מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירכיים..שירה25/03/2009
שלום,
שמי שירה ואני 1.60 על 50 קילו ,אני בת 25 ומתאמנת 4 פעמים בשבוע על מכשיר סקי כ-45 דק
בדופק 165-175 .כמו כן אני עושה ספינינג מדי פעם,התפריט שלי מורכב ברורב מחלבונים וירקות עם מעט מאוד פחמימות ,אני די רזה אך למרות הספורט והתזונה הירכיים שלי עדיין מלאות!.אני מבינה שאין אפשרות להרזות נקודתית אלא בכל הגוף אבל האם יש דרך להצר את ההקיפים שלהם?
כמו כן מכיוון שהתרגלתי לאכול הרבה חלבונים ולא הרבה גם אם ארצה להרזות לא אצליח משוםשאין לי ממה לחתוך בתפריט היום יומי שלי
לתשובתכם אודה,
בברכה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה
רעות גרוס31/03/2009את צודקת, את עושה פעילות אירובית ואוכלת את המינימום. יש כאלה שגנטית ריכוז השומן נמצא באיזורים מסויימים, מאוד קשה להוריד אותם, את יכולה לנסות להוסיף אימוני משקולות 2-3 בשבוע ועוד אימון אירובי ולראות אם יש שינוי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
שירה31/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוב המשך -עבור רעותשחר24/03/2009
היי ותודה על המענה המהיר. המטרה העיקרית כמובן היא להעלות מסת שריר לכן צורך 44 ק' לקג' גוף בשילוב חלבון. רק שלצערי אין עלייה במסה רזה ללא עליה מסויימת באחוזי השומן. לכן אחת לחצי שנה לערך אני נכנס ל"תקופת חיטוב" רק כדי להשיל את השומן המיותר שנצבר . אני מבצע זאת בהדרגה, מתחיל לקזז 200 קלוריות מידי יום עד שמגיע לכמות הקלוריות הרצוייה לצורך שריפת שומן ואז מתחיל לשלב אירובי. כל ה"תקופה" נמשכת כ 6 -8 שבועות . אם יש לך הערות/השגות לגבי הדרך אשמח ללמוד. אני אכין תפריט ל2700 קלוריות ביחס של 40% פחממות 40% חלבון ו20% שומן לצורך החיטוב ואתחיל לרוץ ונראה מה קורה. אגב,אפשרי לשלוח לך את התפריט לבדיקה ? תודה רבה ,שחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחר
רעות גרוס25/03/2009כדי להגיע לתוצאות טובות אתה צריך ללכת לדיאטנית פרטית, קשה דרך האינטרנט
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאזן קלורי - עבור רעותשחר23/03/2009
שלום שוב... לפי החישובים שעשיתי במחשבונים , קיבלתי את התוצאה הבאה. הB M R שלי {1782} ,בתוספת עבודה פיזית קלה {טכנאי שרות מ.כביסה/מדיחים וכיוב' } נותן לי הוצאה קלורית יומית של 2451 ק'. אם מוסיפים לזה את ריצת ה10 קמ"ש למשך 60 דקות {800 קל' } מקבלים הוצאה קלורית של 3251 קלוריות ביום של ריצה וביום של חדר כושר {500 קל' } 2951 קלוריות. קראתי שרצוי להיות במאזן שלילי שנע באזור ה500 קלוריות מהמאזן היומי בכדי לשרוף שומן. מה שמביא אותי לתוצאה של 2751 קלוריות ביום של ריצה ו2451 קל' ביום של אימון. את עדיין חושבת שאני צריך לצרוך רק 2500 ק' או להגיע לאיזור של 2600-2700 כדי לא לסכן את מסת השריר? *האימונים פרושים על פני שישה ימים בשבוע לסרוגין. מקווה שאני לא מבלבל לך את המח עם החישובים האלה :).... תודה מראש. שחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשחר
רעות גרוס23/03/2009אתה צורך 2 ג' חלבון לק"ג שריר וזה המון!! (למרות שיש הטוענים שלפיתוח שריר לש לצרוך 2 ג'/ק"ג גוף אפשר בהחלט 1.5 ג' חלבון/ק"ג גוף, תזכור היכולת של הגוף שלך לספוג חלבון בארוחה הוא בין 25-30 ג'), מה המטרה שלך? להיות בעל מסת שריר גדולה או חיטוב? זה ניסוי וטעיה. תנסה ראשית לצרוך בין 2600-2700 קק"ל ליום, אם לא תראה שינוי תרד ל 2500
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי שומן-המשך... עבור רעותשחר18/03/2009
היי שוב אחוז השומן שלי באיזור ה18% כאשר רובו ככולו באיזור הבטן {כנראה פאק גנטי}. הB/M/R שלי כרגע 1760 . אני מתכוון לרוץ 10 קמ"ש .שעה,שלוש פעמים בשבוע שזה באיזור ה787 ק' לריצה. האימון בחדר כח הוא באיזור ה500 קל' לערך {אין קטגוריה של אימון משקולות במחשבונים לצורך חישוב הוצאה מדוייקת יותר.} השבוע שלי יורכב משישה אימונים בשבוע {אירובי ומשקולות לסרוגין.} השאלה שלי פשוטה ,האם לצרוך רק b.m.r ולהתאמן או שאת ממליצה על כמות קלוריות נוספות לb/m/r כדי להימנע מפגיעה משמעותית במסת השריר במהלך תקופת החיטוב ? בברכה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחר
רעות גרוס19/03/2009אמרת שאתה צורך 2500 קק"ל ליום ועדיין אתה לא רץ 10 ק"מ. תמשיך לצרוך 2500 קק"ל + ריצה ותראה מה אתה מרגיש. אתה צורך הרבה חלבונים. אם אתה עייף תוסיף עוד פחמימות. בוא נראה חודש מה קורה ל % השומן שלך ולמסת השריר. יש לכם בחדר כושר מכשיר שמודד את כל הפרמטרים הללו? איפה אתה גר? יש בהרצליה חנות שנקראת "אנרג'ים" יש להם משקל שמחשב את כל הפרמטרים, אם אתה גר קרוב, שווה לבדוק פעם בחודש (צריך על בטן ריקה ללא שתיית מים)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי שומןשחר17/03/2009
שלום. בן 38. 184 ס"מ, 75 ק'ג. אני מעוניין לרדת באחוזי שומן בלי לפגוע חלילה במסת שריר. מתאמן כשלוש שנים בחדר כושר. אני מתכוון להתחיל לרוץ 10 ק'מ שלוש פעמים בשבוע בדופק 140-150 ע"מ לשרוף שומן. במקביל מתכוון כמובן להמשיך ולהתאמן כרגיל בחדר כושר. צורך כיום 3500 קל' וצריכת החלבון היא 2 ג' לקג' משקל גוף. כמה קלוריות עלי לצרוך כדי להיות במאזן שלילי כשמביאים בחשבון את ההוצאה הקלורית של אימוני הכח והאירובי בתקופת החיטוב כשהמטרה היא "לפגוע" כמה שפחות במסת השריר שנבנתה בעמל רב. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשחר
רעות18/03/2009כמה אחוזי שומן יש לך? יש באתר מחשבונים שבהם אתה יכול להכניס פרטים עליך וכך לראות את ההוצאה האנרגטית שלך ליום. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במערכת העיכול והורדה במשקלרות צוברי15/03/2009
שלום, אני בת 25 וסובלת מבעיות בעיכול שבאות לידי ביטוי בגזים ובעצירות (יש לי יציאה אחת לארבעה ימים) האם יש מרכיבי מזון כלשהם שיכולים לעזור? כמו כן, אני מנסה לרדת במשקל ולחטב את הגוף אני שותה ליטר וחצי מים ביום, רצה 40 דקות 4 פעמים בשבוע ,אוכלת הרבה ירקות ונמנעת ממטוגנים,מתוקים וכדומה ועדיין לאחר חודש הצלחתי להוריד רק קילוגרם אחד . האם תוכלי לייעץ לי איך להוריד יותר מהר וביעילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרות
רעות גרוס17/03/2009ראשית העצירות, יש 2 אפשרויות: 1. לא אוכלת מספיק סיבים תזונתיים - לכן יש לאכול כ 20-25 גר' סיבים תזונתיים. תטחני פשתן ושימי ביוגורט 2 כפות פשתן טחון, אפשר שיבולת שועל או סובין, שתי לפחות 2 ליטר מים ביום. יש הצעות להשרות כל הלילה כמה שזיפים מיובשים ובבוקר לשתות את המים, לקחת בבוקר כף שמן זית על בטן ריקה (יש אומרים כף שמן זית + לימון עם מים פושרים)...ועוד.
2. יש בעיה בתנועתיות של מערכת העיכול (בד"כ בגלל כדורים לקסטיביים - שעוזרים ביציאות), במקרה זה דיקור סיני יעיל ביותר כמו כן הייתי מציאה עם הדיקור יום יום לאכול יוגורט עם פשתן טחון או/ ו שיבולת שועל.
בעניין הירידה במשקל והאימון. אם את הולכת לשרותים 1 ל 4 ימים, יש לך במעי הגס הרבה צואה שהיא שוקלת, ולכן את לא רואה ירידה (במקרה של עצירות בדר"כ אין כל כך פתרונות לרפואה הקובנציונאלית ולכן פה הייתי הולכת לאלטרנטיבי - דיקור סיני היעיל ביותר אבל גם רפלקסולוגיה עוזר). הייתי מצרפת לאימונים שלך 3 פעמים בשבוע אימון משקולות (את יכולה לבצע אחרי האירובי), תראי שיפור בגופך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ותוספים להתאוששות מאימוןSIG12/03/2009
שלום, מעבר להחזרת פחממות וכמות מספיקה של חלבון אחרי האימון, האם תוכלו להמליץ על ויטמינים, מינרלים או תוספים כלשהם שיביאו להתאוששות מהירה ושיקום של השרירים אחרי האימון, ושמירה על האלסטיות שלהם? או תזונה נוספת מומלצת לעניין. קרעתי פעם שריר ללא סיבה אמיתית, ואני רוצה לצמצם את הסיכוי שזה יקרה שוב. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SIG
רעות גרוס14/03/2009לא קרעת את השריר בגלל מחסור בויטמין או מינרל.
לשאלתך, האם עשית בדיקות דם והיו לך חסרים של ברזל, ויטמין B12, אבץ? יש כאלה שיטענו שיש צורך לכולם ולספורטאים בפרט לצרוך ויטמינים ומינרלים ולכן מספיק מולטי ויטמין מקיף ומאוזן, ויש כאלה שחושבים שלתוספים אין כל השפעה (אלא אם כן יש לך חוסר מוכח בויטמין מסויים) ומספיק התזונה שאנו אוכלים (כל צד מביא מחקרים שמצדדים בעמדתו),ולכן כאן זה לשיקולך, אין לי מושג מה אתה אוכל מה שבטוח שלקיחת מולטי ויטמין מקיף לא מזיק (ואולי גם לא מועיל)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
SIG14/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- POWER CAPSאורן12/03/2009
שלום רב, אני בן 28 משקל 89 ק"ג גובה 1.77 מטר. מתאמן בחדר כושר כשלוש פעמים בשבוע. בזמן האימון פעמים רבות חש עייפות המקשה עליי לשמור על איכות האימון המורכב מחלק ראשון אנאירובי וחלק שני אירובי שני החלקים במאמץ גבוה יחסית (עבורי). אני נמנע מלהשתמש במשקאות אנרגטיים עקב כמות הקלוריות המצויה בהם, מה שנוגד את מטרת האימון שלי. לאחרונה נתקלתי בתוספים חדשים יחסית: הידרוקסיקאט, אל קרניטין ו-POWER CAPS. תוספים אלה מסייעים בהפחתת עייפות ושריפת שומן. לגבי השניים הראשונים הבנתי כי מדובר בחומרים כימיים וכדאי להימנע. רציתי לדעת האם יש בידך מידע לגבי POWER CAPS והאם יש תופעות לוואי שכדאי לשקול? תודה, אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורן
רעות גרוס14/03/2009מצטערת, לא מכירה את המוצר. לגבי העייפות, אתה אוכל מספיק? צורך מספיק פחמימות וחלבונים?
אוכל לפני האימון? תיקח פרי או יוגורט עם גרנולה ותאכל בין החלק האנאירובי והאירובי, זה יתן לך אנרגיה להמשך האימון. אני מעדיפה לאכול מזון מאשר לצרוך חומרים כלשהם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בתוסף
אורן16/03/2009אני משתדל לאכול נכון לפני, אחרי האימון ובאופן כללי. יחד עם זאת אני מגיע לאימון אחרי יום עבודה ארוך ומתיש ויש לי קושי לשמור על רמה אנרגטית סבירה בכדי להפיק איזושהי תועלת מהאימון. כמו כן, יש לי קושי בשריפת שומן וירידה במשקל לעומת אנשים אחרים. קיים תוסף בשם הידרוקסיקאט שמקבל ביקורות מצוינות ורציתי לדעת האם את מכירה אותו? תודה, אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורן
רעות גרוס17/03/2009לקחתי בעבר תוסף לשריפת שומן (בחו"ל, לא זוכרת את שמו) מה שקרה שהיה לי דופק גבוה מאוד (יומיים ראשונים לא נרדמתי בגלל הדופק הגבוה), התוסף נתן לי הרבה אנרגיה בריצה (גם הידרוקסילט נותן הרבה אנרגיה), במקום 40 דק' ריצה יכולתי לרוץ גם שעה וחצי (לא עשיתי זאת כדי לא להעמיס ולפגוע ברכיים ובגב), בסיכום - לא ירדתי במסת השומן. לא מכירה הידרוקסיקאט, ראיתי באינטרנט על התוסף וגם שם שמעתי המלצות, לא יודעת איך הוא פועל ומה התסמינים הפיזיולוגים שלו, אני יודעת שאנשים שצורכים אותו אוכלים נכון ומתאמנים נכון וכך יש תוצאות (לא יודעת אם זה בגלל התוסף) ולכן אתה יכול לנסות חודש ולראות איך זה משפיע עליך - כמובן חייבים לאכול נכון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלקרניטין
אורו18/03/2009לגבי ההידרוקסיקאט אכן מסתובבות הרבה שמועות חיוביות. מצד שני רופא ספורט טען בפניי כי ידוע על קשר מסוים בין מקרים של שימוש בהידרוקסיקאט ונזקי כבד ותמס השריר. אבל אני מניח שתופעות כאלה נגרמות משימוש ממושך ו/או לא נכון בתוסף (לא?). האם את יודעת משהו לגבי אלקרניטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלקרניטין
אורו18/03/2009לגבי ההידרוקסיקאט אכן מסתובבות הרבה שמועות חיוביות. מצד שני רופא ספורט טען בפניי כי ידוע על קשר מסוים בין מקרים של שימוש בהידרוקסיקאט ונזקי כבד ותמס השריר. אבל אני מניח שתופעות כאלה נגרמות משימוש ממושך ו/או לא נכון בתוסף (לא?). האם את יודעת משהו לגבי אלקרניטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורן
רעות18/03/2009לא, מצטערת, אני בעד אורח חיים בריא ונכון, ז"א לאכול נכון (אם אתה מתאמן, להוסיף חלבונים) + אימונים בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לקויהדנה12/03/2009
שלום יש לי ילד בן 9.5 שמתאמן 5 פעמים בשבוע טניס תחרותי התזונה שלו מאוד לקויה הוא כמעט ולא אוכל בשרים הפריטין אצלו יחסית נמוך הייתי איתו אצל תזונאית ספורט אבל כמובן שהכל טוב ויפה בשבועות הראשונים אני מאוד מוטרדת הוא אוהב לאכול קיטניות מכל סוג השאלה היא אם זה תחליף מלא לחלבונים ואם כן באיזה כמויות זה באמת זהה. והאם בשניצל מטוגן או שניצל תירס יש מספיק חלבונים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
רעות גרוס14/03/2009בשניצל (חזה עוף) יש חלבון, בשניצל תירס (תירס שייך לקב' הדגנים - פחמימות) אין לי מושג איך הוא עשוי וכמה חלבונים יש בו (את יכולה להסתכל על האריזה של השניצלים ולחשב את כמות החלבונים ליחידה).
בקשר לקיטניות, קיטניות יחד עם דגנים (=אורז, קינואה, חיטה, שיבולת שועל ותירס) = חלבון מלא ולכן יש לאכול אותם יחד.
חלבון, ב 100 ג' שעועית לבנה מבושלת יש 10 ג' חלבון, מכילה 3.7 מ"ג ברזל (100 ג' בשר בקר מכיל 2.3 מ"ג ברזל), מכילה כמות סידן השווה לכחצי כוס חלב.
מקור נוסף לחלבונים הם מוצרי החלב דלי השומן, ביצים ודגים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר כושר ותוסף תזונהאלעד10/03/2009
שלום לכולם , אני לא יודע אם זה הפורום הנכון לשאול בו , אבל אני אקח את הסיכון. בן 26 ובריא טפו טפו . התחלתי ללכת לחדר כושר , ונתקלתי בשייק הזה שעשוי ממי גבינה מיובשים, מין אבדקת חלבונים שכזו , שמוסיפים לה חלב\מים , מנערים כמה זמן ושותים . רציתי לדעת , האם צריך לאזן את התזונה שלי , בהתאם לצריכת השייק הזה . ז"א , האם צריך לאכול כמות שומן\פחמימות ביחס לכמויות של המרכיבים הבאים שיש במשקה הזה . על 4 כפיות אבקה , שמכילות 152 גרם , יש 3.5 גרם שומן ,52 גרם חלבון ו-85 גרם פחמימות וסוכרים. מקווה שהשאלה שלי ברורה אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלעד
רעות גרוס11/03/2009לידע כללי, בארוחה גבר סופג כ 20-30 גר' חלבון ולכן אין טעם שתצרוך 4 כפיות אבקה (במיוחד אם אתה מוסיף כוס חלב יש עוד 9 ג' חלבון).
שילוב 35 ג' פחמימות זמינות (גלוקוז/סוכרוז) עם החלבון או עם החומצות האמיניות מביא להעצמת האפקט האנאבולי (בונה השריר) בשל הגברת שחרור האינסולין, המסייע גם לקליטת החלבונים.
אין הוכחה מדעית מדויקת בדבר היחס האופטימלי בין פחמימות לחלבונים לאחר אימון, אך מקובל להמליץ על יחס 3-1:4 לפחמימות (שוב, להוריד את הכמות ל 2 כפיות)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק משהו אחד שלא הבנתי
אלעד11/03/2009אני חשבתי שאת השייק הזה צריך לצרוך לפני האימון , טעיתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלעד
רעות11/03/2009גם לפני אימון חשוב לצרוך חלבון מחקרים מראים כי נטילת תוספי חומצות אמיניות חיוניות (המרכיבות את החלבון) במינונים שבין 6- 30 ג' נמצאו יעילים יותר לפני אימון הכוח בהשוואה לאחריו לצורך שיפור מסת השריר וכוחו, אבל גם עד שעה וחצי לאחר האימון יש לצרוך חלבונים ביחס של 1:3 לטובת הפחמימות. אתה לא חייב רק שייקים יש מספיק מזונות עשירים בחלבונים כמו טונה, ביצים, עוף, מוצרי חלב דלי שומן. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :):):) !!!!!!!!
אלעד11/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כמה שאלות..שיר04/03/2009
אני בת 21 גובה 154 שוקלת 48.5 האם זה משקל תקין? אני רוצה לרדת 4 קילו במשקל איך עושים את זה.? אני לא מצליחה לרדת גרם למרות שאני לא אוכלת גאנק או אוכל מטוגן בכלל ולא חסידה של ממתקים ושוקולדים או עוגיות אני לא נוגעת בזה. אני אוכלת המון המון ירקות . מה עושים??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר
רעות גרוס04/03/2009ה BMI שלך (מדד להשמנה) הוא 20.4 - BMI20-24.9 טוב מאוד ואת נמצאת בחלק התחתון.
את לא צריכה לרדת במשקל אבל אולי ב % שומן (צריך לבדוק % שומן), לכן תמשיכי לאכול מה שאת אוכלת אך תוסיפי פעילות גופנית שכוללת פעילות אירובית (ריצה/הליכה/אופניים/ מכשיר סקי בחדר כושר) + אימון משקולות (אני תמיד ממליצה לעבוד גם במשקולות לחיזוק הגוף - תורם גם לירידה ב % שומן)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שיר06/03/2009אני עושה ספינינג 3-4 פעמים בשבוע ושעה אחת עיצוב. זה עדיין לא מספיק כנראה.. כי אני ממש לא מצליחה לרדת במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיר
רעות06/03/2009תוסיפי משקולות במקום עיצוב 3 פעמים בשבוע!!! ואני בטוחה שיהיה לך שינוי בגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוב בטןזיו01/03/2009
היי, אני עושה פעמיים בשבוע ריצה של 3-4 קילומטר ועושה גם אימוני כוח (משקולות) וכפיפות בטן. אחוזי השומן שלי הם 22 (אני בת 22 שוקלת 46 וגובה 155). אני די רזה אבל לא מרוצה מהבטן שלי ומה"צדדיות" .מה אני יכולה לעשות כדי להוריד את זה? יש שיפור מפעם- לפני שהתחלתי להתאמן. אני מתאמנת בערך 8 חודשים. אבל זה מפריע לי נורא במיוחד כשאני עם בגד ים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיו
רעות גרוס02/03/2009% השומן שלך בטווח טוב מאוד. אם את רוצה להוריד % שומן, תעלי את כמות הריצה שלך לפחות
ל 4 פעמים בשבוע וכן לבדוק את כמויות האוכל שלך. תחשבי אם "משתלם" לך להתאמץ יותר באימון הגופני ובתזונה בשביל להוריד עוד כמה % שומן (שגם כך הם טובים).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בעקבות שינוי אורח חייםנתנאל27/02/2009
שלום הנני מתאמן מספר שנים במכון כושר ומקפיד על אורח חיים בריא ב"ה יש תוצאות וגופי נראה חטוב ומחוטב אך לצערי הרב בצבא נפצעתי ברגל דבר שמנע ממני להתאמן תקופה ארוכה וכן גרם לי להתקפי בולימיה שבהם טופלתי וכיום אני נגמלתי מהבולימיה אך לצערי הרב הבולימיה גרמה לאולקוס (דבר שמכריח אותי לזלול תמיד) המצב לא הפריע לי כי הבראתי עם הרגל והתאמנתי אז לא אכפת לי לאכול בעודני שורף קלוריות אך הצרות לא הפסיקו לבוא ושלשום קרעתי רצועות בכתף ככל הנראה לא אתאמן מספר חודשים דבר שלחלוטין יכול להחזיר אותי אחורה (בולימה אני לא אחזור בחיים כי חוויתי כבר מה זה) אבל מבחינה נפשית זה מאוד יכאב לי לכן אני פונה אלייך במטרה לסייע לי להרכיב לעצמי תפריט שימנע ממני להשמין.ישביע את תאבוני הרב ויעזור לי עם השגרה שנכפתה עליי תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתנאל
רעות גרוס27/02/2009האם אינך מסוגל לבצע כל פעילות אירובית? (מכשיר הסקי לא מצריך ממך להזיז את הכתף).
בעניין התפריט, איננו יכולות לבנות לך תפריט. יש הרבה פרמטרים שקובעים בבניית תפריט שיתאים לך אישית (לפי גובה, משקל, סדר יום, אהבת אוכל וכו').
הפורום נועד לתת מענה לשאלות האנשים. פנה לדיאטנית קלינית (בקופות חולים זול יותר) שתבנה לך תפריט שתוכל להתמיד בו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשיר הסקי?
נתנאל28/02/2009תודה על התגובה רק אם תפרטי לי מזה מכשיר הסקי יהיה נחמד עבורי כי הנני מאוד מחפש פעילות אלטרנטיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתנאל
רעות02/03/2009מכשיר סקי = אלפטיקל = קרוסטריינר, תשאל את המאמן בחדר כושר הוא מכיר את המכשיר בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט תזונה ...אסי26/02/2009
שלום רב :
רציתי שתעזרי לי בבנית תפריט תזונה על מנת להוריד את השומן שמצטבר בבטן ...
גובהי מטר 77
בן 26
שוקל 78
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסי
רעות גרוס26/02/2009כדי לבנות תפריט תזונה יש לפנות לדיאטנית כדי שתוכל לבנות לך תפריט המותאם לך, לטעמך במזון, לצרכים שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשביל זה יש לי אותך :]
אסי26/02/2009את לא יכולה לבנות לי תוכנית ? בחיים לא היה לי תוכנית תמיד אכלתי הכל ועכשיו אני רוצה לבדוק אם כל הקטע של השרירי הבטן אצלי קשור לאכול ... אז אם את יכולה לבנות לי את הארוכות שאני צריך לאכול מא' ועד ת' לכל אורך היום זה יהיה ממש נחמד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
רעות26/02/2009מצטערת זה לא המקום לבניית תפריטים, אלא לענות על שאלות בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת לגבי תפריט להרזיהשילי23/02/2009
היי, אני בת 22, משקלי 63.5 וגובהי 1.62. לפי בדיקות משקל ואחוזי שומן במכשיר הטניטה נמצא שיש לי 29% שומן. מעוניינת להוריד 5 אחוזי שומן ו7-8 ק"ג. אשמח אם תוכלו לחוות את דעתכן המקצועית על התפריט והפעילות שלי כדי שאדע אם אני בדרך הנכונה. בוקר: 2 לחם קל+ 2-3 כפות קוטג' 3% וירק. נסקפה עם רבע כוס חלב סויה ביניים: חצי גביע קוטג' 3% עם ביצה קשה וירק. אם יום מסוים אני לא אוכלת ביצה קשה אני אוכלת פרוסת לחם קל אחד עם הקוטג' והירק. צהריים: חזה עוף בגריל+ כוס של קטניות (גרגרי חומוס ואפונה) או: כוס פחמימה מלאה+ ירקות מבושלים+ כפית שמן זית+ירק טרי אחה"צ: אימון של 30-40 דק' אירובי (סקי או הליכון או אופניים)- 3 פעמים בשבוע ולאחריו אוכלת חטיף אנרגיה עד 100 קלוריות. בנוסף אוכלת פרי רגיל או 2-3 פירות יבשים. 3/4 כוס חלב 3% בנוסף. ערב: 2 פרוסות לחם קל+ קוטג'+ רבע אבוקדו+ ביצה (בימים שלא אכלתי בכלל באותו היום)/טונה+סלט לעתים אוכלת פשטידה+סלט+כפית שמן זית או אופציה שלישית: פסטה (כוס וחצי בערך) עם חצי קופסת קוטג' 3% וירקות+כפית שמן זית. לילה: פרי בנוסף, בד"כ בסופי שבוע אוכלת 2 קינוחים (פרוסת עוגה, מאפה קטן...). ספורט: כפי שכתבתי, 3 פעמים בשבוע עושה ארובי של 30-40 דק' (לעתים שיעור ספינינג אחד מתוכם). בנוסף, פעמיים שיעור חיטוב ועיצוב בסטודיו סי. אשמח לשמוע את דעתכן:) ת ו ד ה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף,
שילי23/02/2009הומלץ לי לקחת תוסף של אומגה 3 בכל יום. האם אכן חשוב וכדאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אין התייחסות להודעה שלי??
שילי26/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי
רעות גרוס27/02/2009תפריט טוב מאוד. הייתי מעלה ל 4 פעמים בשבוע אירובי, (3 פעמים בח"כ) ופעם בחוץ (אם אין לך כוח להגיע לח"כ) + הייתי מוסיפה אימון משקולות 3 פעמים בשבוע (אפילו במקום סטודיו סי) - את תתחזקי הרבה יותר ותתחטבי יותר, כמו כן תעלי מסת שריר (בנות לא מעלות הרבה מסת שריר), אך החלבונים שאת אוכלת יופנו לבניית השריר ולא לתאי השמן (אם הם בעודף).
זו דעתי. מנסיון, אימון משקולות עוזר לא פחות מאימון אירובי בירידה במשקל ובירידה ב % השומן.
כמו כן, בכל הזדמנות שיש לך תעלי במדרגות במקום במעלית, לכי יותר, תהיי יותר בתנועה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)