מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך חוזרים למשקל מסויים?הלנה29/11/2009
אני בת 26, גובהי 1.76 שוקלת 58 שקלתי לפני כ-3 חודשים 55 וזה המשקל אליו אני רוצה לחזור.
עשיתי בעבר ספורט 4 פעמים בשבוע ולא ממש הייתי מחשבת מה הייתי אוכלת. אבל הייתי אוכלת מסודר ולא הרבה מתוקים. חוץ משישי שבת כשיש פיתויים... (לפעמים גם לא הייתי אוכלת מסודר אבל המשקל היה נשאר כרגיל ...55)
ב3 חודשים האחרונים עשיתי הרבה פחות פעילות גופנית כי אני בתקופה לחוצה מבחינת הלימודים.
ועליתי ל58. אני מנסה לא לאכול יותר מידי כתוצאה מכך שאני לא עושה הרבה ספורט בזמן האחרון (בערך 1000 קלוריות ביום,לפעמים פחות) ואני מרגישה שלפעמים יש לי ממש התקפי רעב ואז אני אוכלת מלא ומצטערת על זה אח"כ. אני יודעת שאחזור להתאמן באופן קבוע שוב אבל בינתיים, בתופת הלימודים קצת קשה לי לשלב את הספורט ואני רוצה לחזור למשקלי הקודם. מה אני אמורה לעשות כדי לא לפגוע במערכת העיכול? וכדי לרדת במשקל? כי לפעמים אני סובלת מעצירות, כאשר בתקופה שהייתי מתאמנת יותר, חילוף החומרים שלי היה גם הרבה יותר מהיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה טמונה בשאלה
אהרון רזון29/11/2009האבחון שלך נכון, הפחתה ניכרת בפעילות הגופנית. עד לפני 3 חודשים הגוף שלך היה רגיל למשטר קבוע. מאז שהופרע הוא מגיב בעליה במשקל. העובדה שאת אוכלת פחות ( מעט מדי), לא בהכרח מאזנת את הפחתת האנרגיה הנשרפת בפ"ג בגלל שהגוף מגן על עצמו על ידי הפעלת מערכת החיסכון באנרגיה, קרי האטת הקצב המטבולי.
מלבד האמור, קודם היית בתת-משקל, ועכשיו, אחרי שהגוף הצליח לאזן את עצמו ולהכנס לטווח תקין
יהיה לך קשה לגרום לו לחזור אחורה בלי גרימת נזק בריאותי. בין היתר העצירות רק תגבר אם תמשיכי בתת-תזונה, וזאת עדיין לא הבעיה החמורה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
הלנה01/12/2009בעצם מה שאתה אומר זה שאני צריכה לחזור להתאמן כבעבר ולאכול כמו שהייתי אוכלת? ובמידה ואין לי זמן ל4 פעמים אירובי בשבוע אז כמה קלוריות אני אמורה לאכול אם ציינת שזה מעט? ובכלל כמה קלוריות אני אמורה לאכול כשאחזור שוב לאימונים יותר קבועים של אירובי 4 פעמים בשבוע?
שאלה נוספת - האם העובדה ששערי נעשה לא בריא ויש לי ממש נשירה לאחרונה קשורה לכך? כי בהתחלה חשבתי שזה לחץ מהלימודים. עשיתי בדיקות דם ולא היה חסר לי כלום אבל הרופאת עור נתנה לי טיפות פרופיל לראש ושלושה סוגי ויטמינים (אבץ ביניהם)
אני לא חושבת שהייתי בתת-משקל והיה לי נוח ממש עם הבגדים שלבשתי. אני לא חושבת שאני מלאה מידי עכשיו אבל היה לי יותר נוח עם עצמי כשהייתי 55.
השאלה שלי בעצם איך אני אמורה לחזור למשקל הזה בצורה בריאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם עובדות לא מתווכחים
אהרון רזון01/12/2009הסימפטומים הראשונים של תת-תזונה לא אחרו לבוא. לעיתים ה"פריפריה" של הגוף כמו עור, ציפורניים ושיער ( במקרה שלך), מגיבה למצוקה תזונתית עוד לפני זיהוי חסרים בבדיקות דם.
תזונה יומית של 1000 קק"ל (או פחות, כפי שאת אומרת) לא יכולה לספק את כל הרכיבים הנחוצים לתפקוד תקין של הגוף בכמות הדרושה. אני מציע לך להפסיק את העיסוק האובססיבי בספירת קלוריות ולאכול כמו לפני צימצום הפ"ג. אני מציין גם שהטיפות והוויטמינים שאת לוקחת אינם תחליף
לתזונה מספקת ומאוזנת.
ל(תת)משקל הקודם ייתכן ולא תוכלי לחזור. עם הגיל ושינוי אורח החיים, קצב חילוף החומרים שלך הואט וזה נורמלי לחלוטין. ככל שתנסי לחזור אחורה על ידי צימצום תזונתי, תצברי חסכים, מצב הבריאות יורע ובסופו של התהליך תמצאי את עצמך יותר שמנה מעכשיו.
תשכחי מה שהיה ותהיה מרוצה שבמצבך הנוכחי את בטווח משקל תקין (בגבולו התחתון). תוספת של עוד כמה קילו עדיין תעורר את קינאתן של רוב הבחורות שאת מכירה. בשום אופן ובשום צורה דיאטת הרזיה מסיבה ( בעיניך) אסתטית אינה קודמת לבריאות.
יש רק דרך אחת בריאה לבלום את ההשמנה והיא הגברת הפעילות הגופנית לפחות לרמתה הקודמת.
אם זה בראש סדר העדיפויות שלך, אין לך ברירה אלא למצוא את הזמן הדרוש וזה תמיד על חשבון
דברים אחרים.
את לא תוכלי כל החיים להתעסק בחישובי קלוריות, אבל לידיעתך מתאים לך היקף של 1500-1800
קק"ל + פ"ג במינון הקודם על מנת לא להשמין. צריך להעלות את ההיקף הקלורי בהדרגה תוך הגברה הדרגתית של הפעילות האירובית. שקילה שבועית תכוון אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז יש לי עוד שאלה - אולי תוכל לעזור
הלנה01/12/2009הבנתי, כן מאוד חשוב לי לשלב ספורט בחיי. אני אעבוד על עצמי ואשתדל לחזור לאכול שוב כרגיל, למרות שממש קשה לי כי אני מרגישה שאני משמינה. קצת מפחיד אותי העיניין הבריאותי (כמו שאמרת- בהקשר לשיער). אני אשתדל לחזור יותר לפ"ג.
ובכל זאת, בימים שלא יוצא לי, איך ומה אני אמורה לאכול (באופן כללי ובריא)?
בנוסף, אמרתי לך בהודעתי הקודמת שרופאת העור הביאה לי טיפות כלשהן... הטיפות הם: 'תרחיץ אלוקום'. היא אמרה לי שזה נגד הנשירה... הביאה לי שלושה בקבוקים לטיפול של שלושה חודשים. מה אתה חושב על התרחיץ, מה התוצאות שהוא אמור לתת לי (אם אתה מכיר) והאם כדאי להמשיך את הטיפול איתו? אני אחרי החודש הראשון ולא רואה שום תוצאות!
מאוד מודה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אהרון רזון01/12/2009אני לא מאמין בטיפות אלה או אחרות לטיפול בבעיה שלך, נראה לי שחבל על הכסף. בנושא הזה כדאי לשמוע חוות דעת נוספות בפורומים "שיער" וגם "מחלות עור".
תזונה: יש להמנע ממתוקים, טיגון, חמאה, מרגרינה, גבינות שמנות, בשר שמן, שתיה מלבד מים, דברי מאפה, מוצרים מעובדים ומתועשים. לאכול הרבה ירקות, 2-4 פירות ביום, לחם, פסטה, אורז דגנים טבעים רק מלאים, בקר רזה איכותי, עוף ללא עור ושומן, דג טרי צלוי או מבושל ללא רוטב, שומנים צמחיים איכותיים (בכמות מוגבלת) כמו שמן זית, אבוקדו, טחינה איכותית, שקדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד! :)
הלנה02/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה!
אהרון רזון02/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לילך03/12/2009את צריכה לשנות את התזונה שלך ולעשות דיאטה במידת הצורך.
בנוסף ניתן לבצע טיפול של שטיפה פנימית.
זהו טיפול אשר מנקה את הגוף מרעלים.
שמעתי שיש איזה רופא ברמת אביב שיש לו פתרון לשטיפה פנימית עדינה שמסלקת חומרי פסולת מהגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשת אינסולין לאחר אימון(:28/11/2009
היי
הבנתי שתהליך הפרשת אינסולין כתוצאה מאכילת פרי או פחמימה אחרת מאוד חשוב הייתי רוצה לדעת פרטים על העיניין איך מתבצע התהליך ומה קורה בעצם והאם זה בכלל נכון
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין
ד''ר רוני חרמון29/11/2009האינסולין בגוף מופרש בהתאם לכמות הסוכר בדם כך שאם אוכלים פחמימה פשוטה שנספגת מהר סוכר בדם עולה ואינסולין מופרש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט ושמירה על המשקל - שאלה עקרונימיכל28/11/2009
שלום
אני בת 30 שחינית לשעבר, כאשר היום אני שוחה באופן קבוע כ-4 פעמים בשבוע. לרוב אוכלת בריא ובצורה מסודרת. ברצוני לדעת למטרות כושר ובעיקר שמירה על המשקל:
האם עדיף לבצע 4 אימונים בשבוע של שעה-שעה ורבע כל אחד מהם או
אימונים של 3/4 שעה - שעה במשך 5 פעמים בשבוע?
(חלק מהאימונים נעשים בבוקר וחלק בערב ובנוסף, הייתי שמחה לרזות בכ-2 ק"ג)
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיכל
ד''ר רוני חרמון29/11/2009לצורך שמירה על המשקל עדיף אימון ארוך משעה פחות פעמים בשבוע מאימון פחות משעה כל יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מוצר וערך קלורי..לירז28/11/2009
בקופסה של אוסם פירה להכנה מהירה רשום של100 גרם ה 86 קלוריות שבשקית יש 130 גרם
ובערך אחר למטה רשום שבשקית מוכנה יש 500 קלוריות.. היא זה הגיוני שלאחר שמוסיפים מים
לתוכלת השקית זה יהיה 500 קלוריות יש פה בילבול אולי תעזרו לי להבין..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שרון
ד''ר רוני חרמון29/11/2009אם הנתונים שמסרת נכונים יש סתירה בינהם לדעתי בקופסה יש יותר מ-130 גר'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקר..ליאן28/11/2009
שלום
אני רוצה להתחיל בדיאטת חורף
משקלי 52 והגובה שלי 1.56 ואני בת 14 וחצי.
אני תמיד מנסה לרדת במשקל ואני מקפידה לעשות ספורט כמעט בכל יום.
אבל הבעיה שלי שאני לא יודעת מה לאכול
אני רוצה וצריכה לרדת לפחות 5 קילו בתוך 3 חודשים.
מה אני צריכה לאכול בארוחת בוקר? בצהריים ובערב?
אשמח אם תעזרו לי, תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה דחוף.. תענו לי עוד היום בבקשה
ליאן28/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאן
ד''ר רוני חרמון29/11/2009את לא צריכה לרדת במשקל משקלך בסדר וחוץ מזה דיאטה זה לא משחק ובמיוחד בגיל שלך לכי ליעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך חוזרים למשקל שהייתי?הלנה27/11/2009
אני בת 26, גובהי 1.76 שוקלת 58 שקלתי לפני כ-3 חודשים 55 וזה המשקל אליו אני רוצה לחזור.
עשיתי בעבר ספורט 4 פעמים בשבוע ולא ממש הייתי מחשבת מה הייתי אוכלת. אבל הייתי אוכלת מסודר ולא הרבה מתוקים. חוץ משישי שבת כשיש פיתויים... (לפעמים גם לא הייתי אוכלת מסודר אבל המשקל היה נשאר כרגיל ...55)
ב3 חודשים האחרונים עשיתי הרבה פחות פעילות גופנית כי אני בתקופה לחוצה מבחינת הלימודים.
ועליתי ל58. אני מנסה לא לאכול יותר מידי כתוצאה מכך שאני לא עושה הרבה ספורט בזמן האחרון (בערך 1000 קלוריות ביום,לפעמים פחות) ואני מרגישה שלפעמים יש לי ממש התקפי רעב ואז אני אוכלת מלא ומצטערת על זה אח"כ. אני יודעת שאחזור להתאמן באופן קבוע שוב אבל בינתיים, בתופת הלימודים קצת קשה לי לשלב את הספורט ואני רוצה לחזור למשקלי הקודם. מה אני אמורה לעשות כדי לא לפגוע במערכת העיכול? וכדי לרדת במשקל? כי לפעמים אני סובלת מעצירות, כאשר בתקופה שהייתי מתאמנת יותר, חילוף החומרים שלי היה גם הרבה יותר מהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף להודעתי הקודמת חשוב לי לציין:
הלנה27/11/2009התחלתי לשתות גם תה טיבטי בזמן שהפסקתי קצת עם הספורט.... האם זה מזיק או עוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת קלוריותקוקו27/11/2009
כשאני בודקת כמה קלוריות יש במזונות שונים הם מופיעים לרוב בכמות של 100גרם או מ"ג או שרושמים "בכוס".
השאלה שלי היא לאיזה כוס הכוונה? יש כוסות בכל מיני גדלים!
אם מדובר במה שנקרא כוס סטנדרטית, כמה CC יש בכוס סטנדרטית??
ואיך אפשר למדוד 100 גרם בלי משקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי קוקו
ד''ר רוני חרמון29/11/2009חייבים להתייחס למשקל ולנפח ברצינות ובדיוק רב ומיכאן הנגזרת של כמות הקלוריות. שום דבר לא בערך. כוס נוזל היא בערך 200 סמ"ק כוס מדידה יכולה להיות בכול גודל בדרך כלל 100 גר'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת השמנהbur27/11/2009
אני רוצה לעלות למשקל שלי בערך כחמישה-שבעה קילו.
אין לי הרבה תאבון בכלל, אני בקלות יכולה להעביר את היום עם 700 קלוריות בלבד.
לפני כשנה עשיתי דיאטת השמנה וכל יום היה נוראי בשבילי, אכלתי 2500 קלוריות ביום וזה גרם לי לבחילות ולתחושות לא נעימות, הפעם אני רוצה לעשות את הדיאטה בצורה נוחה כך שלא אסבול.
הבעיה היא שאני רוצה לאכול דברים בריאים, אך רוב הדברים הבריאים לא משמינים, ואני גם רוצה לעסוק בספורט אך ספורט מרזה. מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BUR
ד''ר רוני חרמון29/11/2009את יכולה לעלות במשקל גם אם אוכל בריא כמו שקדים אגוזים ובוטנים. חמאת בוטנים הכול במידה. אבוקדו לדוגמה. בכדי להגביר את התאבון אסור לאכול מתוקים בכלל צריך לאכול כל 3 שעות קצת ובכול כמה זמן להעלות ולהגדיל את המנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקים מוכניםחסויה26/11/2009
רציתי לדעת אם מרק עדשים שמוכרים בשקית ומבשלים על הגז מספר דקות טוב מבחינה תזונה נכונה? אני יודעת שעדשים זה מאוד בריא ובמקום מנת בשר. אני צודקת?המרקים באבקה משמינים?(לא תמיד יש זמן להכין מרק באופן עצמאי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק עדשים בריא וחשוב
ד''ר רוני חרמון29/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה במשקלשירה26/11/2009
שלום אני בת 18
שוקלת 56
גובה 170
ואני רוצה לרדת במשקל מה אתה מציע לי.. לעשות??
לפחות לרדת משו כמו 7 קילו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת-משקל? למה?
אהרון רזון26/11/2009אם בעיניך תת-משקל זה אסתטי וסקסי ואת מוכנה לשלם בבריאות שלך ואולי בגלישה להפרעות אכילה, אכלי הרבה פחות מעכשיו ועשי ספורט (אם ישאר לך כוח). קחי גם בחשבון את האפשרות שאחרי השבירה תשמיני בחזרה עם ריבית. חשבי שנית אם כדאי לסכן את הנכס הכי יקר שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 קילו מיותרים!!שרון בנימין24/11/2009
אני בת 24, גובה 1.60 ושוקלת 57.5, יש לציין שאני מתאמנת חודש וחצי בצורה מאוד רצינית- 3 פעמים בשבוע עם מדריך צמוד (בכל אימון), המטרה שלי היא להצר היקפים ואפשר להגיד שאני עומדת בה בהצלחה למרות שעכשיו קצת התחלתי להיתקע ולהאט את הקצב.
הבעיה שלי היא שאני מעוניינת להוריד את ה1.5-2 קילו הנוספים האילו, אני רוצה לעמוד על לא יותר מ-55 וזה פשוט נתקע .
המאמן המליץ לי על דיאטת חלבונים (כשאפשר לאכול מעט מאוד פחמימות רק בבוקר) ונדמה לי שאני רק עולה במשקל (!!??) היות והמשקל ההתחלתי שלי היה 57.8 ומאז ירדתי מעט עד להתחלת הדיאטה.
מה אני עושה לא נכון? איך להוריד את המשקל המיותר הזה ולצאת מהתסכול?
נ.ב- אני יודעת שזה שזה בעיקר פסיכולוגי ועדיין 55 ק"ג נראה לי מאוד מציאותי ולא מסוכן בריאותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשביל 2 ק"ג לא נכנסים למעגל הדיאטות
אהרון רזון24/11/2009את בדרך הטובה. אם את רוצה לראות תוצאות עליך לבצע כל יום לפחות שעת פעילות אירובית
בעצימות בינונית-גבוהה. את הדיאטה השאירי למי שיש לו עודף של ממש, את המשיכי לאכול אותו היקף קלורי אבל תוך הקפדה על עקרונות התזונה הנכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ללא הצלחהל.24/11/2009
מזה מספר שבועות אני בדיאטה והמשקל תקוע.
בעבר הורדתי ועליתי לסירוגין במשקל ולא שמרתי בצורה קבועה. האם זה פוגם ביכולת לרדת?
ומה הסיבה שהמשקל נתקע ומסרב לרדת למרות המאמצים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל תקוע
אהרון רזון24/11/20091.תופעת היו-יו מורידה את כושר ההרזיה תוך יעול הפעלת מנגנון החיסכון באנרגיה על ידי הגוף
במאבקו נגד "שוד השומן".
2. הסיבה היא שהקצב המטבולי שלך ירד כפי שהסברתי במשפט הקודם. עליך לבצע הרבה פעילות אירובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך תזונתי במזוןמיכל24/11/2009
שלום רב.
אני מכינה לבתי בת החצי שנה מרק עוף הכולל: דגן (כגון חיטה), קיטניה (חומוס, עדשים), עוף וירקות.
יש לי מספר שאלות:
1. האם הערך התזונתי של המזון ייפגע אם אטחן את המרק לשלושה- ארבעה ימים?
2.ןכיצד אתם ממליצים לחמם את המרק כך שלא ייאבד מערכו התזונתי?
3. כמה זמן יכול להיות המרק שחומם בחוץ מבלי שיתקלקל?
4. אני מכינה לה גם מיץ מפירות. כמה זמן לוקח עד שאובדים הויטמינים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירה על ערך תזונתי
ליטל סמואל-לוי24/11/2009הי מיכל
1) אין בעיה אם תטחני את המרק ותשמרי 3-4 מנות. הכי טוב זה לשים במקפיא בהקדם האפשרי.
2) מומלץ לחמם אותו במיקרו. אבל שימי לב כי החימום במיקרו הוא לא אחיד וחשוב לערבב היטב !
3) רצוי שהמרק לא ישהה הרבה זמן בחוץ לאחר החימום כי שהמרק מתקרר, כלומר שהטמפ' יורדת לאט עד לטמפ' החדר - זה הזמן שבו החיידקים יכולים להתרבות
4) פירות מומלץ להכין ממש לפני האכילה כדי להפיק את מקסימום הערכים התזונתיים. ויטמין C מתחמצן מהר, למעשה חלק ממנו כבר נהרס בזמן הסחיטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל24/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכשלה עצמית בדיאטה...קורין23/11/2009
שלום,
אני בת 20, 1.66, שוקלת 58 קילו.
כבר כמה שבועות טובים אני מנסה להוריד 5 קילו...
עושה אירובי לפחות 4 פעמים בשבוע - שעה, ומשקולות פעמיים בשבוע.
מנסה לאכול 1200-1300 קלוריות ביום.
הבעיה היא - שלפעמים, אחרי כמה ימים שבהם אכלתי 1200 קלוריות, יוצא שלפחות פעם בשבוע אני אוכלת בקירוב 2000 קלוריות!!! (לפעמים ביום לא אירובי)...
אני מרגישה שזה מעכב את תהליך ההרזיה שלי...
השאלה שלי - איך אני מכפרת על אותם ימים?
ויותר חשוב - איך למנוע אותם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לשפר.
אהרון רזון24/11/2009כנראה שהיקף או הרכב הדיאטה שלך אינו מתאים לנתונים הפיזיים והנפשיים שלך. במשך השבוע
את צוברת חסכים ובאופן צפוי את מפצה את עצמך. דיאטה יעילה שומרים בכל ימות השבוע בלי סטיות משמעותיות. יחד עם זאת, אם את בטוחה שזה הכי מתאים לך ועוזר להתמיד בדיאטה, 2000 קק"ל פעם בשבוע (קלוריות בריאות) זה לא נורא, בתנאי שלא מוציא אותך מהמסגרת. תני למאוזניים לדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור המאזניים אינו ערב לאוזניי...
קורין26/11/2009אני לא יורדת במשקל באופן משמעותי...
וגם אחרי ירידה של קילו אני עולה לפחות חצי בחזרה - בשל "החטא" של פעם-פעמיים בשבוע...
איך להימנע מסתם לאכול יותר מאשר הקצבתי לעצמי?
אני לא אוכלת יותר מדי בגלל שאני רעבה...
לדוגמא: סיימתי צהריים ואני אפתח שקית קשיו ולא אפסיק לאכול עד שאני אקלוט מה אני עושה!
אשמח לעצות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובה הקודמת
אהרון רזון26/11/2009את זקוקה ליעוץ וטיפול של איש מקצוע שיתאים תפריט לנתונים הגופניים והנפשיים שלך, דבר שאמור למנוע את התקפי הזלילה שנגרמים ככל הנראה על ידי חסכים. נחוצה גם הרבה עבודה מנטלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה מנטלית...
קורין27/11/2009כשאתה אומר עבודה מנטלית למה אתה מתכוון בדיוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנטלי = שכלי
אהרון רזון29/11/2009לפי דבריך את אוכלת גם אם את לא רעבה, כלומר הדחף בא מהראש. הדרכה בנושא שליטה על הדחף הזה על ידי פעילות מנטלית (שכלית\מחשבתית) משולבת עם תזונה מתאימה לך אישית, הינה מעבר למטרת הפורום. מומלץ לפנות ליעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מתכוון בעתם להגיד...
קורין29/11/2009שאני צריכה לגשת לייעוץ פסיכולוגי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
אהרון רזון29/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות אירובית יומית כספורט?בת 1823/11/2009
שלום!
אני נמצאת בדיאטה מזה כשלושה חודשים, בייעוץ של דיאטנית עם תפריט. למשקל היעד שנקבע לי אני צריכה לרדת עוד 3 קילו בלבד ואז אני אהיה במשקל תקין. הבעיה היא שאני די תקועה על המשקל ולא מצליחה לרדת יותר מכמה גרמים, בהשוואה להתחלת התהליך.
הדיאטנית המליצה לשלב ספורט יחד עם התפריט, אז אני מחליטה לאמץ את זה למרות שאני שונאת ספורט. אז חשבתי אולי להפוך את זה לכיף- פעילות אירובית ביתית עם מוזיקה שאני אוהבת למשך חצי שעה ,שעה ביום. השאלה שלי היא האם זה יכול לעזור, או שאני חייבת לרוץ ולעשות הליכות? (אני תלמידת בית ספר עדיין ואין לי זמן כ"כ לזה..=\).
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות אירובית והרזיה
אהרון רזון24/11/2009בשלב זה, אחרי הורדה של אי אלו קילוגרמים הגוף שלך הגיע לאיזון בין הכנסת אנרגיה לבין הוצאתה. אילו הוספת עוד מן ההתחלה פעילות גופנית לדיאטה, ייתכן והיית שוקלת עכשיו 3 קילו פחות.
אם רוצה לראות תוצאות מוחשיות ומעודדות, את צריכה שעה ביום פעילות אירובית וזה לא חשוב מה היא. עשי כל פעילות, כולל בבית, בה את נהנית (או שונאת פחות). בשביל הבריאות עושים לפעמים גם דברים שלא אוהבים ומוותרים על חלק מאלה שאוהבים. האפקטיביות של פעילות אירובית נמדדת
לא על ידי סוגה אלא עצימותה. אם את לא מאומנת, כפי שאני מבין, התחילי עם חצי שעה והרחיבי בהדרגה לשעה רצופה או פעמיים ביום חצי שעה עם דופק 120-140 בדקה.
הערה: אם תמשיכי לשנוא ספורט ולהמנע ממנו גם אחרי שתרזי כפי שאת רוצה, אין סיכוי שתשמרי על ההשג. הספורט צריך להפוך לחלק משגרת החיים שלך. גם מה שאת מציעה (בבית עם מוזיקה) נחשב לספורט אם עושים את זה בצורה אפקטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)