פורום תזונת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואשת..קשה לי
    שילי
    18/12/2008

היי.. אני בת 22, שוקלת 64 ק"ג ונאבקת בכל מה שנכנס לי לפה לאור עלייה גדולה של 15 ק"ג בצבא שממנה אני לא מצליחה לרדת ולחזור לתלם. כן, כפי שאפשר לחשב שקלתי כמעט 50 ק"ג לפני הגיוס. אני לא יודעת מה יש לי, אולי זו הפרעת אכילה אבל אני פשוט לא יכולה לעמוד בפני אוכל, לעתים קרובות אני אוכלת כל מה שאני רואה,אחד אחרי השני. היום למשל התחלתי טוב עם יוגורט 1.5% עם כוס פייבר 1, כוס נסקפה עם חלב 1%. בלימודים 2 לחם שיפון מלא (לא קל) עם 2 פרוסות פסטרמה דלה וכפית טחינה גולמית. בצהריים: כוס אורז בסטמי מלא עם לקט ירקות מבושלים הכולל: דלעת,גזר, קישואים וגרגרי חומוס מעט+ חזה עוף על טפלון. נשארתי רעבה אז אכלתי גם בננה ו2 סוכריות של 8 קלוריות כל אחת (דיאט). חזרתי הביתה והתחלתי להתנפל... אכלתי חטיף שוקולד 92 קלוריות עם 4 קוביות שוקולד מריר ונסקפה. אח"כ אכלתי בורקס תרד קטן ו2 ריבועים של עוגת תפוחי עץ. עכשיו שוב נתקפתי ברעב ואני אוכלת 3 מלבנים קטנים של מעין מאפה עם כוסמת בפנים. אני מרגישה שאני פשוט ל-א יכולה להפסיק לאכול, ורק ג'אנק. לא בא לי סלט.. לא בא לי גבינות... ואני מרגישה כזה גועל מבפנים... בא לי להוציא הכל החוצה כאילו שלא אכלתי אבל אני לא מסוגלת! הלכתי לכמה דיאטניות כבר ושום דבר לא עוזר.... אף אחת לא באמת מבינה אותי. ממש קשה לי.איך יוצאים מהמעגל הזה?? אני ממש רוצה לרדת במשקל! זה משפיע לי על הביטחון העצמי... אין לי בכלל ביטחון עצמי. כל כך קשה לי ואני מתוסכלת. לגבי ספורט אני עוד קצת מצליחה לעשות עם הלימודים באוניברסיטה שהם ממש מטורפים... יוצא לי לעשות ספינינג ו הליכה של שעה בשבוע ובנוסף שיעור עיצוב אחד או 2.. מה עושים? אשמח לשמוע עצות מקצועיות שבאמת יכולות לעזור.. תודה.. אני פשוט אבודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת..קשה לי

הוספת תגובה

• הדס הי

ענת פלדמן
    18/12/2008

הייתי מוצאת איתך את שורש הבעיה, בתהליך מרתק של דימיון בתרפיית קו הזמן. הייתי עושה איתך טכניקות הדמיה מ NLP של מחיקת התנהגות לא רצויה והתמקדות במקומה בהתנהגות אחרת, מיטיבה יותר, הייתי עובדת איתך בשיטת EFT על קבלה ואהבה עצמית. כי הרי את כבר יודעת הכל: מה לאכול, מה לא, והרי זה מתחיל בראש, . זהו. מגבלות הפורום. בינתיים אני אוזן קשבת, שולחת תמיכה ואנרגיה חיובית, אם זה עוזר במשהו: אני פה לשמוע על הצלחות, על ימים טובים יותר. את יכולה לכתוב פה פעם בשבוע למשל ולומר כמה רזית, מה השתפר, שנתמקד ביחד בחיוביות ונמגנט אותה לחייך עוד ועוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• If there is a will, there is a way

אהרון
    19/12/2008

מדבריך ברור שיש רצון. הדרך קיימת, את רק צריכה למצוא אותה. הבעיה היא בעיקר פסיכולוגית-נפשית\רגשית. לא נראה לי פשוט לפתור רק בהתיעצות בפורום זה או אחר. אחרי שנסית ללא הצלחה להסתייע בדיאטניות, עליך לפנות למומחה בעל נסיון בטיפול משולב בגוף ונפש. אני תומך בהחלט בדברי ענת ובטוחני שלדרך המוצעת יש סיכויי הצלחה לאורך זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ותודה לאהרון וענת על התייחסותם:)

שילי
    25/12/2008

חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדס

רעות גרוס
    21/12/2008

תנסי לאכול מרקים - מזין, נותן הרגשת מלאות ולא משמין. כשאת מגיעה ביתה שיהיה מרק: מרק אפונה, ירקות (את יכולה לטחון אותם), מרק עוף, מינסטרונה וכו' . את בהחלט יכולה לאכול מהמרק כמה מנות. בערב, גם להתחיל במרק, במקום לנשנש תכיני ביצה, סלט, 2 פרוסות לחם מלא. תשתי משקאות חמים כמו תה ותעסיקי את עצמך, תקראי, תעשי שיעורים. אם בא לך לנשנש ואת לא רעבה, תצאי מהבית ותעשי 10 דק' סיבוב בשכונה (לבסוף תחליטי אם בא לך לצאת להליכה של 10 דק' או לא לנשנש). אם גם זה לא מצליח, גשי לטיפול כלשהו כמו דימיון מודרך (coaching) וכו'.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרעות

שילי
    25/12/2008

קודם כל תודה על ההתייחסות. שנית, רציתי לשאול כמה קלוריות בערך אני צריכה לצרוך עם פעם בשבוע הליכה ופעם בשבוע שיעור עיצוב? כזכור גובהי 1.62 ומשקלי 64 ק"ג. אני רוצה לשקול 56- האם נשמע טוב? או שצריך לרדת עוד? לגבי הצעותייך... האם אני באמת יכולה לאכול כמה קערות מרק אפונה, עוף, מינסטרונה , עגבניות וכו'? איך נשמע לך התפריט הבא: בוקר: חצי כוס פייבר 1 וחצי כוס בראנפלקס עם גביע יוגורט 1.5% ונסקפה. ביניים" ביצה קשה ויוגורט ביו 1.5%. צהריים: 2 לחם מחיטה מלאה (לא קל) עם פרוסה וחצי גבנ"צ 9% וירק או 2 פרוסות רוסטביף וכפית טחינה וירקות בכריך. ביניים: מרק נמס בכוס, בננה או פרי אחר, חטיף אנרג'י. ערב: 2 קעריות מרק (כל מרק?), כוס פחמימה מלאה מבושלת, מנת בשר או עוף או הודו דל שומן. לילה: פרוסת עוגה דקה או מעדן 1.5% שאלה אחרונה... האם לא כל דיאטנית מתטפל בקואצ'ינג? חג שמח ותודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להדס

רעות גרוס
    27/12/2008

ה BMI שלך תקין, יתכן שיש לך % שומן יחסית גבוה. אם הייתי רואה אותך היה לי קל יותר להגיד.
    מרק אפונה (עם קופסת שימורים של אפונה= מספיק ל 4-5 מנות יש כ 300 קלוריות (כולל בצל ושום) לחלק ל 4 מנות כ 75 קלוריות למנה) כך שאת יכולה בהחלט לאכול כמנה ראשונה בצהריים ובערב. מרק ירקות, ללא בטטה ותפוח אדמה, נחשב בעיני כמזון מזין, ממלא ולא משמין, גם מרק עוף עם המון ירקות.
    התפריט שכתבת נשמע מצויין. נוסף על כך ההליכות שלך צריכות להיות בדופק של 70-80% מהדופק המירבי (את יכולה לעשות אינטרוואלים של 2 דק' הליכה, 2 דק' ריצה)ולא פעם אחת בשבוע אם את רוצה לרדת ב % שומן, רצוי גם לעבוד במשקולות.
    אם את לא רואה שינוי במשקל את צריכה לעשות יותר פעילות גופנית.
    כמובן שכאן ההסבר הוא מאוד כללי ולכן כדאי לך לגשת לדיאטנית.
    לא כל הדיאטניות מטפלות בקואצ'ינג, רק מי שלקחה קורס בנושא.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי שומן
    שרית
    17/12/2008

שלום שמי שרית אני מתאמנת כשנתיים ומשתדלת לאכול נכון. לפני כשבוע ביצעתי בדיקת משקל בחדר כושר בו אני מתאמת והתוצאה היתה שאחוזי השומן שלי הם 25% מה שמאוד הפתיע אותי. אני בת 27+ שוקלת 50 ק"ג והגובה שלי הוא 154ס"מ . רציתי לדעת לדעתך מהן הסיבות בגללן יכול להיות שאחוזי השומן עלו ככה בדרך כלל התוצאות שלי היו כ 21-22 אחוזי שומן. אמרו לי שזה יכול להיות בגלל שאנ לא שותה מספיק במהלך היום. בבדיקה שעשיתי באתר שלכם התוצאה היתה 21 נקודה משהו . הייתי שמחה לשמוע מה דעתך ומה עלי לעשות.. בנוסף הבנתי שאחוזי שומן תקינים נעים בין 20-25 ומעבר לזה מדובר בעודף שומן, לא נראה לי שאני סובלת מעודף שומן???????

לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי שומן

הוספת תגובה

• הי שרית

ענת פלדמן
    17/12/2008

אני יותר מאמינה לתוצאה של 21. המדידות של חדרי הכושר אינ מדוייקות בעליל, בלי להשמיץ -כי גם לי בסטודיו יש משקל כזה והוא ממש לא משקף את התוצאות. אני עובדת יותר עם סרט מדידה וקליפר אלקטרוני. כך שרוב הסיכויים שלא רק שלא עלית באחוזים אלא שירדת לכוון ה 21 וודאי אם את שומרת על תזונה נכונה כמו שרשמת.
    קיימים מקרים של אנשים שהם skinny fat כלומר רזים במשקל אבל אחוזי השומן שלהם גבוהים, זה לא נראה לי במקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי שומן

שרית
    17/12/2008

לענת תודה על התשובה המהירה. רציתי לשאול מהו קליפר אלקטרוני. מהי הדרך הנכונה לחישוב אחוזי שומן.. יום טוב שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרך הנכונה

ענת פלדמן
    17/12/2008

והמדוייקת ביותר היא ללכת למכון מיוחד שמודד זאת, בשיטה של שקילה במים למשל אבל יש עוד. מה שלי יש זה קליפר, כלומר מעין צבת חביב שמודד באופן אלקטרוני את אחוזי השומן בנפרד בשלושה מקומות בגוף: בזרוע, בבטן ובירכיים, לפי הנתונים האישיים של הנמדד (גובה, משקל, זכר, נקבה, גיל) ואז נותן תוצאה סופית משוקללת של כל הפרמטרים. התוצאות קרובות מאד לאמת ואני משתמשת בו הרבה.
    אני גם מאד בעד סרט מדידה והזנת התוצאות למחשבון באינטרנט, הוא נותן תמונת מצב אמינה.
    הכי נכון: מכון מתמחה לעניין. יש כזה בוינגייט למשל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ענת
    שי
    16/12/2008

מזמן לא הטרדתי אותך עם כמה שאלות מטופשות: - האם זה משנה מבחינת עלייה באחוזי שומן אם אני אצרוך בתפריט שלי את אותו מספר קלוריות אבל הוא יחולק ל 63,20,17 לבין 55,20,25???? כלומר האם יכולה להיות עלייה באחוזי שומן או שינוי מהותי כלשהוא בכלל בתפקוד ובהרגשה שלי??? - ועוד שאלה האם זה הגיוני שעולים באחוזי שומן אבל המידה למש של המכנס נשארת אותה מידה? - ולגבי בדיקת היקפים אני לא מבין כל כך את המהות, אם עולים בהיקפים זה בהכרח עלייה באחוזי שומן ??? הרי שמתאמנים אימנוי כוח אחת השיטות לבדוק אם עלית במסת שריר יא לבדוק למשלאת היקף השריר לא??

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ענת

הוספת תגובה

• הי שי

ענת פלדמן
    17/12/2008

אתה רוצה להעלות את אחוזי השומן שלך או להוריד אותם? להוריד, נכון?
    האם אתה עובד בעיקר על מסה וכוח? אז כמות החלבונית היומית אמורה לעלות והנתון השני מתאים יותר.בגדול זה לא נראה לי קריטי.
    השאלה שלך אם עליה באחוזי שומן יוצרת שינוי בתפקוד ובהרגשה? אישי מאד, לא נתקלתי בכאלו שחשים בשינוי.
    הגיוני שעולים באחוזי השומן ומידת המכנסיים נשארת זהה, תאורטית הגיוני.
    אם יורדים בהקפים למשל אבל המשקל נשאר זהה נניח אז בהחלט יש ירידה באחוזי שומן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הסברתי נכון

שי
    17/12/2008

דבר ראשון המטרה שלי יא לא להוריד אחוזי שומן, המטרה העיקרית שלי היא להעלות מסת שריר אני שוקל 62 והגובה שלי 179. ברור שאם על הדרך אני יעלה רק במסת שריר אז אחוזי השומן ירדו אבל התכוונתי בקשר לתפריט אם יהיה שינוי בכוח שלי וברמת ההתאוששות שלי אם החלוקה היא 62,22,16 או 55,24,21 (פחמימות חלבונים שומנים בהרכב התפריט) והאם החלוקה הזו תשנה מבחינת עלייה באחוזי שומן??? דרך אגב לגבי ויטמין סי האם זה של איזה חברה זה? יש חברה מומלצת? האם צריך לבדוק משהו מיוחד שהוא מכיל חוץ מויטמין סי אמרו לי משהו על מגנזיום? ומה הקטע עם החומצי ולא חומצי זה לאנשים עם צרבות???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    17/12/2008

ההבדלים בכמויות הם לא כאלו משמעותיים, לא צפוי שינוי בכוח ובהתאוששות, כוון ל - 30 גר' חלבון אחרי האימון ולכמות כוללת של לפחות פי 1.5 ממשקל הגוף. השילובים חשובים: אחרי אימון - עם פחממה.
    ויטמין C יש של כל מיני חברות, זה לא ממש משנה אני לוקחת כזה שהוא בשילוב עם B קומפלקס. אתה ודאי מתכוון למגנזיום אסקורבט שהוא הצורה הלא חומצית של ויטמין C. ואז הוא עדין יותר לקיבה מאשר חומצה אסקורבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכדור

שי
    17/12/2008

אפשר לשאול בבקשה איזה כדור את לקוחת? כי חשבתי לקנות תוסף ויטמין סי ותוסף ויטמין בי אבל אם את אומרת שיש אחד שמכיל את שניהם אז עדיף לא ?!?! ובי קומפלקס הכוונה היא שיש בו את כל סוגי הויטמין B השונים נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא כדור

ענת פלדמן
    17/12/2008

זה נקרא EMERGEN-C וזו שקית אבקה מסיסה במים ויש לה את כל הB. מצוין להתחיל עם זה את היום. אני לא בטוחה שמוכרים את זה בארץ, אני חושבת לייבא את זה כי זה פשוט מוצלח ברמות. אני לא בעד להתחיל עם הרבה כדורים כי אין לזה סוף, לי אישית זה מתאים בגלל התזונה שלי ואורח החיים. אתה יודע שעודף ויטמינים גם הוא לא מומלץ. חשוב אם אתה בכלל זקוק לתוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין סי

שי
    17/12/2008

כדי להגיע לעודף ויטמין סי צריך לקחת כדורים כמו משוגע. כדור של 1000 מ"ג לא מזיק לאף אחד במיוחד לא אדם שחי אורח חיים ספורטיבי, גם אם הוא עדיין אוכל כמו שצריך ובמקרה הכי גרוע ויטמין סי מופרש בשתן. לגבי ויטמין בי חשבתי לקחת כי פעם הייתי אוכל בשר בכמויות גדולות יותר ולכן לא נראה לי נורא לתסף בו, יכול להיות שאני טועה. מה את חושבת? אני לא מתכוון להתחיל לקחת את שאר הויטמינים כי אני בכלל לא אוהב תרופות ותוספים אבל בשניים הללו לדעתי אין שום דבר רע, מה גם שאת בעצמך לוקחת אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה

ענת פלדמן
    17/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה

שי
    17/12/2008

יש לך מושג מה ניתן לעשות לגבי מוצרים שהעכרים התזונתיים בהם לא נכונים??? למש סתם דוגמא יש לי חמאת בוטנים שרשום בה 20 גרם פחמימה 22 גרם חלבון ו54 גרם שומן רשום עליה 590 קלוריות ל100 כמובן שזה לא הגיוני אבל איך אפשר לדעת מה הנתון הנכון ואיפה הטעות ומה ניתן לעשות בנושא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחילה אימון

ענת פלדמן
    17/12/2008

אענה בקצרה: אין ממש מה לעשות, אתה פרפקציוניסט - זה קל לזהות, וקשה לצאת מהצורך הזה לדייק אבל כנראה שאין ברירה. אפשר במקרה הזה לחיות מצויין גם עם "בערך".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב

שי
    17/12/2008

חחח רשמתי שאני קצת פסיכי לפני כמה הודעות אימון מענה ותודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענתוש
    לירון פרידמן
    16/12/2008

שתי שאלות קטנות.. :) עד כשעה אחרי האימון צריך לאכול פחמימות וחלבון כמו שאמרת.. זה מספיק יוגורט וגרנולה, או חלב ופרי כמו שאת מציעה או שצריך לאחר מכן לאכול עוד משהו. ובכללי השאלה שלי היא- איך נדע באיזה מינון לאכול כדי להחזיר את האנרגיה לשריר ועם זאת, לא לאכול יותר מדי. ועוד שאלה- אם אני אוכלת אחרי שעה, זה כבר לא יעיל לשריר? הוא התחיל לפרק את עצמו??

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענתוש

הוספת תגובה

• הי :))

ענת פלדמן
    16/12/2008

1. יש כאלו שרעבים מאד אחרי האימון ואז הפיתרון הראשוני הזה שרשמת הוא מצוין. אבל חלון ההזדמנויות של התזונה אחרי האימון הוא עד כשעה לאחר מכן. את יכולה לאכול ארוחה גדולה יותר אחרי כשעה ואת יכולה גם לוותר. זה מאד תלוי בעצימות האימון, בשעה ביום, בכמות הקלוריות שאכלת במשך היום כולו וכמובן במטרות שלך.
    2. איך נדע לא להגזים? כרבע שעה אחרי -ארוחה של 15 גר' חלבון בשילוב עם פחממה זה בסדר. אם האימון עצים במיוחד אפשר להגדיל את כמות החלבון או לאכול עד כשעה אחרי האימון ארוחה מלאה יותר של חלבונים ופחממות. כמות החלבונים בפרט והקלוריות בכלל היומית גם חשובה ואת וודאי מודעת לכך. בממוצע מומלץ לצרוך 0.8 גר' חלבון כפול משקל הגוף שלך, לפיתוח מסת שריר - כלומר בשילוב עם אימוני כוח מומלץ להגדיל את המינון ל- 1.5 בשביל לתרום לתהליך האנאבולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

לירון פרידמן
    16/12/2008

אז אם אכלתי מספיק חלבון לאורך היום, אני יכולה גם לא לאכול כלום אחרי האימון אם אני לא רעבה? ואיזה מזון שהוא פרווה חוץ מטונה, את ממליצה כחלבון? תודה רבה מראש ענת! אין כמוך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מותק

ענת פלדמן
    16/12/2008

אם המטרה שלך היא לא בהכרח לפתח מסת שריר, ואת מתאמנת בערב, ואכלת מספיק חלבון, ואת לא רעבה, את לא חייבת לאכול אחרי האימון, או משהו קטן. כן.
    אני בעד לגוון כי בטונה יש כספית וכדאי לצרוך במידה. יוגורט זה טוב, אפילו כוס חלב, ריויון, זכרי ששילוב עם פחממה הוא אופטימלי כך שגם כריך עם גבינה לבנה או צהובה, יוגורט עם גרנולה, חלב עם שני תמרים. כמובן שביצה - בריאה ומזינה - 6 גר' חלבון. אם לא אכפת לך שהאוכל מסתכל עליך אז סרדינים הם מקור מצויין לחלבון ולסידן, את זה למדתי מאהרון שלנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

לירון פרידמן
    16/12/2008

חחח תודה רבה ענת! יש לי עוד שאלה קטנה, מצטערת שאני מציקה לך היום.. יצאתי היום לריצה ואחרי כעשר דקות ממש כאבו לי הצלעות. מה הסיבות שיכולות לגרום לכך ומה את מציעה לעשות כשזה קורה? (אני מקווה שלא להפסיק לרוץ..) תודה רבה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את כבר מכירה אותי, הא?

ענת פלדמן
    17/12/2008

כשכואב - נחים. בדרכ כשרצים פעם ראשונה ולא מורגלים זה יכול לכאוב, זה נשמע לי כמו שריר שנתפס, קשה לי לומר בשלט רחוק. וגם אם את מורגלת בריצה לפעמים כואב ועוברים להליכה. מתיחות לבית החזה, נשימות נכונות לפני הריצה וגם אחרי (למלא את הבטן באויר דרך האף, להוציא לאט לאט דרך הפה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקות חלבון
    יוני
    15/12/2008

שלום דיאטניות =]. ( אני בן 14) לראשונה היום טעמתי אבקת חלבון אשר מכרו במכון הכושר שלי. הטעם הוא קרם עוגיות של חברת ISS והוא היה לי טעים מאד. אז יש לי 2 שאלות... 1 - האם חברה זו טובה ומומלצת? 2 - אני כשמונה חודשים כבר אוכל טונה לאחר כל אימון, והיום פשוט נדהמתי כמה טעימה האבקת חלבון... האם מותר לי לאחר אימון לקחת את האבקת חלבון כל פעם? למרות שחשבתי לעשות שבועיים טונה יום אחד אבקת חלבון, שבועיים טונה ויום אחד חלבון וחוזר חלילה כדי שלא תגרם איזו בעיה.. חשבתי על עוד דרך ורציתי לדעת מה דעתכן עליה.. לקחת אבקת חלבון עד שתגמר לי ואז לחזור לטונה לעוד כמה זמן (בערך חצי שנה אולי קצת יותר) ואז שוב לאבקה ושוב חוזר.... מה אתן אומרות? באיזה תדירות אפשר לקחת את האבקת חלבון?האם בכלל מומלץ אבקה בגילי? האם תגרם איזושהי בעיה, אני ממש מבקש שתבדקו את העניין לעומק כי זה ממש חשוב לי לדעת ולא סתם להגיד כן או לא (אני מעוניין רק לאחר אימון, רק כתחליף לטונה). תודה רבה רבה מראש, יוני.

לקביעת תור
    סגירה
    אבקות חלבון

הוספת תגובה

• יונ י הי

ענת פלדמן
    16/12/2008

אני לא דיאטנית אבל קצת מבינה... אם טעים לך - אז זה נהדר, אבל במידה. יותר מידי - כן יכול להזיק בגלל רמות חלבון גבוהות. הטונה מצויינת, אבל גם איתה לא כדאי להפרז (רמות כספית גבוהות). אז שורה תחתונה: לא תיגרם בעיה, וודאי שאפשרי לאחר אימון, אפשרי כתחליף לטונה או לא, הגוון הוא מצוין, והכל במידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יוני
    16/12/2008

שאלתי עקב גילי הצעיר כי אחי דיי הלחיץ אותי בנוגע לעניין הזה... תודה רבה לך... מה את אומרת על החברה ISS? חלבון איכותי? תודה מראש, יוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידידי הצעיר

ענת פלדמן
    16/12/2008

יודע מה זה אוקסימורון? אוקסימורון זה דבר והיפוכו בביטוי אחד. זה כמו "שתיקה רועמת". כך נראה לי גם אבקה שהיא "חלבון איכותי" . איכותי מבחינתי זה מהאוכל שלך. תקנה אורגני למשל, טרי מזין: איכותי ! אם אתה ממש אוהב את האבקה כי זה שייק נחמד וטעים אז סבבה. קשה לי לקרוא לזה איכותי. ולעניינינו: כיון שאני לא עובדת עם אבקות אני לא ממש מכירה, אם מוכרים את זה בחדר הכושר שלכם זה כנראה "איכותי"...
    :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה, ושאלה אחרונה =]

יוני
    16/12/2008

אם זה אפשרי בגילי אז אני אקנה כבר את הדלי עצמו של ה2.3 קילו, הוא עולה 320 ואת השייק מוכרים ב15 לסקופ... רציתי לדעת איזו חלוקה את חושבת הכי מתאימה? לקחת את האבקה פעם --ב--כמה זמן או לקחת אותה --ל--כמה זמן? ז"א - לקחת אותה פעם בשבוע ובשאר השבוע לאכול מאכלים אחרים או לקחת אותה עד שהיא תגמר לחזור לטונה\קוטג' או כל מאכל חלבוני אחר לכמה זמן (בערך שמונה חודשים) ואז שוב לחזור לאבקה? תודה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוני

ענת פלדמן
    17/12/2008

קשה לי לענות לך, אני מאמינה שאתה יכול לאכול מספיק חלבון ולא חייב את השייק הזה.ובכל זאת נראה לי נכון לגוון, פעם כך ופעם אחרת. אם תשתנה את זה כל יום זה עלול להימאס עליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה עלי לצרוך?
    :)
    15/12/2008

מתאמנת כל ימי השבוע 4 מתוכם קשים,3 קלילים במיוחד אימון משוקלות חופשיות ליד במשך 40 דקות(או בחדר כושר)מגוונת.+50 דקות ריצה בשלושת ימים האחרים 45 דקות אימון פילאטיס כמה קלוריות עלי לצרוך?!?! בת 18,משקל 51,1.65 והאם בימים שאני לא עושה אירובי להוריד בקלוריות? המטרה הורדת אחוז שומן.

לקביעת תור
    סגירה
    כמה עלי לצרוך?

הוספת תגובה

• BMI

ענת פלדמן
    16/12/2008

נמוך, 18.7
    http://www.beok.co.il/Calculator_BMR.aspx
    לפי מחשבון BMR (מצ"ב) בהכפלה פי 1.2 את מוציאה ביום ללא פעילות בערך 1600 קלוריות. זו הכמות הקלורית שאת אמורה לאכול ביום ללא אימון. בימים של אימון רצוי לדעת כמה את מוציאה באימון עצמו, שעון פולר יכול לעזור אבל אפשר גם לתת הערכה.
    זה יותר מה את אוכלת מאשר כמה קלוריות את אוכלת. ההרכב התזונתי משמעותי בהורדה של אחוזי שומן, וודאי את יודעת מה לאכול לפני האימון (פחממות) ומה אחרי (שילוב של חלבונים ופחממות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובנושא המקלי ומדידת אחוזישומן
    שי
    14/12/2008

אם מישהו יגיד לי שהם לא מטופשים והם נותנים קנה מידה כלשהו אז זה נשמע דבילי כי מדדתי את האחוז שומן והתוצאה הייתה X שמתי עלי סווצרט והתוצאה השתנתה לY אלא אם כן הסווצרטים שלי מיוצרים משמן ולא מכותנה.

הוספת תגובה

• מסכימה

ענת פלדמן
    15/12/2008

בהחלט, יש לי כזה בסטודיו והוא צ'יקמוק. בגלל זה אני גם עובדת עם סרט מדידה ועם קליפר אלקטרוני שנותן תוצאות הרבה יותר קרובות לאמת.
    סחתיין על הניסוי שלך, זה באמת מראה שהמשקלים האלה לא אמינים. יש לקחת את התוצאות בעירבון מוגבל מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוריות
    שי
    14/12/2008

שלום ענת, יש לי שאל הלגבי כמות הקלוריות שצריך להכניס לגוף בתקופה של אימונים? כלומר נגיד יש תפריט יש חלוקה לאבות המזון מתי לאכול מה ולמה, אבל איף אפשר לדעת כמה קלוריות צריך? עשיתי את כ החישובים של בערך כמה אני שורף בימים של אימון ובימים ללא אימון אבל האם אני צריך להכינס יותר ממה שאני מוציא, כלומר מעבר לנייטרלי על מנת שהגוף יבנה ואם כן כמה בכמה קלוריות להיות במאזן חיובי?

לקביעת תור
    סגירה
    קלוריות

הוספת תגובה

• הי שי

ענת פלדמן
    14/12/2008

אם המטרה שלך היא לשמור על המשקל הנוכחי שלך אז גם בימי אימונים המטרה היא לאכול את אותה כמות הקלוריות כמו שאתה שורף. אם ביום של אימון אתה מוציא 2500 קלוריות - כך גם כדאי לאכול. וכמובן בצורה נבונה: פחממות לפני האימון, חלבונים ופחממות אחרי האימון. אם תהיה במאזן חיובי אתה תשמין. לא נראה לי שזו מטרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטרה

שי
    14/12/2008

המטרה שלי היא להעלות מסת שריר. אן אני יאכל כמו שאני שורף אני ידרוך במקום לא??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    14/12/2008

פיתוח השריר לא מגיע מהאוכל אלא מהעבודה האנאירובית שלך. אם תאכל יותר מידי זה גם יגיע למאגרי השומן. שמור על איזון קלורי ואכול מספיק חלבונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו לא ברור

שי
    14/12/2008

אם כך הדבר, אז למה רבים מן המתאמנים כפי שאפשר לראות בפורומים השונים עובדים לפי תקופות של מסה כלומר אכילה במאזן חיובי , וחיטוב שהוא אכילה במאזן שלילי??? ועוד שתי שאלות: אמרת שגדילת השריר באה כתוצאה מאימון ולא כתוצאה מהאוכל. כלומר את בעצם אומרת שאם אני יאכל כל זמן שאני מתאמן, במאזן נייטרלי מסת השריר שאצליח לפתח תהיה זהה למסת שריר שאפתח באותם אימונים עם מאזן קלורי חיובי של כ200 קלוריות מעל הניטרלי??? כאשר אני מסיים אימון אני צורך כמובן פחמימות וחלבונים יחד ולאחר כשעתים אוכל עוד ארוחה מלאה. השאלה היא איך יודעים כמה (בגרמים או במספרים כפול משקל גוף) בחלון ההזמנויות???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב

ענת פלדמן
    14/12/2008

קשה למדוד בדיוק בדיוק כמה לאכול, אני מסכימה שיש צורך בסוג של איזון חיובי, אבל לא במאות קלוריות ואתה מסתכן בעליה במשקל מבחינת השומן. מי שרוצה לרזות אכן אוכל פחות. מה שמבדיל בתכלס בין ניפוח וחיטוב זה סוג האימון. למסה: משקל גבוה מעט סטים לחיטוב משקל נמוך הרבה חזרות. זה מקשר אותי לנקודה 3 שציינת. באמת לפיתוח גוף מומלץ באופן כללי לאכול בין 1.5-2.2 חלבונים כפול כל ק"ג ממשקל הגוף. כך מחשבים זאת. ואחרי האימון - 30 גר' חלבון, לחלון הזדמנויות שהוא עד כשעה מתום האימון. רצוי להקפיד על זה כשעובדים על מסה.
    לעניין הקלוריות היומיות שאתה צורך. כיון שזה מאד אישי, אני בעד ניסוי וטעיה. השתדל לא לאכול בכל זאת יותר מידי כיון שפשוט תשמין. כדאי להיות עם יד על הדופק, להישקל, למדוד אחוזי שומן ולראות מה מתאים לך. ולכן לשאלתך אני לא יודעת אם היא תהיה זהה במאזן נייטרלי מול מאזן חיובי או לא. אני יודעת שכדאי להזהר עם כמות החלבונים, לשמור פחות או יותר על כמות קלורית זהה להוצאה הקלורית שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסובך

שי
    14/12/2008

כל העניין הזה אמור להיות סוג של הובי והוא הופך להיות כל כך מסובך ומסורבל, יום אחד מישהו אומר ככה ויום אחר מישהו אומר ככה. זה לפעמים מוציא את החשק, אני מקפיד על תזונה מקפיד על משטר אימונים אבל בהתחלה אומרים לי תאכל חמש קלוריות מעל המאזן אחרי זה מאתיים קלוריות מעל למאזן כדי לעלות עלייה נקייה כמעט ללא שומן ואחרי אומרים לי תהיה במאזן נייטרלי זה אותו דבר, זה לא ברור בכלל. אומרים לי שהתפריט יהיה שישים וחמש אחוז פחמימה ו15 אחוז משומן וים אחרי זה גג חמישים חמש אחוז פחמימה ו25 אחוז שומן. כל מיני מספרים של 0.8 גרם לקילו על פחמימה אחרי אימון פתאום 1.2. איך אפשר לדעת מה כן מה לא? אני בנאדם שמאוד משנה לו איך הוא נראה ואני יודע שאפשר להגיד שכולנו ככה אבל יש אנשים כמוני שזה מפריע להם יותר כמעט גובל בבעיה נפשית (-:, ותאמת אין לי בעיה למדוד אחוזי שומן אבל אין שום מכשיר נורמלי חוץ מוינגייט שניתן למדוד בו כי כל המכשירים הבייתים והאלה שבמכון שווים ל... ולשקילה אין שום ערך כי אני לא יכול לדעת אם עליתי במסת שריר או בשומן. זה לא כיף ולא בריא לשחק עם הגוף שלך, אין לי בעיה להיות מקובע לתפריט להתמיד באימונים להתנזר מדברים שמזיקים לגוף לבריאות ולאימונים, אבל איך אפשר לדעת כמה למה ואיך אם כ שניה משנים את דעתי בעניין???? (סורי על המגילה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לא

ענת פלדמן
    14/12/2008

אין לך על מה להצטער ואני ממש מודה לך על הפירוט. וכל זאת למה? כי אני בגישה מאד מאד דומה לשלך. תזרום. מספיק עם החישובים המטריפים האלו, זה מיותר לחלוטין. אתה צריך לפתח סוג של מודעות - למשל למצוא לך תפריט מסודר ומתאים לבדר היום שלך (אשמח לעזור בזה) ואיתו ללכת, ובימים של אימון לחשוב יותר על חלבונים אחרי ופחממה טובה לפני. אני כן בעד שקילה, ובעד מדידת היקפים עם סרט, בדיוק מהסיבה שציינת. שמדדים של אחוזי שומן אינם מדוייקים. אגב, אם אתה מודד על אותו מכשיר והוא יחסית סביר אז לפחות אתה יכול לראות שינוי יחסי. ואם אתה עובד עם משקל וסרט מדידה אתה גם יכול לקבל תמונת מצב, אולי לא מדוייקת אבל יחסית.
    זה נכון שזה מאד אישי, אתה מכיר את עצמך הכי טוב, והנה אתה יודע שאתה לא בנוי לספירות האלו ולדיוקים ברמה של מיקרוב. אז לא.
    לכולנו משנה איך אנחנו נראים, ודאי כשאנחנו עוסקים בספורט, כך שאתה לא לבד. למה אתה רואה בזה הפרעה נפשית? מתי החלטת את זה?
    בוא נחליט שאתה באמת מוצא לך תפריט נעים, מתמיד באימונים כי אתה מהנה מזה (!) ולא כי אתה חייב, ואם אתה לא נהנה אז כדאי למצוא לך משהו שאתה כן נהנה ממנו. לגבי כמה ולמה. יש כמה עקרונות שכדאי לאמץ. הנה כמו שציינת: להתנזר משטויות. לשתות הרבה מים, להקפיד על 5-6 ארוחות ביום, דגש על דגנים, על חלבון מלא ובריא, 2-3 מנות פרי ביום. ו... לחשוב חיובי. זה כזה חשוב. להתמקד בחיובי שיש ואז אתה מעצים אותו. ועל זה אני באמת יכולה לכתוב מגילה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעולה אבל...

שי
    14/12/2008

אז דבר ראשון לא היה ולא יהיה מצב שבו אני לא אהנה מהאימונים, כמובן שיש פעמים שיותר בא לך להזיז תתחת ויש פעמים שפחות אבל בכל זאת אני נהנה מכל רגע ובמיוחד אחרי. דבר שני לגבי ספירת המיקרוגרם, אין לי בעיה עם זה כל כך, מה שמפריע לי הוא שכל יום משנים את דעתי לגבי המיקרוגרם הזה. אני שותה מים אוכל פירות וירקות במגוון צבעים אוכל דגנים מלאים עד כמה שאפשר בגלל כל הסיבים, אוכל פרי לפני אימון סוכר ענבים עם חלבון אחרי אימון אז זו לא הבעיה שלי. (לגבי ההפרעה אני יודע למה אני אומר את זה, בעיקר בגלל עבר רפואי). הבעיה היא אחרת ואני חוזר שוב לנקודה של העקרונות שכל יום משתנים, כי יש דבר אחד שאני שונא וזה לדרוך במקום, אין לי כוח לזה וזה מתסכל אותי. החישובים לא מפריעים לי ולהקדיש לזה זמן גם לא כזה אכפת לי (אני לא עושה כרגע הרבה בגל חופש מהצבא), רק מה נכון ומה לא מה כן לעשות ומה הוא שטות גמורה.... איך אפשר לדעת??? עכשיו אני מאוד מבולבל לגבי כמות הקלוריות שאוכל היום אין לי מושג מה לעשות? בזמן האחרון העליתי את המאזן למאתים פלוס בכל יום, אבל אחרי שאמרת לי קודם שצריך להישאר על נייטרלי אני לא יודע מה לעשות הלאה. מצד אחד אני אומר לעצמי שנראה לי שעד עכשיו לא עליתי בשומן למשל אני מסתכל הגינס והוא עדין אותו דבר, ואם אני אוריד את המאזןלנייטרלי אני אולי אדרוך במקום, ומצד שני אני אומר אולי אני כן עולה לאט לאט ואז אני ישים ב יתבאס וירצה לרדת את כל השומן הזה שעלה. מה עושים??? (ובכל זאת שוב מצטער על הספרים שאני כותב פה כל הודעה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    15/12/2008

אני מצרפת לך תשובה של אהרון שניתנה לאור לפני כמה שרשורים:

בלי סטרואידים קשה להוסיף יותר מ1 ק"ג שריר לחודש ובד"כ פחות. מה שקובע זה כמות ואיכות הפעילות האפקטיבית ולא כמות האוכל. אם אתה מצליח להוסיף בממוצע 25 גר שריר ביום (וזה יפה מאוד), זה שווה ערך של 100 קק"ל, היתר הופך לשומן. הבעיה היא שאין תוספת שריר ללא הוספת שומן כאשר הפרופורציה שונה כתלות בין היתר בגנטיקה. אם אתה מתאמן נכון, לא הייתי מיעץ לך מאזן חיובי מעל 200 קק"ל, הבעיה היא שקשה למדוד אותו (המאזן). מה שחשוב הוא אחוז השומן שכדאי למדוד פעם בכמה שבועת ולפי זה להתאים את כמות הקלוריות.

זכרתי שמישהו שאל משהו בנושא והתשובה איננה חד משמעית, כמו כל דבר בחיים....
    ועוד: כל מה שאתה עושה אתה עושה מצויין, אני ממליצה - ברגוע, בלי לחץ, להוריד את הווליום. אתה בתהליך של להכיר את הגוף שלך, לשמור עליו, להזין אותו נכון ובריא. כל הבדיקות שאתה עושה והניסויים הקלוריים הם לגיטימיים במצבך ואתה יכול להמשיך, כשאתה לוקח בחשבון שזה בסדר. לא תמיד יש תשובה חותכת לא הכל שחור לבן והצבעוניות הזאת היא דבר חיובי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ו...

שי
    15/12/2008

על פי התשובה של אהרון שהוספת, יש טעם בתוספת של קלוריו למאזן במעט מעל הניטרלי כ100-200 אם הבנתי נכון? לגבי שאר הדברים אני מבין שזה אינדיווידואלי ויש קווים מנחים לא הכל שחור ולבן. יש סיבה להוריד את הווליום והעצימות?? אני נהנה שהם גבוהים, אם הצלחתי להשלים את כל הסטים עד האחרון בלי שהגעתי לכשל אני מרגיש שלא עשיתי כלום (למרות שאני יודע שזה לא נכון) אני פשוט חייב לדעת שנתתי הכל. עוד משהו אחרון שאני חייב להבין אולי זה ישמע טיפה מטופש. איך אני יודע שהאימון שעשיתי טוב? במהלך האימון אני מרגיש את השריר עובד אני רואה אותו מנופח, אבל כמה שעות אחריו אני גם אמור להרגיש כך , כדאי לדעת שהשריר נתן את הכל צריך להיות תפוס בכל הגוף יום למחרת??? אני פשוט בדרך כלל חוץ מאימוניי הראשונים לא מרגיש ככה אף פעם. מה זה אומר שאני לא עובד טוב ? או שאני מתאושש טוב מאימון? כי אניי רואה ושומע אנשים שמדברים על אם הם לא מפורקים ולא יכולים לזוז יום למחרת הם לא מרגישים שהתאמנו, הבעיה היא אצלי או שהם עושים אימון יתר??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

ענת פלדמן
    15/12/2008

קשה לי לענות, זה באמת אישי ואני לא לידך בזמן האימון. אם אתה מרגיש שקל לך מידי אתה יכול להעלות בעומסים, בעדינות. לא חייבים להרגיש מפורקים אחרי אימון, אני לא ממש בעד. זה שלא נתפס לך זה אומר שאתה בכושר טוב ושהגוף מאומן ומיומן בעבודה ובעומס שכזה. שהוא מקבל מספיק חמצן ומסוגל לעמוד בלחץ, וזה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ....
    זיו
    12/12/2008

ענת שלום ! תחילה אודה לך על עבודת הקודש שאת עושה פשוט , הוסיף ואומר שאני לומד את כל הטיפים שאת נותנת ומנסה ליישמם . תודה רבה רבה רבה ! אז ככה אני בן 20 , חייל ובעצם הסיפור שלי והמודעות שלי לפעילות גופנית ואופן חיים בריא הגיע לתודעה שלי לפני 8 חודשים שהייתי מאוד קרוב לקבל התקף לב ממש בגיל צעיר , לפני 8 חודשים הייתי שוקל 130 ק"ג וכיום בעצם נכון לעכשיו אני שוקל 85 ק"ג , הגובה שלי הוא 165 ואני עדין צריך לרדת לפחות עוד 20 ק"ג , כמובן שעם פעילות גופנית ואוכל נכון הצלחתי לרדת ככה אבל בזמן האחרון לאחר שהפסקתי להתאמן כבר חודש בגלל כל מיני סיבות כאלו ואחרות קשה לי לחזור להתאמן יותר נכון אני מנסה אבל כואב לי בעצם של הרגל ממש מהברך עד תחילת כף הרגל ואני מתייאש ופשוט מתוסכל מכל המצב מדוע זה קורה לי אני עושה חימום לפני אבל זה לא עוזר אשמח לשמוע ממך כמה טיפים על אמצעי התנהגות במצב כזה , ועל צורת מחשבה איך לקום פשוט אחרי יום עבודה / חזרה מהבסיס / או כל פעילות אחרת שאנו עושים ביום יום ולקחת את עצמנו לצאת החוצה לריצה או הליכה איך לחשוב ולהפעיל את צורת המחשבה ולא להיות עצלנים , מקווה שהבנת אותי ושוב תודה רבה לך ...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ....

הוספת תגובה

• זיו חמוד

ענת פלדמן
    12/12/2008

ברכות ברכות ברכות על הירידה במשקל, הבחירה בבריאות ובחיים. כל הכבוד !!
    נתחיל
    ראשית מה שאתה מתאר נשמע כמו שבר הליכה או שבר מאמץ. שווה ללכת לאורטופד ולהיבדק. זה היה לי בתקופת הצבא מעומס יתר (רגשי ופיזי כאחד) ותכלס ההמלצה היא מנוחה.
    במקרה שכזה: האם אתה שוחה? האם זו אופציה מבחינתך? שחיה היא תרפיה לגוף ולנפש, העומס על הרגל הוא מינימלי וזו חוויה אדירה. ממליצה בחום כמו שאתה שם לב...
    השאלה שלך חשובה מאד, זה בדיוק הנושא שנאי מתמחה בו - הקשר בין הנפש שלנו לבין הגוף. כוחה של המחשבה. הכוח של המוח שלנו. איך אנחנו יכולים לעשות את הסויצ' הזה בראש (החזרה לפעילות, לאכילה נכונה).
    אז יש טכניקות ב NLP שפועלות על תת המודע ומתכנתות את תת ההכרה שלנו לעשות את השינוי. קשה לעשות זאת דרך הפורום אבל המסר שלי מעודד. שזה מתחיל בראש, ושאתה אחראי לזה.
    בקרוב יוצא מאמר שלי ב"מנטה" על כוחו של המוח בשינוי הרגלים. לא אוכל לשלוח לך את כל המאמר כיון שהוא עוד לא פורסם אבל אם תשלח לי מייל אעביר לך מקצתו, ובעיקר את הטכניקה המחשבתית שרשמתי שם שקשורה במחיקת התנהגות לא רצויה (הרגל מגונה) ושתילה של התנהגות אחרת במקומה (מוטיבציה לפעילות, אפילו מחיקת כאבי הרגליים מתת המודע). למטופלים שלי אני מעבירה את כל הטכניקות שאנחנו עושים ביחד כיון ש NLP זה דרך חיים, באמצעותו אנחנו שולטים הלכה למעשה בגופינו וגם במחשבות שלנו. מרתק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ....

זיו
    12/12/2008

אז קודם כל תודה רבה . שנית , אין באפשרותי לממש את הרעיון של השחיה מכיוון שהצבא עדין לא מספק בריכה בכל בסיס כיום חחח ורוב השבוע אני נמצא בבסיס . אשמח לשתף אותך בפיתרון פשוט ויעיל שמצאתי לעצלנות הזאות ואיך לשלוט על צורת המחשבה אומנם הפיתרון די מצחיק ואולי לא על כל בנאדם זה משפיע כמו שהשפיע עלי אך בתקופה שהייתי ממש באימונים אינטנסיבים כמו לכל בנאדם הייתה לי את העצלנות הזאות של "אין לי כח " , " מחר נעשה אימון יותר קשה " ועוד כל מיני סיבות ותירוצים שבעצם פועלים לרעתי , אז מה שהייתי עושה זה שם מוסיקה מקפיצה בלי לחשוב פעמיים היה מעלה לי את האדרנלין ופשוט החשק לרוץ היה בא לי לבד ואפילו זה ישמע מצחיק שנכנסתי ממש לאימונים לא הייתי יכול לישון בלילה בלי לעשות ריצה היו לילות שהייתי כביכול "מוותר לעצמי " הייתי קם בשעות מפחידות 2 בלילה מתארגן ויוצא לרוץ זה כזה כייף ואני מתגעגע לזה מאוד . ובקשר לבעיה ברגל הייתי אצל רופאים ועשיתי צילומים אבל לא רואים כלום והכל בסדר גמור ... אולי את מציעה שבכל זאות אני ינסה למשוך באימון גם כשכואב אולי זה ישתחרר במהלך האימון או משהו כזה? אני ממש לא יודע מה לעשות .... [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיו

ענת פלדמן
    12/12/2008

יפה מאד !! תודה על הטיפ, אני בטוחה שזה עוזר להרבה גולשים.
    אם זה לא שבר הליכה - שאגב רק צילום מיוחד שנעשה אחרי שמחדירים חומר לגוף מזהים אותו בצילום, זה יכול להיות שריר תפוס, השריר של השוק. אני קוראת לזה welcome muscle אחרי שהרבה זמן שלא עושים ספורט ופתאום מתחילים הוא נוטה להיתפס וממש לכאוב. אם זה אכן שריר - אז וודאי שאפשר להתאמן כמעט כרגיל. אבל מה אם זה לא?
    עד שלא נברר את הסוגיה הזו לא הייתי ממליצה לך לחזור לפעילות מלאה. שווה לחכות, להקפיד כמו שצריך על התזונה. - גם על זה נוכל לדבר - ולשמור על אופטימיות.
    אז אני בינתיים לא שולחת לך כלום...
    כמה זמן זה כבר כואב לך?
    האם זה כל הזמן או רק באימונים?
    האם אופניים בא בחשבון? אפילו ספינינג או אופניים בחדר כושר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .......

זיו
    12/12/2008

זה כואב לי אולי חודש +- ... את האמת אני לא אוהב מכשירי אימונים וכל זה , אני אוהב לצאת החוצה להתחיל לשרוף קילומטרים זה הכי כייף מבחינתי .. אולי כדאי שתמליצי לי על תרגיל לעבוד על האזור הזה דווקא ואז לראות אם זה ישתפר ? אגב בצילום שעשיתי ברגל לא החדירו לי שום חומר עשיתי צילום רגיל ... למרות שהתלוננתי על הבעיה הזאות ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא כדאי לעשות תרגילים

ענת פלדמן
    12/12/2008

זיו. כן רצוי להמשיך לבדוק. הצבא דווקא בקיא בנושא של שברי הליכה, תתעקש על הבדיקה הזו היא תבהיר כמה דברים. לרוב שברי הליכה חולפים מעצמם אחרי מנוחה אבל מחלקים אותם לכמה דרגות ואם זו חלילה דרגה גבוהה יחסית -כדאי לנוח.
    מסכימה לגבי אימונים בחוץ. ואם תשחה בסופי שבוע כשאתה לא בבסיס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .....

זיו
    13/12/2008

אפשר לאמץ את נושא השחיה , אנסה זאות . איך את מציעה לחלק את השחיה , תרגילים , זמן , וכ'ו .... ? כי מן הסתם זה קצת משעמם להיזרק למים ולהתחיל לשחות לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי לא...

ענת פלדמן
    13/12/2008

ממש לא משעמם. אבל תלוי. יש כאלו שאוהבים בריכה חזה בריכה חתירה. אני בעד להתחיל רצוף חתירה, אחכ חזה ובסוף גב. התחל משחיה של חצי שעה, לא יותר מזה לפעם ראשונה. כמה בריכות מכל סגנון? - זה כבר תלוי בקצב. בסוף מתיחות. תהנה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

זיו
    13/12/2008

בכל אופן אני אנסה זאות , ובמקביל יעשה צילום .... תודה רבה לך על הייעוץ ומהירות ההענות ... שבוע טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה, שבוע נפלא

ענת פלדמן
    13/12/2008

אני פה לשאלות נוספות, ספר ועדכן בהמשך. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לרצי מרתון
    עדי
    12/12/2008

שלום, אני בת 24 מתאמנת כבר 5 חודשים באופן רציני בריצות ארוכות ומתכוננת מרתון בעוד חודש. אני מעוניינת לרדת באחוזי השומן אך עם זאת לצרוך מספיק אנרגיה לאימונים. רציתי לדעת המלצות כלליות לגביי תזונת רצים , תזונה לפני ואחרי אימון. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לרצי מרתון

הוספת תגובה

• עדי

ענת פלדמן
    12/12/2008

כדאי לאכול בריא ומאוזן לאורך כל היום כולו. לפני האימונים - כשעה וחצי לפני - ארוחה שעיקרה פחממות. למשל פסטה וירקות, אורז מלא, קטניות. כחצי שעה לפני אפשר גם פרי. אחרי האימון- ארוחה של חלבונים ופחממות, עד כשעה אחרי. למשל כריך טונה, יוגורט וגרנולה, גם מנה בשרית עם ירקות באה בחשבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    איציק
    12/12/2008

האם קטניות עדיפות על שאר הפחמות לפני אימון של הליכה (שעה במהירות 5 קמ"ש)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    12/12/2008

אם זה כשעה וחצי לפני האימון קטניות זה מצוין, פסטה, אורז מלא. כחצי שעה לפני האימון כדאי פרי - בננה למשל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה המשך

איציק
    17/12/2008

ענת תודה לא הבנתי האם קטניות זה מספיק שעה וחצי לפני אימון או שצריך להוסיף גם אורז/פסטה האם אפשר חצי שעה לפני אימון תפוח עץ במקום בנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי איציק

ענת פלדמן
    17/12/2008

בעיקרון זה מספיק ולא חובה גם אורז או פסטה. מה שכן - זה אישי ואני תמיד מכוונת "להקשיב לגוף". אם אתה רואה שאין לך מספיק אנרגיה כנראה שמשהו חסר. (ואז גם רצוי לעשות בדיקות דם) תפוח מבחינתי הוא מקום ראשון מהפירות, וזה בסדר, אם כי הבננה מכונה פצצת אנרגיה צהובה ולא בכדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מור
    11/12/2008

אני מתאמן כבר חודשיים בחדר כושר והמטרה שלי היא מסה אני עוהד כ 5 פעמים בשבוע ולאחר כל אימון אני עושה 20-25 דקות ריצה או אליפטי,.לפעמים אני מתאמן בבוקר כוח ובערב אירובי מתי שאני מתחיל מאוחר את הבית ספר האם שאני עושה אירובי בבוקר זה לא מוריד את הכוח? כמה פעמים אני צריך לעשלת אירובי וכמה זמן אם המטרה היא מסV

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי מור

ענת פלדמן
    12/12/2008

פעילות אירובית חשובה לבריאות הכללית שלנו בלי שום קשר למסה. זה חשוב.
    אם אתה אוכל נכון במשך היום בכלל, לפני ואחרי פעילות בפרט , אז זה בסדר. תמלא את מצבורי האנרגיה עם תזונה מתאימה אחרי הפעילות של הבוקר ותהיה לך אנרגיה להמשך היום, זה לא יפגע בפיתוח השרירים שלך. מה אוכלים אחרי ריצה כזו למשל? פיתה עם טונה א גבינה, כוס חלב עם תפוח או יוגורט ותמרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענתוש
    לירון פרידמן
    11/12/2008

קראתי את השאלות ששאלו אותך השבוע ואת תשובותייך הנפלאות ויש לי כמה שאלות.. קראתי את הודעתה של אורלי וכשאמרת שהיא אוכלת ממש מעט נבהלתי! לכן אני רוצה לשמוע את דעתך על התזונה שלי: בוקר- שתי פירכיות עם קוטג' צהריים- 3 כפות אורז, המון המון ירקות ומנת בשר ממוצעת. ערב- המון ירקות, מעט מאוד פחמימות ובערך חצי מיכל קוטג/ במהלך היום אני אוכלת 3 פירות וכעשר שקדים. ואני שותה המון מים. אני אוכלת ככה גם בימים של פעילות אירובית. בימים שאני עושה אימוני כוח, אני אוכלת אחרי האימון פירכית וקוטג' או פרי. האם זה בסדר?? ועוד שאלה.. (גם בהקשר למשהו שנשאלת). יש לי כאבים בברכיים ואני עושה פיזיוטרפיה. אם זה ככה, אז עדיף שאני לא אעשה את האימון שהמלצת לי עליו- ריצה בשילוב של ספרינטים? תודה מראש, כמובן שכרגיל אין כמוך!!!

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענתוש

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

לירון פרידמן
    11/12/2008

שכחתי לציין שאני חיילת, וזוהי התזונה שלי בבסיס ושמשקלי הוא 50, גובה 1.64

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מתוקה

ענת פלדמן
    11/12/2008

כבוד הוא לי שאת קוראת אותי. תודה ! אינני זוכרת בקשר למה עניתי לה אבל בואי באמת נתייחס אליך. ה BMI שלך הוא 18.5, דומה לשלי אגב, וזה יופי. את רזונת וזה בסדר, אפילו יותר מזה. אין צורך להיבהל, אם כי זה ברור שאת אוכלת מעט. בימים של אימון הייתי פועלת קצת אחרת, אחרי האימון את יכולה חצי פיתה עם קוטג' או טונה (קצת נפח, הפריכיות האלו זה ממש אויר) ולפני האימון - משהו כמו חצי שעה לפני - בננה. בצהרים ביום שכזה אפשר לאכול יותר פחממה. כוס וחצי של אורז מוכן. זה וודאי יותר משלוש כפיות.
    אם כואבות הברכיים - לנוח !!! אף פעם אל תתאמני עם כאבים. הכאב מאותת לנו שצריך לקחת פסק זמן. זה הגוף שלנו שמדבר אלינו וצריך להקשיב לו.
    אם במהלך הריצה כואבות הברכיים ברור שזה לא מתאים לך. אם הן לא כואבות- את יכולה להמשיך.
    האם את שוחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

לירון פרידמן
    11/12/2008

תודה רבה על התשובה :) לא, אני לא שוחה. בגלל זה, יותר בעייתי בשבילי ספורט אחר. גם עם אופני כושר אני מרגישה שזה לוחץ לי על הברכיים, אז עכשיו אני רצה פעם בשבוע בערך 3 ק"מ- רק כדי לשמור על כושר, ובנוסף, אני הולכת פעמיים בשבוע כ- 50 דקות. יש לך הצעות אחרות או שזה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    12/12/2008

עם אופני כושר את מרגישה את הברכיים? אל תעשי את זה. שוב - כשכואב נחים, משנים פעילות.
    כשאת הולכת לא כואב לך? מצויין, המשיכי עם ההליכות, עזבי את הספרינטים. נעלה את הדופק בצורה אחרת. את מתאמנת על מכשיר או הולכת בחוץ? אם זה על מסלול בחדר הכושר עבדי על שינויי מהירות בהליכה (!!) ושינויים בשיפוע.
    באימון אחר אל תעשי שינויים, כלומר הליכה מהירה במשך 50 דק' ובאימון השלישי של אותו שבוע אם את יכולה תלכי עם משקוליות בידיים ולתת את הדעת על שרירי הידיים שנכנסים לפעולה.
    עזבי את הריצה, וודאי אם כואב.
    זה משהו שיכול להסתדר לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..

לירון פרידמן
    12/12/2008

כן, זה בהחלט יכול להסתדר לי. אני הולכת בחוץ אז איך אפשר לגוון מבחינת מהירות או שיפוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי

ענת פלדמן
    12/12/2008

אז את עושה ככה: אימון אחד: הליכה מהירה "רגילה".
    אימון שני: עם שני בקבוקי מים או עם משקוליות ועושה תרגילים לידיים תוך כדי
    אימון שלישי: הליכה לחימום 5 דק', ואז שני צעדים ובעיטת גובה מוחזקת (לבעוט אבל בזהירות, לא לנעול את הברך, כל משקל הגוף על הרגל התומכת) שני צעדים -בעיטה, שני צעדים -בעיטה במשל 2 דק'. חזרה להליכה מהירה. 2 דק' הליכה צידית, בפיסוק. כלומר צעד פתיחה רחב בשמאל סגירה ימין, כתף שמאל לכוון ההליכה. שתי דק'. חזרה להליכה מהירה. ואז מחליפה צד. שימי לב שיש כאן פעילות ב LOW IMPACT כך שאין לחץ על הברכיים ועדיין יש גוון בהליכה. את חוזרת על הסבב עד 40 דק'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט מאוזן וסוכרים
    שי
    11/12/2008

שלום, בתפריט שלי אני צורך כשישים וקצת אחוזים מפחמימות,כמובן שרוב צריכת הפחמימות שלי היא מפחמימות מורכבות. שאלתי היא כמה אחוז מסך הפחמימות שלי הגיוני ולגיטימי שיבוא מפחמימות פשוטות כדי לא לפגוע במילוי ושימור מאגרי הגליקוגן בימים עם אימון וללא אימון (מתאמן 4 אימוני כוח בשבוע)???

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט מאוזן וסוכרים

הוספת תגובה

• שי

ענת פלדמן
    11/12/2008

קשה לי לענות על השאלה, אני לא בעד חישובים ברמת המיקרוב. מסכימה שעדיף לתת על כך את הדעת, כלומר לכוון למילוי מאגרי הגליקוגן מפחממות "טובות", ונראה שאתה במודע לכך היטב. זה טוב שאתה מתייחס לפחממות, הרבה ספורטאים טועים לשים את הדגש על החלבונים ושוכחים את העיקר. השילוב הזה בין הפחממה לחלבון הוא זה שמביא להתאוששות אופטימלית ותורם לתהליך האנאבולי. זה מה שחשוב. אגב, אחרי האימון יש מקום לפחממות פשוטות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון אבל

שי
    11/12/2008

כל זה ברור לי ואני לא מתכוון לאחוז מדויק ומסוים, אבל אפשר לאכול שישים אחוז מהתפריט פחמימות אבל שהן פשוטות אז לא יעיל. בערך מה היא כמות לגיטית ונורמלית למישהו שמתאמן? בערך כמה מהתפריט היומי הגיוני שיבוא מפחמימות פשוטות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    11/12/2008

אז אתה יודע שבימים שאתה מתאמן כדאי אחרי האימון לצרוך את הפחממות הפשוטות. כמה זה יוצא מסך התצרוכת היומית שלך? אתה טוב ממני במתמטיקה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהו???

שי
    11/12/2008

רק הפחמימות שאחרי האימון??? חוץ מהן כל שאר הפחמימות צריכות להיות מורכבות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממי...

ענת פלדמן
    11/12/2008

בוא תגיד לי מה חסר לך בתפריט, מה היית מעדיף להוסיף ?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתפריט

שי
    12/12/2008

אני עשיתי שינוי גדול בתפריט כי אני לוקח דברים ברצינות. אז זה לא כזה קל פתאו לאכול כל כך הרבה במיוחד שיש לי רקע רפואי לא קל. וברוב הימים אני די צריך לקראת סוף היום לדחוף עוד. כלומר להוסיף עוד קצת פחמימות הבעיה שלדחוף לחם יותר קשה מלאכול עוד קצת דבש או עוד יוגורט ממותק, אבל אני מפחד שזה לא יביא למצב אופטימלי של שיקום הגוף מהאימונים. אז בגלל זה שאלתי, נגיד בתפריט של אני מגיע לקרוב ל400 גרם פחמימה כמה מתוכם הגיוני שיגע מפחמימות פשוטות? ושאלה טנה נוספת, לפני כמה ימים דיברנו על הסיבים ואמרת לי להחליף חלק מהמזונות לכאלו המכילים פחות סיבים, השאלה היא אם אני אחליף נגיד כמה פרוסות לחם מלא ללחם לבן הדבר היחי שאני אחסוך מהעצמי הם הסיבים התזונתיים? אני לא מפסיד פה כמות גדולה של ויטמנים חיוניים??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שי יקירי

ענת פלדמן
    12/12/2008

אילו הםמגבלות הפורום, ואני לוקחת אחריות. אני נשאלת שאלה תמימה, נותנת תשובה ישירה, ולמעשה מאחורי המקרה שנשאלתי יש הסטוריה רחבה ומורכבת, אצלך היא רפואית, אצל רבים היא גם מנטלית, ואני ממליצה בחום לפנות ישירות למומחה ולעשות את הדברים בצורה יסודית ואחראית יותר. אני רואה שהמודעות שלך מצויינת. וכך גם הידע, ובכל זאת הכוונה אחד על אחד - בצורה מעמיקה ואישית נכונה הרבה יותר.
    ראשית: למה לדחוף בכוח עוד אוכל?
    שנית: אולי במקרה שלך שווה לשלב שייק חבלון?
    ועוד: למה אתה מפחד מחוסר שיקום אופטימלי של הגוף אחרי האימונים? הכל לכאורה בסדר.
    ועוד: אתה שואל על הגיון והגוף שלנו עד כמה שהוא מכונה משומנת היטב הדברים הם מאד אישיים. הגיוני לשלב פחממות פשוטות במשך היום, זה גם חלק מתרבות הצריכה שלנו, מאורח חיים "הגיוני", קשה לי להעריך אישית עבורך כמה נכון וכמה פחות, במיוחד לאור הערתך לגבי היסטוריה רפואית.
    ועוד: עד 30 גר' סיבים תזונתיים זה מספיק והותר, אפשר גם פחות. התזונה שלך לא נשענת על לחם דגנים, היא מורכבת מעוד המון המון מרכיבים תזונתיים חיוניים שמגיעים ממקורות מזון נוספים. אתה לא ממש מפסיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לספורטאי סבולת
    איתי קליפר
    10/12/2008

שלום, אני סטודנט במכללת תל-חי בתואר ראשון לתוזנה קלינית וכן ספורטאי תחרותי בתחום הטריאתלון. כאחד מהפרוייקטים של הלימודים התבקשנו לנתח את התפריט היומי שלי. אני מחפש את החלוקה הנכונה של אחוזי הצריכה הקלורית בין חלבונים-פחמימות-שומנים (בהתחשב בהיותי ספורטאי). מהניתוח שלי עלה כי החלוקה היא: 17.8% חלבון 65.96% פחמימות 16.24% שומן. תודה רבה, איתי קליפר

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לספורטאי סבולת

הוספת תגובה

• איתי

ענת פלדמן
    10/12/2008

לא ממש הבנתי את השאלה. האם היא - אם זה בסדר אז התשובה היא כן. בתור ספורטאי אתה אמור לצרוך יותר מ - 10 אחוז חלבונים המומלצים, וזה בא על חשבון השומנים. יפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה