מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לשמירת המשקל כמה ק'ל ביום לאכול?מאי07/09/2009
שלום רב..
שקלתי 51 קילו ובעזרת דיאטה מגוונת ובריאה שמשולבת עם ספורט מסוג אירובי, הורדתי במשקל וכרגע אני שוקלת 47 והגובה שלי 1.60....העניין הוא שמאז ששקלתי 49 החלטתי לאכול 600 קלוריות ביום..אז מה עליי לעשות בכדי לשמור על המשקל?כי אין לי נטייה להשמנה וגם אני לא רוצה לאכול בכמות פתאומית שתעלה אותי במשקל..כמה קלוריות ביום עליי לאכול?אם תוכלו להציע תפריט מסויים זה יהיה מעולה((:
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 600 קלוריות?
אהרון07/09/2009לכל הדעות, 600 קק"ל לא מספיק ולא בריא, מה עוד שאת עוסקת בפ"ג. העלי בהדרגה את הערך הקלורי של התפריט תוך הקפדה על איזון ,גיוון ואיכות. המשיכי בפעילות אירובית והשקלי פעם בשבוע, עד שהמשקל יתייצב בגובה הרצוי והשארי עם אותו היקף קלורי.
מאחר והתפריט צריך להיות מותאם אישי לא תוכלי לקבלו בפורום אבל לא חסרות דוגמאות בכל מיני
אתרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1300 קלוריות ביום יעלו אותי במשקל?
מאי07/09/2009אני מבינה אבל כמה קלוריות אני צריכה לאכול כי הרגלתי את גופי בזמן האחרון לאכול 600 קלוריות ביום ?האם 1300 קלוריות יעלו אותי במשקל?מכיוון שלפי טבלת הBMI אני בתת משקל(משקל 47 גובה-1.60)ואני לא רוצה לעלות במשקל בפתאומיות אלא לשמור עליו..יש לציין כי מאחר לי המחזור בחודש וחצי.
תודה רבה על העזרה((:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפי שכבר כתבתי
אהרון07/09/2009יש להעלות בהדרגה את הערך הקלורי בגלל ש1300 בבת אחת ייתכן שיגרמו לעליה מהירה בגלל הסיבה שאת מציינת. הוסיפי למשל 200 קק"ל כל שבוע. יש להניח שגם המחזור יוסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונהדוד06/09/2009
1.איזה פחיות/בקבוקי מיצים טבעיים בריאים יותר ומכילים יותר נוגד-חימצון? והאם הם עדיפים בשתייה על פני מים או שמומלץ לשלב?(אני מדבר על הבקבקים של jump ועל פחית תפוחים למשל)
2.האם אכילת תפוח אחד ובננה אחת ביום תורמת לבריאות,או שהכמות אינה מספקת ואינה אפקטיבית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ טבעי בקופסה\פחית? אין דבר כזה!
אהרון07/09/20091. לכל היותר אחוז מסויים עם תוספת מים,סוכר או ממתיק מלאכותי, חומרי צבע, חומרי טעם וכו". אפילו למיץ הטבעי האמיתי שמכינים בבית אין אותו ערך תזונתי של הפרי השלם. (העדר סיבים וגם איבוד חלק מהוויטמינים) ואני כבר לא מדבר על הקלוריות. עדיף לשתות מים ולאכול פירות.
2. כן בריא. מומלצת אכילת 2-4 פירות ביום, תלוי בנתונים האישיים והיקף התפריט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי דיאטהאורית06/09/2009
שלום אני בת 16 שוקלת 60 ק"ג פחות או יותר 1.60 רציתי לדעת אם אני אוכל חזה עוף בצהרים וסלט ותפ"ע בביניים ובערב סלט עם הרבה מים אני אוכלת להרזות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אורית
ליטל סמואל-לוי06/09/2009את אכן תרזי, אך לא לאורך זמן ולא בצורה נכונה (יתכן אף שיגרמו נזקים).
את צריכה תפריט עשיר ומגוון יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו נזקים?
אורית06/09/2009אילו נזקים יכולים להיגרם לי? ומה הכוונה לא לאורך הזמן אפשר יותר לקבל פירוט בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין התייחסות?
ספיר08/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אורית
ליטל סמואל-לוי08/09/2009פירוט: "הנזקים" עלולים להגרם כתוצאה מצריכת קלוריות מועטה מידי לאורך זמן. הם יכולים להתבטא בעייפות, חולשה, ירידה במסת השריר, ירידה בקצב חילוף החומרים ועד כדי הפרעה בפוריות. הירידה בקצב חילוף החומרים עשויה לגרום להאטה בירידה במשקל. לפיכך חשוב לא לעשות "דיאטות דרסטיות". לא ציינת את הנתונים האישיים שלך, אבל התפריט שתארת נראה על פניו כדל מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא כן ציינה נתונים
אהרון08/09/2009עוד נזק חמור: חוסר סידן ועוד מתכות וויטמינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחמימות מורכבות או שומנים?יעל06/09/2009
שלום, אני מנסה לרזות, ואוכלת אוכל בריא שמכיל את כל אבות המזו ועוסקת בספורט..
השאלה שלי אם בא לי לאכול משהו בין הארוחות... מה ישמין אותי יותר, לדוגמא- אגוזי קשיו או אורז מלא?
אמנם באגוזי הקשיו קלוריות רבות יותר, אך לפי מאמרים רבים שקראתי, פחמימות, גם אם הן מורכבות, עשויות להשמין אם נצרכות בעודף,יותר משומן הנמצא באגוזים כדוגמת קשיו.
האם זה נכון?
מה משמין יותר?
תודה!
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחמימות או שומנים?
ליטל סמואל-לוי06/09/2009הי יעל,
בעקרון ירידה במשקל תלויה בכמות הקלוריות הנצרכת, שהיא פונקציה של המזון (פחמימות או שומנים - לא משנה) והכמות שאנו אוכלים ממנו. גרם פחמימה תורם 4 קק"ל לעומת גרם שומן התורם 9 קק"ל. אגוזי קשיו מכילים כמות גבוהה יחסית של שומן (בריא) ולכן כמות קטנה מהם תורמת יותר קלוריות מכמות דומה של אורז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם לא אוכליםמאי06/09/2009
רציתי לדעת כמה גרמים מורידים כשצמים 24 שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דינה
ד''ר רוני חרמון06/09/2009כשצמים לא יורדים במשקל וזה גם מסוכן ולא בריא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן יורדים במשקל 1-2 ק"ג
אהרון06/09/2009אבל זה לא שומן, אלא נוזלים ותוכן מערכת העיכול. לאחר מכן מעלים הכל בחזרה, אל תעשי את זה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין דבר כזה שלא אוכלים ולא מרזים
מאי06/09/2009מה הכוונה..אבל הרי אם לא אוכלים לפחות יום בטוח שמורידים במשקל..ולמה שנעלה את זה לאחר מכן?אינני מבינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן, אין דבר כזה
אהרון07/09/2009אם בעיניך הרזיה = ירידה במשקל. ההגדרה הנכונה של הרזיה היא הורדת אחוז השומן ואת זה לא משיגים על ידי צום מוחלט. כשהגוף מזהה צום הוא נכנס למגננה וחוסך באנרגיה על ידי האטת תהליכים מטבוליים. את המעט שבכל זאת הוא שורף, מקבל בעיקר מפחמימות זמינות בגוף (גליקוגן) ומפרוק השריר. תהליך זה קורה בד"כ אפילו בימים הראשונים של דיאטה כלשהי ביחוד אם היא דלה באופן קיצוני וזה מה שמסביר ירידה יותר בולטת במשקל בהתחלה. במקביל הגוף מאבד גם נוזלים, אפילו אם שותים מספיק מים, דבר שתורם להשליית ההרזיה.
אם תום הצום, הגוף לא חוזר מיד למצבו הקודם מבחינה מטבולית ועדיין שורף פחות לזמן מסויים ומצד שני דורש פיצוי על ידי הגברת התאבון (פיזיולוגי ופסיכולוגי), לכן יש כל הסיכוי לחזרה למשקל הקודם, לרוב עם תוספת, אבל הפעם של שומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהידרוקולוניקסאבי06/09/2009
יש לי מספר שאלות בנושא :
ברצוני לברר האם הטיפול הנ"ל בכלל מומלץ?
האם ידוע לכם האם הטיפול עזר בנושא של עצירות וצרבת ?
הסיכונים הכרוכים בו?
מהם המכונים המוכרים בארץ ע"י משרד הבריאות לביצוע בשיטה זו ?
בתודה מראש על הטיפול בפנייתי
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אבי
ד''ר רוני חרמון06/09/2009לא ממליץ טיפול שמבחינה רפואית שנוי במחלוקת אולי לעצירות כרונית שלא קבלה מענה ע"י טיפולים אחרים הייתי מנסה אבל בטח לא לדברים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה (בדיקות דם)שני06/09/2009
היי,
לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם ובבדיקה שנקראת - TRIGLYCERIDES יצא לי פלוס (עודף) עם תוצאה של 196.
מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה זה אומר? הבנתי שזה עודף שומנים או פחמימות בדם אבל לא הבנתי איך זה הגיוני בגלל שאני ספורטאית עם משקל תקין (לא יודעת אם זה קשור...)
בכל מקרה תודה,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שני
ד''ר רוני חרמון06/09/2009תחזרי על הבדיקה לאחר צום של 48 שעות ותפני לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטריגליצרידים גבוליים, לא בשמיים.
אהרון06/09/2009רצוי להוריד בעיקר אם הLDL גבוה . מספיק צום מקדים של 12 שעות. אפילו המחדרין בין המומחים לא ימליצו על יותר מ-16 שעות.
משקל תקין וספורט הם גורמים חשובים, אך לא בהכרח מבטיחים רמת טריגלצרידים נמוכה. זה עניין גנטי. לולא הגורמים הנ"ל, הרמה היתה גבוהה יותר.
תזונה דלת פחמימות, בעיקר פשוטות כולל פירות, תעזור וכמובן הגברת הפעילות האירובית וההרזיה (אם יש עוד מקום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה גברי חזה נשי ומי שבינהםבני06/09/2009
שלום
אני שוקל לא מעט 106 ק"ג 179 ולא גבוה מאוד כך שמתוצר מצב של מסה .
שרירי מאוד בידיים ברגלים ובכתפיים
חזה ובטן על הפנים - העניין הוא
שיש לי פרצת דיסק L4L5 למבינים ואני מאוד מוגבל בפעילות פיזית ומים נורא מרדימים אותי אז בריכה זה לא אופציה ...
אני מחפש עזרה גם תזונתית וגם רעיון מקורי לכושר
בתודה בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי בני
ד''ר רוני חרמון06/09/2009אתה מתבכיין אין בעייה לעשות דיאטה וללכת ברגל תפנה ליעוץ דיאטה ויעוץ לפ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת השמנה(:05/09/2009
היי
אני עוסקת בספורט הרבה מאוד מאוד מאוד שנים...בחצי שנה האחרונה בכלל הפעילות האינטנסיבית שלי שכוללת חוץ מהענף שאני בו גם עבודה בחדר כושר ירדתי במשקל בצורה משמעותית
אני במגמת עלייה הצלחתי לעלות עד כה 2 אבל זה עדיין לא מספיק ואני צריכה לפחות עוד 2 לעלות
אני מכניסה פחות ממה שאני מוציאה ובגלל זה אני במאזן שלילי רוב הזמן
אני משתדלת לשלב דברים חיוניים כמו שומנים אבוקדו ש.זית וכו' אבל בכל זאת קשה לי לדחוף הרבה אוכל לגוף אני צריכה בצריכה היומית שלי לפחות עוד איזה 300-500 קל'
רציתי לשאול מה היית מציע לי לאכול\לעשות כדי לחזור למשקל שלי בצורה הנכונה ביותר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
(:07/09/2009?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים אישיים, פ"ג ותפריט נוכחי?
אהרון07/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים
(:08/09/2009בת 21
פעילות גופנית יום יום בין 5-6 ימים בשבוע חד"כ אירובי+אנאירובי עבודה אינטנסיבית
בוקר-
קורנפלקס עם חלב\חטיף אנרגיה עד 140 קל'\פרוסת לחם עם ריבה\יוגורט אחד מבינהם
ביניים-
פרי
צהריים-
מנת בשר (חזה עוף,בשר בקר רזה,בשר הודו) בתוספת פחמימה (אורז\פתיתים\פסטה\תפוחי אדמה)
ביניים-לפני אימון
פרי
ערב-אחרי אימון
2 ביצים,כמה כפות קוטג' 5% או גבינה לבנה\קופסת טונה,גבינות\3 פרוסות פסטרמה-אחד מבינהם+סלט ירקות מכמה צבעים לעיתים עם כף ש.זית וגם 2 פרוסות לחם מקמח מלא או שיפון
ביניים-
פרי\יוגורט\קורנפלקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסרים פרטים
אהרון08/09/2009התפריט צריך להיות מותאם גם למשקל, גובה,משך ועצימות הפעילות האירובית. חשיבות מכרעת יש לקצב חילוף החומרים במנוחה (RMR) אבל אני מניח שבשלב זה לא תוכלי לספק, לכן אחשיב אותו כממוצע סטטיסטי ואסתפק רק ביתר הנתונים שתמסרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
(:08/09/2009גובה 1.59
משקל נוכחי 47 (ירדתי ל45 ברוך השם עליתי ל47 עכשיו) הייתי קודם לכן 51 וזאת המטרה
פעילות של שעה וחצי ביום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה במשקל
אהרון09/09/2009בשביל עליה ל-51 ק"ג בהתאם לנתוניך ובהתחשב בהקף הפעילות הגופנית, את צריכה תפריט של כ-2000 קק"ל בהנחה שהקצב המטבולי הבסיסי הינו ממוצע. אציע לך כמה תוספות לתפריט הנוכחי:
בוקר-
קורנפלקס עם חלב\חטיף אנרגיה עד 140 קל'\פרוסת לחם עם ריבה\יוגורט אחד מבינהם
===קורנפלקס בנדיבות,חלב 3%, 2 חטיפים, 2 פרוסות לחם מלא עם ריבה וגם יוגורט 3%
ביניים-
פרי
===גם חצי קופסת קוטג' 5%, אפשר חתיכות פרי יבש בתוכו.
צהריים-
מנת בשר (חזה עוף,בשר בקר רזה,בשר הודו) בתוספת פחמימה (אורז\פתיתים\פסטה\תפוחי אדמה)
==סלט ירקות, לפחות 200 גר בשר, במקום חזה עף - פרגית (ירך). אורז, פסטה מלאים בנדיבות, 3 - 4 קוביות שוקולד איכותי.
ביניים-לפני אימון
פרי
===בננה גדולה רבע שעה לפני אימון .
==50 גר תמרים יבשים \לחמניה לבנה\כוס קורנפלקס\תפו"א מבושל גדול
כמה דקות אחרי האימון
ערב-אחרי אימון
2 ביצים,כמה כפות קוטג' 5% או גבינה לבנה\קופסת טונה,גבינות\3 פרוסות פסטרמה-אחד מבינהם+סלט ירקות מכמה צבעים לעיתים עם כף ש.זית וגם 2 פרוסות לחם מקמח מלא או שיפון
==סלט תמיד עם כף שמן. גביע קוטג', טונה בשמן או סרדינים בשמן, 3 פרוסות לחם מלא או עוד פחמימה
ביניים-
פרי\יוגורט\קורנפלקס
השקלי פעם בשבוע ואם אין תזוזה (חייבת להיות) הגדילי כמויות בעיקר של פחמימות כולל פירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה
(:09/09/2009תודה רבה על ההתייחסות והפירוט
בגדול ידעתי את הדברים האלה אני פשוט רק צריכה ליישם את זה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מס' שאלות
(:09/09/2009בקשר לבוקר-כתבת לי די הרבה דברים בעיקרון אני לא רגילה לאכול כמויות סתומרת גם קורנפלקס עם חלב גם יוגורט גם לחם בדר"כ אצלי זה או זה או זה..קשה לי לשלב בין השניים
מה דעתך? יש איזה פיתרון לעיניין שתוכל להציע לי
בקשר לצהריים-"כמה קוביות שוקולד איכותי" אשמח לשמוע איזה שוקולד איכותי אתה ממליץ לי
בקשר לקורנפלקס-אני "פריקית" של קורנפלקסים יש לי בבית מלא מלא סוגים ומגוון,אבל סתם בשביל העיניין כדי לדעת מאיש מקצוע כמוך-איזה קורנפלקס כדאי לאכול אחרי אימון? יש איזה משהו ספציפי שאתה ממליץ לי עליו? עם הרבה פחמימות או דברים אחרים..
שוב תודה..מעריכה מאוד את עבודתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מס' תשובות
אהרון09/09/2009בקשר לבוקר-כתבת לי די הרבה דברים בעיקרון אני לא רגילה לאכול כמויות סתומרת גם קורנפלקס עם חלב גם יוגורט גם לחם בדר"כ אצלי זה או זה או זה..קשה לי לשלב בין השניים
מה דעתך? יש איזה פיתרון לעיניין שתוכל להציע לי
===לא התכוונתי גם וגם וגם אלא להגדלת הכמויות. אם בכל זאת תוכלי לאכול את הלחם עם ריבה ויוגורט, זה יעזור אך לא חובה
בקשר לצהריים-"כמה קוביות שוקולד איכותי" אשמח לשמוע איזה שוקולד איכותי אתה ממליץ לי
===לא שוקולד עם קרם כלשהו או בוטנים וכו", אלא שוקולד מריר עם 70% קקאו. לא חשוב היצרן, אבל תוצרת חוץ לרוב יותר טעים (גם יותר יקר!)
בקשר לקורנפלקס-אני "פריקית" של קורנפלקסים יש לי בבית מלא מלא סוגים ומגוון,אבל סתם בשביל העיניין כדי לדעת מאיש מקצוע כמוך-איזה קורנפלקס כדאי לאכול אחרי אימון? יש איזה משהו ספציפי שאתה ממליץ לי עליו? עם הרבה פחמימות או דברים אחרים..
===אני רוצה להבהיר שבד"כ אני לא ממליץ, ואפילו מתנגד לאכילת קורנפלקס כלשהו על ידי המעוניינים לרזות, וזה בין היתר בגלל האינדקס הגליקמי הגבוה במיוחד וגם תוספות כולל סוכר.
למזלך, (או לא, תלוי את מי שואלים) המטרה שלך הפוכה. יש כל כך הרבה סוגי קורנפלקס שגם אני כבר לא מתמצא בשמות, אבל כעיקרון העדיפי את זה עם הכי מעט תוספות ואחוז שומן. יש לקרוא את הכתוב באריזה
שוב תודה..מעריכה מאוד את עבודתך
==כיף לשמוע, אשמח להמשיך ליעץ לך וגם לקבל עדכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה (:
(:10/09/2009תודה על התשובות...
בקשר לשקילה פעם בשבוע-באיזה שלב של היום הכי טוב יהיה לי להישקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבוקר לפני ארוחה ואחרי השרותים
אהרון10/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחן05/09/2009
במשך השבוע אני מקפידה לאכול בכמויות שיתאימו לרמת השובע שלי, ולא מאכלים משמינים במיוחד... אך כשמגיע סוף השבוע, אני שמה לב שתזונתי פחות מאוזנת ואני אוכלת בכמויות גדולות יותר...
דוגמא לתפריט בימים א'-ה':
6- בוקר: נס קפה וקיווי.
9- בוקר: סלט ירקות (מלפפון, עגבניה, פלפל אדום, גזר עם מיץ לימון ומלח), פרוסת לחם שיפון ו-2 כפות גבינה 3%/ כף חומוס.
13- צהריים: חצי כוס אורז מבושל/ בורגול/ פתיתים, 1 כוס ירק מבושל (קישואים ברוטב עגבניות/ ירקות בתנור/ קטניות- עדשים/ חומוס) ולעיתים גם 3 קציצות בקר (קטנות) ברוטב עגבניות.
16- ארוחת ארבע: נס קפה, 2 כפות גרנולה עם 200 מ"ל חלב 1% או לחם שיפון עם כף פשתן וכפית דבש.
19- ערב: בדרך כלל סלט ירקות עם פרוסה אחת של לחם שיפון, גבינה לבנה/חומוס. בזמן האחרון יותר התחשק לי ארוחה חמה, שזה בדרך כלל מה שאכלתי בצהריים...
20:30- לילה: נקטרינה ואפרסק.
דוגמא לתפריט ביום ו':
בוקר- כמו ביום רגיל.
צהריים: חצי כוס פייבר וואן עם 300 מ"ל חלב, נס קפה.
ארבע: פרי (נקטרינה/ אפרסק/ תפוח בינוני)
ערב: ירק בתנור (בטטה, חצילים, פלפלים, קישוא ברוטב סויה, חומץ בלסמי וסילאן), מנת בשר- שוק וירך עוף/ פלפל ממולא/ קציצות בקר ולעיתים גם אורז לבן (בערך 3 כפות הגשה).
לילה: עוגה ונס קפה ולעיתים ליד העוגה גם גלידה (לא דיאט).
רציתי לדעת האם זה נכון ובריא לאכול כך? להקפיד במשך כל השבוע ובסוף השבוע לאכול עם העיניים?
חשוב לציין- אני בת 18, גובהי 1.70 ואני שוקלת נכון להיום 57.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין עונה?
חן07/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר עם שיפורים
אהרון07/09/2009במשך השבוע אני מקפידה לאכול בכמויות שיתאימו לרמת השובע שלי, ולא מאכלים משמינים במיוחד... אך כשמגיע סוף השבוע, אני שמה לב שתזונתי פחות מאוזנת ואני אוכלת בכמויות גדולות יותר...
דוגמא לתפריט בימים א'-ה':
6- בוקר: נס קפה וקיווי.
===הקפה פוגע בערך התזונתי הרב של הקיווי.
9- בוקר: סלט ירקות (מלפפון, עגבניה, פלפל אדום, גזר עם מיץ לימון ומלח), פרוסת לחם שיפון ו-2 כפות גבינה 3%/ כף חומוס.
13- צהריים: חצי כוס אורז מבושל/ בורגול/ פתיתים, 1 כוס ירק מבושל (קישואים ברוטב עגבניות/ ירקות בתנור/ קטניות- עדשים/ חומוס) ולעיתים גם 3 קציצות בקר (קטנות) ברוטב עגבניות.
===הפחמימות מלאות. לא רק לעיתים אלא כל יום חלבון כמנה עיקרית.
16- ארוחת ארבע: נס קפה, 2 כפות גרנולה עם 200 מ"ל חלב 1% או לחם שיפון עם כף פשתן וכפית דבש.
19- ערב: בדרך כלל סלט ירקות עם פרוסה אחת של לחם שיפון, גבינה לבנה/חומוס. בזמן האחרון יותר התחשק לי ארוחה חמה, שזה בדרך כלל מה שאכלתי בצהריים...
20:30- לילה: נקטרינה ואפרסק.
דוגמא לתפריט ביום ו':
בוקר- כמו ביום רגיל.
צהריים: חצי כוס פייבר וואן עם 300 מ"ל חלב, נס קפה.
ארבע: פרי (נקטרינה/ אפרסק/ תפוח בינוני)
ערב: ירק בתנור (בטטה, חצילים, פלפלים, קישוא ברוטב סויה, חומץ בלסמי וסילאן), מנת בשר- שוק וירך עוף/ פלפל ממולא/ קציצות בקר ולעיתים גם אורז לבן (בערך 3 כפות הגשה).
===אורז מלא
לילה: עוגה ונס קפה ולעיתים ליד העוגה גם גלידה (לא דיאט).
===לך זה מותר, לאחרים הייתי "אוסר" גם עוגה גם גלידה.
רציתי לדעת האם זה נכון ובריא לאכול כך? להקפיד במשך כל השבוע ובסוף השבוע לאכול עם העיניים?
===עם הנתונים שלך, אין שום בעיה. בתיאבון!
חשוב לציין- אני בת 18, גובהי 1.70 ואני שוקלת נכון להיום 57.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! עזרת לי מאוד.
חן08/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! עזרת לי מאוד.
חן08/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהסתו04/09/2009
שלום קוראים לי סתו ואני בת 15 וחצי ועד לפני שנתיים היית בעלת עודף משקל אבל אחריי עשיית ספורט באופן קבוע ושינוי תפריט התזונה שלי אני עכשיו שוקלת 50 קילו ואני בגובה 1.60 שזה טוב
בזמן האחרון אני מרזה למרות שאני לא רוצה המכנסיים שלי במידה גדולה מדי ואני לא מבינה למה
אז אני רושמת לכם את התפריט תזונה שלי ומקווה שתוכלו לעזור לי והbmrשלי הוא 1359
א.בוקר: כוס פיטנס פירות + כוס חלב
א.10 לחמנייה כושית+ גבינה לבנה 5% וירק\ חומוס עם פסטרמה
א.צהריים ספגטי\אורז\קוסקוס+שניצל של עוף טוב
א.ערב ביצה קשה + 3 כפות גבינה לבנה 5% + לחמנייה כושית וירקות\ 3 כפות חומוס פסטרמה\חומוס מבושל ולחמנייה כושית
ויש לי אימון של שעה וחצי התעמלות קרקע( כמה קלוריות שורפים באימון כזה)
רציתי גם לשאול אם שניצלים מוכנים של עוף טוב זה בריא?
כמה קלוריות יש בלחמנייה כושית?
כמה קלוריות יש בכוס דגנים פיטנס?
והאם זה בסדר שזה גם התפריט שלי בין אם באותו יום אני עושה ספורט או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתו
ד``ר נסטור ליפובצקי04/09/2009שלום סתו,
התפריט שלך יחסית סביר אך לא מושלם לזמן שירדת במשקל. כרגע שאת לא צריכה לרדת יותר אלא לשמור על המשקל ועוד יותר בהתחשב שאת מתאמנת, עלייך לאכול יותר. הייתי מוסיף עוד לחמניה "כושית" כפי שאת מכנה אותה או שתים, גביע גבינה 3% ויוגורט 3%. נסי וספרי מה קורה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשניצל מוכן
אהרון05/09/2009אפילו שניצל ביתי אינו מומלץ יותר מפעם בשבוע, אם בכלל. לו ראית איך וממה מכינים את השניצל המתועש לא רק שלא היית אוכלת אלא היה מגעיל אותך רק לחשוב עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה איך מכינים את השניצל ? :O
נועה05/09/2009אני אוכלת פעם ביום שניצל שקונים מוכן קפוא וצריך רק לחמם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה איך מכינים את השניצל ? :O
נועה05/09/2009אני אוכלת פעם ביום שניצל שקונים מוכן קפוא וצריך רק לחמם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשניצל מוכן
מירב07/09/2009האם יש קישור לסרט שהיה בטלויזיה על איך מכינים את השניצלים המוכנים? רציתי להראות לבת שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי קישור
אהרון07/09/2009אבל אם בתך תרצה לראות, מומלץ שקודם תקח משהו נגד הקאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים אישיים, פ"ג ותפריט נוכחי?
אהרון07/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיעדת לטל
אהרון07/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהAVITAL04/09/2009
שלום לכולם.
אני בחורה בת 24 וכבר המון שנים אני מנסה כל מיני סוגים של דיאטות (כדורי הרזיה למניהם, דיקור, שומרי משקל וכו') בכולן הצלחתי לאיזה תקופה, אבל תמיד אחרי כמה זמן הייתי נשברת, מרימה ידיים וחוזרת לאכול בגדול. אך התיסכול הגדול שלי הוא שאף פעם לא הצלחתי להגיע ליעד הרצוי מבחינתי ולא משנה מה עשיתי. פשוט כח הרצון שלי לא היה מספיק חזק כדי להתמיד ולהמשיך עד הסוף.....
לפני חצי שנה התחלתי ללכת לחדר כושר ולהתאמן, בהתחלה לא כ"כ שינתי את הרגלי האכילה שלי אך עם הזמן הורדתי את המתוקים והשתדלתי לאכול נכון (שילוב של חלבונים ופחמימה אחרי אימון וכו'), הבעיה שלי שאחרי חצי שנה בחדר כושר (אני מתאמנת 5 פעמים בשבוע) ירדתי רק 4 קילו, זה נראה לי מאוד לא סביר וזה גם מאוד מייאש ומתסכל אפילו שאני מאוד נהנת באימונים בלי קשר לירידה במשקל.....
לא יודעת מה לעשות או מה הבעיה.... אני אשמח לשמוע את דעתכם או אם תוכלו לעזור לי ולייעץ לי...
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אביטל
ד''ר רוני חרמון04/09/2009חסרים לי הנתונים שלך אבל אוכל ליעץ לך שהדרך שאת עוברת עכשיו טובה מזו שבעבר את חייבת לשפר ולהתאים את התפריטים שלך בצורה מקצועית קחי יעוץ תמשיכי בספורט זה עושה לך טוב מכל הבחינות ותביני שהמשקל זה לא הכל חיטוב הגוף וההיקפים שלך לא פחות חשובים. כשאת מבצעת פ"ג אינטנסיבית מסת השריר שלך גדלה ואת יותר כבדה אבל גופך יותר חטוב. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי מה וכמה את מתאמנת
אהרון04/09/2009לפי התאור שלך התקווה היחידה היא פ"ג יומית אפקטיבית וממושכת. אני מדבר לא רק מתוך נסיון וידע מקצועי אלא ובעיקר מתוך נסיון אישי.
את לא לבד. כמה שמנים את מכירה שרזו על ידי דיאטה זו או אחרת ונשארו רזים לאורך ימים. אני מכיר פחות מ5%. זכרי שכל דיאטה דלת קלוריות נוספת רק מורידה את קצב חילוף החומרים תוך שכלול מנגנוני החיסכון באנרגיה וגרוע מכול מפחיתה את מסת השרירים שממילא יורדת עם הגיל.
את עכשיו עושה את הדבר הנכון והיחידי שנותן סיכוי לרזות ולהתמיד וזה בלי לדבר על יתרונות בריאותיים, ושיפור מצב הרוח וההרגשה הכללית.
את צריכה לדעת שרק פעילות אירובית ממיסה שומן והדגש צריך להיות עליה, לעומת זאת אימוני התנגדות חשובים לחיזוק ושימור מסת השרירים שתשפר גם את הקצב המטבולי הבסיסי שיפחית את סיכויי ההשמנה.
תהי מודעת שפעילות גופנית אינה מבצע חד עונתי או חד שנתי. היא צריכה להפוך לחלק מאורח החיים שלך לכל החיים. תצטרכי, כנראה, לשנות את סידרי העדיפוית ולעשות את זה על חשבון דברים אחרים.
אכלי רק ע"פ עקרונות התזונה הנכונה אך אל תרעיבי את עצמך. יחד עם זאת הקפידי לא לקזז את כל מה שאת שורפת בפעילות על ידי אכילה עודפת עד שתשיגי את יעדך.
ועוד משהו: טוב שמנמן בכושר מרזה רפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אביטל
ד``ר נסטור ליפובצקי04/09/2009על פי מה שאת מספרת, הפעילות הגופנית זה המרכיב שהיה חסר לך כדי לשמור על המשקל. בעיני אין כמעט סיכוי לשמור על ירידה במשקל ללא פ''ג.
מצד שני מגיעים אלי לטיפול אנשים ששנים עוסקים בפעילות בצורה רצינית ללא תוצאות מובהקות ולאחר שלושה חודשים של יעוץ תזונתי משולב עם הפעילות הגופנית שעשו מקודם, התוצאות מדהימות. כך שבחרת עכשיו בדרך הנכונה, אולי חסר לך יעוץ תזונתי מקצועי יותר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדני03/09/2009
אני בן 28 בריא בדרך כלל, סובל מהזעת יתר.
בקיץ האחרון התחלתי לשתות שתיה קרה עד קפואה בכמויות גדולות, מה שהואיל לי לצינון הגוף ולהפחתת הזיעה.
רציתי לשאול האם זה יכול לגרום נזק כלשהו?
אני חושד גם שהזיקפה שלי נחלשה לאחרונה, האם זה יכול להיות קשור.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דני
ד''ר רוני חרמון04/09/2009מה שאתה עושה לא בריא במיוחד לדעתי פנה ליעוץ רפואי לפתרון הבעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ רפואי.
דני06/09/2009יעוץ אצל מי?
יועצי דיאטה? רופא משפחה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דני
ד''ר רוני חרמון06/09/2009תתחיל עם רופא משפחה ותמשיך עם רופאים מומחים כמו אנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמנה מאוד ברגלייםהילה03/09/2009
שלום, אני בת 15, גובהי הוא 1.71 ואני מאוד שמנה ברגליים.
הרגליים שלי לא מוצקות ומאוד מלאות.
כיצד אוכל להרזות ברגליים במיוחד?
בנוסף על כך, יש לי בעיה ברגליים שקשה לי ללכת הרבה, האם אוכל להרזות באזור הרגליים ללא פעילות גופנית מרובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין אפשרות לכוון את ההרזיה
אהרון03/09/2009הרזיה כללית תוריד במידה מסויימת גם שומן מן הרגליים אבל הן תמיד יהיו שמנות ביחס לגוף.
מבנה גוף נקבע באופן גנטי ולא נתן לשנותו על ידי תזונה או תרגול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מרכיבים תפריט בריא?אלה03/09/2009
היי,
אני בת 27 + 3 ילדים הקטנה בת 5 חוד'.שוקלת: 67 ק"ג, גובה: 1.60
אני מאד חלשה, ממש סמרטוט ולא חסר לי B12 ולא ברזל, אני יודעת שענין נובע מתזונה לקויה.
מהבוקר עד הצהריים שותה 2 כוסות קפה.
בסביבות 2 בצהריים אוכלת 4 פרוסות עם ביצה או טוסט עם ג. צהובה.
אחה"צ- שוב קפה עם עוגיות
לילה-4 פרוסות עם ג. צהובה או ביצים
שותה מים
מנשנשת איגלויים, מדי פעם ביסלי, במבה נוגט, גלידה,
הרבה רעבה אבל אין לי הרבה תיאבון. אני יודעת שצריך לחם מקמח מלא וסלט אבל לא יודעת איך להוציא מהכח לפועל
בבקשה תדריכו אותי
תודה מראש-אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפריט שלך מסביר את הכול
אהרון03/09/2009הוא מאוד לא בריא. הכי טוב לפנות ליעוץ, אבל אולי הצצה בתפריטים של רוני וקרן (קצת אחורה) כולל הצעות שיפור תתן לך מושג איך אוכלים, למרות שתפריט צריך להיות מותאם אישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)