מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת דיאטהshiram03/09/2009
היי
לפני חודש וחצי התחלתי דיאטה,ירדתי 12 קילו הייתי אוכלת 500 קלוריות ביום ועושה הליכה של שעה.רוב הדיאטה הייתה מורכבת מסלט ,חזה עוף ו-2 לחם קל ביום.
אני רוצה לחזור לתפריט רגיל של 1200 קלוריות אבל כשאני קצת אוכלת יותר אני ישר עולה במשקל
מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק בריאותי כלשהו כבר נגרם
אהרון03/09/2009אבל אם את בריאה באופן כללי אפשר לתקנו וגם למנוע השמנה, על ידי חזרה לתפריט מאוזן תוך העלאה מדורגת של ערכו הקלורי עד לגובה מומלץ לנתונים הפיזיים שלך. אם את כבר סובלת מסימפטומים מדאיגים, מומלץ לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שירם
ד''ר רוני חרמון04/09/2009מתאימים את כמות הקלוריות היומית לנתונים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שירה
ד``ר נסטור ליפובצקי04/09/2009חבל שאת עושה דיאטות קיצוניות מסוג זה. הורדת כמות גדולה של שריר ונוזל, לא נראה טוב ולא מרגיש טוב. כרגע שתתחילי לחזור לתזונה הגיונית יותר, תעלי קצת במשקל, אך זה הכרחי. העליה תהיה של מס' קג' בלבד אלא אם כן קיימת אצלך בעיה מטבולית כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עלי לאכול לאחר כריתת כילייהמרי03/09/2009
כחודש עברתי כריתת כלייה לאחר שנתגלה גידול ממאיר .
אני סובל גם מלחץ דם גבוה מטופל בכדורים ומיוצב מבחינת לחץ הדם ,
יש לי תור לנפרולוג בעוד כחודשיים ,
איזה אוכל אסור לי לאוכל , מה כמות המים שאני צריך לשתות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רמי
ד''ר רוני חרמון04/09/2009אתה זקוק ליעוץ רפואי תפנה לרופא המשפחה חוץ מכך תלוי מה תפקוד הכליה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמי
ד``ר נסטור ליפובצקי04/09/2009שלום רמי,
קודם כל תשובתי כאן איננה תחליף ליעוץ אחד על אחד כפי שאתה זקוק לו. אגיד לך שרוב האנשים שעברו כריתת כיליה ומתפקדים עם כיליה בריאה אחת, לא זקוקים להגבלה בכמות החלבון שבמזון. הכמות הנורמלית של חלבון לאדם רגיל הינה 0.8 גר' לקג' משקל גוף וקרוב לודאי זה מה שתתצטרך אלא אם כן קיימים נתונים אחרים שלא ידעת לספר עליהם. לגבי יתר לחץ דם, עליך להגביל את כמות המלח, גם המלח שאתה מוסיף וגם לחפש מוצרים דלי מלח.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסהמעין03/09/2009
בס"ד
שלום,
אני מעוניינת לדעת בבקשה כמה קלוריות יש בדייסת שיבולת שועל, המורכבת כך:
ספל חלב 3% שומן + 4 כפות דייסת שיבולת שועל + ממתיק מלאכותי [שאין צורך לחשב אותו]
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 280-330 קק"ל
אהרון03/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3נועם03/09/2009
אהלן!
אני סטודנט בן 23 שמנהל שגרת חיים אינטנסיבית...
לאחרונה אני צורך 1800 מג אומגה 3 (יחס ש 240/320 DHA/EPA)
בנוסף ל 300 מג של GLA
אני חייב לציין שהאומגה 3 עוזרת לי מאוד בהרבה מובנים.
האם זה מומלץ? מבחינת מינון ומבחינת אורך תקופה של לקיחת התוסף..?
האם יש צורך להוסיף ויטמין E?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעיל ומומלץ ביותר...
אהרון03/09/2009לכיסם של היצרנים והמשווקים! אתה תוכל לקבל את המרכיבים הנ"ל מתוך המוצר הטבעי שתמיד
מומלץ מבחינת היעילות (בתוספים, היעילות איננה ברורה) והערך הבריאותי המוסף.
אין עדיין RDA (מנה יומית מומלצת) אבל תקבל מספיק ומעבר לכך מאכילת דגי מי ים קרים וזרעי פשתן (טחונים טרי).
-חרינג, סרדינים, מקרל, חליבוט, סלמון ועוד.
גם בפורל יש כמות EPA משמעותית למרות שהוא גדל במים מתוקים (אבל קרים).
המקור הכי עשיר של וויטמין E הוא שמן נבט חיטה (שתי כפיות בסלט מספקות לפחות את המנה היומית המומלצת). גם בנבט חיטה שקונים בחנויות טבע יש כמות משמעותית וכמו כן בשמן וגרעיני חמניה וגם בשקדים.
שים לב: שמן זית מומלץ עבור אחוז גבוה של חומצת שומן חד בלתי רוויה אבל הוא דל יחסית בוויטמין E.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהנועה02/09/2009
אני בת 15 וחצי אוטוטו 16 גובה 1.53 ולפני כשלושה חודשים שקלתי 48 ולפני חודש 42 , האם הירידה הזו עלולה להזיק לי ? כיי בנוסף המחזור שלי מאחר בחודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בתת-משקל גבולי
אהרון02/09/2009עליה מתונה במשקל תסדיר גם את המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריטבת 1802/09/2009
שלום, אני רוני בת 17.5 הגובה שלי הוא 1.67 ואני שוקלת 61.
.אני רוצה להוריד כ3-4 קילו, אז רציתי שתגידו לי האם התפריט שלי בריא יחסית למשקל שאני רוצה להוריד.
בוקר: נס קפה +1\4 כוס חלב ללא סוכר. (אני שותה קפה כשאני קמה אבל לא מצליחה לאכול..)
ב10 בבוקר אני אוכלת :2 פרוסות לחם קל+2 כפיות קוטג' (5%) +רצועות של מלפפון ועגבנייה.
צהריים: חצי כוס אורז לבן / חצי חבילת פסטה עם רוטב עגבניות/ חזה עוף עם 2 פרוסות לחם קל+ כף חומוס (אוכלת חזה עוף מדי פעם, אבל לא בשר ודגים). אם יש הצעות נוספות כמו קינואה למשל אני אשמח לגוון בתפריט.
+סלט ירקות גדול
אחה"צ : 4 קרקרים של פתית +כפית על כל אחד מהם של ריבה/דבש. (חייבת מתוק)/ יוגורט 0% / 30 ג' ברנפלקס עם 2 כפיות גרנולה ועם 1\4 כוס חלב. ונס קפה כי אני לא יכולה בלי!
ערב: 2 פרוסות לחם קל + חצי פרוסת גבינה צהובה (9%) + עגבנייה+פטרייה/ סלט+ביצה קשה+2 פרוסות לחם קל עם קוטג'.
משתדלת להימנע מעוגיות, אבל אני לפעמים לוקחת עוגייה או פרוסה של לחם כנשנוש..
מקום לשיפור..? תודה ענקית על עזרתכם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפורים
אהרון02/09/2009בד"כ לא רע. יש מקום לשני פירות. המנעי עד כמה שאפשר מנשינושים. אפשר לצמצם מעט את הלחם שרצוי להיות מקמח מלא. גם האורז מלא. פעילות גופנית יומית חשובה ותעזור באופן מהותי להשגת היעד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לתזונה ואיכות העוראנונימי02/09/2009
אני בן 25, לא מעשן בכלל ושותה אלכוהול לעתים רחוקות מאוד..
אני מתאמן במכון כושר 3-4 פעמים בשבוע ואני משתדל לא לאכול ג'אנק פוד ושתייה מסוכרת בכלל..
הבעיה היא שלמרות כל התשומת לב שאני משקיע בבריאות עדיין יש לי פיצעוני בגרות עוד מאז שהייתי בן 15.. ברור שזה ירד ונרגע מאז.. אבל זה עדיין קיים
אני גם מקפיד לאכול דברים יחסית בריאים, לא יותר מ3 פעמים בשבוע בשר(כולל עוף) ולא אוכל חטיפים..
הרבה טבעולים, ירקות, פירות וגבינות... ולחם טוב
האם בכל זאת יכול להיות שהאקנה הזה נובע מתזונה לא נכונה? אשמח לקבל תשובה על פתרונות אפשריים
נ.ב. אני גם מנקה את הפנים בסבון פנים מיוחד פעמיים בשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוב הרופאים: אין קשר אקנה-תזונה
אהרון02/09/2009אבל יש גם גישה שדוגלת בהשפעת התזונה וממליצה:
מומלץ להפחית: אוכל המכיל הרבה סוכר, עוגות, ממתקים וגלידות. ובעיקר מאפים המבוססים על קמח לבן כמו עוגיות , לחם לבן וחלות מתוקות, פיצוחים, מטוגנים, גבינה צהובה, חלב פרה,
מומלץ לאכול יותר דגים (סלמון, טונה, סרדינים). דגים אלו מכילים חומצות שומן חשובות מסוג Omega-3 ועשויות להועיל גם לעור וגם לבריאות הכללית.
מומלץ לשתות הרבה מיים. כדאי להתחיל את היום בשתייה של שתי כוסות מיים ולהמשיך בשתייה של לפחות 8 כוסות מיים נוספות במהלך היום.
האם שוקולד מחמיר אקנה ?
נראה שהקקאו בפני עצמו לא מחמיר אקנה. מה שיכול להחמיר אקנה הם הסוכר והחלב שבתוכו. במידה ותרצו שוקולד כדאי לחפש שוקולד דל סוכר שמכיל אחוז גבוה של קקאו (70%).
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנונימי
ד``ר נסטור ליפובצקי02/09/2009שלום,
לפי מה שאתה מספר, אתה עושה את מקסימום, ולא ניתן על ידי תזונה לעשות יותר.
עניין של זמן.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחמימותליבי01/09/2009
שלום רב,
הרופאה הורתה לי לאכול פחות פחמימות ולכן רציתי לדעת האם יש פחמימות בדברים הבאים: בורגול, דוחן, גריסים, עדשים (אדומות, ירוקות), אפונה, גריסים, שעועית (שחורה, לבנה, צהובה), מש, טחינה, כוסמת, קוואקר ושומשום
תודה רבה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, הכי הרבה בדגנים שבינהם
אהרון01/09/2009בשומשום וטחינה יחסית מעט פחמימות (מאכלים שומניים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשול בדיאטה-שאלהמיכל01/09/2009
שלום רב,
אני חמישה חו' אחרי לידה ובנסיונות נואשים לחזור לגזרה.
מתמידה בספורט ותזונה, את יש לי מכשול..לאחרונה אני ובעלי מנסים לפצות על חודשים ארוכים של היעדר תשומת לב אחד לשניה ומידי לילה כשהעכברון ישן יושבים לראות סרט. בעלי כמובן יושב על פופקורן/גרעינים ואני נוטה להישבר .
שאלה:אם כבר נשברים ואין ברירה ומנשנשים (ולא ביס/שניים), האם יש המלצה למאכל הכי פחות משמין שאינו ירקות? גרעינים שחורים/לבנים/אפונה יבשה/חומוס יבש? כל דבר שלא יהרוס לי את העבודה הקשה שאני מבצעת??(וברור לי שהאלטרנטיבה הכי טובה היא פשוט לסתום את הפה) אבל אם כבר.. הכי פחות גרוע?
תודה ענקית מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת לא הדרך
אדם מאמן01/09/2009שלום מיכל
קודם כל נשמע שאת רצינית ומשקיעה בעצמך ובבריאותך, וזה לא טריוויאלי בימינו
דבר שני, בנימה אישית יותר, חימם לי את הלב שאת ובן זוגך לקחתם החלטה על מנת לשפר את הזוגיות
בחזרה לדיאטה שלך
הטעות הנפוצה ביותר בתחום הזה, לדעתי, היא הטעות שאתם עושים כרגע
הגישה זאת של "לא להישבר" ו"להחזיק את עצמי" מוכיחה את עצמה שוב ושוב כלא יעילה לטווח ארוך. והמעט אנשים שכן הצליחו בה, חווים את החיים מבלי להינות מאחת התענוגות הגדולות ביותר שיש לטבע להציע: ההנאה מאכילה! לא לאכול זאת אף פעם, אבל אף פעם לא הדרך. ואם תחזיקי עכשיו שנה? נניח שאפילו שנתיים? אז שנתיים נאבקת בעצמך ובסוף כתישברי עוגמת הנפש תהיה הרבה יותר גדולה כי תרגישי ששנתיים של עבודה ירדו לטמיון.
מה שאת ובן זוגך (ולמעשה כל שאר האנשים שרוצים לרדת במשקל) צריכים לסגל זה הרגלי אכילה בריאים יותר. אם ידוע לכם שבמהלך הסרט יבוא לכם להכניס משהו לפה, התכוננו מראש. אפשרות אחת היא לחתוך קצת ירקות לפני הסרט, או פירות. אם "אין לכם כח" זה בסדר, ישנם חטיפים רבים דלי קלוריות ועשירים בסיבים תזונתיים, שבשילוב של תה ימלאו אותכם לזמן רב (סיבים תזונתיים סופחים נוזלים, עוזרים למערכת העיכול ונותנים תחושה של שובע למשך זמן רב) ואפילו בהנאה. האופציה הכי בריאה וטובה היא חטיף חלבון, אך זאת יקרה במקצת (חטיפים אלה באיכות גבוהה עולים 6-9 שקלים בערך), לכן לא מתאימה לכולם.
תנסי את זה כמה ימים, ואם בא לך תשתפי אותי בחוויה. אם זה לא עובד בשבילך, את מוזמנת להגיב להודעה זו וננסה לחשוב ביחד על פתרון אחר.
מקווה שעזרתי,
שלך,
אדם
ותזכרי - להיאבק בעצמנו זאת לא הדרך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdear אדם
מיכל03/09/2009ראשית תודה ענקית על תשומת הלב וההשקעה!! הופתעתי באופן קיצוני..ממש שמחה לדעת שיש עוד אנשים טובים שמסייעים סתם כך ללא תמורה.
* לגבי הירקות..צודק ואין מנוס מהם..אני אאמץ את דעתך בחום. אפילו רכשתי רוטב "קל" - כמובן שבמטרה להכין מראש כף ולא לשבת עם הבקבוק (נכון, גם הרוטב מיותר..מצד שני זו נחמה קטנה ועלובה מול פופקורן/פיצוחים...)
* לאחר מחקר גישוש מעמיק שערכתי גיליתי אתמול פטנט מדהים (לא יודעת איך לא חשתי על זה עד היום) : גיליתי כי קיימת אפשרות לשים גרעיני תירס להכנת פופקורן ישירות במיקרו' בקופסא מתאימה/פיירקס עם מלח בלבד.ברור שזה קצת יותר יבש מהרגיל אבל ממש ממש לא מבייש פוקורן ובהחלט מעניק מענה לצורך החזירי שלי בנשנוש לעיתים מול המסך :)
* לגבי החטיפים שהצעת-פעם הייתי מנשנשת מהם בשעת חירום די הרבה אבל אני חייבת להודות שאחרי שנתיים ששמרתי יפה מאוד על תזונה וספורט ולאחר שפרקתי עול בהריון (טעות קלאסית אני יודעת)..אני קצת נרתעת מכול מה שבריא ומומלץ..קצת מאסתי בחטיפים הללו/ירקות/ברנפלקס שהערצתי בזמנו..בקיצור אני בטיפול עצמי גם על הנושא הזה..
אז לקראת חתונת אחותי עוד חודשיים וחזרה לעבודה מטורפת אוטוטו ועל אף העובדה שהגורל זימן לי ים מכשולים בדרך חזרה למידה 36 ( רגל שנפתחת בפעם המאה בנעילת נעל ספורט , עכברון שעלול להתעורר כל רגע כשאני מבצעת תרגילים ובעל חובב ארוחות שחיתות בשעות לילה מאוחרות) ניצבת העובדה שאני ממש לא חובבת ספורט מטבעי ולו הייתי רזה אני מניחה שבנעלי ספורט הייתי נתקלת רק כשהייתי מפנה את של בעלי מהסלון למקומן.. (ספורטאי מושבע בשעות הפנאי) אין לי ברירה ואני ממשיכה לנסות את מזלי.
תודה ענקית שוב!!!
סליחה שיצא כל כך ארוך (נהייתי חפרנית לעת לילה..)
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיכל
ד''ר רוני חרמון02/09/2009הדרך הנכונה אינה נישנושים להיפך ממה שמותר תאכלי ותשבעי ואל תחששי מהשעה זה יותר טוב מלנשנש בלי סוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל
ד``ר נסטור ליפובצקי02/09/2009שלום,
ברור שלאכול מול הטלויזיה הוא הרגל גרוע. אבל את מודעת לכך. תחליטי מראש מה תוכלי. אני הייתי ממליץ על כוס ברנפלקס עם חלב, תוסיפי כפית צימוקים או כפית דבש בשביל הכיף ואחרי תשתי כוס או שתיים מים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד" חרמון וד"ר ליפובצקי תודה רבה!!!
מיכל03/09/20091
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלר.01/09/2009
שלום,
לאחרונה התחלתי לשמור יותר על תזונה, כי אני רוצה לרדת במשקל 5 ק"ג (אני בת 46, בריאה, גובה 1.65 ושוקלת 68.5 ק"ג),
הורדתי חטיפים, מתוקים ושתיה מתוקה ומשתדלת לאכול בריא/מאוזן. ובינתיים במשך כשבועיים הורדתי חצי קילו לשבוע, אני יודעת שזהו הקצב הנכון, אך יש לי מאין "דד ליין"(סוף החודש) והייתי רוצה לרדת 1 ק"ג לשבוע ורציתי לדעתהאם יש דרך לעשות את זה בצורה בריאה / נכונה.
כמו כן, אני רוקדת ריקודי עם בין פעם לפעמיים בשבוע והתחלתי להוסיף כל יום (בימים שאיני רוקדת) הליכה וטיפה ריצה (בהדרגה).
אני יודעת שדיאטה מהירה היא לא דרך חיים,אך האם אפשר לקבל איזהשהוא תפריט או עצה לעשות דיאטה מהירה נניח לשבוע, ואז בשבוע לאחר מכן לחזור לתפריט מאוזנת, וכך לסירוגין, עד להשגת התוצאות?
תודה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישית, אינני מעודד ואף מתנגד כשיטה
אהרון01/09/2009אבל אנשים בריאים יכולים להרשות לעצמם לשבוע. מדובר על דיאטת חלבונים, פירות וחסה ללא מוצרי חלב.
בוקר: 200-400 גר פירות טריים
צהריים: 200-250 גר דג טרי צלוי + חסה חופשי
ערב: 200-250 גר עוף ללא עור ושומן\בקר רזה\דג טרי צלוי +חסה חופשי.
בין הארוחות מותר לכרסם גבעולי סלרי (במתינות)
אחרי שבוע חזרי לדיאטה הרגילה שלך מלבד עמילנים וסוכר, עליהם יש לוותר לחלוטין במשך לפחות שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסירוגין?
אדם מאמן01/09/2009שלום ר.
ישר כוח על היקף הפעילות! אני מסכים כאן עם אהרון
הרזיה מהירה היא לא בריאה. מה שאני לא מסכים זה קצב הירידה המומלץ.
עם עושים זאת בצורה נכונה, אפשר להוריד בכיף קילו בשבוע בצורה בריאה
יש לנו לקוחות שירדו גם קילו-קילו וחצי בשבוע ועדיין מרגישים נהדר.
בכל מקרה דיאטות לסירוגין אני אישית לא ממליץ, לא מומלץ לשגע את הגוף,
ומה גם שלדעתי לטווח הארוך יהיה לך קשה לשמור על אורח חיים כזה
מקווה שעזרתי,
בהצלחה בדרכך!
אדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה מה יקרה אחרי שתגיעי ליעד
ד''ר רוני חרמון02/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהר.
ד``ר נסטור ליפובצקי02/09/2009תגבירי את הפעילות הגופנית, גם הליכה מהירה 4 פעמים בשבוע וגם אימוני כוח פעמים בשבוע. יתכן שלא תראי שינוי משמעותי במשקל אבל כן בצורת הגוף שזה מה שבאמת מעניין אותך.
חבל שתתחילי דיאטות קיצוניות כפי שהציעו לך כאשר המערכת שלך עובדת בצורה תקינה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לדיאטהרותי31/08/2009
שלום.. קוראים לי דוד ואני בן 15,בעבר שקלתי 78 ואז החלטתי לעשות דיאטה על דעת עצמי והגעתי למישקל של 68 אחרי זה הרגשתי:כאבי גב,עיפות,חולשה,ועוד... החלטתי ללכת לרופאה ואז היא עשתה לי בדיקות והיא גילתה שחסר לי:B12,חומצה פולית,וברזל... היא הביאה לי כדורים... וכבר חודש אני לוקח אותם... אחרי שהיא אמרה לי את זה החלטתי להפסיד עם הדיאטה והתחלתי לאכול הכול.. כיום אני שוקל 74 גובהה: 1.79 ס"מ כמה שאלות: א. האם אני צריך להרזות? ב. האם כדאי ליגמור עם הכדורים ואז להרזות? או שזה לא משנה אם אני גם ירזה עכשיו? ג. חשבתי לעצמי לעשות תפריט ככה: בוקר: 200 מ"ל שוקו+ פרוסה עם גבינה צהריים:אוכל של אמא+ סלט ערב:ביצה קשה+טונה+סלט מה את אומרת על התפריט הזה? אם יש לך אתרים שיעזרו לי לקבוע תפריט לדיאטה אני ישמח לקבל... תודה דוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק כמה הערות
אהרון31/08/2009מלשון הפניה שלך (נקיבה) מבין אני שהדיאטנית אמורה לענות. בכל זאת אני אעיר:
זה מה שקורה (לא תמיד) כשמרכיבים דיאטה על דעת עצמי. איש מקצוע טוב יודע להרכיב תפריט שלא יוצר חסרים תזונתיים כפי שקרה במקרה שלך.
אתה לא שמן, אם כי מומלץ להשיל כמה ק"ג, אבל לא על ידי תזונה לא מושכלת כפי שאתה מציע (זה גרוע). תפריט מאוזן המכיל בשר בקר לפחות פעם בשבוע, סלמון לפחות פעמיים וכבד הודו פעם בשבוע בנוסף לביצים ועוף יספקו לך B12 וברזל. שפע של ירקות מגוונים וכף שמרים ביום יתנו חומצה פולית (גם בכבד יש הרבה). מרכיבים תזונתיים תמיד עדיפים על כדורים שלא תמיד יעילותם ברורה.
הדרך הכי בריאה ומתאימה לך להרזיה היא פעילות גופנית יומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להודעה....
רותי01/09/2009תודה על התגובה... שלך
אממ יש לי שאלה... הדיאטנית שבפורום הזה יכולה לעשות לי תפריט אולי? בבקשה...
בתודה ... דוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוד
ד``ר נסטור ליפובצקי02/09/2009שלום דוד,
אי אפשר לתכנן לך דיאטה דרך פורום.
אתה צריך לגשת לדיאטנית בקופת חולים שאתה חבר בה או באופן פרטי ושיתכננו לך את התזונה בצורה מקצועית ומפוקסת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרובמאיה31/08/2009
האם שוקולד חרוב משמין באותה מידה כמו שוקולד רגיל? אם לא בכמה פחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ענת תראי כמות אנרגיה למאה גרם
ד''ר רוני חרמון31/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפה של מזון מקופסת שימוריםאיציק30/08/2009
שלום לכולם! אחרי הצהריים טובים!
אשמח מאוד אם תעזרו לי בנושא שמאוד מעניין אותי
אני בין היתר נוהג לאכול מזון מקופסאות שימורים למשל טונה במים (לא בשמן), חומוס,אפונה ועוד...
אני מודע בין היתר לעובדה שהמזון המשומר מכיל כמות לא קטנה של נתרן (בסדר גודל של כ 500 מ"ג נתרן ל 100 גרם מוצר מסונן )
שאלתי היא זאת: נניח שאני בנוסף להוצאת מי המלח (נוזלי השימור) מהטונה או מהחומוס
(בהנחה שהמוצר אכן מכיל רק מי מלח ולא חומרים משמרים אחרים)
אני גם אשטוף לאחר מכן את גרגירי החומוס או את הטונה במי ברז (בטמפרטורת החדר) כ 2-3 שטיפות ,האם כמות הנתרן תרד משמעותית ?
ואם אפשר, לגבי טונה ,האם שטיפה כזאת במי ברז פוגעת באומגה 3, או ב B12 ?
אני מודה לכם מכל הלב על תשובתכם המפורטת
כל טוב והמשך יום נעים
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיד עדיף מוצר לא משומר
אהרון31/08/2009מכיל לא רק נתרן אלא לעיתים גם חומרי שימור, צבע וטעם נוספים, גלוים או סמוים.
מאחר שחומרים אלא נספגו לתוך המרקם (זאת המטרה), שטיפה מסלקת רק מה שנדבק על פני המוצר, אבל הרוב נשאר. רק השריה ממושכת עוזרת, אבל מוציאה וויטמינים מססים במים וחלק מהמינרלים . אומגה 3 לא אמורה להפגע במידה משמעותית מכיוון שאינה מסיסה
במים. (היא חלק משומן רב בלתי רווי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצות שומןחגית30/08/2009
שלום רב
האם חומצות שומן רוויות בינוניות שרשרת עדיפות על חומצות שומן ארוכות שרשרת כאשר מדבור במזון? למשל לגבי שמן קוקוס אשר לו חומצות שומן בינוניות שרשרת, האם הוא נחשב כפחות מזיק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצות שומן
ד''ר רוני חרמון30/08/2009שומן מהצומח עדיף על שומן מהחי ושומן פחות רווי טוב מזה היותר רווי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית על שאלתי
חגית30/08/2009השאלה היתה האם שומן רוויי בעל שרשרת בינונית של חומצות שומן עדיף על שומן רווי
בעל שרשרת ארוכה של חומצות שומן.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להרזות ולא מצליחהאיריס_2730/08/2009
שלום קוראים לי איריס ואני בת 16. הגובה שלי הוא 1.50 ואני שוקלת 57 ק"ג.
המשקל הענק שלי מפריע לי מאו ואני לא סובלת את עצמי בגללו!!!! אנחנו חיים בחברה שכולם רזים ואם אתה לא כזה אתה פשוט פריק. אני ניסיתי להרזות כמה פעמים בעבר אבל העלתי הכל בחזרה ואפילו יותר ממה שהייתי. היו לי בעיות כולסטרול (גבוה בהרבה ממה שהיה צריך להיות לי ) וזו הסיבה שהתחלתי לעשות דיאטה. מאז אני לא מצליחה!!!! אני כל היום אוכלת לחם ומאפיםם אני פשוט חייבת אותםם. אני מרגישה שבקצב הזה אני יהיה בעוד כמה שנים איזה 100 ק"ג!?!!?
בבקשה אני צריכה עצה איך לסתום את הפה שלי ולהפסיק לאכול כל כך הרבה.
תתווודדדההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי איריס
ד''ר רוני חרמון30/08/2009בשל גילך את חייבת יעוץ מקצועי ופעולה ארוכה של מספר שנים. חוץ מכך איני שמנה יש לך עודף משקל קל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת לא תהי 100 ק"ג, הכול תלוי בך
אהרון30/08/2009נכשלת פעם אחרי פעם בדיאטה, אין טעם להמשיך באותה הדרך. את זקוקה לטיפול משולב תזונתי ונפשי. לא ברור לי אם את מבצעת פ"ג וביזה היקף. את חייבת, והרבה, היא תשפר גם את בעית הכולסטרול. כל פעילות אירובית בעצימות בינונית במשך שעה וחצי ביום (עדיף מפוצל) תביא תוצאות
מעודדות, תשפר את מצב הרוח ותסיח את הדעת מאכילה כפיתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוד
אהרון02/09/2009מטרת הפורום היא לענות על השאלות ולהעביר מידע מקצועי ,אבל אף אחד לא יבנה לך תפריט אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיועדת לדוד
אהרון02/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי כיוון
אדם מאמן01/09/2009שלום איריס
ראשית הרשי לי לומר שאני מבין ללבך. בחברה של היום לא קל להיות בעלי עודף משקל.
ובכל זאת אני מכיר אנשים בעלי עודף משקל חמור יותר משלך והלוואי ל כולנו חיים מאושרים כמו שלהם
אני לא אומר שאת צריכה לקבל את המצב ולהפסיק עם הדיאטות, אבל תבדקי מסביבך מה באמת מציק לך ביום יום. בין אם זה הקשר המשפחתי, החברתי, או חוסר ביטחון הנובע מסיבה אחרת. איפה ההורים והחברים בכל הסיפור הזה? את מתייעצת איתם? בקשר לירידה במשקל, יש המון דרכים לעשות זאת אבל חשוב שתשימי לב גם לחייך האישיים. המשקל זה החלק הקל אם את באמת מוכנה להשקיע, אבל חשוב שזה יבוא ממקום טוב!
מקווה שעזרתי,
שלך,
אדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)