פורום תזונת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אירובי+משקולות
    שי
    27/02/2010

הרבה ממליצים לשלב אימון של אירובי ומשקולות
    ובד"כ ממליצים קודם משקולות ואחרי זה אירובי לדוגמא ריצה

אבל, אם צריך לאכול משהו מזין אחרי אימון משקולות
    וחלון הזמן של הארוחה הוא 45 דקות
    אז אירובי (ריצה ) יבזבז לי את הזמן הזה

ובנוסף הדבר שאני הכי לא מבין:
    חלק משריפת השומן בריצה- מוריד את כמות מסת השרירים שעבדתי עליו כמה שניות לפני

אז אם דבר אחד מבטל את השני
    איך אפשר לעבוד ככה?

למישהו יש תשובה? תודה מראש

שי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אירובי+משקולות

הוספת תגובה

• אימון אירובי ואימון כוח

סיון דוד
    28/02/2010

שלום שי
    אכן מומלץ לשלב בין אימון כוח לבין אימון אירובי ולא לעשות אימוני כוח בלבד, אך עדיף להפריד בינהם ובכל יום לבצע אימון אחר. כלומר, יום אחד אירובי ויום אחר אימון כוח.

לגבי שילוב של שניהם באותו אימון- טרם הגיעו להמלצה גורפת מה כדאי קודם.
    אני ממליצה שאם אין לך זמן להתאמן כל יום אז תעשה אימון משולב של כוח 45-60 דק' ואח"כ אירובי במשך 30 דק', ולהיפך. את השילוב של חלבון +פחמימה ניתן לאכול גם עד 90 דק' מסיום האימון ...

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטרה היא - למנוע פירוק של שריר

אורי
    28/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למניעת פירוק שריר

סיון דוד
    28/02/2010

המלצתי ל על שתי אפשרויות:
    א. לשלב בין שני האימונים אך לא לעבור את ה-90 דק' סה"כ ואז לאכול עם סיום האימון.
    ב. להפריד בין האימונים , בכל יום אימון שונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע
    דנה
    24/02/2010

אני עושה 8 מכשירים(שעשיתי עם תכנית אימונים מסודרת עם מאמן), ושעה ורבע סקי.
    המשקל שלי זה 43 על 1.48, את יודעת במקרה כמה כדאי לי לאכול ביום כדי לשמור על המשקל ואולי אפילו לרדת קילו(לא יותר מקילו). אני בת 16

הוספת תגובה

• ירידה במשקל

סיון דוד
    26/02/2010

הי איילה

המשקל שלך ביחס לגובה הוא תקין לפי עקומות הגדילה לילדים ובני נוער.
    אם את רוצה להוריד מעט מהשומן זה בסדר אבל את מתאמנת ואמורה לראות מעט עלייה במסת שריר ולכן במשקל הכללי שלך לא בטוח שתראי שינוי. הבנת? תרדי מעט בשומן אבל תעלי בשריר, ושריר שוקל יותר משומן... מה שכן,את השינוי את כמובן תראי בהיקפים כי השריר מחטב ומעצב. אז בואי נסכם שאת לא מסתכלת על המשקל אלא בודקת היקפים ולפי המכנסיים רואה שינוי!!

לגבי תפריט - זה לא אפשרי להרכיב תפריט אישי דרך הפורום, ואני ממליצה לך לקבוע פגישה מסודרת אצל דיאטנית אם את חושבת שאת צריכה לשפר הרגלי אכילה,או לאכול בריא יותר ולשנות את המזונות שאת אוכלת.

בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה
    ק
    24/02/2010

באיזה ספורט שורפים הכי מהר שומנים בגוף/טריגלצרידים ומה עם כדורסל

בקטע הזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה

הוספת תגובה

• פעילות אירובית

סיון דוד
    26/02/2010

בעצימות של 70% מהצח"מ. לדוגמא: הליכה מהירה, ריצה, רכיבה, אירובי מדרגות, שחייה וכו,. כדורסל יכול לבוא בחשבון אבל כתוספת ולא להסתמך רק עליו כי אימון כדורסל יכול להיות מקוטע ולא רציף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקות חלבון
    אלכס
    24/02/2010

שלום רב,

רציתי לדעת האם אבקות אלו באמת לא פוגעות בגוף כמו שכולם אומרים?
    האם יש להם אישור של משרד הבריאות?
    והאם אפילו זה מומלץ לאנשים שרוצים לעלות במשקל או לבנות שריר?

לקביעת תור
    סגירה
    אבקות חלבון

הוספת תגובה

• אבקת חלבון

סיון דוד
    26/02/2010

1. אבקת חלבון היא מקור טוב וזמין לחלבונים, ואינה מזיקה לגוף אם אתה צורך כמות שמתאימה לך. אני בדרך כלל ממליצה לצרוך חלבונים מהמזון (ביצים, מוצרי חלב, בשר ודגים ), אך במידה ואין נגישות לכל אלו אז אבקת חלבון מאפשרת צריכת חלבונים בצורה יותר נוחה.

2. יש להן אישור של FDA שזהו מנהל המזון והתרופות האמריקאי.

3. בשלב ראשון אני ממליצה לפנות לדיאטנית קלינית מוסמכת בספורט שתרכיב לך תפריט , ותסתפק בצריכת חלבונים מהמזון ללא אבקה, ורק במידת הצורך , אם לא תגיע לתוצאות אז בשלב שני תשלב את אבקת החלבון.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בננה במקום חטיף ?
    ג
    23/02/2010

שלום רב,

אני עושה כ 4 פעמים בשבוע אימון אירובי : שחיה(חתירה) או ריצה כשעה כל פעם בדופק אירובי.
    אני לוקח כ 15 דקות לפני האימון חטיף אנרגיה. הבעיה היא שהחטיפים הללו מכילים חומרים
    משמרים/לא בריאים אחרים, והאיכותיים הטבעיים יקרים מאד.

האם החלפת חטיף בבננה אחת יכולה להוות תחליף הולם ? במידה ולא -אילו פירות כדאי לאכול לפני אימון ?

לקביעת תור
    סגירה
    בננה במקום חטיף ?

הוספת תגובה

• החלפת חטיף אנרגיה במזון טבעי

סיון דוד
    23/02/2010

מחשבתך נכונה והגיונית ואכן עדיף לבחור במזון טבעי יותר כמו פרי או פירות יבשים.
    במקום חטיף אנרגיה אתה יכול לאכול פרי טרי כמו בננה או 2 פירות יבשים- למשל 2 תמרים.

אימון נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכת חלבונים ברכיבות ארוכות
    מיכל
    22/02/2010

שלום,
    במהלך תחרות תריאטלון ארוכה (6 שעות ומעלה) יש להקפיד לצרוך פחמימות פשוטות ולשתות משקה איזוטוני.
    יש אנשים שטוענים שיש לצרוך גם חלבונים.מה ההיגיון הרי זה לא שבונים שריר במהלך האימון.
    עם זאת יש משקאות אנרגיה (לדוגמה INFINIT) שמכילים חלבון בנוסף לפחמימה.מדוע זה טוב?

תודה
    מיכל

הוספת תגובה

• הקפצה

מיכל
    28/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות אירובית
    מורן
    21/02/2010

אני עוסקת בהרבה מאוד פעילות אירובית שכוללת הליכות, שחייה, חדר כושר ובסופ"ש גם רכיבה על אופניים. קראתי בפורום באחד מאתרי הבריאות, שלעוסקים בפעילות אירובית כדאי מאוד לקחת נוגדי חימצון או קו אנזים קיו 10. השאלה שלי היא מה זה בדיוק נוגדי חימצון או קו אנזים קיו 10 ולמה זה חשוב למי שעושה פעילות אירובית?

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות אירובית

הוספת תגובה

• קו אנזים Q10

סיון דוד
    23/02/2010

זהו חומר דמוי ויטמין ( להבדיל מויטמינים הגוף יודע לייצר אותו) שמשתתף בתהליכים של הפקת אנרגיה בתא. חשוב במיוחד לתפקוד תאי הלב והחניכיים. מחקרים הוכיחו את חשיבותו רק במצבי מחלה או מאמץ פיסי ארוך וממושך.
    לא הייתי ממליצה על נטילתו ללא התייעצות עם דיאטנית קלינית מקצועית מכיון שיש לבדוק את התפריט את רמת האימון ואז להחליט אם לקחת את התוסף או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    יונתן
    20/02/2010

אני בן 17 מיתעמן 5 פעמים בשבוע 1.60 ושוקל 52 רצתי לדעת לאיזה מישקל עלי להגיע ואיך? אני לא יודע אים זה קשור אבל אני מיתעמן בהרמת מישקולות

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• ליונתן

סיון דוד
    21/02/2010

לפי הנתונים שמסרת משקלך נמצא בטווח הנורמה (בגבול התחתון) . אך אם אתה מתאמן ורוצה לשפר מסת שריר עליך לאכול בהתאם על מנת להגיע לתוצאות כי ללא תזונה נכונה אימוני הכוח לא יועילו.
    עלייך לאכול ארוחות מסודרות, להתמקד במזון בריא ולדאוג לצריכת חלבונים מספקת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגנים או קטניות אחרי אימון?
    מיכל
    18/02/2010

שלום,
    אני יודעת שאחרי אימון מומלץ לצרוך חלבון ופחמימה.
    אני צורכת מנת חלבון (עוף) אבל לא יודעת איזו פחמימה הכי כדאי לשלב עם החלבון.דגנים או קטניות?
    אני מעדיפה קטניות (בגלל ערך גליקמי נמוך) אך האם יש בהם מספיק פחימה על מנת לאושש את השריר?

תודה

הוספת תגובה

• פחמימות אחרי אימון

סיון דוד
    19/02/2010

הי מיכל
    עדיף שמקור הפחמימות יהיה מדגנים מאשר מקיטניות כיוון שקיטניות מכילות כמות פחמימות קטנה יותר (כיוון שהן מכילות גם חלבונים.. ) .
    שימי לב: ישנם דגנים מלאים בעלי אינדקס גליקמי נמוך כמו למשל:
    -אורז מלא
    -פסטה מחיטה מלאה
    -לחם מלא
    -דגני בוקר בראנפלקס

בהצלחה
    ושבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

ori
    21/02/2010

היי ,
    יש לי שאלה לידע כללי-
    הפחמימות שאוכלים לאחר האימון - האם עדיף שיהיו עם ערך גליקמי גבוה על מנת לאושש את השריר כמה שיותר מהר כמו פירות , פירות יבשים ,לחם לבן,קורנפלקס רגיל?
    או פחמימות עם ערך גליקמי נמוך כמו אורז מלא, ברנפלקס,לחם מחיטה מלאה וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה טובה

מיכל
    23/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחמימות בארוחה שאחרי אימון

סיון דוד
    23/02/2010

הי אורי
    אנא קרא/י תשובתי לשאלתך ב"שאלות נפוצות בפורום תזונת ספורט" (מופיעות בראש הפורום).
    אשמח לענות על שאלות נוספות!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה אחרי דיאטה
    אלעד כהן
    17/02/2010

רציתי לשאול מה כדאי לאכול בתקופה שלאחר הדיאטה; האם כדאי בהדרגה נגיד כל שבוע להוסיף 200 קלוריות לתפריט היומי או שמא אפשר ישירות לחזור למספר הקלוריות הנדרש לפי גובה ומשקל?
    אני עורך דיאטה כבר בערך חודש ו3 שבועות, בהם ירדתי כ9 קילו, התפריט היומי שלי עומד על 1000 קלוריות בממוצע מדי יום, ובקשר לספורט, רק בתחילת הדיאטה עשיתי ספורט.

ההירהור שלי האם כדאי לאט לאט להעלות במספר הקלוריות מדי יום או שאפשר ישר לאכול 2000 קלוריות כפי שצריך מנער בגילי וגובהי ( 61 ק"ג, 1.66 מ' וגיל 17 ).

אני מפחד לעלות עד מהרה במשקל והייתי רוצה את עצתך.

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה אחרי דיאטה

הוספת תגובה

• דיאטה של 1000 קלוריות

סיון דוד
    18/02/2010

שלום אלעד

על מנת לרדת במשקל ולשמור על משקל תקין ויציב יש לשנות הרגלי אכילה, להקפיד על עקרונות תזונה נכונה , וכמובן לבצע פעילות גופנית באופן יומיומי.

כדאי שתדע ירידה של 9 ק"ג היא ירידה מהירה ולא בריאה, וכנראה שירדת במסת שריר ולא רק במסת שומן (במיוחד שלא שילבת פעילות גופנית באופן קבוע)... לכן, כל עוד אתה לא משנה הרגלי אכילה ומקפיד על מזון בריא לא תצליח לשמור על משקל יציב..

דיאטות קיצוניות רק מזיקות לגופו ולמערכת חילוף החומרים, ומה שעשית היה קיצוני ולא בריא.

אני לא ממליצה לספור קלוריות אלא לאכול 3 ארוחות מסודרות ביום ובנוסף לאכול ארוחות ביניים, להטמיע הרגלים נכונים. כדאי שתפנה לאיש מקצוע שיעזור ויתאים לך תפריט לשמירה על המשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה עבור אימון בחר כושר לחיטוב
    נוגה
    16/02/2010

הי,
    אני בת 20, גובה- 1.60, משקל 52.

השתחררתי לפני חודש ורכשתי מנוי לחדר כושר.
    בדר"כ המשקל שלי הוא 48-50 אבל בעקבות העובדה שלא התאמנתי שנתיים עליתי בהתאם..

אני מתאמנת כרגע פעמיים בשבוע במטרה להוריד 2-3 קילו, לחטב ולעצב את הגוף.
    אני מתחילה את האימון בריצה של 2-3 ק"מ או 5 ק"מ בסטפר.
    אחרי האירובי אני עובדת על רוב חלקי הגוף במכשירים השונים (לפי המלצת המאמן).

מה כדאי לי לאכול לפני ואחרי האימון?
    והאם לדעתך 2 אימונים בשבוע מספיקים במקרה הזה? (ברור לי שעדיף יותר..)

תודה רבה מראש!!!

הוספת תגובה

• ארוחה לפני ואחרי אימון

סיון דוד
    20/02/2010

הי נוגה
    השאלה שלך היא שאלה החוזרת על עצמה בפורום ולכן אני ממליצה לך לקרוא את תשובתי ב"רשימת שאלות נפוצות".
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת אנרגיה
    si
    14/02/2010

המליצו לי לאכול ביום 3000 ק כדי לפתח מסה.
    השאלה היא האם אפשר להשלים גם ע"י עוגות וחטיפים (כי ממש קשה לי לאכול כל היום "אוכל בריא" בכזאת כמות ) או שהשריר מתפתח רק ע"י אוכל בריא בכזאת כמות?
    תןםדה
    בן 25 גובה 177משקל74 שומן13אחוז
    אימון 5 פעמים בשבוע (כוח)לפעמים אירובי(פעם בשבוע).
    אז כמה אני צריך לאכול?2200יספיקו?

לקביעת תור
    סגירה
    השלמת אנרגיה

הוספת תגובה

• פיתוח מסת שריר

סיון דוד
    15/02/2010

לפי חישוב של 30 קלוריות לק"ג משקל גוף אכן אתה יכול להתחיל בצריכת 2200 קלוריות ליום, במידה ואינך מגיעה לתוצאות יש לשקול לעלות את הצריכה האנרגטית.
    לגבי מה לאכול- ממש לא כדאי שהקלוריות הנוספות יגיעו מעוגות וחטיפים, אלא בעקר ממזון בריא וטרי.
    כמובן שאתה יכול לאכול מעט מזון "לא בריא", אך מומלץ שעיקר הקלוריות יגיעו מפחמימות מלאות,חלבונים ושומנים לא רוויים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה:)
    אילנה
    13/02/2010

היי, אני בת 21, השתחררתי לפני שבועיים מהצבא, הייתי לוחמת ביחידה קרבית ובמשך 3 שנים התאמנתי במסגרת הצבא, אם בתחילת הטירונות ממש העמיסו עלינו במאמצים כל יום ולילה ורזיתי קרוב ל10 קילו ב4 חודשיםאז בגלל שבקושי אכלתי ובקושי ישנתי ורצתי הרבה. לקראת סוף השירות התחלתי לישון טוב יותר ולאכול טוב יותר ועכשיו כשאני אזרחית אז הכל בבית ונוח יותר. אבל כמו שהורדתי את המשקל כל כך מהר גם העלתי אותו. אני רוצה לחזור ולהתאמן בצורה מבוקרת יותר ונכונה יותר, גם לשרוף קלוריות וגם להיכנס למשטר כושר נכון. אני 1.75 ואם אני לא טועה(לא נשקלתי הרבה זמן) אני שוקלת 80.
    השאלה שלי היא בעקרון איך לחזור לכושר בצורה הכי נכונה שלא תפגע בגוף שלי? והכי חשוב הוא איך לשלב את הספורט והאוכל ביחד בחיי היום יום כשאני בעבודה או בלימודים?

תודה רבה מראש:):):):)

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה:)

הוספת תגובה

• אילנה

רעות גרוס
    13/02/2010

אני תמיד ממליצה לשלב פעילות של משקולות ופעילות אירובית עם תזונה נכונה לירידה בטוחה במשקל. אני ממליצה לך לעשות מנוי לחדר כושר וללכת בין 3-5 פעמים בשבוע.
    בקשר לתזונה אני ממליצה לך ללכת לדיאטנית כדי שתבנה לך תפריט שישתלב בסדר היום שלך הכולל עבודה, לימודים ופעילות גופנית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רזה עם כרס
    שי
    11/02/2010

שלום,
    -כבר שנה וחצי אני מתאמן בחדר כושר ועושה תרגילי בטן
    ועדיין אין תוצאות (קוביות)
    אם אני מכווץ את הבטן אני יכול לראות שיש משהו הבעיה היא השומנים שמעל.

אני לא שמן! בכלל לא, ההפך! אני רזה
    פשוט יש לי כרס קטנה כזאת שלא ניתן לראות את השרירים בגללה

איך אני יכול להסיר את זה? אני מייואש! אני גם לא רוצה לרזות יותר מדי כדי לא להיות שחיף
    אני גם נמוך יחסית 1.68 משקל 62

אני אוכל ביום ארוחת בוקר קטנה, צהריים גדולה ובערב אחרי אימון אני מנסה לאכול חלבונים ופחמימות ואולי זה לא טוב כי זאת ארוחה גדולה

השאלה שלי האם עדיף לי לקחת חלבונים באבקה, מאשר לאכול קופסת טונה כל יום
    מה יותר משמין???? מה יותר מזיק?
    הבנתי שלקחת חלבונים זה משמין, אבל האם זה יותר משמין מטונה ופחמיות נוספות ביחד?

לקביעת תור
    סגירה
    רזה עם כרס

הוספת תגובה

• הורדת שומן בטני

סיון דוד
    16/02/2010

שלום שי

1 אני ממליצה לך לפנות לתזונאית ספורט שתתאים ל תפריט כי ייתכן ואתה לא אוכל נכון ולכן לא מגיע לתוצאה של הורדת השומן הבטני (זאת בהנחה שאתה מתאמן ועובד על שרירי הבטן, כפי שכתבת).

2. אחרי אימון מומלץ לשלב חלבונים ופחמימות כפי שכתבתי בפורום לשאלות שנשאלו לפנייך, אז אתה מוזמן לקרוא. לגבי הכמות, שוב אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע בתחום...

3. משרד הבריאות ממליץ לא לצרוך יותר מ-3 מנות דג בשבוע (בערך 3 קופסאות טונה), בשל בעיית הכספית שיש בדגים... למנוע הרעלה...
    לכן אני ממליצה לך לגוון במקורות לחלבון:
    1 קופסא טונה=1 קופסא קוטג' = 2 ביצים+1/2 קופסא גבינה לבנה.

4. אני לא נגד אבקות אבל אני תמיד ממליצה לנסות לקבל את כמות החלבון הדרושה לך מהמזון, אבל ניתן לגוון ולשתות שייק מאבקת חלבון.

5. חלבונים לא "משמינים", אלא אם צורכים אותם בכמות מוגזמת ביחס למה שהגוף צריך

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתאמנת אך לא משפיע
    קטיה
    11/02/2010

שלום
    אני שוקלת 73 והגובה שלי הוא 165.בנוסף לכך אני מתאמנת יום יום בטניס כבר 5 שנים...
    אני יודעת שיש לי עודף משקל אבל אני אף פעם לא מוצאת דרך מתאימה ונוחה להורדת משקל...האם תוכלו לעזור לי בבקשה? הייתי אצל דיאטנית וניסיתי דרכים רבות אך שום דבר אינו מצליח ואיני יודעת כבר מה נישאר לי לעשות כל עצה שלכם תעזור לי רק בבקשה תייעצו לי מה אני יכולה לעשות.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מתאמנת אך לא משפיע

הוספת תגובה

• קטיה

רעות גרוס
    13/02/2010

למה לא הצלחת עם הדיאטנית? הדרך היעילה לירידה במשקל היא לאכול מסודר, לא לנשנש בין הארוחות, לשתות מים, לאכול הרבה ירקות, מוצרי חלב דלי שומן, פחמימות מורכבות ולהמנע כמה שיותר ממתוקים. את כל זה את יודעת. אין לי מושג מה את אוכלת אבל ראשית, תפחיתי מכמות האוכל שאת אוכלת, בכל ארוחה תאכלי קצת פחות. אם את אוכלת דברי מתיקה ומאפים, תורידי ל 1 ביום וגם תגבילי ל 100-150 קלוריות ליום. תעלי את כמות הירקות והמים.
    אם תבצעי את זה אין סיבה שלא תרדי במשקל
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה