מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יופיאא16/09/2008
הי דנה צפריר, הייתי אתמול אצלך בשעור בפעם הראשונה ואני כבר קרוב לשנתיים עושה ספינינג והיה פשוט מקסים. מוסיקה קצב ואוירה. אז... כל הכבוד ונתראה בשעורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה צפריר
שרון וילנר16/09/2008דנצ'וק חזרה אלינו אחרי חופשת לידה, מלאת אנרגיות.
שימו לב למי שפיספס... דנה מחליפה את קובי אפלבויים ביום רביעי 17/09 ב 19:00 ו-20:15.
נתראה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה היא אחלה אבל נתגעגע ללקובי
רוני17/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמפרטורה בחדר כושרונסה15/09/2008
מה צריכה להיות הטמפרטורה בחדר הספינינג? אצלינו מאוד קר. והאם צריך להתאמן עם חולצות דרי פיט ארוכות והאם זה טוב לנו או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קר לך? - חולצה ארוכה, פתרון מצויין
שרון וילנר16/09/2008הי ונסה
אין תקן לטמפ' בחדר ספינינג (מתוך 'בטיחות בחדר הכושר': "תנאי הסביבה: יש לשאוף להשגת תנאי טמפרטורה, לחות ותחלופת אוויר מתאימים (מומלץ להסתייע במומחים בנושא)").
לפי ידעתי, היו מספר מחקרים בנושא, ובאזור אירובי (חדר ספינינג) הטמפ' המומלצת 21 מעלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפהאא14/09/2008
הי שלחת הודעה שמחר יום ב' 15/9אתה מעביר שעור בשעה 19:00 אבל בעידכוני האתר זה לא מופיע. האם נכון או לא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי X
שרון וילנר15/09/2008אשמח לדעת את שמך, אבל זה לא ממש חשוב
דנה צפריר תדריך את השיעור - ולי נשאר רק לרכב איתכם ביחד...
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםשלומית12/09/2008
עושה ספינינג ושעורי עיצוב כבר כמה שנים כפעמיים בשבוע. בחודשים האחרונים נראה לי שדוקא שעורי עיצוב יותר דנמיים כמו ובוסו, גרמו לי לדלקות וכאבים בירך ובברך. דוקא בזמן ספינינג, אם אני לא מגזימה בעמידות, אין כאב, אבל כל הליכה מעבר ל"הליכת שבת" ובמיוחד ירידה במדרגות גורמת לכאב. "אומרים לי שזו עלולה להיות אשמת הספינינג הגורם לשחיקת הסחוס. נראה לי מגוחך להפסיק ספינינג , בשעה שזה הספורט האירובי היחיד שלא גורם לי לכאבים. אני רואה שגם בפורומים השונים חלוקות הדעות, בין הממצא האופייני של נזקי ברכיים עקב ספינינג לידיעה שזה דוקא ספורט שמחזק שרירי ארבע ראשי שאמור לתמוך בברך. האם מגיני ברכיים עוזרים? האם מומלצים- להליכה, לספינינג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ לך להתייעץ עם רופא ספורט
שרון וילנר14/09/2008הי שלומית,
למרות שתמיד יהיו רופאים שיטענו שספינינג לא בריא - ספינינג אינו גורם לנזקי ברכיים!!!
בספינינג, כאשר הוא נעשה בצורה נכונה, אין אימפקט (התנגשות/לחץ) על הברכיים (בניגוד לריצה), העבודה נעשית מכוח שרירי הרגליים (ארבע ראשי, המסטרינג, תאומים) עובדה מוכחת היא שחיזוק השרירים העוטפים את העצמות והמפרקים רק יחזק ויגביר את ההגנה עליהם, מכאן שאם נחזק את הרצועות -נגן על המיניסקוס ובכך נחזק את הברך.
בשיעור ספינינג, כאבים באזור החלק הקדמי של הרגל ייגרמו בד"כ כתוצאה מכפיפת יתר בברך -מושב נמוך - קו הברך עובר את אצבעות כף הרגל .הפיתרון הוא שצריך להגביה את הכיסא ולא לתת לברך לעבור את קו אצבעות הרגליים.
כאבים בחלק האחורי של הרגל ייגרמו בד"כ כתוצאה מפשיטת יתר בברך-מושב גבוה. כשהרגל מגיעה ליישור מלא יש את הצורך להנמיך את הכיסא וכמובן להקפיד על כל שאר הכללים.
כאבים בצידי הברך- ברצועות הצידיות ייגרמו בד"כ כתוצאה מסיבוב פנימי או חיצוני של כף הרגל כתוצאה מאי שמירה על ברכיים מקבילות בזמן הדיווש. במקרה הזה מומלץ יהיה לעבוד עם נעלי רכיבה מתאימות עם קליטים על מנת שישמור את הברכיים מלברוח החוצה.
במקרים של בעיות אורטופדיות בספורט ממליץ לך לפנות לרופא ספורט (אחד שמתמחה במקרים ספציפיים אלו) ותשמעי לדעתו.
והכי חשוב זה להקשיב לגוף ולעשות מה שעושה לך טוב.
שאלתך מועברת לפורום רפואת ספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK14/09/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=138 id=link]רפואת ספורט[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי08/09/2008
שלום רב, יש לי אופני הרים ועלה לי רעיון: להפוך אותם לאופני כושר במטרה לחסוך כסף וכך שאוכל לרכב עליהם בתוך הבית. האם זה אפשרי לעשות את זה? אם כן, יש טיפים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "טריינר" - TRAINER
שרון וילנר09/09/2008הי רמי,
בהחלט ניתן! קיימים בשוק טרניירים רבים המתאימים גם לאופני הרים.
הטריינר הוא מתקן בעל התנגדות משתנה המחובר לגלגל האחורי.
התנגדות נבנת על ידי גליל המוצמד לצמיג האחורי או שתי "דסקיות" הניצמדות לחישוק משני צדדיו.
שינוי ההיתנגדות ובניית העומס הוא על בסיס מונה המקושר בכבל לכידון האופניים, שינוי ההילוכים.
(חלק מהטריינרים כוללים שלט לשליטה על עוצמת החיכוך).
ניתן לרכישה בחנויות המתמחות בציוד לאופניים. (טריינר טוב אמור לעלות 1,200-1,000 ש"ח)
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין ספיננג לעיצוברוני03/09/2008
שלום אני רוצה היכנס לשיעורי ספיננג ולשיעורי עיצוב (או להתאמן בעזרת המכשירים) ברצף. אשמח לדעת האם כדאי להיכנס קודם לספיננג ואחר כך לעיצוב או ההפך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון אירובי רק אחרי אימון כוח
שרון וילנר05/09/2008הי רוני,
עדיף לפצל בין האימונים... אולם כאשר לא ניתן,
מומלץ קודם להתאמן כוח (משקולות/מכשירים) ורק אח"כ ספינינג (אירובי).
הגוף מנצל שלושה סוגים שונים של מזון לאנרגיה - פחמימות, שומנים וחלבונים. הפחמימה היא האנרגיה הזמינה ביותר מהשלושה ולכן בשעת פעילות תפורק ראשונה.
השומן הוא מאגר אנרגיית החירום של הגוף. השומן משמש כדלק לגוף רק לאחר שמאגר הפחמימות אינו זמין יותר ולכן, על מנת לפרק את מאגרי השומן, דרושה עבודה מאומצת וארוכה כגון פעילות אירובית.
אם נבצע את הפעילות האירובית הממושכת לפני אימון הכוח, בהגדרה נגיע אל אימון הכוח כאשר מאגרי הפחמימות שלנו מרוקנים. אימון הכוח לא יהיה אפקטיבי מאחר שלשרירים לא תהיה אנרגיה זמינה למאמץ האימון.
לעומת זאת, אם נבצע את האימון האירובי אחרי אימון הכוח נצא נשכרים. מאגרי הפחמימות יישרפו במהלך אימון הכוח, והגוף יתחיל לשרוף שומן מתחילת האימון האירובי. המחיר הוא, שלא נוכל לבצע פעילות אירובית ממושכת המומלצת לשריפת שומן אינטנסיבית מבלי לפגוע ברקמת השריר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ??קרן02/09/2008
שלום... שמי קרן ולא מזמן סיימתי קורס מדריכי ספינינג.. שאלתי היא: איך אני מגיעה למועדוני כושר שצריכים מדריכי ספינינג? תודה מראש :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוכה הבאה למשפחת מדריכי הספינינג
שרון וילנר03/09/2008הי קרן,
ברוכה הבאה למשפחת מדריכי הספינינג.
איפה עשית את הקורס? סיימת קורס מדריכי חדר כושר?
תספרי לנו איפה את גרה, לפי זה נראה מה אפשר לעשות כדי לקדם אותך.
אשמח לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיאים
קרן03/09/2008שלום שרון, סיימתי ממש בימים אילו באוניברסיטת תל אביב- קמפוס שיאים,את קורס מדריכי הספינינג ועכשיו אני מתחילה קורס מדריכי חד"כ. אני גרה באיזור פתח תקווה ואני מאוד אמשח גם לדעת פחות או יותר איזה שכר אני אמורה לדרוש רוב תודות!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדרוש כמה שיותר
שרון וילנר04/09/2008שוב שלום קרן.
על מנת לעבוד כמדריכת ספינינג ברשת הולמס פלייס, יש צורך:
א. תעודת מדריך חדר כושר
ב. תעודת מדריך ספינינג של רוני יפה (SPINNING).
זה לא עניין של מחיר - אני חושב שכדאי לך להעביר שיעורים גם בהתנדבות (כל סכום שיתנו לך) על מנת לצבור נסיון.
אנסה לעזור לך במקומות אחרים (תשלחי לי קורות חיים למייל)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השיעור של שרון אתמול 31.08.08shira01/09/2008
בוקר טוב לכולם, חייבת לציין כי השיעור של שרון אתמול היה מעולללללה!! שיהיה לכולם שבוע מקסים. sharon You are number 1.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 31.8.08
X01/09/2008מצטרפת לשירה. כל הכבוד שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול חלל עם קובימכורה30/08/2008
30/08/08 הולמס פלייס רחובות 60 דקות, 663 קלוריות, דופק מקסימלי 188, דופק ממוצע 155 היה פשוט קלאסי תודה לך קובי אפלבויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכירה את ההרגשה...
ספינרית30/08/2008אני מתאמנת אצל קובי כבר כמה שנים המוסיקה שלו היא פצצה והאנרגיות שלו חבל"ז (ולמי שלא מכיר, הוא גם אחלה בנאדם) עשיתי את השיעור המדובר בסניף עזריאלי בשישי בבוקר וכל היום ריחפתי מילא הסף האנאירובי, אבל להגיע לסח"ח פעמיים ואפילו לחצות אותו לכמה שניות... 613 קלוריות, דופק מירבי 185, דופק ממוצע 171 מומלץ!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני זכיתי :-)
שרון וילנר30/08/2008היה שיעור מצויין, מאורגן ומדוייק
בהחלט היה שווה לצאת מהמיטה בשבת בבוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת להיות זאת שהורסת אבל.
השואלת31/08/2008שיעור שנפתח בעשר דקות שלמות של טיפוס בעמידה? שש דקות טיפוס ואחרי זה עוד ארבע דקות בעומס יותר גבוה? מצטערת אבל יש פה מעבר לפאן ולשריפת קלוריות. הייתי נוכחת בכמה שיעורים שלו ואין להתווכח על איכות המוסיקה רק שלא באתי למסיבה מוסיקאלית אלה לשיעור ספינינג...ודי גי טוב זה נחמד אבל לא מספיק כדי להיות מדריך ספינינג. בלית ברירה אני נכנסת לשיעורים שלו ומופתעת כל פעם מחדש מאפקט העדר. אנשים חושבים שהם עושים טוב לעצמם ולמעשה פוגעים לעצמם בבריאות. גם נעילת ברז וטיפוס בעמידה בעומס מטורף לא מרגיש לי כמשהו בריא. מעבר לכך שהקהל אינו קהל צעיר. שרון, לא מבינה מה בדיוק היה מתוכנן ומדוייק ואני מתפלאת שאתה בעד שיעור מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן לפתוח דיון בנושא
שרון וילנר31/08/2008הי לשואלת,
הביקורת במקומה! וזה המקום לדון בנושא.
יש מגוון גדול של סוגי הדרכה במספר רב של שיטות: SPINNING, שויין, keizer , lemond, RPM
וסוג השיעור(והמדריך) נמדד במספר רב של אפקטים:
א. סטנדרטיזציה.
ב. בטיחות.
ג. שדה המחקר במצבי הרכיבה השונים מההיבט הפרקטי בשיעור.
ד. תורת האימון הספציפית לאימונים מסוג זה.
ה. מוזיקה מתאימה הגורמת למצבי הרכיבה להיות אפקיביים.
ו. הנעה, הנאה ותוצאה.
בשיעור המדובר (בשבת בבוקר), שבו רכבתי ומאוד אהבתי, השיעור התחיל מ 6 דקות רכיבה רצופה בישיבה, לא היה יותר מ 6 דקות עמידה (למרות שבשיעורים שלי לא רוכבים יותר מ 4 דקות רצופות בעמידה) הקצב לא ירד מקצה 60 (למרות העומס הגבוה) ולא פחות חשוב השיעור זרם ולא נתקע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה...
השואלת31/08/2008שרון, לא אתוכח איתך לגבי המערך של אותו השיעור (שללא ספק נפתח בטיפוס בעמידה של שש דקות ואחריו עוד ארבע דקות נוספות של טיפוס בעמידה בעומס יותר גבוה. יכולה לכתוב במדיוק את מערך השיעור..) בהיותי מדריכה ומפדלת ותיקה אני אוהבת להיות נוכחת בשיעורים של מדריכים אחרים. יש כמה מדריכים שלא הייתי מגייסת לכוחותי לו הייתי בעלת מועדון והם בכל זאת מדריכים ברשת זו או אחרת. מדריכים שמורים על טיפוס בעמידה לזמן ארוך בעומס גבוה מדי או פידול בעמידה בקצב גבוה בעומס נמוך או עבודה בדופק אנאירובי לאורך זמן (בלתי אפשרי) ראיתי מדריך שרוכב עם אופני ספינינג כאילו היו סוס (תוך הרמת הקידון והקפצת האופנים...) וכן מדובר פה על מדריכים ברשת ידועה שהם מאוד מקובלים וממלאים אולמות. מדריכים שמהווים כמעין סוג של "גורו". כמובן שרב האנשים אינם מודעים לנזקים שיכולים להגרם להם בביצועים כאלה. לפעמים אני ממש מתאפקת בכח שלא להעיר ומה שנותר לי זה לקוות לבריאות המתאמנים. אין אך אחד מהנהלת הרשת שמבקר בשיעורים כאלה וצר לי על כך. שכן המתאמנים משקיעים ממיטב כספם וזמנם ומאמינים בתמימותם כי האימון תורם לבריאותם. הייתי נוכחת בחלק משיעוריך שבנויים בצורה מדהימה ובריאה לכל הדעות וחבל שאין עוד מדריכים כמוך. הייתי מצפה, בהיותך מנהל הספינינג שתדע לבקר מדריכים (בלי קשר לכמה נחמדים הם..כי על זה איני חולקת), על מנת לשמור על בריאות מתאמנך. כותבת את הכל מתוך רצון טוב ומשתדלת מאוד שלא להשמיץ מדריך כזה או אחר. מקוה שתבין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטנדרטיזציה ברשת
שרון וילנר31/08/2008גם לי יש ביקורת רבה על מדריכי הספינינג (הבעיה שישנם מדריכים שאצלם הקישוט והאלתור הוא העיקר), והדבר מקשה מאוד בגיוס מדריכים נוספים שמתאימים לרמת המתאמנים במועדון.
חשוב לציין שאין אצלנו מדריך ספינינג שאינו בוגר קורס מדריכי חדר כושר.
אחת לשבוע, אני רוכב, יחד אתכם, בשיעורים של מדריכים אחרים במועדון, נותן הערות ותיקונים, ומשתדל לפרגן. חשוב לא "לסרס" ולתת למדריכים יותר חופש פעולה, תוך כדי שמירה על בריאות המתאמנים.
אני יכול לספר לך, שבימים אלו מתחילה ברשת עבודה של סטנדרטיזציה ולישר קו בכל הקשור לשיעורי הספינינג בכל אחד מהאלמנטים (בטיחות/מצבי רכיבה/תורת האימון/...)
המטרה הינה ליצור סטנדרטים לטווח הרחוק ולא לשיעור הבודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם דיון - אז עד הסוף...
ספינרית01/09/2008לשואלת, ציינת המון נקודות להתייחסות שקשה לי להתעלם מהן ואני אגיב אליהן בכמה חלקים בגלל אילוצי טכניים של הפורום. יש בספינינג הרבה מעבר לכיף ולשריפת קלוריות. ספינינג הוא אימון אירובי המדמה רכיבת אופניים. אני הראשונה שתסכים איתך על כך ושרון יכול להעיד על כך. ישנו פער גדול בין האימון של פעם לאימון של היום – ראי לדוגמה את הפושאפס למיניהם שהיה נהוג לעשות על הכידון. אין כמעט היום מדריך שיעיז לעשות כך אלא אם הוא בור לחלוטין.... אבל לצערנו, ישנם מדריכים חדשים שעל מנת לצבור רקורד של שעות הדרכה ושם טוב לעצמם משאירים את המקצועיות בצד ועסוקים בשיעורי ראווה. במקביל, ישנם מדריכים ותיקים בשוק שלא תמיד מדביקים את הפער הזה בידע שנרכש בעשור האחרון לגבי מה נכון ולא נכון לעשות במהלך שיעור ספינינג. לעיתים לא מדובר אפילו על חוסר ידע אלא על חילוקי דעות. מדובר על מהלכים/מנחים ששנויים "כביכול" במחלוקת כפי שציינת – זמן מקסימלי לעמידה במצבי 2 או 3 עומסים כבדים מדי יחסים לא נכונים בין עומס למהירות זויות הגב והישבן במצב 3 איני מדריכה, אך צברתי הרבה מאוד ידע ונסיון כדי לדעת מה נכון. אני לא מסתמכת על גורו כזה או אחר. אף מדריך בעיניי הוא לא אלוהים. שעות דיווש רבות אצל מדריכים מקצועיים, קריאה מתמדת של חומר מקצועי בתחום כולל הצצה בחומר הלימוד המקצועי של קורס הספינינג בארץ, סביבה חברתית המורכבת ממדריכים, מתאמנים ותיקים, ואף מתאמנים מקצועיים המשתתפים בתחרויות. כל אלו, הביאו אותי למצב שאני יודעת לזהות מי מדריך מקצועי ומי לא. אולם, איני בעלת סמכות מקצועית ולכן אין ממקומי לגשת ולתקן מדריך. כשיש משהו שממש מטריד אותי, אני פונה למנהל הספינינג של אותו סניף. ולגבי מתאמנים שפשוט מזיקים לעצמם, ניסיתי בשנים קודמות לפתוח בשיחה בתום השיעור ולהסב את תשומת ליבם, לא היה נעים... אנשים חושבים שאם הם מדוושים שלוש שנים אצל משה או דוד אז הם כבר יודעים הכל יותר טוב. יש פה מעבר לאחריות המדריך גם קצת הגיון בריא ומחשבה מינימלית מצד המתאמן !!! יש מדריך מול הפרצוף וכיתה שלמה שמדוושת בזוית מסויימת – למה זה לא גורם לבחורה באימון של שישי בבוקר לחשוב שאולי משהו בזוית שלה ממש לא הגיוני. ואין פה קשר למקצועיות המדריך. גם אצל שרון, שאנחנו מסכימות על המקצועיות שלו, צפיתי בנערת גוגו בעודה מז**נת את האופניים במקום לרכב עליהם... לא רק המדריך אשם.. גם לנו כמתאמנים יש אחריות מסויימת, לפעול במסגרת המגבלות הפיסיות או הרפואיות שלנו שהמדריך אולי בכלל לא מודע אליהן כי לא טרחנו ליידע. ויש למתאמן כמובן גם יכולת חשיבה עצמאית להחליט אם להתנהג כמו מאמין פאנאטי של איזה גורו או להתעניין וללמוד כמוני מה נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה - חלק ב'
ספינרית01/09/2008מקצועיות המדריך היא שיקול חשוב ביותר אם להתאמן אצלו. כי זה הגוף והבריאות שלי ואני רוצה להיטיב עמו ולא לגרום לו נזקים. למדריך אחריות רבה על המתאמנים שלו ועליו לשמש דוגמה לרכיבה תקינה, נכונה ובריאה וכמובן לתקן את אלו שאינם עושים כך. אני יכולה היום להיכנס גם לשיעורים של מדריך שחוטא בטעויות כאלה ואחרות (אבל המוסיקה שלו עושה לי את האימון) ולדעת מתי להקשיב לו ומתי לא! ואם כל הכיתה מדוושת בסלו מושיין מטורף ובינתיים הדופק צונח והשריר נח, אני עדיין אדווש בקצב שלא יורד מהסל"ד המינמלי (והאמיני לי שאני עדיין עושה זאת עם עומס). ואם הכיתה כולה עומדת כבר דקות ארוכות מדי אני לא אתבייש להתיישב או לעמוד כשכולם יושבים. וכפי שכתבתי בחלק הראשון, כל אחד יכול ללמוד את זה אם זה מספיק חשוב לו ולא רוצה לפעול מתוך הערצה עיוורת "לגורו" !!! חוץ מזה שלמתאמן צריכה להיות הבנה והכרה מינימלית של גופו ולדעת שאם קשה לו לעמוד 6 דקות אז שישב! היית קופצת מקומה 6 כי מדריך ספינינג אמר לך? לא! אז למה לעלות לדופק גבוה מדי כי הוא אמר. וכדי לסגור מעגל עם תחילת השרשור – אני נהנתי מהשיעור המדובר גם אם המערך שלו לא היה תקין לחלוטין. אני בהחלט מודעת לבעייתיות בחלק משיעוריו של מדריך זה. אבל מאחר ואני יכולה להתאים לעצמי את המנחים והעומס במהלך השיעור, השיקול השני שלי בבחירת מדריך הוא הכריזמה שלו והמוסיקה והוא פרפקט עבורי מבחינה זו. אבל זה כבר טעם אישי לכל דבר (וזה לאו דווקא טראנס או ווליום מטורף). אני יכולה להבין את התסכול שלך כמדריכה וכמתאמנת ומסכימה עם הדברים שהצגת. אני מבינה שאת באה ממקום של איכפתיות ויודעת כמה הנושא חשוב לשרון. קשה לראות דברים מהצד ולהתעלם. אבל גם קשה לתקן את כל העולם... אני כולי תקווה שתהליך סטנדרטיזציה כפי שציין שרון אכן יגרום לאיזה יישור קו כך שכל אחד ואחת יוכל להינות משיעור בצורה הטובה והבריאה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ממתאמנת
רוני10/09/2008מה זאת אומרת צריך לדעת מתי להקשיב ומתי לא????? ההתמחות שלי היא לא ספיננג (לא עברתי קורס הדרכה כמו המדריכים) ולכן סומכת על המדריך ועושה מה שהוא אומר . אני מזועזעת לשמוע שמדריכים שחשבתי שהם בעלי ניסיון וידע רב מעבירים שיעורים לא תקינים!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמימות יתר..
אני10/09/2008את בטח גם מאמינה שכל המדריכות שלך באירובי זוכרות את כל הידע האנטומי שלמדו בקורס (של שעתיים שעשו על איזה פיטבול...) את בטח גם מאמינה לכל מה שכותבים בעיתון... ושכל תוספי המזון יעזרו לך לרזות בשניות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הקשר לתמימות????
רוני10/09/2008בתוספי המזון אני לא מאמינה ועל עיתונים אין מה לדבר. אבל ממכם מדריכים יקרים ברשתות מובילות ולא בחוג ביתי אני כן מצפה שתדעו להנחות בצורה שלא תפגע בבריאות המתאמנים. זיכרו שרובנו באים לשיעורים לשפר בריאותנו ולא ההפך.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימהx29/08/2008
הי שלחת הודעה בדבר הנחיות לשעורים ובאחת מהן נכתב כי מנוי שירשם ולא יגיע, יחסם לרישום באתר. יכול לקרות מצב שנרשם מנוי וקרה משהו בלתי צפוי ולא הגיע....אז מה ? קורה לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר X היקר/ה,
שרון וילנר29/08/2008קודם כל תודה על התגובה.
נהלי ההרשמה, תפיסת מקומות וכניסה לשיעור בזמן הם נהלים המקובלים בכל הרשת ואינם איזו יוזמה פרטית שרירותית.
הכוונה בחסימת אפשרות ההרשמה ממנויים, כוונה כלפי מנויים שבאופן שיטתי נרשמים או רושמים את חבריהם, משריינים לעצמם מקומות על חשבון מנויים אחרים ובסופו של יום כלל לא טורחים להגיע לשיעור.
מס' השיעורים שמצריכים הרשמה הם מעטים. אלו שיעורים שבהם כמות המתאמנים רבה מהרגיל. מטרת ההרשמה היא להקל על המתאמנים ולא לסבך.
שעתיים לפני תחילת השיעור, המועד בו נפתחת ההרשמה, הינו טווח זמן סביר לכל הדעות בו ניתן לדעת אם תצליח להגיע לשיעור או לא.
כמובן שיכולים לקרות אירועים בלתי צפויים ברגע האחרון, שאינם תלויים בנו. במקרים כאלו מן הראוי להתקשר לקבלה ולהודיע על כך. ישנם מספיק מנויים אחרים, שלא נרשמו או שלא הספיקו להירשם וכך ניתן לתת להם את המקום שהתפנה במקום שהמקום ישאר ריק.
זוהי אינה התעסקות מסובכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה לגמרי עם שרון!!!
אני30/08/2008זה פשוט לא יאמן מה שהולך בשיעורים שיש בהם הרשמה.
כל ההתנהלות בתחילת השיעור נראית כמו השלטת סדר בגן ילדים. התעסקות כ"כ מיותרת.
אנשים נרשמים ולא מגיעים, שומרים מקומות לחברים שלהם שלא תמיד מגיעים והכל על חשבון מתאמנים אחרים שבדיוק כמוהם רוצים להשתתף בשיעור.
מה כ"כ מסובך??? נרשמים-מגיעים-מתאמנים- נהנים. כ"כ פשוט. למה לסבך?
יוצא שבשיעורים עם ההרשמה (בעיקר ראשון ב 19:15) שרון מפרפר בכמה דקות הראשונות של השיעור כדי להשליט סדר בבלאגן, כי תמיד יהיו את אלו שיתפסו מקום לא שלהם, את אלו שיגיעו כמה דקות אחרי שהשיעור כבר התחיל ויתלוננו שתפסו להם את המקום....ומנגד את אלו שלא הצליחו להירשם שימתינו לראות אם נשאר מקום פנוי...
יוצא שהשיעור מתחיל לפעמים עם כעסים והרגשה לא נעימה למתאמנים מסויימים וגם למדריך. וזה לא פחות חשוב. אם המדריך יהנה, זה יוקרן למתאמנים שיהנו יותר..
גם לי קרה בעבר מקרה בו נרשמתי לשיעור של 19:15, ראיתי שלא אספיק להגיע, אז הואלתי בטובי לטרוח ולהתקשר לקבלה לבטל את ההרשמה שלי. לא היה קשה מידי..
זה תלוי גם בנו המתאמנים איך יראו השיעורים ואיזו אוירה תהיה בהם. המדריכים כאן בשביל להנעים את זמננו ולהעביר שיעור ולא להתעסק בשטויות של גן ילדים.
כתבתי הרבה?
כנראה שהיה לי הרבה מה לפרוק..
תודה על ההקשבה (-:
אגב, שרון- המדריך הכי טוב E V E R תודה על השיעורים המדהימים!! ושאתה גורם לכולנו להרגיש כ"כ טוב. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני מסכימה עם שרון
מכורה בכירה31/08/2008שרון! כל הכבוד !!!! אני בעד שאתה תכניס קצת סדר. כל מה נאמר על ידך מקובל והגיוני! תמיד ניתן להתקשר לקבלה ולהודיע שלא באים. כמו כן, עיניין ההגעה באיחור: זו חוצפה להגיע באיחור, להפריע למתאמנים ועוד לדרוש למי שיושב באופניים והתחיל את השיעור לקום ולחפש מקום אחר (או בכלל לא לעשות את השיעור) זאת שערוריה ורק מראה על חוסר כבוד וחוסר נימוס של חלק מהאנשים. לכן, אני בעד חוקים ואני מקווה שנעמוד בהם תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתמול היה טוב
שרון וילנר01/09/2008מסתבר שאפשר גם אחרת :-)
2 מתאמנים שנרשמו בהרשמה מוקדמת, התקשרו לפני תחילת השיעור למועדון והודיעו על ביטול. (אשמח להחזיר להם 0.23 אגורות על שיחת הטלפון)
2 מתאמנים אחרים שהמתינו במועדון, קיבלו מיד את מקום לשיעור, בלי צורך להמתין לתחילת השיעור, שהתחיל באנרגיות טובות!!!
תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםעינב24/08/2008
שלום, התחלתי להתאמן בספינינג ויש לי כאבים בישבן בכל פעם, מה עלי לעשות כדי להימנע מכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב שלום
שרית גרומן25/08/2008כן כן מודעת היטב ל"תופעה "זו!! אבל... מה שהכי חשוב להבין שזה עובר.. כן!
תוך כמה אימונים 5-6 זה יתפוגג. כאבים אלה הם חלק מהתרגלות הגוף לעבודה על כיסא שהוא לא הכי נח בעולם לישיבה מרווחת אבל בנוי היטב לרכיבה.
אז סבלנות זה יחלוף במהרה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ניתן לראות/להוריד סירטון הדגמהמיקי21/08/2008
מעוניין להראות למדריך המאמן שיעור שלם בעמידה בלבד כי יש דרכים אחרות עם עומס משתנים עם קצב משתנה עם אינטרוולים, עם דימוי של טיפוס בעליה וכו ,וגם לפעמים בעמידה לקיים שיעור ספיננינג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא!!!! לא עומדים שיעור שלם!!
שרית גרומן21/08/2008בוקר טוב מיקי.
בספיניג העבודה מתבצעת בישיבה ובעמידה וזו כדי לעזור להתמודד עם עומסי גדולים במיחד.
אף פעם לא מומלץ להשאר בעמידה לאורך השיעור כולו. הלחץ על המיפרקים מיותר ויכול לגרום לנזק בטווח הארוך. העבודה הטובה ביותר ( גם ברכיבה בכביש או בשטח..) היא רכיבה בישיבה עם עומסים ומהירויות משתנות , כל זאת כדי לחזק ולשפר את יכולת השרירים.
ולבקשתך, אני לא מכירה סירטון כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשבת!!!
שרון וילנר21/08/2008אצלי בשיעורים:
1. לפחות 50 אחוז מהשיעור בישיבה .
2. לא יותר מ-4 דקות רצופות בעמידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור ראשוןשירי18/08/2008
אני מתחילה להדריך ספינינג ואני לא יודעת איזה מערך שיעור להכין, בבקשה תעזרו לי כדי שאני יהנה מהשיעור והכי חשוב המתאמנים. מה לעשות עליות? כמה ואיך? אשמח למערך שיעור למדריכה חדשה עם הרבה מוטיבציה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור ראשון - תגובה
שרית גרומן01/09/2014שיעור קל.. לא מסובך.. מהנה.. ותהיי במיטבך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעור פרמידות זמנים
שרון וילנר18/08/2008הי שירי,
להלן מערך שיעור:
פירמידת זמנים: 3,2,1,2,3 (בדקות)
במצבים: II עמידה, II ישיבה, III, מישור בישיבה
ניתן לעשות הכל ברצף
או
ניתן לחלק ל 12 ד' (3 דקות כפול 4 מצבים), 20 ד' (2 ד' + 1ד' + 2ד' כפול 4 מצבים), ושוב 12 ד'.
סה"כ: 42 דק' נטו.
צריך להוסיף 9-10 ד' חימום, 9-8 - שחרור ומתיחות. (סה"כ 60 דקות)
מזל טוב ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספינינג
ליילה31/10/2008שרון שלום! אשמח מאוד אם תוכל גם אתה לעלות עוד כמה מערכי שיעור למתקדמים!! תודה והמשך יום טוב! ליילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערך שיעור
חן22/08/2008הי שירי, להלן מערך שיעור (שיעור מתקדמים) 7-8 דק' חימום (קצב מהיר -עומס קל...וברגע שניהייה קצת שקט להתחיל מתיחות פלג גוף עליון בדקה ה2-3). 4 מסלולים: כל מסלול מורכב מ-3 אלמנטים של רכיבה-מישור, עלייה מתונה, טיפוס קשה, ושימי לב מה שיפה שכל פעם תורמים דקה מהמישור לטובת עלייה מתונה, ומסיימים ב-3 דק' טיפוס קשה. מסלול 1: 4דק'-מישור. 5דק'-עלייה מתונה. 3דק'-טיפוס קשה. מסלול 2: 3 דק'-מישור. 6 דק'-עלייה מתונה. 3 דק'-טיפוס קשה. מסלול 3: 2דק'-מישור. 7דק'-עלייה מתונה. 3דק'-טיפוס קשה. מסלול 4: 1דק'-מישור. 8דק'-עלייה מתונה. 3דק'-טיפוס קשה. ומסיימים ב-5-6 דק' הרפייה+מתיחות פלג גוף תחתון ועליון. *******מישור, תמיד בישיבה עובדים על עומס בין קל-בינוני, קצב פידול מהיר, לא פחות מ-90 סיבובים בדקה. עלייה מתונה- אפשר לשלב, הגברות או ספרינטים....(תחפשי טראק שקצב המוזיקה עולה בפזמון...)ולגבי מנח רכיבה, תחלקי איך שבא לך ישיבה/עמידה, אפשר גם לבנות את העומס, למשל להוסיף כל דקה עומס ואז נגיע לחלק האחרון של המסלול עם עומס גבוה. טיפוס- כל מסלול יסתיים ב-3 דק' טיפוס, עומס מקסימלי/עלייה קשה, אפשר חצי בישיבה, חצי בעמידה-מצב 3.*********** בכל אופן נשמע קצת מסובך אבל מאוד פשוט......בגדול אני תמיד עובדת עם מערך שיעור ואת מוזמנת לפנות אליי תמיד. חן לוי-הולמס רחובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכי שיעור
נוי29/08/2014היי מאוד התרשמתי מהכנת השיעור שכתבת, אני מדריכה מתחילה שסיימתי קורס ספינינג,נגמרו לי הרעיונות אשמח לעוד מערכי שיעור
בהערכה ותודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירי23/08/2008חן תודה רבה זה אחלה מערך אני איישם אותו בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי השבוע בשיעור מאוד דומה של חן
שרון וילנר24/08/2008המורכב מ 3 מסלולים, והיה מצויין :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספינינג
ליילה27/10/2008וואו שיעור פצצה!!! יש מצב שאת יכולה לעכשן באתר עוד כמה מערכי שיעור??? אשמח מאוד!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה רבה, מערך שיעור נוסף...
חן27/10/2008מערך שיעור מתחלק ל-2: חלק 1: סבולת כח 21 דק' קוראת לזה- "מחסלים 3 דק'..." לאחר החימום 8-7 דק', עומס קל דגש על קצב פידול מהיר....מסיימים חימום בעומס בינוני, עליו מתחיל לפת עומס בעזרת 6 תוספות/סיבובי ברז, שימי לב, מתחילים 3 דק' בישיביה ועולים ל-30 שנ' מצב 3 בתוספת עומס ראשונה, חוזרים לשבת אבל הפעם 2.5 דק, ושוב עולים למצב 3 הפעם לדקה שלמה. כלומר כל פעם "מגרדים" עוד 30 שנ' מהחלק של הישיבה, עד שמגיעים למצב 3 למשך שלוש דקות שלמות. אם תחשבי יוצא 6 תוספות בעומס..... חלק 2: סיבולת מהירות 21 דק' פירמידת זמנים של 4-5-6 דק' של עליות מתונות עליהן מבצעים הגברות קצב (לחפש שירים שיש בהן קפיצות במוסיקה עליהם לעשות ספרינטים קצרים) כשביניהם יש 3 דק' של רכיבת מישור כל פעם בישיבה. (מאוד קל למצוא קטעים מהירים עם קצב קבוע של 3 דק'). חן הולמס רחובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספינינג
ליילה28/10/2008אנסה זאת בשיעור הבא שלי! אין ספק שזו מקצועיות נטו!!! כל הכבוד חן!!!
ליילה31/10/2008חן, אשמח אם תוכלי לעלות עוד כמה מערכי שיעור למתקדמים. המערכי שיעור שלך פשוט מצויינים!! אשמח מאוד אם תוכלי לעזור!!! ליילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן שלום
לירון30/10/2008חן שלום, שמי לירון מידן והנני מאמנת מתחילה לאינדור סייקלינג, עשיתי את המערך שיעור שרשום בפורום והוא פשוט מעולה.... היכן אוכל למצוא עוד מערכי שיעור למתחילים + מתקדמים והלאה.. אודה לך אם תוכלי לעזור לי בהקדם האפשרי. שיהיה המשך יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכי שיעור
לירון מידן09/11/2008שלום חן, אני נכנסת לשיעורים של אחרים , אך אודה לך אם תוכלי לעלות עוד מערכי שיעור גם למתחילים ומתקדמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתאמנים/מדריכים - שתפו אותנו
שרון וילנר24/08/2008מדריכים,
נשמח לפרסם מערכי שיעור שלכם.
מתאמנים,
ספרו על מערך שיעור שאהבתם במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעור מעולה
shira26/08/2008היי השיעור של שרון לפני שבוע- היה מורכב מ7 סיבובים. מעולה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדריכה חדשה
לירון מידן17/09/2008שרון שלום,
אני בעלת סטודיו, ולפני כחודש סיימתי קורס אינדור סייקלינג אצל שמעון בכר המדהים,
איפה אוכל למצוא מערכי שיעור לכל הרמות
אודה לך אם תוכל לעזור לי בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון רכיבה
שרון וילנר18/09/2008הי לירון
מזל טוב לסיום קורס.
המקום היחיד שאני מכיר שניתן למצוא מערכי שיעור של ספינינג הוא בשיעורים עצמם.
יש להיכנס לשיעורים רבים ולמדריכים שונים (כאלה שהשיעורים שלהם מובנים) על מנת ללמוד ולקבל רעיונות למערכי שיעור.
עדיין לא פגשתי מדריך שהצליח/מצליח/יצליח שלא רוכב/רכב שעות על גבי שעות בשיעורי ספינינג של מדריכים אחרים.
לצערי קיימים מדריכים (הייתי אומר רבים) שלא עובדים עם מערכי שיעור - תחסכי ממך זמן!
יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה הכיסאאבי17/08/2008
שלום רב, אישתי קנתה אופני כושר הביתה אבל אנחנו לא יודעים לאיזה גוה כדאי לכוון את הכיסא? האם צריך לכופף את הרגליים הרבה על הפדלים, או שדווקא שיהיו מתוחות על הפדלים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיוון אופני הספינינג
שרון וילנר18/08/2008הי אבי,
את אופני הספינינג יש לכוון ולהתאים לכל רוכב, כיוון טוב של האופניים חיוני לכל מתאמן בכדי להבטיח בטיחות ונוחות ברכיבה.
1. גובה הכיסא: יש לכוון את גובה הכיסא כך שבמצב דינאמי, ( קל יותר לראות כאשר התנועה היא איטית ), כאשר כף הרגל נמצאת במקום הנמוך ביותר כשהיא מקבילה לקרקע הזווית בברך צריכה להיות 50 ( כאשר מסתכלים מאחור 1750 ), כלומר ישנה כפיפה קלה מאוד בברך, אין להגיע למצב בו הברך בפשיטה מלאה, כלומר ישרה עד הסוף, שם יש עומסים גבוהים על הרצועות הצולבות ועל המיניסקוסים במפרק הברך.
2. מרחק הכיסא: יש לכוון את מרחק הכיסא כך שבמצב בו הרגליים באותו הגובה, ( רגל אחת קדימה ורגל אחת אחורה ), כאשר כף הרגל מקבילה לקרקע הברך נמצאת מעל כריות כף הרגל, כלומר אם מורידים אנך מהברך לכיוון הרצפה אנך זה יעבור דרך כריות כף הרגל, ולא יעבור את קו האצבעות או את קו הקרסול, כיוון נכון של מרחק הכיסא יגן על הברך ויצור יעילות מכאנית בפעולת הפידול.
3. מגובה ומרחק הכידון: יש לכוון את הכידון כך שתהייה כפיפה קלה במרפקים, גובה הכידון תלוי בנוחות התאמן, ניתן לכוון את הכידון מעל גובה הכיסא כדי ליצור נוחות אצל מתאמנים מתחילים שאינם רגילים, או למתאמנים בעלי גמישות מוגבלת באזור הגב, או למתאמנים עם כאבי גב, ניתן לכוון את הכידון בגובה הכיסא או מתחתיו לפי נוחות והרגל, כיוון הכידון תלוי בנוחות התאמן וימנע לחצים באזור הגב ונוחות בחגורת הכתפיים, בספינינג שלא כמו ברכיבה בחוץ אין התנגדות של הרוח ולכן אין צורך במיקום הכידון מתחת לגובה הכיסא, אלא אם מצב זה נוח ומוכר למתאמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרובי13/08/2008
שלום רב, האם ספינינג יכול לגרום נזק לברכיים? אם כן, תוך כמה זמן יכול להיגרם הנזק? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירכיים וספינינג.
שרית גרומן14/08/2008שלום רובי.
ישנו מיתוס בעולם הספורט שגורס שספינינג "הורס"את הבירכיים..! אז ככה..
לאופני הספינינג יש גלגל תנופה ששוקל בין 17 ל18 ק"ג בעזרת ידית ה"עומסים" אנחנו מגבירים או מקטינים את ההתנגדות על משקלו של גלגל זה. עבודה במהירויות גבוהות מידיי וללא עומס (התנגדות) על הגלגל גורמת לכך שכל תנופת הגלגל מגיעה לבירכיים וזה מה ש"הורס " אותן...
לכן! עבודת ספיניניג חייבת תמיד להתבצע כנגד התנגדות (עומס על הגלגל) ובמהירויות שמתאימות להתנגדויות אלו, פעילות ללא התנגדות תיצור נזק מצטבר שיגיע ליידי ביטוי תוך זמן קצר. כמו כן כיוון לא נכון של גובה הכיסא יכול ליצור כאבי בירכיים. תמיד תמיד יש להתייעץ עם המדריך בעניין זה.
לעומת זאת ספיניניג מומלץ ע"י אורטופדים כפעילות מתאימה לשיקום בירכיים פגועות....
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)