פורום תזונת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד שומני
    יעקב
    13/01/2010

שלוןם
    מבקש לדעת מה זה כבד שומני ? בבדיקה US
    כלוסטרול 180
    גלצרדים 140
    גובה /משקל 180/123
    נשאלת השאלה שוב מה זה כבד שומני ?ממה הוא נוצר? וכיצד ניתן לטפל בזה כמובן ללא תרופות
    יעקב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני

הוספת תגובה

• יעקוב

רעות גרוס
    13/01/2010

מחלת כבד שומני מוגדרת כהצטברות שומן בתאי הכבד, החורגת מהכמות הנורמלית, העומדת על חמישה אחוזים. הצטברות השומן בתאי הכבד מתרחשת כאשר מסיבות שונות כמות השומן הנכנסת לכבד עולה על כמות השומן היוצאת ממנו. טריגליצרידים הינם סוג השומן העיקרי המצטבר בתאי הכבד, אך לעיתים יש גם הצטברות של סוגי שומן אחרים כולל כולסטרול.

שכיחות התופעה באוכלוסייה הכללית עומדת על 30% ואילו בקרב בעלי משקל עודף עולה השכיחות למימדים מדאיגים של עד 60%.

כ-20% מהלוקים בה יפתחו מחלת כבד כרונית, בחמישית ממקרים אלו תתפתח המחלה לשחמת הכבד או יתפתחו גידולים בכבד, דבר העלול להביא אף להשתלת כבד.

עכשיו אליך, האם עשית בדיקת US? כולסטרול וגליצרידים גבוהים יכולים לגרום לכבד שומני אבל לא רק. אתה נמצא במצב של השמנה (משקל 124, נכון?) BMI 38!! זה כבר מסוכן מאוד למחלות מטבוליות כמו מחלות לב, סכרת ( תבדוק Glocose), אי ספיקת כבד ועוד.

הטיפול הטוב ביותר הוא ירידה במשקל!!! תיגש לדיאטנית שתבנה לך תפריט אישי וכן פעילות גופנית של לפחות 4 פעמים בשבוע. ירידה במשקל תוריד לך את כל המדדים (כול', גליצרידים ועוד).

בקש מהרופא בדיקות דם תקופתיות: כולסטרול, טריגליצרידים, גלוקוז, תפקודי כבד (אנזימים) וגש לעבודה.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כבד שומני

יעקב
    13/01/2010

שוב שלום רב
    1עשיתי בדיקת US של הכבד ( בגלל שהתוצאות של האנזמים של הכבד היו פי 2 בערך 60 ) נמצא תקין מלבד כבד שומני .
    2. סוכר 97
    3 איזה דברים חיונים לכבד .
    אני שמעתי לדוגמא של מיץ לימון. ושמן זיית טובים לכבד יש לך עוד המלצות .
    4. ממליצה אולי בנוסך לדיאטקנית ללכת לנרפולגית?
    בברכה
    יעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כבד שומני

יעקב
    13/01/2010

שוב שלום רב
    1עשיתי בדיקת US של הכבד ( בגלל שהתוצאות של האנזמים של הכבד היו פי 2 בערך 60 ) נמצא תקין מלבד כבד שומני .
    2. סוכר 97
    3 איזה דברים חיונים לכבד .
    אני שמעתי לדוגמא של מיץ לימון. ושמן זיית טובים לכבד יש לך עוד המלצות .
    4. ממליצה אולי בנוסך לדיאטקנית ללכת לנרפולגית?
    בברכה
    יעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעקב

סיון דוד
    13/01/2010

תזונה מתאימה לכבד שומני :

1. מיעוט אכילת שומן, ובעיקר שומן רווי.
    2. מיעוט אכילת מזון מתוק עשיר בסוכר (כולל פירות).
    3. הקפדה על תפריט מאוזן ופעילות גופנית- כפי שרעות המליצה, מינימום 4 פעמים בשבוע.
    4. שים לב: מומלץ להמעיט בצריכת אלכוהול כיוון שכבד שומני רגיש באופן מיוחד לנזקיו.
    5. וכמובן- ירידה מתונה במשקל: הורדת 10% מהמשקל ההתחלתי תביא לשיפור ואיזון ברמות אנזימי הכבד בדם וירידה בכמות השומן בכבד!!
    הימנע מדיאטות דרסטיות הגורמות לירידה מהירה במשקל, שכן מחקרים הראו שהן מזיקות לכבד ואף עשויות לעודד דלקת.

צא לדרך ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון לאחר פעילות ספורטיבית
    dalia
    09/01/2010

שלום לכן בנות,

בני בן ה-15 מתאמן בחדר כושר 5 פעמים בשבוע, ובני בן ה-14 מתאמן בכדורגל 4 פעמים בשבוע,

ברצוני לשאול לגבי תפריט עשיר המכיל חלבונים שאוכל לתת להם לאחר האימון,
    אשמח אם תייעצו לי כי להם נמאס מאכילת טונה וסלט. לפעמים אני מגוונת להם חזה עוף בצלי.

אם יש לכם מה להציע אשמח מאד
    תודה על התייחסותכן
    בברכת שבת שלום
    דליה

הוספת תגובה

• שלום דליה

סיון דוד
    09/01/2010

האם אפשר לדעת מה אוכלים ילדיך לפני האימון? האם הם מספיקים לאכול ארוחה מלאה המכילה חלבונים ופחמימות או שהארוחה העיקרית אצלם היא לאחר האימון?

ארוחה גדולה מומלץ לאכול כ-3 שעות לפני אימון, ואילו ארוחה קלה עד שעה לפני האימון. לאחר האימון מומלץ להקפיד על ארוחה המכילה חלבונים +פחמימות וכמובן תמיד להוסיף ירקות.

דוגמאות לארוחה המכילה חלבונים:
    1. קציצות מהודו אדום + תפוחי אדמה או בטטה
    2. מאפה בצק ממולא בקר כתף (=בקר עשיר בחלבון ובברזל, דל שומן וממולץ מאוד)
    3. ספגטי בולונז עם בשר הודו אדום טחון
    4. שילוב של דגנים (אורז, איטריות, קוסקוס...) עם קיטניות (שעועית, עדשים, גרגרי חומוס..) כמו לדוגמא - גרגרי חומוס+חיטה שלמה או אורז+עדשים. הקיטניות עשירות בחלבון והשילוב של דגן עם קטניה נותן חלבון מלא.
    5. מה לגבי דגים בתנור? הם מכילים כמות חלבון יפה מאוד ומומלץ לגוון ולא לצרוך רק דג טונה משומר אלא דג טרי אפוי בתנור (משרד הבריאות ממליץ לא לצרוך יותר מ-3 מנות דג בשבוע בשל תכולת הכספית שבדגים)
    6. מאכלים חלביים: קוטג', גבינה לבנה, יוגורט + סלט תירס (התירס הוא פחמימה)
    וכמובן ביצים !!! ביצה מכילה חלבון בעל ערך ביולוגי מירבי ומומלצת מאוד לעוסקים בספורט.

אשמח אם תעני על שאלתי כדי שאוכל להדריך אותך בהתאם
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזונות עטירי חלבון ודלי שומן?
    אלעד
    06/01/2010

שלום רב,
    אני מתאמן 4 פעמים בשבוע.

3 אימוני כוח של שעה ולאחר מכן אירובי(ריצה- 4.5 ק"מ) חצי שעה.
    אימון אירובי- שחיה שעה ורבע-וחצי.

עיקר הפוקוס שלי בבניית מסת שריר אפקטיבית אך גם עיצוב הגוף וירידה באחוז שומן.

התוועצתי עם דיאטנית ויש לי 3 ארוחות סדירות ובריאות ומהבחינה הזאת הכל בסדר.

לרוב לאחר אימון אני אוכל(אחרי 20-25 דק'): טונה(28 גרם חלבון החיוניים אחרי אימון) בלחם שיפון/לחם דגנים וכו' בתוספת ירק(גזר או סלט קטן)

רציתי לדעת מה עוד דל שומן ויכול לספק כמות חלבון מספקת(26-28 גרם) שניתן לאכול אחרי האימון?

תודה מראש,
    אלעד

הוספת תגובה

• חלבונים דלי שומן במזון

סיון דוד
    06/01/2010

שלום אלעד,
    לבקשתך,דוגמאת למזונות המכילים חלבונים:
    250 גרם (=גביע) קוטג' או גבינה 3% מכילים כ-27 גרם חלבון
    100 גרם חזה עוף/הודו (משקל לפני בישול) מכילים 22-24 גרם חלבון
    100 גרם דג (לפני בישול) מכילים 25-30 גם חלבון
    מה לגבי ביצים? ביצה מכילה חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, חלבון מלא המומלץ מאוד במיוחד למתאמנים, אמנם ביצה מכילה רק 7 גרם חלבון אך אם תשלב ביצה שלמה+חלבון נוסף + חצי גביע קוטג' בארוחה תקבל כמות יפה של כ-24 גרם חלבון .
    בהצלחה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חילוף חומרים נמוך
    רון
    05/01/2010

אני מתאמנ פעמיים בשבוע בחדר כושר ולא מצליח לרדת במשקל. בבדיקה שעשו לי בחדר כושר התגלה כי יש לי BMR נמוךץ איך אוכל לשפר אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    חילוף חומרים נמוך

הוספת תגובה

• קצב חילוף חומרים

סיון דוד
    05/01/2010

דבר ראשון אני ממליצה להוסיף לפחות 1-2 אימונים בשבוע אם אתה רוצה לרדת במשקל, אלא אם כן במהלך יום עבודתך אתה פעיל מאוד.
    ישנם מספר כללים על מנת לשפר את קצב הוצאת האנרגיה במנוחה(BMR ):
    1 לאכול ארוחת בוקר תוך שעה מזמן שקמים (ולא מתוק על הבוקר)
    2. לאכול 3 ארוחות עיקריות וארוחות ביניים כמו יוגורט או פרי בין הארוחות.
    3. לא לאכול שעתיים לפני השינה
    4. לישון לפחות 7 שעות בלילה
    5. לאכול מזון מלא, טבעי וטרי וכמה שפחות מעובד
    6. להרבות בפעילות גופנית במהלך היום כולו

יש עוד אבל בינתיים תנסה לעבוד על אלה ומקווה שתראה תוצאות תוך מספר שבועות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיוון

רון
    05/01/2010

תודה על תגובתך המהירה.....
    מה את ממליצה לאכו על הבוקר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת בוקר

סיון דוד
    05/01/2010

חביתת ירק+ לחם שיפון + ירקות
    דגני בוקר מלאים + יוגורט טבעי
    שיבולת שועל קוואקר + חלב סויה
    אלו רק דוגמאות וכמובן שלא ציינתי כמויות כיוון שאין לי נתונים לגבייך
    בתיאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רון
    05/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה כדאי לאכול?
    רוני
    03/01/2010

היי,
    רציתי לדעת מה כדאי לי לאכול לפני ואחרי אימון של ספינינג ושיעור עיצוב מייד אחרי,
    אני בת 22 מטר 70 ושוקלת 70 קילו, ואין לי כוונה לרזות אבל אני רוצה לדעת מה כדאי לאכול כדי לא לאבד אנרגיה אחכ בגלל תזונה לקוייה....

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    מה כדאי לאכול?

הוספת תגובה

• ?

רוני
    04/01/2010

אשמח לתגובה כלשהי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני

רעות גרוס
    04/01/2010

כ 3 שעות לפני האימון תאכלי ארוחה גדולה, שעה לפני האימון תאכלי משהו קטן המכיל פחמימה וחלבון לדוג': פרוסת לחם וגבינה/קוטג' רבע שעה לפני את יכולה לאכול פרי. אם לאחר אימון הספינינג את תשושה, את יכולה לאכול פרי או לקחת 2 תמרים לפני אימון העיצוב. כמובן לאחר האימונים לאכול ארוחה המורכבת מפחמימות וחלבונים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוז שומנים גבוהה
    אסנת
    31/12/2009

שלום, רציתי לשאול בנוגע לאחוזי שומן. אני בת 35, שוקלת 65 ק"ג , גובה 169. ואחוזי שומן 32.5!!
    שחיתי במשך שנה וחצי ובשלושה חודשים אחרונים עברתי לחדר כושר לאימוני כח וארובי שלוש פעמים בשבוע . אני מקפידה על תזונה ונמנעת משטויות ובכל זאת, הגוף התעצב יפה אבל בצורה מוזרה - עלו אחוזי השומן (התחלתי עם 30). אני לא מצליחה להוריד אותם! יכול להיות שזה תוצאה של שנים של דיאטות גרועות? מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    אחוז שומנים גבוהה

הוספת תגובה

• אוסנת

רעות גרוס
    02/01/2010

לפי ה BMI את 22.8 - שזה BMI טוב מאוד. ישנם אנשים רזים בעלי אחוזי שומן גבוהים. חשוב לציין שמכשירים בחדרי כושר המודדים אחוזי שומן לא מדוייקים - הם מאוד רגישים לנוזלים. כדי למדוד % שומן עם המכשיר אסור לשתות ולאכול לפחות שעתיים מהמדידה, לא להתאמן לפני המדידה, אם עשית זאת יתכן שבגלל זה % השומן שלך עלו. למרות זאת השגיאה של המכשיר לא כל כך גבוהה (יראה לך 35% שומן ואת 25%), ז"א את בסביבות 30%. את צריכה לפנות לדיאטנית שמתמחה בספורט כדי להתאים לך תזונה לאימונים שלך כמו כן הייתי ממליצה לך להוסיף בין 1-2 אימוני אירובי ועוד פעם אימון משקולות (לפחות עד שתרדי ב % שומן)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחקן כדורסל
    שניר
    28/12/2009

שלום רעות , אני בן 16 .

אני משחק כדורסל כבר 3-4 שנים ואני ל מבין כל כך בתזונה נכונה .
    חשבתי אולי את יכולה להכין לי תפריט תזונה נכונה .

גיל - 16
    משקל - 77
    גובה -1.73

רציתי גם לשאול אם יש דברים שיכולים להאיץ גביהה , למשל , אוכל ,שינה , ספורט וכו'

בתודה , שניר .

לקביעת תור
    סגירה
    שחקן כדורסל

הוספת תגובה

• שניר

רעות גרוס
    29/12/2009

כדי להכין לך תפריט, אתה צריך לפנות לדיאטנית שמתמחה גם בספורט.
    אין משהו שיכול להאיץ גובה אבל תזונה נכונה ושינה יגרמו להתפתחות וגביהה לפי הגנים שלך (תזונה לקויה וכן חוסר שינה עלולים להאט ולהפריע להתפתחות וקצב הגדילה)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שניר
    01/01/2010

זה פורום תזונת ספורט לא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שניר

רעות גרוס
    02/01/2010

כן, אנחנו עונים על שאלות לא בונים תפריטים בשביל זה אתה מוזמן לפנות באופן פרטי.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    מיכאל
    26/12/2009

שלום אני שוקל 55 קג גובה 179 ואני עדין לא מצליח להשיג ריבועים למרות שאני לא בטטה עשיתי במבחן בטן 700 כפיפות אני מתעסק בכדורגל רציתי שאולי תתני לי איזשהיא תוכנית ספורטיבית תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• מיכאל

רעות גרוס
    29/12/2009

בדר"כ "ריבועים" בבטן הן כתוצאה מ % שומן נמוכים. ה BMI שלך נמוך מאוד (17.1).
    פנה למאמן שלך או לדיאטנית שמתמחה גם בספורט שיתנו לך תוכנית אימונים ותזונה מתאימים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיינר-עלייה במשקל
    (:
    26/12/2009

היי מה נשמע
    יש לי בעיה שאני צריכה לעלות במשקל (נשאר לי עוד 2 וחצי קילו לעלות) ואני לא מצליחה עם אוכל
    המליצו לי על תוסף גיינר שכפית מדידה אחת שווה 600 קל' כך שיהיה לי את התוספת הזאת ליום בנוסף לאכול וזה יעזור (אני מקווה ומאמינה)
    הכוונה שלי היא לחלק את הכף מדידה של הכוס לחצי כוס וחצי כוס ולשתות פעם בבוקר ופעם לאחר אימון
    רציתי לשאול במידה ואני מתחילה עם זה יש בזה כמות די גבוהה של פחמימות וחלבונים לאחר אימון אם אני יישתה את זה כמה זמן אחרי אני יכול ורצוי לאכול את הארוחת ערב? (עם הבציים,גבינות,לחם) ככה שלא יווצר עומס על הקיבה ועל יכולת הספיגה הנכונה של הפחמ' והחלבון?
    אשמח לתשובה מפורטת חשוב לי מאוד הנושא
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גיינר-עלייה במשקל

הוספת תגובה

• שלום

רעות גרוס
    29/12/2009

לאחר האימון את יכולה לקחת איתך לחדר כושר 1/2 כפית בשייקר ולשתות מיד ותוך שעה עד שעה וחצי לאכול עוד ארוחה.
    מיד לאחר האימון את יכולה בערך 15 גר' חלבון ובארוחה לאחר מכן 15-25 גר' חלבון נוספים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

(:
    03/01/2010

אם אבל אני מסיימת את האימון בסביבות 7 וחצי רק...ושותה את הגיינר...כמות החלבון במנה שאני צורכת (במידה ואתחיל) שווה ל27 בערך גרם אבל הבעיה היא של הארוחה של אחרי ייצא לי די מאוחר לאכול אותה רק אחרי שעה כמו שאת אומרת יהיה כבר 8 וחצי ואני לא אוהבת לאכול בשעות מאוחרות \=

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה בקשר למשקל
    אלי כהן
    23/12/2009

היי,
    אני בן 17 שהייתי בעברי ספורטאי, כיום אני שוקל כ69 ק"ג וגובהי הוא 1.67, ויש לי מעט שרירים.
    על אף שאני מודע שהBMI=25 ( שזה הכי הגבוה מבין המשקל הרגיל ), ברצוני להיראות חטוב ורזה.

האם יש זה יהיה בריא להוריד כ7 ק"ג?
    למרות שעברה תקופה מאז שהייתי כדורגלן צעיר, עדיין יש לי את היכולת לרוץ כ15-18 ק"מ ביום, מה גם שאני יכול לחיות בתקופת ההרזייה על ארוחות דלות שומן וקלוריות וכו'...

יש ביכולתי לרדת בכ20 יום את ה7 קילו האלה?
    או לחילופין, מה את ממליצה לי לעשות, אני בהחלט רוצה לעשות מעבר לעבור למשקל 62-61 ק"ג.

לקביעת תור
    סגירה
    עצה בקשר למשקל

הוספת תגובה

• אלי

רעות גרוס
    29/12/2009

אתה עדיין מתפתח ולכן דיאטה קיצונית לא בריאה לך (וגם בכלל). פנה לדיאטנית שתבנה לך תפריט שיעזור לך לרדת במשקל במשקל אבל עדיין תשמור על תזונה מאוזנת.
    אני ממליצה לך לפנות לחדר כושר כדי להתחזק ולהעלות קצת מסת שריר (גם זה יעזור לך לירידה במשקל)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפת קלוריות בהליכה
    ג
    17/12/2009

שלום רב!
    אני שוקלת 48 קילו וגובהי 1.55 .ועושה הליכה במהירות בינוני.
    רציתי לדעת כמה קלוריות אני שורפת בחצי שעה הליכה.

אשמח לקבל תשובה
    בתודה מראש,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    שריפת קלוריות בהליכה

הוספת תגובה

• מיכל

רעות גרוס
    21/12/2009

תחפשי באתר beOk או באתרים אחרים על הוצאה קלורית בזמן מאמץ. יהיו לך טבלאות וכך תוכלי לחשב את ההוצאה הקלורית שלך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפוך על הפוך
    מריוס
    16/12/2009

שלום רב

הפוך על הפוך
    אני בן 56, גובה 185, משקל לפני התחלת האימונים 102.
    אחוזי שומן 27.5, מסה שריר 41.5 מעל הממוצע.
    ערכי כולסטרול גבוה (כדורים), תרום סוכר, תרום לחץ דם.
    לא התאמנתי כבר 20 שנה.
    התחלתי אימוני אירובי שעה ביום + אימוני כוח שעה נוספת, 7 ימים בשבוע.
    עובד קשה על מנת להפחית במשקל/ אחוזי שומן ולשמור על מסת השריר ההתחלתית.

דיאטה מתאימה (יעוץ במכון כושר עי דיאטנית )
    בוקר יוגורט + קורנפלקס/גרנולה, כפית דבש מלכות/ שמן זית/ תוסף אומגה 3.
    צהרים עוף/חזה עוף + ירוקות מבושלים/פירה/אורז/פתיתים.
    1.5 פרוסת לחם מקמח מלא.
    4 שיני שום טבעי.

ביניים לפני התחלת האימון (שעה 4.30 בערך)
    בננה + 2 תמרים + תה ירוק או קפה שחור.

אימון אירובי שעה, מהירות 6 עד 6.5 לפעמים ריצה 10 דקות.
    אימון כוח מכונות ומשקולות שעה תוכנית אי-בי.
    כל יום כולל שבת.
    כל כמה שבועות מנוחה של יום יומים.

ארוחה אחרי האימון.
    כפית אבקת מי גבינה (25 גרם חלבון)
    יוגורט שלם 5 אחוז.
    טונה בשמן שלם.
    סלט, פרוסה לחם קמח מלא
    לפעמים תחינה/2 ביצים.

ארוחה מאוחרת יותר אחד מהמרכיבים למטה לא כולם. כל יום משהוא אחר.
    פרי/פרוסה עם פסטראמה/ יוגורט פרי 3 אחוז שומן/טוסט גבינה צהובה.

שישה חודשים עברו וירדתי למשקל של 93, אחוזי שומן 19.5 ומסת שריר עלתה ב-1 ק"ג (42.5) אפילו.
    עדין עור מדולדל בבטן ומותניים-לא נורא.

ראיתי כי טוב המשכתי עם התוכנית, וממשיך לעלות משקל במכונות אימון כוח בהדרגה.

והנה הפתעה הגדולה בחודשיים האחרונים קרה הפוך על הפוך.
    ירדתי למשקל 91 אבל...מסת שריר ירד ב1.7 ק"ג (פחות ממה שהתחלתי) ועליתי באחוזי שומן ב-300 גרם.
    למרות לא נפלתי בעצימות האימון (משקל שאני מרים היום גבוהה מהתחלת האימונים בצורה משמעותית)

התחלתי לעבד שריר בלבד.
    המלצתה של הדיאטנית שלי היא להפחית את אימוני האירובי.
    עדין לא הגעתי לאחוזי השומן הרצויים (16) לכן ההמלצה מוזרה במקצת.
    הגיוני שבפעילות האירובית + כוח האינטנסיבית שאני מבצע תהיה ירידה ב מסת שריר
    אבל גם באחוזי שומן..
    הגוף החליט לאכול את השריר ולשמור על השומן, למה...משהוא השתבש בתפקודו של הגוף?.

אשמח לעצה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפוך על הפוך

הוספת תגובה

• מריוס

רעות גרוס
    17/12/2009

בצהריים: הייתי מורידה את הפחמימה. עוף + ירקות מבושלים וחיים (שיני שום אין בעיה). בימים אלא מצוין גם מרק.

ביניים (לפני אימון): 2תמרים או בננה + כוס חלב / יוגורט או פרוסת לחם עם גבינה (חשוב חלבון להתאוששות מהירה של השרירים ואי פירוקם) (אם אתה לא מגיע מהבית תביא סנדוויץ: 2 פרוסות לחם קל + גבינה)

אחרי אימון: אתה אוכל את זה בח"כ? כפית אבקת מי גבינה (25 גר') + בננה

תוך שעה, בבית: 2 פרוסות לחם קמח מלא + טונה שלם או 2 פרוסות לחם +ביצה אחת (כמה שרוצים חלבונים) + 1/2 קוטג' + ירקות!!!

בארוחה צריך לאכול בין 25-30 גר' חלבון בלבד!! יותר מזה לא נספג ולכן צריך לחלק בין הארוחות. מה שהיא נתנה לך בארוחת ערב זה המון חלבונים!!

ארוחה מאוחרת - בסדר.

ירדת 1.5 ק"ג בחודש בחצי שנה זה מעט מידי לכמות הפעילות הגופנית שאתה עושה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

מריוס
    18/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוית
    15/12/2009

היי

אני מעוניינת להעלות את מסת השריר (המאוד נמוכה) שלי, והתחלתי לכן, בתרגילי התנגדות (עם משקוליות) ואירובי (הליכה מהירה).
    שאלתי, האם כדי להשיג את מטרתי ולהעלות מסת שריר אני צריכה להוסיף קלוריות לתזונה היומיומית? וכמו כן האם עליי לצרוך 1.8 גרם חלבון לכל 1 ק"ג משקל הגוף? (שזה המון...) האם זה נכון גם לנשים וגם לגברים? והאם זה נכון גם בגילי (בת 50...) או שזה קצת מוגזם לאישה בת 50 :) ? אבל זו בכל אופן המטרה.

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• רוית

רעות גרוס
    17/12/2009

שלום, אנחנו הנשים בד"כ לא מעלות בצורה משמעותית במסת שריר (לגברים יותר קל ורבים מהם בנוסף לחלבונים, לוקחים חומרים נוספים שעוזרים להם במטרה).
    כדי להתחזק ולהעלות מסת שריר את צריכה לבקש ממאמן הכושר להראות לך איך מתאמנים (משקלים, סטים, מנוחות) + תזונה של 1.5 ג' חלבון / ק"ג שריר. בד"כ יחס חלבון / פחמימות הוא 3:1
    לטובת הפחמימות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

רוית
    17/12/2009

אם אפשר - למשך כמה זמן צריך לצרוך יותר חלבון?
    בתודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפיפות בטן והתעמלות בזמן הריון
    טוטי
    10/12/2009

שלום,
    אני מתעמלת באופן קבוע כבר די הרבה זמן ומעוניינת להיכנס להריון. האם מותר לבצע הכל במידה והגוף רגיל לכך?
    אני מבצעת היום שיעורי ספיניג, קיקבוקס, אירובי מדרגה ועיצוב מדרגה.
    אני מעוניינת להמשיך בספורט באותה אינטנסיביות גם במהלך ההריון, האם זה מותר?
    האם יש סיכונים בכך?

תודה מראש,
    טוטי

הוספת תגובה

• טוטי

רעות גרוס
    12/12/2009

אני לא יודעת בת כמה את, בעיקרון אשה שעושה לפני ההריון פעילות גופנית רשאית להמשיך גם במהלך ההריון, לגבי העצימות תלוי אם את בסיכון כלשהו. כרגע אין בעיה תתייעצי אם הרופא נשים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בת 34..

טוטי
    13/12/2009

היי רעות,
    תודה על התשובה!
    אני בת 34 ולא בסיכון. אני מאוד מפחדת מעלייה במשקל ולכן אני רוצה להמשיך להתעמל באותה התדירות שאני מבצעת היום.
    האם זה יכול לפגוע בעובר בשלבים הראשונים של ההריון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיכל
    09/12/2009

האם התוסף מזון - קסנדרין אקסטריים יכול להזיק לי?

אני לוקחת אותו - 2 כדורים לפני אימון וזהו!
    האם זה יכול להשפיע לרעה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מיכל

רעות גרוס
    09/12/2009

לא נראה לי, אבל אני גם לא יודעת אם הכדורים יעזרו לך. הדופק שלך גבוה בעקבות לקיחת הכדור? את מצליחה להרדם בלילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה