פורום תזונת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המלצות לתפריט...
    אלעד
    06/01/2009

שמי אלעד הגובה שלי הוא 1.87 ס"מ משקל 88 ק"ג ואני בן 23 וחצי. אני כרגע מתאמן בצורה חובבנית אך אני מתחיל בשבוע הבא אימון קבוע ורציני של 4 פעמים בשבוע בחדר הכושר כאשר מטרת האימון הוא חיטוב הגוף. הייתי רוצה לקבל מעט המלצות לתפריט יומי שיתאים למטרותיי וכמו כן אם יש דיאטנית שמתמחה בספורט שהייתם ממליצים באזור אילת. תודה מראש, אלעד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המלצות לתפריט...

הוספת תגובה

• הי אלעד

גילה אדלר
    06/01/2009

העבר כאן את סדר חייך , פעילות , ומה אתה אוכל היום לדוגמא , ואני אתקן לך את התפריט למטרותיך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר יום...

אלעד
    07/01/2009

האמת שאין לי בכלל תפריט כלשהו מאחר ועד היום לא עסקתי בנושא אבל בד"כ אני לא אוכל ארוחת בוקר, אני מתאמן לקראת הצהריים, בצהריים אני אוכל אורז או פסטה עם מנה בשרית כלשהי ובערב סלט עם גבינה או קוטג' אני יודע שאני צריך לאכול יותר ולהכניס יותר אבות מזון לתזונה אבל אין לי כל כך ידע כדי לבנות תפריט מאוזן ודל שומן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אלעד

גילה אדלר
    08/01/2009

מספר נקודות חשובות :
    1. חשובה ארוחת בוקר אם אתה מתעמל לקראת הצהריים . ארוחת בוקר 3 שעות לפני האימון תכלול 2 פרוסת לחם מלא + 3 כפות קוטג' 3% או כוס חלב + כוס קורנפלקס
    לפני האימון - תדלוק של 2 יחידות פרי כמו 1 בננה או 2 תמרים או חטיף אנרגיה
    צהריים ארוחה מלאה כפי שתארת - אורז + בשר + ירקות
    אחר הצהריים - יוגורט + 3 כפות גבינה דלת שומן + פרי
    ערב : 2-3 פרוסת לחם + קופסאת טונה מסוננת משמן או 5 פרוסת פסטרמה
    סלט ירקות + כף טחינה
    לילה - פרי
    זו רק דוגמא קטנה להתחלת הסדר - נסה וחזור אלינו עם ההערות שלך - האם נותרת רעב , מה היה טוב ומה לא .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכת חלבון לנשים באימון אנאירובי
    ירון
    05/01/2009

ערב טוב... מבקש לדעת מהיא כמות צריכת החלבון לנשים באימוני כח בתדירות של שלושה אימונים בשבוע . תודה מראש.

הוספת תגובה

• ירון

רעות גרוס
    05/01/2009

תלוי מה המטרה. ותלוי מה מבנה הגוף שלה (אם הוא נוטה להתנפח בעקבות אימון משקולות או היא בעלת שרירים ארוכים שהיא רק מחוטבת), בעיקרון אישה שרוצה להיות מחוטבת יכולה לצרוך 1.2 -1ג' חלבון לק"ג שריר. ספיגת החלבון בארוחה לנשים היא בין 15-25 ג' תלוי באישה ובאימונים שלה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבבקשה .....
    בן
    04/01/2009

שלום רב ,יש לי בבקשה כמה שאלות וכמובן אני צריך ייעוץ מקצועי בעניין.... אני מתאמן בחדר כושר כבר 10 חודשיים ורואה וצאות ממש פחותות,בחודשיים האחרונים התחלתי לאכול ממש טוב ולגבי זה אני רוצה לדעת אם התפריט שאני אוכל הוא מתאים לא מתאים ואם להוסיף או להוריד משהו .... בוקר-בדרך כלל 3-4 ביצים{צהוב -1 }וסלט ירקות או פרוסה עם טונה וסלט, ב-10 איזה מעדן 1 וחצי % שומן צהריים זאת הארוחה העיקרית לרוב אני אוכל חזה הודו או סטייק עוף בנוסף לחלבון הזה אני מוסיף שתי מנות פחמימות אם זה פסטה אורז או תפוחי אדמה כמובן שליד זה סלט ירקות יוצא לי להתאמן שעה וחצי אחריי הארוחה הזאת...\ לאחר אימון אני שותה חלבון ... ובערב סלט טונה או ביצים תלוי מה אכלתי בבוקר.!! במהלך היום אני אוכל קרוב ל-3 פירות. רציתי לדעת מה הדעה שלך על התפריט הזה?.? תודה רבה בן

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבבקשה .....

הוספת תגובה

• היי בן

גילה אדלר
    04/01/2009

תן בבקשה נתונים על עצמך : גיל , גובה , משקל ,
    מה היעדים שלך ? מהי המטרה שלך באימון?
    לאחר שנקבל נתונים נוכל להשיב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים

בן
    04/01/2009

גובה 1.85 משקל 86 {עליתי 5 קילו מאז החדר כושר } אחוזי שומן נשארו אותו דבר בין 18-16 גיל 23 עוד חודשיים מטרת האימון לחטב את הגוף בעיקר ,ובמקביל לחזור לכושר הגופני שנעלם לי קצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי בן

גילה אדלר
    06/01/2009

כמה הערות לתפריט :
    1.1. 2 יחידות פרי ( במקום 3) כאלה העשירים בויטמין C כמו גויבה , תפוז ......תותים .
    2. לאחר האימון את מנת החלבון בצירוף לפרי ( מתוך אלו ) או תמר גדול .
    3.התפריו חד גוני ...ביצה וטונה כל יום לא טוב......
    תגוון עם קוטג' דל שומן גביע אחד מכיל כמות חלבון בריכוז גבוה של BCAA למטרה שלך .או גבינה לבנה או יוגורט או פסטרמה הודו או מוצרי סויה דלי שומן .
    4.לפני האימון זה בסדר שאינך אוכל .
    5.התפריט בעקרון צריך להיות סביב 1700 קלוריות , 150 גר' חלבון.
    לסיכום - תפחית בפחמימות היכן שאתה מרגיש שנכון לך , הוסף חלבון אם אתה חש רעב .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לגבי תזונה נכונה
    AA
    31/12/2008

שלום, אני מתאמן טוב במשך 5 שנים במכון כושר,אבל אני לא תמיד אני יודע אם הדברים שאני אוכל הם מתאימים ובריאים לגוף.לכן יש לי מספר שאלות בנושא 1.שניצל טבעול זה מזון בריא ומומלץ? או שהוא עוד מזון מעובד ולא כדאי לאכול בכלל? 2.קורנפלקס זה מזון בריא?ואם כן איזה קורנפלקס הוא הכי מומלץ? 3.בהתייעצות עם מספר אנשים בסיום כל אימון לאחרונה התחלתי לשתות שייק של אבקת חלבון חברת whey matrix האם זה באמת מומלץ?ואם כן אז כמה פעמים כדאי לשתות את המשקה ביום? 4.סוגי דגים:איזה דגים הכי מומלץ לאכול? 5.סוגי בשר:איזה בשרים הכי מומלץ לאכול

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לגבי תזונה נכונה

הוספת תגובה

• עזרה לגבי תזונה נכונה AA

גילה אדלר
    31/12/2008

לשאלות שלך -
    האם המזון בריא , זה מזכיר לי את הבן שלי כשהיה קטן , הוא היה שואל " האם זה בריא לבריאות ?"
    כמובן שהתשובה תמיד מורכבת . בכל זאת אנסה להשיב בפשטות .
    שניצל טבעול עבורך יכול להיות אופציה של פעם בשבוע לכל היותר ולא בסיס התזונה היומית . ורצוי שניצל מופחת שומן 5% שומן .
    קורנפלקס הוא מזון בריא בעקרון לאדם בריא , הקורנפלקס הטוב יותר הוא העתיר סיבים ומופחת סוכר. ערוך השוואה בסופר , שים לב לכמות הקלוריות ולכמות הסיבים .
    משקה חלבון , כף מדידה אחת 25-30 גר' חלבון ביום לאחר האימון או מדי יום תלוי במכלול התזונה היומית שלך .
    דגים מומלצים הם סלמון , בורי ים , דניס , בס , סול סרדינים טונה ופחות נסיכת הנילוס קרפיון
    סוגי בשר - רזים בעיקר . בקר דל שומן חלקים מס' 5 , פילה אמיתי , פילה מדומה ....הודו עוף ללא עור ושומן .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העזרה ואם אפשר עוד משהו קטן

AA
    31/12/2008

האם ידוע לך בכל זאת על קורנפלקס שהוא מומלץ יותר מהשאר? כי לא תמיד ניתן להבין מה הכי בריא לפי מה שכותבים על האריזה בכל מקרה תודה רבה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• AA

רעות גרוס
    31/12/2008

fiber 1 עשיר מאוד בסיבים, ברנפלקס (יש גם עם פחות סוכר), ביופלקס, כ 5.1 ג' סוכר, הרבה סיבים

יש לשים לב לסוכרים הפשוטים - להסתכל ברכיבי מזון, ככל שהרכיב בהתחלה, כך הוא בכמות גדולה יותר מהרכיב שאחריו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

מישהי
    31/12/2008

איכ מזה הסוגים האלה? אם כל הכבוד לדיאטה לשמירה ולהפחתת סוכר, זה אוכל של אוגרים ! יש דגנים מלאים,ללא צציפוי,טעימים ובריאים (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום. שאלה לגבי תזונה נבונה ומתאימה
    נמרוד
    30/12/2008

שלום, נכנסתי לכושר לפני כ-9 חודשים, מתוכם כחצי שנה ברצינות( בהתחלה תמיד נעדרים קצת...). סדר האימונים כדלהלן: 4 ימים בשבוע מתוכם יומיים- פעילות אירובית (שעה או שעה ועשר דקות הליכה מהירה + כ-45 דקות שחיה), יומיים נותרים -הליכה זהה +כ-40 דקות אימוני כח במכשירים בעיקר כשהמטרה היא לחזק את השרירים(לא לפתח גוף). לעתים משלב ביום אחד כזה גם שחיה שמשכה כ-40 דקות. גילי 24 וגובהי 1.73. לפני שינוי אורח-החיים משקלי היה 84 והיום 76-77. עיקר השומן צבור בבטן(זה משפחתי...) ובישבנים.ידוע לי כי השמנה בטנית מאוד מסוכנת בטווח הארוך, ןלכן אני מעוניין להוריד את מירב השומן שם.. המליצו לי לרוץ (לשלבו בהליכה: מעט ריצה וללכת, וכן הלאה.). אני גם מרגיש שהגוף שלי התרגל לאותה הפעילות. אף פעם לא אהבתי ריצה, אך לא ממש ניסיתי...ולא אכפת לי לנסות. (נאמר לי לבדוק דופק מנוחה, בדקתי והוא 60- המדריכה התפלאה ואמרה שזה אומר שאני בכושר...) אני מקפיד על תזונה מבוקרת והגיונית ולא אוכל שטויות כמעט לחלוטין. אני אוכל בבוקר לפני הפעילות הגופנית (תמיד מתרחשת בבוקר): 2 פרוסות לחם לבן או מלא (תלוי מה יש) עם גבינה 5% לרוב +ירק . בלחם קל אני לא נוגע כי זה כיס אוויר במסווה של קמח אפוי... ואז הפעילות הגופנית. כשאני חוזר אוכל ארוחת צהריים: אורז +מעט בשר או קינואה או אורז מלא וכו' + תוספת ואולי פרוסת לחם. לאחר כשלוש שעות אוכל פרי או שניים. ואח"כ ארוחת ערב: 2-3 פרוסות ולפעמים גם קערת קורנפלקס+ ירקות. אני מקפיד לאכול 6-7 ירקות כל יום. כמו כן, אני שותה המון: כ5 ליטרים ביום. האם תזונה זו נכונה ומתאימה לסוג הפעילות? תודה רבה רבה ומקווה ששרדת את החפירה... :-)

הוספת תגובה

• היי נמרוד , בעניין תזונה נבונה

גילה אדלר
    30/12/2008

ראשית חסר נתון משמעותי של אחוזי השומן שלך , וחשוב שתערוך בדיקה כזו בשלב זה ובעוד כחודשיים כדי לראות אם אתה עומד ביעדים .
    לפי הבנתי כוונתך לחטב את גופך ולהפחית את אחוזי השומן בכלל כשבמקרה שלך מרוכזים בבטן ובישבן .
    על פי הדיווח שלך לגבי התזונה ניכר שאחוז הפחמימות גבוה מדי ולא יאפשר לך לעמוד ביעד שקבעת . הטיפ שלי לעניין התזונה להגדיל את תכולת החלבון על ידי הגדלת המנה של הדגים עוף גבינה בשר וירקות לצידם ולהפחית את כמות הלחם התוספת הפחמימית בארוחה .
    מצויין שאינך אוכל שטויות .
    לגבי האימון - הדגל את תדירות אימון הכוח ל3 פעמים בשבוע 35 דקות בעצימות גבוה יותר מכפי שאתה נוהג כיום - הכוונה יותר משקל , יותר קבוצות שריר.
    אתה מוזמן לחזור אלינו עם תשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילה , תודה על המענה המהיר:-) שאלה

נמרוד
    30/12/2008

תודה רבה, בעניין הפחמימות/חלבונים/שומנים.. קצת מבלבל כל העסק.. זה לא משמין להגדיל את כמות החלבון? (אני סומך ב-100% על דברייך, אך רוצה להבין את התמונה הכללית טוב יותר). ידוע לי שפחמימות משמינות אך גם שבשר זה לא הכי טוב, ושאסור לאכול הרבה דגים... אשמח לדעת מה נכון. לעניין החיטוב.. אני מעוניין לחטב את הגוף אך לא בצורה מוגזמת, וחלק ממכריי אומרים שזה לא כדאי כי צריך לתחזק את זה כל החיים (כך שאם יש תקופות שלא ניתן להתאמן-ואני מקווה שזה לא יקרה... אז כל השרירים הופכים לשומן..אמת בדבר? תודה רבה רבה :-) נמרוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי נמרוד , תשובה

גילה אדלר
    30/12/2008

בוא נעשה סדר
    . בתוך סך הקלוריות , ללא תוספת קלוריות , שמים דגש יותר על חלבון , והכוונה למקורות שונים של חלבון : חלב , גבינה , סויה , דגים עוף בשר , שימורי דגים ביצים , וכן מוסיפים מעט שומנים ממקור צמחי מהסוג של שקדים אגוזים על חשבון הפחמימות . זו התזונה המתאימה יותר למטרות שהגדרת .
    לא כדאי לאכול שום דבר יותר מדי בוודאי לא רק בשר לכן נסה לשלב .
    לחטב לא בצורה מוגזמת הכוונה לא להגדים את מאסת השריר למימדים שלא תוכל לתחזק אחר כך , ועליה בנפח השריר לא תקרה לך במקרה אלא רק אם תכוון לכך ותעבוד קשה . לכן אין חשש .
    להערתך בסוף , רקמת שריר לא הופכת לרקמת שומן אלו תאים שונים . נכון הדבר שהפסקת אימון גורמת לשריר לאבד מה נפח מהכוח מהמתח ולכן תמיד צריך לתחזק את הגוף באימון גופני .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת
    לירון פרידמן
    29/12/2008

כשעושים הליכה מהירה, כדי שהיא תהיה יעילה אומרים שרצוי להגיע לפחות ל- 70% מהדופק המירבי, אבל זה לא ממש אפשרי כיוון שלכך אני מגיעה בריצה במהירות בינונית. מכאן שאלתי היא לאיזה דופק ריאלי כדאי לשאוף בהליכה מהירה?? תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענת

הוספת תגובה

• נכון ממי

ענת פלדמן
    29/12/2008

זה בגלל שאת בכושר. אז בשביל להגיע לדופק שכזה את צריכה לרוץ. בהליכה את יכולה להשתמש במשקוליות למשל שמעלות את הדופק, או ללכת במקומות תלולים - אם זו הליכה בחוץ למשל. דופק ריאלי בהליכה מהירה (הזכירי לי בת כמה את?) יכול להיות גם 120, שזה יחסית נמוך אם את צעירונת - ועדיין שווה. אני מתחילה אימונים ואוכל להמשיך לענות בלילה. :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

לירון פרידמן
    30/12/2008

אני בת 20 ענתוש :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעולה

ענת פלדמן
    30/12/2008

נוכל להמשיך בפורום "כושר גופני" או בחדש: "כושר גופני לנשים". :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקולת דיגיטלית\רגילה
    איני
    28/12/2008

שלום, איזה משקולת יותר מדוייקת, דיגיטלית או רגילה? אני שמה לב שעל הדיגיטלית אני שוקלת 3 קילו יותר מאשר על הרגיל. האם יש לכך הסבר? תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    משקולת דיגיטלית\רגילה

הוספת תגובה

• לאיני

רעות גרוס
    28/12/2008

את מתכוונת למשקל דיגיטלי או רגיל? לכל משקל יש סטיית תקן, בדר"כ המשקלים הביתיים פחות מדוייקים מהמשקלים בחדרי כושר או בקופות חולים (ששם יש עם משקולת - הכי מדוייק). מה שחשוב שתשקלי רק במשקל אחד! ולפיו תראי את התנודות במשקל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נכון מאד

ענת פלדמן
    29/12/2008

מה שרעות אומרת והשאלה שלך חשובה מאד, הרבה אנשים לא מודעים לזה.
    1. הישקלי רק על משקל אחד וכך תוכלי לראות את ההפרש משקילה לשקילה.
    2. כדאי להישקל בבוקר, על בטן ריקה.
    3. שקילה של פעם בשבוע בלבד היא הגיונית יותר, וזה גם נכון יותר מבחינה מנטלית.
    4. אם חשוב לך לדעת את המשקל האבסולוטי שלך (המדוייק ביותר) אזי המשקל של פעם (העמוד הזה הזה עם המשקולות) הוא המדוייק ביותר, וודאי במכונים מיוחדים (שגם בודקים אחוזי שומן למשל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבור רעות
    ירון
    28/12/2008

היי רעות,כבר התחלתי לדאוג שפרשת כנפייך מאיתנו... שלחתי לך ב16.12 בהמשך לשיחתנו בנושא התפריט בו ציינת כי עלי לכוון ל 2500 קלוריות ליום , את תכנית האימונים שלי על מנת שתעמדי מקרוב על עצימות האימונים ע"מ שההוצאה הקלורית תהיה ביחס שווה לתזונה . רק תיקון אחד ,בתכנית מופיע תרגיל סקוואטים כסט אחד. היום אני מבצע 2 סטים כאלה,מתחיל מהגבוה לנמוך בלי הפסקה ולאחר דקה מהנמוך לגבוה שוב. ממתין לתובנותייך. ירון.

לקביעת תור
    סגירה
    עבור רעות

הוספת תגובה

• לירון

רעות גרוס
    28/12/2008

מצטערת, לא שמתי לב להמשך השאלה שלך.
    אין לי מושג (וגם לאף אחד אחר...) כמה אנרגיה אתה מוציא באימון. כדי לדעת במדוייק את ההוצאה הקלורית שלך, תקנה או תבקש מחבר שיש לו שעון פולר לשים את השעון למס' ימים. לשעון יש רצועה שהיא מודדת דופק וע"י הכנסת הפרטים שלך כמו גיל, משקל, גובה הוא מחשב לך את ההוצאה הקלורית שלך לאותו פרק זמן שאתה עונד אותו (חייב עם החגורה) - כך תדע את ההוצאה הקלורית שלך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה רעות לא עונה-היא עדיין בפורום?
    ירון
    28/12/2008

הוספת תגובה

• לירון

רעות גרוס
    28/12/2008

אני עונה (אתמול עניתי), פשוט כל פעם שאני נכנסת לאתר (וזה כל יום) ענת כבר עונה על השאלות, אם יש לי מה להוסיף אני מוסיפה, ואם אין אני נשארת עם התשובה של ענת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה ענתי..
    לירון פרידמן
    27/12/2008

אני גרה באשקלון והיום במיוחד פשוט היה בלתי אפשרי לצאת מהבית.. כל כמה דקות הייתה אזעקה ובנוסף לתיסכול שזה יוצר, מתסכלת העובדה שתיכננתי לרוץ היום. איזה הצעות יש לך לאימונים אירוביים בבית, ללא מכשירי כושר?

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה ענתי..

הוספת תגובה

• מוסרת תנחומי ומחזקת אותך באהבה

ענת פלדמן
    27/12/2008

ולעניין הכושר: יש לכם מדרגות בבית? דלגית?
    רעיון נחמד הוא לעשות בבית אימון תחנות. 2 דקות בכל תחנה ואת עושה סבב מעניין וכייפי. למשל:
    1. עולים ויורדים במדרגות במשך דק'. עולים בריצה יורדים בזהירות בהליכה. אם אין מדרגות בבית קחי קופסא או ארגז הפוך בגובה שפוי תעלי ותרדי ממנו בכוונים שונים, בדומה לשיעור מדרגה.
    2. דלגית. שתי דקות בכל מיני וויאציות
    3. קחי שני בקבוקי מים והעמידי משני צידי הסלון. רוצי בין כל אחד והעבירי אותו לצד השני. 10 החלפות בין הבקבוקים
    4. תחנה של קפיצות מעל מכשול. למשל העמידי בקבוק מים וקפצי מעליו לכל כוון. במשך 2 דק'
    5. הניחי 5 מקלות במרחוק שווה זה מזה ועברי בין כולם, פעם בניתורים קדימה ופעם בפיסוק הצידה. זה לא חייב להיות מקלות, אפילו מזלגות על הרצפה יעשו את העבודה. היי יצירתית...
    ואם יש לך עוד רעיונות זה מצויין. בסיומם של שלושה או ארבעה סיבובים כאלו ברצף (!) עשי כפיפות בטן, שכיבות סמיכה וכווצי ישבן ואת מסודרת. מתיחות ! והרבה מים.
    שולחת אנרגיות חיוביות ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענת! אין כמוך!

לירון פרידמן
    27/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענתוש!!
    לירון פרידמן
    26/12/2008

אני עושה שלושה אימוני כוח בשבוע שבהם אני עושה שבעה תרגילים שונים לבטן, אחד לגב, אחד לרגליים ושכיבות סמיכה- 3 סטים של 20. כל האימון אורך כשעה. האם זה מספיק או שהיית מוסיפה עוד תרגילים עם משקולות לדוגמא- לידיים. באופן כללי המטרה היא לחטב את הגוף ואני נעזרת בתזונה נכונה. מה את לדוגמא עושה באימוני הכוח שלך? ועוד שאלה.. האם כשמשרים קטניות בסודה לשתייה זה מוריד מערכם התזונתי?? תודה רבה מראש את פשוט מדהימה וכיף לקרוא את פניני החוכמה שלך כל פעם מחדש!

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענתוש!!

הוספת תגובה

• הי מותק :)

ענת פלדמן
    26/12/2008

ותודה !
    האימון שלך נשמע מצוין. אני מאד אוהבת את שכיבות הסמיכה כיון שכך את משלבת כמה שיותר קבוצות שרירים וממקסמת את משך ויעילות האימון שלך. לכן אימוני משקוליות ידיים יכול להיות מיותר. א-ב-ל, אפשרי בהחלט לגוון מידי פעם, ולו בשביל ליצור עניין. בזהירות עם המשקוליות, תמיד בברכיים מעט כפופות ובפיסוק אם את עומדת על מנת לשמור על הגב. ומתיחות כמובן. אני ? מתאמנת עם כל אחד ועושה הכל. מאד מגוון.
    סודה לשתיה או בשמה המדעי "סודיום ביקרבונט" היא חומר שמורכב מנתרן המחובר לחלק פחמני. כשהוא מתמוסס במים החלק הפחמני משתחרר ועוזר בפרוק של הקטניות. הסודיום ביקרבונט לא פוגע בערכן התזונתי של הקטניות, אבל שימוש מוגבר בסודה לשתייה עשוי להשאיר טעם לוואי לא נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת
    מישהי
    23/12/2008

אני קוראת הודעות שלך ואת כל כך מקסימה. בעבר היה לי בעיות מאוד קשות עם כל נושא האוכל אם ההיתי יודעת אז ההיתי פונה אלייך,כי הבעיה שלי היתה באמת בדימוי העצמי,וכל הידמיון המודרך והדרך הזאת נראת לי עדיפה על פסיכאטר וכל התיסכולים שעברתי :) אך למרות הכל זה מאחורי ברוך השם והכל תקין עכשיו אבל עקב הדיאטות למינהן שעברתי המסת שריר שלי ירדה מאוד !!! אני כבר שנה מנסה לעלות את המסה אבל כנראה שעשתי את זה בצורה לא נכונה כי לא אכלתי מספיק והתאמנתי יותר כנראה אני עושה כמעט כל יום ספורט כל פעם מגוונת בתוכנית האימונים 4 פעמים בשבוע משוק'לות חופשיות+ביצה של 40 דקות(מעונינת לעלות לשעה אבל בהדרגתיות),+3 פעמים בשבוע פילאטיס(בימיים שאני לא עושה משקולות וריצה,) אני רוצה להוריד באחוזי שומן כי הם 23,והמשקל שלי היה 5- על גובה 1.65 עכשיו עוד עליתי במסה ועליתי 3 קילו :)(ללא שומן ) אך עדין אחוז השומן גבוהה וזה התפריט שאני אוכלת בבוקר:חצי כוס פיטנס ללא סוכר+חצי בננה+יוגורט 1 וחצי אחוז+ 3 אגוזי מלך בבינים:לחמניה מקמח מלא+ביצה צהןרים:כוס פחממה+חזה עוף+כפית שמן זית+שתי ירקות בינים(לפני פעילות) פרי אחריו. פיתה מקמח מלא+קופסת טונה+כפית שמן+ירקות לילה:תפוח + פרי עכשיו אני יודעת שזה לא תפריט דיאטה,אך אין בו המון שומן,אבל זה בשביל בניית השריר ..אך אני רוצה להוריד גם באחוזי שומן..מה אפשר להוריד או להפחית בשביל ציצמום הפחממות בשביל להורדת אחוז שומן אבל עדין לשמור על השריר.. מחכה לתשובה :)

לקביעת תור
    סגירה
    לענת

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    23/12/2008

ראשית תודות, את מקסימה בעצמך, דקת אבחנה ורגישה. תכונות נפלאות שימגנטו לך רק דברים טובים לחיים.
    לא ציינת בת כמה את.
    הרשי לי להעלות את הדיון לרמה פילוסופית. מרגיש לי מאד חזק מהשאלה שלך, מהעיסוק במספרים ובפרטים, שעדיין יש סוג של עבודה שכדאי לעשות על קבלה ואהבה עצמית, ביטחון ודימוי. גוף. זה נראה שאת אוכלת נכון, (האם 50 זה המשקל שלך? אז הוא מעולה), את גם עושה לכאורה את הדברים הנכונים מבחינת הכושר, אלא אם כן פספסתי משהו מפאת השעה המאוחרת. חיי בשום ובשלווה עם עצמך, תזרמי עם ההנאה שבספורט והמודעות למזון נעים ובריא בשבילך. ציינת את העבר שלך ולא בכדי. לכל שאלה אחרת אולי הייתי נוותנת תשובה טכנית יותר, לוגיסטית, ממך עולה מאד העניין המנטלי שאולי עדיין לא פתור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..לענת תתודות לך

לענת היקרה
    23/12/2008

בוודאי שפתור! אני אוכלת 2000 קלוריות ביום אחרי ראש אנורקסי במיוחד בלי רגשות אשם אין קיצוצים באוכל ואיןם שום דבר זה מאחורי בלבד!אחרת לא ההיתי נותנת לך פה את השאלה שחס וחלילה לא תרגישי שהאחריות של הבריאות שלי עלייך זה היה די מזמן זה החלמה ארוכה נכון,אבל יצאתי מזה כבר לפני שנה היום אני בת 18 הבדיקות תקינות והכל מצוין הכי חשוב המצב הנפשי:) החישובים האלה אני לא חושבת שזה קשור לקבלה עצמית זה פשוט תכונה פרפקציונסטיות שאני רוצה להגיע לגוף מוצק ומחוטב מאוד (לא רוצה להרזות,!) רוצה להוריד באחוז שומן ועכשיו אני שוקלת 53 כי עליתי במסת השריר סוף סוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקירתי

ענת פלדמן
    23/12/2008

אז הכל נפלא, פרפקציוניזם זו תכונה שמוכרת לי.... ושלמות פנימית שאת משדרת היא חשובה בהחלט. נשמע ומרגיש שאת עושה הכל נכון, יכול להיות שזה עניין של זמן, תני לגוף להתאושש מטראומה של ימים עברו, המשיכי ברוח החיובית ותאהבי את עצמך. זה הכי חשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך !

לענת היקרה
    24/12/2008

פשוט מדהימה. אך אני עוד יתחיל להתחרט כבר שכתבתי מה יהיה לי בעבר..בגלל זה אני מדגישה ב ע ב ר ועדין את לא מתיחסת לשאלתי איך אפשר להוריד את אחוז השומן יש לי המון פחממות בתפריט נכון,אך במה אפשר להחליף בשביל חיטוב צריך לקצץ קצת פחממות ולהוסיף חלבונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ענת פלדמן
    24/12/2008

זה נכון שכשאת עובדת על השרירים את אמורה לאכול יותר חלבונים (פי 1.5 גרם ממשקל הגוף שלך) ובעיקר לשלב אותם עם פחממה לאחר האימון. הקפידי על זה. למשל יוגורט או טונה אחרי אימון (או כל דג אחר) עם כריך למשל או פרי. חשיבות רמת החלבון היומית: לצהריים שלבי קינואה , גם קטניות כמו עדשים, דגים או בשר. במידה. יוגורטים במהלך היום. כל זאת מבלי לשכוח את הפירות והירקות, הדגנים למיניהם. בגדול את עושה נכון, שוב אומר שזה לוקח לגוף להתאושש (כן כן) מהעבר ונכנסים גם נתונים כמו גנטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיית מטרנה / סימילאק לאחר אימון
    איתי
    23/12/2008

שלום, אני בן 29 שוקל 65 וגובהה 1.75 . כחודשיים אני מתאמן במכון כושר עם תוכנית מסודרת. שאלתי: בכדי לפתח גוף האם שתיית מטרנה או סימילאק תסייע לבניית השרירים ? ואם לא, מה את כן ממליצה ? (אני לא בעד כל מיני אבקות, זה פשוט מנפח אותי) כמו כן, אני מעט אלרגי ללקטוז החלב ולכן איני מוצא תחליף ראוי. אודה לעזרתכם המקצועית...

הוספת תגובה

• בתור אמא

ענת פלדמן
    23/12/2008

לשלושה קטנטנים שבדקתי את הסימילאק (שהוא לא חם מידי בבקבוק) הרשה לי לומר: "איחס".. אתה באמת מתכוון לשתות את זה? צריך לבדוק את כמות החלבונים בכפית אבקה. מלבד חלבונים יש שם עוד מינרלים וויטמינים. לדעתי יש לקטוז במטרנה ובסימילאק אלא אם כן אתה שותה את הסימילאק על בסיס סויה. אבל איתי, זה נראה לי מיותר.
    אתה יכול להנות מהאוכל למבוגרים, ולהתמקד במזונות עם ערכי לקטוז נמוכים יותר כמו גבינות - בעיקר קשות - ויוגורטים, (ממליצה על יוגורט עיזים) או חלב דל לקטוז. מצאתי טבלה לעניין:
    חלב מועשר בסידן 3% שומן, יטבתה כוס (200 מ"ל) 9.4
    חלב מועשר בסידן 3% שומן, תנובה כוס (200 מ"ל) 9.2
    חלב מועשר בסידן 3% שומן, טרה כוס (200 מ"ל) 9.2
    חלב מועשר בסידן 1% שומן, יוטבתה כוס (200 מ"ל) 12.6
    חלב מועשר בסידן 1% שומן, תנובה כוס (200 מ"ל) 10
    חלב מועשר בסידן 1% שומן, טרה כוס (200 מ"ל) 10
    חלב מוקצף לקפה 5% שומן, תנובה כוס (200 מ"ל) 10
    חלב סופר סידן, 0% שומן, תנובה כוס (200 מ"ל) 10
    חלב 3% שומן, דל לקטוז, תנובה כוס (200 מ"ל) 1.9
    לבניה 4.5% שומן, טרה גביע (150 מ"ל) 5.25
    אשל 4.5% שומן, תנובה גביע (200 מ"ל) 7.0
    לבן 3% שומן, טרה גביע (150 מ"ל) 7.0
    לבן עידן 3% שומן,טרה גביע (200 מ"ל) 16.2
    גיל 3% שומן, תנובה גביע (200 מ"ל) 7.0
    שלי קלאסיק 3% שומן, תנובה גביע (200 מ"ל) 7.0
    יוגורט טבעי 1.5% שומן, טרה גביע (150 מ"ל) 13.4
    יוגורט יופלה פרוביוטי, בטעם טבעי, 3% שומן, תנובה גביע (200 מ"ל) 8.0
    יוגורט דנונה ביו, בטעם טבעי, 3% שומן, שטראוס גביע (200 מ"ל) 10.6
    יוגורט דנונה ביו, בטעם טבעי, 0% שומן, שטראוס גביע (200 מ"ל) 9.6
    משקה אקטיביה טעם טבעי, 1.5% שומן, שטראוס בקבוק (250 מ"ל) 11.0
    משקה אקטימל בטעם טבעי, שטראוס בקבוק (100 מ"ל) 15.1
    גבינה לבנה סקי 1/2% שומן, שטראוס 4 כפות (100 גרם) 4.8
    גבינה לבנה סקי 3% שומן, שטראוס 4 כפות (100 גרם) 4.0
    גבינה לבנה סקי 5% שומן, שטראוס 4 כפות (100 גרם) 4.3
    גבינה לבנה סקי 9% שומן, שטראוס 4 כפות (100 גרם) 4.2
    גבינה לבנה 5% שומן, תנובה 4 כפות (100 גרם) 4.3
    גבינת קוטג 3% שומן, טרה 4 כפות (100 גרם) 2.9
    גבינת קוטג 3% שומן, שטראוס 4 כפות (100 גרם) 2.5
    גבינת קוטג 5% שומן, שטראוס 4 כפות (100 גרם) 2.4
    גבינת קוטג 5% שומן, טרה 4 כפות (100 גרם) 3.75
    גבינת קוטג 9% שומן, טרה 4 כפות (100 גרם) 3.52
    גבינת קוטג 9% שומן, תנובה 4 כפות (100 גרם) 1.2
    גבינה לבנה טרה 5% 4 כפות (100 גרם) 3.0
    גבינת שמנת 5% טרה 4 כפות (100 גרם) 8.0
    גבינה צהובה עמק לייט 9% תנובה 4 פרוסות (100 גרם) 0.2
    שמנת חמוצה 15% שומן, תנובה, טרה גביע (200 מ"ל) 6.2
    שמנת חמוצה, 9%, תנובה גביע (200 מ"ל) 9.2
    שמנת חמוצה של פעם, 27% שומן, תנובה גביע (200 מ"ל) 8.0

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה הזריז

איתי
    23/12/2008

שכנעת אותי, פשוט שמעתי שזה יכול לעזור. הרשימה ששלחת לי הינה רשימה של מוצרי חלב דלי לקטוז ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן :))

ענת פלדמן
    23/12/2008

יחסית, כן. אתה יכול לבסס את החלבונים שלך לא בהכרח על מוצרי חלב אלא גם על בשר, דגים (עדיף טריים) קטניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה תפריט לשילוב עם ספורט...
    angel
    22/12/2008

שלום אני מתאמנת בבית חודשיים, בעיקר מתמקדת בכפיפות בטן...סביב הבטן בעיקר וקצת משקולות, וכדומה... רציתי תפריט שיישלב לי את הפחמימות שאני צריכה לאכול שעה לפני האימון ומה עליי לאכול אחרי האימון... אם אפשר רשימה של מאכלים שמכילים פחמימות אני אשמח לקבל, וגם רשימה של מאכלים שמכילים חלבון :) זה יעשה לי סדר בבלאגן....לפעמים אני לא יודעת מה לאכול לפני או אחרי האימון מה גם אני רוצה לחזק את מסת השרירים שלי, שבאמצעות תזונה נכונה השרירים "ייתפסו צורה" ולא "רק שריר"... תודה רבה לכל מי שעוזר :)

הוספת תגובה

• זה נכון

ענת פלדמן
    22/12/2008

שלפני אימון, כשעתיים לפני, ארוחה של פחממות. למשל פסטה, אורז מלא, אפשר ירקות,. אם את עדיין רעבה לפני אימון אפשר כחצי שעה לפני בננה למשל (או כל פרי אחר). אחרי האימון על מנת לעזור לגוף להתאושש למלא את מצבורי האנרגיה ולבנות את השריר - שילוב של חלבון ופחממה. למשל יוגורט (חלבון) עם גרנולה (פחממה) או כריך (פחממה) עם גבינה (חלבון) או כוס חלב (חלבון) עם שני תמרים (פחממה) מחשבונים של קלוריות באינטרנט נותנים את הערכים התזונתיים של כל מוצר על כל ערכיו. כי רוב רובם של המוצרים מכילים במידה זו או אחרת חלבון ופחממה אבל כמובן שלחם יחשב כפחממה וחלב כחלבון. כדאי לפתח מודעות. סדר היום שלך מאד קובע את שעות האכילה, כך גם הנתונים האישיים וכמות הקלורות היומית שאת אמורה לצרוך לשם השגת מטרות האימון. יש כמה עקרונות כמו ארוחה כל שעתיים-שלוש ועד 5-6 ארוחות ביום, לשתות מים, להקפיד על מה שרשמתי לגבי פחממות לפני והשילוב אחרי האימון. יש באתר שלי כל מיני דוגמאות של תפריטים וגם הסברים יותר לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל...

angel
    22/12/2008

היי ענת, תודה אבל יש תפריט מסויים רק של מאכלים שמכילים פחמימות?(לידע כללי איזה מאכלים מכילים פחמימות) וגם תפריט של מאכלים שמכילים חלבונים... אשמח לקבל קישור, או מספר מזונות שמכילים פחמימות/חלבונים.. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    22/12/2008

אפשר לשלוח לי מייל ואעביר משהו רלוונטי. אני לא מכירה טבלאות מסודרות אבל מחשבון שנותן ערכים קלוריים ותזונתיים יש לי. [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה במהלך אימון
    סיון
    19/12/2008

במהלך אימון אנאירובי שערך 30 דקות לפתע הרגשתי חולשה וסחרחורות וצמרמורות הכל התחיל בבת אחת....... לא יכולתי אפילו לעמוד לפני האימון שתיתי מיץ תפוזים...... מה זה יכול להיות האם יש לכם מושג??? אני מפחדת להתעמל שוב שמא זה יחזור על עצמו..... תודה מראש על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה במהלך אימון

הוספת תגובה

• אתם בטח תוהים על השעה????

סיון
    19/12/2008

אני גרה בחו"ל לכן שלחתי הודעה ב 3 בבוקר חחחחחח.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה בחו"ל?

ענת פלדמן
    19/12/2008

חסרים לי כמה פרטים: בת כמה את, גובה? משקל? האם את בתהליך של ירידה במשקל? מה את אוכלת כל היום, לא רק לפני האימון? האם זה מספיק קלוריות? האם את משלבת את כל המרכיבים התזונתיים החיוניים לגוף שלך? האם ביצעת לאחרונה בדיקות דם? שווה לבדוק בהזדמנות הקרובה. מחכה לשמוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת!!!

סיון
    19/12/2008

אני שמחה שאת בפורום הזה גם....עזרת לי פעם בפורום של כושר גופני... מקסימה.....אני גרה בבוסטון...... אני 1.70 שוקלת 53 ובת 26 מקפידה על תזונה מאוזנת היום למשל אכלתי בייגל מולטי גריין (דנקן דונאטס....חחחחחח....)עם גבינת שמנת וביצה+קפה למנחה אכלתי יוגורט עם גרנולה לצהריים פסטה עם ירקות ברוטב שמנת (לא חוסכת מעצמי כמו שאת רואה חחחחחח....)לפני ההתעמלות שתיתי מיץ תפוזים יש לציין שלא עשיתי CARDIO אלא אימון כוח במשך 45 דקות אולי הגזמתי????וזהו ופשוט חטפתי בלק אווט הדופק שלי נעשה מהיר מאוד היו לי צמרמורות והייתי נורא חלשה...ממה זה יכול לנבוע?? תודה על העזרה .....את מקסימה......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :))

ענת פלדמן
    19/12/2008

תודה מותק... זה נשמע כמו ירידת סוכר, זה נראה שאת אוכלת בסדר בסה"כ - שותה מספיק מים?? ירקות ופירות טריים שווה לאכול כל יום אבל בכל זאת כדאי מאד:
    1. להוריד עצימות בכוח, לחמם את הגוף כמו שצריך לפני
    2. לעשות קרדיו בלי שום קשר
    3. לכי לעשות בדיקות דם. הסבירי לרופא מה קרה, או אפילו לכי לאחד מהמרכזים הרפואיים והסבירי בקבלה. (ביטוח Blue cross? Blue shield? ) פרוצדורה פשוטה שיכולה מאד להרגיע - שבאמת יש רק להוריד עצימות ולשתות מים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה .....

סיון
    19/12/2008

על התשובות המיידיות והיעילות...והעינייניות כל פעם מחדש..... ; - )) אין דברים כאלה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מתוקה

ענת פלדמן
    19/12/2008

"אין דברים כאלה" זה ביטוי שמשתמשים בו גם בקליפורניה. המתאמנים שלי שהיו בגילך היו אומרים את זה המון. גדול... בהצלחה ותעדכני בהמשך שהכל בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה