פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערך קלורי
    יקי
    16/09/2009

שלום רב
    היכן אפשר לקבל נתונים אודות ערך קלורי למוצרים שונים?
    בברכה יקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערך קלורי

הוספת תגובה

• ערך קלורי

ליטל סמואל-לוי
    16/09/2009

הי יקי,
    ישנן כמה דרכים נוחות לבדוק ערך קלורי:
    1) לפי הסימון התזונתי על המוצר עצמו - היום החוק מחייב את היצרנים לסמן את הערכים התזונתיים של המוצר. בדרך כלל יש סימון ל-100 גר' ויש כאלה שמגדילים וגם מוסיפים סימון ערך תזונתי למנה.
    2) כאשר מדובר במוצרים שאינם מסומנים כמו פירות, ירקות, קטניות, אגוזים (שקונים על משקל) ניתן להעזר ב "מילון ערכים תזונתיים" - ניתן לרכוש בחנויות ספרים, או להזמין ממשרד הבריאות (יש גם בתוכנת מחשב).
    3)לבדוק באתרים שונים באינטרנט שמציעים מחשבונים תזונתיים (מגדירים את סוג המזון ואת הכמות ומקבלים את הערך הקלורי, הפחמימתי וכו'..) כמו באתר אולימפוס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נועה
    15/09/2009

שלום , אני בת 15 וחצי , גובה 1.53 לפני 3 וחצי חודשים שקלתי 48-9 ולפני כחודש 42 , אני יודעת שהירידה הזוו פוגעת בי מכיוון שהמחזור שלי מאחר כבר ביותר מחודשיים וחצי אני חוששתת שזו הסיבה , הלכתי כבר לרופא נשים והבדיקה הראתה שהכל תקין , בנוסף עשיתי גם בדיקות דם והכל היה בסדר , זה התפריט שלי תגידו לי בבקשה מה עליי לשנות כדי לקבל מחזור :
    ימי ראשון-חמישי
    בוקר (7.00-7.30)
    כוס חלב 1% סופר סידן ,חצי גמבה אדומה
    כוס קורפלקס\דגנים מחיטה מלאה \ 25 גרם גבינת שמנת 5% + 2 פרוסת לחם שיפון
    ביניםם (10.00-11.00):
    תפוח \ ענבים \ חטיף דגנים שוגי \ שזיף
    צהורים (12.30-13.30):
    שניצל מאמא עוף \ 2 אצבעות דג (140 קלוריות )\שניצל דג \ מקושקשת מ-2 ביצים וכף שמן
    חצי צלחת איטריות מבושלות\פסטה\ כוס פירה שמכינים מאריזה
    פרוסת לחם שיפון,סלטטט 5 ירקות,כוס קולה זירו
    ביניים (17.00-18.00):
    סלט מ-5 ירקות + פרוסת לחם שיפון
    תפוח \ שזיף \ ענבים
    ערב (19.30-20.30) :
    כוס חלב 1% סופר סידן , פרוסת לחם שיפון , גביע קוטג' 1% \ 25 גרם גבינת שמנת 5%
    או
    דייסת סולת ( 2 וחצי כפות סולת , כוס חלב 1% סופר סידן , 2 כפיות סוכר ) , 25 גרם גבינת שמנת
    במשך היום 12 + כוסות מים
    הליכהה מינימום חצי שעה , עולה ויורדת במדרגות פעמיים ( קומה חמישית ) , 50 כפיפות בטן
    ימי שיישיי ארוחת בוקר צהורים וביניםם אותו הדבר כמו במשך השבוע ..
    בערב (20.00) :
    חצי תפו"א אפוי עם שמן + חצי שוק + 100 גרם דג טונה מתובלן ,3 כפות איטריות מבושלות ,סללט מ-5 ירקות , כוס קולה זירו , פרוסה חלה של שבת ,כוס אבטיח
    קלח תירס \100 גרם דלורית מבושלת
    שבת בבוקר (12.00) :
    כוס חלב 1% סופר סידן
    חצי כוס קורפלקס\דגנים מחיטה מלאה
    25 גרם גביננת שמנת 5% \ חצי גביע קוטג' 1%
    פרוסת עוגה \פרוסת לחם שיפון
    ביניים ( 14.00-15.00) :
    2 כוסות אבטיח , שקית קטנה של תפוצ'יפס קידס , שזיף \ תפוח , 15 ענבים
    צהורים (16.30-17.30):
    סלט מ-5 ירקות , כוס קולה זירו , חצי צלחת איטריות מבושלות , קופסא טונה במים , פרוסה חלה
    בינים( 19.00) :
    קלח תירס\ 200 גרם דלורית מבושלת
    כוס אבטיח + שזיף\תפוח
    ערב ( 20.30) :
    אייס יוגורט 2.5% של ארומה \ גביע קוטג' 1%
    **במשך היום שותה 12+ כוסות מים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום נועה

ליטל סמואל-לוי
    16/09/2009

את אוכלת מאכלים בריאים אבל הירידה החדה שלך במשקל מלמדת שאת לא אוכלת מספיק לצרכי גופך. ירידה של 6-7 ק"ג במשקל בחודשיים בגילך עלולה לפגוע בצמיחה ובפוריות. לכן אני ממליצה לך מאוד לפנות לייעוץ תזונתי אישי להרכבת תפריט נכון מספק ובינתיים להוסיף כ-500 קק"ל ליום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם פומפרניקל
    חן
    15/09/2009

שלום.
    רציתי לקבל מידע על לחם הפומפרניקל.... מה הוא מכיל?
    האם הוא נחשב דיאטטי? כמה קלוריות לכל פרוסה?
    האם הוא בריא יותר מלחם שיפון או לחם קל?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    לחם פומפרניקל

הוספת תגובה

• .....

חן
    16/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם פומפרניקל עשוי משיפון

אהרון
    16/09/2009

קרא את הערך הקלרי על האריזה, ספור את מספר הפרוסות וחשב.
    לחם הפומפרניקל מאופיין בטחינת ריחיים גסה. הזרעים והגרעינים השלמים שלא נטחנו מהווים מעין מחסום לאנזימי העיכול המפרקים את הסוכר, ובכך מעכבים את קצב ספיגתו. הפומפרניקל גם עשיר בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע גבוהה יותר. הערך התזונתי דומה ללחם שיפון רגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העתק הדבק מYNET?

חן
    16/09/2009

גם אני קראתי שם ולכן באתי לקבל מידע נוסף...
    תודה בכל זאת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניינת להרזות
    מאי
    15/09/2009

אני שוקלת 49 והגובה שלי הוא 1.60..רוצה להרזות 3 קילו בערך..האם תפריט של 1200 קלוריות ביום לצד פעילות גופנית 2 בשבוע יוריד אותי במשקל?ובכמה זמן?

בתודה מראש(:נטע

לקביעת תור
    סגירה
    מעוניינת להרזות

הוספת תגובה

• גיל? זאת התחלת ההרזיה או המשך?

אהרון
    15/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי נטע

ליטל סמואל-לוי
    16/09/2009

כנראה שכן. אבל שימי לב שמבחינת המשקל זה כבר קצת מתחת לגבול התחתון התקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בישול חזה עוף בטוסטר
    אבי
    15/09/2009

שלום
    רציתי לדעת האם בישול חזה עוף או סטייק סינטה בטוסטר אובן פוגע בערך התזונתי (פחות חלבונים, קלוריות וכדומה)?

לקביעת תור
    סגירה
    בישול חזה עוף בטוסטר

הוספת תגובה

• איו בעיה תזונתית

אהרון
    15/09/2009

עלול לצאת יבש ואבל זה עניין של טעם. בתיאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא

ליטל סמואל-לוי
    16/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    ספיר
    15/09/2009

היי רציתי לשאול אם אפשר להרזות עם התפריט הזה ועם כן כמה? שמי קורל אני בת 16 גובה 1.62 שוקלת 60

בוקר : 2 פרוסות לחם קל (עד 80 ק') + 2 כפות גבינה 5%

ביניים: 2 פרוסות לחם קל + ביצה קשה + 2 זיתים גדולים + פרי

צהריים: 3 כפות אורז + 150 חזה עוף + סלט+ כפית שמן

ביניים: 2 פרוסות לחם קל + כפית ריבה דיאט + פרי

ערב : 2 פרוסות לחם קל + 3 כפות קוטג 5% + סלט + כפית שמן

לילה : יוגורט 0% + פרי

במהלך היום שתית מים + האכילה מתבצעת כל שעה וחצי עד 3 שעות מרווח ומתחילים לאכול שעה מאז שקמים פעם בשבוע יש מנה מותרת שהיא מנה בנוסף לכל הארוחות 600 קלוריות

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• תפריט טוב עם קצת שינויים

אהרון
    15/09/2009

היי רציתי לשאול אם אפשר להרזות עם התפריט הזה ועם כן כמה? שמי קורל אני בת 16 גובה 1.62 שוקלת 60
    ===6-7 ק"ג תוך 3 חודשים. אפשר לזרז עם תבצעי כל יום פעילות אירובית ככל שתוכלי להרשות לעצמך. מלבד הרזיה יש לה יתרונות בריאותים נוספים לגוף ולנפש.
    בוקר : 2 פרוסות לחם קל (עד 80 ק') + 2 כפות גבינה 5%
    ===לחם מקמח מלא, חצי קופסה גבינה 3% + פילפל אדום
    ביניים: 2 פרוסות לחם קל + ביצה קשה + 2 זיתים גדולים + פרי

צהריים: 3 כפות אורז + 150 חזה עוף + סלט+ כפית שמן
    ===אורז מלא. מדי פעם דג טרי צלוי במקום עןף
    ביניים: 2 פרוסות לחם קל + כפית ריבה דיאט + פרי
    ===רק פרי
    ערב : 2 פרוסות לחם קל + 3 כפות קוטג 5% + סלט + כפית שמן
    ====קוטג' 3%
    לילה : יוגורט 0% + פרי

במהלך היום שתית מים + האכילה מתבצעת כל שעה וחצי עד 3 שעות מרווח ומתחילים לאכול שעה מאז שקמים פעם בשבוע יש מנה מותרת שהיא מנה בנוסף לכל הארוחות 600 קלוריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באמת??

ספיר
    17/09/2009

אם אני אעשה את הדיאטה ללא השינוים שלך אני עדיין ארזה 6-7 ק"ג ב3 חודשים עם פעילות בחדר כושר? ואפילו אחרי שאני אגיע למשקל היעד אני אמשיך לרדת במשקל ? עכשיו האם ראית לגבי (המנה המותרת ) - כלומר פעם בשבוע בלבד בנוסף לכל הארוחות מגיע מה שאני רוצה בעל ערך של 600 קלוריות תודה רק וודאות כי זה נראה הרבה מאוד קלוריות אבל נשמע טוב ובריא
    תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין הבדל קלורי משמעותי

אהרון
    18/09/2009

בין התפריט המקורי לבין זה עם השינויים. תרומה משמעותית יותר תביא הפעילות האירובית, ככל שתעשי יותר, תרזי יותר.
    6-7 ק"ג היא הערכה בלבד מבוססת על סטטיסטיקה אצל אלה עם הנתונים שלך, אבל אצלך יכול להיות שונה לשני הכיוונים.
    לגבי הבונוס השבועי, אישית אינני תומך בגישה כי זה עלול להוציא אותך מהשיגרה אליה תתרגלי גופנית ומנטלית אבל איש הישר בעיניו יעשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי תחושת רעב אני כבר אובדת עצות
    b
    15/09/2009

לפני חודש היה לי קילקול קיבה ואז שבוע אחרי הסתדרה לי הבטן אכלתי נורמלי ושוב קיבלתי קילקול קטן מאז אין לי תחושת רעב אני יכולה לא לאכול יום שלם אין לי תאבון גם
    אני בריאה ובדר"כ אוכלת טוב מאוד
    אני אובדת עצות מה לעשות"?

הוספת תגובה

• תחושת רעב

ליטל סמואל-לוי
    16/09/2009

תחושת הרעב תחזור אחרי שמערכת העיכול תתאושש. הקפידי לשתות הרבה מאוד (מים ואפשר גם מיצים טבעיים או משקאות על בסיס יוגורט) והוסיפי משקה פרוביוטי לאיזון החיידקים במעי.
    אם בעוד כמה ימים לא יהיה שיפור- פני לרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה כבר חודש

b
    16/09/2009

ותוך כמה זמן זה אמור לעבור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנורקסיה ותהייה.
    חסוי
    15/09/2009

ידוע כאשר נכנסים לאנורקסיה, הגוף נכנס למצב נורא לא טוב וחולה, והחילוף חומרים נדפק לגמרי, רציתי לדעת, האם כאשר עולים לאט לאט במשקל, החילוף חומרים חוזר לעצמו? כלומר, לפי הניסיון שלכם, בד"כ, כאשר מגיעים למשקל יעד, או נגיד קרובים למשקל יעד (כאשר נמצאים ב BMI 18), בד"כ, כאשר מגיעים ל BMI 18, אפשר לאכול כמות קלוריות הגיונית ולשמור עליו? או שנשארים עם תפריט דל יחסית כדי לשמור על המשקל הזה?, אני יודע שזה נורא אינדיוידואלי, אבל בד"כ, כשמגיעים ל BMI הזה של 18, מה התחום שנותנים לנערות לאכול בסביבות? ומה התחום שנותנים לנערים לאכול בממוצע?(אחרי שמגיעים לBMI הזה כאשר יוצאים מאנורקסיה..)?

לקביעת תור
    סגירה
    אנורקסיה ותהייה.

הוספת תגובה

• אנורקסיה

אהרון
    15/09/2009

ידוע כאשר נכנסים לאנורקסיה, הגוף נכנס למצב נורא לא טוב וחולה, והחילוף חומרים נדפק לגמרי,
    ====לא לגמרי אבל במידה ניכרת ובמזל, הפיכה.
    רציתי לדעת, האם כאשר עולים לאט לאט במשקל, החילוף חומרים חוזר לעצמו? כלומר, לפי הניסיון שלכם,
    ===עם טיפול מקצועי טוב חוזר בהדרגה אבל זה לא מובן מאליו
    בד"כ, כאשר מגיעים למשקל יעד, או נגיד קרובים למשקל יעד (כאשר נמצאים ב BMI 18), בד"כ, כאשר מגיעים ל BMI 18, אפשר לאכול כמות קלוריות הגיונית ולשמור עליו? או שנשארים עם תפריט דל יחסית כדי לשמור על המשקל הזה?, אני יודע שזה נורא אינדיוידואלי, אבל בד"כ, כשמגיעים ל BMI הזה של 18, מה התחום שנותנים לנערות לאכול בסביבות? ומה התחום שנותנים לנערים לאכול בממוצע?(אחרי שמגיעים לBMI הזה כאשר יוצאים מאנורקסיה..)?
    ====אין נוסחה קבועה או אפילו נוסחה כלשהי. תלוי בהרבה גורמים, בין היתר בעומק התסמונת ,נתונים אישיים וכמובן גנטיקה. כדאי לנקוט בשיטה "ניסוי וטעיה" , העלאה זהירה ומדורגת של הערך הקלורי אם אופציה לחזור אחורה או להגביר את הקצב בהתאם.

====מומלץ לבקר גם בפורום "הפרעות אכילה"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל..

חסוי
    15/09/2009

זה מוזר, בעסה להגיע למשקל יעד ולאכול קצת מאוד כדי לשמר עליו
    לפי מה שאתה יודע, מה הטווח שבד"כ איתו שומרים על משקל יעד? (BMI 18)? בד"כ, זה יותר מ 1800?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BMI אינו אומר הכול

אהרון
    16/09/2009

לגבי ההיקף הקלורי, המשקל הכולל הוא הפרמטר המשמעותי(בנוסף לגורמים אחרים). בהתאם למה שכבר ציינתי אין נוסחה
    ואין כמות קלוריות מומלצת ללא אבחנה, אבל בטח לא 1800 קק"ל(אם לא מדובר במישהו גבוה
    במיוחד או במצב חולי מסויים). גם אם אנקוב בממוצע, זה לא אומר כלום לגבי כל מקרה בנפרד, ואפילו אם קיימת (לי זה לא ידוע), לסטטיסטיקה הזאת אין שום משמעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנורקסיה

ליטל סמואל-לוי
    16/09/2009

במרבית המקרים חילוף החומרים משתפר מאוד כאשר מתחילים בהזנה נכונה ודי במהירות.
    קביעת כמות הקלוריות המתאימה היא אכן מאוד אינדיבדואלית והיא נעשת על ידי התזונאי/ת המלווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז?

חסוי
    16/09/2009

אך, לפי הערכתך, בד"כ כשמגיעים ל BMI 18, לא יורדים מן 2000 קלוריות? מבאס פשוט לחשוב שצריך לאכול נורא מעט בשביל לשמור על משקל מסוים..
    לפי ניסיונך, במרבית המקרים כאשר מגיעים למשקל היעד BMI 18, למרות שזה נורא אינדיוידואלי, ניתן לאכול 2000 קלוריות ללא לעלות יותר במשקל?..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז?

חסוי
    17/09/2009

מקפיץ? עזרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז?

חסוי
    17/09/2009

מקפיץ? עזרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו?

OREL
    24/09/2009

מישהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות כדי לגבוהה?
    יעל
    15/09/2009

היי
    אני בת 15 שוקלת 49 וגובהי הוא 1.53 אני מאוד רוצה לגבוה אך לא ממש יודעת איך אמרו לי פעם שאכילת חלבונים ושינה תורמים לגביהה אשמח לדעת כמה שעות עליי לישון כדי לגבוהה ואילו מאכלים לאכול כדי לשפר את קצב הגדילה אודה לכם מאוד אם תציינו מה הגובה שבו בנות בנות 15 אמורות להיות בו.
    תודה רבה:)

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות כדי לגבוהה?

הוספת תגובה

• הי יעל

ד''ר רוני חרמון
    16/09/2009

הגובה נקבע גנטית ומושפע מעט מאוד מהסביבה בעיקר תזונה טובה ובריאה. גובהך די בסדר ולכן אל תדאגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אבי
    17/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללמוד מגביר רעב?
    פיתגורס
    14/09/2009

שלום
    אני לומדת בבקרים 4 פעמים בשבוע בזמן השיעורים אני תמיד מרגישה רעב
    האם יש קשר בין הרעב לעובדה שאני לומדת הרי סה"כ אני יושבת על הכסא מקשיבה למורה פה ושם פותרת תרגילים

אני מפחדת להשמין בגלל השיעורים האם יש היגיון בדברי?
    ןהצעות כיצד לטפל בעניין

לקביעת תור
    סגירה
    ללמוד מגביר רעב?

הוספת תגובה

• לימודים ורעב

ליטל סמואל-לוי
    16/09/2009

יש קשר בין למידה ורעב שכן המוח שלנו הוא "צרכן" של סוכר. אם את רעבה סימן שאת מפעילה אותו כראוי...
    בזמן הלימודים כדאי לאכול מזונות עשירים בפחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים, מזונות שמתפרקים לאט ומשחררים את הסוכר לדם במתינות, כך שתוכלי להזין ת המוח ולשמור על שובע לאורך יותר זמן. דוגמא למזונות כאלו: כריך מלחם שיפון / דגנים מלאים עם אבוקדו / טחינה, דייסת קוואקר או יוגורט עם גרנולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את בסכנת השמנה

אהרון
    16/09/2009

חשיבה מאומצת עלולה להוביל להשמנת יתר

ד"ר אסנת רזיאל
    כירורגית מומחית בניתוחי הרזייה, המנהלת הרפואית של מלב"י - המרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, מקבוצת אסיא מדיקל במתחם אסותא החדש

עד כמה שזה נשמע מפתיע, הרי שיש קשר בין רמת המאמץ האינטלקטואלי שאנו מפעילים לבין השמנת יתר - נתונים חדשים אלו עולים ממחקר קנדי.
    חוקרים מאוניברסיטת קוויבק בקנדה מעלים את הסברה כי חשיבה מרובה עלולה להוביל להשמנת יתר. תוצאות מחקרם מתפרסמות בגיליון ספטמבר 2008 של הביטאון הרפואי Psychosomatic Medicine.
    במחקר מצאו חוקרים קנדים כי רמת המתח הכרוכה במאמץ אינטלקטואלי רב, עלולה ל"דרדר" אנשים לאכילת יתר ועקב כך, להשמנת יתר בשל צריכת קלוריות מיותרת ולא הכרחית.

כחלק מן המחקר, ביקשו החוקרים מ 14 סטודנטים, שהשתתפו במחקר, לגשת ולאכול במזנון חופשי (בופה), 45 דקות לאחר אחת משלושת המטלות הבאות:

ישיבה ברגיעה מוחלטת.
    קריאה, סיכום ותמצות של טקסט.
    ביצוע מבחני זכרון על המחשב.

החוקרים הסבירו כי בחרו במשימות הללו מאחר והן קלות במיוחד. ואולם, להפתעתם של החוקרים, הסטודנטים שעליהם הוטלה משימת הסיכום והתמצות של הטקסט שהונח לפניהם צרכו בממוצע 203 קלוריות יותר מאלו אשר נחו.

לעומת זאת, הסטודנטים שביצעו מבחני זיכרון על המחשב צרכו 253 קלוריות יותר מאשר אלו שקיבלו את משימת הרגיעה והמנוחה המוחלטת.

גם בדיקות הדם של המשתתפים בניסוי העידו על סימנים מעניינים: נמדדה רמת הגלוקוז בדם של כל הנבדקים ונמצא כי רמת הסוכר אצל המשתתפים שעליהם הוטלה משימת חשיבה מאומצת, זינקה בהשוואה לאלו שצוותה עליהם משימת המנוחה.

את ההסבר לקפיצה הזו נותן מנחה המחקר, ד"ר ז'אן פיליפ שאפוט, שטוען כי גלוקוז הוא דלק הכרחי למוח במהלך ביצוע משימת חשיבה הדורשת הפעלת אינטליגנציה ומאמץ מחשבתי מרוכז.

על מנת לספק למוח את רמות הגלוקוז הנדרשות לו לביצוע פעולה זו, המוח עלול להציב לגוף דרישה לצריכת מזון.

הגם שלכאורה לא נדרשת רמה קלורית גבוהה לביצוע המשימה, השידור של המוח על רצונו בגלוקוז, שולח בעצם את המשתתפים לאכול, ורמת הקלוריות שצרכו, היתה גבוהה לאין שיעור מהכמות שהיו זקוקים לה.

במקרה דנן, הערכים הקלורים הגבוהים שצרכו המשתתפים, "פיצו" את הגוף על המאמץ המחשבתי. ה"פיצוי" שלקחו לעצמם המשתתפים על ביצוע פעולת החשיבה, אשר למעשה לא הצריכה שום מאמץ פיזי, הביא למעשה לצריכה קלורית מוגזמת.
    יותר ויותר אנשים מועסקים כיום בעבודות הדורשות מאמץ חשיבתי מוגבר, וממחקר זה מסתבר שאותם אנשים צפויים לאכול יתר על המידה ולהיחשף לעליה במשקל.

המסקנה המפתיעה העולה מן המחקר כורכת בין מאמץ חשיבה מוגבר לאכילה מיותרת ומוגזמת, הגורמת להשמנת יתר.

הקפידו מאד על פעילות גופנית מפצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה-אחרי אימון...
    (:
    14/09/2009

היי
    אחרי אימון מומלץ לפי מה שהבנתי לאכול ישר פחמימה לדוגמא פרי ישר בדקות שלאחר אימון כדי למנוע פירוק שריר ולהכניס סוכר לגוף.
    שאלתי היא-מקום האימון הוא מס' דקות מהבית שלי ולכן תוך 5 דק' אני כבר בבית,אם אני ישר יאכל את הארוחה שלאחר אימון שכוללת ביצים\טונה,גבינות,לחם ויכניס את כמות החלבון והפחמימה הגדולים זה בסדר? או שצריך בהדרגה קודם לאכול רק פחמימה (פרי) או נגיד יוגורט+גרנולה ורק כעבור 45 דק' בערך לאכול את הארוחה "הגדולה" שציינתי...
    אשמח לפירוט והסבר,תודה מראש
    ושתהיה שנה טובה לכולם

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה-אחרי אימון...

הוספת תגובה

• פספסתם אותי \=

(:
    16/09/2009

...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי אימון

אהרון
    17/09/2009

במצב שאת מתארת אפשר להסתפק בארוחה הגדולה, אבל גם בה המנה הפחמימתית צריכה להיות דומיננטית. אין המלצה "רשמית" אבל היחס הנהוג הוא 1:3-4 לטובת הפחמימות (מורכבות ולא מלוטשות).
    לגבי מפתחי גוף מקצועים - בודיבילדרס (אני מתייחס רק לאוכל נורמלי ולא לאבקות, משקאות ותוספים למיניהם), ממליצים, לא לפסוח על האכילת המנה בעלת האינדקס הגליקמי הגבוה של הדקות הראשונות וזה ההסבר:
    בתום האימון, בעיקר אם הוא כולל גם אירובי בעצימות גבוהה, מאגרי הגליקוגן ריקים או מדוללים, דבר שהגוף איננו "אוהב". הוא שואף למלא את "המחסן" כמה שיותר מהר על די פירוק השומן אבל גם השריר שיותר זמין. כדי לבלום את התהליך (לא ניתן למנוע לחלוטין), צריך לספק באופן מיידי
    פחמימה שמתעכלת ונטמעת מהר במחזור הדם בצורה של גלוקוז שבשלב הבא הופך לגליקוגן.
    יהיה מי שיגיד שצריך להוסיף גם חלבון אבל אני שייך לאסכולה הדוגלת באכילת פחמימה בלבד (בעלת אי"ג גבוה) בשלב הזה. הטעון הוא שהחלבון מוריד את אי"ג של אותה "מיני ארוחה" ובזה מעקבת את תהליך החידוש הראשוני וחלקי של הגליקוגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

(:
    17/09/2009

איזה פחמימה היית ממליץ לי לאכול שנטמעת מהר בגוף ומסייעת לו?
    אם אפשר אפשרויות כדי שאני יוכל לגוון כל פעם...

ועוד שאלה בקשר לזה-במידה ואני יאכל את הארוחה הגדולה כמו שתיארתי עדיין זה בסדר ויחסום את פירוק השריר וריקון מאגרי הגליקוגן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אהרון
    17/09/2009

איזה פחמימה היית ממליץ לי לאכול שנטמעת מהר בגוף ומסייעת לו?
    אם אפשר אפשרויות כדי שאני יוכל לגוון כל פעם...
    ===תמרים, אבטיח, תפו"א מבושל היטב, קורנפלקס, בגט צרפתי

ועוד שאלה בקשר לזה-במידה ואני יאכל את הארוחה הגדולה כמו שתיארתי עדיין זה בסדר ויחסום את פירוק השריר וריקון מאגרי הגליקוגן?
    ===בתנאי שיש בה מספיק פחמימות וכמה שפחות שומן. כתבתי קודם את היחס המומלץ בין פחמימות לחלבונים.
    באחד מהפורומים השכנים קראתי הנחיה מאוד לא נכונה על אכילת ארוחה חלבונית בעיקרה.
    המשיב לא מודע או לא לוקח בחשבון את הזמן הממושך למדי של פירוק, עיכול והטמעת החלבון. חומצות האמינו שמתקבלות מפירוק החלבון מיועדות לבנית השריר בתהליך איטי ולא להשלמה מהירה של עתודות הגליקוגן. בכל מקרה, יכולת הטמעת חומצות האמינו מוגבלת לכמות קטנה כל פעם, ששונה מאדם לאדם כתלות במספר גורמים. מסיבה זו מפתחי הגוף המקצוענים שמקפידים
    על שיטה "מדעית" אוכלים\שותים כמויות יחסית קטנות של חלבון כל 90-120 דקות אחרי האימון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אהרון,שתהיה לך שנה טובה

(:
    18/09/2009

(:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים
    יקי
    14/09/2009

שלום רב
    משקלי 85 קג
    גובהי 169 סמ
    אני מעוניין לרדת כ3קג לחודש
    כמה קלוריות ליום עלי לצרוך על -מנת להגיע למטרה שהצבתי?
    אני לא מסוגל לשום פעילות גופנית, בשל בעיות בריאות.

בברכה יקי

לקביעת תור
    סגירה
    נתונים

הוספת תגובה

• יעד קשה להשגה

אהרון
    14/09/2009

בגיל ועם מחלת הלב שלך שלא מאפשרת (לפי דבריך) שום פ"ג , לא תוכל לרזות 3 ק"ג לחודש בממוצע בלי לסכן את הבריאות. עם דיאטה מאוזנת בת 1100-1200 קק"ל תוכל לרזות לא יותר מ2 ק"ג לוחדש עד מחצית הדרך (7 ק"ג), ובחצי השני לא יותר מ1.5 ק"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרזיה

יקי
    15/09/2009

חן חן עבור תשובתך.
    להלן התפריט היומי שלי:
    ארוחת בוקר :
    2 פרוסות לחם שחור
    חביתה
    סרדין
    גבינה לבנה-5% 3 כפיות
    סלט
    ביניים:
    פרי
    צהריים:
    בשר
    אורז\פירה
    מרק
    ביניים:
    פרי
    12 קל
    אודה לך אם תחווה דעתך על התפריט , וכן על אפשרות לעמידה ביעד ביחס לתפריט , וכמה
    קלוריו ת הוא מכיל.
    תודה עבור תשומת הלב
    בברכה יקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מה לשפר

אהרון
    15/09/2009

להלן התפריט היומי שלי:
    ארוחת בוקר :
    2 פרוסות לחם שחור
    === 1פרוסת לחם מקמח מלא
    חביתה
    סרדין
    גבינה לבנה-5% 3 כפיות
    ==רק אחת מתוך השלוש (החביתה ללא מביצה אחת ועוד חלבון אחד)
    סלט
    ביניים:
    פרי
    צהריים:
    בשר
    ===בשר נטול שומן וללא עור (אם עוף) לגוון בדג טרי צלוי. לא יותר מ200 גר לפני בישול
    אורז\פירה
    ===לוותר. במקומו ירקות טריים
    מרק
    ===ללא שקדי מרק, איטריות, תפו"א וכו"
    ביניים:
    פרי
    12 קל
    ===ערב
    ==סלט גדול עם 2 כפיות שמן\טחינה, גביע יוגורט\חצי גביע קוטגי 3%
    אודה לך אם תחווה דעתך על התפריט , וכן על אפשרות לעמידה ביעד ביחס לתפריט , וכמה
    קלוריו ת הוא מכיל.
    ===התפריט המוצע = 1200קק"ל
    תודה עבור תשומת הלב
    בברכה יקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מה לשפר

יקי
    15/09/2009

חן חן על התיחסותך הרצינית , ותשומת הלב.
    בהוקרה יקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת
    ליאל
    13/09/2009

כיום אני בת 22 מגיל 16.5 לא קיבלתי מחזור באופן ספונטני,ירדתי 20 ק"ג ,אני 168 שוקלת 52
    כבר במשקל 57 הפסיק לי המחזור
    אני כיום לוקחת גלולות דיאנה (אחרות גורמות לי לכאבים בלתי נסבלים)
    תחילה נאמר לי שיש לי שחלות פוליציסטיות אך הבדיקה האחרונה מראה שאין לי שחלות כאלה
    אני נורא מודאגת לגבי הפריון שלי
    לא בדקתי אם אני מקבלת באופן ספונטני כיוון שאני מקיימת יחסי מין ,אך בין גיל 18-20 לא לקחתי גלולות וכן גם לא קיבלתי(מלבד יום אחד שהמחזור הופיע)
    היית במשקל נמוך יותר (48-49)אך עליתי ל-52-53 (הסכמה ביני לבין הדיאטנית שלי)
    לא קשה להבחין מדברי שמעורב כאן סיפור של הפרעת אכילה ,אני אוכלת לפי תפריט שקיבלתי מהדיאטנית שלי ,מה עליי לעשות כרגע כדי לדעת בוודאות שהפריון שלי לא ניזוק?
    האם יש סיכוי שאני אוכל להכנס להריון ללא באופן טבעי ללא התערבות חיצונית
    מה העיצה שלכם כרגע
    כיום אני סובלת קצת מבולימיה(פעם בשבוע),נמצאת בטיפול ומנסה כמה שיותר לעזור לעצמי,לוקחת תוספי מזון איפה שצריך וממש אוכלת מה שנדרש ,לא מוותרת על לחם מלא ,ביצה ,אורז מלא,חזה עוף,גבינות רק 5% שומן ,פירות ,ירקות בשפע,פסטרמה ,חטיפי אנרגיה,שותה מים (חצי ליטר),טונה במים ועוד ,מה עוד אני יכולה לעשות כדי לעזור לעצמי ?

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• מצב לא פשוט

אהרון
    13/09/2009

1. ירידה מוגזמת במשקל ובאחוז השומן גורמת הפרעות מחזור ואפילו הפסקתו.
    2..נטילת גלולות למשך זמן ממושך עלולה לפגוע בפוריות אך אין אפשרות בשלב זה לוודא מה מצבה.
    3. הפסקה בגלולות ועליה מבוקרת במשקל על ידי תזונה נכונה איכותית וכמותית עשויות להחזיר אותך למצב תקין כולל הפוריות.
    4. את מדווחת על תזונה בריאה. הייתי מוסיף גם דגים טריים עתירי אומגה3 (עדיפים על שמורי טונה או בנוסף). אגוזים לסוגיהם ובמיוחד שקדים, מומלצים. את יכולה להרשות לעצמך גם קצת מתוק (איכותי ולא מתועש)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ליאל

ד''ר רוני חרמון
    16/09/2009

הבעיות שלך מצריכות טיפול רב מערכתי של רפואה כללית רפואת מומחים פסיכולוגים ודיאטנים ולכן אם הבריאות שלך חשובה לך את חייבת לקבל את היעוצים ברמה הגבוה ביותק
    ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם בראשית-תשובה לא מובנת...
    שרית
    13/09/2009

הפרוסות של ל חם זה מרובעות ,179 קלוריות ל100 גרם. האם 2 פרוסות שוות ללחם קל רגיל(פרוסות לא מרובעות)??? פשוט לחם זה מאוד טעים ומשביע אותי לטווח ארוך...

הוספת תגובה

• הי שרית

ד''ר רוני חרמון
    13/09/2009

אם פרוסה שוקלת 100 גר' אז זה בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם קל או קל-לחם

תמי אדיב
    11/11/2010

שימי לב מה כתוב על העטיפה
    יש הבדל גדול בין לחם קל לבין קל-לחם
    זהו משחק מילים שמאפשר ליצרן לגרום לך לחשוב שאת אוכלת לחם קל- אבל הוא לא קל בכלל
    הוא כמו כל לחם מקמח מלא רגיל
    תמי אדיב, דיאטנית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטת לחם?
    שרית
    13/09/2009

שלום, ניסיתי תפריט דיאטה של 1200 קלוריות שדיאטנית נתנה לי אך הוא לא הכי משביע אותי.
    לאחרונה החלטתי לנסות את דיאטת הלחם של אולגה רז (הוצאתי תפריט מהאינטרנט). חשוב לציין שאני בת 24 שוקלת 63-64 גובה 1.62 . האם היא תועיל לי?כדאי לי לנסות אותה? או שהיא מכילה הרבה לחם?

תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטת לחם?

הוספת תגובה

• 5 פרוסות קל = 3 רגיל (בערך)

אהרון
    13/09/2009

הרעיון של לחם קל הוא הגדלת שטח המריחה והאפקט הפסיכו-וויזואלי ,אבל מה שקובע הוא מספר הקלוריות הכולל בחישוב יומי או פר ארוחה. אכלי ע"פ ההעדפה שלך בתנאי שתשארי במסגרת הקלורית.
    לגבי לחמניה, תלוי במשקל ובהרכב. אין לי תשובה חד משמעית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין בעיה לנסות

אהרון
    13/09/2009

היא לפחות איננה דיאטה מסוכנת אבל לא מתאימה לכל אחד. אם את חושבת שמתאים לך לאכול בסיגנון הזה לאורך ימים, בתיאבון! אם היא מועילה או לא, את תדעי רק אחרי השבועים הראשונים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה