מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הומופוביהחסויה24/03/2011
היי אני בת 17 ושנה שעברה רק התחלתי את התיכון לאומניות בו אני לומדת.
אין לנו ערסים או כל מיני סנובים עוקצנים בכיתה,אז
הרוב חופשי להראות מי שהוא.
טוב אז שנה שעברה כשרק למדתי להכיר את הילדים בכיתה,ילדה אחת הודתה שהיא
לסבית,קיצר היא תמיד הייתה מדברת על זה.
אני אמרתי לה שאני לא מאמינה לה,וזה נכון בהתחלה-חשבתי שהיא אומרת בצחוק.
טוב שנה שעברה לבסוף החלתי להבין שהיא אכן כן,לא היתה לי בעיה עם זה
אני התייחסתי אליה כאל בנאדם נורמאלי.
אני שמתי לב שמשהוא מוזר קרה לאחת החברות האחרות שלי בכיתה,היא בתחילת שנה שעברה רק דיברה שבא לה להז***ן,פתעום אחרי כמה זמן שהיא הסתובבה
עם הלסבית,הלסבית ממש אהבה "לגעת לגעת" בה,טוב היא הכוסית של הכיתה אז אני לא מופתעת,קיצר הילדה הזו נהנית מאד-היא אפילו פתעום החליטה שהיא ביסקסואלית.
אבל קיצר שנה שעברה לא התייחסתי לזה הרבה
אך השנה משהוא מוזר עובר עלי,יש לי כאבים כבר כמה זמן האונה השמאלית של המוח שלי ובזמן האחרון אני מתנהגת מוזר,חטפתי פוביה מהלסבית הזו,פתעום אני לוקחת את זה קשה,אני רק מנסה להתרחק ממנה-אני פוחדת שיקרה לי משקרה לאחת החברות לי ועוד חברתה הטובה כנראה גם נסחפת למיניות זו.
אני לא יודעת מה קורה לי,יש לי פשוט סיוטים ממנה,אבל אני לא פוגעת בה בכלל כמובן.
אבל יש לי פחד,סיוטים מרק לחשוב עליה,אני פשוט רוצה לברוח ומרגישה לא בנוח לידה.מה קורה לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומופוביה - תגובה
טל קרויטורו24/03/2011שלום לך,
קודם כל אם יש לך כאבים חוזרים בצד שמאל של הראש - כדאי לגשת גם לבירור רפואי לפני שמניחים שזה אך ורק מסיבות נפשיות.
מצב של סיוטים ורצון להמנעות אכן יכול להיות פוביה, אבל המונח לא מסביר בפני עצמו ממה זה נגרם או מה מסייע. אם את שמה לב שיש לך סיוטים והמנעויות באופן שמפריע לך שלא חולפים מעצמם (לפעמים הפתרון הוא לא להמנע אלא להחשף כמה שיותר למה שמפחיד אותנו כדי שהמערכת שמאותת לנו על סכנה תראה שבעצם לא מדובר בסכנה מוחשית) ניתן לשקול בחיוב לפנות לטיפול ממוקד. כמו כן חרדות יכולות להיות מוגברות באמצעות חומרים ביוכימיים (ניקוטין, קפאין, אלכוהול) ומצבים הורמונלים (לקיחת גלולות למשל) כך שכדאי גם במקביל לצמצם ולהמנע מכל מה שעשוי להגביר זאת.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה שנייה
חסויה24/03/2011קודם כל אני לא לוקחת שום גלולות קבועות,לא סמים או אלכוהול.
אך באמת כאבים באונה שמאלית יכולים להיות תוצעה של בעיות נפשיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה שנייה - תגובה
טל קרויטורו25/03/2011כאבי ראש יכולים להיגרם כתוצאה מסטרס, אבל זו לא הסיבה היחידה, לכן כדאי לפנות לבירור רפואי לפני שמחליטים שזו תוצאה של סטרס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בן 12 וחצי ומפחד שאני הומוחסוי21/03/2011
אבל אני לא רוצה להגיד זה מביך אותי ומבייש אותי ובת דודה שלי איכשהו מנסה לעזור אז אי אפשר לעשות מה שהוא אחר חוץ מאשר מבוגרים או שאולי אני יכול להיתיעץ עם מבוגר אחר שאני סומך עליו אולי גם זה אפשרי?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בן 12 וחצי ומפחד שאני הומו - תגובה
טל קרויטורו22/03/2011הי, מבחינת הסיוע שלו אתה זקוק- בשביל הגנה ובשביל טיפול יש צורך במבוגרים. זה אפשרי להתייעץ עם מבוגר אחר שאתה סומך עליו אם הוא אכן יכול ומוכן לקשר אותך לסיוע לו אתה זקוק. על מי חשבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנוימי21/03/2011
יש לי ידיד משפחה בן 53 שאני חושדת שהוא הומו הוא כל הזמן,מדבר על זה שהוא עםנשים וטוב לו עם עם נשים ואני חושדת שהוא מסתיר את הזהות שלו דרך זה,מעבר לזה יש לו חבר טוב אוד מאז ילדותו שהוא רוב הזמן מבלה עימו ואף ישן אצלו במיטתו והוא כל הזמן צוחק על זה שהחבר שלו מתחיל איתו בכל מיני נגיעות וצחוק תמיד על יחיסים מיינים בין שני גברים אני רוצה לדעת הם זה אכין סימן להומוסקסואליות,יש לו גם תכונות נשיות כגון הליכה קצת מוזרה והוא כל הזמן בקרבת נשים כיאלו הוא מחפש את זהותו המינית ולא מוצא אותה האם ש אפשרות לדעת בודאות שאיכן הומו? כי בסך הכל אני רוצה שהו יצא מארון בגאווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
איל זק21/03/2011שלום לך
ייתכן מאוד שאת צודקת בתחושותיך, אולם את התשובה האמיתית יודע רק הידיד שלך. יתכן גם שהסיפורים שלו על החבר הטוב שלו ששולח לו ידיים נועדו בכדי לבחון את תגובותיכם. אולם בכל מצב, ההחלטה האם ומתי לצאת מהארון היא בידיו בלבד. תהליך היציאה מהארון הינו ארוך ואינו קל ובמיוחד לגבר כבן 50. לפיכך גם אינני ממליץ להפנות אליו שאלות ישירות בנושא שכן ייתכן ואינו בשל לענות על כך עדיין.
השאלה האמיתית העולה כאן היא לא מהי זהותו המינית אלא מדוע זה כה חשוב לך לדעת? נראה לי שחשוב יותר לקבל את האדם כפי שהוא מאשר לתייג אותו בהתאם לזהותו המינית. אני מאמין שכל רצונך הוא לעזור לו, אך יש לתת לו לעשות זאת בקצב שלו ובהתאם לתחושותיו ולנכונותו. יחד עם זאת אני בהחלט ממליץ כי תיצרי אווירה פתוחה וליברלית בנושאים אלה כך שירגיש שבאופן כללי יש פתיחות וקבלה מצידך לכך ואם הוא אכן כזה וירגיש מספיק נוח הוא ימצא בעצמו את הזמן הנכון להעלות זאת.
מקוה שעזרתי. אשמח לשמוע את דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנוימי
אנוימי24/03/2011אני חושבת שאתה צודק את האמת אני כל זמן נותן תחושה שאין לי בעיה עם זה את האמת אני בעד שכל אחד יחייה את חייו לפי דעותיו ונטיותיו המניות אי אפשר לחיות בצל כל החיים ואני מעבירה לו את התחושה הזאת לפחות כך אני מנסה,ויש לי עוד שאלה יכול להיות שהוא ברח כל הזמן מנטיותיו מכיון הוא מרבה להיות עם נשים הייה נשוי ועכשיו הוא גרוש זאת שהיא דרך לברוח מהמציאות? אני לא לוחצת עליו פשוט מאוד חשוב לי להעביר את המסר בצורה נכונה מבלי לפגוע אני אדם הכי ליברלי שיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנוימי - תגובה
איל זק24/03/2011שלום רב
אנשים שגדלו וחונכו בחברה שאינה ליבראלית ופתוחה דיה גדלים עם תחושות אשמה וקושי רב לקבל את נטייתם המינית השונה. חלקם מנסים להתמודד עם זהותם ע"י ניסיון להתכחש לה באמצעות קשרים עם המין השני, ובכך גם לחזק את הדימוי החברתי שלהם כ"נורמלים" וסטרייטים. יחד עם זאת, אין זה נכון לנסות ולנתח את אישיותו של חברך ואינני יודע אם זהו אכן המצב לגביו.
כפי שאמרתי, חשוב ליצור אווריה כללית תומכת ומקבלת מבלי ליצור איזה לחץ או תחושת חקירה ופולשנות. צריך לכבד את רצונו של כל אחד לחיות את חייו ע"פ דרכו שלו ובקצב שמתאים לו.
אם יש שאלות נוספות את מוזמנת לשאול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בן 12 וחצי ומפחד שאני הומוחסוי21/03/2011
שלום רב ותודה רבה על ההעצה וכבר אמרתי אתזה לבת דודתי הבת 13 בגלל שאני מאוד קרוב אליה והיא כמו אחות תאומה שלי אני תמיד מיתיעץ איתה על כל דבר שאני עושה או כל דבר שהיא עושה והיא אמרה לי לשכוח מזה ואני לא מצליח ואני מפחד להגיד להורי או למישהו אחר ורק לבת דודתי ואני חושב שנכנסתי לטראומה מזה ואני לא יודע מה לעשות בבקשה תעזרו לי?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בן 12 וחצי ומפחד שאני הומו - תגובה
טל קרויטורו21/03/2011חסוי יקר, בת דודתך איננה מבוגרת מספיק כדי לסייע לך בכל היקף הסיוע שקיים. אתה צריך אדם מבוגר כדי שיוכל לחבר אותך לגורמים שכן יכולים לסייע לך להתמודד עם ניצול מיני שלא מרצונך. החדשות הטובות הן שיש טיפולים יעילים מאד לטראומה כיום. האם תוכל לבקש מבת דודתך לספר זאת עבורך לאדם מבוגר? אולי לאמא שלה? האם תסכים להתקשר ל1203 ולדבר איתם כך שיוכלו לתמוך בך? מחכה לשמוע ממך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בן 12 וחצי ומפחד שאני הומוחסוי20/03/2011
לפני שנתיים היה לי חבר לא חבר כמו של הומואים סתם חבר והוא היה יותר גדול ממני בשנתיים שלוש ופעם אחת הוא איכשהו הצליח לדרדר אותי לעשות איתו ואז עשינו והוא עשה איתי פעמיים שלוש ואני לא מבין איך הידרדרתי לזה ולפני חודש אפילו פחות היה לי עוד חבר רגיל והוא בן 16 והוא גם איכשהו הצליח לדרדר אותי לעשות איתו והוא שם רוק על האיבר מין שלו ואז הוא התחיל להכניס לי ועשינו איזה 10 15 דקות אני לא יודע למה עשיתי איתם את הדברים האלה אני רוצה להיגמל והוא עדיין מבקש ממני לעשות איתו עוד ואני מנסה להיגמל ואני לא מצליח מה עושים בבקשה מתחנן תעזרו לי תודה?! ואני הומו לכל החיים או לא או עם אפשר להיפתר מזה?
טל קרויטורו21/03/2011חסוי יקר,
הומו זה גבר שאוהב ונמשך לגברים. אבל מה שאתה מתאר לא נשמע כמו אהבה ומשיכה ורצון אלא חברים מבוגרים ממך שלוחצים עליך לקיים מין גם כשאינך מתלהב מזה. זה חמור במיוחד לאור גילך הצעיר שפוגע ביכולת שלך לשמור על הגבולות שלך. לא במקרה נקבע גיל 16 לגיל ההסכמה ליחסי מין.
שאלת מה עושים - מה שאתה צריך לעשות זה לפנות למבוגרים שיעזרו לך להפסיק את המעשים המיניים שנעשים בך ללא רצון מצידך, ויעזרו לך להתמודד עם מה שכבר עברת. אני מצרפת רשימה של מבוגרים אפשריים:
א. הורים. הסיפור כאן הוא לא שאתה 'הומו' אלא שבנים מבוגרים ממך מנצלים את גילך הצעיר שנלווה לחוסר יכולת לשמור על עצמך.
ב. אחות/דודה.
ג. מורה או יועצת בית הספר
ד. אמא של חבר בן גילך
ה. לפנות לקו סיוע לגברים שעברו תקיפה מינית (בשל גילך הצעיר וחוסר היכולת לשמור על עצמנו בגילאים האלו כל מעשה מיני גם לו היית מסכים ורוצה בכך מאד הוא תקיפה, לא כל שכן כשאינך רוצה ולוחצים עליך). פשוט לחיג ארבע ספרות - 1203 מכל טלפון
מה דעתך? מחכה לשמוע ממך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3אנבן 1
דני29/08/2012אני נמשך לגברים ולא לבנות ואני בן12 וחצי ואני מתביש שידעו עלראים תעזרי לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3אנבן 1
דני29/08/2012אני נמשך לגברים ולא לבנות ואני בן12 וחצי ואני מתביש שידעו עלןק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
Miki25/02/2013אני מבין אותך גם אני ככה אני אשמח לדבר איתך על זה כתוב תפייסבוק שלך : )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לפעם קודמת שכתבתי פה...אסף10/03/2011
אחרי שכבר סיפרתי לאחיות שלי שאני הומו לפני חצי שנה בערך החלטתי לספר גם לאימא שלי אחרי שהתייעצתי פה ובמקומות נוספים מה לעשות.
כמובן שרציתי לעשות את זה הרבה זמן אבל לא היה לי אומץ,
אז פשוט החלטתי לסיים עם זה.
כתבתי לאמא ואבא שלי מכתב לפני הרבה זמן שתיארתי בו כל מה שעבר עליי מאז שגילית שאני הומו ועד שכתבתי את המכתב,
אז החלטתי להשתמש במכתב.
השארתי אותו לאמא שלי על השולחן בבוקר לפני שבועיים עם הספר אמא יש לי משהו לספר לך והלכתי לבי''ס.
אחרי כמה זמן קיבלתי הודעה מאחותי שהכל עבר בסדר,שאמא שלי אמרה את חושבת שלא ידעתי? רק חיכיתי שהוא יבוא לספר לי,
ואז אמא שלי שלחה לי הודעה - תמיד ידעתי ואני אוהבת אותך!!!
ממש שמחתי כמובן (:
שחזרתי הביתה אמא שלי חיבקה אותי ואמרה לי אף פעם אל תתבייש במי שאתה והתחילה לבכות
ואז היא אמרה שהכל בסדר ושהיא אוהבת אותי ושזה לא מפריע לה ושהיא גאה בי =]
אני פשוט מאושר...לא יכולתי לבקש תגובה יותר טובה...
עכשיו נשאר לספר לאבא מתי שאני אחליט וזהו סיימתי עם המשפחה הקרובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לפעם קודמת שכתבתי פה... - תגובה
איל זק10/03/2011אסף היקר
איזה כיף לקרוא את הודעתך, עשית גם אותנו מאושרים (-:
כולי תיקווה שהדברים שכתבת כאן יעזרו לפונים נוספים לראות כי פעמים רבות החששות והפחדים שלנו באשר לקבלת זהותנו המינית ע"י המשפחה והקרובים, הם מוגזמים ואינם תמיד מציאותיים. בסופו של דבר ובזכות הפתיחות הרבה לנושא כיום, לשמחתנו החששות הללו ברובם מתבדים.
תודה רבה על ששיתפת אותנו, ותמסור ד"ש לאימא הנפלאה שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהמם !!
מישהו שאכפת ל17/05/2011שכל הילדים יהיו חכמים כמוך וכל ההורים יהיו מוצלחים כמו אמא שלך..:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבריםאלירז10/03/2011
שלום לכם- שאלתי היא כזאת אני בן 19 ויש לי בעיה שאני חולם גם על גברים זאת אומרת בעיקרון נשים עושות לי את זה ונעמד לי מנשים ומאונן על נשים ואפי' מגברים אני יש כאלה שנגעל אבל ישנם גברים שאני רואה ואני אומר אחח בא לי ללקק אותו בכל הגוף וכל מיני כאלה. ואז כן יכול להתחיל לעמוד לי, והיו גברים שהייתי אתם אבל לדוגמא נגעלתי למצוץ את הזין אבל אהבתי כשקבלתי בתחת זה היה כיף וגם כשאני נתתי בתחת נהנתי, אז שאלתי היא מה זה אומר עלי וגם חלמתי שאני אוהב גבר אבל אהבה רצינית זאת היתה בחלום בקיצור איפה זה מעמיד אותי האם אני גם הומו מה קורה פה אני מבולבל.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גברים - תגובה
איל זק10/03/2011שלום אלירז
טווח המשיכה המינית נמצא על רצף שבין משיכה מינית שהיא רק למין אחד לבין משיכה מינית לשני המינים גם יחד. כך, אנשים מסויימים מרגישים שהם נמשכים רק לנשים או רק לגברים, ואילו אחרים מרגישים כי הם נמשכים לשני המינים. מבחינה זו, ההומוסקסואליות מוגדרת כמשיכה מינית הנוטה בעיקר לבני אותו המין. מהתיאור שלך עולה כי אתה נמשך גם לנשים וגם לגברים. זו תופעה לגיטימית שמשותפת לאנשים רבים ואין בזה שום בעיה.
הצעתי לך היא לא להיטרד כעת מהגדרות כאלה או אחרות כי הן חסרות תועלת. בגילך הצעיר אתה פשוט יכול להמשיך להיתנסות בקשרים וביחסים אינטימיים ורומנטיים עם מי שיתאים לך (נשים או גברים). במהלך הדרך ועוד כמה שנים אתה תרגיש מה מתאים לך יותר או שפשוט תמצא את האדם הנכון שאיתו תרצה להמשיך ביחד, בזוגיות. הרבה יותר חשוב שיהיה לך טוב עם אותו האדם מאשר מהו מגדרו (המין שלו).
מקווה שעזרתי. אשמח לשמוע את דעתך או אם יש שאלות נוספות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..מור07/03/2011
כבר כמה שנים שיש לי נטיות לבנות,מאז עוד שהייתי ממש ילדה..
והבעיה המרכזית שלי שאני פשוט לא מצליחה למצוא בחורות שגילי שהם גם לסביות או ביסקסואל..
וזה ממש מעצבן.
יש לכם אולי איזה רעיון איפה אני כן אוכל למצוא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.. - תגובה
טל קרויטורו07/03/2011שלום מור, לא ציינת את גילך, אם תצייני יהיה קל יותר להציע לך מקומות לפגוש את בנות גילך :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש גיי תומך - תשובה לערןאיל זק06/03/2011
שלום ערן
אנחנו מודים לך על פנייתך ומבינים כי מצבך אינו קל. יחד עם זאת השארת פרטים אישיים מזהים בפורום כללי באינטרנט הינה דבר שעלול לסכן אותך וחשוב להימנע מכך, במיוחד לאור מצבך הרגיש. מסיבה זו נאלצנו למחוק את הודעתך ואת הצילום.
אנו ממליצים כי תפנה לשירותי בריאות הנפש במקום בו אתה מטופל ותבקש כי יאתרו עבורך חונך שיוכל ללוות אותך בהתאם לצרכים שלך (במסגרת סל השיקום המגיע לך). בצורה זו יתאימו לך אדם אחראי ואמין ולא תיחשף לאנשים זרים היכולים לנצל את מצבך הרגיש והמיוחד.
בנוסף, חשוב כי תעדכן את המטפלים שלך בשירותי בריאות הנפש לגבי פנייתך כאן ומטרתה.
אנו מאחלים לך הצלחה.
איל וטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחור גיי מתל אביב מחפש חונך בתשלום
ערן מתל אביב07/03/2011לפני מספר ימים פירסמתי מודעה בפורום שברצוני למצוא חונך בתשלום .
אני בחור גיי בן 34 מתל אביב , אני אינני ילד קטן ומודע לכל הסכנות שבחשיפתי ואני מעוניין בכך , שירותי בריאות הנפש לא עוזרים לי במידה המספקת ואני מחפש מישהו פרטי שאוכל לפנות אליו .
אני מבקש שתפרסמו את בקשתי עם או בלי התמונה , לא יקרה שום דבר , אנשים לא " יאכלו " אותי ובכלל לא כל האנשים כאלה מפלצות ואני יודע היטב את מי לסנן וממי להיזהר אם בכלל .
בכל מקרה אני צריך חונך פרטי שישמש לי כתובת , אולי בכל זאת אמצא את מה שאני מחפש .
להיות סגור ולא לחשוף את עצמי זה רעיון נחמד , אך הוא לא מוביל אותי לשום מקום ומשאיר אותי בדיוק באותו מצב .
אודה לכם אם תאשרו לי במייל את פנייתי , אני גם יכול לפרסם בפייסבוק או לפנות פרטנית לבחורים גאים בפייסבוק ולבקש את עזרתם , האפקט הוא אותו אפקט , פשוט בפורום שלנו זה יותר מסודר ומגיע לקהל רחב יותר
בתודה ערן מתל אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?דעתכם?יאיר03/03/2011
ואוו, יש לי הרבה מה לכתוב והתלבטתי אם לספר את זה בכלל.
אקצר למרות שזה בטח יפגע באיכות התשובה אבל בכל זאת לכיוון כללי וייעוץ ראשוני,
אני בחור צעיר, לומד מקצועות טיפוליים מסוימים במכללה, בארון, ברקע בעיות של השלמה עם הנטייה המינית וסוגיות רבות הקשורות ונלוות לכך, השאלה שלי לעצמי והנושא ,בין היתר, שמעסיק אותי הוא איך אוכל לטפל באחרים, לא משנה באילו שיטות, כשאני עצמי במקום בעייתי אם ננסח את זה ככה? הקונפליקט, ההסתרה, וכו'..?
תודה מראש. (יש אפשרות למחוק את ההודעה לאחר הדיון?) שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות?דעתכם? - תגובה
איל זק04/03/2011שלום יאיר
ראשית, תודה שפנית אלינו. עצם היכולת להוציא החוצה חלק מהחוויות שאתה מתקשה להכיל ואף לבקש ייעוץ והכוונה, מהווה צעד משמעותי בדרך להתמודדות טובה יותר.
אני מבין שהינך בשנות העשרים לחייך וכפי שאמרת לומד מקצוע טיפולי. השאלה שאתה מעלה היא שאלה מצויינת ורבת חשיבות באשר למקומו של המטפל במסגרת הטיפולית. בהקשר זה ישנה גם חשיבות באיזה סוג טיפול מדובר (נפשי או גופני), אך אני אתייחס בתשובתי בעיקר לטיפול הנפשי (ותשובה זו, קל וחומר שתתאים גם לטיפול גופני).
תחושתך כי חוסר ההשלמה שלך עם נטייתך המינית עלול להעלות בך חרדות ועכבות ולפגום ביכולותיך המקצועיות לגלות אמפתיה, להכיל, לפרש ולהזדהות עם מטופליך, משרתת אותך היטב. תנאי ראשון להיותו של אדם מטפל טוב הוא היכולת להתבונן באומץ ברגשותיו ולנסות להבינם.
מחקרים שנעשו בנושא הטיפול הלהטב"י מצביעים על כך שאין חובה כי המטפל יהיה שייך בעצמו לקהילת הלהט"ב אך חשוב ביותר כי יגלה פתיחות וקבלה לנושא, ללא כל עמדה ביקורתית או שיפוטית, ורצוי גם שיכיר את תת תרבותה של הקהילה ("גיי פרינדלי").
תשובתי אליך מתמצת בהמלצה אחת המקבלת משנה תוקף מכלל ההיבטים שבפנייתך: תמצא לך מטפל גיי פרנדלי ותתחיל לעבוד. הרווח שלך בעבודה זו (ובהנחה כי תמצא לך מטפל מתאים) יהיה כפול. ראשית, הטיפול יעזור לך להתמודד עם העכבות והחרדות, לקבל עצמך ולהשלים עם נטייתך ובכך יאפשר לך לשנות את איכות חייך. שנית, תחווה בעצמך את מקומו של המטופל, תזכה לעבד חוויות עמוקות בהווייתך, ותוכל להרגיש ולהתרשם ממקור ראשון מה זה להיות מטופל. רשמים אלה הם יקרים מפז עבור כל אחד המתיימר להיות מטפל טוב (בתוכניות לימוד רבות של תואר שני בפסיכולוגיה מחוייבים הסטודנטים להיכנס בעצמם למסגרת טיפולית). השפעה כפולה זו של הטיפול תאפשר לך להיות מטפל מצוין, כזה אשר עבר בעצמו דרך של שינוי וצמיחה אישית, בעל יכולת להזדהות עם חרדותיהם וחששותיהם של הפונים אליו לעזרה, והמכיר גם את השפעתו ויתרונותיו של הטיפול הנכון.
אני מקווה שעזרתי לך בתשובתי. אשמח אם תחווה דעתך וכמובן אם יש לך שאלות נוספות.
לגבי בקשתך האחרונה, אין בפנייתך פרטים מזהים אודותיך ובעיניי היא בעלת חשיבות גם לגולשים נוספים שיכולים להפיק ממנה תועלת. אז מה דעתך, אולי זה יהיה הצעד הראשון בדרך להשלמה עצמית ולעזרה לזולת?
בהצלחה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי ושאלות נוספות
ב04/03/2011להפתעתי, כתבת כי חוסר ההשלמה שלי עם נטייתי משרתת אותי היטב אבל אני מבין את מקומו של המשפט וצריך לקחת אותו למובן החיובי ולהמשיך הלאה, מעבר לכך מאוד שמחתי והתעודדתי לשמוע על הרווח והתועלת שאולי ארוויח בעבודה מול מטפל.
בהחלט ארצה שזה יהיה הצעד הראשון בדרך להשלמה עצמית ואם הדיון הזה יעזור גם לזולת על אחת כמה וכמה.
אבל, תוכל לתת כמה המלצות או הנחיות איך למצוא מטפל כזה שיתאים לי? בהתחשב בצרכים שלי? מה לחפש מה לשאול ? וכו.. ואחר כך גם באופן טכני היכן לחפש מטפל כזה?טכניקת טיפול או שיטה מסוימת שנראית לך מתאימה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי ושאלות נוספות - תגובה
איל זק05/03/2011שוב שלום
בתשובתי כתבתי כי תחושתך ועצם יכולתך לנתח ולהבין אותה, היא זו שמשרתת אותך היטב, כיוון שהתבוננות פנימית היא כלי חשוב עבור מטפל פסיכולוגי. נכון הוא שבנוסף, ולאחר שתצליח להתמודד עם חששותיך ולקבל עצמך כמו שאתה, כמטפל, יקל עליך שלב זה להזדהות ולהבין מה עובר על המטופל שלך ומה הם החרדות והפחדים שלו ומאיין הם נובעים.
באשר לאפשרויות הטיפול עבורך, אנו יודעים כיום כי בטיפול פסיכותרפי (טיפול פסיכולוגי ע"י שיחות) הרי שכל עוד מדובר במטפל מוסמך בתחום (כפסיכולוג קליני או עובד סוציאלי קליני) אזי אין חשיבות רבה לגישה שבמסגרתה הוא עובד. רובם של המטפלים משלבים היבטים כאלה או אחרים מכמה גישות ואין זה רלוונטי במיוחד. מה שכן רלוונטי ויכול לשמש לך כהכוונה כללית בבחירת המטפל/ת הוא היותו "גיי פרנדלי" (כפי שהסברתי בתשובתי הקודמת), ויותר מכל - תחושתך לאחר שניים או שלושה טיפולים באשר למידת ה"כימיה" שביניכם. במידה ותחוש שיש הבנה בין שניכם, נוצר קשר טוב ואתה מצפה לפגישותיכם אזי זהו סימן טוב להצלחתו של הטיפול. במידה ולא - אל תהסס לחפש לך מטפל/ת אחר.
מבחינה טכנית, האינטרנט יעזור לך למצוא מטפלים "גיי פרנדלי" ואף כאלה המתמחים בנושא הזהות המינית.
מקווה שעזרתי, אתה מוזמן לספר לי מה דעתך או לשאול שוב.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יאיר05/03/2011אני אתחיל לחפש.
יש לך עצה מה לומר לגבי סיבת הפנייה או נושא\מטרת הטיפול\ייעוץ למקרה שלא אדע מראש שאותו מטפל הוא גיי פרנדלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
איל זק05/03/2011כפי שהצעתי, בחר מראש מטפל המגדיר עצמו כ"גיי פרנדלי" (והמתמחה בטיפול בנושאי זהות מינית). את המידע הזה תמצא בנקל באתרים שונים של מטפלים באינטרנט.
לגבי סיבת הפניה - תמיד להגיד את האמת, בדיוק כמו שעשית זאת כאן. אין לך שום סיבה לחשוש מלהיחשף בפני המטפל, הוא נמצא שם בשבילך.
שיהיה בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יאיר05/03/2011שוב , תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותירין28/02/2011
אני לא יודע אם אני הומו והדרך היחידה לגלות זאת זה להיות עם גבר לשם הניסיון. הבעיה היא שאם אגלה שאני לא הומו יש מצב שתהיה לי טראומה מהאירוע הזה. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות - תגובה
איל זק28/02/2011ירין שלום
הדרך היחידה לדעת אם יש לך נטיות הומוסקסואליות היא להבין מה אתה מרגיש. נטיה חד מינית נאמדת בתחושות וברגשות המשיכה של אדם לבני מינו ולאו דווקא בהתנהגות כזו או אחרת (שיכולות להיות לה סיבות רבות).
לכן, לפני התנסות כזו או אחרת נראה לי שיש כמה שאלות שכדאי שתענה עליהן: מדוע אתה חושב שאתה הומו? בן כמה אתה? האם אתה נמשך לגברים / לנשים / לשניהם? האם התנסית עם בנות ומה הרגשתך לגבי זה? ואם אתה אכן נמשך לגברים אז מדוע אתה חושש מטראומה בעקבות ההתנסות?
אחרי שתענה נוכל להתקדם ולנסות להבין יחד את מצבך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה ייעוץ דחוףשרונה18/02/2011
שלום,
אני גרושה + בן 9, סטרייטית בת 30 פלוס. לפני חודשיים התחלתי קשר אהבה לסבי, יש לציין לראשונה בחיי. הבן שלי נחשף לבת זוגתי, היא מגיעה לביתנו, אך כמובן שאין שום התקרבות לידו. כמה פעמים יצא לבני לשמוע שיחות טלפון ביננו. בשיחות האלו נאמרו כל מיני התבטאויות חיבה שלדעתי יכלו לבלבל אותו. חשוב לי לציין שלבני אין אב, אנחנו לא בקשר והוא לא מכיר אותו כלל.
רציתי לקבל ייעוץ איך אני אמורה להתנהג איתו בסוג כזה של מערכת יחסים כדי למעט נזקים שיכולים להיות בעתיד.
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה ייעוץ דחוף - תגובה
טל קרויטורו20/02/2011שלום שרונה, בהודעתך עוברים מסרים שגויים ממך אלייך, וזה יכול להוביל למסרים שגויים ממך אל בנך.
מדוע כמובן שלא תהיה שום התקרבות ליד הבן?
מדוע שהתבטאויות חיבה יבלבלו אותו?
מדוע מערכת יחסים כזו אמורה לגרום נזקים לבן?
כשאת מעבירה מסר ממך אל עצמך וכתוצאה מכך ממך אליו - שמדובר במשהו מביש, אסור, שיש להסתיר - הדינמיקה הזו עשויה ליצור נזקים.
אם תעבירי מסר ממך אל עצמך - שזכותה של אישה להיות בקשרי אהבה ומע' יחסים עם מי אשר תחפוץ נפשה, והעיקר בקשר הוא לא המגדר של בני האדם אלא שהקשר הוא אוהב ומכבד, יהיה לך קל יותר להעביר את המסר הזה הלאה - למה שלבנך יהיו נזקים מלראות את אמו בקשר גלוי אוהב ומכבד?
אם את מוצאת קושי לאחוז ולהאמין במסרים כאלו ובאיזה מקום עדין מרגישה בושה ואשמה על כך שהקשר שלך עם אישה - זה המקום ממנו כדאי להתחיל - ולשקול בחיוב לפנות לטיפול או ייעוץ גיי פרינדלי שיאפשר לך לקבל את עצמך יותר. כשתוכלי לקבל את עצמך יותר יתאפשר לך בקלות רבה יותר לסייע לבנך לקבל את הסיטואציה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שרונה20/02/2011אני סטרייטית בת 38 שכל החיים הייתה עם גברים ורק בחודשיים האחרונים התפתח הקשר הזה. אני לא מתביישת בו אבל אני לא בשלב של לכתוב את זה על המצח שלי ולספר לכולם. זה עדיין טרי מדי. רק תהיתי איך אני אמורה להתנהל עם הבן שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
טל קרויטורו20/02/2011הי שרונה, אם את חושבת שזה קשר שצריך להסתיר זה המסר שיעבור לבן. בין אם המסר הוא 'אמא שלי מסתירה ממני דברים' 'משהו בי לא בסדר אני לא מבין מה הולך בבית' או 'לאמא שלי יש קשר מביש' - דברים טובים לא יוצאים מכך. ההמלצה שלי היא לעשות בקשר הזה מה שהיית עושה בקשרים קודמים - אם לדעתך חודשיים זה טרי מכדי לפגוש את הבן - לנהוג כך גם כאן, אם לדעתך זה מספיק כדי לפגוש את הבן - לנהוג כך גם כאן וכך הלאה.
בגדול אין איזה נזק אינהרנטי מכך שאמא יוצאת עם אישה, כן יש נזק מכך שמרגישים שאמא עושה משהו מביש, או שאמא מתנהגת מוזר וזה בגלל שמשהו בי לא בסדר (בגילאים צעירים שכיח ביותר היחוס העצמי). אם לא תתנהגי מוזר, לא תסתירי ממנו דברים באופן שבו הוא יכול לראות שאת מסתירה ממנו דברים, ותעבירי את המסר שאין משהו מביש בהתנהגותך - אין סיבה שיגרם נזק. ההצעה שלי היא לא לעשות 'חצי עבודה' שיכולה להעביר מסרים שליליים של בושה והסתרה. כלומר או שלדעתך הקשר טרי מדי מכדי שהם יכירו ואז תמדרי את בנך מחשיפה אליו (מה שהוא רואה, שומע וכו') עד שיתייצב או שאת רוצה לשתף את בת הזוג בחייכם ואז לעשות את זה באופן בריא שמעביר מסר מנרמל (כולנו בני אדם, העיקר שנהיה בקשר אוהב ואכפתי).
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטייה מינית בילדיםאבא14/02/2011
שלום,
בני בן תשע מתנהג לפעמים בצורה עדינה משהו בדיבור שלו נראה לי עדין וגם בהתנהגות עצמה.הוא גם ילד רגיש. מצד שני הוא מתנהג כמו שבנים צריכים להתנהג, כלומר, כדורגל, חוג קראטה, משחקים וצעצועים של בנים וכו'. השבוע הוא סיפר לאישתי שהוא אוהב זמר צעיר מסויים ששר שירי ילדים והוא מעריץ אותו והוא גם אוהב אותו כי הוא יפה, וכי יש לו פנים יפות. השאלה שלי היא האם הוא מבין בגילו מה שהוא אומר (את המשמעות), והאם זה מראה על התפתחות בכיוון מסויים בנוגע להעדפות המיניות שלו בעתיד, אם אני מוסיף לזה את העדינות והרגישות שבו?
בנוסף, לפני זמן לא רב הוא סיפר לי שלעגו לו בכיתה וכינו אותו הומו. הוא לא בדיוק ידע מה זה אבל הבנתי ממנו, שכך הוא הבין, שהומו זה "אחד שנצמד לבנים", ובתגובה הוא טיפה התחיל להתרחק מקבוצת הבנים. בסה"כ הוא מאוד מקובל בכיתה , ודווקה אלה שלעגו לו הם חבריו הטובים. לכן אני לא נלחצתי מהמקרה ולמען האמת, גם הילד לא נלחץ או התרגש. איך וכיצד לנהוג? מה לעשות ולהסביר לילד? האם כול הסימנים הללו מצביעים על משהו או חשד מסוים? האם בגיל כזה גם אמורים להתאהב בבנות? או בבנים...
אודה לתשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטייה מינית בילדים - תגובה
איל זק14/02/2011שלום רב
גיל תשע הוא גיל צעיר מדי בשביל להבין מהי נטייתו המינית של בנך. זהו הגיל שבו מתחיל תהליך ההתבגרות ויעברו עוד לפחות מספר שנים עד שהוא עצמו ייגבש את זהותו ונטייתו המינית. התנהגות עדינה ורגישות אינן בהכרח קשורות לנושא. גם הערצה לזמרים ואלילי נוער מאוד מקובלת בגילאים אלו, ובאשר להתייחסות לפניו היפות של הזמר... אני לא בטוח שיש כאן בכלל משמעות ומה זה אומר. הטלוויזיה מלאה בתוכניות המקדשות יפים ויפות וייתכן שזהו חלק משיח חברתי אצלו בכיתה.
מה שיותר חשוב לדעתי הוא ההתייחסות שלכם (ההורים) לאפשרות הזו. ברור לי לחלוטין שאתה דואג לבנך אך אני חש משאלתך חרדה מסויימת לאפשרות שהוא יפתח נטייה חד מינית. במידה וכך אכן יקרה, חשוב שתדעו שני דברים מהותיים: האחד, שזהו טבעו וכך גם יש לקבלו (ע"פ כל הפרמטרים המדעיים כיום הנטייה המינית מולדת ואינה ניתנת לבחירה או שינוי). ודבר שני, שדווקא מפאת שונותו (ולשמחתנו כיום זה כבר הרבה פחות מורגש) בכדי להתפתח כאדם בריא ומאושר בחייו הוא יצטרך את התמיכה והאהבה המתמדת שלכם. ככל שבבית תהייה אווירה פתוחה, לא-שיפוטית, ליבראלית ומקבלת יותר, כן ייטב לילד (בלי קשר איזו זהות מינית תהייה לו).
עניתי לך קצת באריכות, אשמח לשמוע את דעתך וכמובן אם יש שאלות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..אנונימי12/02/2011
האם משהו בתול יכול להיות חולה במחלות מין בכלל ובאיידס בפרט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.. - תגובה
איל זק13/02/2011שלום רב
ישנן מספר מחלות מין המועברות בעיקר (אך לא רק) בזמן קיום יחסי מין. אני מציע שלקבלת תשובה מפורטת ומדוייקת יותר, תפנה לפורום "מחלות מין". מידע נוסף לגביי איידס בפרט ומחלות מין בכלל אתה יכול לקבל גם מאתר "הוועד למלחמה באיידס". כעקרון ההדבקה באיידס נעשית במעבר בין דם לדם או נוזל הזרע לדם. באשר לשאלתך, יש להבהיר מה בדיוק כוונתך במונח "בתול". אולם כעקרון, סיכוי ההדבקה באיידס עבור מי שלא קיים יחסי מין ואינו מזריק סמים, שואף לאפס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף פעם לא אוננתידן12/02/2011
אני בחור בן 21, יצאתי מהארון לא מזמן והיו לי מספר קטן של התנסויות עם גברים. אף פעם לא עד כדי חדירה, יותר חשוב מזה אף פעם לא הצלחתי לגמור בכזו סיטואציה.
אני חושב שהבעיה היא שאף פעם לא התנסתי בעצמי בגמירה, רק לאחר חלום, בזמן שינה.
אף פעם לא ממש ניסיתי לאונן וזה גם לא ממש משך אותי, אבל אני מבין עכשיו שזו בעיה ממשית ושזה מונע ממני להתקדם עם נושא המיניות ולהרגיש הומו שלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף פעם לא אוננתי - תגובה
איל זק12/02/2011דן שלום
לבטים בזהות המינית וחששות מקבלת הזהות המינית השונה (הלא נורמטיבית) בהחלט יכולים למנוע מחשבות בעלות אופי מיני וכתוצאה מכך גם הימנעות מכל פעילות אוטואירוטית (אוננות). תחושות של הומופוביה מופנמת (החשש מלהיות הומו בעקבות לחצי החברה) אכן מעכבים ומקשים על התפתחות הזהות ההומוסקסואלית, כפי שעולה גם מדבריך.
האם אתה יכול לפרט יותר מדוע נמנעת עד כה מלאונן ולגמור? מה התחושות שלך בנוגע לזה? האם תוכל לפרט קצת יותר מהו הרקע שלך (חילוני/ דתי)? ומהי הרגשתך לגבי זהותך המינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
דן18/02/2011אני בטוח שהיותי הומו לא סייעה בגיבוש הזהות המינית שלי ויכול מאוד להיות שזה גרם להדחקה מסויימת או דיכוי שמנעו ממני להגיע לגירוי מיני אפילו עם עצמי, להכיר את הגוף שלי.
גדלתי במשפחה חילונית, בן יחיד. בתיכון חוויתי פנטזיות מיניות כמעט על כל סגל המורים הגברי אצלנו, ועל חלק גדול מבני השכבה שלי.. זה פשוט אף פעם לא הגיע לאוננות, לא ממש חשתי צורך לנסות משהו מעבר לפנטזיות (אני לא בטוח שבפנטזיות הייתי מגיע לכדי חדירה, אולי היה בזה משהו יותר אירוטי). עד הצבא לא הרגשתי שזה אפשרי בכלל לנסות ולממש את הפנטזיות, רק בצבא התחלתי להרגיש מסוקרן יותר והרגשתי שדברים נפתחים בפניי. כיום אני לקראת שחרור, אני מחוץ לארון, ההורים יודעים ומקבלים באהבה וכך גם החברים. לא אמורה להיות לי בעיה בנושא, מעבר לזה אני מרגיש מיוחד בהיותי הומו, זה אפילו כיף.. אז למה זה כל כך קשה ומסובך?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה - תגובה
איל זק19/02/2011דן שלום
תיארת מצב שבו מעולם לא חשת צורך לאונן ולגמור אף על פי שהיו לך פנטזיות מיניות. האם לא חשת מעולם רצון להגיע לפורקן מיני? מה מנע ממך לנסות ולענג את עצמך? מה מונע ממך לעשות זאת כיום? מדוע אתה חווה את זה כ"קשה ומסובך"?
העובדה שחווית שפיכה תוך כדי חלום (קרי לילה) מעידה על תפקוד מיני גופני תקין. גם עצם העובדה כי אתה נמשך מינית ויש לך פנטזיות מיניות מצביעה על בריאות נפשית. השאלה שנותרת היא מדוע אתה מתקשה לממש זאת בפועל.
נראה כי מדובר בחסמים ועכבות פסיכולוגיים. ייתכן ובשל גילך הצעיר וחוסר ניסיונך בתחום המיני אתה מרגיש לחוץ ומאויים בסיטואציה כזו. אם כן, זוהי תחושה טבעית שתחלוף ככל שתתנסה יותר ביחסים אינטימיים. יתכן גם שהימנעותך עד כה נובעת מדימוי גוף נמוך ותחושת חוסר נוחות איתו, או מחשבות שליליות וחרדות הקשורות לאוננות ושפיכה (במידה ואלה הן הסיבות, אשמח אם תתייחס לכך).
מכל מקום, המלצתי אליך היא שתיתן לעצמך את הזמן ואת היכולת להכיר את גופך ולהנות ממנו, ועם הזמן גם תתנסה יותר ביחסים אינטימיים ונראה לי שהבעיה תבוא על פתרונה בעצמה. במידה ולא, אני ממליץ כי תפנה בהמשך לסקסולוג (גיי פרנדלי).
אשמח לשמוע את דעתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)