארוחת ערב יוגורט עם גרנולה ותפוח 1
וארוחת ערב ביצה,גבינה,סלט ירקות,2-3 פרוסות לחם מלא ואבוקדו
האם אפשר להוסיף לתפריט הזה עוד משהו?האם הוא בסדר ואם התמדה אוכל לראות תוצאות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוב הגוף - תגובה
רעות גרוס27/03/2011גם בבוקר הייתי מוסיפה חלבון כמו כוס חלב, 1/2 קוטג' עם פרוסת לחם.
בערב תאכל לפחות 100 גרם גבינה או 1/2 טונה + ביצה.
אם אני מבינה נכון, כרגע אתה לא רץ ולא עושה אירובי, בכל זאת הייתי ממליצה לך לעשות אירובי באופניים או במכשיר סקי (אתה לא מרים את הרגל ולכן אין לך לחץ על העצמות כמו בריצה) כ 30-45 דק'.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד משהו קטןספורטאית13/03/2011
אני יודעת שאפונה, שעועית, גרגרי חומוס, פול, עדשים נקראים קטניות.
השאלה שלי היא אם הן תחלופה לפחמימות, או לצרוך אותם בארוחת צהריים יחד עם מנת חלבון וגם פחמימות מסויימות דוגמת אורז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו קטן - תגובה
סיון דוד13/03/2011קיטניות שייכות למשפחת הפחמימות , אך מכיוון שמכילות חומצות אמינו בכמות גבוהה יחסית ניתן לאכול אותן כתחליף לחלבון בארוחה אם מוסיפים להן דגנים.
אז יש לך 2 אפשרויות לקבל חלבון בארוחה:
1.לצרוך פחמימות + מנה בשרית/דג
2.לשלב דגנים+קיטניות בארוחה ללא בשר
בכל מקרה קיטניות עשירות בסיבים תזונתיים ואת יכולה להוסיף אותן לכל ארוחה, אך קחי בחשבון שהן מכילות פחמימות בכמות גדולה יחסית לקבוצת הדגנים ולכן אכלי בכמות מדודה ולא באופן חופשי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד
ספורטאית13/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבוןדוד11/03/2011
אני מתאמן 4 פעמים בשבוע בחדר כושר. המטרה שלי היא לגדול, אבל לא בהגזמה (לא באדיבילדר).
אני אוכל ביום משהו בין 120-140 גרם חלבון והייתי רוצה במקום לאכול אחרי אימון קופסת קוטג'/טונה בתור מקור לחלבון פשוט לקחת אבקת חלבון וכך להקל עליי וגם פשוט לקבל חלבון נטו (בנוסף לפחמימות שאני אוכל עם החלבון- בננה/כמה פרוסות לחם)
ההורים שלי מודאגים שזה לא טבעי ויכול לפגוע בגוף, ובגלל זה אני רוצה שתסבירו להם שזה טבעי ולא משהו שרע לגוף, וגם את הכמות שצריך לקחת, מתי וכל שאר הדברים שצריך לדעת.
[בנוסף לחלבון אני אוכל מספיק פחמימות לפי מה שהבנתי מאתרים שונים, אבל אשמח אם תסבירו גם על הנושא הזה, ובכלל מה כדאי וצריך לאכול]
אני בן 17 , 1.82 מטר , שוקל 70 קג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קטנה
דוד11/03/2011לפי המשקל שלי והגובה מה לדעתך כדאי יותר שאני אקח - גיינר או אבקת חלבון?
יש לי מבנה גוף רזה, ולמרות שעליתי במשקל מאז שאני בחדר כושר, עדיין אני לא רואה על עצמי שעליתי במשקל, ואם אני לא טועה גיינר גם עוזר בעלייה במשקל.
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה - תגובה
רעות גרוס14/03/2011אבקות חלבון (WHEY PROTEIN) וגם גיינר לא מזיקים לבריאות.
בגיינר יש כבר את הפחמימות, ויטמינים ומינרלים כך שאתה לא צריך להוסיף פחמימות נוספות. ה WHEY PROTEIN מכיל בד"כ רק חלבון מי גבינה (נספג מצויין בשרירים לאחר אימון) ולכן צריך להוסיף פחמימה.
תבחר את מה שנוח לך יותר. אתה יכול לגוון כמה פעמים לאחר אימון לקחת אבקת חלבון ובשאר הפעמים לקחת קוטג'.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנת שומןספורטאית09/03/2011
יש לי שאלה בנוגע למנת שומן בארוחה.
אם אני מכינה שקשוקה לארוחת ערב עם כפית שמן זית אחת. ז"א שאת המנת שומן של אותה הארוחה כבר 'לקחה' הכפית שמן זית ? או שאני יכולה לשים כף טחינה בסלט ואז זאת תהיה המנת שומן שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנת שומן - תגובה
סיון דוד13/03/2011השערתך הראשונה היא הנכונה... מנת השומן כבר נמצאת בכפית שמן שהוספת לשקשוקה. אם תוסיפי טחינה לארוחה תקבלי 2 מנות שומן בארוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בתפריט לעלייה במסהדני.א07/03/2011
שלום אני מתאמן כבר כמה חודשים ורציתי לדעת עם התפריט הזה מתאים לעלייה במסה ועם לא מה חסר בו, או מה אפשר להחליף בו
תפריט:
בוקר-10:00
-כוס וחצי חלב 1%
-6 כפות גדושות קוואקר(60 ג'ר)
צהריים-14:00
-200 ג'ר חזה עוף ליפני בישול
-כוס אורז מלא\תפוח אדמה גדול\פסטה
-סלט ירקות גדול
ליפני אימון-17:00
-2 מנות פרי
אחרי אימון-20:00
-4 תמרים
-2 כוסות חלב 1%
-3 פרוסות לחם אחיד
-קופסא אחת טונה במים (100 ג'ר)
-2 ביצים קשות
-גבינה לבנה למריחה
-יוגורט 1.5%
-סלט ירקות גדול
קצת נתוניים אישיים
גובה-1.80
משקל-69
גיל-18
אינני מתאמן מתחיל אלה אני מאתמן כבר כמה חודשים
אשמח עם תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דני.א07/03/2011שחכתי להוסיף-אני מאתמן בתכנית AB כ 4 פעמים בשבוע משקולות, ופעמיים בשבוע אירובי ב 20 ד'ק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהספורטאית06/03/2011
נניח ואני עכשיו שומרת על המשקל ואוכלת מסודר ובריא בין 1200-1500 קלוריות ביום, ובו בעת שומרת על פעילות גופנית פעילה משהו כמו 3-4 פעמים בשבוע הליכה של כשעה.
השאלה שלי היא: האם כשאפסיק לעשות פעליות גופנית אני אעלה במשקל?
כדי שזה לא יקרה אני אצטרך להקטין את רמת הקלוריות?
ממש ממש מעניין אותי לדעת.. אשמח לתשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה - תגובה
רעות גרוס06/03/2011בעיקרון כן. אם ירדת במשקל או שבעזרת הפעילות הגופנית את שומרת על משקל קבוע, כשתפסיקי בפעילות הגופנית את עלולה לעלות במשקל אלא אם כן תפחיתי בקלוריות (1200 קלוריות ליום ולא 1500 קלוריות). אם תמיד היית רזה יתכן שלא תעלי במשקל בעיקבות הפסקת הפעילות הגופנית אך אין ספק שתעלי ב % השומן אם תמשיכי לאכול כמו היום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לאבקה לעלייה במסהאורח02/03/2011
שלום,
האם הגיינר pro mass מסוכן באיזה דרך לבריאות?
והאם הוא יעיל לעלייה במסה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לאבקה לעלייה במסה - תגובה
רעות גרוס03/03/2011הגיינר לא מסוכן לבריאות, הוא יכול לעזור לעליית מסת שריר. לא תמיד חייבים אבקת חלבון, אם אתה אוכל מספיק חלבון באוכל שלך, אינך צריך לצרוך גם את האבקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לתפריטספורטאית02/03/2011
ברצוני לרשום כאן דוגמא של תפריט וארצה לדעת האם הוא טוב ומזין ומספיק או שמא חסרים בו דברים:
ארות בוקר: 2 פרוסות דגנים קל מקמח מלא+2 כפות קוטג' 3%+רבע עגבניה+נס קפה
ביניים: תפוח+חטיף אנרגיה (לא מעל 100 קל' ליחיד)
צהריים: 3 כפות אורז+ חזה עוף+סלט ירקות+ כף טחינה (לעיתים גם אפונה או שעועית)
ביניים: 2 תמרים
ערב: 2 פרוסות דגנים קל מקמח מלא+2 כפות גבינה 5%+ ביצה+סלט ירקות+כף בוטנים מרוסקים (או כף אבוקדו)
לילה: תפוח+ מעדן אקטיביה (לעתים רק פרי בלי המנת חלבון... או האם המנת חלבון הכרחית לארוחת הלילה? )
ראוי לציין שאני 1.60 במשקל 50.
רוצה לשמור על הבריאות ולאכול נכון. עליי להוריד משהו? להוסיף משהו.?
מחכה לתשובה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לתפריט - תגובה
סיון דוד05/03/2011שלום
התפריט נראה בסדר אך הייתי מורידה מנה אחת של פרי ... 4 מנות פרי ליום זה הרבה וההמלצה היא לא יותר מ-3 ליום. היוגורט אינו הכרחי לארוחת הלילה אם אינך רעבה בלילה, אבל לא הייתי מוותרת עליו ואת פשוט יכולה להעביר אותו לארוחת ביניים .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ועלייה במסת שריריוני01/03/2011
שלום. אני מתאמן קבוע (יותר משנה) 2-3 פעמים בשבוע אירובי ריצה כל פעם 5 ק"מ ריצה במהירות בינונית ואחר כך אימוני כוח בערך שעה. אני בן 22, שוקל כרגע 69. מאז שהתחלתי להתאמן הורדתי מהשומן והעלתי בשרירים, אבל בזמן האחרון שמתי לב שדי נתקעתי באותו מצב. אני רוצה להעלות במסת שריר. חישבתי שאני אמור לצרוך ביום כ-120 גרם חלבון, אבל בלי אבקה אני לא רואה איך אפשר להגיע לכמות הזאת. יוצא שאני צורך כחצי מזה ממזון בלבד ללא תוספים.אני מציין שאני לא מונע מעצמי מתוקים, אבל זה במידה, ומשתדל לצרוך שומן בריא.
האם לקנות אבקת חלבון? אולי אבקת חלבון לעלייה במשקל?
האם צריך לשנות איכשהו את האימון? אולי להשאיר כרגע את האירובי בצד ולהתרכז בכוח כדי לראות יותר תוצאות של בניית שריר? אשמח לתשובה מפורטת. תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין מחכה לתשובה! תודה
יוני03/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי זה רלוונטי לתשובה- גובה 175
יוני05/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה ועלייה במסת שריר - תגובה
סיון דוד05/03/2011הי יוני
בפורום זה אין מקום לבניית תפריט אישי ואני ממליצה לך להיפגש עם דיאטנית מוסמכת שתתאים לך תפריט שיעזור לך להגיע למטרותיך. אני כן יכולה לענות לך שבתור התחלה מספיק שתגיע ל- 100 גר' חלבון ביום. כמות כזו של חלבון בהחלט ניתן לקבל מהמזון בלבד ללא צורך בתוספים. אני אישית לא נתקלתי בקשיים כשנדרשתי להרכיב תפריט כזה ללקוחות שלי....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהספורטאית01/03/2011
קודם כל היי! אני אוהבת לקרוא ולגלות דברים חדשים תודה לשאלות ולתשובות שמתפרסמות כאן.
אז ככה: נניח ואני מתעוררת בשעה 9 ומחליטה לאכול 2 תמרים/חטיף אנרגיה/בננה ואז אחרי 30-45 דק' בערך יוצאת להליכה בת 50 דק, שלאחריה אני מגיעה הבייתה ועושה כפיפות בטן קצת ועוד כל מיני תרגילי כח שונים לחיזוק הירכיים.
חצי שעה לאחר האימונים אני כבר אוכלת ארוחת צהריים טובה שמשלבת פחמימות+חלבונים+שומנים וירקות. (דוגמא: חזה עוף+3 כפות אורז/ 2 פרוסות לחם מלא+כף טחינה+סלט ירקות. לפעמים גם קצת אפונה או שעועית אם יש )
השאלה שלי ה יא כזאת: האם בארוחת הביניים בין ארוחת הצהריים לבין ארוחת הערב אני צריכה לאכול רק פחמימה+פרי או שאני יכולה נניח לאכול מעדן אקטיביה 1.5% + חטיף אנרגיה/ כוס ברנפלקס ובנוסף גם פרי? (כי להזכיר לא אכלתי ארוחת בוקר, רק מן פחמימות קטנות לפני האימון).
מקווה שהשאלה שלי מובנת. מחכה לתשובה בקוצר רוח.
תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
רעות גרוס01/03/2011בהחלט כדאי שתאכלי חלבון עם פחמימה, לדוג': יוגורט + פרי, פרוסת לחם + גבינה, כוס חלב + חטיף אנרגיה, מעדן + ברנפלקס וכו'.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.. עוד משהו קטן..
ספורטאית02/03/2011האם אכילה של פרי כמו תפוח לאחר ארוחת בוקר כמו למשל 2 פרוסות לחם + 2 כפות גבינה + כף אבוקדו וקצת ירקות, יפריע לעיכול? או שזה בסדר לאכול אותו לאחר הארוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.. עוד משהו קטן.. - תגובה
רעות גרוס02/03/2011מבחינתי אין כל בעיה, אולי לנטורופתים או או לרפואה הסינית יש הסתגויות, מנסיוני, אין כל בעיה לאכול פרי לאחר ארוחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבון מומלצת.שחף28/02/2011
שלום, אני מחפש אבקת חלבון מומלצת טעם לא ממש מעניין אלא מומלצת מבחינה התוכן... ובעלת פיקוח כל שהוא אם קיים דבר כזה על הנישה הזאת של המוצרים בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת חלבון מומלצת. - תגובה
רעות גרוס28/02/2011כל אבקות החלבון WHEY PROTEIN שנמכרות בחדרי כושר הן פחות או יותר אותו הדבר, אין מומלץ יותר. לדעתי לא צריך לקנות אבקות "מפוצצות מרכיבים" סתם יעלה יקר יותר, אבקת חלבון של מי גבינה היא בעלת ספיגה גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חובה לאכול אחרי ריצה?אהרון27/02/2011
שלום רב,
לפני כשנתיים פתחתי בדיאטה שבעקבותיה ירדתי כ-25 ק"ג ומצליח לשמור כבר שנה.
אני מקפיד שלא לאכול כלום לאחר 6 בערב (חוץ מיום ו') וכן מקפיד לרוץ כ-15 ק"מ מצטברים מדי שבוע.
מאחר והריצות מתבצעות בעיקר בלילה רציתי לשאול האם ישנה בעיה בעובדה שגם לאחר הריצות אינני אוכל כלום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חובה לאכול אחרי ריצה? - תגובה
רעות גרוס28/02/2011תאכל יוגורט + פרי / כוס חלב עם קצת ברנפלקס / פרוסת לחם עם גבינה וביצה קשה אם אתה לא רוצה לאכול הרבה, חשוב לאכול גם משהו קטן כדי שלא יהיה פירוק שריר (וכך חילוף החומרים יואט לאורך זמן).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט וטבעונותמירב27/02/2011
שלום,
בשנה האחרונה אני מנהלת אורח חיים טבעוני.
אני מתאמנת בפילאטיס פעמיים בשבוע ואימון כוח אחד בשבוע ואחריו כ-20 דק אירובי (ריצה הליכה)
משתדלת בדופק 160-170.
מתכננת להתחיל בקרוב אימוני קטלבלס.
כפי שמופיע בשאלות נפוצות לפני האימון כוח אני אוכלת פרי אך אחרי האימון אני לא יודעת מה לאכול כחלבון.
בעיקרון אני מקבלת חלבונים מירקות ירוקים או משילוב של קטניה עם פחמימה מורכבת
,(נגיד קינואה עם שעועית או עדשים).
מהי המלצתך?
אני מעוניינת בשמירה על המשקל ובחיטוב השרירים הקיימים.
והאם יש המלצה גם מה לאכול אחרי אימון פילאטיס שהוא אימון אנאירובי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט וטבעונות - תגובה
רעות גרוס28/02/2011מוצרי חלב. מחקרים הראו שכוס חלב לאחר אימון משקולות עוזר בבניית שריר.
לחם עם קוטג' / גבינה, ביצים (אני מקווה שאת אוכלת מוצרי חלב וביצים...), טופו, אם לא, שילוב דגנים עם קיטניות כמו שציינת, זה הפתרון בשבילך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרם לק"ג חלבוןיעל24/02/2011
מהי ההנחיה באימון סיבולת של שעה וחצי 3 פעמים בשבוע - לכמות חלבון ליום ברמה של גרם לק"ג משקל גוף? מדובר בבן 18 שמתאמן לקראת הצבא. האם זה ישתנה במידה ויעשה אימון כל יום?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרם לק"ג חלבון - תגובה
רעות גרוס24/02/2011לא. בדר"כ אדם שלא עושה פעילות גופנית צריך לצרוך 0.8 גר' חלבון לק"ג גוף, בנך בן ה 18 יכול לצרוך 1.2 גר' חלבון לק"ג גוף כיוון שהוא מתאמן אירובי, אין צורך ביותר חלבון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון מאוחרשחר23/02/2011
שלום, בזמן האחרון יוצא לי ללכת להתאמן בשעות הערב המאוחרות..
כך שאני מסיים את האימון, אוכל את החלבונים (2 קופסאות טונה..) וכמעט חצי שעה אח"כ הולך לישון..
השאלה אם זה בריא? האם החלבון מתעכל כמו שצריך (הכוונה נספג בשריר או איך שזה פועל)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון מאוחר - תגובה
רעות גרוס24/02/2011שלום שחר, 2 קופסאות טונה = כ 60 גרם חלבון זה הרבה מידי לארוחה אחת (הגוף סופג פחות או יותר 30 גרם חלבון בארוחה), החלבון העודף מתפרק, חלקו יוצא (ויכול ליצור עומס על הכליות) וחלקו נאגר בתאי השומן (עובר תהליך לשומן).
ללכת לישון לאחר ארוחה זה לא עניין של בריא, בזמן השינה מערכות הגוף (ובכללם מער' העיכול) מעיטים את פעולתם, כך שהספיגה איטית יותר, יש ספיגה אבל היא איטית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)