מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מסננים הודעות???צחי14/12/2009
,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהתאם למדיניות האתר
אהרון רזון14/12/2009נמחקות הודעות הכוללות דיבה, דברי פרסומת, שיווק מוצרים וקידום מכירות, הפניה לאתרים אחרים, שימוש בשפה לא ראויה או פוגענית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסך הכל רציתי לדעת את האמת
צחי14/12/2009רק שאלתי מהי האמת לגבי שמן קנולה בעיקבות כתבה שפורסמה אני לא מבין למה זה צונזר??
לפי מה שפורסם זה נשמע ממש לא טוב ומצד שני מאוד ממליצים עליו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא זכורה לי ההודעה
אהרון רזון14/12/2009האינטרנט מלא במידע בכל נושא שרק עולה על הדעת. צריך רק לדעת איזה מידע הוא מהימן ואיזה אינו כזה. אין שום בעיה (שהוכחה מחקרית) עם שמן קנולה.
זו אחת האגדות שזכתה לפירסום בישראל לאחר כתבה של שרי אנסקי במעריב.
על פניה, הכתבה מהווה תרגום של מכתב שרשרת שהופרך כבר ב-2005.
אפשר להתווכח על הכשרון של הגברת בבישול, אבל מדענית היא לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם מחיטה מלאהערן14/12/2009
שאני אוכל 3 פרוסות לחם חיטה מלאה זה 10 גרם חלבון ו40 גרם פחמימה. כאשר אני עושה מהם צנימים כמה גרם חלבון וכמה גרם פחמימות זה?כלומר,כאשר אני הופך את הלחם לטוסט הגרמים של הפחמימות והחלבונים יורדים לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שינוי
אהרון רזון14/12/2009כמויות החלבון והפחמימות נשארות כפי שהיו לפני אידוי המים, כמו כן הערך הקלורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הדיטטה שלי בסדרמירב14/12/2009
בוקר טוב
שמי מירב
בבוקר אני אוכלת דגני צריוס ללא סוכר כוס שתיה מפלסיק
בשעה 10.00 אני כוכלת 2 פרכיות ען כף גבינה 5% ++תפוח קטן
ארוחת צוהרים השעה 14.00 מרק ירקות+כוס אורז+ בשר
ארוחת ביניים נס קפה עם 2 עוגיות פתי בר
בערב 4 פרוסות של לחם קל עם טונה עגבניה +מלפפון
לפני השינה מנדרינה +תפוח קטן מעדן דנונה 1.5%
4 סוכרייות על מקל עם סוכר.
אני גם עושה פעמים בשבוע התעמלות גובהי 1.76 ומשקלי 75
האם זה בסדר ולגבי הסוכריות מה איתן אני יש לי בעיה שאני צריכה לנשנש משהוא ליד הטלויזיה
אם יש לך פתרון טוב אשמח לקבל אותו
תודה מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מירב
ליטל סמואל-לוי14/12/2009לא ציינת בת כמה את.
בעקרון התפריט הוא בסדר. חסרה כוס חלב (האם את לוקחת עם הקורנפלקס בבוקר?) וקצת גיוון בירקות ובפירות. את יכולה להוסיף גם ביצה מידי פעם.
לגבי הסוכריות - וודאי שכדאי להחליף את הקלוריות הריקות (כ-200 קק"ל שהן מסוכר נטו!) במשהו יותר מזין. את יכולה להחליף אותן ב פרי הדר /תותים, 2-3 כוסות פופקורן שמכינים בבית בסיר עם מעט שמן, כוס מנצ'וס- פולי סויה בתרמיל שאפשר "לנשנש" (נקרא גם אדממה), חטיף דגנים, 2 שלגונים דיאטטים או 2 עוגיות גרנולה. מקווה שתמצאי משהו מהרשימה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 צמחיתניר לוי13/12/2009
אני מעוניין לרכוש אומגה 3 צמחית של המרווה המרושתת. תופעות הלוואי של אומגה 3 מן החי גורמות לי חוסר נוחות.
האם מומלץ לרכוש מוצר זה?
האם השפעתו זהה לאומגה 3 מן החי?
האם ידוע לכם על השפעות הלוואי של המרווה המרושתת?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ניר
ליטל סמואל-לוי14/12/2009לצערי אין לי ניסיון עם המוצר שהזכרת. יתכן שהרכב חומצות השומן שם קצת שונה בגלל שמדובר על מקור צמחי. לחומצות השומן השונות יש יתרונות בתחומים שונים, כך שזה תלוי לאיזו מטרה אתה לוקח את המוצר (למשל להריון - חשובות חומצות שומן מסוג אחד ולבריאות הלב- מסוג אחר..). אפשר להתייעץ בבית המרקחת בדרך כלל.
לגבי תופעות הלוואי - לא ציינת מהן. אם הן שיהוקים, מה שבדרך כלל עוזר זה לשמור את הכדורים במקפיא ולקחת אותם בערב אחרי האוכל - לא עם שתייה חמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתןדה רבה על התשובה בקשר לבדיקת התפר
מירב14/12/2009תודה לך על בדיקתך על התפריט שלי אני בת 42 גובהי 176 ושוקלת 42 כבר שקלתי 70 היות ועשיתי כל יום הליכות בקיץ אז עכשיו אני בעיצוב וחיטוב פעמיים בשבוע ולוקחת את בני לגן באופנים הלוך וחזור . אך כידי לרדת ל70 קילו חזרה אני ישוב ללכת ברגל ברגע שלא ירד גשם ואני עושה גם פילטיס בבית דרך הדרכה מדיסק בדי וי די כ2 דקות. אחרי הלידה הייתי 85 ואחרי שנתיים ירדתי ל70 קילו ואני מעונינת שוב לחזור לזה .
אז כו אנני שותה 2כוסות נס קפה עם חלב בבוקר ואחד אחרי צוהרים.
ממה שהצאת לי קניתי היום את הפופקורן.
אני סובלת מעצירות ואני שמה שני שזיפים יבשים בכוס מים רותחים ולפני השינה אני אוכת את השיזיים ושותה את המים וזה יוזר לי האם זה בסדר לגבע השזיפים?
תודה מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף לגבי אומגה שלוש
רון15/12/2009המחקרים אשר נעשים על אומגה שלוש נעשים על מקור מהחי, ולא צמחי...לתשומת לבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3
אהרון רזון15/12/2009היתרונות הבריאותיים של אומגה 3 מן החי (EPA, DHA) בולטים יותר. למעשה הצמחי
(ALA) הופך בגוף לEPA ו DHA אבל יעילות התהליך אינה ברורה ושונה מאדם לאדם. עדיף לקבל את המרכיב ממזון טבעי מן החי. הצמחי הוא ברירת המחדל עבור הצמחוניים וכאמור יעילותו
פחותה ולא ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליפת התפוז הסינינעמה13/12/2009
שלום, חג שמח
אני נמצאת בדיאטה מתמדת של 1200 קלוריות כמה שנה ורק רציתי לדעת
כמה קלוריות יש רק בקליפה של התפוז הסיני אחד, והאם הוא בריא
אני שואלת שאלה זו מכיון שאכלתי בערך 50 קליפות מ50 תפוזים סינים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נעמה
ד''ר רוני חרמון14/12/2009כל דבר קיצוני לא טוב 50 קליפות לאכול בפעם אחת יכול להיות גם מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שענית לי ..
נעמה14/12/2009מהם הסכנות ? ובכמה קלוריות מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגה בדיאטה?חסויה13/12/2009
אני נמצאת בדיאטה- שמירה כלומר משתדלת להקפיד על דיאטה רק שלפעמים אני אוכלת מעט יותר מהתפריט אבל דברים בריאים: דגנים מלאים,לחם קל או מלא,מעדני דיאט.
משתדלת לעשות 2-3 הליכות+2-3 עיצוב
ביום שבת אכלתי 2 חתיכות עוגה ביתית ובערב שתיתי בבית קפה חלב רתוח עם מעט שוקולד בפנים.אני ריאלית וברור לי שכל אחד זקוק לשוקולד מדי פעם וגם אני. אז הסכמתי לעצמי להתפנק ביום שבת. זה בסדר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסויה
ד''ר רוני חרמון14/12/2009דיאטה אפקטיבית נמדדת בכמות הקלוריות ואין לה קשר לאוכל בריא או לא בריא. בתיכנון מקצועי של דיאטה לוקחים את הערך הקלורי של כל המוצרים המרכיבים את הדיאטה בהתיחס לצרכים הגופניים . כך שהשאלה שלך מראה על חוסר הבנה בעיניין ולכן רצוי לקבל יעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחמניה עגולה מחיטה מלאהמאי13/12/2009
רציתי לדעת כמה ק'ל שווה לחמניה עגולה מחיטה מלאה.כזאת שניתן למצוא במגה בעיר.
הגרעינים מעל כמובן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
מאי13/12/2009בלי הגרעינים מעל***
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחמניה עגולה
ליטל סמואל-לוי14/12/2009אם את מתכוונת ללחמנית "קשר" עגולה סטנדרטית - 200 קק"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתייה מתוקהריטה13/12/2009
אני בת 39 גובה 160 משקלי 68 התחלתי דיאטה עם שילוב ספורט לפני שבוע הבעיה שלי שאני אוהבת לשתות משקה מתוקה בזמן ארוחת צהריים מה יותר טוב לשתות קולה זירו או סירופ דיאט ענבים של פריגת וכמה אפשר לשתות ומתי אפשר לשתות בזמן הארוחה או בסיומה וזה כולל המים אני תמיד שותה כוס מים לפני הארוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .....
ריטה13/12/2009שוב אני מה המשקל התקין בשבילי כמה אני צריכה להוריד ממשקלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיף להמנע
אהרון רזון14/12/2009זה לא מוסיף בריאות (בלשון המעטה) וגם לא תורם להרזיה. משטר הרזיה מתחילים עם מעבר לתזונה נכונה ואימוץ הרגלי אכילה (ושתיה) בריאים כאורח חיים. מומלץ לשתות רק מים. אם את לא מסוגלת לעמוד ב"גזרה" הזאת, לפחות צמצמי עד כמה שאפשר. לא חשוב מועד השתיה.
משקל מומלץ: 50-58 ק"ג, תלוי במבנה גופך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת צריכת קלוריות למישקל ולגילרוני12/12/2009
רציתי לדעת כמה קלוריות אני צריך ליצרוך ביום כדי לרזות
אני שוקל 84 והגובה 1.77 ואני בן 18
וכמה שעות ספורט צריך לעשות בשבוע כדי להגיע לתוצאות מרשימות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי חזי
ד''ר רוני חרמון14/12/2009אתה צריך לצרוך קצת פחות קלוריות מהתוצאה שתקבל מהנוסחה הבאה: משקל כפול 21.6 . על כל שעת ספורט תוסיף עוד 200-300 קלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שתייהמורן12/12/2009
שלום,
אני בחורה שעובדת שעות ארוכות וכבר שנים אני מנסה להרגיל את עצמי לשתייה מסודרת אבל בשורה התחתונה זה לא קורה. אני שוכחת לקום ולשתות ולא אחת קורה שיש לי כאבי ראש בסוף היום.
יש איזושהיא דרך טובה/ מקורית לפתרון הבעיה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתייה
ד``ר נסטור ליפובצקי13/12/2009שלום,
תשתי 2 כוסות מים לפני כל ארוחה. זכרי שאת לא מתחילה לאכול עד שלא סיימת את 2 כוסות המים. כך לא תשכחי ובמקרה הרע, הספקת לשתות 6 כוסות ליום.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יסמין
ד''ר רוני חרמון14/12/2009חשוב לשתות לא חשוב מתי אבל רצוי לעבור 12 כוסות ביום. לא חשוב איזה נוזלים הכול טוב אבל כמובן צריך לחשב את הקלוריות זירו ללא קלוריות מיץ ענבים צריך לבדוק אפשר גם תרכיז דיאט וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הרזיה במקום מסויםנתן11/12/2009
לשאול כמה שאלות אני בגובה 176 בן 21 ואני שוקל 72 קילו ואני במבנה גוף טוב אין לי שום כרס לא שמן לא כלום יש לי רק שתי מקומות שהם ממש מציקים לי הצדדיות שלי הם טיפה ממש טיפה עגולות או שרק אני שם לב לזה וטיפה בחזה ממש קצת וכולם אומרים לי שאין לי כלום איך אני מרזה את המקומות האלה? הפעילות הגופנית שלי היא בקצב מאד טוב אני הולך כל יום 4 ק"מ אני רוכב על סוסים גולש והכל ואני לא שם לב שזה יורד מה לעשות? (הבטן שטוחה לחלוטין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר לכוון את ההרזיה.
אהרון רזון11/12/2009פעילות אנאירובית (כוח) אפקטיבית לא תוריד שומן במקומות המבוקשים, אבל תחזק את השרירים
ותמצק את האיזור. רק הרזיה כללית תרזה גם את המקומות הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקר ותפריטג11/12/2009
1.האם זה בסדר (מבחינה דיאטטית ולשם ירידה במשקל) אם אוכל לארוחת בוקר פעמיים בשבוע דייסת סולת, פעמיים בשבוע דייסת שיבולת שועל(שתיהן עם שליש-חצי כוס חלב 1%) ושלוש פעמים בשבוע חצי פרוסת לחם משיפון מלא או סוג אחר של לחם שחור עם סלט מלפפון+עגבנייה?
בנוסף הייתי רוצה לדעת האם שתי כפות סולת/שיבולת שועל זה מספיק/מעט מדי/יותר מדי?
וכמה קלוריות מכילות שתי כפות מדייסות אלה לאחר הבישול?
2.והייתי רוצה לדעת האם זה בסדר שאני אוכלת פעמיים בשבוע ביצה, פעם בשבוע דג (סלמון) ופעם בשבוע בשר עוף או כבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
אהרון רזון11/12/20091. בסדר, אבל תמיד עם ירקות. אפשר פרוסת לחם שלמה. לא לחם שחור אלא מלא (זה לא אותו דבר, שחור הוא מקמח לבן עם תוספת צבע). גם הסולת צריכה להיות מלאה.
שתי כפות גדושות לפני בישול (ככה מודדים) = 70-80 קק"ל. אפשר שלוש כפות, תלוי בהיקף והרכב
התפריט היומי.
2. ביצה אפשר גם 4 בשבוע, ואם הכולסטרול תקין, גם אחת כל יום. הייתי מוסיף סלמון או דג איכותי אחר (לא משומר) לפחות פעם נוספת. גם פעם בקר טרי איכותי רזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיהרוני11/12/2009
שלום אני בן 18 ובגובה 1.77 ולאחרונה רזיתי ב חודשיים 4 וחצי קילו ולא רואים את זה עליי ביכלל
איך זה יכול ליהיות?
אני אוכל תפריט של 1400 קלוריות ועושה ריצות והרבה פעילויות גופניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגובה שלך, 4.5 ק"ג לא תמיד רואים
אהרון רזון11/12/2009אם תמשיך לרזות, תראה ותרגיש בין היתר גם בבגדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת יויומתוסכלת11/12/2009
אני נמצאת בסיטואציה מאוד קשה לאחרונה..
אני בת 17 וכבר שנתיים מתעסקת באוכל ומשקל וזה כבר הפך להיות חלק ממני.
לפני שנה בערך שקלתי 60 קילו והייתי יחסית מלאה לגובה שלי
החלטתי לרדת במשקל אבל עשיתי את זה בדרך של הקאות וצום והרעבות, אכילת מזות דיאטטי והמון פעילות גופנית.
ירדתי בערך 10 קילו ירדו לי כול השדיים (והם היו גדולים)
ונראית כמו שלד. אחרי שהבנתי שזה לא מושך עליתי קצת
ואחרי שחזרתי לאכול קצת .. התחלתי לאכול הרבה ולהזניח את הפעילות הגופנית, ראיתי את ההפרעות אכילה כמחלה ולא רציתי לחזור לזה..
וככה לאט לאט חזרתי למשקל שלי.
אחרי שהבחנתי בזה שוב עשיתי ירידה משמעותית
ושוב איפשהו החשיבה שלי לגבי אוכל השתבשה וחזרתי לאכול..
ואחרי מספר עליות וירידות כאלה (בערך 2-3) נוצרו לי קרעים בעור וסימני מתיחה ונכנסתי לדיכאונות
והחלטתי הפעם לעשות את זה בדרך הנכונה בלי שטויות והתחלתי לאכול נכון ובכמות הנכונה ולעשות ספורט..
הקטע שלאחרונה שוב עליתי למרות הספורט והאכילה הנכונה..
קשה לי לחזור לקווי החשיבה שהיו לי לפני שבועיים ואני שוב מתחילה להיכנס להתקפי אכילה..
אני כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי , שוב עליתי וגדלו לי הציצים
ואני מפחדת לרדת ולהתפנצ'ר עוד פעם..
אני לא יודעת כבר מה לאכול מה לעשות ולמה בכלל שווה לחיות עם כל החיים שלי מתבזבזים על המחשבות על המשקל וההתעסקות הזאת??!
בבקשה זקוקה לעזרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את זקוקה לטיפול מומחה הפרעות אכילה
אהרון רזון11/12/2009פני גם לפורום "הפרעות אכילה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועלצחי10/12/2009
האם שיבולת שועל עדיפה על דגני בוקר מלאים - בשיבולת שועל יש יותר שומנים מאשר בדגני הבוקר (לפחות אלו שאני מדבר עלייהם)
שאלה נוספת האם קורנפלקס - מתירס נחשב גם לדגן מלא? (לא ידוע לי על משהו כמו תירס מלא...)
נ.ב.
האם הקוואקר הרגיל - זה השיבולת שועל באמת???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבולת שועל ועוד
אהרון רזון10/12/20091. שיבולת שועל עדיפה על כל סוג של דגני בוקר מלאים בגלל שהאחרונים הם מוצר מעובד תעשיתי
שמכיל כל מיני תוספות שלא מוסיפות לבריאות ולהרזיה.
2. קורנפלקס הוא דגן (מלא?) סופר מעובד עם אינדקס גליקמי גבוהה במיוחד. איננו מומלץ בדיאטת הרזיה.
3. קוואקר כן שיבולת שועל, כן בריא, אבל עדיף המוצר הגולמי (גם זול בהרבה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)