פורום תזונת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ענבר
    22/02/2009

שלום אני בת 17 וחצי, משתקמת מהפרעת אכילה. גובהי 1.65 ומשקלי כרגע 54. אני מבצעת אימון אירובי 45 דקות פעמיים בשבוע, ופעמיים-שלוש בשבוע אימון כוח במשך שעה. שאלתי היא, האם 1500 קלוריות ביום מספיקות לי? האם עלי לעלות ל-1700? חשוב לציין כי איננימקבלת וסת כבר שנה וחצי ונוטלת כדורים על-מנת לסדרה. אני חוששת מאוד מעלייה במשקל...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מתוקה...בהצלחה השיקום

אני
    25/02/2009

אל תפחדי להשמין, את תיהי במצב מעולה אם תשמרי על תזונה נכונה וספורט...הבריאות שלך יותר שווה מהכל! את קטנטונת אל תכנסי לראש שלך שטויות!!! גם אני מתמודדת עם בעיות עם אוכל...אני מבינה אותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ענבר
    25/02/2009

תודה רבה על התגובה החמה =] מי את?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלוליטיס
    שני
    22/02/2009

האם לילדה בת 17 ששוקלת 60 יכול להיות צלוליטיס?ואיך אפשר להוריד צלוליטיס?

לקביעת תור
    סגירה
    צלוליטיס

הוספת תגובה

• סיוון

רעות גרוס
    26/02/2009

צלוליטיס זו דלקת אקוטית של רקמות החיבור התת-עוריות. צלוליט הוא מצב של אגירה והצטברות חריגה של שומן והצטברות של נוזלים ברקמה התת עורית בין ה"עיגונים" של רקמת התת עור למעטפת השרירים, כאשר תהליכים אלו באים לידי ביטוי על העור במראה המזכיר קליפת תפוז - משמע, עור מגורגר במקצת.

כן, לנערה בת 17 (וגם פחות) יכול להיות צלוליט, גם לרזות.

הפתרונות, ישנם מכונים הטוענים שניתן להעלים צלוליט ע"י עיסוי של שמנים או מכשירים המיועדים לצלוליט (בד"כ סידרה של טיפולים, לא הכי זול), הם טוענים שיש שיפור במראה העור. לא מכירה משהי שעברה טיפול כזה או עיסויים ולכן איני יודעת אם זה עוזר.
    את יכולה להסתכל באינטרנט על מכונים שמבצעים טיפול כנגד צלוליט ולראות אם זה מתאים לך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טל
    22/02/2009

אמרו לי להפנות שאלה אליכם והשאלה היא איזה תזונה צריך בשמירה על שיער בריא ומונעת נשירת שיער אם אפשר לקבל תפריט או תמאכלים שצריך לאכול כמה פעמיים ביום וכ'ו.... תודה רבה מראש.....

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לטל

רעות גרוס
    22/02/2009

דיאטה בה צריכת הקלוריות היומית נמוכה מדי ודלה בחלבונים, ברזל וויטמינים A ו C האחראים על צמיחת התאים בגוף, עלולה לגרום לנשירת שיער. תזונה כזאת עלולה לגרום לכך שלגוף לא יהיו מספיק אנרגיה וחומרים ליצירת שיער.
    ויטמין A: חשוב להתחדשות תאים בגוף ובכלל זאת גם לזקיקי השיער שהם סוג של תאי עור.
    מקורות ויטמין A צמחיים: ירקות ופירות אדומים,צהובים וכתומים וירקות ירוקים עליים.
    מקורת מן החי: כבד, דגים, ביצים וחלב המועשר בויטמינים.

ויטמינים B12, B6 וחומצה פולית:
    זקיקי השיער זקוקים לחומרים אותם הם מקבלים ממחזור הדם וביניהם חמצן. החמצן מועבר לתאים ע"י ההמוגלובין השייך לקבוצת תאי הדם האדומים שלויטמינים אלו תפקיד בייצורם.
    מקורות ויטמין B6: עוף, דגים, סויה, כבד, בשר חזיר, חיטה מלאה, אגוזים.
    מקורות חומצה פולית: מיץ תפוזים, אבוקדו, ברוקולי, ירקות ירוקים עליים ומזונות המועשרים בחומצה פולית.
    מקורות ויטמין B12: בקר, דגים, עוף, ביצים, מוצרי חלב.
    מחסור בויטמין B12 הינו די נפוץ בקרב האוכלוסיה שכן ישנם אנשים רבים שספיגתו בגופם לקוייה. אנשים אלו צריכים להשלים את המחסור בצורת כדורי B12 הנלקחים במשך תקופה קצרה אחת לכמה שנים.

ויטמין C: ויטמין זה אחראי על יצורו של הקולגן, חומר המחבר רקמות בגוף ומעניק להן מבנה וצורה. מחסור בקולגן צפוי לגרום לקצוות שבורים ומפוצלים וגם לנשירת שיער. מעשנים זקוקים לכמות יומית כפולה של ויטמין C לעומת לא מעשנים.
    מקורות ויטמין C: פירות הדר, עגבניות, תפוחי אדמה, פילפלים אדומים וצהובים, קיווי, תות שדה, כרוב, ברוקוי וירקות ירוקים בעלי עלים.

ביוטין (ויטמין H): ביוטין הוא מרכיב חיוני בתהליכי צמיחת תאי עור, שיער וציפורניים. הוא מצוי בביצים, כבד ודגנים.

ברזל: מחסור בברזל יכול לגרום לאנמיה, מצב המאופיין ע"י חולשה ועייפות, ולפעמים גם נשירת שיער מוגברת. נשים הרות, מניקות ונשים שמקבלות מחזור ווסת זקוקת לכמות יומית גדולה יותר ברזל מאשר שאר האנשים. מחסור בברזל יכול לנבוע ממחסור בויטמין A המפיץ את הברזל בגוף.
    מקורות ברזל מן החי: כבד,כליות, בשר אדום.
    מקורות ברזל מן הצומח: ירקות ירוקים עליים, שעועית, אגוזים, ברוקולי, שוקולד מריר וקטניות

יש לציין כי ברזל שמקורו מן החי נספג בגוף טוב יותר מברזל ממקורות צמחיים.

אבץ
    לאבץ תפקיד מרכזי ביצירת תאים ותיקונם. הוא גם משפיע על תיפקודן התקין של בלוטות החלב הצמודות לזקיקי השיער. נשירת שיער וקשקשת עלולות להיות התוצאה של מחסור באבץ.
    מקורות אבץ: מוצרי בשר בעיקר, חלב ודגים. אבץ מצוי גם בדגנים מלאים, זרעים, אגוזים וקטניות אך בצורה שפחות זמינה לגוף.

נחושת
    נחושת אחראית ליצירת ההמוגלובין שלו תפקיד באספקת הדם לזקיקי השיער. מחסור בנחושת עשוי להחליש את השיער ולגרום לנשירה. מחסור בנחושת נובע בעיקר מעודף בצריכת אבץ, שכן צריכת אבץ מופרזת (בעיקר מתוספי מזון) עשויה לפגוע בספיגת הנחושת בגוף.
    מקורות נחושת: כבד, זרעים,

חלבון
    השיער עצמו בנוי מחלבון. ללא צריכת כמות מספקת של חלבונים הגוף אינו יכול לייצר שיער חדש שיבוא במקמו של השיער שנשר.

מקורות לחלבונים: בשר, עוף,חלב ומוצריו, דגים וסויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 26
    דודי
    19/02/2009

אני לא יודע אם אני צריך לפנות אליך או לקרדיולוג... מדובר בתופעה שקרתה לי הרבה פעמים: אני כל בוקר עושה פעילות ספורטיבית מתונה מאוד (זורק כדורים לסל, אין ריצה אבל יש קצת מאמץ). פה ושם אני חוטף באמצע הסשן הזה חולשה קשה. הידיים חלשות ואולי קצת רועדות. אני חושב שזה היה לי תמיד אבל עם התקדמות הגיל זה מתחיל להפחיד אותי. והסיבה שפניתי אלייך - כי אני חושב שעליתי על הסיבה שגורמת לזה, אבל זה לא מסתדר לי עם ההגיון ובגלל זה אני שואל אותך: שמתי לב שזה קורה כשאני מבצע פעילות מיד אחרי אוכל. יכול להיות כזה דבר? למשל חזרתי בצהריים ואכלתי אפרסמון שלם וקופסת תירס ואז יצאתי לפעילות המתונה ואז הרגשתי חולשה קשה והפסקתי באמצע. יכול להיות שזה קשור? הרי אכלתי אפרסמון זה סוכר למה שזה יגרום לחולשה? ותירס! תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 26

הוספת תגובה

• היי דודי

גילה אדלר
    21/02/2009

חולשה מיד אחרי אכילת סוכרים , חולשה העקבות פעילות אנאירובית "זריקת כדור " ספרינט , יכולה לנבוע ממספר סיבות ואני מציעה לך לבדוק את כולן :
    1 . גורם ללבי על ידי קרדיולוג , שישלול בעיה לבבית מולדת , כי לא יתכן שיש לך טרשת עורקים מתקדמת על פי גילך.
    2. בדיקת סוכר בדם וקורטיזול בדם ובשתן . לעתים רואים הפרעה בתפקוד בלוטת האדרנל = יותרת הכליה , שעושה תופעות של ירידת סוכר , רעד חולשה לאחר האוכל .
    3. יש אפשרות לבעיה הורמונלית אחרת ובמקרה זה אנדוקרינולוג הוא הסמכות לערוך בדיקות ואבחנה מבדלת .
    4. לעתים יש תופעה של גלישת סוכר מהמזון אל המעי הדק ולתוך הדם דבר הגורם לעליית סוכר מהירה ונפילתו המהירה " דמפינג סינדרום " שאופיינית למצבים שלאחר ניתוחי קיבה יותר . אולי זה לא המקרה שלך .
    בכל מקרה אל תזניח , גש והחל בבירור ואשמח אם תעדכן אותי , נוכל לסייע לשאר קוראינו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכון -שיטה בריאה להכנס לכושר
    מירית
    17/02/2009

שלום רב, רכשתי הליכון וברצוני לברר מהי הדרך הכי נכונה כדי להכנס לכושר,התחלתי לעשות חצי שעה במהירות של 5.5 ,מתי ומה התדירות עליה בזמן ומהירות המומלצת, לפני כשנתיים נרשמתי לחדר כושר וישירות התחלתי לעשות הליכון שעה במהירות גבוהה לאחר מכן סבלתי תקופה מה מסחרחורות , אני לא יודעת אם זה קשור,אך הפעם אני רוצה לעשות את זה נכון ושאלה נוספת כרגע אחרי האימון הקצר הזה אני יורדת מהליכון ומרגישה סחרחורת ,האם זה מהפעולה עצמה וזה תקין ועניין של הרגל? תודה ענקית מראש

הוספת תגובה

• למירית

רעות גרוס
    17/02/2009

יש לך לחץ דם נמוך? לחץ דם נמוך גורם גם לסחרחורות. יש לשתות הרבה מים ולנשום עמוק גם קפאין מעלה את לחץ הדם.

אני צריכה לדעת פרטים עליך: בת כמה את? מהו גובהך? משקלך? יהיה קל יותר להדריך אותך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה , אני בת 27 גובה-164

מירית
    18/02/2009

משקל 59 , איני סובלת מלחץ דם , ברצוני לרדת במקשל ושמח לשמוע מהי הדרך המומלצת לשימוש בהליכון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מירית

גילה אדלר
    21/02/2009

מסילה , מסלול דרך נהדרת להיכנס לכושר אך הקפידי:
    1. להתחיל במהירות נמוכה מזו שאת מגיעה אליה באימון 5 דקות בסיום האימון לרדת במהירות עד לעצירה . לעולם לא לעבור מהליכ המאוד מהירה לעצירה מוחלטת .
    רכשי שעון דופק ועקבי אחר הדופק באימון .
    אלי לפני האימון פרי לשמירת רמת סוכ רבדם
    הקפידי על שתיית מים במשך האימון ובסיומו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההית משנה ?
    נופר
    16/02/2009

בובקר- יוגורט + חצי כוס ברנפלקס ביינים - 2 לחם קל + 2 כפות גבינה \ חומוס צהורים - חזה עוף + כוס פחממה ירקת עם כפית שמן זית ביינים - בננה+ 4 כפות גבינה ביינים שוב לפני אימון תפוח אחריו - 2 לחם קל + טונה \ חביתה + 2 כפות קוטג' וסלט ירקות עם כפית טחינה פעילות אירובית 5 פעמים בשבוע (ריצה) ושיעורי עיצוב וחיטב 3 פעמים בשבוע אני תקועה עם התפריט

לקביעת תור
    סגירה
    מה ההית משנה ?

הוספת תגובה

• נופר

גילה אדלר
    21/02/2009

מה השאלה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה\משקה לפני ריצה.
    קובי
    15/02/2009

שלום רב, מה מומלץ לשתות או כל דבר אחר ,לפני הליכה של שעה ,בקצב מוגבר כ-4 פעמים בשבוע..? ראוי לציין כי אני סוכרתי מסוג 2 בן 45 ,כמו גם אני חוזר דיי מותש מההליכה...וחסר כוח. תודה, קובי

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה\משקה לפני ריצה.

הוספת תגובה

• קובי

רעות גרוס
    15/02/2009

תאכל פרוסת לחם עם גבינה / פרי / יוגורט
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם המוצר הידרוקסיקט מסייע להורדה
    שי מזרחי
    15/02/2009

ברצוני לסייע להורדת המשקל על ידי אימון וגם על ידי לקיחת שורפי שומנים ,יש שורף שומן בשם הידרוקסיקט האם הוא יכול לעזור ביחד עם אימון ודיאטה ?

הוספת תגובה

• הורדה

גילה אדלר
    21/02/2009

אין אף שורף שומן אפקטיבי , גם לא זה שציינת ,
    מצא השקעה טובה יותר לכסף שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט 1200-עבור רעות
    שחר
    08/02/2009

היי רעות מצרף תפריט+סדר יום כמו שביקשת א.בוקר: חצי כוס דגני בוקר{כמה ג'?}+פרי. {יש מצב לכריך עם גבינה כלשהי?}. ביניים: גביע יוגורט דל שומן{כמה אחוז?}+פרי קטן. צהריים:מנת דג בתנור/חזה עוף לא מטוגן +חצי כוס פסטה/אורז+סלט עם כפית ש.זית{ כמה ג' החלבון והפחממה אחרי בישול?} ארוחת ביניים:2 פרוסות לחם קל עם 2 כפיות ריבה/דבש ארוחת ערב:חביתה{מכמה ביצים?}/חצי קופסה טונה במים+2 פרוסות לחם קל+סלט ירקות עם ש.זית. ארוחת לילה :שלגון דיאט {יש מצב לנס קפה עם חצי כריך מלחם קל וריבה במקום?}. סדר יום: השכמה שש ושלושים. עבודה 8:00-17:00 . 17:00אימון כח/אירובי. 18:00-22:00 בית/משפחה. נתונים אישיים : 158 ס"מ. 54 קג'. בת 37. אשמח אם תסדרי את הארוחות ללפני ואחרי אימון ותמליצי על שינויים בהתאם להבנותייך. תודה מראש האיש.

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט 1200-עבור רעות

הוספת תגובה

• איש

רעות גרוס
    09/02/2009

יתכן שאשתך צריכה יותר מ 1200 קק"ל ליום, שוב, דיאטנית צריכה לראות אותה. יש לאשתך BMI21.6 שזה נמוך ואין צורך בדיאטה אלא בתזונה מאוזנת + פעילות גופנית.

לפי התפריט אני אתן הצעות:
    בוקר: 1/2 כוס דגני בוקר עם דגנים מלאים - ברנפלקס, ביופלקס, fiber 1 ועוד, לשים לב שאין הרבה סוכר (פשוט למדוד בכוס = 30 ג') + כוס חלב דל שומן/יוגורט פרי 0% או יוגורט טיבעי 1.5%
    או 2 פרוסות לחם קל/ פרוסת לחם מלא + גבינה עד 5% + ירקות
    ביניים: פרי
    צהריים: כמו שצויין (פשוט למדוד חצי כוס פחמימה) 100 ג' עוף - בערך בין 20-30 ג' חלבון
    לפני אימון: יוגורט פרי 0% או טיבעי 1.5% + פרי או פרוסת לחם עם גבינה/קוטג'
    ערב: חביתה (ביצה שלימה + כמה חלבונים (הלבן) שרוצים. בלבן = 3.25 ג' חלבון) + מה שצויין/ במקום טונה אפשר סרדינים - עשירים בסידן ואומגה 3, 1/2 קופסת קוטג'
    לילה: שלגון דיאט או פרוסת לחם עם כפית ריבה.

צריך להשתדל שבארוחה כמות החלבון לא תעלה מאוד מ 20-25 ג' חלבון.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקות חלבון
    נועה
    08/02/2009

שלום רציתי לדעת מה עמדתכן בנוגע לשימוש באבקות חלבון לאחר פע"ג. האם הן עדיפות על מזון? יותר עוזרות לפיתוח שריר כי הן נספגות מהר? האם אין בהם חומרים מזיקים לגוף (משמרים וכו'?) איזה חלבון טבעי הכי טוב לאכול אחרי אימון? המון תודה נועה

לקביעת תור
    סגירה
    אבקות חלבון

הוספת תגובה

• לנועה

רעות גרוס
    09/02/2009

מחקרים מראים כי חלב דל שומן מסייע לגוף לייצר חלבון והוא מועיל לפיתוח השריר יותר ממשקאות הספורט - ממספר מחקרים עולה כי לחלב יש תכונות שנותנות מענה לצרכים התזונתיים המיידיים של ייצור חלבון בשריר, לאחר פעילות גופנית עצימה של פיתוח שרירים. התמדה בשתיית חלב לאחר אימון כוח במשך 12 שבועות, יכולה להוביל לעלייה משמעותית במסת השריר ובמסת הגוף הרזה.
    בהשוואה בין משקאות אנרגיה לספורטאים לבין חלב, מתברר שחלב דל שומן נותן מענה אפקטיבי, עם יותר רכיבי תזונה מועילים לפיתוח שריר לאחר אימון מאשר משקאות הספורט.

ספורטאים חובבים שמתאמנים 2-3 פעמים בשבוע, אין צורך בשימוש של אבקות חלבון, מספיק ארוחה מאוזנת לאחר האימון שתכלול חלבונים, פחמימות וירקות.

סה"כ אבקות חלבון לא מזיקות לגוף, אך שוב, אין לך צורך לצרוך אבקת חלבון, אם תאכלי מוצרי חלב דלי שומן, דגים, עוף, ביצה- הם בהחלט מספיקים לאכילה לאחר אימון.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות החלבון

נועה
    14/02/2009

קודם כל תודה רבה על התשובה המקיפה, אני בהחלט אתחיל לשתות חלב אחרי אימון. אפשר לדעת כמה מומלץ לשתות, או כמה ביצים\טונה\גבינה עלי לאכול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועה

רעות גרוס
    15/02/2009

בעיקרון לנשים, ספיגת חלבון בארוחה היא בין 15-20 גרם, יתכן גם 25 ג' תלוי במסת שריר של אותה אישה. כמו כן תלוי מה המטרה שלך, אם את מתאמנת 2-3 פעמים בשבוע, לאחר אימון מספיק 15-20 ג' חלבון. בכוס חלב = 9 ג' חלבון, גביע קוטג' = 25 ג' חלבון, ביצה = 6.25 ג' חלבון, החלבון של הביצה = 3.25 ג' כמה יש בגביע ואז ניתן לחשב.

לדוג' ארוחה לאחר אימון: ביצה + 1/2 קופסת קוטג' + 2 פרוסות לחם + ירקות (כמובן שאפשר לגוון עם טונה, סרדינים, עוף וכו')

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת של פחמימות מורכבות
    שמעון
    07/02/2009

הבן שלי בן 14 178 ס"מ ו- 70+ ק"ג , הוא שחיין ששוחה שעתיים ביום ששה ימים בשבוע. אוכל ושותה טוב לפני ואחרי האימון. במשך האימון הוא משתמש במשקה איזוטוני בלבד . שאלתי היא האם זה טוב ועוזר להוסיף אבקת פחמימות - מולטודקסטרין למשקה שהוא צורך בזמן האימון או לשתות את האבקה לפני האימון עם מים . האם יש לזה אפקט חיובי ובאיזה כמות ויותר חשוב האם זה יכול להזיק . אשמח לתשובה מהירה. ד.א הוא לא צורך כל דבר אבקתי אחר מלבד הפחמימות והשתיה האיזוטונית

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת של פחמימות מורכבות

הוספת תגובה

• פחמימות מורכבות

גילה אדלר
    09/02/2009

מלטודקסטרין הוא בעצם עמילן תירס או עמילן תפוחי אדמה עם אינדקס גליקמי 150 שהוא הגבוה ביותר מעל לגלוקוז ומעל לכל פרי או לחם לבן . ההגדרה " פחמימה מורכבת " איננה נכונה .
    צריכת מלטודקסטרין נחשובה לפני אימון כזריקת אנרגיה ויכולה להיות גם מיד.אחרי האימון להתאוששות מהירה .
    כן אפשר לתת לו , אין בעיה .
    משקה איזוטוני לא מספיק כאשר מדובר בנער צעיר השוחה ברמות אלו שציינת וללא בעיות של משקל עודף .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה ודיאטה
    g
    04/02/2009

שלום, בעלי בן 28 בערך 1.83 מ' ומשקל בסביבות 89 ק"ג. תמיד היה רזה עד שלפני 4 שנים הפסיק לעשן ומאז החלה העליה. העניין שהוא לא שמן אבל יש לו בטן - לא גדולה אומנם אבל היא נמצאת שם. הוא עובד עבודה פיזית מאד קשה, סוג של עבודת כפיים והוא אומר שהוא אוכל רק בצהריים אבל האוכל הוא או שווארמה ופיתות או סביח ופלאפלים, כל הג'אנק. בעבודה שלו בלי כל כל כוונה הוא שורף המון קלוריות אז איך הוא לא יורד במשקל. איך את יכולה לייעץ לי בשביל שאני אוכל לסדר לו מסגרת מסויימת של דיאטה....

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה ודיאטה

הוספת תגובה

• תזונה ודיאטה

גילה אדלר
    07/02/2009

1. מצויין שהפסיק לעשן .
    2. ההמלצה הכי טובה עבורו ועבורך היא לצייד אותו במזון מהבית : כריכים , ירקות פירות מוצרי חלב דלי שומן , ובערב לאכול ארוחה המורכבת מחלבון וירקות ומעט מאוד פחמימות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה ופעילות גופנית
    נעם
    03/02/2009

שלום! רציתי לשאול שאלה שאולי היא טריוויאלית, אבל אני לא מצליח למצוא את התשובה בשבילה. אני בעודף משקל, אבל שרירי ומנסה למצוא דיאטה שתהיה לי טובה: מצד אחד, אני רוצה לעבוד עבודה אנאירובית, אבל אין לי יכולת כלכלית לעמוד בהוצאות הרבות הנלוות. מצד שני, אני לא רוצה לעשות דיאטה כזו שתגרום לי לירידה נוראית ודרסטית במסת השריר. אז בעצם יש לי כמה שאלות: 1. האם תוכלי להפנות אותי לתפריט דיאטה כזה שעונה על השאלות שלי? 2. האם זה חכם לרדת קודם כל במשקל, ואז לעבור לבניית גוף? תודה רבה!!! נעם

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה ופעילות גופנית

הוספת תגובה

• דיאטה ופעילות גופנית

גילה אדלר
    07/02/2009

1. ניתן לעשות פעילות אנאירובית ללא הוצאה כספית גדולה על ידי שימוש במשקולות בבית , במתח , ובמשקל הגוף .
    2. דיאטה להורדת אחוזי שומן כדאי לעשות תוך כדי פעילות גופנית משולבת אירובית ואנאירובית .
    3.לא כדאי לרדת במשקל ואז לעבור לבניית שריר , עושים זאת במקביל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

נעם
    07/02/2009

אבל האם תוכלי בבקשה לכתוב ביתר פירוט, איזה מין דיאטה עליי לעשות, איפה אוכל למצוא תכנית כושר המתאימה למשקולות ביתיות, אפילו אם תוכלי להפנות אותי לדיאטנית שתוכל לעזור בענייני... אני נאבק באופן מתמיד במשקל עודף ולא מצליח למצוא את הדרך... תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי נועם

גילה אדלר
    09/02/2009

היכן אתה גר ? אם בקרבת ראשון לציון אוכל לסייע לך ואם באזור אחר דיאטנים אחרים .
    לגבי תרגילי משקולות כדאי לקחת שיעור אחד או שניים פרטיים על ידי מדריך כושר שיעבוד איתך על כל תרגיל בצורה נכונה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי גילה

נעם
    09/02/2009

אני גר בבאר שבע... העניין הוא שאני סטודנט ואין לי גרוש מיותר..אני מחפש עזרה במינימום אפשרי של כסף... ניסיתי המון דיאטנים והכסף פשוט אזל... אם את מכירה מישהו שיכול לעזור- אני אשמח...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעם יקר

גילה אדלר
    11/02/2009

הדבר הטוב ביותר הוא לפנות דרך קופת החולים שלך לדיאטנית ואם היא רוצה להתייעץ איתי אשמח מאוד להנחות אותה .
    בברכה
    גילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון
    שאלה
    03/02/2009

כיצד משפיע הפסקת צ ריכת החלבון מאבקה לגוף ? תודהה .

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון

הוספת תגובה

• הדס

רעות גרוס
    03/02/2009

אם את ממירה את כמות החלבון מהאבקה למזון עשיר בחלבון, אין השפעה על הגוף.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם מלא וחומוס
    שאלה
    02/02/2009

רציתי לדעת עםשילוב של לחם מלא עם חומוס יוצר חלבון והאם כדי אחרי אימון לצרוך את זה

לקביעת תור
    סגירה
    לחם מלא וחומוס

הוספת תגובה

• להדס

רעות גרוס
    03/02/2009

קיטניות + דגנים = חלבון מלא. עדיף חומוס שאת מכינה, אין חומרים משמרים אבל גם קנוי, חומוס הוא קיטנית.
    אני לא יודעת איזה אימון את עושה ומה המטרות שלך ולכן האם מספיק רק לחם עם חומוס, אם תוך שעה תאכלי ארוחה גדולה עם חלבונים, בהחלט מספיק לחם עם חומוס מיד בתום האימון

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה