מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי ענתילירון פרידמן26/11/2008
יש לי שאלה.. אני עושה 3 אימוני כוח בשבוע, בהם אני עובדת על הבטן+ שכיבות שמיכה. קראתי שכשעובדים על הבטן בקביעות חייבים לעשות גם תרגילים לגב כדי שיהיה איזון והיציבה תהיה נכונה. האם זה נכון וזה הכרחי לעשות תרגילים לגב? ואם כן, תוכלי להמליץ לי על תרגילים?? שוב תודה רבה רבה לך מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן מתוקה, זה נכון
ענת פלדמן26/11/2008מאד כדאי לעשות גם תרגילים לגב לשמור על איזון. האם יש לך פיטבול? שכיבה על הבטן, באיזור המתניים, ידיים לצדדים ומתרוממים כשהראש בהמשך לגוף.
גם שכיבה על האמות (כמו פוש אפ אבל על האמות), בטן בפנים וגב חזק. זה עובד על כל הטורסו - כלומר במקביל על גב ובטן
גם ישיבה מזרחית, בטן בפנים וגב ישר מוטה מעט קדימה. ידיים בהמשך לראש, למעלה בצורת וי. מחזיקים ידיים ישרות ואפשר לעשות ניעות קלות של הידיים לאחור.
הקפידי על מתיחות לגב אחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עוד שאלה קטנה..
לירון פרידמן27/11/2008תודה רבה על התשובה המהירה! אני כבר יותר מחצי שנה עובדת רק על הבטן בלי גב, אני מקווה שלא הזקתי לעצמי..מה את חושבת? הדבר היחיד שאני עושה לגב- שלא במודע, כי חשבתי שזה רק לבטן זה הסטטי שדיברת עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר גמור
ענת פלדמן27/11/2008וודאי שלא נגרם נזק, במיוחד אם את עושה את הסטטי, הקפידי מעכשיו גם על חיזוק שכמות וגם על הגב, אבל בזהירות, שלא ליצור שם עומס יתר על החוליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לענת :)לירון פרידמן26/11/2008
היי ענת, קראתי שכדאי לשנות קצבי ריצה לפחות פעם בשבוע כדי שהגוף לא יכנס לשגרה. אני אוהבת לרוץ פחות מהר אבל מרחקים גדולים יותר. בדר"כ אני רצה במהירות קלה- בינונית. האם זה בסדר לעשות קצב מהיר של 2 ק"מ בלבד פעם בחודש ובשאר הזמן לרוץ קל, נפחים גדולים?, או שרצוי ממש לעיתים קרובות לשנות קצבים?? ואם אפשר קצת הסבר על כך. תודה רבה לך מראש!! את אדירה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה מתוקה
ענת פלדמן26/11/2008את צודקת, אני גם בעד גוון. לא רק במרחקי הריצה ובקצב אלא גם בטיב הריצה: כלומר לשלב הליכה מהירה עם מתפרצות (ספרינט) ושוב הליכה מהירה ואז להוסיף דילוגים למשל ושוב ריצה קלה ואז להוסיף דהרות ועוד ועוד במשך 45 דק' למשל. זה משלב כמה שיותר קבוצות שרירים, ממקסם את יעילות האימון בהקשר של שריפה מטבולית וגם מוסיף עניין. כדאי לעשות אימון שכזה, או לגוון בכלל ולשנות (למשל לעשות במקום ריצה פעם אימון מדרגה אירובית או קיקבוקסינג) כל כמה אימונים. אגב ריצה למרחק ארוך יותר גם היא תחשב שינוי וגוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגית לדברי חלב ורגישה לקמחמיכל26/11/2008
בשנתיים האחרונות, אחרי חזרה מהודו עם טפילים וטיפול מתמשך בהם. עליתי כ16 קילו- וגיליתי שאני רגישה לחלב וגלוטן. היה לי חוסר b12 שהתבטא בעייפות רצינית כל זה והעובדה שאני סטודנטית וישנה בלילה בסביבות ה4-5 שעות הביאו אותי למב די מדורדר מבחינה פיסית. מה נותר לי לאכול כדי שאהיה שבעה אבל שאוכל לרזות חזרה? מבחינת פעילות גופנית- כמה, איזו עדיפה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיכל
ענת פלדמן26/11/2008את ורבים רבים מאיתנו שוודאי אפילו לא מודעים לכך ויש להם רגישות מסוימת ללקטוז ולגלוטן. אז יש תחליפים, המודעות לעניין גבוהה ביותר. ברשתות המזון קיים מבחר של מוצרים ללא גלוטן, ברשת "עדן" אבל גם בחנויות טבע.
לתחושה של שובע עוזר לאכול ביצים, עמילנים, טונה למשל. בשר איכותי. הקפידי על ירקות בתפריט היומי ולפחות שתי מנות פרי.
יוגורט עיזים הוא נפלא למשל או גבינות עיזים למיניהן.
5-6 ארוחות קטנות יחסית ביום, לשתות מים, הרעיון הוא לאכול פחות קלוריות על מנת להגיע למאזן קלורי שלילי (הכנסה קלורית קטנה מהוצאה קלורית)
כך שפעילות יומיומית של הליכה מהירה במשך לפחות 45 דק' משולבת בתרגילי כוח בסיסיים ומתיחות היא הכרחית.
השקלי פעם בשבוע וכווני לירידה מתונה ובריאה של כחצי קילו לשבוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
רעות גרוס26/11/2008אם את מיישמת מה שענת פלדמן כתבה, ולא יורדת במשקל, גשי לדיאטנית קלינית שתבנה לך תפריט ספציפי עם מאכלים העשירים ב B12 ללא גלוטן ולקטוז ושישביעו אותך, לפעמים מסגרת אצל דיאטנית עוזרת מאוד בירידה במשקל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרהאלון26/11/2008
שלום אני מתאמן בקבוצה של כושר קרבי מספר שבועות ואני לא יודע כל כך איך לגוון את התפריט ואיך כדאי לי לאכול, אני ישמח אם תעזרו לי גם בקשר לכמה ארוחות ביום צריך ועוד... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אלון
ענת פלדמן26/11/2008עניתי לך גם בפורום השכן. מומלץ לאכול 5-6 ארוחות ביום, רשום לי מה אתה אוכל ונוכל לבדוק את זה מספיק בשבילך. גם נתונים אישיים יעזור כמו גובה משקל וגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
אלון26/11/2008אני בן 16.5 הגובה שלי בערך 167 ס"מ, ואני שוקל 57 ק"ג. לא כל כך הבנתי מה זאת אומרת מה אני אוכל אבל אני ינסה לכתוב משהו ענייני. אני לא אוכל אורז, זה קודם כל. חוץ מזה אני דיי הוכל הכל... אז אני אשמח לעצות מה לאכול כמה מתי ואיך. שוב תודה רבה. אלון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן26/11/2008הכוונה הייתה במת בדיוק מה אתה אוכל ומתי. מאד יקל עלי אם תציץ באתר שלי, יש שם המלצות תפריטים לבנים ולבנות, ויש קישורים לאתרים עם תפריטים נוספים. שם תוכל לקבל גם מבחר של מזונות מומלצים, (אורז זו לא חובת המציאות, פסטה זה גם בסדר), גם הסברים מטבוליים. תגבש לך מושג בסיסי ונוכל להמשיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע אנו משמינים כ"כ בחורף??:(טלי25/11/2008
קראתי כתבה על הנושא
ותהיתי האם זה בגלל שאנו נוטים לעשות פחות פעילות ספורטיבית..
ומה ניתן כן לעשות כדי למנוע זאת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי הי
ענת פלדמן25/11/2008אני נאלצת ברשותך למחוק את הקישור. תודה על השאלה. חורף הוא תירוץ מצוין לעליה במשקל כנראה - הרצון להישאר בימים הגשומים בבית, להתכרבל עם מרק\פופקורן\שוקולד במקום לצאת להתאמן. הבגדים הגדולים שמכסים, ונעלם התמריץ של הבקיני על חוף הים. כמובן שאין מניעה בחורף לשמור על המשקל או להמשיך בהרזיה. בימים שעושים פחות ספורט - גם לאכול פחות. אפשר למצוא תחליפים לפעילות גופנית גם בבית, ובעיקר לקחת בחשבון שתנודתיות במשקל איננה בריאה בעליל. אם תרצי נוכל לתכנן ביחד מתכונת בריאות וכושר מתאימה עבורך לימות החורף. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לענת בהקשר לזה
לירון פרידמן26/11/2008מתי תנודתיות במשקל מזיקה? רק כשזה תנודה של הפרשים ניכרים או אפילו תנודה של פלוס- מינוס 2 ק"ג כל פעם. תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לירוני
ענת פלדמן26/11/2008אני בעד להישקל כל שבוע. כך עם יד על הדופק לגבי תנודתיות. אורח חיים מסודר וקבוע כמה שיותר, אכילה ופעילות מתוך מודעות יבטיחו איזון אופטימלי, בכל תחומי החיים וגם במשקל. ככל שהתנודתיות גדולה יותר כך זה בריא פחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש רצוי ויש מצוי
אהרון26/11/2008יקירתי, את צודקת בהחלט והנימוקים במקומם.לו יכולנו כולנו לחיות לפי הספר (יש כאלה שכן) העולם היה נראה אחרת. אצל רוב הנאבקים בהשמנה, ואני מתכוון לאלה שמצליחים לאורך זמן, תופעת התנודתיות קיימת והשקילה השבועית עוזרת רק בהגברת המוטיבציה. קשה מאוד לאדם עם בעיה בנושא להשאר במשקל קבוע ברזולוציה של קילו בודד. אם מישהו הוסיף 2 ק"ג תוך חודש ובלי להכנס להיסטריה יוריד אותם בחודש הבא בעיקר על ידי הגברת הפ"ג לא נגרם נזק לבריאות, או אולי
זה הרע במיעוטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמילים כדורבנות
ענת פלדמן26/11/2008אתה לפני נסיעה? חזרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק בעוד שבוע למשך שבועים.
אהרון26/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה, נתגעגע
ענת פלדמן27/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטלי
רעות גרוס25/11/2008למה אנחנו נוטים לעשות פחות פעילות גופנית בחורף?! אין קשר לפעילות גופנית וחורף (אנשים עושים את אותה כמות פעילות גופנית בקיץ ובחורף). הסיבה שאנשים עולים במשקל בחורף נובעת בעיקר בגלל הפרשת מלטונין. המלטונין מופרש בזמן חשיכה בלילה וייצורו נפסק עם עלות השחר. רמתו גבוהה בעיקר בחורף , כאשר הימים מתקצרים ורמתו נמוכה בחודשי הקיץ כשהימים מתארכים. כאשר רמת המלטונין גבוהה - רמת הסרוטונין יורדת וכדי להשיג מצב רוח טוב יותר אנחנו אוכלים יותר פחמימות וישנם אנשים שצורכים יותר מתוק וזו הסיבה העיקרית. ולכן אם יש לך מנוי לחדר כושר אין מניעה שתגיעי אליו, גם פעילות גופנית בחוץ אפשרית כיוון שימי הגשם שלנו מועטים תמיד אפשר למצוא זמן לפע"ג.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם משמינים בחורף?
גילה אדלר29/11/2008בקיץ משמינים יותר כנראה הנסיון שלי של 20 שנה בטיפול באלפי אנשים מראה את העובדה הזו כנראה , כי היום ארוך יותר כי המזון עשיר יותר כי הארועים החופשות בקיץ , ולכן האמירה הזו לא מדוייקת לכלל האוכלוסיה . אולי היא נכונה לך טלי באופן אישי , ואפשאר לעזור לך אם את מבקשת עזרה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחונירועי25/11/2008
שלום אני נער בגיל 16 ולא מזמן נהייתי צמחוני היים זה יכול להשפיעה אל מצבי הבריאותי לרעה? או לטובה? ומה כדי לי לאכול כדי להשלים את הויטמינים שיש בבשר ? חשוב לציין שאני רגיש לחלב גבינות ואני בקושי אוכל זה כבר שנה וחצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה בקושי אוכל
ענת פלדמן25/11/2008באופן כללי או שאתה בקושי אוכל חלב וגבינות? אם אתה לא אוכל מאוזן זה יכול להשפיע. בעיקרון קטניות (גרגרי חומוס, שעועית, עדשים) יש בהם ברזל, גם קינואה טובה לך, ברוקולי ושאר ירקות, דגנים למיניהם. כדאי לבצע בדיקות דם אחת לתקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהירות
אהרון25/11/2008המנעות מאכילת מזון מן החי גורמת לחוסר בוויטמין B12 שנמצא רק במוצרים האלה. גם ספיגתו של הברזל מן הצומח מופחתת. חוסר במרכיבים האלה גורם לאנמיה (המוגלובין נמוך).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק
ענת פלדמן25/11/2008ולכן בדיקות הדם - לשם מעקב אולי לא תהיה מניעה מלקחת תוספים. תודה אהרון !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליפי בשר
יובל29/11/2008שלום לענת ולצוות כולו מבקש תשובה מבוססת האם באמת קיים תחליף מלא - מדגיש מלא - לבשר ? מה המחיר בהעדרו אצל התפתחות הילד ? שריר..שלד..מוח ? האם תוכלו להפנות אותי למקורות ומאמרים בענין ( לא כאלו שנכתבו על ידי בעלי ענין כגון צמחונים וטבעונים או מנגד ארגון מגדלי הבקר ) ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובל הי
ענת פלדמן29/11/2008שאלתך חשובה, לצערי לא אוכל במסגרת הפורום להפנות אותך לאתר זה או אחר משום איסור פרסום והפניה לאתרים מתחרים. מנסיון חיי המקצועיים והאישיים כאמא לשלושה קטנטנים רצוי ומומלץ לחשוף אותם מגיל צעיר (עוד כשמרסקים את ההודו במיקסר, ויטמין B12 בבשר). גם מתן טיפות ברזל בגילאים האלו משלים את החסר כך שהחשיבות רבה, זו בדיוק הסיבה שבגיל שנה גם עושים בדיקת דם שגרתית - לרמות המוגלובין. במהות שלנו אנחנו אוכלי בשר, וחשיבותו גדולה להתפתחותינו כילדים ולבריאותינו כבוגרים. למי שאינו צורך בשר מומלץ לצרוך B12 (מציצה מתחת ללשון).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמחוני וספורטאי
גילה אדלר29/11/2008כידוע לך בגיל16-17 הצרכים אתזונתיים גבוהים יותר מבכל גיל שלאחר מכן ועוד יותר כאשר אתה עוסק בספורט . צמחוני /ספורטאי חייב התייחסות ממוקדת . חסכים יכולים להופיע וההתבטאות שלהם תהיה בספירת דם , בהתפתחות ,במיצוי פוטנציאל גובה , התפתחות הורמונלית ועוד .
מנסיוני בטיפול בספורטאים צעירים וצמחונים יש מקום גם לתוספי תזונה , לתוספת מינרלים ולבניית תפריט תואם מבחינת חלבון :פחמימות , מקורות לסידן ולשאר .
ממליצה לך להתייעץ באופן אישי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ענתענת25/11/2008
יכולה לשים פה את הקישור לאיך מחשבים אחוז שומנים בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ממש יקירתי
ענת פלדמן25/11/2008כי זה נותן קישור לאתר מתחרה. שלחי לי מייל ואשלח לך את המחשבון.
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות שריריםאירמה25/11/2008
לפני יומיים בערב עשיתי ספורט במכשירים שהציבו בפארקים בכל עיר במשך שעה + ושם השתמשתי בכל המכשירים הקשורים ב-זרועות-חזה-שכמות-רגליים במיוחד. כנראה שהמתיחות שעשיתי לא הספיקו וכעת השרירים בירכיים /שכמות/כתפיים תפוס מעט . השאלה שלי : האם לתת לגוף לנוח?? או להמשיך להתעמל והשרירים ישתחררו כשיתחממו?? איך אפשר לדעת כמה זמן לעשות מתיחות שישמרו על גוף "משוחרר"..???? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירמה הי
ענת פלדמן25/11/2008תודה על השאלה. כדאי לעשות לפני סבב שכזה חימום דינאמי, ריצה קלה, קפיצות במקום - על מנת להכין את הגוף לפעילות, ואחרי כל מכשיר לעשות מתיחות נקודתיות לשריר שעבד. גם זה לא מבטיח מניעה של שרירים תפוסים, במיוחד אם זו הפעם הראשונה כשמבצעים תרגילים שהגוף לא מורגל בהם. פעם חשבו שזו רק חומצת חלב, כיום יודעים שאילו גם קרעים מקרוסקופיים בשריר
על מנת לעזור לגוף לשחרר את חומצת החלב כן רצוי לחמם את המקום - או על ידי עיסוי, או אמבטיה חמה או על ידי אימון קל. יום או יומיים אחרי את יכולה לעשות אימון אירובי ולחזור בהדרגה ובמתינות לעשות את התרגילים. למשל פחות חזרות. הקשיבי לגוף שלך. אם ממש כואב - לנוח עוד יום. אם את יכולה לחזור לפעילות בהדרגה- עשי זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליטל23/11/2008
האם התפריט שלי בסדר וכמה קלוריות יש בו בערך בוקר 2 פריכיות אורז \ולפעמיים 2 פרוסות לחם קל אם מעדן 0 % הוא כמה כפות של קוטג 3 % בצהריים כמה כפות אורז אם עוף ללא העור ואם אני לא אוכלת עוף אז כמה עגבניות הוא ספגטי אם עוף הוא 2 תפוח אדמה במיקרוגל מחממת אות 10 ד'ק ומקלפת ומרסקת כמו פירה ובערב 2 מנות פרי הוא 3 תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת כמה את? גובה ? משקל?
ענת פלדמן23/11/2008את נשמעת צעירונת, ונראה לי שאת אוכלת מעט מידי. חסרים עוד מוצרי חלב, עוד חלבון, עוד ירקות, עוד קלוריות... נכון לעכשיו לפי החישוב שלי את אוכלת פחות מ-1000 קלוריות וזה מעט לכל הדעות. וודאי אם את פעילה בספורט אבל גם אם לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרעותלירון פרידמן20/11/2008
במידה ואכלתי מספיק חלבון במהלך היום, ובסיום היום אני עושה אימון כוח ולא אוכלת כלום אחריו, החלבון שאכלתי מספיק או שאני חייבת לאכול משהו אחרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירון
רעות גרוס24/11/2008לפני אימון אין צורך לאכול הרבה חלבון (יוגורט), תפזרי את כמות החלבון שאת אמורה לאכול - 1.2 גר' חלבון/ק"ג גוף, כך שלאחר האימון תאכלי 15-20 גר' חלבון. החלבון לאחר האימון עוזר לבניית השריר ולכן חשוב לאכול חלבון לאחר אימון הכוח. (לפניהאימון החלבון עוזר להתאוששות מהירה יותר)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייה ענת :)לירון פרידמן20/11/2008
יש לי שאלה.. קורה לי הרבה שאני עושה פעילות אירובית- לדוגמ"א ריצה של 20 דקות, מתיחות ואז מיד מתחילה אימון כוח של 50 דקות. האם זה יעיל באותה מידה כמו שזה יעיל אם הייתי עושה הפסקה של שעות בין שני האימונים האלה?או שנכונה השמועה שכיוון שבמצטבר זו פעילות של מעבר לשעה, היא מפרקת שריר?! תודה רבה לך מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
ענת פלדמן20/11/2008את וודאי מתכוונת למצב של תשישות באימון, כשהגוף מתחיל להשתמש בחלבון בשביל לצרוך אנרגיה. את רחוקה מהמקרה הזה, מאד. תארי לך רץ מרתון עם 3 אחוזי שומן בגוף שלקראת סיום הריצה סובל ממה שאת מתארת. בהנחה שאת אוכלת נכון לפני האימון ולאורך היום, קשובה לגוף (כלומר - אם את מרגישה חולשה או תשישות במהלך האימןו שתי, אכלי משהו קטן והמשיכי) אז זה בסדר גמור. מה מטרת האימון שלך? אם זה להוריד במשקל ואכלת מאוזן ונכון לאורך היום, חלבונים ופחממות, שומנים בריאים וכו', בתום האימון את יכולה לאכול יוגורט עם גרנולה או כריך עם גבינה או כוס חלב עם פרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהענת19/11/2008
ענת.. כל מה שאמרת מדבר אליי.. אמרת שאני צריכה לאכול פחות קלוריות משאני מוציאה אבל השאלה היא כמה ההפרש צריך להיות? מה כמות הקלוריות המינימלית שאני אמורה לצרוך ביום על מנת שהדיאטה שלי תהיה בריאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתכלי על המחשבון
ענת פלדמן19/11/2008שצרפתי לך. כך תדעי (טנטטיבית) כמה קלוריות את מוציאה ביום. לפי זה נדע כמה את צריכה לאכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
ענת19/11/2008היי ענת.. לפי המחשבון אני מוציאה 1398.. אז כמה אני צריכה לאכול? וישלי עוד שאלה ענת. האםיש דרך ביתית לדעת מה אחוזי השומן בגופי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
ענת פלדמן19/11/20081. אז אם את רוצה לרזות את צריכה לאכול פחות מ 1398 קלוריות ליום. גם ביום שאת מתאמנת, על מנת להגיע למאזן קלורי שלילי כל יום. 7700 קלוריות הן קילו אחד. כל יום שאת אוכלת פחות ממה שאת מוציאה את "צוברת " קלוריות לקראת הקילו. למשל אם את מוציאה ביום עם פעילות 2000 קלוריות ואוכלת 1500 יש לך "בזכות " 500 קלוריות. שבוע ימים כזה ייתן לך ירידה של בערך חצי קילו. 1400 קלוריות זה לא הרבה, אכן רצוי לשלב פעילות אירובית יומית של שעה, כמו שהמלצתי קודם...
2. את יכולה - אם יש לך סרט מדידה בבית (רך כזה של תפירה). שלחי לי את המייל שלך ואעביר לך מחשבון מדידת אחוזי שומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודהענת19/11/2008
קודם כל תודה על התשובה המהירה.. בקשר לתפריט היומי שלי , בהתחלה כמעט ולא אכלתי ארוחת בוקר אבל עכשיו מקפידה על זה. בבוקר בסביבות 08:00 אני שותה כוס חלב או תה עם ביסקוויטים ולפעמים עם פיתה עם גבינה. בצהריים בסביבות 11-12 אני מנשנשת חטיף ופירות.. בשעה 15-17 אוכלת ארוחת צהריים שזה בדרך כלל ג'אנק פוד מאחר ואני לא יכולה להכין ארוחה בריאה .. בסביבות שמונה עוד חטיף עם כוס נסקפה. אני יודעת שהתפריט נראה נורא משמין ומלא קלוריות אך אורח החיים לא מאפשר לי להכין ארוחות בריאותיות ולאכול בזמנים קבועים. בקשר לתוכנית כושר אני רוצה לדעת כמה זמן אני צריכה להתאמן ביום על מנת לרזות אך גם לחטב את הגוף במקביל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
ענת פלדמן19/11/2008ענתי, המשקל לא ממש יזוז, ההיקפים לא ממש יוצרו אם לא תעשי שינוי בתזונה שלך. זה לא חייב להיות משוה ראדיקלי, שעות האכילה שלך הן טובות למשל, אבל זה כן מצריך שינוי תפיסתי ולוגיסטי. להכין כריכים למשל, להביא פירות, יוגורטים, חטיפי אנרגיה שיהיו בתיק. את הפיתה להחליף בפיתה מקמח מלא, או פיתה קלה, לשלב ירקות, לשנות את התפיסה לכזו של "בריאות" על חשבון ה"ג'אנק". המטרה היא בריאות ואיזון בכל תחומי החיים, לא רק בספורט, וודאי אם את מבקשת לרזות ולהתחטב. נוכל לדסקס עוד על האוכל ואיך את מתארגנת אחרת. מתאים?
אז כושר לחוד ותזונה לחוד. הביני שבשביל לרזות את צריכה לאכול פחות קלוריות ממה שאת מוציאה. זה נכון שפעילות גופנית מגדילה את הכמות הקלורית ביום שאת מוציאה, זה חייב לבוא במקביל עם שינוי באוכל.
אני מצרפת מחשבון שייתן לנו את ההוצאה הקלורית היומית שלך, הכפילי את התוצאה פי 1.2. זה ייתן הוצאה קלורית יומית עם פעולות רצוניות.
באופן כללי אימון אירובי של עד שעה ביום, בעצימות בינונית -גבוהה, בשילוב עם תרגילי כוח (וכמובן מתיחות ) זה בסיס טוב. אבל שוב - תזונה...
אני פה
http://www.beok.co.il/Calculator_BMR.aspx* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
רעות גרוס19/11/2008כל מה שענת פלדמן כתבה לך הוא נכון!!! אני רק חוזרת ומחדדת. יש תמיד תירוצים למה לאכול ג'אנק (את כן יכולה להכין ארוחה בריאה) ווכו' אבל רצוי מאוד שתפני לדיאטנית קלינית (לא ציינת את גילך) היא תתאים לך תזונה המתאימה לאורך החיים שלך. אם את רוצה להרזות את חייבת לעשות מאמץ כמו לבשל בערב אוכל (לדוג':עוף עם אורז מלא/קינואה וכו') ולקחת בקופסאות לעבודה, להכין סנדוויצ'ים ועוד יש המון דרכים לאכול בריא - זה פשוט וקל, כמו כן, חילוף החומרים שלך נמוך (1360 קק"ל) ולכן את חייבת למצוא לך זמן לעשות פעילות גופנית לפחות 5 פעמים בשבוע, תשתדלי לעלות במדרגות ולא במעלית!! רק כך באורח חיים בריא לא תצטרכי לעשות דיאטות כסאח ותשמרי על משקל תקין וגוף מעוצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתענת19/11/2008
שלום לכם.. לפני כשנה התחלתי דיאטה.. רזיתי 12 קילו ואחכ בדיאטות כסאח עוד 4.. סה"כ 16 קילו. אבל יש לי בעיה בשמירת המשקל ..כל תקופה אני עולה 3-4 קילו ומורידה בדיאטות כסאח תוך שבוע שבועיים.. אין צורך לומר שהגוף שלי קצת נפול מכל הדיאטות הלא מאוזנות, עכשיו אני שוקלת 56.5 גובה 160 ומיואשת, לא רוצה לעשות עוד דיאטה שתוריד לי את הקילוגרמים המיותרים שיחזיקו לכמה ימים ואחכ עוד פעם אצטרך לעשות דיאטה. אני רוצה דיאטה מאוזנת כדי לרדת 6 קילו ומאוד מעוניינת לקנות מכשיר ספורט כי בכלללל אין לי אפשרות לחדר כשר או לפעילות מחוץ לבית והמכשיר שחשבתי עליו זה סטרפר . האם אני בכיוון הנכון? אני רוצה גם לרזות וגם לחטב את הגוף מה עליי לעשות? מה התפריט שאתם ממליצים?? אני עובדת כל יום מ 07:00-21:00 .. אנא עזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענתי הי
ענת פלדמן19/11/2008הרעיון הוא למצוא תכנית תזונה שמתאימה לך, לגילך, לסדר היום שלך, לטעמים האישיים שלך. למציאת תפריט שכזה שווה ללכת לתזונאית ולעשות את זה כמו שצריך. דיאטות ה"יו יו" למיניהן מיאשות במקרה הטוב ומזיקות במקרה הרע. המילה עצמה "דיאטה" היא אורח חיים. אבל אצלינו היא כבר נתפסת כמשהו מאיים, וודאי כמעט בלתי אפשרי אחרי עליות וירידות. דיאטה מבחינתי היא אותה תכנית מאוזנת, שכרגע מורידה את המשקל למצב אופטימלי ואחכ משמרת אותו.
זה נכון שגם הכושר חשוב לבריאות הכללית. סטפר זה כוון חביב, גם הליכון חשמלי, וודאי בשילוב עם תרגילי כוח פשוטים ומתיחות. נסי למצוא לך הרגל של כושר, כזה שתתמידי בו בהנאה, בדיוק כמו הרגל תזונתי, כזה שתתמידי בו משום היותו חלק בלתי נפרד מאורח החיים שחל ולא תחת הכותרת "דיאטה".
את מתחילה תהליך, איטי, הדרגתי ובריא, לחיים. אוכל לעזור לך במסגרת הפורום לבנות תכנית לפי שעות הפעילות שלך. רשמי לי מה את אוכלת ואיך את מתארגנת ליום עבודה מבחינת האוכל. גם לגבי תרגילי כושר נרחיב בהמשך
מחכה לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבון מי גבינה -מתאים בהריון?meshi1218/11/2008
שלום רב, אני בשבוע 14, צמחונית. רוצה להעשיר את התפריט בחלבון שמקורו באבקות שמשמושת בד"כ ספורטאים. האם מותר? האם יש המלצה על חברה ספציפית? ניסיתי לברר בפורומים שקשורים להריון, אך המשיבים אנם מכירים מוצרים אלו ותכולתם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משי הי
ענת פלדמן18/11/2008שיעבור בקלות ובהצלחה. אם התזונה שלך לא מאוזנת מיותר להוסיף רק חלבון. כדאי להתייעץ עם תזונאית שתתאים לך דיאטה אישית, במיוחד לאור היותך צמחונית. האם בדקת את רמות ההמוגלובין? שווה לעקוב אחר רמות הפריטין וההמוגלובין ובמקרה הצורך לקחת כדורי ברזל. בעיקרון אין מניעה לצרוך חלבון בהיריון, לעניות דעתי זה לגמרי מיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
רעות גרוס19/11/2008אם את אוכלת מסודר, את יודעת שדגן + קיטניות = חלבון שלם. כמו כן מוצרי חלב עשירים בחלבון. בעיקרון, אין בעיה להעשיר את התזונה באבקות חלבון שצורכים בד"כ ספורטאים אבל אינני בטוחה שאת זקוקה לכך, פני לדיאטנית שתרכיב לך תפריט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)