מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשובההאש29/05/2011
כן אנחנו דיברנו ואנחנו עדיין רוצים וטוב לנו ומאושרים ביחד
השאלה, מה הכוונה בלגוון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה - תגובה
איל זק30/05/2011שלום האש
בכדי לשמור על התשוקה המינית וחיי מין מספקים חשוב לא למצות אותם מהר מדי. רצוי להקדיש יותר זמן לרגעים האינטימיים ביחד, לאפשר הצטברות של ריגושים ולא למהר ישר להגיע לפורקן מיני.
בלגוון כוונתי היא להכניס קצת יותר עניין, סקרנות והרפתקאות ביחסי המין שלכם. לשנות מדי פעם מיקום או תנוחות, לאמץ מדי פעם משחקי תפקידים ("אני שוטר ואתה העצור שלי"). כל מיני משחקים שיוסיפו לתשוקה ולגירוי המיני שביניכם, להנאת המשחק ההדדי שלכם, ויגלו בכל פעם מחדש לשותף צדדים חדשים בכם שהוא לא ראה קודם.
זוגיות רעננה ומתחדשת היא כזו שאינה קופאת על שמריה אלא מזמנת הפתעות וריגושים בכל פעם מחדש. הכלל הזה תופס גם במיטה. כפי שכבר אמרתי חשוב מאוד בשלב הזה שלא לחפש חלופות מיניות מחוץ לזוגיות.
אני מקווה שעזרתי במקצת, מומלץ גם לנסות להכנס לפורומי סקסולוגיה באינטרנט לחיפוש רעיונות נוספים. וכמובן, אם יש שאלות נוספות, אשמח לענות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במערכת יחסים?האש27/05/2011
אני יוצא עם בחור(34) מזה כמעט חצי שנה, בהתחלה שהכרנו, היה בנינו סקס תקין וחיי מין,
לאחר מכן גם התחלנו להתאהב זה בזה(כנראה..) אנחנו מאוהבים ולאחר 3 וחצי חודשים בערך שהיינו ביחד החיי מין הפסיקו, ואנחנו לא מקיימים יחסי מין כבר קרוב לחודשיים + -, הוא אמר שהוא נורא מאוהב בי ושזו הפעם הראשונה שהוא מתאהב, ושהוא לקח אותי בתור בן זוג, ובתור כל דבר אפשרי, הוא נורא מקנא לי אם מתחילים איתי אחרים(הוא לא אומר את זה, אבל הצורה שהוא מתנהג..) הוא טוען שהוא לקח את הזוגיות שלנו ל'קטע הרגשי' ושזה בקטע הרגשי הוא לא מקיים יחסי מין ושהוא לא מגיע לזקפה.. אנחנו כמעט ביחד כל הזמן, ואם זה שיש בעיות ביחסי המין אומר משהו על מערכת היחסים? מה כדאי לעשות? לסיים איתו? או להמשיך את הקשר? תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במערכת יחסים? - תגובה
איל זק28/05/2011שלום רב
מערכת יחסים רומנטית וזוגית שאינה מתבססת גם על יחסי מין מספקים בין שני בני הזוג - קלושים סיכוייה להחזיק מעמד. ההנאה המינית אשר בשלב הראשון נובעת מתשוקה ומתח מיני הופכת בהמשך להנאה רגשית עמוקה ואינטימית בין שני בני הזוג. אולם לעיתים המעבר בין שני השלבים אינו פשוט כפי שאכן עולה משאלתך.
קיימות כמה סיבות לדעיכתה של התשוקה המינית לאחר שלב ההתאהבות הראשון כאשר העיקריות הן מיצוי מהיר מדי של התשוקה והמתח המיני עד כדי אובדנם, וריבוי החלופות המיניות הקיימות והזמינות כיום מחוץ לזוגיות.
ליחסי מין חשיבות רבה עבור תחושת הרווחה של האדם והן צורך חזק במיוחד. אדם, במיוחד בגילכם, שאינו מקיים יחסי מין במסגרת הזוגית שלו, רבים סיכוייו למצוא את פורקנו מחוצה לה.
נראה לי שבראש ובראשונה עליך לברר עם עצמך ועם בן זוגך האם אתה מעוניינים לשמור על הקשר הזוגי שביניכם. במידה וכן, ישנן מספר דרכים בהן תוכלו לעורר את חיי המין שלכם תוך הכנסת גיוון והפתעה ביחסים עצמם אשר יעוררו את תשוקתכם המינית שוב. מצד שני, חשוב (לפחות בשלב זה) שלא לחפש חלופות בחוץ.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב המשך להודעה הקודמת..אסף19/05/2011
אז אחרי שיצאתי מהארון לפני כמעט שנה לאחיות שלי ולפני שלושה חודשים בערך לאמא שלך החלטתי שהגיע הזמן לצאת מהארון לאבא.
בהתחלה חשבתי להשאיר לאבא שלי מכתב ביום שישי הזה כמו שעשיתי לאמא שלי ולחזור אחרי כמה שעות שאני אתן לו לעכל את הבשורה...אבל לפני כמה שעות
אמא שלי והאחיות שלי אמרו לי שהן חושבות שעדיף היום כי כולם בבית וזה רגע טוב...אני הייתי מאוד לחוץ אז אמא שלי הסכימה לדבר איתו ביחד עם אחותי.
אמא שלי סיפרה לאבא שלי ואני ממש פחדתי מהתגובה שלו..בהתחלה הוא בכה וירד מהבית קצת אז אמרתי לאחותי לרדת ולהיות איתו ולתת לו את המכתב שכתבתי לו ולאימא שלי (ששיניתי שיהיה רק בשבילו) ואחרי בערך חצי שעה הוא עלה ביחד עם אחותי ורצה לדבר איתי.
למרות שאבא שלי אמר אמירות הומופוביות (כמו איכס,הם חולים,צריך לשפד אותם וכו') הוא ממש הפתיע אותי ועשה איתי שיחה שבה הסברתי לו הכל..
הוא בעיקר רצה לדעת איך אני יודע וניסה לשכנע אותי להתנסות עם בנות כדי להיות בטוח אבל הסברתי לו שעל אותו משקל הוא לא היה צריך להתנסות עם בנים כדי לדעת שהוא נמשך לבנות והוא הבין..בנוסף הבאתי לו ספר שקניתי עם שאלות ותשובות בנושא..בסוף השיחה הוא חיבק אותי ואמר לי שהוא תמיד יהיה איתי לא משנה מה אני אעשה ושהוא אוהב אותי!
אני פשוט מאושר שהוא הגיב בצורה כזאת מדהימה! כנראה שגם הורים שהם הומופובים כלפי אחרים יכולים לקבל את הילדים שלהם מצוין והוא ממש הפתיע אותי!
אני ממש מאושר!
סוף סוף סיימת עם המשפחה הקרובה! גם המשפחה המורחבת כבר יודעת כמעט כולה חוץ מסבתא..גם את זה נעבור.. =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב..
רן23/05/2011שיהיה לך רק טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתונהgalgalon08/05/2011
הי כולם, מישהו יודע אולי היכן אוכל להתחתן עם בת זוגי ? באופן חוקי כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתונה - תגובה
טל קרויטורו12/05/2011שלום לך, יש מספר מדינות שמאפשרות זאת, ועם הזמן הרשימה גדלה.
בנוסף בחלק מהמדינות הן מאפשרות זאת אבל רק אם יש לכן אזרחות של אותה מדינה. כך שצריך לבדוק זאת ספציפית גם לפי אם יש למי מכן אזרחות זרה.
מצאתי את הרשימה הבאה שמעודכנת ליולי 2010 -
הולנד, בלגיה, ספרד, קנדה, דרום אפריקה, נורבגיה, שבדיה, פורטוגל, איסלנד וארגנטינה. כמו כן בחלק מהאזורים במקסיקו ובארה"ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורא רוצה להכיר מישהייניב02/05/2011
הי... אני בת 18 ... תמיד נימשכתי לגברים אך זכור לי שכשהייתי קטנה מאוד הדליק אותי גוף נשי והיתי מפנטזת על נשים ... עם הנשים זה דעך ומשיכתי לגברים רק גברה יותר מזה אני יודעת שזה לא 50 /50 הנטייה כדי להיות בי ....יש לי ראש מאוד פתוח ..אבל אני מבולבלת ... לא יודעת מה אני ..... אני רוצה לנסות קשר עם בחורה מתוך סקרנותתת אין ספק שזה משו שונה .... מאשר קשר עם בחור .. אני לא יודעת מה לעשות... אני ניראת טוב והכל ונשית אבל אף פעם לא התחילה איתי לסבית וזה מתסכל ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורא רוצה להכיר מישהי - תגובה
טל קרויטורו02/05/2011שלום מירי, לא צריך להיות 50/50 כדי להיות בי, אפשר גם 30/70 וגם 90/10 ...
כל קשר הוא 'משהו שונה', גם קשר עם בחורה אחת לעומת בחורה אחרת, וגם קשר עם בחור אחד לעומת בחור אחר.
אם את רוצה להכיר נשים פנויות בגילך אפשר דרך אתרי הכרויות לנשים (שידייט,גברת), אפשר בפורומים ללסביות שיש באינטרנט בפורטלים השונים, ואפשר גם דרך פעילויות של ארגון הנוער הגאה, או למשל בתל אביב יש קבוצה לנשים בשם "הקן" שמארגנת פעילויות פנאי וחברה.
האם חלק ממה שציינתי עשוי להתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשוי להתאים בהחלט
יניב02/05/2011השאלה היא ... אני רוצה שתעזיר לי להבין אוליי אני בי ? ולא הטרוסקסואלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשוי להתאים בהחלט - תגובה
טל קרויטורו02/05/2011שלום מירי,
ההגדרות השונות מתארות מצב קיים, לא נותנות מרשמים כיצד לנהוג.
הטרוסקסואלית בא לתאר מצב בו אישה נמשכת לגברים ולא נמשכת לנשים, וביסקסואלית בא לתאר מצב בו אישה נמשכת הן לגברים והן לנשים.
למי את נמשכת - את זה את אמורה לדעת להגיד לי, לא אני לך :)
אם אינך יודעת למי את נמשכת - זה יכול לנבוע ממספר סיבות - למשל תפיסות דיכוטומיות שגויות (שמשיכה לגברים צריכה לבוא על חשבון משיכה לנשים וההפך, בזמן שהן יכולות להתקיים במקביל), או חרדה שעשויה גם להגביל את היכולת ליצור מרחב לבירור.
צריך לראות איך את יכולה להסתובב בעולם ובאמצעות האינטראקציה עם א/נשים לראות מה מתאים לך להיות ולעשות עם מי.
אם יש קושי - את מוזמנת למקד אותו, וכמובן שתמיד ניתן לשקול בחיוב בשעת הצורך לפנות לטיפול גיי פרינדלי - בטיפול גיי פרינדלי ניתן לעבוד על להפחית את החרדה, ליצור מרחב לבירור, לחשוף ולשנות דעות קדומות, ולעבוד על חוזק נפשי והגדלת מסוגלות סביבתית. כשמתקיימים התנאים האלו אפשר לדעת למי נמשכים ויש כלים לממש זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר עליי?עלומת שם01/05/2011
היי קורה לי שאני מפנטזת על מישהי מהעבודה שאני נמשכת אליה, ( לא מפריע לי לפנטז עליה למרות היותה נשואה עם ילדים) שאנחנו עושות סקס . אני מאודד אוהבת גברים וכמובן שרוצה ילדים וכן מיד עם הישנות המציאות שיש לה בעל וילדים אני נרתעת מיד ואומרת לעצמי בראש שזה לא בסדר כלל המחשבות האלה.
האם זה תופעה נשנת וחוזרת או שמא אני לסבית...
למרות שאת התשובה אני יודעת אני כלל לא כי אני מאוד אוהבת גברים ורוצה ילדים..
אז אם כן מה התופעה המוזרה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר עליי? - תגובה
טל קרויטורו02/05/2011שלום לך, ההגדרה לסבית משמשת להגדרת מי שנמשכת לנשים ולא נמשכת לגברים.
לא כך תיארת את הדברים. ההגדרה ביסקסואלית משמשת להגדרת מי שנמשכת גם לגברים וגם לנשים. המשיכה לא חייבת להיות 50/50 בין גברים ונשים, היא יכולה להיות גם רק מדי פעם.
בנוגע לרצון בילדים - הוא לא קשור לנטיה המינית, אפשר לרצות ולהיות אם בכל נטיה מינית שהיא.
אין רע בלפנטז בפני עצמו, כל עוד את מרגישה שזה לא פוגע בתפקוד חייך ולא בא על חשבון מציאות (למשל אם הפנטזיות נעימות לך ותו לא - אין בעיה, אם את מרגישה שבגלל הפנטזיות אין לך מציאות רומנטית/מינית - את זה כדאי לשנות).
אם את מרגישה קושי במציאות הרומנטית/מינית - את מוזמנת לפרט. במידה ואין כזה ויש רק פנטזיות - כל עוד זה לא פוגע באיש, אין בכך רע.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר עליי?
עלומת שם02/05/2011אני עדיין שואלת את עצמי למה בכלל אני מפנטזת עליה.?..
ולגבי קשר כרגע עדיין אין לי אז איך אני יכולה לדעת אם זה יפגע בי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר עליי? - תגובה
טל קרויטורו02/05/2011אפשר לפנטז על אנשים אמיתים או מדומיינים, ואין כל חובה לממש במציאות. אם את מרגיש שקשר זה משהו שחסר לך הייתי מציעה להשקיע פחות אנרגיה בלמה את מפנטזת על מי שאת מפנטזת ויותר אנרגיה ב- כיצד תכירי א/נשים לרוחך למימוש במציאות. כלומר את הזמן הפנוי שיש לך להעביר לעיסוק בתכנון הכרות והכרות במציאות ופחות בפנטזיה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר עליי?
עלומת שם02/05/2011נשמע מעולה...
אך הדבר שנורא מפריע בקטע של הפנטוזים הוא שאני עובדת אם אותה אחת ורואה אותה כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר עליי? - תגובה
טל קרויטורו02/05/2011הי, זה שאת רואה אותה כל יום זה לא DEFECT, זה FACT, וכנראה יש קשר בין זה שאת רואה אותה כל יום לבין זה שהיא מושא נגיש לפנטזיות. זה שאת רואה אותה כל יום בהקשר הזה אפילו יכול להיות יתרון - היומיום מאפשר שפע הזדמנויות להבחנה בין פנטזיה למציאות לפעמים דווקא זה שרואים מישהו לעיתים רחוקות נותן יותר מרחב פנטזיות ו'השלמת פערים'. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר עליי?..
עלומת שם02/05/2011גם לא הוספתי שהקשר בנינו מאוד טוב אני נמצאת איתה המון בעבודה ויש לנו יחסים ממש ממש טובים.
דעתי בהקשר למה שאמרת שזה ממש ממש נכון כי עצם זה שאני רואה אותה כל יום לפעמיים עושה את ההפרדה כי עובדה שאני מפנטזת עליה בבית ולא בעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולם חושבים שאני לסבית.. ....מישל25/04/2011
שלום..
אני בת 19 היום.. יש לציין לפני הכל שהיתי במערכת יחסים של 3שנים.. עם גבר..
והיום אני בסוג של מערכת..שהיא ברובה מינית ..גם עם גבר...
בכל אופן...כשהייתי ילדה תמיד הייתי לובשת בגדי בנים הייתי אוהבת את הספורט ומה שבנים עושים...היום אני לא כזאת...אבל אני פשוט מעדיפה לצאת עם הבגדים הכי נוחים שלי ...אולסטאר וג'ינס...ולא כל הזמן לחפש בגדים סקסים כדי למשוך תשומת לב של בנים...כי ממש לא אכפת לי מאנשים שאני לא מכירה...
אני לא בן אדם הכי חברותי כי אנשים גם לא ממש מעניינים אותי..אני לא אוהבת מסיבות ולא אוהבת לצאת ולפלרטט עם בנים ולדבר עם סתם אנשים..אני בן אדם מאוד סגור..
עכשיו..אנשים כל הזמן שואלים אותי אם אני לסבית וזה מתחיל להטריד אותי ...
כשאני מקיימת יחסי מין עם גבר אני נהנת מאוד ...אני מרגישה משיכה...
ונשים ..אין ספק שהן יפות והכל אבל לא משהו שהייתי מתקרבת מבחינה מינית...
גם בצבא..שאנחנו במקלחת או משהו..לא מושך אותי בכלל....
מה דעתך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולם חושבים שאני לסבית.. .... - תגובה
טל קרויטורו26/04/2011שלום לך,
דעתי היא שבחברה שלנו מנסים פעמים רבות להכניס גברים ונשים ל'מיטות סדום' של 'איך אישה אמורה להתנהג' ו'איך גבר אמור להתנהג'. אחת הדרכים לעשות זאת זה לנסות ללעוג למי ש"חורג/ת" מהנורמות, ואחת הדרכים המצערות ללעוג כדי לגרום לבני אדם "להתיישר" עם הנורמות זה 'מה את לסבית?' ו'מה אתה הומו'.
כל קשר בין זה למציאות בה יש מגוון רחב של אופני התנהגות של בני אדם גברים ונשים, או כל קשר בין זה למציאות בה אין שום קשר הכרחי בין מה לובשים ואל מי נמשכים - איננו בנמצא.
לסבית היא מי שנמשכת לנשים, בין אם היא לובשת גרביונים ומיני ובין אם היא לובשת ג'ינס וג'קט עור. הטרוסקסואלית היא מי שנמשכת לגברים בין אם היא לובשת "בגדים סקסיים" ובין אם לא.
בקיצור - ככל הנראה מנסים למשטר אותך כי לדעתם את "לא מספיק נשית". איך לנהוג במצב כזה - יש שנענות/ים ומנסים להתיישר חזרה לנורמות, יש שמצפצפים/ות, יש מי שמצביעות על כך ופועלות לשינוי (למשל בקרב הפמיניזם ובקרב לימודי מגדר).
מעבר למה ששאלת ישירות - יש איזו נורה שנדלקה בגלל השילוב של 'סוג של מערכת', בן אדם מאד סגור, ואנשים ששואלים אותך גם כי הם לא יודעים על הפרטנר שלך - הנורה מכוונת לכיוון של - האם את כיום במערכת יחסים שעושה עימך חסד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלום אירוטיעינת20/04/2011
היה לי חלום שבו אני הולכת למעין מוזיאון עם מישהי ואחר כך אנחנו נמצאות בחדר עם מיטות ואני אוחזת לך בחזה ומרגישה מעין התרוממות, משהו שקשה להסביר שאני בספק אם הרגשתי אי פעם בסקס.
מעולם לא הייתי עם אישה, והיו לי כמה קשרים קבועים עם בנים.
לא הייתי רוצה להמיר את אורח חיי כרגע ואפילו הדמיון של להיות עם מישהי מוזר לי
אני תוהה אם כדאי לי לנסות כחוויה או שזה יכול רק לבלבל אותי
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלום אירוטי - תגובה
טל קרויטורו20/04/2011שלום עינת,
לא כל חלום ובמסגרת כך גם לא כל חלום אירוטי צריך להיות מפת דרכים לעתיד, רק אם מה שיש בו מוצא חן בעיננו...
אם את נמשכת לאישה או נשים סביבך ואת פנויה לקשר אין כל רע ביצירת קשר, אם אינך נמשכת לנשים סביבך - אין סיבה להעדיף את תכני החלום על פני המציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה אני מיואש כבר !אבי 1808/04/2011
היי אני נמצא כרגע עם בן זוג חודשיים ממש טרי ויש לי בעיה כי הוא מראה אהבה חום אבל רוב הפעמים הוא אנטי כזה הוא לא שם עליי יד הוא משו לא דע ממש ממש ממוזר
ואני לא רוצה להיות הומו אני בן 18 כל החיים לפניי אני רוצה בחורה שתיתן לי אור לחיים אני רוצה ילדים שיהיה לי !
אני נמשך לגברים יש דרך לעשות לזה סטופ?
אני נמשך גם אל בנות (אבל פחות)
איך אני מגביר את התחושה שלי לבנות?
אמא שלי חושדת בי שאני לא ישן בבית אני לא יודע מה להגיד לה!?
אין מצב אני מספר לה זה ישבור אותה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה אני מיואש כבר ! - תגובה
טל קרויטורו09/04/2011אבי היקר שלום,
נשמע שנושאים רבים מעסיקים אותך, אשתדל לגעת בהם בקצרה עד כמה שהבמה מאפשרת ולהציע מקומות נוספים שיוכלו לאפשר לך להמשיך לעסוק בהם יותר בהרחבה.
ראשית, לא ניתן 'לעשות סטופ' למשיכה לגברים, כן אפשר לעבור תהליך קבלה עצמי או עם איש/ת מקצוע שיעזור לראות שעבור מי שנמשך לגברים אין כל סתירה בין זה לבין 'כל החיים לפניי', 'אור בחיים', או ילדים. אפשר להמשך לגברים ולמצוא פרטנר אוהב שאיננו 'אנטי' או 'מוזר' או לא נעים לך בדרך אחרת.
בנוגע למשיכה לבנות - ביסקסואליות היא משיכה גם לבנים וגם לבנות. אין דרך 'להגביר את המשיכה לבנות', אבל מי שביסקסואל יכול להתאהב ולהמשך גם לגבר וגם לאישה.
בנוגע לאימך - לדעתי כדאי להגביר את הקבלה העצמית שלך לפני שאתה מספר לאמך, כי הורים שאינם מקבלים זה נובע מסטריאוטיפים ודעות קדומות, וכדי לשנות את דעתם תצטרך לסייע להם לקבל זאת. כל עוד אתה עצמך מאמין במידה זו או אחרת בסטריאוטיפים או דעות קדומות יהיה קשה לך לקבל את עצמך וגם לעזור להוריך לקבל אותך.
כדאי לך לשקול בחיוב להצטרף לאחת מהקבוצות של איג"י (ארגון הנוער הגאה) שפרושות ברחבי הארץ (הקבוצות ברחבי הארץ עד גיל 23 ובת"א עד גיל 32), שם תוכל לדבר ולהתייעץ עם צעירים נוספים במצבך.
בנוסף לתהל"ה - עמותת תמיכה להורים של לסביות, הומוסקסואלים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים יש שירות שנקרא 'הורה בקפה' בת"א שבו אפשר להיפגש עם אמא מתהל"ה שנותנת תמיכה ראשונית לצעירים שמעונינים לצאת בפני ההורים.
אם הקשר עם העמותות שציינתי לא יסייע דיו בהורדת החששות ובהעלאת הקבלה העצמית, כדאי לשקול בחיוב פנייה לאיש/ת מקצוע גיי פרינדלי כדי אכן להוריד את מפלס החרדה ולהעלות את הקבלה העצמית ויכולת ההתמודדות.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם צרכים מינייםמישהו08/04/2011
אני באמצע שנות העשרים שלי ונמצא בקשר עם חברתי מזה כמה שנים טובות. יש לנו זוגיות מצויינת, אוהבים אחד את השני, נמשכים אחד לשני וגם הסקס מצויין ומספק. טוב לנו ביחד בכל מישור.
בזמן השירות הצבאי וקצת לאחריו, עוד לפני שהכרתי את חברתי, הייתה לי תקופה מאוד "אינטנסיבית" של התנסויות הומוסקסואליות (בעלות אופי מיני בלבד ולא רגשי) עם חבר טוב, שהתחילה במפגש אקראי וסתמי של חברים שהתפתח להיסחפות לא מתוכננת. המפגש הזה והתקופה שבעקבותיו הוציאו ממני, "סטרייט גמור", צדדים שלא ידעתי שקיימים אצלי וגיליתי משיכה מינית מאוד חזקה לגברים. זרמתי עם העניין בליבראליות די מפתיעה, ואחרי תקופה מתבקשת של לבטים השלמתי עם הזהות המינית שלי כפי שהצלחתי להגדיר אותה לעצמי - אני דו-מיני מבחינה מינית, אבל נמשך רגשית רק לנשים. אני יודע, נשמע כמו הומו בהכחשה, אבל אני די שלם עם העניין הזה.
בכל אופן, עם הזמן הכרתי את חברתי ואנחנו מקיימים מערכת יחסים מונוגמית לחלוטין (וכך היא תישאר) ואת המורכבות של הזהות המינית שלי אני שומר לעצמי. חברתי לא תהיה מסוגלת לספוג את זה. זה פשוט לא במבנה האישיות שלה.
אם העניין היה מתמקד ב"שמירת סוד" בלבד אז מילא, אבל באופן תמידי אני כל הזמן במלחמה עם ה"יצר" שלי, עם הרצון במגע מיני הומוסקסואלי. התמודדות כזו שמעולם לא נגמרת, ונמתחת בין תקופות של ביצוע תדיר של אקטים של אוננות בעלי אופי הומוסקסואלי לבין תקופות של רצון עז לנסות ולהדחיק את הנטייה לחלוטין שמתבטא בדברים כמו מחיקת כל הפורנו ההומוסקסואלי מהמחשב והבטחה לעצמי שיותר לא אחשוב על זה ולא אגע בזה.
זה מרגיש לי כאילו לעולם לא אצליח להסתפק רק ביחסי מין הטרוסקסואליים (המהנים לכשעצמם). אולי גם המחשבה שלא הספקתי להתנסות ולחוות מספיק כפי שהייתי רוצה לפני שנכנסתי לקשר מונוגמי. הצורך, אגב, קיים לשניהם. לא מדובר ב"תחליף" נחות שלא מספק אותי, אלא בשני דברים שאני מרגיש שאני צריך משניהם ומהשני אין לי ואני מתמודד עם החסר.
כמובן שבאופן אידיאלי הייתי מוצא את עצמי במערכת יחסים עם מישהי שפתוחה מבחינה רעיונית לדו-מיניות (ואולי גם מעשית) אבל זה לא המצב וזו הפרטנרית שלי לחיים.
אז איך מתמודדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם צרכים מיניים - תגובה
איל זק08/04/2011שלום רב
אתה מתאר מצב בו אתה נמצא בקשר רומנטי אוהב ומספק הן רגשית והן מינית עם בת הזוג שלך, אותה אתה מגדיר כפרטנרית שלך לחיים ואת מערכת היחסים ביניכם כמונוגמית ו"כך היא תשאר". נראה כי את החלטתך כבר עשית, ואינך מתכוון לוותר על יחסים אלו לטובת אותו "יצר" שתובע ממך את פורקנו במגע הומוסקסואלי. מכאן שההתמודדות שלך היא פנימית ומול עצמך - בבחינת "לכבוש את היצר". למעשה, במה שונה התמודדות זו מהתמודדותו של כל גבר נשוי הרוצה מדי פעם לגוון את חיי המין שלו?
חלק מתהליך ההתבגרות הוא להבין ולהשלים עם כך שלא הכל מושלם בחיים ולא תמיד אנו עושים כל מה שאנו רוצים. התועלת היא בכך שתשמור על מערכת היחסים החשובה והמספקת שיש לך, ואת הפנטזיות ההומו-אירוטיות תוכל לממש באוננות שתאפשר לך לפרוק חלק מהלחץ מבלי לפגוע בזוגיות עם בת זוגתך.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מצב שאני הומו?רפי07/04/2011
שלום אני בן 15 ויש לי בן דוד בדיוק בגילי אני גר בעיר מסיומת והוא גר בעיר אחרת תמיד שאני נימצאה אצלו בחופשים אנחנו ישנים ביחד ובשעה מאוחרת מעבירים לערוץ אגו וכאלה במיספר פעמים שעברות היה קצת שונה האינו מאוד עיפים והלכנו לישון במיתה האמת שסמנו לב ששנינו חרמנים הוא הציא לי שאני יביא לו ביד ואז גם הוא לי הסכמתי והיה כיף ואחרי זה גם ירד לי האם יש מצב שאנחנו הומים או שאני סתם אהבנו את התחושה של מגה כזה יש לציין שיחסים שלנו לא נארסו וגם שאנחנו לא ילדים שלא הולך להם עם בנות אבל לא מגעים ללמצב של מיניות איתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
רפי07/04/2011נגיד שזה בסדר אז כדי לנו להמשיך בזה? כאילו שנמשיך רק במין אוראלי כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מצב שאני הומו? - תגובה
איל זק08/04/2011רפי שלום
מגע אינטימי ו"משחקים" בין בנים בגיל ההתבגרות זה דבר שכיח שאינו יוצא דופן. זה חלק מהתהליך בו המתבגר בוחן את עצמו, את תחושותיו ותגובותיו במצבים השונים ולומד מהן העדפותיו. בעיקר כאשר כפי שאתה מתאר עדיין לא הגעתם למצב אינטימי עם בנות.
השאלה העיקרית היא למי אתה נמשך יותר, לבנים או לבנות? גברים הנמשכים יותר לבנות הם הטרוסקסואלים בעוד אנשים שנמשכים יותר לבני מינם הם הומוסקסואלים. התחושה הפנימית והמשיכה המינית היא זו שקובעת.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיתי
רפי09/04/2011זה לא שבחיים לא היה לנו מגע אינתימי עם בנות נגעתי בבנות והיתנשקתי איתם בעבר ואפילו הרבה אבל לא מצב של מין ומין אוראלי ואני לא נימשך ביכלל לבנים רק לבנות ואפילו מעונן מידי פעם רק היה מוזר לי שהקטע הזה עם בן היה נעים לי ואפילו כיף מאד בקשר עינין של לבחון את עצמי אני בטוח ב100 אחוז שאני לא הומו .
שאני חושב אל זה שאני נגעי לו בזין לא היה לי כזה נורה אבל שאני חושב אל זה שמצצתי לו אני מקבל בחילה .
חייב לציין שלי היה נעים שהוא נגע לי ומצץ לי וזה לא עושה לי בעיה שאני חושב אל זה וההפך אני אפילו בצפיה לפעם הבאה.
מה דעתך בקשר למה שכתבתי לך הפעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אילן10/04/2011אני מצוטט בצאטים באנטרנט
ובמצלמות אינטימיות
אומרו לי בנים שגבר ידע למצוץ טוב יותר מי בת
לכן אתה נהנה
אני ישים את עצמי כסטרייט
ומישהו יאונן לי וימצוץ לי
אני יהנאה מי זה
על תהיה במצב לא נעים ובתך סטיגמות
נעים לך תמשך מה שטוב לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי כן ואולי לא
מישהו שאכפת ל17/05/2011הקביעה אם אתה הומו או הטרוסקסואל היא על פי המשיכה שלך.
אם אתה נמשך לבנים אז אתה הומו
ואם אתה נמשך לבנות אז אתה הטרוסקסואל (שזה אומר לא הומו)
תסתכל ברחוב ובין החבריםמה מעניין אותך יותר גברים שעוברים ברחוב או נשים, על מי אתה מסתכל ומי מעניין אותך, ומושך אותך...רק ככה תדע מבפנים אם אתה הומו.
ואם כן אז דע לך שזה בסדר גמור להיות הומו. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מוזר לי..עדן05/04/2011
לכתוב כאן, וגם לא ממש תכננתי להתייעץ בעניין אבל נתקלתי באתר שלכם ממש במקרה אז החלטתי לשאול..
יש לי חברה טובה שהכרתי לפני כמה שנים.. החברות שלנו לא רגילה. היא קצת יותר גדולה ממני ואני רואה הבדל רב בין החברות איתה לבין חברויות עם בנות אחרות.
מה שמלחיץ אותי הוא שאני מרגישה כלפיה אהבה. כלומר, לא אהבה רגילה שיש בין חברות אלא ממש תלות.. אם היא לא עונה לי אני ישר נכנסת למצב רוח רע וכו'..
כמעט כל הזמן אני חושבת עליה.
אני מפחדת שאולי יש לי איזה בעיה. אני בטוחה שזאת בעיה קלה אבל חאלס, בא לי כבר להתפטר מזה..
אלה רגשות שאני אמורה לשמור לחבר שלי/לבעלי..
מה עושים???? :(
איך יוצאים מזה בלי להעליב ולפגוע בה ובעצמי??
פתוחה להצעות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת מוזר לי.. - תגובה
טל קרויטורו06/04/2011שלום לך,
מהודעתך לא ברורה מה הדינמיקה בינך לבין חברתך - האם זיקה בין חברות נפש, האם תלות, האם משיכה.
בנוסף לפעמים המעט שתיארת מעיד לא על הקשר כמו על תחומי חיים אחרים- הרי כשלא עונים, גם כשמדובר באדם אהוב מאד, אפשר להשאיר הודעה וללכת לעסוק בדברים אחרים עד שיחזרו אלינו. אם זה לא מה שקורה - לפעמים זה מעיד על חוסר יכולת להעסקה עצמית או שאנחנו מרגישים ששאר הדברים בחיינו עגומים במידה כזו או אחרת וכך אנחנו נצמדים למה שנתפס אצלנו כמקור אור.
כמובן שלאפשרויות שונות יש דרכי סיוע שונות, כך שמה עושים תלוי במה בעצם הסיטואציה.
אגב, גם עבור פרטנר/ית אחר/ת לא מומלץ שזה יהיה היחס - מצב רוח רע אם לא זמינ/ה לרגע , כך שכדאי להסתייע במצב ענינים זה גם אם היה מופנה לחבר/ה או לבעל/אישה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד עלי להגיבולדמיר03/04/2011
אני כבן 13 ,כשהייתי בן 11 הלכתי לים במטרה לדוג דגים .אל היה שם אדם כשבאתי עמדתי מאחוריו והסתכלתי איך הוא דג.לאחר זמן הוא פנה אלי ושאל אם אני רוצה לדוג ועניתי לו כן.וכך מצאתי עצמי בזרועותיו חבוק כשהוא נותן לי להרגיש את החכה בידיים...ומבצע בי מעשים מגונים (ההודעה צונזרה בשל תכנים לא ראויים. א.ז.)
מאז אותו יום הייתי איתו לפחות עוד כ-10 פעמים כיום הוא רוצה שאגיע אליו הבייתה.
מצד אחד אני רוצה בו ומנגד אני מפחד שמה שהוא לא בסדר אצלי .אני מצפה לפגישה איתו אולם אני מפחד ממה שעשוי ליהיות .
מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד עלי להגיב - תגובה
איל זק04/04/2011ולדימיר שלום
גיל ההסכמה לקיום יחסי מין הוא 16 ולא מתחת לזה. מה שאתה מתאר אם אכן קרה זו עבירה מינית חמורה של מבוגר כלפי קטין. אנו ממליצים לך לנתק כל מגע עם אותו אדם ולדווח בדחיפות להוריך או ליועצת / מחנכת בביה"ס לגבי כל מה שקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחת בצבאחיים29/03/2011
שלום,
אני קצין בכיר נשוי 20 שנים עברתי מערכות יחסים עם נשים רבות ומעולם לא נמשכתי לגברים.
בשבוע שעבר הייתי בשטח בתרגיל סיימתי את עבודתי בשעה מאוחרת ונכנסתי להתקלח.
במקלחת היה קצין צעיר קטן וצנום עברתי לידו והרגשתי גירוי מיני קל.
לא הבנתי מה קורה לי אבל נכנסתי להתקלח.
הקצין שאל אם יש לי שמפו כי שלו נגמר עניתי שכן ובמקום להעביר לו אותו נכנסתי עם השמפו אליו לתא.
יש לציין שהתא קטן שנינו עירומים ונוצר מגע שהיה נעים לי.
הגעתי לזיקפה תוך שניות בחיים לא הרגשתי תענוג כזה. תוך שניות גמרתי. (ההודעה צונזרה א.ז) נבהלתי נכנסתי מייד לתא שלי סיימתי להתקלח והלכתי לישון. כמובן שלא הצלחתי לישון.
חזרנו לבסיס אני לא מדבר עם הקצין חש מבוכה נוראית.
היום בגילי אני מבולבל מינית האם אני הומו????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחת בצבא - תגובה
איל זק29/03/2011חיים שלום רב
מארוע כזה או אחר לא הופכים להיות "הומו". כל אדם ירגיש גירוי מיני כאשר הוא נמצא בסיטואציה אינטימית כפי שתיארת. ההבדל בין התנהגות מינית לזהות מינית הומוסקסואלית הוא בתחושת המשיכה המתמדת כלפי גברים. תחושה שלפי דבריך אין לך.
לכן גם אין טעם להלחץ מזה יותר מדי. אתה יכול לראות בזה כאירוע נעים וחד פעמי ולשכוח מכך או כפתח לדרך לא מוכרת שברצונך להוסיף ולבחון. בכל מקרה, אם משיכתך המינית העיקרית אינה כלפי גברים, אינך הומו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקלחת
חיים29/03/2011תודה עזרת לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוף למה צינזרתם..
דורון31/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני24/03/2011
שלום,
אני בת 28. במשך כל חיי נמשכתי למין הנשי, אך מעולם לא התנסיתי עם נשים.
אני בקשר עכשיו עם מישהי ואני רוצה להתנסות איתה מבחינה מינית, השאלה היא האם יש איזשהם טיפים/ עצות מבחינת מין בטוח/ זהיר?
סליחה על הבורות פשוט אני מכירה רק את אמצעי המניעה שקשורים ביחסים בין גברים לנשים (כמו קונדומים למשל).
ממה צריך להיזהר ואיך צריך לקיים מין בטוח? (מבחינת מחלות וכאלה)
אשמח לעזרתכם
תודה
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
טל קרויטורו25/03/2011שלום לך,
ברכות על המודעות, פעמים רבות נשים חושבות שיש 'פטור' כי אין סכנת הריון אך עדין ישנן מספר מחלות מין שיכולות לעבור גם בין נשים.
אני מציעה לפנות בנושא זה של סכנות אפשריות והתמודדויות רלוונטיות לפורום מחלות מין באתר שמתמחה בדרכי הדבקה ודרכי הגנה.
http://www.beok.co.il/Forums/פורום_מחלות_מין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)