מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להוריד 10 קילוקרין07/12/2009
שלום רב,
האם יתכן לעלות במשקל בעקבות נטילת ציררלקס וזריקת סטרואידים??
בכל מקרה עליתי 10 קילו שאני מעוניינת להוריד,משקלי 66 קילו והגובה 1.65 ,אני מעוניינת להוריד כ-10 קילו,אני עושה הליכון 3-4 פעמים כחצי שעה /ארבעים דקות,האם זה מספיק?כמה קלוריות עלי לצרוך כדי לרדת במשקל?
תודה מראש,
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן, סטרואידים גורמים להשמנה
אהרון רזון07/12/2009היקף קלורי של 1300 קק"ל(תפריט מאוזן ומגוון) ופעילות אירובית של לפחות שעה ביום, ירזו אותך בקצב בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן(:07/12/2009
היי .
בקצרה אומר שביום יום בארוחות של אין שימוש בשמן,אני אוכלת רק מאכלים מבושלים או אפויים שבהם אין שימוש של שמן
לדוגמא באורז אני לא משתמשת בשמן או בבישול קציצות\עוף וכו' כנ"ל
אחת-שתיים בשבוע אני משתמשת בשמן זית למשל בטיבול תפוחי אדמה בתנור או טיבול פסטה שימוש של כף אחת של שמן זית
בנוסף פעם בשבוע אני אוכלת אחרי אימון טונה בשמן זית
ופעם-פעמיים בשבוע מוסיפה גם כפית\כף שמן זית לסלט
אוכלת פעם ב...אבוקדו שאר המאכלים שמכילים שומן כמו אגוזים,חלבה וכו' אני לא אוהבת בכלל.
רציתי לשאול האם זה קיצוני הדבר הזה? האם יש לזה השלכות כלשהם? מה דעתך בנושא?
אני יודעת שבגדול ההמלצה לשלב בתפריט ביום משהו כמו 3 כפות ש.זית (נכון?)
בגדול על עצמי אני ספורטאית מזה 13 שנים בחצי שנה אחרונה כבר פחות במסגרת תחרותית ונמצאת במסגרת של אימונים יום יומיים בחד"כ
אימוני כוח ושילוב גם של אירובי
אשמח לתשובה והסבר זה מאוד חשוב לי
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבים שמן
אהרון רזון07/12/2009מומלץ 20-30% קלוריות משומן מסה"כ ההיקף הקלורי היומי. מתוכן קצת יותר משליש חומצות שומן חד בלתי רוויות ושליש רב בלתי רוויות.
בשמן זית ואבוקדו יש לרוב שומן חד בלתי רווי אבל גם בשאר המאכלים שאת אוכלת (מוצרי חלב, בשר, דגים, קטניות, ביצים ואפילו לחם) יש אחוז מסויים של שומן שכולל את כל סוגי חומצות השומן. אני לא יודע את ההיקף הקלורי והרכב התזונה היומית שלך, כך שקשה להעריך אם כף שמן זית ביום ואבוקדו פעם ב... מספיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
(:08/12/2009קודם כל תודה.
אפשר אז יהיה לרשום לך בגדול א תההרכב התזונה שלי ביום יום ותוכל להעריך ולהגיד לי את דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, כולל כמויות ואחוזי שומן
אהרון רזון09/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
(:09/12/2009אוקיי אז ככה...
בוקר-קורנפלקס 30 גרם עם חלב או יוגורט ביו+3 כפות גרנולה או +פרי יבש או יוגורט 3% אחר כלשהו
ביניים-פרי (תפוז,בננה,שזיף,אגס) או חטיף אנרגיה
צהריים-מנת בשר (משתנה כל יום-חזה עוף\טחון כתף בקר (קציצות)\הודו אדום\דג) +פחמימה (אורז\פתיתים\תפוחי אדמה\פסטה) הבשר 200 גרם והפחמימה משהו כמו חצי כוס כ-8-9 כפות זה יוצא לי בצלחת.
כמו שאמרתי משלבת מידיי פעם כף שמן זית שאני אוכלת תפוחי אדמה בתנור או פסטה
לפני אימון-פרי או פרוסת לחם עם סילאן או ריבה
ארוחת ערב-2 ביצים או טונה + קוטג' 5% משהו כמו 100 גרם לפעמים יותר חצי קופסא בנוסף משלבת עוד גבינות גבינה לבנה או לאבנה או מלוחה גם הכל 5%
לפעמים במקום הגבינות אז אני אוכלת פסטרמה 100 גרם וכמו שצייני פעם בשבועיים בערך יוצא לי לאכול חצי אבוקדו (אני לא כ"כ אוהבת)
+2פרוסות לחם מקמח מלא
ירקות (בסלט או חתוכים עגבניה מלפפון גמבות וכו') לפעמים עם כפית ש.זית לפעמים נקי
שעה שעתיים אחריי פרי או יוגורט או קורנפלקס עם חלב תלוי
אני כרגע יצאתי מספורט מקצועני ומתאמנת רק במסגרת חד"כ אימוני כוח+ ריצה פעם פעמיים בשבוע.
אחוזי שומן נכון לפעם אחרונה שמדדתי (לפני 3 חודשים) היה 17% אם אני לא טועה.
אשמח להתייחסות
מודה לך מאוד (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערות לתפריט
אהרון רזון09/12/2009אינני מכיר את הנתונים הפיזיים שלך (גיל, גובה, משקל), אבל אם יש לשפוט לפי אחוז השומן את במצב אידאלי הנתמך על ידי התזונה שלפחות מבחינת ההיקף הקלורי מסתבר שמתאימה לך.
בכל ארוחה עיקרית כולל בבוקר את צריכה לאכול ירקות. הפחמימות תמיד מלאות. החליפי מידי פעם את הקורנפלקס בשיבולת שועל. אחוז השומן בתפריט נראה בסדר אבל הייתי מגדיל את חלקו של החד בלתי רווי על ידי הקפדה לסילוק כל השומן והעור מהבשר והוספת כף שמן זית או שתי כפיות טחינה גולמית לתפריט היומי. העדיפי גבינות 3%, היות שבהן הרוב הוא שומן רווי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
(:10/12/2009תודה רבה על התשובה
בגדול רק שתדע אני בת 21 וחצי 1.59 שוקלת 48
בקשר לבשר אוכלת תמיד בלי העור והשומן (:
מה הכוונה שיבולת שועל במקום קורנפלקס?
איזה אריזה זה מגיע ואיזה אתה ממליץ?
אני מכירה רק את הקוואקר הדייסה של שיבולת שועל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו בקשר לאחוז שומן
(:10/12/2009העבר לפני משהו כמו 7 חודשים בדקתי בחד"כ את אחוז שומן והוא הראה לי 12%
לפני 3 חודשים קצת יותר אולי שהייתי אצל תזונאי ונמדדתי אצלו זה הראה 17%
אני צריכה באמת להתעדכן ולבדוק על כמה אני עומדת היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידת אחוז שומן
אהרון רזון10/12/2009המדידה במכשיר של חדר הכושר אינה מדוייקת לרוב. אצל התזונאי, אמינה יותר בהנחה שהוא מספיק מיומן. הבדל כזה איננו ייתכן תוך פרק זמן של 4 חודשים עבור מישהו שעוסק בספורט כמוך וחשוב לו לדקדק בהרכב התזונה.
ע"פ נתונים אישיים (גיל, משקל, גובה) אוכל לנסות להעריך איזו משתי המדידות קרובה יותר למציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עכשיו ראיתי את הנתונים.
אהרון רזון11/12/200917% נראה לי מציאותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבולת שועל
אהרון רזון11/12/2009קורנפלקס הינו מוצר מתועש שכולל תוספות כולל סוכר וגם בעל אינדקס גליקמי גבוה. תמיד עדיף מוצר טבעי. אני ממליץ על שיבולת שועל שקונים בשקית של 1 ק"ג בחנות טבע ובחלק מהסופרים אבל אם את מעדיפה קוואקר, זה גם טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לילך09/12/2009ניתן להוסיף שמן לתזונה מאוזנת ואפילו חשוב להוסיף שמן.
חשוב לא להגזים בצריכת שומנים מכיוון שהם גורמים להיווצרות רעלים בגוף.
את הרעלים האלה ניתן להוציא באמצעות טיפול של שטיפה פנימית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן,השאלה היא באיזה כמות להכניס
(:11/12/2009סתומרת אני לא רואה לנכון לשים כף שמן באורז שהוא יוצא לי טעים ואחד אחד גם בלי תוספת שמן
הבנתי שצריך 3 מנות שמן ביום
אני לא אוהבת כמו שצייני כ"כ אבוקדו אגוזים וטחינה יש עוד מקורות שאוכל דרכם להכניס את הכמות המומלצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשיבולת שועל
(:11/12/2009הבנתי שבגלל שזה דגן יש צורך בבישול כמו דייסה האם זה ככה?
כי אני לא אוהבת דייסות זה מכביד עליי
האם מה שאתה מתכוון זה שקונים בסופר או בחנות טבע גם מצריך בישול? איך אוכלים את זה?
שוב תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניין של טעם
אהרון רזון11/12/2009לא חייב בישול, גם לא מבושל מתעכל היטב. היתרון של המבושל הוא שנפחו גדל ונותן יותר הרגשת שובע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגנים מלאיםחסויה07/12/2009
האם אני יכולה לאכול קערית קטנה של דגנים מלאים כתחליף ל-2 פרוסות לחם קל בארוחת בוקר או ערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם קל מול דגנים
אהרון רזון08/12/20092 פרוסות לחם קל שוות בערך 80 קק"ל. אם חשוב לך לדייק, צריך לבדוק את הערך הקלורי הכתוב על אריזת הדגנים, לשקול מה שאת אוכלת ולחשב. בתור סטודנטית זאת פעולה פשוטה.
אני לא חסיד של דגנים מעובדים גם אם הם מלאים, עדיף טבעיים כמו שיבולת שועל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון לפי סוג דםשנית06/12/2009
שלום לכולם,
לדעתכם ועל פי כל הידע שברשותכם,עד כמה מהימנה אכילה לפי סוג דם?? האם נעשו מחקרים שהוכיחו את יעלותה באופן "חותך" וחד משמעי?
אני מעוניינת לדעת זאת מפני שאני מניקה כרגע באופן מלא,בני בן 4.5 חודשים. האם יש יתרון לאכילת תפריט ע"פ סוג דם בהנקה? ואם סוג הדם של בני אינו כמו שלי האם כדאי לי לאכול לפי סוג הדם שלי או שלו?
אשמח מאד לתגובה..אני רוצה להזין את בני הכי טוב שאפשר..
בברכה והמשך יום נעים, שנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שנית
ד''ר רוני חרמון07/12/2009אין מחקר התומך בניסיון לקשור את סוג הדם לסוג האוכל המומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחד הגימיקים הרבים בתעשית הדיאטות
אהרון רזון07/12/2009אף מכון לא יבזבז זמן ומשאבים על מחקר כזה. (אלא אם ממומן, ומעבר לזה ,על ידי בעל העניין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגה בדיאטהחסויה06/12/2009
אני משתדלת לעשותדיאטה רק שלפעמים זה נקרא יותר שמירה כי אני אוכלת יותר פחמימות מורכבות מהמותר. לדוגמא היום עשיתי אימון מחזורי בסטודיו סי שזה אירובי והייתי מאוד רעבה ובנוסף אני סטודנטית.
בבוקר אכלתי מנת דגנים מלאים (פיטנס)+נס קפה +שוקו דיאט בבקבוק
בצהריים- לחמניה קלה +חזה עוף+סלט ירקות+כוס של מרק נמס
אח"כ הייתי רעבה אז אכלתי 2פרוסות קל +ריבה תות שדה לייט
ביניים-כוס ברנפלקס+לחמניה קלה+חומוס וביצה קשה
* מבחינת פירות אכלתי אפרסמון ותפוז.
זה מוגזם מדי???
אם אני רעבה אני מעדיפה לאכול יותר פחמימות מורכבות מאשר ממתקים,עוגיות ומטוגנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוסתרת
ד''ר רוני חרמון07/12/2009דיאטה צריך לעשות בדיוק רב לפי תוכנית ולאורך זמן . זה ממש לא חלטורה !!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לילך07/12/2009אולי את בוחרת בדיאטות הלא נכונות.
את צריכה לבחור את הדיאטה המתאימה לך ביותר.
בנוסף לדיאטה ניתן לעבור טיפולים משלימים כגון שטיפה פנימית כדי לנקות את הגוף מרעלים ולהרגיש טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקיםחסויה06/12/2009
רציתי לשאול האם במסגרת תפריט דיאטה מדיאטנית בקופת חולים אני יכולה לאכול בארוחת ביניים כשמתעורר אצלי רעב ,מרק נמס בכוס של קנור מינסטרונה עם אטריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק בשקית = תערובת מלח, כימיקליים
אהרון רזון06/12/2009ומעט מוצר טבעי.
אישית אני לא מעודד צריכת מוצרים מסוג זה. בנוסף, לרוב, אוכל מוצק שדורש לעיסה נותן יותר הרגשת שובע ממזון נוזלי. על אף האמור, אם את מאוד אוהבת ונוח לך, אפשר מידי פעם, אך לא כהרגל קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתייה במהלך ואחרי ארוחהג06/12/2009
קראתי שלא מומלץ לשתות במהלך, כשעה לפני וכשעתיים אחרי ארוחות, כדי שהעיכול יהיה יותר טוב בגלל שהמים מתערבבים עם מיצי העיכול.
האם זה נכון?
האם בדיאטה מומלץ לפעול כך או עדיף לשתות כל הזמן, גם בזמן ומיד אחרי ארוחות וכמה שיותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי את מי שואלים
אהרון רזון06/12/2009לפי עקרונות הרפואה\תזונה הסינית וגם לפי רמב"מ לא שותים במהלכה וסמוך לארוחה. בווריאציה זו או אחרת גם אסכולות אחרות אימצו את העיקרון וכמובן שכל אחד מביא טעונים שלפחות לכאורה נשמעים הגיוניים.
אין ממצאים מדעיים המוכיחים חד משמעית את תועלת ההמלצה הזאת, ויתירה מכך, מעודדים שתיה מרובה של מים במשך היום כולל בארוחות (זה עדיין לא אומר שבזמן הארוחה צריך לשתות "בכוח" ביחוד אם הארוחה מכילה מזון עתיר מים כמו ירקות, פירות, מרק).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה..שקד06/12/2009
אנית בת 15.5 ושוקלת 49 והגובה שלי הוא 150.
אני רוצה להוריד 5 קילו אך הרופאה שלי אמרה לי שאני לא צריכה ושאם אני לא במשקל עודף לא כדאי להתחיל בגיל ההתבגרות להתעסק עלם דיאטות.
האם היא צודקת???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר, אך לא חובה
אהרון רזון06/12/2009אכן, את בטווח משקל תקין, אבל אם הרגשתך ומראה גופך מפריעים לך, אפשר להוריד עד 5 קילו בקצב איטי. אני תומך בהמלצת הרופאה להמנע מכניסה למעגל דיאטות בהתחשב בשלב ההתפתחות שלך, אולם אפשר לחטב את הגוף על ידי פעילות גופנית אפקטיבית ותזונה בריאה מותאמת לנתונים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שירן
ליטל סמואל-לוי06/12/2009אני בהחלט מסכימה איתה. אין צורך שתכנסי לדיאטות וזה גם עלול להזיק.
מה שתמיד טוב זה להקפיד לאכול מידי יום אוכל בריא ומגוון מכל קבוצות המזון (ירקות, פירות, דגנים מלאים, מוצרי חלב, ביצים, דגים, עוף, קטניות, מעט שמן זית/ טחינה / אגוזים...) ופחות חטיפים וממתקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל נתקע שוב...מור05/12/2009
שלום
אחרי ירידה 24 קילו וכמה פעמים שהמשקל נתקע באמצע,אני תקוע במשלק 84 כבר כמעט חודש...
אני עושה אירובי כל יום ושורף 800 קלוריות ו3 פעמים בשבוע עבודת משקולות טובה במשקלים בינוניים-מעט גבוהים
(בן 17,משקל 84 גובה 1.76)
המאמן אמר לי שאחד האפשרווית זה שאניעדיין שורף שומן אבל עולה במסת שריר,יש דרך לבדוק את זה? (צריכה קלורית ליום 1500-1800).
דבר שני זה עור עודף..יש עוד חבר שמתאמן איתי שירד 48 קילו ויש לו המון עור עודף משהו מאוד בולט והוא הולך כנראה לעשות ניתוח
אצלי זה לא משהו בולט אבל לפעמים עדיין נראה לי שהבטן עדיין קצת מדלדלת ואפילו שיש לי קצת עור עודף בזרועות למרות העבודה עם המשקולולת...
איך לפעול עכשיו? אין לי אפשרות להתקדם ביותר מ800 קלוריות באירובי כי אין לי זמן פשוט...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה..
לילך05/12/2009תנסה דיאטה מתונה בנוסף לפעילות גופנית.
אפשר גם לעבור טיפול של שטיפה פנימית כדי לנקות את הגוף מרעלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מור
ליטל סמואל-לוי05/12/2009העצירה שאתה חווה היא אמנם מאוד מתסכלת אבל גם מאוד טבעית אחרי ירידה כל כך מרשימה. הגוף עושה מעין "הסתגלות" לטווח משקל חדש, וזה מה שקורה בכל תהליך של ירידה. האתגר הוא - לא לתת לזה לשבור אותך, כי זו הנקודה בה מרבית האנשים נשברים וחוזרים "לסורם". אתה לא צריך לאכול פחות וגם לא לשרוף יותר (נראה לי שאתה אפילו אוכל מעט מידי למה שאתה צריך...) פשוט תמשיך בסבלנות בתוכנית והמשקל בסופו של דבר ימשיך לרדת. אם באופן מאוד חריג זה לא קורה - בדוק את חילוף החומרים שלך.
לגבי העור העודף - זה מאוד אישי. יש כאלה שהעור מאוד אלסטי - ולא שמים לב שהם ירדו הרבה במשקל, ולעומתם יש כאלה שהעור "נתלה" להם. פעילות גופנית יכולה לעזור מעט -היא נותנת מראה יותר מוצק ומחוטב, אבל במקרים מסויימים הפתרון הוא היחידי הוא ניתוח פלסטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מור
ד''ר רוני חרמון06/12/2009כל הכבוד לך אתה בדרך הנכונה גם דבריו של מאמן הכושר שלך נכונים תמשיך בדרך הזאות הדבר היחידי שאתה חייב לשים לב הוא שתייה של 20 כוסות מים ליום אתה בטח יבש בכדי לרדת במשקל אתה זקוק למים. המדרגות האלה זה רק שאלה של זמן סבלנות ותראה את התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה לכולם על התשובות
מור06/12/2009עזר לי מאוד אני אנסה את העניין עם המים ואעדכן פה איך מתקדם...
וכן אני יודע שבד''כ אנשים שברים בשלב הזה אבל זה הפך להרגל אצלי להתאמן ולשמור על דיאטה ,אני פשוט לא הגעתי עדיין ליעד וחבל לי שאני לא יורד עוד..
תודה רבה!(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק ירקותנועה05/12/2009
אני בדיאטה דלה בשומן ופחממות. האן אני יכולה לאכול חופשי מנוזלים של מרק ירקות ( כדוגמת מרק לקוסקוס ) אשר הוכן עם בערך כף אחת שמן לליטר נוזלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק ירקות טריים - בריא ודיאטטי
אהרון רזון05/12/2009עדיף ללא שמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרק ירקות
ליטל סמואל-לוי05/12/2009אני בעד הכף שמן. זה עוזר לספוג חלק מהויטמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת גישה מיושנת
אהרון רזון05/12/2009לספיגת הוויטמינים השומניים מספיק השומן ממאכלים אחרים הנמצא במערכת העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן !! אין בעיה עם זה
ד''ר רוני חרמון06/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותחסויה04/12/2009
שלום אני בת 16 גובה 160 ושוקלת בסביבות 57 קילו... אני לא רוצה לשקול יותר מ52-53 ואני רוצה לדעת כמה אני אוכל לרדת אם אני אקפיד במשך חמישה ימים -שבוע לשמור על אלף קלוריות ביום פלוס שלוש פעמים בשבוע בחדר כושר?
ובדיאטה מאוזנת אחרי השבוע הראשון של האלף קלוריות כמה זמן בערך יכך לי להגיע למשקל הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להגיע למשקל המבוקש
אהרון רזון04/12/2009אבל כדי להעריך את הקצב צריך לדעת את RMR (קצב חילוף החומרים במנוחה), עצימות ומשך הפעילות הגופנית האירובית. אם בחרת בשיטת הספירה, לא צריך בשום מקרה לרדת מתחת ל1200 קק"ל, גם ובעיקר בשבוע הראשון (ממילא הירידה גדולה יותר בשבוע הראשון, אם זאת התחלת משטר ההרזיה). זכרי שלא הקצב חשוב אלא ההתמדה תוך אימוץ הרגלי תזונה נכונים ופעילות גופנית כאורח חיים.
קצב ההרזיה הבריאה והעמידה לנתונים שלך הוא 2 ק"ג לחודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאה במשקלליאה04/12/2009
שלום
אני בת 24 גובה 162 משקל 43 ק"ג וזה המשקל פחות או יותר שהייתי בו בשנים האחרונות.
כל החיים הייתי רזה ואני אוכלת ברמה סבירה, משתדלת 3 ארוחות ביום אבל לפעמים יוצא פחות.
הייתי אצל דיאטנית לפני כמה שנים והיא בנתה לי תפריט שכולל מלא דברים, אבל לא הצלחתי לאכול את הכל ביום. היא גם המליצה לי לקחת איזה אבקה שמוסיפה קלוריות.
האם יש עוד מוצרים שהם תוספי מזון שאפשר להוסיף לתפריט כדי שאוכל לעלות במשקל?
או אם יש איזה משהו מסויים שמאוד מזין ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הייתי ממליץ לך אבקה כלשהי
אהרון רזון04/12/2009יש מספיק מאכלים טבעים ובריאיים עתירי קלוריות. השתדלי לא לדלג על ארוחות וגם הוסיפי ארוחות ביניים. את צריכה קודם כול להגביר את התאבון .כל יום שמרים יבשים או טריים (עניין של טעם), בנוסף לערך תזונתי רב, יספקו משמעותית וויטמינים מקבוצה B האמורים, בין היתר, להגביר תאבון.
אל תאוכלי דברי מתיקה בין הארוחות, אלא בסוף היום ובמתינות. אכלי פעמיים בשבוע כבד עוף\הודו ופעמיים סלמון.
אכלי רק לחם מלא ודגנים אחרים מלאים. הרבי במידת האפשר באכילת מאכלים בעלי צפיפות קלורית גבוהה כמו אגוזים, שקדים, חומוס, טחינה, אבוקדו, בוטנים (לא קלויים), גרעיני דלעת וכו".
פעילות גופנית מתונה אמורה לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמרים
ליאה07/12/2009שמרים יבשים בערך 50 גרם ליום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אפשר לחלק לפעמיים
אהרון רזון07/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשמירה על המשקל אחרי הורדהמאי03/12/2009
אני בת 16,אני 1.61 ושקלתי 57 לא מזמן,ועכשיו אני 47 ,הורדתי במשקל בערך במשך חודשיים ע"י אכילה של 500 קלוריות כל יום..עכשיו אני נראית ממש טוב ואני רוצה מאוד מאוד לשמור על זה.
לאכול בריא לעשות ספורט,אבל אני מפחדת לעלות במשקל אחרי שהקצבתי לעצמי כזה קצת.
אפשר לקבל ייעוץ או עזרה איך לא להשמין וכמה בסה"כ אני צריכה לאכול בתפריט היומי שלי לפחות עכשיו עד שאני אעלה את הסה"כ היומי לאט לאט ובאופן מאוזן.
תודה רבה לכם,מי שיענה ממש יעזור לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לקוות שלא גרמת נזק לעצמך
אהרון רזון03/12/2009מה שאת עושה אינה דיאטה אלא הרעבה עצמית עוינת. הסיכוי להשאר במשקל הנוכחי קלוש, אלא אם כן תגלשי להפרעת אכילה, ממנה יהיה קשה לצאת.
את חייבת התייעצות אישית עם גורם מקצועי שתבנה לך תוכנית חזרה לתזונה שפויה בנויה על אוכל בריא מאוזן ומגוון. אם זה יעשה בהדרגה ובליווי פעילות גופנית יש סיכוי שתתיצבי סביב 50 ק"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקה קקאו בדיאטהחסויה03/12/2009
האם משקה קקאו שאני מכינה מ:כוס חלב 1%שומן+2 סוכרזית+כף קקאו זה בסדר בדיאטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסדר, אבל רק כפית.
אהרון רזון04/12/2009ולא יותר מפעם ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי עצבנימירי03/12/2009
איך יורדים במשקל שסובלים ממעי עצבני,
אני אחרי ירידה של עשר קילו
ורוצה להוריד חמישה קילו איך עושים את זה אני אוכלת 1200 קלוריות ביום
ולא יורדת סובלת מבטן נפוכה גזים ואי יציאות
צריך להוריד מפחוט מ1200 קלוריות?
זה המון ירקות שאין לי בעיה אך זה לא כל כך עוזר לקיבה אני לא אוכלת שעועית וכרוב
אשמח לתשובה עד היום אפ אחד לא נתן לי תשובה
כמו איך מרזים שיש בעיות במעי העצבני
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מירב
ד''ר רוני חרמון06/12/2009אין לך מעי עצבני יש לך עצירות וצריך לטפל בעצירות שלך תפני ליעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)