פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ לגבי תפריט דיאטה
    חסויה
    21/09/2009

אני בת 24.8 שוקלת 64 גובה 1.62 .3 פעמים עיצוב בסטודיו סי +3 פעמים הליכות.

בוקר- 2 פרוסות קל +קוטג' 3% או צפתית 5%+עגבניה+נס קפה עם חלב דל וסוכרזית

ביניים-פרי(אפרסק)

צהריים- 2 פרוסות קל או 5-6 כפות פסטה או פירה או פתיתים+2טבעול לייט או דג בתנור או חזה עוף אפוי+סלט +כף טחינה

ביניים-פרי(אפרסק או 2 תמרים יבשים)

ערב- 2 פרוסות קל +קוטג' 3%+סלט (לפעמים ביצה קשה.)
    +נס קפה
    לילה-פרי
    * כשמתחשק מתוק אז 2-3 בשבוע חטיף אנרגי' בטעם שיבולת שועל ודבש או מצופה מעט שוקולד.
    * שותה הרבה מים ,פעם בשבוע מיץ מנגו או תפוזים דיאט,ולצערי מכורה לדיאט קולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ לגבי תפריט דיאטה

הוספת תגובה

• תפריט בסדר

אהרון
    21/09/2009

אני בת 24.8 שוקלת 64 גובה 1.62 .3 פעמים עיצוב בסטודיו סי +3 פעמים הליכות.

בוקר- 2 פרוסות קל +קוטג' 3% או צפתית 5%+עגבניה+נס קפה עם חלב דל וסוכרזית
    ===לחם מקמח מלה
    ביניים-פרי(אפרסק)

צהריים- 2 פרוסות קל או 5-6 כפות פסטה או פירה או פתיתים+2טבעול לייט או דג בתנור או חזה עוף אפוי+סלט +כף טחינה
    ==טבעול בעדיפות נמוכה. דג\עוף ללא כל רוטב. מותר גם חלקי עוף אחרים(אפילו עדיף תזונתית) ללא עור ושומן. מדי פעם יש לוותר על הפחמימות לטובת תוספת סלט.

ביניים-פרי(אפרסק או 2 תמרים יבשים)

ערב- 2 פרוסות קל +קוטג' 3%+סלט (לפעמים ביצה קשה.)
    ===\סרדינים
    +נס קפה
    לילה-פרי
    * כשמתחשק מתוק אז 2-3 בשבוע חטיף אנרגי' בטעם שיבולת שועל ודבש או מצופה מעט שוקולד.
    ===בחרי חטיף ללא סוכר ושומן, גם לא מצופה. עדיף שוקולד איכותי בנפרד או במקום
    * שותה הרבה מים ,פעם בשבוע מיץ מנגו או תפוזים דיאט,ולצערי מכורה לדיאט קולה.
    ===כעיקרון מומלץ לשתות רק מים, אבל מדי פעם מותר גם משקאות דייאט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מופנה לאהרון

חסויה
    22/09/2009

היי זו שרית. לגבי התפריט:1.האם 2 תמרים יבשים כמנת פרי זה בסדר?

2. האם להחליף לחם קל למלא? לחם מלא יותר משביע אותי אבל אני חשבתי שבדיאטה עדיף קל.האם אני טועה?

3. אני אוכלת בצהריים פסטה או אורז רגילים,לא מלאים.זה בסדר? כי זה מה שאני מבשלת לבעלי ולי.

4. אם אני רעבה במהלך הערב אני אוכלת כוס חד פעמי של קרנצי'ם (90קלוריות למנה) זה בסדר???

תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל יעד

חסויה
    22/09/2009

רציתי לדעת מהו משקל היעד שלי? בת 24.8 גובה 1.61 משקל 64. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמכת סנטימטר?

אהרון
    22/09/2009

52 ק"ג, (+ או - בהתאם למבנה), אבל כל ירידה מתחת ל60, מבורכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מופנה לאהרון

חסויה
    22/09/2009

אני זוכרת שמדדתי גובה ממזמן והייתי 1.64 לאחרונה הלכתי לרופאת משפחה והיא מדדה אותי ואני
    1.61 . 52 זה לא נמוך מדי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה אידאלי, אם המבנה בינוני

אהרון
    22/09/2009

אבל מדד יותר רלוונטי הוא אחוז השומן. הטווח התקין לנשים 15-25 וכמובן צריך לשאוף אל האמצע.
    עדיין מוקדם להתעסק בסוגיה הזאת, זה לא קל להגיע לשם ולשמור. קודם רדי אל מתחת ל60.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשרית

אהרון
    22/09/2009

היי זו שרית. לגבי התפריט:1.האם 2 תמרים יבשים כמנת פרי זה בסדר?
    ===כן, אבל כדאי לגוון בגלל אינדקס גליקמי גבוה מאוד.

2. האם להחליף לחם קל למלא? לחם מלא יותר משביע אותי אבל אני חשבתי שבדיאטה עדיף קל.האם אני טועה?
    ====זה מה שעניתי לך
    דיאטת לחם? שרית

13.09.09 09:10

5 פרוסות קל = 3 רגיל (בערך) אהרון
    13.09.09 11:43

הרעיון של לחם קל הוא הגדלת שטח המריחה והאפקט הפסיכו-וויזואלי ,אבל מה שקובע הוא מספר הקלוריות הכולל בחישוב יומי או פר ארוחה. אכלי ע"פ ההעדפה שלך בתנאי שתשארי במסגרת הקלורית.

3. אני אוכלת בצהריים פסטה או אורז רגילים,לא מלאים.זה בסדר? כי זה מה שאני מבשלת לבעלי ולי.
    ===הערך התזונתי של הפחמימות ה"מלוטשות" דל למדי. הפחמימות המלאות מלבד ערכן התזונתי,
    גם משביעות יותר ולזמן ממושך עבור אותו ערך קלורי. טוב תעשי לחנך גם את בעלך לתזונה נכונה גם אם הוא לא מעוניין בהרזיה

4. אם אני רעבה במהלך הערב אני אוכלת כוס חד פעמי של קרנצי'ם (90קלוריות למנה) זה בסדר???
    ===לא ממש. זה מאכל מעובד המכיל סוכר ותוספות אחרות לא מומלצות. עדיף, למשל להכין דייסת
    שיבולת שועל מבושלת או לא. יותר בריא ויותר משביע. גם פופקורן ללא שמן היא אופציה טובה.

תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לתמרים
    ליאת
    21/09/2009

שלום ושנה טובה

קראתי מחקר שנעשה בארץ לגבי תמרים: אכילת 100 ג' תמרים ביום מסייעת להורדת כולסטרול ואיננה גורמת להשמנה !!!
    אני שואלת אתכם כתזונאים האם זה נראה לכם הגיוני? בייחוד לא מובן לי נושא הסוכר. הסוכר בפרי אינו גורם להשמנה? הייתם ממליצים על זה? (זה נשמע יותר מדי טוב כדי להשתמש בזה, לאכול משהו מתוק וטעים ולא להשמין)

אשמח לתגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לתמרים

הוספת תגובה

• כל דבר גורם להשמנה

אהרון
    21/09/2009

תלוי כמה אוכלים. ב100 גר תמרים יבשים יש הרבה קלוריות (למעלה מ200, תלוי במידת הייבוש).
    את יכולה לאכול תוך חישוב כמות הקלוריות של התפריט יומי, אבל עבור אותה עלות קלורית הייתי בוחר פירות אחרים. קחי בחשבון שהאינדקס הגליקמי של התמר הוא גבוה במיוחד, דבר שמפחית את משך הרגשת השובע.
    לגבי הכולסטרול, לא אכילת תמרים תביא את הישועה, אבל גם למבצעי המחקרים יש זכות להתפרנס. דבר אחד בטוח: למי שיש רמה גבוה של טריגליצרידים מומלץ להגביל או להמנע מאכילתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רצינית
    אנונימי
    20/09/2009

שלום,
    לפני זמן מה פצחתי בדיאטה,שירדתי בה 16 ק"ג(ב4-5 חודשים)ללא ספורט.
    הדיאטה שלי היא בספירת 1000 קלוריות.
    בהתחשב בעובדה שהגובה שלי הוא 1.58,והמשקל שלי תקין-48,
    וגם לאחר התקופה של הדיאטה שעשיתי בדיקתדם-ולא חסר כלום,אבל ממש כלום,
    ישנם דברים מדאיגים.
    יש לי נשירה קשה,הגוף מקבל פגיעות ברגישת יתר,מה שפעם,אי פעם-לא היה מזיז לו.
    בנוסף לכך התחילו לצמוח פלומות שיער על כל חלקי גופי,דברשגם חדש ומערער מאד.

אוסיף ואציין כי איני מסוגלת להעלות את כמות הקלוריות בשלב זה,עקב נטייה להפרעות אכילה.
    מה ביכולתי לעשות?

תגובתכם חשובה לי מאד,תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה רצינית

הוספת תגובה

• מה קרה,אף אחד לא רוצה לענות לי?....

אנונימי
    22/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי הדיאטה איננה מאוזנת

אהרון
    22/09/2009

ו\או לא מספקת את כל המרכיבים הדרושים לתפקוד התקין של כל המערכות.
    אמנם בדיקות הדם תקינות, אבל ישנם חוסרים שאצל אנשים מסויימים באים לדי ביטוי קודם ב"פריפריה" (עור, שער,ציפורניים). את בטוחה שזה לא רק בדמיון שלך? אם לא,
    פניה לרופא עור עשויה לעזור. כמו כן, בחינת התפריט הנוכחי על ידי דיאטנית קלינית מנוסה מול הנתונים והתופעות יכולה להועיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה כדאי לאכול אחרי אימון?
    רן
    19/09/2009

אני בחור בן 24, גובה 1.82 ושוקל 70 ק"ג.
    אני מעוניין לדעת מה כדאי לאכול בכדי להגדיל מסת שריר.
    2 שאלות למעשה:

1. ישר אחרי אימון הבנתי שרצוי לאכול פחמימות עם ערך גליקמי גבוה. האם אפשר לאכול קובית שוקולד? פרוסת לחם לבן? האם יש חשיבות לכמות?

2. הבנתי שרצוי לאכול חלבונים במשך כל היום בהפרשים של שעתיים וחצי בערך, כלומר 5-6 ארוחות ביום. לפי מה שהגוף שלי מרגיש אני רגיל לאכול פעמיים עד שלוש ביום. סנדוויץ' ב10 בבוקר, ארוחת צהריים ענקית ב14-15 ואז ארוחה אחרי אימון שהיא ארוחת ערב גם כן ענקית.
    כלומר אני יכול להעביר הרבה שעות בלי להכניס כלום לפה וכשאני כבר אוכל אז אני אוכל ככל יכולתי מה שנקרא. אם ברצוני להגדיל מסת שריר האם עליי להתחיל לשנות לחלוטין את צורת האכילה שלי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה כדאי לאכול אחרי אימון?

הוספת תגובה

• אחרי אימון

אהרון
    21/09/2009

אני בחור בן 24, גובה 1.82 ושוקל 70 ק"ג.
    אני מעוניין לדעת מה כדאי לאכול בכדי להגדיל מסת שריר.
    ===התזונה חשובה להגדלת מסת השרירים אבל הגורם הדומיננטי הוא האפקטיביות של האימון.
    2 שאלות למעשה:

1. ישר אחרי אימון הבנתי שרצוי לאכול פחמימות עם ערך גליקמי גבוה. האם אפשר לאכול קובית שוקולד? פרוסת לחם לבן? האם יש חשיבות לכמות?
    ====לשוקולד אין אינדקס גליקמי גבוה בגלל התכולה הניכרת של שומן (לא בריא) לעומת יש בו הרבה קלוריות. לחם לבן זה בסדר. גם לתמרים, תפו"א, קורנפלקס יש אי"ג גבוהה.
    30-40 גר פחמימות נטו מומלץ

2. הבנתי שרצוי לאכול חלבונים במשך כל היום בהפרשים של שעתיים וחצי בערך, כלומר 5-6 ארוחות ביום.
    ===נכון, בעיקר למי רוצה להגדיל את מסת השרירי

לפי מה שהגוף שלי מרגיש אני רגיל לאכול פעמיים עד שלוש ביום. סנדוויץ' ב10 בבוקר, ארוחת צהריים ענקית ב14-15 ואז ארוחה אחרי אימון שהיא ארוחת ערב גם כן ענקית.
    ===כעיקרון, לא צריך לאכול ארוחות ענקיות (תלוי מה זה ענקי בשבילך)
    כלומר אני יכול להעביר הרבה שעות בלי להכניס כלום לפה וכשאני כבר אוכל אז אני אוכל ככל יכולתי מה שנקרא. אם ברצוני להגדיל מסת שריר האם עליי להתחיל לשנות לחלוטין את צורת האכילה שלי?
    ===כפי שהבנת, כדאי לאכול 5-6 פעמים ביום, אבל אם לך זה לא מתאים, ובהתחשב בנתונים (הטובים) שלך, אל תכריח את עצמך, העיקר הכמות האיזון והגוון הנכונים על בסיס יומי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית ועליה/עצירה במשקל
    מודאגת
    19/09/2009

שלום למומחים,

לאחר כמה שנים של אפס פעילות בגלל כאבי פיברומיאלגיה קשים, אני לאט לאט מנסה (בד בבד עם השינוי בתזונה שלי) לעשות פעילות. הפעילות היא בעיקר הליכה, ואפילו הפתעתי את עצמי והצלחתי ללכת מרחקים לא קטנים (בהתחשב בכך שפעם הליכה של חמש דקות הייתה גומרת אותי ליומיים). העניין שמטריד אותי מאוד הוא שבשבועות שאני יותר מקפידה על פעילות הירידה במשקל שלי נעצרת וקרה שגם עליתי אפילו חצי קילו! בשבועות שאני מרגישה פחות טוב ויושבת בבית, אני פתאום יורדת יפה. אני מאוד מבולבלת ולא מבינה מה קורה איתי. האם אני צריכה לדאוג?

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה

מודאגת
    23/09/2009

לפני שאני נעלמת בעמודים הבאים :) תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

אהרון
    23/09/2009

השמנה והרזיה איננה פונקציה של פ"ג ולא של אוכל כאשר מתייחסים לכל אחד בנפרד. הוספה והורדת משקל נקבעות על ידי מאזן אנרגיה, כלומר ההפרש בין הכנסה להוצאת קלוריות (אנרגיה).
    כאשר את פעילה גופנית, יכול להיות שאת אוכלת יותר מאשר בתקופה שאת לא פעילה, כך שההכנסה מקזזת את שריפת הקלוריות ואפילו עולה עליה. ישנה אפשרות נוספת: אצל חלק מן האנשים, בעיקר אלה שלא עוסקים בפעילות גופנית שותפת כאורח חיים, יש נטיה לצבירת נוזלים
    בתקופה הפעילה (גם בגלל ששותים יותר) שמשתחררים בזמן ה"בטלה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום עירית

ליטל סמואל-לוי
    24/09/2009

זה נהדר שאת מתאמצת לשלב את הפעילות הגופנית שאת מסוגלת לעשות במסגרת תהליך ההרזייה. הפעילות הגופנית / ההליכה במקרה שלך, תורמת לשיפור סיבולת לב-ריאה (אם מעלים דופק במידה נכונה), לאיזון רמות הסוכר, העלאת האנדורפינים (מצב רוח), חיטוב הגוף וגם שורפת קלוריות יותר ממצב של מנוחה. מחקרים מראים שהתרומה של פעילות גופנית בתהליך ההרזייה הוא בעיקר בנושא של שמירה על התוצאות לטווח הארוך ופחות בתהליך ההרזייה עצמו , שכן אדם ממוצע שהולך שעה בקצב מתון שורף בין 250-350 קק"ל.
    שימי לב, האם בשבועות שאת מרגישה טוב יותר ועושה פעילות - האם את גם אוכלת קצת יותר? האם בשבועות שאת מרגישה פחות טוב יתכן שאת גם אוכלת פחות? לכך יכולה להיות השפעה. בכל מקרה עדיף שתעשי פעילות ותרגישי טוב, ואין מה לדאוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפת שומן
    שי
    18/09/2009

אני כבר כחודש מתאמן (בחדר כושר) אני רואה שינוי רציני בגודל השריר שלי אך אחוז השומן בגוף שלי עדיין זהה אני אוכל 3 ארוחת ביום לא מקפיד על אוכל מסויים אבל בארוחת ערב אני לא אוכל ארוחה אלא אני שותה אבקת חלבון שקניתי (אני שותה את זה אחרי אימון)
    אני צריך הסבר ואם אפשר גם תפריט מצומצם על הדרך הנכונה לשרוף שומנים ולהקטין את היקף הבטן
    כי סופרט אני עושה אני עושה 40 דקות של אירובי (20 דקות ריצה הליכון ו20 דקות מדרגות) ועוד בערך 20 דקות של אימון כוח הבדל משמעותי בהיקף הבטן לא ראיתי...
    אשמח לעזרה
    תודה

נ.ב
    אני בעודף משקל

לקביעת תור
    סגירה
    שריפת שומן

הוספת תגובה

• שריפת שומן

אהרון
    21/09/2009

אתה לא מוסר נתונים אישיים ומספר האימונים בשבוע אבל יש לי כמה הנחיות כלליות.
    1. המשימה הראשונה שלך צריכה להיות הרזיה תוך בלימת איבוד מסת השרירים. הרזיה תוך בניית מסת שריר איננה אפשרית אם אתה לא שייך לאחוז הזעום של בעלי הגן הספציפי שמאפשר את התופעה.
    2. הורדת אחוז השומן משיגים על ידי פעילות אירובית, לכן תגדיל, ככל שאתה יכול להרשות לעצמך, את היקפה.
    3. אתה צריך לאכול 5 -6 פעמים ביום, מתוכן, 3 ארוחות עיקריות מאוזנות
    4. עזוב את אבקת החלבון ( למרות קידום המכירות שנהוג לעשות בחדרי כושר) ואכול מזון טבעי עשיר בחלבון איכותי.
    5. דפדף אחורה בפורום ותמצא הנחיות לגבי תזונה לפני ואחרי האימון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים
    (:
    18/09/2009

היי
    ידוע שבמהלך יום צריך לספק לגוף 30% שומן

איך זה בא לידי ביטוי? מה הכמות שצריך לאכול ובאיזה מאכלים כדי להגיע ל-30% האלה?

אם אפשר המלצות בעיניין...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שומנים

הוספת תגובה

• שומנים

אהרון
    21/09/2009

ההמלצה לתפריט מאוזן היא:
    10-20% חלבון
    50-60% פחמימות
    20-30% שומן
    כפי שאת רואה, קיימת גמישות מסויימת, לא חייבים לדייק על חודו של אחוז, לפעמים אפילו חורגים
    מהטווח בהתאם לאופי הדיאטה.
    1 גר שומן = 9 קק"ל (יותר מדוייק 8.8). אם למשל התפריט היומי שלך הינו 1700 קק"ל, מתוכו כ-500 קק"ל צריכות לבוא משומנים, ז"א 50-57 גר שומן. חשוב שהחלוקה תהיה כזאת שמהכמות הכללית של השומן יהיה לפחות שליש שומן חד בלתי רווי ואותו דבר רב בלתי רווי.
    מקורות שומן טובים הם: שמן זית וקנולה(חד בלתי רווי), חמניות תירס ועוד (רב בלתי רווי), אבוקדו,
    אגוזים ושקדים, טחינה, זרעי פשתן ועוד. מן החי, שומן בריא הוא זה שבדגים (רב בלתי רווי עם אומגה3). יש למעט עד כמה שאפשר באכילת שומן שמקורו בבשר לסוגיו, חלב ומוצריו בגלל שרובו רווי (לא בריא).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לנושא

(:
    22/09/2009

תודה על התשובה
    בקשר ל-50-57% שומן שאני צריכה לצרוך ביום איך אפשר לכסות את האחוזים הללו לפי כמויות? סתומרת אם תוכל בבקשה לתת לי דוגמאות של מזון שאפשר לאכול (מאלה שציינת) מה הכמות מכל דבר ואיזה הכי מומלץ כדי להגיע לאחוזים האלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא % אלא גרם!

אהרון
    22/09/2009

דוגמאות:
    כף טחינה גולמית = 15 גר שומן
    4 כפיות שמן זית = 16 גר
    15 גר שקדים = 5 גר שומן
    50 גר אבוקדו = 10 גר שומן
    100 גר סלמון צלוי אחרי שרוב השומן ניגר = 6 גר שמן
    ------------------------------------------------------------
    סה"כ = 52 גר שומן

כמובן שצריך לקחת בחשבון גם השומן שבבשר, גבינה, חלב, שוקולג, חטיפים וכו". לצורך זה יש לקרוא על האריזה ולחשב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה קלוריות אני צריכה כדי לרזות?:
    ס
    18/09/2009

אני בת 40.מיבנה גוף רחב.
    גובה כ-1.60,מישקל 64,אחרי דיאטה ארוכה שבה הורדתי
    כ-12 ק"ג. המישקל ניתקע הרבה זמן על 64.
    רוצה להוריד ל-60.זה ייספק אותי.
    אני מבצעת פעילות גופנית 4-5 פעמים בשבוע ועובדת עבודה פעילה.
    אז..כמה ? תודה!

הוספת תגובה

• כמה זה "הרבה זמן"?

אהרון
    18/09/2009

היה שינוי כלשהו בדיאטה ו\או פ"ג מאז שאת תקועה?
    איזו פ"ג את מבצעת ובאיזה מינון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך,המישקל תקוע על 64 לפחות

ס
    18/09/2009

חודשיים,לפעמים קצת יורד לפעמים עולה,
    אך זהו הממוצע הקבוע. אני מתאמנת בקראטה 3 פעמים בשבוע
    שעה לפחות כל אימון,ועוד פעמיים בשבוע מבצעת הליכה מהירה בת שעה.
    אשמח לדעת כמה קלוריות ליצרוך כדי לרדת לפחות ל-60,בלי לירעוב..
    כאמור,גם בעבודתי,איני יושבת כל הזמן,אלא זזה הרבה.
    תודה ושנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל תקוע

אהרון
    21/09/2009

אחרי הורדה משמעותית נפוצה(אך לא חובה) תופעת העצירה בהרזיה משך 1-3 שבועות.
    בהתחשב בתקופה הארוכה בה את כבר במצב סטטי, אפשר לקבוע שהפרק הנוכחי של ההרזיה הסתיים על ידי כך שהגעת לאיזון במאזן האנרגטי.
    בהתחלת משטר ההרזיה, בהנחה שהיקף הפעילות הגופנית היה דמה לנוכחי, את שרפת יותר אנרגיה (קלוריות) בגלל המשקל והקצב המטבולי הגבוהים יותר מעכשיו.
    לו היית עכשיו בהתחלת הדיאטה עם הנתונים והפ"ג הנוכחיים, הייתי ממליץ לך על 1300 קק"ל ליום כדי להוריד את המבוקש תוך זמן סביר, אבל המטבוליזם שלך איטי יותר כרגע לכן ישנן שתי אפשרויות או שילוב ביניהן:
    1. צימצום הערך הקלורי של התפריט הנוכחי במידה מוחשית
    2. הגברת היקף הפעילות האירובית
    אינני יודע את הערך הקלורי של התזונה היומית העכשית שלך, אבל אני מניח שאינו גבוה, לכן עדיף לא לרדת מתחת ל1200 קק"ל ולהעדיף את האפשרות השניה. אם תוכלי להרשות לעצמך הליכה נמרצת עם קטעי ריצה קלה במשך שעה וחצי בימים ללא קרטה או בנוסף, תשיגי את מבוקשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההסבר.ניראה לי שאני

ס
    21/09/2009

אלך עם האפשרות השנייה=הגברת ההוצאה האנרגטית.גם כך אני
    מתאמנת,אז בכיף אוסיף.
    אתה חושב ש-1400 קל',במצבי הנוכחי זה סביר? תודה וגמר-חתימה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נראה סביר

אהרון
    21/09/2009

אבל רק המאוזניים יתנו לך את התשובה הנכונה. אם השקילה השבועית תספק אותך המשיכי, אם לא,
    הגבירי עוד יותר את הפעילות האירובית ואם אפשר, גווני אותה, למשל שחיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להוריד 12 קילו
    שני
    17/09/2009

שלום
    אני בת 22 , גובה 1.62 ומשקל 62.
    אני ממש מתוסכלת מהמשקל , הג'ינסים לוחצים ויש לי גוף ממש לא יפה.. אני רוצה להגיע למשקל 50 תוך 3 וחצי חודשים בעזרת התפריט הבא:
    7:30 - כוס קורנפלקס ללא סוכר+ חצי כוס חלב
    10:30 - פרי
    13:30- שניצל עוף/ שניצל טבעול לייט /רבע עוף + מללפון ועגבניה
    16:30- פרי
    17:00-18:00 שעה הליכה מהירה
    19:00 לחם קל+ כף גבינה 3%+ ירק+ ביצה / חצי קופסה טונה בשמן מסוננת היטב
    21:00 תה + חטיף אנרגיה/ 2 פתי בר

אשמח לדעת מה דעתכם ? וכמה קלוריות יש בתפריט ?
    תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    להוריד 12 קילו

הוספת תגובה

• תרזי אבל יקח קצת יותר

אהרון
    18/09/2009

שלום
    אני בת 22 , גובה 1.62 ומשקל 62.
    אני ממש מתוסכלת מהמשקל , הג'ינסים לוחצים ויש לי גוף ממש לא יפה.. אני רוצה להגיע למשקל 50 תוך 3 וחצי חודשים בעזרת התפריט הבא:
    ===בהתחשב בנתונים והעודף (יש ?) ייתכן שהקצב יהיה קצת יותר איטי (ובריא)

7:30 - כוס קורנפלקס ללא סוכר+ חצי כוס חלב
    ===לא כל יום קורנפלקס, יש לגוון עם שיבולת שועל. חלב 1%. הוסיפי פילפל אדום
    10:30 - פרי
    13:30- שניצל עוף/ שניצל טבעול לייט /רבע עוף + מללפון ועגבניה
    ===לא שניצל כלשהו. העוף ללא עור ושומן. מדי פעם דג צלוי. יותר ירקות
    16:30- פרי
    17:00-18:00 שעה הליכה מהירה
    ===עם קטעי ריצה קלה
    19:00 לחם קל+ כף גבינה 3%+ ירק+ ביצה / חצי קופסה טונה בשמן מסוננת היטב
    ===2 פרוסות קל מלא ..../קופסת סרדינים
    21:00 תה + חטיף אנרגיה/ 2 פתי בר
    ====חטיף ללא שומן וסוכר

אשמח לדעת מה דעתכם ? וכמה קלוריות יש בתפריט
    ===1100-1200=
    תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוריות והרזיה
    רינה
    17/09/2009

לפי אתר נטוגרין, עלי לצרוך 1600 קלוריות (גובה 170, משקל 57).
    אני רוצה להרדת למשקל 55 וצורכת בין 1100-1400 קלוריות ביום. רציתי לדעת- מדוע אני לא מצליחה לרדת במשקל?
    אני לא עושה ספורט אך הפחתתי בכמות הקלוריות הדרושה לי...
    בנוסף, רציתי לדעת האם אי הופעת מחזור זה זמן רב גורמת להשמנה או שאין כל קשר?

לקביעת תור
    סגירה
    קלוריות והרזיה

הוספת תגובה

• באופן נורמלי ובריא

אהרון
    17/09/2009

אף אחד לא יורד בלי הגבלה. את כבר רזה למדי והגוף מתגונן מול הרזיה נוספת על ידי הפעלת מנגנוני החיסכון באנרגיה, במילים אחרות הקצב המטבולי שלך הוא מתחת למספר שציינת שהוא ממוצע סטטיסטי ואינו יישים גם במקרה שלך.
    הפסקת המחזור קשורה לרזון, והבעיה רק תחמיר עם המשך ההרזיה.
    אני לא ממליץ, אבל אם את בכל זאת מתעקשת לרזות, צריכה לאכול קצת יותר (אוכל בריא) ולבצע
    פעילות אירובית של לפחות שעה ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל
    לילי
    17/09/2009

שלום רב! אני בת 40. יש לי בעיה בברזל. בבדיקות החרונות התוצהה היתה -6. נסיתי תוספי ברזל,אבל הם עושים לי בעיה. יש לי סחרחורות ובחילות כל הזמן. שאלה: אזה סוגי מזון אני יכולה לאכול וכמה, מבלי לקחת תוספי ברזל? אזה תוסף ברזל לא עושה אצירות?

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל

הוספת תגובה

• תוסף ברזל כן גורם לעצירות

אהרון
    17/09/2009

בהרבה מוצרים מן הצומח יש ברזל בכמות משמעותית, אבל רובו אינו זמין בגלל נוכחות נוגדי ספיגה
    (ANTI NUTRITIONAL) כמו חומצה פיטית וחומצה אוקסלית.
    המקור הכי עשיר וזמין של ברזל וגם יתר המרכיבים החיוניים להמוגלובין הוא כבד (בקר, הודו, עוף).
    מומלץ לאכול פעמיים בשבוע, אבל לא יותר בגלל, הכולסטרול. כמו כן,כמות משמעותית של ברזל זמין נמצא בבשר בקר (בחרי את החלקים הרזים) וגם בהודו, בעיקר בבשר האדום. בעוף הכמות קטנה יותר (בחזה יש מעט מאוד). אם את אוכלת דג, גם שם יש, בעיקר בדגי ים ועוד יותר בפירות ים
    (למי שאינו שומר כשרות) . החלמון של הביצה מכיל גם כן ברזל זמין אבל גם הרבה כולסטרול, לכן אכלי לא יותר מאחד ביום.
    מוצרי החלב אינם מקור מועדף מאחר שהברזל שבהם נקלט פחות בגלל התחרות עם הריכוז הגדול של סידן.
    אכילת בשר\דגים לפחות פעם ביום עשויה לפתור את החוסר בברזל. לאכול תמיד עם הרבה ירקות טריים עשירים בוויטמין C, בעיקר פילפל אדום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה
    לירון פרידמן
    17/09/2009

היי,
    אני בת 21 במשך שלושת החודשים האחרונים הייתי בארה"ב ו אכלתי לדעתי מעט מדי בגלל הבעייתיות בכשרות שם. ירדתי במשקל בכ- 4 ק"ג. נכון לעכשיו אני שוקלת 47 גובה 1.64
    אני יודעת שכשצורכים מעט קלוריות לגוף שצריך אנרגיה, הגוף מרגיל את עצמו לחילוף חומרים איטי ואם אני אוכל עכשיו כרגיל אני עלולה לעלות מאוד במשקל.
    מה אפשר לעשות כדי להרגיל את הגוף שלי לחזור לחילוף החומרים הרגיל שלו.
    ארצה לציין שאני עושה ספורט אירובי 3 פעמים בשבוע ואנאירובי 3 פעמים ומקפידה מאוד על תזונה נכונה.

תודה רבה מראש ושנה טובה!!

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה נכונה

הוספת תגובה

• ברוכה השבה ארצה ולפורום

אהרון
    18/09/2009

בתור וותיקה בפורום את לא זקוקה להסברים לגבי תזונה נכונה וחילוף חומרים. עד כמה שהספקתי להכיר אותך אין סכנה שתתנפלי על אוכל ותשמיני מעבר לחזרה למה שהיית. את רזה באופן טבעי ובחו"ל לא הרעבת את עצמך במידה שגרמה לירידה חריגה בקצב המטבולי. על אף הרזון שלך,הרזיה של 4 ק"ג ב3 חודשים אינה מוגזמת מבחינת בקצב, לכן אין מה לדאוג שעם החזרה ההדרגתית לתזונה אליה את רגילה, תשמיני במידה לא רצויה. חשוב מאוד להמשיך בפ"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת הריון ותזונה
    עדן
    17/09/2009

שלום, חזרתי מחופשה של חודש בארצות הברית וגיליתי שאני בהריון (כנראה בשבוע רביעי). בשוטטות בפורומים גיליתי אינפורמציה מדאיגה ואשמח לשמוע את דעתכם. במהלך החופשה- לא ידעתי שאני בהריון ולא היה בידי הידע ואכלתי מגוון מאכלים שכעת הבנתי שיכולים להזיק מאוד: אכלתי סושי עם טונה לא מבושלת, אכלתי מוסים שונים ואכלתי גם טונה- בצורות שונות וכן כמה ביסים מסטייק(הכמויות אותן אכלתי הינן קטנות יחסית). אני מרגישה טוב, אין לי תופעות כאלה ואחרות אך אני מודאגת מאוד נוכח הדברים שקראתי . האם יש מקום לדאגה?

מודה לתשובתכם המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    תחילת הריון ותזונה

הוספת תגובה

• תגובה מוגזמת (בלשון עדינה)

אהרון
    17/09/2009

החרדה שלך עלולה להזיק יותר מה"פשעים" התזונתיים שביצעת. צריך לקחת הכול בפרופורציה.
    אני מאחל לך שהבעיות היחידות שיהיו לך בהריון יהיו אלה שנגרמו בגלל התזונה בשבועות האחרונים, כלומר כלום.
    תזונה בריאה היא חשובה ואפילו הכרחית לשמירה על הבריאות לא רק בהריון שבמהלכו חייבים הקפדת יתר אבל במה שאכלת איכותית וכמותית אינני מבחין במשהו שמהווה סכנה מוחשית למהלך ההריון. אמנם צריך להמנע (לא רק בהריון) מאכילת דג לא מבושל וגם להפחית בטונה בגלל הכספית (עד פעמיים בשבוע). כמו כן, למרות הערך התזונתי הרב (שעולה על הטונה המשומרת) יש להגביל גם אכילת סלמון מאותה סיבה. עוד יותר חשובה היא הגבלת הקפה וכל מה שמכיל קפאין למינימום.
    גם הסטייקים שאכלת לא יזיקו לך, אם להבא תגבילי את אכילתם (ללא שומן) לפעם בשבוע.
    בשר בקר איכותי ורזה לא רק שאינו אסור, בהתאם לגישה של חלק מהתזונאים,, אלא מומלץ פעם בשבוע בזכות ערכן התזונתי הרב.

אני מאחל לך הריון ולידה מוצלחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צומות
    מאי
    16/09/2009

צמתי יומיים כדי להוריד במשקל..כרגע אני מפחד לעלות אותו שוב כמה קלוריות אני צריך לאכול ביום כדי לא לעלות..האם 1000 מספיקים או פחות??

לקביעת תור
    סגירה
    צומות

הוספת תגובה

• אין מצב שלא תעלה

אהרון
    17/09/2009

מה שירד בצום היו הרוב נוזלים ולמרבית הצער גם שריר. לא חשוב כמה תאוכל, את הנוזלים תקבל בחזרה, וטוב שכך.
    הדרך בה אתה נוקט היא שגויה ולא רק שלא תרזה אותך, אלא בסופה יש כל הסיכוי להוסיף איאלו
    קילוגרמים, והפעם מדובר על שומן אמיתי.
    רק דיאטה מתונה, מאוזנת ומגוונת בלווי פעילות גופנית יומית תוביל אותך למחוז חפצך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה.. בקשר לדיאטה
    שלום
    16/09/2009

שלום .
    רציתי לדעת אם אוכלים במהלך השבוע 800-900 קלוריות אבל בסוף שבוע מגיעים למצב של 2,000 קלוריות כמעט.. שזה כאילו משלים את כל מהלך השבוע זה אפשרי?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה.. בקשר לדיאטה

הוספת תגובה

• לא מומלץ

אהרון
    16/09/2009

דיאטה שומרים כל יום בשבוע. הגוף והנפש מתרגלים למשטר ומאזן קלורי מסויים וחריגה גדולה כפי שאתה מציין עלולה לשבש את המערכת וגם לגרום לשבירת הדיאטה.
    כמעט לכל אחד יש מעידות אבל צריך למנוע אותן עד כמה שניתן ולא לתכנן מראש.
    פעם היתה דיאטה כזאת די באופנה, כלומר (כמעט) הרעבה בכל ימות השבוע וזלילה חופשית בשבת אך לא הוכיחה את עצמה.
    הבדלים קלוריים של 20-25% סבירים, אך לא למעלה מ100% כפי שאת מציע.
    למשל, אם אתה סופר קלוריות ותכננת דיאטה של 1200 קק"ל, אין בעיה אם בחלק מן הימים אתה אוכל 1100 ובחלק 1300, אם זה עוזר לך להתמיד, כל עוד סה"כ השבועי נשמר. יחד עם זאת, מבחינה פיזיולוגית עדיפה אחידות קלורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה