פורום הומואים, לסביות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מין בטוח
    אנונימי
    16/09/2010

שלום אני בן 17 וחצי, מעולם לא קימתי סקס לא עם בנות ולא עם בנים. אני נמשך בעיקר לבנות אך קיימת בי גם משיכה לבנים. יש לי חבר (לא בן זוג) הוא בצבא ואני והוא חברים טובים כבר כמה שנים....בקיצור רציתי להנעים לו את אחד הסופשים שהוא חוזר מהם בצבא... אני רוצה לשכב איתו אבל אני לא יודע איך לקיים מין בטוח כלומר אני יודע על קונדום...אבל אם אני רוצה לקיים מין אורלי... האם זה יכול להעביר מחלוץ ?אם כן איזה מחלות ? ובכלל איזה סוגי מגע ניתן ללא סכנה ממחלות כאלו ואחרות...?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מין בטוח

הוספת תגובה

• מין בטוח

איל זק
    17/09/2010

שלום לך אנונימי יקר
    שאלתך נוגעת למחלות המין, סוגי המחלות ודרכי העברתן. לשם קבלת תשובה מקצועית ומפורטת אמליץ לך להפנות את השאלה לפורום שלנו כאן באתר העוסק במחלות מין. בנוסף, תוכל למצוא הסברים מפורטים ברחבי האינטרנט באתרים כמו ויקיפדיה, הוועד למלחמה באיידס ועוד.
    באופן כללי ניתן לומר כי הכלל הבסיסי בנקיטת משנה זהירות בקיום יחסי מין הוא לא לאפשר מגע של נוזלי הזרע עם דם. לפיכך, כאשר מדובר במין אוראלי, יש להימנע מלהגיע למצב של שפיכה בפה ובנוסף יש לוודא כי אין בפה פצעים פתוחים / מדממים. בכל הקשור למין אנאלי, חשוב כמובן להשתמש תמיד בקונדום. אלה הכללים העיקריים התופסים לגבי מרבית המחלות (אך לא כולן) ומספקים עבור מרבית האנשים. אגב, גם נשיקות נחשבות לבטוחות מבחינה זו.
    אני מקווה שעניתי לך, אתה מוזמן לשוב ולשאול וכמובן לברר פרטים מדוייקים ומפורטים יותר באתרים שהזכרתי לעיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין בטוח

אנונימי
    18/09/2010

לפעמים לפני הגמירה יוצא נוזל ? האם זה נוזל זרע ? האם גם ממנו יכולות לעבור מחלות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אנונימי

איל זק
    19/09/2010

שאלתך מתייחסת לנוזל המקדים את שפיכת הזרע, והתשובה תלויה בסוג המחלה בה אנו דנים. כפי שהצעתי מקודם, תוכל לקבל תשובה מפורטת ומוסמכת יותר אם תפנה לפורום שלנו בנושא מחלות מין. בכל מקרה, אני ממליץ לנקוט משנה זהירות כאשר מדובר במין אנאלי ולהשתמש בקונדום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך,

טל קרויטורו
    18/09/2010

שאלת שאלות מאד ממוקדות וקיבלת עליהן תשובות והפניה למקומות בהם ניתן להשיג מידע נוסף, אבל ציינת חלק מההקשר ועל אף שלא שאלת עליו ישירות עולות ממנו אולי שאלות נוספות שאינן עוסקות רק במין בטוח מבחינה פיזית בריאותית. זה לא טריויאלי להפוך מערכת יחסים חברית למינית, וזה לא טריויאלי שהמין הראשון יהיה בהקשר של להנעים למישהו אחר. כדאי לשקול לשאול את עצמך לא רק כיצד לא תדבק מחברך במחלות מין אלא להוסיף שאלות נוספות כגון האם אתה נמשך אליו, האם זה הדדי, כיצד אתה רואה את הוספת המין לחייך, כיצד אתה רואה את הוספת המין לקשר עם חברך, כיצד אתה רואה ביניכם את המשך הקשר וכד'. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמויות חיוביות
    שמרית
    14/09/2010

בדרך כלל דמויות של הומואים בתרבות הם שוליות. אני מוצאת שאין דמות שנער שמגלה נטיות יכול להזדהות איתה לגמרי. הם תמיד נחשבים מוזרים ואני חוששת שזה יתן לו את המסר הלא נכון. היכן אפשר לחפש דמויות חיוביות? האם כדאי לחפש מסגרת לנוער?

לקביעת תור
    סגירה
    דמויות חיוביות

הוספת תגובה

• דמויות חיוביות

טל קרויטורו
    14/09/2010

הצדק עימך שבעבר רוב הלהט"בים הוצגו בשיעורים נמוכים ולרוב כדמויות שוליים. למרבה הצער בחלקים ניכרים זהו גם המצב כיום, אם כי ניתן למצוא יצוגים רבים יותר ו"מתפקדים" יותר גם בתרבות הפופולרית (זמרים/ות, אמנים/ות, שחקנים/ות) וגם נציג בכנסת.
    למרבה המזל ניתן למצוא דמויות חיוביות במציאות- להכיר חברים/ות נוספים/ות מהקהילה.
    יש מסגרות חברתיות-תמיכתיות לנוער -הראשונה של ארגון הנוער הגאה פעילה בקבוצות ברחבי הארץ לגילאי 15-18 ו19-23, ויש גם מקום מפגש קבוע בשם "המטבחון" שפועל במרכז הגאה בגן מאיר בת"א. לצד הפעילות הזו יש גם אתר אינטרנט ופורומים פעילים. מסגרת חברתית נוספת היא הברנוער של אגודת הלהט"ב הפעיל באופן מאובטח כל מוצ"ש בתל אביב. כל אחת מהפעילויות האלו מלווה במדריכים, וחלק מהפעילויות מלוות גם על ידי הורים מתנדבים של תהיל"ה (תמיכה להורי הומוסקסואלים, ביסקסואלים, לסביות וטרנסג'נדרים).
    אני מקווה שעניתי לשאלתך, במידה ולא אנא שובי לשאול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יאיר
    06/09/2010

שלום,
    קודם כל אני חייב לציין שבמקרה מצאתי את הפורום הזה. תודה עליו.
    יש לי שאלה קשה.
    אני עמוק בארון .עברתי תהליך מגיל 14 ואני יותר מקבל את עצמי מאז אבל עדיין מת מפחד,מלא בבושה עצמית, צביעות עצמית כי אני מקבל אחרים ולא את עצמי ועוד דבריםשהייתי מבטא אם לא היה כואב מדי.
    אין לי שאלה ספציפית, אשמח לשמוע את דעתך? (כמובן שבעולם מושלם הייתי שואל אם למרות מצבי הקשה אם נשווה למחלה סופנית יש אפשרות לצאת מזה? כלומר להשלים עם הכול ולחיות כפי שאני באמת? ואני אדם טוב חוץ מזה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ערן יקר

איל זק
    07/09/2010

אני שמח שמצאת את הפורום שלנו. כעת אתה יודע שאנו כאן תמיד לשירותך.
    המצב שאתה מעלה מכונה בשפתנו "הומופוביה מופנמת". עולם הערכים בו כולנו גדלים לפיו ומחונכים דרכו שייך ברובו לחברה ההטרוסקסואלית. אנו לומדים מגיל צעיר שזוגיות רומנטית מאופיינת באהבה בין גבר לאישה, שמשפחה מורכבת משני הורים שהם אישה וגבר, והתרבות הסובבת אותנו מרעיפה עלינו דוגמאות כאלה למכביר. לא נותר הרבה מקום לדוגמאות שונות ומודלים אחרים ושונים מכך.
    לכן להומוסקסואלים ולסביות הגדלים בתרבות כזו, קשה לתפוס את עצמם שונים והם חווים חרדה רבה וחשש בעת ניסיונם לפלס לעצמם דרך משלהם בעולמנו זה. אולם הרשה לי להרגיע אותך, רבים וטובים כבר הלכו בדרך זו והיא לגיטימית ואפשרית כאחד.
    אינני יודע את גילך כעת אך אני מניח שאתה בחור צעיר. ברור לי שאתה עדיין נאבק לבסס את הדימוי שלך בעיני עצמך, ומתקשה להשלים עם עצמך אל מול אותה הומופוביה שלפיה גם אתה חונכת. לפיכך תשובתי אליך נחלקת לשלושה מרכיבים. ראשית, מצא לך מקורות תמיכה: חברים שמרגישים כמוך, קבוצות לתמיכה, השתתפות ובילוי של הומואים המתאימות לגילך (תמצא אותן באינטרנט באתרים של ארגון הנוער הגאה, באתר המרכז הגאה בת"א ועוד). ככל שתמצא יותר חברים ותבסס יותר את מקורות התמיכה החברתית שלך, כך יקל עליך לקבל את עצמך. דבר שני, קבלה עצמית היא חלק מתהליך ההתבגרות הנפשית שלנו. שוב, אינני יודע את גילך אך אני מניח שעם המשך התהליך גם תקבל עצמך יותר. ודבר שלישי ואחרון, במידה ואתה מרגיש קושי מיוחד בנושא זה, גם מסגרת של טיפול פרטני עם מטפל גיי פרנדלי יכולה בהחלט להחיש ולעזור לך לקבל את עצמך באופן מלא ומהיר יותר.
    לסיכום ערן, אין שום סיבה או מקום להשוות נטייה מינית ל"מחלה סופנית". נטייה מינית היא חלק לגיטימי וטבעי מהאישיות שלך ואין שום צורך להילחם בה. אבל בהחלט יש הרבה מקום, סיבה ויכולת להשלים עימה ולחיות כפי שאתה באמת: אדם טוב שזכותו לאהוב ולחיות עם מי שהוא בוחר לעצמו.
    אתה מוזמן להגיב על דבריי, ולשאול שוב אם תחפוץ.
    שתהייה לך שנה טובה, והרבה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה טובה

יאיר
    07/09/2010

למה כולם לא כמוך?
    נתת לי חומר למחשבה והבנתי את המסר... אם כולם היו מקבלים כמ וך...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקראו טוב
    אני
    05/09/2010

היי
    לא מזמן נגמרה מערכת יחסים של שנתיים,סקס מלא ראשון
    בחצי השנה האחרונה בעיות בזוגיות כמעט ולא,אבל היו הרבה פעמיפ שמאוד נהנתי
    מגיל 17 או 16 גם יצאתי עם בחורים ואקטים ...
    ואני לא ממש יודעת מתי גם בנות מעניינות אותי, הייתי במועדון חושפנות, בר לסביות,התנשקתי עם 4
    בשביל לנסות
    בחורות מדליקות אותי
    אבל לרדת לבחורה או אצבעות לא, אני הרבה יותר בקטע של...גוף גברי
    אבל כן אוהבת רכות של אישה ושדיים

מאוד נהנתי בסכ"ה מסקס,ולמדנו הרבה ביחד האקס ואני
    לקראת הסוף גם יותר הצלחתי לומר לו דברים וביניהם שנצפה בסרט לסבי ו...בפעם האחרונה שלנו שנצרף בחורה...

ועכשיו..אני לא יכולה סתם לשכב עם מישהו,ואני נכנסת לאט לאט ליחסים,מניחה שייקח לי הרבה זמן עד שאשכב שוב,ונראה לי שהבחור בתול...
    איך והאם הוא יגיב לנטיותי אם הן היו רק בעבר הוא בהווה
    אם זה בכלל נקרא נטיות...

שלא נדבר גם על הפתיחות הנפשית שהייתה עם החבר ותמיהה מי יקבל אותי כמו שהוא קיבל

עצה בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    תקראו טוב

הוספת תגובה

• שלום לך,

טל קרויטורו
    05/09/2010

תיארת משיכה לגברים ומשיכה לנשים. משיכה מתבססת על רצון באינטראקציה מינית, לא בהכרח על אקט כזה או אחר.
    איך משיכה כזו באה לידי ביטוי בחייו של אדם - תלוי באדם. יש מי שיעדיפו זוגיות מונוגמית והמשיכה תבוא לידי ביטוי בכך שהזוגיות יכולה להיות עם גבר או עם אישה, ויש מי שיפתחו את הזוגיות בצורה כזו או אחרת לקשרים עם מספר בני אדם משני המגדרים.
    גם אצלך - כמה זמן עד שתשכבי שוב תלוי ברצונך, וברצון הפרטנר/ית שתבחרי.
    איך אדם יגיב לנטיותייך - תלוי בך ובו - מבחינתך - במה המסר שלך - האם המסר הוא שהיו לך התנסויות בעבר? האם המסר שלך הוא שאת נמשכת גם לגברים וגם לנשים גם בהווה? האם המסר שלך הוא שזה לא משפיע על רצונך בזוגיות מונוגמית, או אולי המסר שלך זה שאת מחפשת זוגיות פתוחה? כמובן שהתגובה תלויה גם בו והיא באופן טבעי עשויה להיות שונה למסרים שונים. כלומר שאלת הקבלה קשורה במה יש לקבל ומי המקבל.
    שאלת גם על פתיחות נפשית -
    בקשרים טובים הפתיחות הנפשית זו דינמיקה שהולכת ומתחזקת. בכל קשר חדש יש לבנות מחדש תכונות כמו פתיחות, ביטחון, אמון, שמתבססות עם ההכרות.
    מנסיוני פעמים רבות יש שאלות שמסבות סבל רב כשהן נשאלות כשאלה רטורית "למשל "מי יקבל אותי?!" והפתרון לסבל פעמים רבות הוא להפוך אותה לשאלה של ממש וללכת לחפש לה תשובות - למשל לחפש פרטנרים/ות מקבלים/ות.
    אני מקווה שעניתי לשאלתך, במידה ולא אנא שובי ושאלי שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח מיני עם גברים בכל מקום
    יאיר
    03/09/2010

רציתי לקבל את עצתכם לגבי מצב שבו אני מתקשה לתפקד או נכנס לחרדה קלה או לחץ קל(לא חמור) בסביבה של גברים סטרייטים (ו\או בארון) שאני מוצא את עצמ י נמשך אליהם מינית אבל גם רגשית . יש עצות כלליות? התופעה מוכרת?
    אשמח אם תשאלו שאלות ספציפיות כדי להתמודד יותר טוב עם הבעיה האישית שלי.

הוספת תגובה

• מתח מיני

איל זק
    03/09/2010

שלום לך אנונימי יקר
    התרגשות ותחושת חרדה קלה הן תופעות טיבעיות לחלוטין במצבים בהם אנו מניחים כי הזולת שופט אותנו וחוששים מביקורת או אף דחייה כלשהי מצידו. מצב זה מודגש בעיקר כאשר מדובר במושא אירוטי - דמות (או דמויות) שאנו נמשכים אליהן וחפצים בקרבתן. הגורם לכך הוא אכן פסיכולוגי ואינו קשור למידה כזו או אחרת של "חרמנות". אני מניח שזה גם מה שאתה מתאר בפנייתך. תחושות אלו נוטות לעבור או לפחות נחוות ביתר קלות עם הניסיון וההתנסות שאנו צוברים בחיים וכן כתוצאה מתהליך ההתבגרות הנפשית שלנו.
    מעבר לכך ע"מ להתייחס יותר ספציפית למצבך, אשמח אם תרחיב ותפרט יותר בהקשר לשאלות הבאות: מהו גילך ומהו ניסיונך עם נשים/ גברים? כיצד מתבטא המצב בו אתה מתקשה לתפקד בחברתם של גברים אלה? האם אתה גלוי עם נטייתך המינית או לא? האם תחושת החרדה הזו מתרחשת גם במצבים אחרים ובאיזו תכיפות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ארז
    03/09/2010

תודה. אני מניח שאת התשובה העיקרית כבר ענית לי (?) כלומר זה אמור לעבור מתישהו?
    אני בן 26, למה הכוונה ניסיון עם נשים/גברים? בכל מקרה עם נשים - דל מאוד אם בכלל. עם גברים- בעיקר מערכות מיניות חלקן קצרות וחלקן ממושכות.
    לא גלוי עם נטייתי.
    יכול להיות שתחושת החרדה,(הקלה אבל בכל מפריעה אחרת לא הייתי מבקש עזרה) מתרחשת במצבים אחרים ופחות רלוונטית ומפריעה לי כרגע ( אבל רק כרגע) בחיים. אני יכול לפרט אם תרצה בכל זאת.
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנונימי יקר

איל זק
    03/09/2010

כפי שציינתי, תחושות של מתח וחרדה נובעות לעיתים מהחשש שמא לא נעמוד בציפיות שלנו ושל זולתנו. חשש מדחייה, מביקורת, מכישלון, כל אלה בהחלט מזינים רגשי חרדה. עם הניסיון התחושות נוטות להחלש. אתה מוזמן, אם תרצה, לפרט יותר באשר למקור החרדות האלה שלך. האם מהחשש שמא נטייתך תצא לאור או פחד מדחייה, או משהו אחר?
    בכל מקרה, מאחר ואתה כבר בן 26 ובעל ניסיון מסוים ביחסים אינטימיים, וכפי שאתה מציין תחושת החרדה מפריעה לך ואף קשורה למצבים נוספים, הייתי ממליץ לך לפנות לאיש מקצוע טיפולי (גיי פרנדלי), אשר יוכל במסגרת העבודה איתך לעזור לך לבסס יותר את הבטחון העצמי והדרך להתמודד עם תחושת המתח והחרדה הללו.
    אני מקווה שעזרתי. כאמור אתה מוזמן לפרט יותר ולשאול שוב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי מה לשאול

ארז
    03/09/2010

אין לי מה לשאול נותרתי מבולבל. לא משנה, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבל

איל זק
    03/09/2010

אתה נשמע לי קצת מאוכזב. כפי שציינת עניתי לך על עיקרי הדברים. אולם לא כל דבר ניתן לפתור בתשובה אחת או שתיים דרך הפורום. רגש החרדה הוא בסיסי ועמוק ובכדי להבינו יש לנהל שיחה עמוקה יותר. לכן הצעתי לך שאם הדבר ימשיך להפריע לך, לפנות לאיש מקצוע שיכול לעזור לך. בדיוק בשביל זה קיימים אנשי מקצוע טיפוליים ואין סיבה לחשוש מזה.
    כמובן שאתה מוזמן גם לנסות ולהבהיר כאן את תחושות הבלבול שאתה חש כרגע או לפרט יותר באשר לרגש החרדה אם תרצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן מאוכזב

ארז
    03/09/2010

וגם לא נראה לי שאפנה לטיפול אם כל מה שיקרה הוא כמו שקרה כאן. דיבורים ופרטים.
    כלומר אני זקוק לייעוץ פרקטי, מעשי מה לעשות איך להתמודד? טכניקות וכו...
    וזה כפי הנראה לוקה בחסר בקרב מטפלים רבים. מכאן באה האכזבה שלי. אבל אני רגיל לאכזבות בתחום הזה בחיי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיבותו של טיפול

איל זק
    04/09/2010

מאוכזב יקר
    אני יכול להבין את אכזבתך. אתה חווה קושי מסוים בחייך אשר מפריע לך לתפקד ברמה כזו או אחרת ולצערך הפנייה לפורום לא פתרה את בעייתך. הקושי אותו אתה חווה והבעיה שהצגת דורשים, כפי שכבר ציינתי, הבנה מעמיקה יותר של המצב, של מבנה אישיותך, של הנסיבות בהן אתה חש את החרדה, של התנסויותיך בעבר ועוד. בירור מעמיק כזה איננו אפשרי במסגרת הפורום וכאן גם חשוב לי להדגיש כי הפורום משמש לצורכי ייעוץ והכוונה ואינו מהווה תחליף לטיפול !
    ייעוץ פרקטי כדבריך במסגרת של תשובה אחת או שתיים לא ישרת את המטרה שלשמה פנית לייעוץ בפורום. גם פתרונות פרקטיים דורשים התאמה מדוייקת לבעיה. יחד עם זאת אתה יכול לחפש בעצמך טכניקות כלליות להרפיה והירגעות באינטרנט כגון: תרגול נשימות עמוקות ותירגולי מדיטציה יומיומיים שיכולים להקל במקצת על תחושות החרדה שלך אך כאמור לא יפתרו כליל את הבעיה שהצגת.
    חשיבותו ומהותו של הטפול הפסיכולוגי הדינמי נובעת דווקא מהיכולת לעבור תהליך מעמיק, יסודי ולעיתים אף ממושך ממנו צומח הקשר עם המטפל ועימו התובנות והעצמי. דווקא חוסר הסובלנות והחיפוש אחר פתרונות קסם הוא זה שעלול במקרים רבים לעכב את ההתפתחות שלנו.
    אני מאחל לך הצלחה רבה בהמשך
    ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהות מינית
    סתם שואל
    01/09/2010

שלום אני בן 25 ואני קצת בדילמה לגבי הזהות המינית שלי עד היום הייתי בהרבה מערכות יחסים אך ורק עם נשים בבילדותי לא היו לי נטיות כלפי גברים כלל. ידעתי אהבות בחיי וזוגיות מושלמת עם נשים .בחמש שנים האחרונות התפתחה אצלי סקרנות לנסות פעם להיות עם גבר לא שהיה לי פנטזיה ממושכת או משיכה כלשהי לגברים.לפני כ3 חודשים הכרתי בחור באינטרנט אחרי תקופה ארוכה שנסיתי להעיז ונרתעתי .כיום אני נמצא עם הבחור בזוגיות ויש בנינו אהבה שאי אפשר לתאר.אך עדיין אין לי סוג של משיכה ספציפית או טעם בגברים אחרים ואפילו עדיין נמשך לנשים כמו תמיד ואף קיימתי יחסי מין עם נשים בזמן הקשר בהסכמת הבן זוג שלי .השאלה שלי זה איפה אני עומד כרגע מבחינת הזהות המינית ואם זה יכול להשתנות בעתיד לכאן או לכאן...נ.ב אני לא מפחד שאני יגלה עם אני הומו או בי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זהות מינית

הוספת תגובה

• שואל יקר

איל זק
    01/09/2010

המשיכה המינית, כפי שכבר הסברנו לא פעם, נמשכת ע"פ רצף שבין משיכה בלעדית לנשים לבין הקצה השני המבטא משיכה בלעדית לגברים. מרבית האנשים מוצאים עצמם אי שם בתווך שבין שתי הקצוות הללו, ולאו דווקא בתחושה של משיכה רק לנשים או רק לגברים. אתה, כפי שניתן להבין מסיפורך, נהנה משני עולמות. אתה נמשך לנשים ובונה עימן מערכות יחסים מספקות ו"מושלמות" כדבריך, ואתה גם נהנה כפי שלמדת על עצמך, ממערכות יחסים עם גברים תוך חוויית "אהבה שאי אפשר לתאר". בהקשר הזה אני חושב שאומץ ליבך ומוכנותך לבחון את נטיות ליבך ללא חשש, בהחלט ראוי להערכה.
    וכתשובה לשאלתך אומר, כי משיכתך לשני המינים מאפשרת לך ביתר קלות למצוא את האדם הנכון עבורך שעימו/ה תרצה לחלוק את חייך, בלי קשר האם הוא גבר או אישה. הרבה פחות חשוב מה מינו של האדם עימו תבחר להיות במערכת יחסים, הרבה יותר חשוב שיהיה זה האדם שיתאים לך ושאותו/ה תאהב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצה כזו או אחרת?
    יאיר
    28/08/2010

שלום,
    לא יודע בדיוק איך להתחיל אז פשוט אשאל איך אני יכול לבדוק עם עצמי (ועם האופציות שקיימות) אם בכלל ולאיזה קבוצה אני יכול להתאים? אולי בכלל אני זקוק לטיפול פרטני.. אבל נניח..
    אני בשלב של קבלה עצמית,יציאה מהארון(?) התמודדות עם כל מיני היבטים בחיים זקוק למה שטל קוראת חשיפה חיובית מתמשכת לנושא וכו...
    תוכלו לכוון אותי?

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצה כזו או אחרת?

הוספת תגובה

• קבוצה כזו או אחרת

טל קרויטורו
    28/08/2010

הי, הקבוצות הקיימות תלויות בגיל, בנגישות הגיאוגרפית וגם במטרה של הצטרפותך לקבוצה.
    יש קבוצות חברתיות, יש קבוצות תמיכה, יש קבוצות אינטרנטיות (פורומים שונים), יש קבוצות בילוי (למשל חוגים שונים במרכז הגאה), יש קבוצות הכרות, יש קבוצות יעודיות לפלחים שונים (דתיים/טרנסג'נדרים/ערבים/דוברות רוסית וכד') ולפעמים ניתן למצוא פירסומים גם על קבוצות טיפוליות יעודיות לאנשים מהקהילה.
    אם תוכל לפרט קצת בנוגע לגיל, אזור גיאוגרפי בארץ ומה אתה מחפש אשמח לנסות להיות יותר ספציפית.
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יאיר
    28/08/2010

26
    מרכז הארץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

טל קרויטורו
    28/08/2010

לא ציינת פרטים שהיו יכולים לסייע כמו שייכות לפלח מסוים או מטרה מסוימת אז התשובה עדין כללית יותר.
    אם אתה במרכז הארץ רוב הפעילויות במרכז הגאה עשויות להתאים לך. יש שם קבוצות רלוונטיות לגילך (למשל קבוצת גברים לגילאי 23-32 של איג"י שתחזור אחרי פגרת הקיץ), חוגים במרכז הגאה (ציור ורישום/ריקודי עם/יוגה/מקהלה וכד') וגם פעילויות תרבות שונות (הופעות תאטרון, מוזיקה וכד').
    עוד פעילויות רלוונטיות שאתה יכול להצטרף אליהן מתקיימות על ידי האגודה בת"א- דובים גאים/BGAY/גברים בדרך לזוגיות.
    בנוסף יש תא גאה באוניברסיטת ת"א.
    מספרי טלפון וזמנים תוכל באתרי האינטרנט של המרכז הגאה והאגודה, ויש גם עמותה שעוסקת בהנגשת שירותי תמיכה לקהילה ומפעילה קו קשב קש"ת - קשב ותמיכה לקהילה הגאה.

אנא אל תהסס לפנות שוב עם פרטים נוספים או שאלה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים בהודעה הראשונה

ארז
    29/08/2010

ציינתי פרטים בהודעה הראשונה.. אם תוכלי לבדוק שוב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה חיובית מתמשכת

טל קרויטורו
    29/08/2010

חשיפה חיובית מתמשכת אפשר להשיג בכל אחת מהמסגרות, בין אם זו קבוצת תמיכה כמו הקבוצה לגילאי 23-32 שציינתי, בין אם זו קבוצה חברתית כמו BGAY, בין אם זה פעילות משותפת כמו ריקודי עם של גברים עם גברים ונשים עם נשים במרכז הגאה, ובין אם זה פורום חברתי לקהילה הגאה ברשת. ציינת בהודעתך הפותחת שאולי המתאים ביותר הוא טיפול פרטני - טיפול בהחלט יכול להקדים את ההשתתפות (למשל אם מרגישים צורך להתחזק מבחינת ביטחון עצמי או חשיפה לפני שפונים לקבוצות חברתיות כאלו) או במקביל לההשתתפות (למשל אם מקבלים תועלת מקבוצות חברתיות אבל מרגישים שיש דברים ברמה האישית שצריכים לקבל התיחסות אישית ספציפית) אבל לא הייתי מציעה שטיפול יחליף לגמרי את הקשרים החברתיים עם אנשים נוספים מהקהילה - אין לכך תחליף.
    אני מקווה שעניתי לשאלתך, במידה ולא - אל תהסס לשוב ולשאול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ קטן בבקשה
    לירון
    26/08/2010

היי (:
    אני רוצה בבקשה ייעוץ בנוגע לאחותי הקטנה בת ה-15.
    לאחרונה אני וההורים שלי חושדים מאוד שהיא לסבית..
    החברה הכי טובה שלה היא לסבית, ולפעמים יוצא לי לשמוע שיחות שלהם ואני רואה איך היא מושכת אותה בכוח אל כל זה.. ועכשיו אני בטוחה לגמרי שהיא חושבת שהיא כזאת.
    אני מדברת איתה על זה לפעמים, שואלת אותה על זה, והיא מסבירה שהיא מאוד תומכת ובקהילה הגאה, ומכל מיני כאלה.. אבל היא לא הזכירה כלום על זה שהיא חושבת שהיא לסבית.
    אנחנו משפחה מאוד דתיה, וההורים שלי לוקחים את זה מאוד מאוד קשה.. אני רואה איך זה שובר אותם, וזה פשוט מתסכל אותי.
    אתם חושבים שיש סיכוי שבגלל שהיא מסתובבת רק עם חברה של הומואים ולסביות, יכול להיות שהיא חושבת שהיא כזאת?
    אין לה בכלל חברים אחרים.. כל החברות שלה לסביות וכל החברים שלה הומואים. אני מנסה להסביר לה כמה זה לא טוב, ושהיא צריכה להפתח לעוד אנשים, אבל היא רק מתעצבנת עליי.

ומהניסיון שלכם, מה הסיכוי לדעתכם שבגיל 15 אפשר להבין דבר גדול כזה?
    זה קורה בד"כ?
    כי לפי מה שהבנתי, זה דבר שמבינים רק בגילאים יותר מאוחרים.. אחרי שמתבגרים. או שאני טועה.
    גיל 15 זה גיל מאוד מבלבל, ואני לא חושבת שאפשר להגיע לכאלו מסקנות גדולות בגיל הזה.
    מה אתם חושבים? אני צודקת?

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ קטן בבקשה

הוספת תגובה

• ייעוץ בנוגע לאחות

טל קרויטורו
    26/08/2010

לירון היקרה,
    ישנה אימרה שאומרת "אלוהים תן לי את הכח לשנות את מה שביכולתי לשנות, להשלים עם מה שאין ביכולתי לשנות, ואת היכולת להבחין בין השניים".
    האם אחותך לסבית או לא חד משמעית איננו בר שינוי על ידי המשפחה.
    האם אחותך תרגיש תמיכה וקבלה או ניכור ודחיה מצידך ומצד שאר המשפחה - בהחלט בר שינוי על ידי המשפחה.
    נמצא שהעדר קבלה ותמיכה מצד המשפחה קשור לאחוזים גבוהים יותר של דכאון, אובדנות ושימוש בסמים ואלכוהול. לעומת זאת קבלה ותמיכה מצד המשפחה קשורה לאחוזים נמוכים יותר של דכאון ואובדנות ואחוזים גבוהים יותר של תפיסת אושר. כך שרווחתה הנפשית של אחותך בהחלט בת שינוי על ידי המשפחה.

אני מצרפת רשימה של מאפייני דחיה ומאפייני קבלה שנבדקו

מאפיינים של דחייה:
    אלימות פיזית על רקע אי קבלת הנטייה או הזהות המינית.
    אלימות מילולית – כולל כינויי גנאי.
    הרחקה מחוג המשפחה או מפעילות משפחתית.
    חסימת הגישה לחברים להט"ב, למקורות מידע ופעילויות להט"ב.
    תליית האשמה בילד כאשר הוא מופלה על רקע נטיתו או זהותו מינית.
    עידוד הילד/ה להיות יותר או פחות נשי / גברי.
    אמירה לילד שאלוהים יעניש אותו כי הוא להט"ב.
    אמירה לילד שמתביישים בו, או שהוא מבייש את המשפחה, בגלל איך שהוא נראה או מתנהג.
    בקשה מהילד להסתיר את זהותו או נטייתו בסוד משאר המשפחה או למנוע ממנו לדבר על כך.

מאפיינים של קבלה:
    שיחה עם הילד/ה על זהותו או נטייתו המינית.
    הפגנת חיבה כלפי הילד כאשר הוא מגלה למשפחה שהוא להט"ב.
    תמיכה וחיזוק הזהות של הילד/ה גם כאשר מרגישים לא בנוח.
    ייצוג הילד (למשל, בבית הספר) כאשר הוא מקבל יחס רע על רקע היותו להט"ב.
    דאגה לכך שכל בני המשפחה יכבדו את הילד/ה.
    החברת הילד/ה למפגשי או ארגוני להט"ב.
    עריכת היכרות לילד/ה עם מבוגר/ת להט"ב הראוי להיות דמות חיקוי, כדי להראות אפשרויות לעתיד.
    קבלה ואפשור של אירוח של חברים להט"ב של הילד/ה בבית.
    קבלת ביטויים מגדריים של הילד/ה.
    אמונה באפשרות שלילד/ה יהיו חיים בוגרים מאושרים.

לטובת אחותך אנא הפסיקי את מאפייני הדחייה הקיימים והמנעי מנוספים, ועודדי את הורייך להפסיק ולהמנע מהם, והגדילי ככל שניתן את מאפייני הקבלה והתמיכה.

אם אחותך תהיה מעונינת יש קבוצת תמיכה לנערות דתיות לסביות, ביסקסואליות ומתלבטות בגילאי 15-18 בארגון הנוער הגאה,

אם הורייך יהיו מעונינים יש ארגון תמיכה להורים, אני מצרפת קישור לרשימת ההורים המתנדבים ויש שם שתי אמהות שמלוות ותומכות בהורים מהמגזר הדתי
    http://www.tehila.org.il/147312/call-us
    יש ארגון של להט"בים דתיים למען הגדלת הפתיחות בחברה הדתית שנקרא שב"ל - ראשי תיבות של "שהכל ברא לכבודו".
    אנא נצלי את ההזדמנות שנקרתה בפניך לעמוד לצד אחותך - תהא נטייתה המינית אשר תהא-ולא מנגד לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לוותר על נטייה מינית ?
    אנונימי
    19/08/2010

אני בן 20, ואני נמשך לנשים אבל גם לצערי לגברים וזה מפריע לי מאוד להיות עם נשים בגלל
    המשיכה המינית לגברים.
    אני בתול ומפנטז על שני המינים אבל רוצה להפסיק לפנטז על גברים בגלל שאני מרגיש שזה לא נכון
    ולא טבעי וגם מרגיש בושה וגועל, רוצה להפסיק לחשוב על גברים לגמריי להיות סטרייט שנמשך לנשים בלבד אבל לא מצליח.
    האם אפשר לעשות עם זה משהו שלא תיהיה לי יותר משיכה מינית לגברים ?

הוספת תגובה

• אנונימי יקר

איל זק
    20/08/2010

הנטייה המינית בעיקרה טבועה בנו מלידה. כפי שאיננו בוחרים את צבע העיניים שלנו כך אין אנו זוכים לבחור למי אנו נמשכים מינית. זהו חלק ממבנה האישיות של כל אחד מאתנו. אנשים רבים נמשכים כמוך, לשני המינים, הן לנשים והן לגברים (במידה כזו או אחרת).
    את הנטייה המינית לא ניתן לשנות, להכחיד או "להמיר". ניתן עם זאת לעשות שני דברים שונים:
    האחד, כפי שעולה מפנייתך, לנסות לעזור לאדם המבקש זאת, להתמודד ביתר קלות עם נטייתו ע"י חיזוק דפוסי חשיבה ועידוד התנהגויות המעדיפות את הנטייה הנורמטיבית על זו ההומוסקסואלית. שוב, המדובר כאן הוא בחיזוק ועיצוב התנהגותי בלבד ולא בשינוי או הכחדת הנטייה.
    הדבר השני, החשוב והאפקטיבי יותר בעיניי, הוא ללמד את האדם לקבל את עצמו כפי שהוא ולאפשר לו לחיות בהשלמה ובקבלה עם נטייתו המינית השונה. צורך זה עולה בברור מפנייתך כאשר אתה מתייחס למשיכתך לגברים כמשהו שהוא "לא נכון, לא טבעי" המעלה בך תחושות של "בושה וגועל". השקפה זו על הנטיה ההומוסקסואלית היא שגויה ומעוותת ונובעת מסטריאוטיפים חברתיים והומופוביים שאין להם מקום כיום.
    לסיכום, אנונימי יקר, ברור לי שאתה נמצא כעת במצוקה וחשש רב לאור תחושותיך מצד אחד והשקפותיך המנוגדות מצד שני. קונפליקט זה אופייני גם לגילך הצעיר ולניסיון לעצב ולגבש את זהותך המינית. הצעתי אליך היא לזנוח את הדעות השליליות באשר למשיכה המינית כלפי גברים ולהכיר בזה שזהו מרכיב בסיסי ולגיטימי באישיותך ואין כל דבר רע בכך. בהקשר לזה ובמידת הצורך, הייתי ממליץ לך גם לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי ממטפל/ת גיי פרינדלי שיכול לעזור לך להתמודד ביתר קלות עם תהליך זה.
    אשמח לשמוע את דעתך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך אייל

אנונימי
    20/08/2010

תודה לך אייל, אנסה לקבל את עצמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין לא מוגן-ללא קונדום
    יאיר
    17/08/2010

שלום רב,
    רציתי לשאול או לבקש לשמוע את דעתכם או תיאוריות פסיכולוגיות מדוע אנשים בעיקר גברים מקיימים יחסי מין בלתי מוגנים עם אנשים זרים? אני אישית קיימתי יחסים כאלה אבל רק לאחר בדיקות מסודרות עם אדם אחד.
    אבל אני מודע (ואפילו מקבל פניות) שרבים עושית זאת כלאחר יד...
    השאלה מאיפה זה מגיע ואיך ניתן לטפל בכך לשם בריאות הציבור לפחות?
    הרי בוודאי הידע לא חסר אודות כל המחלות הקיימות והמשמעות שלהם?
    בינתיים אני חושב שיש קווים דומים ומקבילים להתנהגות זו לבין התנהגות של עישון וצריכת סמים,אלכוהול, תזונה לקויה וכו...? אני צ ודק?
    פשוט מתסכל אותי כל העניין.
    לא חבל?

לקביעת תור
    סגירה
    מין לא מוגן-ללא קונדום

הוספת תגובה

• שלום לך, מר בחור

איל זק
    17/08/2010

שאלתך החשובה אכן מעוררת עניין רב שכן בשנים האחרונות עלה שיעורם של ההומוסקסואלים המקיימים יחסי מין ללא קונדום. לתופעה מסוכנת זו אחראיות שתי סיבות עיקריות הפועלות יחדיו:
    הראשונה קשורה לעובדה שלמרות חוסר הנעימות והחששות ניתן לחיות ולהאריך ימים כיום לאחר הדבקות במחלת האיידס. כיום המחלה מוגדרת ככרונית ואינה עוד קטלנית כבעבר ולכן גם החשש פחת במקצת, ועימו גם המודעות הציבורית והעניין שמגלים בה אמצעי התקשורת.
    סיבה שנייה קשורה לכך שלחלק מהאנשים פשוט נמאס להשתמש תמיד עם קונדום. בין אם הוא מכאיב או לא נוח, בין אם הוא מקהה את הרגישות - במצבים מסוימים ובעיקר בשעת להט היצרים, חלק מהאנשים "מחפפים".
    כאן עלינו לעשות גם הבחנה בין אלו "המועדים מדי פעם" לבין אלו אשר כפי שתיארת בדבריך נמנעים באופן שיטתי משימוש בקונדום ומקיימים יחסי מין לא מוגנים במכוון - התנהגות חסרת אחריות, מסוכנת ופסולה זו, מעלה את החשש כי יתכן ולהם כבר אין מה להפסיד...
    צריך גם לזכור כי מרבית ההומוסקסואלים שלא כהטרוסקסואלים מחליפים באופן תדיר בני זוג ופרטנרים לסקס, ומכאן הסיכון המוגבר שלהם להדבק. הסיבות לכך הן רבות ומגובות בתיאוריות פסיכולוגיות מגוונות שאין זה המקום לפרטן. מסיבה זו נגזר עליהם להשתמש בקונדום באופן תכוף, גזרה הנמנעת מכל הטרוסקסואל נשוי.

אז מה ניתן וצריך לעשות? בהיבט האישי - להתייחס לכל אחד שאתה פוגש כאילו הוא נשא ולהשתמש בקונדום. בהיבט הציבורי - להשקיע בקמפיינים של הסברה ולא לאפשר לאנשים לשקוע בשאננות כשמדובר בנושא חשוב מעין זה.
    מקווה שעניתי לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאה מהארון (?)
    חסוי
    17/08/2010

שלום, אני בן 15 ואני הומו. עברתי ייסורים עצמיים קשים עד שהשלמתי עם העובדה הזאת, אך אני מפחד מתגובות של אנשים.
    אני מאוד רוצה לספר לפחות להורים, אך זאת בעיה גדולה .
    לפני כחצי שנה אמא שלי מצאה אתר פורנו של הומואים פתוח במחשב שלי, ונחרדה מכך .
    לבסוף הצלחתי לשכנע אותה שהאתר זה רק וירוס שקופץ לי כל הזמן במחשב . בתוך תוכי אני יודע שהיא לא באמת השתכנעה אך עדיף כך מאשר שהיא תדע ולא תהיה מרוצה ממני .
    כשהיא ראתה את האתר היא אמרה לי שאני צעיר מדי בשביל לחשוב על כאלה דברים, והיא נראתה מעוד עצבנית ומתוחה . מאז אני מפחד שהיא תגלה את האמת, אני מפחד מהתגובה שלה, אני מפחד שהיא לא תאהב אותי יותר, או אולי אפילו תזרוק אותי מהבית .
    הבעיה היא לא רק אמא שלי, אלא גם אבא שלי שהוא הומופוב ידוע . הוא נגעל מאנשים שנמשכים למין שלהם, והוא מקלל אותם בכל פעם שהוא רואה כאלה . הוא בן אדם מאוד פרימיטיבי בדעתו, ואני מפחד מתגובתו יותר ממה שאני מפחד מתגובתה של אמא שלי .
    בקשר לחברים, אין לי הרבה,יש לי הרבה ידידות, וחבר אחד טוב מאוד שאומר שאין לו בעיה עם גייז. הבעיה היא שלפעמים הוא לועג על הקהילה, ואומר דברים שהוא חושב שמצחיקים, אבל לרוב הם פשוט מפריעים .
    אני בן אחרי שתי אחיות, מה שבכללי גרם לי להתנהג ביותר "רכרוכיות" שגרמה לילדים אחרים לצחוק עליי, ולקרוא לי הומו בגיל צעיר יותר, מה שדרבן אותי לפנטז על גברים,מה שהוביל אותי להשלמה עם העובדה שאני הומו .
    ניסיתי לחשוב על נשים בצורה מינית, אך זה לעולם לא סיפק אותי כמו הפנטזיות שלי על גברים .

אשמח לשמוע את עצתכם בנוגע לאיך אוכל לרכך את הקרקע לקראת המידע הזה, ואם בכלל כדאי לי לספר להם בשלב זה או בכלל .

לקביעת תור
    סגירה
    יציאה מהארון (?)

הוספת תגובה

• חסוי יקר

איל זק
    17/08/2010

שלום רב.
    אכן לא קל להיות שונה. ויותר מכך קשה להיות בעל נטיות הומוסקסואליות בחברה המגלה סימנים הומופוביים. דווקא מסיבה זו ברצוני לומר כי אני מתרשם מיכולת ההשלמה והמודעות העצמית שלך בגילך הצעיר. אתה מתאר מצב בו באומץ רב הגעת להבנה ולהשלמה בדבר זהותך המינית, אך כתוצאה מיחסה של הסביבה אתה מרגיש בודד, אין לך את מי לשתף בכך ואתה חושש מאוד מתגובות הוריך, משפחתך והחברים.
    בגילך תמיכה חברתית היא דבר חשוב ומשמעותי מאוד. אולם הסביבה הקרובה לך ע"פ תיאורך אינה מסוגלת לספק לך אותה בשלב זה. לכן במצב זה הייתי ממליץ לך שני דברים:
    ראשית, כפי שעולה ממכתבך, לבחון את השאלה האם בכלל כדאי לך לספר כעת להורים? אני תמיד מתייחס לכך כ"שאלת המאזניים": מה יצא לך מזה, האם תרוויח יותר או תפסיד מכך יותר? לדעתי שאלת התועלת שבדבר היא היחידה שאמורה להנחות אותך. אתה מצפה לקבל תמיכה וקבלה מהוריך כשלא בטוח שהם יכולים לספק לך אותן כעת. מנגד, אתה עלול להיפגע ולהידחות ובגילך זה המשמעויות וההשלכות עלולות להיות חמורות. לכן נסה לבחון שוב מדוע זה חשוב לך לספר להם כעת ומה יצא לך מזה. אני אשמח אם תשתף אותי בלבטיך אם תרצה.
    שנית, אמליץ לך מאוד לחפש תמיכה חברתית במקומות שתוכל גם למצוא אותה. ישנם בני נוער רבים שנמצאים בדיוק באותו מצב כמוך. תוכל למצוא אותם למשל דרך ארגון הנוער הגאה (חפש "איגי" באינטרנט) המקיים פעולות חברתיות רבות גם לבני גילך. שם תוכל למצוא חברים ובני נוער בדיוק כמוך ותכיר חברים חדשים. מסגרת כזו תוכל לתת לך בדיוק את התמיכה והחיזוק לה אתה זקוק. אשמח לשמוע מה דעתך.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חסוי
    17/08/2010

תודה רבה לך אייל, אני באמת אנסה לשקול את העניין שוב .
    אני אמצא את האתר שרשמת לי, אולי זה באמת יחזק אותי ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אישית למנהלי הפורום
    יאיר
    15/08/2010

שלום,
    אפשר לשאול אתכם מדוע בחרתם( בין היתר אני משער) לבחור לעסוק בתחום הזה דווקא? כלומר טיפול בחברי הקהילה?
    תודה מראש, וכמובן תודה על כל מה שאתם עושים ועוזרים לאנשים שזקוקים לכך. אנ מקווה שלא תפסיקו.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה אישית למנהלי הפורום

הוספת תגובה

• גיא שלום,

טל קרויטורו
    15/08/2010

כבר כשהלכתי ללמוד עבודה סוציאלית ידעתי שזו (קליניקה טרנס וגיי פרינדלי) התוצאה שאליה אני מכוונת, כלומר זה קרה בעקבות תכנון והכנות של שנים.
    הרבה לפני שהתחלתי לעשות זאת כאשת מקצוע, במשך שנים הייתי אוזן קשבת ללהט"ב, כי פשוט הייתי אוזן קשבת לחברים וחברות, מכרים ומכרות ואלו המעגלים שבהם הסתובבתי ושבהם עדיין אני מסתובבת. במסגרת כך גם שמעתי לא מעט סיפורים קשים יותר ופחות על ניסיונות להסתייע בטיפול של אנשי מקצוע ואיך הומופוביה וטרנספוביה עושים בטיפול שמות. זה עורר בי רצון עז להציג אלטרנטיבה.

בחרתי בעבודה סוציאלית קלינית ולא במקצועות טיפוליים אחרים בשל היתרון המהותי שאני רואה בעבודה סוציאלית – שבה יחידת ההתייחסות הבסיסית היא אדם-בתוך-סביבה, כלומר ישנה התייחסות משולשת: לאדם, לסביבתו ולממשק בין אדם וסביבה. עמדתי הטיפולית היא שהתייחסות לאדם ולכוחות הפועלים בתוכו ללא התייחסות לכוחות הפועלים מסביבו, היא התייחסות חסרה, ובכך יתרונה של עבודה סוציאלית על מקצועות טיפוליים אחרים. לדעתי זה נכון במיוחד לאוכלוסיות שאינן ה'מיינסטרים', כמו האוכלוסייה הלהט"בית.

אני מקווה שזה עונה לשאלתך, וכמובן תודה על המילים החמות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום גיא

איל זק
    15/08/2010

משאלתך אני מבין שמניענו האישיים בעזרה וטיפול בחברי הקהילה הלהטב"ית מעניינים אותך. הבחירה ללמוד ולעסוק בנושא מסויים נובעת מלכתחילה לרוב מתוך עניין אישי ורצון להבינו טוב יותר. התמחותינו המקצועית שרכשנו בנושא זה מתוקף לימודינו וניסיוננו הטיפולי מאפשרים לנו לנסות לעזור, לייעץ ואף להקל על מצוקתם הרגשית של בני נוער ובוגרים רבים הנקלעים לא אחת ושלא באשמתם לקושי ומצוקה רבה בחייהם היומיומיים. לתרומה זו חשיבות רבה בעיני דווקא משום שבתקופתינו עדיין קיים חשש ופחד במקומות רבים מ"היציאה מהארון" ומתופעת הלהט"ב בכלל, וקיימת בורות רבה ואף עויינות לנושא בחוגים נרחבים. מבחינתי היכולת לתרום ולעזור לזולת לקבל את עצמו, לשפר את איכות חייו ולחיות חיים אותנטיים ומספקים היא בעלת חשיבות רבה מאוד.
    אני מקווה שעניתי לך. אשמח לשמוע את דעתך אם תרצה לפרט.
    תודה על המילים החמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתם עשים עבודה קודש

אילן
    10/09/2010

מנהל הפרום עשים פה עבודה קודש
    הקהילה הומו לסבית זה נושא רגיש לדעתי בקרב אנשאים
    אתם המנהלים נתנים את האחי מקצועי שיש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע לאן לפנות
    יאיר
    12/08/2010

בן 26 פשוט זקוק לייעות,שיחה עידוד מידע ,בצורה פרקטית
    אבוד,לא יודע לאן לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודע לאן לפנות

הוספת תגובה

• אבוד יקר, שלום

איל זק
    13/08/2010

קיימים מצבים בחיים שאנו אכן נזקקים לעצה טובה, עזרה ותמיכה. במצבים אלה עוזר מאוד לדעת שאנו לא לבד ויש מי שבאמת רוצה לעזור, שאנו חשובים לו ושיכול אף ללוות אותנו כברת דרך. מישהו כזה ניתן למצוא בפנייה למוקד לעזרה טלפונית, בפנייה לפורום אינטרנט מקצועי כמו שלנו, או בפגישה אישית וישירה עם איש מקצוע.
    אני מבין שכרגע אתה נמצא במצוקה כלשהי ומעוניין להתייעץ ולקבל עזרה. בכדי לנסות לעזור לך ולכוון אותך, עליי להבין אותך טוב יותר. לכן אשמח אם תפרט יותר כיצד אתה מרגיש? מדוע אתה חש אבוד? מה מעיק עליך? איזה מידע חסר לך? וכו'.
    אנחנו פה בשבילך. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במה לבחור?
    מבולבל
    12/08/2010

היי טל המדהימה, אני בן 16 מהמרכז, לא בארון (למרות שההורים שלי לא שמחים מכך בלשון המעטה וזה מגיע לגידופים כלפיי). כל חיי הייתי בטוח שאף אחד לא ירצה אותי ולא באמת אהיה שווה משהו, אבל רצה הגורל והכרתי אנשים נפלאים, והרגשתי נהאב, אך עדיין בלי אהבה.
    לפני שבועיים קרתה נקודת מפנה - הכרתי שני בחורים מדהימים בפתאומיות, והכוונה היתה ידודותית בלבד, אך אז התפתחה מעבר. עם שניהם. המצב הזה כל כך מלחיץ אותי, מכיוון שאני בתול וחסר ניסיון באהבה או בכל דבר אחר.
    אחד מהם, בן 16, בגילי, חתיך אמיתי עם חיוך כובש שנמצא בארון בצורה טוטאלית - הוא אפילו לא מוכן לחשוב על העיניין הזה (כולל העיניין של להבין מה הוא רוצה מהחיים, מה ואיך), וזה בעצם מה שהסביר לי שאחנו נמצאים במקומות שונים בחיים, ואיתו כנראה שזו תהיה רק "התנסות", דבר שאני בהחלט לא מעוניין בו, למרות גילי הצעיר. אני רוצה משהו אמיתי, ובעזרת השם, לעבוד שלבים מתקדמים במערכת יחסים.
    השני, וכאן בעצם הבעיה, בן 21, חייל משוחרר לא בארון, ועבר 4 מערכות יחסים רציניות בחייו, מוזר אך כשאני איתו אני מרגיש שהוא הרבה יותר מבין אותי ואין צורך להסביר כלום. ושזה יכול להתפתח לכיוון "אמיתי" יותר (ולהגיע למקומות מתקדמים בקשר). לא תיכננתי שהדברים האלו יקרו לי. כבר השבוע החלטתי לא להיפגש עימם, ולעשות סדר בראש, מה שלא כל כך הולך. אני לא מצליח להבין עם מי כדאי להמשיך בפאן הרומנטי וזה משגע אותי. אני מרגיש מידת חיבור שווה פחות או יותר. ניסיתי הכל, מלשבת על כוס תה ועד לרשימות של בעד ונגד.
    מה אני צריך לשאול את עצמי? מה אני צריך לקחת בחשבון? מה אני יכול להוציא מהמשוואה?
    ומה את ממליצה?
    אני ממש אובד עצות
    שלך באהבה והערכה עמוקה
    מבולבל
    3>

לקביעת תור
    סגירה
    במה לבחור?

הוספת תגובה

• מבולבל יקר

טל קרויטורו
    12/08/2010

תודה על המילים החמות :)

באופן כללי כל פעם כשאומרים לי שמתלבטים בין שתי אופציות אני מציעה לקחת צעד אחורה ולראות האמנם יש רק שתי אופציות. ברוב המקרים מתגלה שיש הרבה יותר משתי אופציות...

בעיני בזוגיות תנאי מפתח צריך להיות הדדיות במצב וברצונות.

עם הראשון נשמע שאין הדדיות ברצון אם הוא מעונין אכן בהתנסות ואתה לא מעונין בהתנסות אלא בקשר רציני.
    עם השני זה נשמע פחות מתאים בגלל הגיל - 5 שנים בגילאים שלך זה פער של ממש, אתם לא נמצאים באותו מקום ואותו שלב בחיים, ואין שום סיבה להיות בקשר שמועבר בו בגלוי או במשתמע מסר שאתה "מפגר בהתפתחות" - בזמן שאתה ממש ממש לא, ועד שתגיע לגילו יש לך שפע של זמן.

מעבר לכך אני חושבת שנקודות המפתח בקושי שאתה מעלה הן לא היתרונות והחסרונות של א' ולא היתרונות והחסרונות של ב', אלא יכולות להיות באחת או יותר מהנקודות הבאות שפירטת (ואולי נקודות אחרות שלא פירטת):
    זה שכל חייך היית בטוח שאף אחד לא ירצה אותך ולא באמת תהיה שווה משהו
    זה שאתה משייך את הכרותך של אנשים הנפלאים לגורל (ולא לדברים בשליטתך)
    זה שאתה נלחץ מכך שאתה בתול וחסר נסיון באהבה בכלל ובגילך שבו זה מותאם ונורמלי לחלוטין בפרט.
    זה שרק לאחרונה ובפתאומיות פגשת מועמדים לקשר רומנטי - לפעמים זה מצביע על כך שאין מספיק חברים מהקהילה/לא משתתפים מספיק בפעילויות בהם אפשר לפגוש עוד אנשים סביב גילך.
    זה שאולי אתה כל כך נלחץ לממש למרות החסרונות שאתה רואה כי באיזה מקום אתה חושש שלא תהיינה בעתיד עוד הזדמנויות.

ההמלצה שלי היא ברמה החברתית והזוגית לראות איך אתה מכיר עוד חבר'ה סביב גילך כדי שיתאפשרו תנאים לקשר הדדי כולל קשר רומנטי (אולי בקבוצות של איג"י? אולי בפורומים של איג"י? אולי במטבחון? אולי בברנוער? אולי באחד מהפורומים החברתיים שיש ברשת?)
    וברמה האישית לזהות את המקומות בהם אתה נלחץ לא כתוצאה מהמציאות אלא כתוצאה מפרשנות שלילית של המציאות (אף אחד לא ירצה אותי/לא באמת אהיה שווה משהו/זה נורא שאני חסר נסיון וכד') ולעבוד על התמודדות עם הפרשנות הזו. אם לא הולך לבד אז עם חברים, ואם לא הולך עם חברים כדאי לשקול בחיוב לפנות לאיש/ת מקצוע.

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא בטוח שהדבר הנכון לעשות

מבולבל
    12/08/2010

הוא לוותר על שניהם, הם אנשים מקסימים שיש לי חיבור איתם, ולמרות שזה לא מסתדר, אחרי שיחה עם חברה טובה אני אמשיך את הקשר עם בן ה-21.
    תודה על הייעוץ, אבל אני פוחד שלא אהיה שלם לוותר על שתי האופציות, כשהברכות האלה מגיעות, קשה קשה לי ביותר לא לנצל אותן.

בנוגע למה שאמרת, גם אני חושב על העיניין הזה לא מעט, האם כל מה שהייתי צריך זה בכלל להרגיש נהאב לרגע, ובעיקר לקבל "אישור" שאני מסוגל להיות בן זוג של מישהו, ולא כי זה מה שאני מעוניין בו.
    אבל בינתיים, אני קופץ למים בזהירות (:
    תודה רבה(:

בנוגע לברנוער והמטבחון, קשה לי לתפוס ביטחון כשאני ליד אנשים חדשים, עד לרמה שאני לא מוציא מילה מהפה, ואני לא כל כך יודע איך לגרום לעצמי לעשות את הדרך למקומות האלה, זה מאוד מפחיד אותי.
    ראיתי את הודעתך לפני כמה ימים, בו אמרת לנער על העיניין הזה, וזה מאוד עזר לי והייתי בטוח שזה ישפיע עליי להגיע, אבל אני עדיין לא מצליח להיות שלם.

שלך בתודה
    מבולבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבל יקר,

טל קרויטורו
    12/08/2010

קשר הדדי ורצוי אכן עשוי להיות ברכה, קשר שאיננו כזה איננו בהכרח ברכה.
    יש משפט כזה שמדבר על "הדרך הארוכה והקצרה לעומת הדרך הקצרה והארוכה", והוא מתיחס לכל הפעמים בהם מנסים לעשות קיצורי דרך ועיקופים ובסופו של דבר זה לא באמת מקצר אלא מסבך...
    אני סבורה שבסופו של דבר יהיה לך קצר יותר, משתלם יותר ומסבך פחות לעבוד על בטחון עצמי ויכולת תקשורת עם אנשים חדשים מאשר להצטמצם בחיים למבחר המצומצם שנגיש לך כשאינך עושה זאת.
    בסופו של דבר זה שמישהו בן 21 עדיף על מישהו שלא רוצה קשר רציני לא הופך אותו לעדיף בשבילך לעומת שפע האפשרויות האחרות הקיימות לכל אדם בחייו כאשר מזהים ומתיחסים למה מצמצם את האפשרויות מלכתחילה, למשל כמו הפחד.
    כפי שכתבתי חמש שנים בגילאים האלו זה כמעט תמיד פער גדול מאד מבחינת מקום בחיים, שלב בחיים, נסיון בחיים וכד ', ומכאן גם פערים אפשרים גדולים ביותר בכמה כח והשפעה יש לצד אחד על הצד השני.
    הייתי מציעה שתשאל את עצמך ואותו מדוע כחייל משוחרר הוא מחפש מישהו חמש שנים צעיר ממנו ולא מישהו סביב גילו, ובכלל להמשיך להיות קשוב עד כמה הקשר (ואולי גם אתה) מנוהל מתוך רצון והדדיות ועד כמה מתוך פחד (פחד לפספס, פחד שלא יהיו אחרים, פחד שהוא יעזוב וכד').
    שמור על עצמך, ואתה תמיד תמיד מוזמן לשוב לעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי אותו

מבולבל
    13/08/2010

התגובה שלו בכל הפעמים היא ש"גיל זה רק מספר בשבילי". אמרתי לו שאם הייתי במקומו, אני בספק גדול אם הייתי נכנס למערכת יחסים עם בן 16, או עם תיכוניסט בכלל, אבל הוא אומר שזה לא מפריע לו (מה שבאמת נשמע לי מוזר). למרות כלז ה הוא אמר שהיתה לו כבר מערכת יחסים עם בן 16, ולכן הוא ודע שזה יכול להתקדם לשלבים מתקדמים.
    האמת שאני חושב שאם לא אתחיל עכשיו להיות חלק מה"קהילה" אחרי הצבא זה יהיה ממש קשה עבורי, ואני גם מפחד ללכת בכלל לצבא ללא כל נסיון. אני מקווה שלא בגלל זה אני אגשים את הקשר, אני לא רוצה להוליכו שולל.

תודה על הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבל יקר,

טל קרויטורו
    13/08/2010

מעבר לכך שבגילאי ההתבגרות גיל זה ממש לא רק מספר אלא קשור לשינויים התפתחותיים גדולים (היית יוצא עם בן 12 ?), לפעמים אלו שאומרים "גיל זה רק מספר" - בכוונה מחפשים מספר צעיר משלהם, כך שעבורם זה לא רק מספר.
    האם הקשר שלו עם בן ה16 היה בעבר - כשהוא היה צעיר יותר ולכן פער הגילאים היה מצומצם יותר, או לאחרונה והוא מחפש משום מה קשרים עם בני 16 שזה הגיל הכי צעיר שעונה על תנאי של גיל ההסכמה ליחסי מין?
    אני מציעה שתברר מה זה "להתקדם לשלבים מתקדמים" בשבילך ובשבילו והאם הכוונה לאותו דבר, וכן מה זה בשבילך להיות חלק מהקהילה ומה הדרך שתתאים לך להיות חלק ממנה.
    בנוסף כדאי לברר מה הנסיון אותו אתה רוצה לפני צבא ומה הדרך אליו.

אני לא חוששת שאתה תוליך שולל אותו. כשאנשים מחפשים בכוונה גילאים צעירים מהם בהרבה ובפרט במצב בו המשמעות היא פערי נסיון גדולים/פערים כלכליים גדולים וכד', מתקיים גם חוסר סימטריה בוטה אני חוששת מהולכת שולל בכיוון ההפוך, לצערי היו דברים מעולם. לפעמים לא מדובר מתוך זדון מודע אלא מתוך חוסר מודעות לפערי הכח איך מצב בו תמיד אדם א' משלם על אדם ב', אדם א' נחשב המבוגר והמבין יותר, אדם א' נחשב המנוסה יותר, לאדם א' יש רשיון לאדם ב' לא וכו' וכו' ובקיצור יש מצב שבכל מיני תחומים יש סיכון למצב בו "בעל המאה הוא בעל הדעה" (מבחינת כסף, נסיון וכד') מה שיכול להיות קל ונוח לצד החזק יותר (שלכן פעמים רבות גם ממשיך לחפש את זה) אבל הרבה פחות קל ונוח לצד השני, ולפעמים בגלל העדר הנסיון אין לו למה להשוות ולזהות את העדר הסימטריה ומשמעותה.

שמור על עצמך והמשך לעדכן,
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצעדי גאווה
    שרון
    09/08/2010

שלום רב!

אני סטודנטית לתקשורת שהשתתפה בגאווה ברוב המצעדים השנה ובמסגרת עבודתי חייבת אני להציג עמדות שונות בנוגע למצעד הגאווה - האם לדעתכם מצעד זה יביא לשיוויון בזכויות הקהילה? האם זה מקדם את הקהילה או מעכב אותה? האם לדעתכם ביטויי האלימות נגד הקהילה נובעת בין השאר-מעצם קיומם של מצעדים אלו?

אשמח אם נקיים דיון בנושא הרלוונטי הזה (אמנם לא רלוונטי כמו פרשת אוחובסקי VS סקעת...אבל שיהיה)

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    מצעדי גאווה

הוספת תגובה

• שרון היקרה,

טל קרויטורו
    09/08/2010

הפורום מיועד למענה מקצועי בתחום הטיפולי ופחות מתאים לדיון רב משתתפים שלא מהיבטים אלו כך שכדאי להפנות את שאלתך לפורומים מתאימים יותר בקהילות פורומים העוסקות גם באקטואליה.

בשולי הדברים אציין שאיני יודעת מי מכריח אותך לשאול שאלות אלימות והומופוביות כמו "האם לדעתכם ביטויי האלימות נגד הקהילה נובעת בין השאר-מעצם קיומם של מצעדים אלו?" אבל אולי תרצי לשקול בחיוב שלא כל דבר היננו בגדר חובה, ושאלות דוגמת שאלה זו או דומותיה כלפי קבוצות מיעוט סוציולוגיות אחרות כגון "נתינת זכות הצבעה לנשים בעד ונגד" או "האם לדעתכם אלימות נגד נשים נובעת בין השאר מעצם קיומן של תנועות לשחרור נשים" הן למעשה לא שאלות ניטרליות כלל. אני מציעה לשקול שוב האמנם מחובתך לתת סימטריה בעבודה בין תנועת שיווי זכויות לבין מסרי הומופוביה המאשימה להט"בים באלימות נגדם, או שמא מחובתך להתנגד להצגת סימטריה כזו לפי האמצעים הנתונים בידך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

שרון
    09/08/2010

תודה על ההערה לקחתי לתשומת ליבי...כנראה לא ניסחתי את השאלה כראוי ואני מתנצלת! אני שותפה מלאה בכל המצעדים ולוקחת חלק במאבק.
    מה שכן לימדו אותי שבשביל לעורר תגובה מצד אנשים אני צריכה לעלות שאלות שיעוררו את הנשאלים - ואולי בזה הצלחתי...

גם בפורום אחר הצלחתי לעורר מישהו ואני פועלת לשינוי השאלה שלי בהקדם

שיהיה המשך יום טוב ופורה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה