מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך לאכול נכון?חסוי04/06/2009
שלום!
אני בן 15 ואני רוצה לדעת איך להתחיל לאכול נכון,כי אני רזה ואני אוכל הרבה,אז הנחתי שמשהו לא טוב בתזונה שלי,הייתי מאוד רוצה לדעת מה התזונה המומלצת לגיל שלי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
רעות גרוס11/06/2009יש כאלה שאוכלים הרבה ונשארים רזים, אם אתה חושב שהתזונה שלך לא מספיקה, פנה לדיאטנית שתתאים לך תזונה אישית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהבן04/06/2009
שלום קוראים לי בן ואני צריך בבקשה עזרה לבעיה שיש לי ,התאמנתי עד לםני 4 חודשיים בחדר כושר נפצעתי אז הפסקתי להתאמן וטבעי ירדתי מ-87 ל80 קילו והרגשתי שאני משמין ולא מרזה לא רציתישלא יקרה לי מה שקורה לכל מי שמפסיק להתאמן בחדר כושר התחלתי לרוץ כמעט כל יום ולאכול נכון ירדתי עוד טיפה אבל אני עדיין מרגיש שמן אני מרגיש שיש לי אחוזי שומן גבוהיים אני מרגיש שאני לא מעוצב בחלק של הבטן אומרים לי שרזיתי אבל זה מתסכל אותי השומנים שמצברים לי בבטן כבר רצתי 350 ק"מ בכולל במשך חודשיים אני בכושר מעולה מה אני עושה בשביל להוריד תאחוזי שומן בבטן ומעצב אותה קצת ...מה אני צריל לאכול וכמה בדיוק לרוץ ???? תודב מראש בן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום בן
אריה קלמן04/06/2009האם הפציעה עדיין קיימת ומונעת ממך לבצע פעילות אנאירובית כמו חדר כושר ?
האם אתה מקפיד על תזונה נכונה לפני ולאחר הפעילות הגופנית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בן05/06/2009כן שברתי תיד אחריי תקופת הגבס המשיכו הכאבים עברתי סיטי ככל הנראה בעיה ברצועה ,אני עושה פעילות אירובית של ריצה כמעט כל יום ...למרחקים של 7-12 ק"מ ותגיד לי אתה מה חשוב לי לאכול לפני ואחריי ואילו דברים אסורים לי לא לאכול ..אני ממש ישמח שתיתן לי כיוון בעניין...?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לתזונה לילד -כדורגלןשירלי31/05/2009
בני בן 9.5 מתאמן בכדורגל באופן קבוע במסגרת של מועדון כדורגל.
לדעתינו (עדיין לא התייעצנו עם מאמנו), יש לו עודף משקל קל. גובהו 1.34 ןמשקלו 35.7 קילו.
הוא שומר על משקל זה כבר שנה.
לדעתינו הוא צריך לרדת במשקל אבל איני יודעת כיצד ומה מתאים ומה הכמויות שהוא צריך לאכול.
מה עלינו לעשות במקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת ילדים
אריה קלמן04/06/2009בילדים יש להתיחס לעקומת הגדילה של הילד, כלומר יש להתיחס להתפתחות שלו מבחינת המשקל והגובה מהלידה והלאה.
בכל מקרה לא כדאי לבצע דיאטות ולהגביל את הצריכה באופן ישיר, חשוב לאפשר לילד להמשיך ולהתפתח ולמצות את פוטנציאל הגדילה.
חשוב להקפיד שלא יווצרו חסרים תזונתיים לכן כדאי להקפיד כי המזונות אשר נמצאים בבית יהיו מזונות בריאים ומגוונים ולהמשיך לעודד את הילד לעסוק בפעילות גופנית אך לא להתיחס באופן ישיר לנושא המשקל או לאכילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון וצלוליטעדן31/05/2009
שלוםת אני בת 25ת גובה 164, ואני שוקלת 58 קילו. אני מתאמנת בחדר כושר כבר כמעט שנהת רזיתי, אך בעיית הצלוליט לא נפתרה. שאלה שלית איזה מאכלים גורמים לבעיה זו, ומה עלי לאכול כדי לתרום לפתרון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדן
רעות גרוס31/05/2009שלום, צלוליט- אותם עודפי שומן הנראים על העור כמין גבשושיות קטנות ומשוות לו מראה של קליפת תפוז, הנגרמת כתוצאה מהתעבות הדרגתית של תאי שומן תת עוריים הלוכדים נוזלים.
הצטברות זו נגרמת כתוצאה מהתעבות הדרגתית של תאי שומן תת עוריים הלוכדים נוזלים וחומרי פסולת בדרמיס ובהיפודרמיס. ברקמות אלו נמצאות מערכות הדם והלימפה, שבמצב נורמלי מסלקת את עודפי השומן. במקרי הצלוליט, הגוף אינו מצליח לפרק את השומן שהצטבר ולסלק אותו.
ישנם טיפולים חיצוניים שאינני יודעת אם הם עוזרים להעלמת הצלוליט (אולי ממתנים),
יש להמעיט באוכל רווי שומן, להעדיף בישול או גריל במקום טיגון, להמעיט במאפים ובדברי מתיקה עתירי שומן, לאכול ארוחות קטנות עם הרבה פירות וירקות ולהמשיך לעשות פעילות גופנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.ליאורה31/05/2009
רציתי לשאול,מה המשקל הממולץ לנערה בת 15 בגובה 1.62 (בערך) ?
אפילו טווח ...
מהי הדרך הכי פשוטה שיש לך לתת בכדי לחטב את היריכיים?
ועוד 2 שאלות.
מה קורה ללחם כאשר שורפים אותו? מדוע הדיאטנית אוסרת לשרוף את הלחם?
ידוע לי שיש קבוצת ירקות שנחשבת עם כמות גדולה יותר של קלוריות
וקבוצת ירקות שפחות. יש לך אפשרות להגיד לי כמה קלוריות יש בקולורבי ממוצע?
(אפילו בערך) האם הוא שייך לירקות עם היותר קלוריות? ואותו דבר בנוגע למלפפון וגמבה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
ליאורה31/05/2009לא ברור לי למה אין תשובה!
דווקא על השאלה הזאת דילגת,ממש מעליב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהלי30/05/2009
אני בת 20 1.73 ושוקלת 55-56
אני מתאמנת בדר"כ או בבקר או בערב.
כשיש לי אימון ספינינג ב-8 וחצי, אני קמה כשעה לפני, ואין לי תיאבון. אני שותה כוס נס להתעורר ובקבוק מים ליד. אני חייבת לאכול משהו?
וכשאני עושה אימון בערב, והארוחה האחרונה שאכלתי הייתה יותר מ-4 שעות, האם עדיף לאכול תפוח לפני וחטיף אנרג'י אחרי או להפך?
אשמח לתגובה,
יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי
רעות גרוס30/05/2009בבוקר, דגני בוקר עם חלב יספקו לך אנרגיה וחלבון או חטיף אנרגיה עם הקפה, כמובן אחרי לאכול ארוחה הכוללת פחמימות וחלבונים. כנ"ל בערב אפשר פרי או חטיף אנרגיה ואחרי ארוחה גדולה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצות אמינו מסועפות וילדיםלב28/05/2009
שלום וברכה
רציתי לשאול מה ההשפעה של לקיחת כדורי חומצות אמינו מסועפות על ילדים.
בני בן השבע וחצי יצא לרכיבת אופניים ארוכה עם אביו, בסביבות 50 קילומטר. התברר לי לאחר מעשה שהוא לקח במשך הרכיבה 4 כדורים כאלה.
לי זה לא מרגיש ממש טוב, כי הוא הרי עדיין גדל וזה משפיע ישירות על בניית השריר, הייתי מאוד שמחה לשמוע את דעתך.
המון תודה על תשובתך המהירה.
אמא שדואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב
רעות גרוס30/05/2009מצטערת, אני לא יודעת מה ההשפעה על ילדים. הייתי נמנעת ממתן הכדורים לילד. 2-3 שעות לפני הרכיבה שיאכל צלחת גדולה של פסטה עם מעט חלבון ( 2 פרוסות פסטרמה דלת שומן, 1/4 קופסת טונה)אפשר שעה לפני הרכיבה חטיף אנרגיה או פרי, תוך כדי משקה/חטיף אנרגיה ומים ולאחר הרכיבה ארוחה בכוללת פחמימות, חלבונים, ירקות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לב31/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט והפרעות אכילהad20/05/2009
באיזה מקצועות\תחומי ספורט תופעת הפרעת אכילה הכי נפוצה? תודה עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ad
רעות גרוס25/05/2009בד"כ התעמלות קרקע, יכול להיות בלט או כל ספורט שחשובה ההופעה החיצונית והמשקל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל דיאטטיאווה19/05/2009
הי, אני מנסה לשמור על תזונה נכונה ובריאה ומנסה להוריד במשקל
יש למישהו המלצה על חברה או מסעדה שעושה משלוחים של אוכל דיאטטי ובריאותי הביתה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אווה
רעות גרוס25/05/2009יש הרבה, כנסי לאינטרנט חפשי תחת השם אוכל דיאטטי בהתאמה אישית, קיטרינג יש גבריאלה, דניאלה ועוד רבים אחרים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לפני/אחרי ריצהדפנה19/05/2009
שלום,
ברצוני לשאול, מה מומלץ לאכול לפני ואחרי ריצת 5 ק"מ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
רעות גרוס25/05/2009מה המטרה שלך?
בעיקרון לפני ריצה פחמימות ולאחר ריצה פחמימות + חלבונים - ארוחה מזינה+ ירקות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אוכלים אחרי אימון, שאני רעב מת..נעם13/05/2009
אממ..
יש לי טיפה בעיה, אני עוסק הרבה בספורט והרבה ריצה, ותמיד לאחר מכן אני חייב לאכול.
הבעיה היא שאני אוכל יותר מדי כי שום דבר לא משביע אותי.
השאלה שלי היא מה לאכול אחרי האימון, שישיבע אותי, ויעשה את העבודה? כלומר שלא יגרום לי להשמין, כי אני בתקופת חיטוב, ומשתדל להוריד כמה שיותר קלוריות. ושיהיו בו כמה שיותר ערכים תזונתיים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעם
רעות גרוס25/05/2009מיד אחרי האימון תאכל פחמימות + חלבונים, לאחר שעה תאכל ארוחה גדולה עשירה בחלבון (עוף, דגים) (עם פחמימות) + ירקות, מתעכל לאט יותר וכתוצאה מכך אתה שבע לאורך זמן רב יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לאכול אחרי אימון???קובי08/05/2009
העם זה טוב לאכול חלבונים ישר אחרי האימון(החדר כושר מתחת לחבית שלי...)
או שמא עדיף לחכות חצי שעה..????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה בין אימונים ?
דוד09/05/2009שלום, אני מתאמן 4 פעמים בשבוע במתכונת של כשעה וחצי אימון כח (אנארובי) מיד לאחר מכן אימון של 40 דקות ריצה.
ידוע לי שמומלץ מאד לאכול שילוב של פחממות וחלבונים מיד לאחר אימון אנארובי, אך כאמור מיד לאחר האימון הזה אני רץ במשך 40 דקות, ולכן נראה לי לא סביר לאכול לפני ריצה ארוכה.
שאלתי היא, האם הריצה מאריכה את טווח הזמן בו ניתן לאכול את הארוחה שלאחר האימון מבלי לאבד מיעילותה, ולכן אני יכול לחכות לאחר סיום הריצה ואז לאכול ללא חשש ?
או שאולי כן כדאי לאכול מיד לאחר האימון האנארובי, אולי משהו קל או משקה ספורט כלשהו קל לעיכול, ורק אז לרוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקובי
רעות גרוס25/05/2009מיד לאחר האימון פחמימה פשוטה + חלבון, לאחר שעה ארוחה גדולה יותר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלירן:
אלירן23/06/2009אני בן 14 מתאמן ולא יודע האם בריא לאכול אחרי אימון ?
ואם זה פוגע בגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה, בנוגע לתוספי מזון.דניאל08/05/2009
שלום, שמי דניאל, אני בן 15, אני מאוד רזה לגיל שלי, אפשר להגיד שחיף.
התחלתי להתאמן במכון כושר לפני 3 חודשים כדי לפתח מסת שריר ולהראות טוב.
כמה שאני אוכל, ואני אוכל הרבה ומגוון, זה לא עוזר, אני כמעת ולא עולה במשקל.
חשבתי להתחיל לקחת תוספי מזון שאחוז הפחמימות באבקה הזאת יותר גדולה מאחוז החלבון,
אבקה לעלייה במסה. (גיינר)
האם הגיינר יכול לעזור לי לעלות במשקל הגוף ?
האם הוא יכול לגרום נזק ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
רעות גרוס25/05/2009לגרום נזק הוא לא יגרום, תנסה לצרוך ממנו לאחר האימון, אין לי מושג אם זה יעזור לך יותר מצלחת גדולה של פסטה עם בשר. יש כאלה שקשה להם מאוד לעלות במשקל...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוף עם עור..לירון פרידמן08/05/2009
כשאומרים שעוף עם עור יותר משמין למה הכוונה?
האם צריך לבשל את העוף ללא העור או להוריד את העור לפני האכילה?
בישול ללא העור לא עושה את העוף יבש יותר?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
רעות גרוס25/05/2009העור הוא עם שכבת שומן (רווי - לא בריא) והוא מעלה את הקלוריות של חתיכת העוף. אם מבשלים את העוף ללא העור, פחות שומן נספג בעוף.
חזה עוף הוא החלק ה"רזה" של העוף כיוון שאין עליו עור.
בישול ללא עור יכול לעשות את העוף יבש אלא אם כן אתה מתבל ומשרה אותו במשרה זמן מסויים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהריים טוביםההיייהיי07/05/2009
נגיד במשך שנה אני מרימה הרבה משקולות והתחזקתי
כעבור שנה ואני הפסקתי כשנה להרים משקולות הכוח נשאר לי בגוף?
או שאני נחלשת ונגמר לי הכוח (פיזי) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
רעות גרוס25/05/2009לאחר שנה הפסקה מסת השריר יורדת ויש להתחיל אימונים מחדש להעלות את מסת השריר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)