מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלון הזדמנויותסיון07/12/2009
כמה מ"ל חלב לצרוך מיד אחרי אימון?
וכמה פירות יבשים? לדוג כמה צימוקים מספיקים לפי היחס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר >?
סיון13/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיון
רעות גרוס14/12/2009כוס חלב מספיק. אפשר 2 תמרים, 2 כפות צימוקים
כוס חלב עם כוס דגני בוקר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה- ברזלסיון06/12/2009
אני בת 26 ספורטאית, (ריצה, שחייה,אופניים)
בריאה, תמיד בדיקות הדם שלי היו תקינות.
בבדיקה האחרונה התגלה אצלי ברזל נמוך וMCHC גבוהה, לאחרונה גם היו לי מספרים מקרים שהרגשתי חלשה מאוד והתקשתי לקום בבוקר.
בהתייעצות עם הרופאה שלי, החלטנו לנסות תזונה עשירה בברזל ובדיקה חוזרת בעוד 10 ימים, ולשקול תוסף ברזל בעתיד.
קראתי הרבה חומר בנושא....ועשיתי שיעורי בית.
יש לי מס' שאלות.
*כמה זמן לאחר אכילה של מזון עשיר בברזל (לדוג' כבד, בתוספת מאכל עם ויטמין סי..כמובן) מותר לצרוך קפה ? כי קראתי שהחלב מתחרה על הספיגה עם הברזל.
*האם קפה שחור עדיף? (גם הקפאין מתחרה..)
*האם חלב סויה פחות מפריע? להעדיף באופן כללי חלב סויה?
*האם תה - רק מים ונענע/מנטה מכיל קפאין?
* האם כדאי לנסות לפרוס את "ארוחות הברזל" לכל היום, זה יעזור לספיגה?
תודה רבה מראש, מצטערת אם זה ארוך מדי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
רעות גרוס07/12/2009יש לאכול מוצרי חלב שעתיים לאחר צריכת הברזל (עם ויטמין C). גם קפאין מפריע לספיגת ברזל בגוף.
בחלב סויה יש אותה כמות סידן כמו בחלב פרה.
תה - רק מים עם נענע אין קפאין וזה בסדר גמור לשתות בסמוך ללקיחת ברזל. תה שמופיע על הקופסה ללא קפאין גם הוא בסדר.
תקחי את הברזל בארוחת צהריים (כי אז בד"כ לא אוכלים מוצרי חלב).
הרבה פעמים ברזל גורם לעצירות ולכן בערב את יכולה לעשות דיסת קוואקר או יוגורט ביו עם פשתן טחון. לשתות הרבה מים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה..על העזרה
סיון07/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה(:03/12/2009
לאחר אימון אנאירובי עבודה אינטנסיבית בלי הרבה מנוחות בין סט לסט ותרגיל לתרגיל ועובדה על שרירי הרגליים בטן וזוקפי גב אכלתי במיידי אחרי אימון 10 גרם חלבון 17 גרם פחמימה
ולאחר כשעה ורבע בערך אכלית את הארוחה הגדולה שכללה קופסת טונה כמה כפות גבינה סלט ירקות ו2 פרוסות לחם
השאלה שלי האם האוכל במיידי שאכלתי אחרי אימון החטיף עם ה-10 גרם חלבון תרם לי לבניית השרירים?
או שאין לזה אפקטיביות
בנוסף אשמח לשמוע על הצעות לאכילת במיידי אחריי אימון (אם נגיד מסיימים אימון בשעה מוקדמת ויש זמן עד ארוחת ערב) כדי לשפר את התאוששות הגוף לאחר האימון
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
רעות גרוס07/12/2009טוב מאוד שאתה אוכל מיד לאחר האימון, בהחלט עוזר להתאוששות מהירה ובניה. לאחר האימון אם אתה יכול לשתות כוס חלב (מחקרים הראו שבכוס חלב יש חומצות אמינו שעוזרות בבניית מסת שריר כמו אבקות החלבון), לקחת בשייקר לחדר כושר אבקת חלבון ולהוסיף מים, להביא סנדוויץ עם טונה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאיתי02/12/2009
שלום,
אני בן 18 עוד מעט ומתאמן 6 פעמים בשבוע (ריצות ומכון כושר). רציתי לשאול האם שימוש נכון באבקות לעלייה במסה יכול לפגוע בי באיזושהי צורה? האם יש לאבקה השפעה שלילית על הגוף שלי בזמן שאני משתמשבה או/וגם לאחר שאפסיק לקחת אותה? (למשל יהיה לי יותר קשה לעלות במסה לבד בלי אבקה)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתי
רעות גרוס07/12/2009שלום, אני לא יודעת מה הגובה והמשקל שלך, אם אתה יכול לצרוך את כמות החלבון מהמזון, זה עדיף. בכל מקרה, אבקות חלבון לא מזיקות, אבקת חלבון היא אבקה בעלת ריכוז גבוה של חלבון בין 78% ועד 94% ובדר"כ עם מעט פחמימות ומעט מאוד שומנים. אבקת חלבון אינה "אבקת קסם" והיא אינה מנפחת את הגוף יותר ממקור חלבון אחר, ז"א אין הבדל מבחינת תוצאה סופית והתפתחות שרירים, בין צריכה של אבקת חלבון לבין צריכה של גביע קוטג' אחרי אימון .
סוג מסויים, WHEY PROTEIN הוא מיצוי של חלבון ממי גבינה, הוא נספג בצורה הטובה ביותר בגוף ואין עם זה בעיה בריאותית לצרוך אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה..נער01/12/2009
אני כבר חצי שנה עובד על חיטוב... ואין לי ממש מסת שריר.
עכשיו התחיל החורף, ולא הכי נעים לרוץ בחוץ.. כבר יורד לי החשק לרוץ.
אבל מצד שני אני מפחד שאני אשמין סתם וכל החיטוב שעשיתי ייהרס... מה אני עושה במצב כזה? מה מומלץ לעשות? אני שוקל 49-50 וגובהי 1.60..
בנוסף, קראתי שנער בממוצע צורך כ-2000 קלוריות ביום.. אבל לפי החישוב שעשיתי אני אמור לצרוך 1700 קלוריות בערך (הכפלתי את ה-BMR ב-1.2). אני בן 17 אגב.
מחכה להמלצות/טיפים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נער
רעות גרוס02/12/2009תלך לחדר כושר - תוכל לעשות פעילות אירובית על ההליכון ולהרים משקולות להעלות מסת שריר, כך לא תעלה במשקל בחורף, תשמור על הכושר הגופני שלך ותוסיף מסת שריר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשת אינסולין לאחר אימון(:28/11/2009
היי
הבנתי שתהליך הפרשת אינסולין כתוצאה מאכילת פרי או פחמימה אחרת מאוד חשוב הייתי רוצה לדעת פרטים על העיניין איך מתבצע התהליך ומה קורה בעצם והאם זה בכלל נכון
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
רעות גרוס29/11/2009לאחר אכילה פחמימה (פרי, לחם, פסטה וכו') מופרש מהלהלב הורמון אינסולין. אינסולין הוא הורמון אנאבולי (בונה). התפקיד שלו הוא להכניס פחמימות, שומנים (שרשראות בינוניות וארוכות) וכן חלבונים לתאים. לכן מאוד חשוב שכאשר אנו אוכלים חלבונים (בעיקר שאנו רוצים לבנות ולהגדיל מסת שריר), אנו צריכים לאכול גם פחמימות (יחס של 1:3 לטובת הפחמימות) כדי שהשריר לאחר האימון יוכל להתאושש (אנרגיה מהפחמימות שיאגרו בשריר כגליקוגן), ולהבנות (בזמן האימון ישנם תהליכים קטבטליים - מפרקים - ולכן אנו אוכלים כדי לשקם את השריר ואף לבנות אותו).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה-
(:29/11/2009לאחר אימון עד שיעבור משהו כמו חצי שעה הבנתי שמומלץ לאכול פרי כלשהו (בננה,תמר,שזיף) זה נכון? ואם כן אז האם הפרי הקטן הזה יגרום גם לאותה הפרשה שתסייע בבניה?
כמובן שלאחר החצי שעה אני יאכל את הארוחה הגדולה יותר שכוללת את הפחמימות והחלבונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
רעות גרוס29/11/2009פרי זה טוב אבל אתה צריך לאכול גם חלבון (אפילו 12 גרם זה טוב) ואח"כ ארוחה גדולה יותר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרסול נפוח אחרי תקופת אימוניםאפרת18/11/2009
שלום!
לפני כחודשיים ניסיתי להוריד במשקל עם תוסף תזונה שלא הרגשתי שעוזר (Apidexin) והפסקתי אחרי כשבועיים של שימוש בו.
מעט אחר כך התחלתי להתאמן- הליכה של שעה בכל יום בחדר כושר, שבמהלכה גם רצתי קצת (משהו כמו שבע- עשר דקות לא רצופות) וקצת משקולות ותרגילי בטן. הלכתי לחדר כושר כל יום במשך כשבועיים, כשבערך אחרי שבוע (אולי פחות קה לי להגיד בדיוק מתי הז התחיל) הרגשתי כאב בקרסול השמאלי. זה לא היה ממש נורא אז המשכתי להתאמן- פחות לרוץ ויותר ללכת. באותו זמן הקפדתי גם על אכילה מועטה (אני חושבת שהיא גם היתה נכונה, רק שלא אכלתי ארוחות ערב בדרך כלל).
שבוע שעבר יצאתי לטיול, במהלכו הלכתי הרבה מאוד, כמעט כל היום במשך כארבעה ימים, ושם אכלתי פחות מבדרך כלל וגם שתיתי פחות.. (לא בכוונה שמתי לב לזה רק אחר כך).
במשך כל הזמן הקרסול השמאלי שלי כאב, וקצת אחר כך גם הימני, שכנראה בגלל הלחץ שהופעל עליו כאב גם הוא.. הנקודה היא,
שאתמול חזרתי מהטיול, וכשהתקלחתי ראיתי פתאום ששני הקרסוליים שלי נפוחות מאוד- השמאלי יותר מהימני, החיצוני יותר נפוח מהפנימי למרות שהקרסול הפנימי יותר כואב לי בתנועות (הקרסול החיצוני לא כאב במשך הטיול או הספורט).
היום בבוקר נשקלתי, וראיתי שירדתי חמש קילו- מאז שהפסקתי את השימוש בתוסף התזונה (בעצם מאז שהתחלתי ם חדר הכושר והאכילה הפחותה)-
השאלה שלי היא אם יכול להיות שהנפיחות בקרסול היא רק מover exercise ועודף משקל על הjoint או שיכול להיות משהו אחר, שבשילוב עם כל תמונת המצב שנתתי יכול להראות על סיבה אחרת שבגללה שני הקרסוליים נפוחות היום.. האם יש צורך ללכת לרופא או שמספיק לנוח כמה ימים? האם במהלך הימים האלה אנייכולה עדיין לעשות את שעת ההליכה או אפילו חצי שעה בהליכון או להפסיק לגמרי..?
יש לציין שאתמול ישנתי עם רגליים למעלה והנפיחות ירדה, היום שמתי תחבושות אלסטיות בשתי הרגליים אבל עדיין צלעתי בהליכה (כשרגל שמאל כואבת קצת יותר)
תודה רבה רבה, אני מאוד מעריכה את העזרה- אני פשוט נמצאת בחו"ל ולא ממש יודעת למי לפנות ואיך להגיע פה לרופא והעזרה שלכם מאוד מועילה לי,א ז תודה!
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
רעות גרוס19/11/2009שלום אפרת, ראשית אני לא יודעת מה משקלך אבל כל הכבוד שהתחלת לשמור על תזונה ועל פעילות גופנית ואת לא משתמשת בכל מיני תוספים. צריך לשים לב שאת לא אוכלת מעט מידי וצורכת את כל אבות המזון כמובן צריך להקפיד על שתייה מרובה. כמו כן צריך להקשיב לגוף. 5 פעמים בשבוע פעילות אירובית עם שמירה על תזונה נכונה בהחלט מספיק לירידה במשקל.
בנוגע לקרסול, יש לך אפשרות לבצע פעילות על crosstrainer (=סקי = אליפטיקל)? זה יפחית קצת עומס, אם לא, תני לקרסול כמה ימי מנוחה ותמשיכי בהדרגה את הפעילות, אם הקרסול ממשיך להיות נפוח, פני לרופא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות יבשים***11/11/2009
מה בנוגע לתמרים ובננות יבישים או כל פרי יבש אחר או למשל קוקוס האם הם מומלצים לאכילה למי שרוצה להוריד שומן בבטן או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
רעות גרוס15/11/2009פירות יבשים יש בהם הרבה סוכר ולכן לא רצוי להפריז בהם. קוקוס עשיר מאוד בשומן ובעיקר שומן רווי - שומן הלא מומלץ.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפוח אדמה(:10/11/2009
היי
רציתי לדעת מה נחשב למנה של תפוחי אדמה בצהריים,כמה תפוחי אדמה ובאיזה גודל?
שומרת על המשקל ואף שואפת לעלות 2 קילו. במצב בריאותי טוב ושומרת על תזונה
אשמח לפרטים
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
רעות גרוס10/11/2009תפוח אדמה בינוני = מנת פחמימה. הצריכה שלך היא בהתאם למטרות שלך, אם את צריכה להעלות 2 קילו אין מניעה שתאכלי גם 2 תפו"א
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל ניתן להשתמש בקריאטין?ירון09/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ירון
רעות גרוס15/11/2009אם נוקטים במשנה זהירות ואם הייעוץ ניתן על ידי מומחים – ניתן לשקול תיסוף בקריאטין מונוהידראט גם בקרב בני נוער. התוסף עשוי להוות חלופה תזונתית לשימוש המסוכן בסטרואידים אנאבוליים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאטיןm09/11/2009
שלום,
אני מתאמן בחדר כושר (אימוני כח) תקופה ארוכה ובעצימות גבוהה כ4-5 אימונים בשבוע.
ע"מ לשפר את הביצועים אני מעוניין להתחיל להשתמש בקריאטין מונוהידראט.
רציתי לשאול בנוגע לסיכוים בנטילת קריאטין, הרשת מלאה במאמרים שדוגלים בצריכת קריאטין (שאני בספק לגבי האובייקטביות של הכותבים)
1. איזה סיכונים טמונים בצריכת קריאטין ע"פ השיטה המקובלת של סייקלים?
2. מה ההשפעה של הקיראטין על הכבד והכליות?
3. האם מומלץ לקחת קריאטין בהתחשב ביתרונות ובחסרונות שלו?
תודה מראש,
מולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
רעות גרוס15/11/2009לפי מאמרים שונים (ואובייקטיבים) צריכת קריאטין מונוהידראט יעיל ובטוח. כן מומלץ לשתות הרבה מים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cornyנועם06/11/2009
שלום
רציתי לשאול האם חטיף האנרגיה corny , באמת חטיף אנרגיה וכדאי לאכול ממנו לפני אימון בחדר הכושר ובכלל? או שזה לא שווה כלום..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר corny
רעות גרוס06/11/2009אני צריכה לראות במרכיבים ממה עשוי החטיף. ממה שראיתי באינטרנט, החטיף מכיל גרנולה (=פחמימות), פירות ויטמינים ומינרלים וללא תוספת סוכר, אם כך בהחלט יכול להיות כחטיף אנרגיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. אני סובל מגאוט URIC ACIDאבי03/11/2009
זה אומר שאינני יכול להתקשקש עם חלבון לצערי יותר מידי אני לאחר דיאטה ומתאמן בעצימות בינונית גבוהה כל יום שאלתי היא האים קיים תחליף אחר לבניית שריר שידוע לך עליו שייק חלבון ממי גבינה גורם להתקף גאוט אז לא את זה :) יום נפלא אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
רעות גרוס03/11/2009לא, מצטערת. שאל את הרופא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבץ או מגנסיום?pejerrey02/11/2009
שלום
אני רץ מרחקים ארוכים.
אני לוקח כדור אחד או שנים של מגנסיום ציטרט 200 על הבוקר - תלוי בעומס האימון.
לאחרונה המליצו לי לקחת אבץ.
אפשר / כדי לשלב אבץ ומגנסיום או אחד בא במקום השני?.
יש גם מוצר ZMA. מומלץ במקום שניהם?.
תודה!
רעות גרוס02/11/2009למה אתה לוקח מגנזיום -ציטרט? כשאתה לא לוקח אתה מרגיש תשישות בשרירים?
יש רצים למרחקים ארוכים שלוקחים תוסף של ויטמינים ומינראלים לספורטאים.
אני לא מכירה את ZMA, הסתכלתי באינטרנט וראיתי שבוא מורכב ממגנזיום, אבץ, ויטמין B6:
לנטילת Z.M.A במשולב עם תוכנית אימונים והקפדה על תזונה מתאימה מספר יתרונות:
· הגדלת כוח השרירים ושיפור הסבולת השרירית
· הפחתה בשכיחות הופעתן של עוויתות והתכווצויות שרירים
· שיקום מהיר יותר של פציעות
· שיפור ברמת הריכוז והערנות
· ירידה באצירת נוזלים
· שיפור איכות השינה
אין לי מושג אם זה נכון, יש המון תוספים שאולי עוזרים פסיכולוגית אך לא ממש בפועל (ועל זה היה, יש ויהיו עוד הרבה ויכוחים...)
תנסה את התוסף, אם הוא יעזור לך - תרגיש אנרגתי ובלי תשישות שרירים תמשיך איתו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לוקח
pejerrey02/11/2009ויטמין C + E סטרולה כל בוקר. הם כאילו המולטי ויטמין שלי.
בנוסף, לפי עומסים, תשישות, מוסיף מגנסיום.
אם אני מרגיש יותר טוב עם מגנסיום?. האמת, אני מסכים איתך: יש גם עניין פסיכולוגי.
בהנחה שלא אלך על ZMA, אשמח אים תוכלי להסביר איך אני יכול לקחת אבץ ומגנסיום או אים אחד בא במקום השני.
ותודה על התשובות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
רעות גרוס03/11/2009גורמים המשפרים ספיגת מגנזיום:
ויטמינים כגון: 6-B, C, D (במינון נמוך מ- IU 400 ליום), סידן (עד 1,200 מ"ג ביום), זרחן: (עד 1,200 מ"ג ליום), דיאטה מאוזנת בכל אבות המזון, המותאמת לפעילות גופנית.
יעילות ספיגת אבץ: שילוב של סידן וחומצה פיטית (המצויה בדגנים מלאים, בסובין, בירקות טריים ובקטניות) עלול להפריע לספיגת האבץ. שילוב זה אופייני לצריכה בכמויות גדולות של מוצרי חלב.
אבץ ומגנזיום הולכים יחד ולא סותרים אחד את השני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזלי וקורנפלקס***22/10/2009
מוזלי בתוספת קורנפלקס היא ארוחה טובה לאחר אימון ריצה בבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
רעות גרוס26/10/2009אם המטרה שלך לרדת במשקל, במוזלי יש הרבה סוכר. לאחר ריצה אתה יכול לאכול דגני בוקר (עד כוס) + כוס חלב 1% ושעה לאחר מכן סנדוויץ עם מנת חלבון (טונה / פסטרמה / גבינה) + ירק. או ארוחה אחת של הסנדוויץ + מנת חלבון + ירקות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)