מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום אהרוןמיכל06/10/2009
מזמן לא הייתי פה מה שלומך?
אז ככה אני הצלחתי להשיל ממשקלי עד עכשיו 14 קילו ונשארו לי עוד 13 הבעיה היא שאני תקועה על אותו משקל כבר איזה חודשיים לא שיניתי ממש מהתפריט ואני ממשיכהללכת הליכות מהירות (משלבת בהם גם ריצה ) במשך שעה 3-4 פעמים בשבוע ואני צורכת כ1200 קלוריות ביום השאלה היא האם אני צריכה לצרוך עוד פחות קלוריות כדי לחדש את הירידה או להמשיך כרגיל ולחכות בסבלנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נהדר!
אהרון רזון06/10/2009צריך לראות את חצי הכוס המלאה. קודם כול טוב שאת שומרת. בשום אופן אין להוריד את ההיקף הקלורי אבל אם תוכלי לבצע יותר פ"ג, בטוח יעזור. אני לא זוכר את התפריט שלך, אבל אולי יש מקום
להגדיל את החלק החלבוני על חשבון פחמימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ואני יזכיר
מיכל07/10/2009לך התפריט הוא :
בוקר -2 פרוסות לחם מלא לא דיאט + גבינה (2כפות) וירקות לפמים גם ביצה או יוגורט רזה
נס קפה חלב רזה
צהריים - חזה עוף + דלעת צלויה בתנור עם תבלינים +כפית שמן זית או ריסוס שמן+
סלט חסה או כרע עוף בלי עור עם סלט או 2 פרוסות לחם מלא+ מריחת טחינה או חרדל+ 2,3 פרוסות פסטרמה דל שומן (יודעת שאתה לא ממליץ אבל מה אני יעשה קשה להפטר מכל ההרגלים)
עם צלחת ירקות פחות או יותר זה תפריט צהריים ( לפעמים ליד מנת הבשר חצי כוס אורז או תפו"א בינוני תלוי מה בא לי
אחה"צ לפעמים פרי אבל לא תמיד בא לי אז לפעמים אני אוכלת 2 פתית עם טחינה וחמוץ למשל
ערב- טוסט לחם מלא +גבינ"צ 9% פרוסה עם כף קטשופ או כריך עם ביצה כמובן רק אם לא אכלתי בבוקר ירקות + כפית שמן זית ו2 כפות גבינה רזה לקינוח נס חלב רזה.
מה אתה חושב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר מדי פחמימות (עמילנים)
אהרון רזון07/10/2009בוקר -2 פרוסות לחם מלא לא דיאט + גבינה (2כפות) וירקות לפמים גם ביצה או יוגורט רזה
==רק פרוסה. גביע שלם 3% או חצי גביע + ביצה
נס קפה חלב רזה
==בלי סוכר ומעט חלב 1%
צהריים - חזה עוף + דלעת צלויה בתנור עם תבלינים +כפית שמן זית או ריסוס שמן+
סלט חסה או כרע עוף בלי עור עם סלט או 2 פרוסות לחם מלא+ מריחת טחינה או חרדל+ 2,3 פרוסות פסטרמה דל שומן (יודעת שאתה לא ממליץ אבל מה אני יעשה קשה להפטר מכל ההרגלים)
עם צלחת ירקות פחות או יותר זה תפריט צהריים ( לפעמים ליד מנת הבשר חצי כוס אורז או תפו"א בינוני תלוי מה בא לי
===תמיד סלט. וותרי על לחם\אורז\תפו"א, אפשר להגדיל קצת את מנת הבשר (לא חובה)
אחה"צ לפעמים פרי אבל לא תמיד בא לי אז לפעמים אני אוכלת 2 פתית עם טחינה וחמוץ למשל
====במקום פתית - יוגורט
ערב- טוסט לחם מלא +גבינ"צ 9% פרוסה עם כף קטשופ או כריך עם ביצה כמובן רק אם לא אכלתי בבוקר ירקות + כפית שמן זית ו2 כפות גבינה רזה לקינוח נס חלב רזה.
==רק פרוסת לחם, גבינ"צ 5%, בלי קטשופ. גווני גבינה עם סרדינים אחרי סינון השמן (במקרה הזה אל תוסיפי שמן לסלט)
מה אתה חושב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות יש..שקד06/10/2009
שלום רציתי לדעת כמה קלוריות יש בעוגיה מלוחה אחת (העגולות עם השומשום).
האם טוב למי שבדיאטה לאכול 4 עוגיות ביום (עוגיות מלוחות, חמאה..)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת קלוריות
רמי בוכניק06/10/2009אני אישית לא מאמין בספירת קלוריות אובססיבית מכיוון שדיאטה ,על מנת שתצליח, צריכה להיות חלק מאורח החיים . אגב ,פרוש המילה דיאטה בלטינית זה אורח חיים .
כמובן שבעוגיות מלוחות יש קלוריות .זה אמנם לא כמו שוקולד ואולי אפשר לא לוותר על העוגיות ויחד עם זה לחפש חלופה של עוגיות מקמח מלא כך שלפחות יחד עם צריכת הקלוריות ייכנסו לגוף גם כמה סיבים תזונתיים .
שיהיה בהצלחה
שלך
רמי בוכניק
מאמן אישי לאיכות חיים ואורח חיים בריא
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלה קלורית כדרך חייםתמר06/10/2009
אני אשה בריאה צמחונית מזה שנים רבות
לאחרונה שמעתי על דרך חיים של הגבלה קלורית המשפרת את תפקוד הגוף
רציתי לדעת היכן אוכל למצוא תפריטים יותר מדוייקים לתוכנית זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמר
ליטל סמואל-לוי06/10/2009אין תפריטים מדוייקים לתוכנית הזו. המידע הזה נובע מכך שישנם מקומות ספציפיים בעולם, באזור אסיה למשל, שהאוכלוסייה שלהם היא בעלת תוחלת חיים גבוהה מהממוצע, והיא ניזונה מתפריט "דל" במשך כל החיים- כ-20% פחות מהצריכה המומלצת. לא ברור אם בעולם המערבי - שינוי של הצריכה הקלורית פתאום יכול להביא לאותה תוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבניית תפריט הגבלת קלוריות
תמר06/10/2009תודה על תגובתך המהירה
אשמח אם תוכלי לכוון אותי לאתרים שבהם אוכל להעזר על מנת להרכיב תפריט שכזה ואם תוכלי לתת טיפים לגבי חשיבות של מרכיבים מסוימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט אישי
ליטל סמואל-לוי07/10/2009אחד הדברים החשובים ביותר בתזונה נכונה ומאוזנת הוא הגיוון, לכן לא מומלץ לאכול על פי תפריט אחיד וחד גוני. כן חשוב לגוון בין קבוצות המזון השונות ולדאוג שהתפריט יכיל את כולן: 6-11 מנות מקבוצת הדגנים (רצוי דגנים מלאים), 3-4 מנות פרי, 5-7 מנות ירק, 3-4 מנות חלב (רצוי עד 5% שומן), 3-4 מנות שמן (רצוי מהצומח ולא מוקשה - שמן זית, טחינה, אבוקדו, שקדים, אגוזים),2 -1 מנות חלבון עוף / דג / בקר רזה / קטניות / ביצה
ישנם אתרים שבהם את יכולה למצוא פירוט של ערכים תזונתיים של כל מאכל - למשל באתר אולימפוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבניית תפריט הגבלת קלוריות
אשמח אם תוכלי לכוון אותי לאתרים שבהם אוכל להעזר על מנת להרכיב תפריט שכזה ואם תוכלי לתת טיפים לגבי חשיבות של מרכיבים מסוימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבניית תפריט הגבלת קלוריות
אשמח אם תוכלי לכוון אותי לאתרים שבהם אוכל להעזר על מנת להרכיב תפריט שכזה ואם תוכלי לתת טיפים לגבי חשיבות של מרכיבים מסוימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מספיק?עדי05/10/2009
היי=] אני עכשיו בדיאטת השמנה.. יש לי 8 ימים לעלות קילו (אולי קצת יותר).. כל שבוע העלתי עוד ועוד את מספר הקלוריות ביום (בעזרת דיאטנית) ואחרי שלא עליתי תקופה ארוכה מתפריט של 1600 ליום המשכתי להעלות ובימים האחרונים אכלתי בסביבות 2000-2300, האם זה מספיק כדי לעלות את מה שאני רוצה בשמונה ימים (לא יותר) כי בנתיים אני פשוט לא עולה אפילו גרם אחד ומצד שני אני לא רוצה להכביד על הבטן.. אני גם לא רעבה.. וגם ככה צורכת משקאות כמו סקנדישייק ואינשור על בסיס יומי..
אני בת 14, שוקלת 46.5 על 1.61, אגב - אין לי שום בעיה רפואית בלעלות במשקל אבל היו לי הפרעות אכילה במשך כמה חודשים שבתהלכם הורדתי הרבה מאוד ואכלתי פחות מ-800 קלוריות ליום... האם זה קשור לקושי שלי לעלות?
אשמח לקבל תשובה בהקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ליטל סמואל-לוי06/10/2009בהחלט. מה שקורה לך עכשיו, קורה הרבה פעמים אצל בנות שאכלו תקופה ארוכה תפריט מאוד מצומצם ואח"כ מנסות לעלות במשקל. קצב חילוף החומרים (שריפת הקלוריות היומית במנוחה) שירד מאוד בזמן שבו אכלת מעט, מתאושש ומתחיל לעלות כתוצאה מהעלייה בצריכת הקלוריות (כלומר גופך שורף יותר קלוריות) ולכן לפעמים "קשה" לעלות במשקל. בכל מקרה, צריך להעזר בסבלנות ולהבין שבהתחלה העלייה יכולה להיות יותר איטית. היות ואת נמצאת בטיפול אצל תזונאית שמכירה אותך, אני ממליצה שתבדקי איתה לגבי כמות הקלוריות בתפריט ואם יש צורך לשנות אותה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לפתריט היומי שליאפרת05/10/2009
שלום
רציתי לפרט כאן את התפריט היומי שלי, ולדעת מה חסר בו, מה מיותר בו ובקיצור, איך אפשר לשפר אותו..
כל בוקר אני מתעוררת עם שני חטיפי שוקולד קטנים כאשר כל אחד מהם בעל ערך של כ-120 קלוריות.
לקראת הצהריים אני אוכלת תפוח
בצהריים גביע קוטג' שלם 3% שומן בתוספת סחוג עדין
בערב אני אוכלת עגבניה, שתי פרוסות לחם מחיטה מלאה 46 קלוריות לכל פרוסה
שקית במבה קטנה אחת ליום
קפה אחד ליום, בלי סוכר ובלי חלב
יש לציין שאני צמחונית
ונראה לי שהתפריט שלי מעט דליל מידי.. האם הוא בריא? איך אני יכולה לשפר אותו ולשמור עליו דיאטתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מספיק, לא מאוזן, לא בריא
אהרון רזון06/10/2009הפתרון האידאלי הוא לפנות ליעוץ לצורך הדרכה והתאמת תפריט. דרך פחות טובה אבל זולה
ומהירה יותר היא לפרט את הנתונים (גיל, משקל, גובה, פעילות גופנית) ותקבלי דוגמה (בלבד) של
תפריט מתאים למי שאינו אוכל בשר ודגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה.. להלן הפרטים
אפרת06/10/2009אני בת 20, נמוכה (1.50) שוקלת בסביבות ה42 ק"ג, הפעילות הספורטיבית שלי מסתכמת בהליכות רבות, אמנם איטיות.. וריצת 2 ק"מ בערך פעמיים בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת בגבול התחתון של טווח משקל תקין
אהרון רזון06/10/2009לפי הנתונים והפעילות את צריכה 1400-1500 קק"ל ביום כדי לשמור על המשקל (עדיף לעלות קצת). הרי תפריט לדוגמה. ההצעה נכונה בהנחה שהקצב המטבולי שלך ממוצע יחסית לנתונים.
בוקר:
גביע קוטג' 3%, 2 פרוסות לחם קל מקמח מלא, פלפל אדום
ביניים:
פרי
צהריים:
סלט גדול (חסה, עגבניות, פילפל אדום, מלפפון, גזר, בצל) עם שמן זית\טחינה\אבוקדו
צלחת איטריות מקמח מלא עם גבינה בולגרית 5%
פרי
ביניים:
פרוסת לחם מלא מרוחה בחומוס ביתי, ירק כלשהו
ערב:
סלט כמו בצהריים
גביע יוגורט עם שיבולת שועל, ביצה
לילה:
2 קוביות שוקולד איכותי. (רק אם לא מפריע לך להרדם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשנוש בריא בדיאטהחסויה05/10/2009
שלום, אני בת 24משקל 63 ק"ג גובה 1.63
אני נמצאת כבר שבועיים בדיאטה מאוזנת שקיבלתי מדיאטנית. אני ברוך ה' מתמידה בה.
אני משתדלת לאכול את ארוחת הערב בסביבות שבע בערב וזהו. לפעמים אני רעבה בשעות הערב אז בתור נשנוש אני אוכלת פופקורן לייט (לא כל יום) שהוכן במיקרוגל. האם זה בסדר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סופרים את הכול
אהרון רזון05/10/2009אם הדיאטה שלך מבוססת על ספירת קלוריות, את צריכה לחשב גם את הנישנושים אפילו אם הם בריאים כמו במקרה שלך. בכ"ז, אם את לא מגזימה בכמות, לא הייתי עושה מזה עניין, אפילו מומלץ לאכול משהו קל בשעה מאוחרת של הערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצרורות או בבודדת?יהודית04/10/2009
שלום לכם, חברתי אומרת שיש הבדל גדול בספיגת הגוף את המזון בין אכילה של נניח 1000קלוריות יחד, לבין אכילת אותם 1000 קלוריות מפוזרות בכמה אחרות. בשיטה של אכילה בבת אחת משמינים הרבה יותר. האם זה נכוון? האם יש מחקרים או ידע על כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפעמים כדאי לסמוך על חברים
אהרון רזון05/10/2009בהעדר מצבי חולי מסויימים או התערבות נתוחית במערכת העיכול, כל מה שאוכלים בלי קשר לתדירות הארוחות וגודלן, נעכל כאשר הגוף משתמש בחלק לבניה\תיקון\חידוש רקמות ותאים, חלק
הופך לאנרגיה לצורכי תפעול שוטף של מערכות הגוף ופעולותיו המכניות (שגרתיות ופעילות גופנית יזומה) והיתרה לשומן. (כמובן שיש גם פסולת שיוצאת בהפרשות).
אבל מה? נניח שהתפריט היומי מכיל 2000 קק"ל בהרכב קבוע ונקח שני מצבים קיצוניים.
בראשון אוכלים את הכול בארוחה אחת ביום ובשני מחלקים ל5 ארוחות של 400 קק"ל כל אחת.
במקרה הראשון החלק שהולך לבינוי\תיקון\חידוש של רקמות כולל שרירים, יותר קטן בחישוב יומי בגלל היכולת המוגבלת של הגוף לפרק את החלבון שבמזון לחומצות אמינו לצורך הטמעתן והיתרה מתאחסנת כשומן. זאת ועוד: בגלל שעובר הרבה זמן עד הארוחה הבאה , הגוף חוסך באנרגיה תוך הורדת קצב חילוף החומרים הבסיסי (BMR) .
במקרה השני יש הספקה שוטפת של חלבון במנות קטנות לבניה ומצד שני של אנרגיה על ידי
החזקת רמת הסוכר בדם ללא תנודות גדולות, תוך שמירה על קצב חילוף החומרים גבוה יחסית .
מסקנה: מומלץ לחלק את התפריט היומי בין 4-6 ארוחות כאשר לפחות 3 צריכות להכיל גם חלבון.
גילוי נאות
---------=
ישנם גם מחקרים שמביאים ממצאים המוכיחים שאין שום הבדל בין שני המקרים ומה שקובע
להשמנה\הרזיה הוא הערך הקלורי היומי של התפריט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היישר04/10/2009
שלום לכולם .
אני בת 15 וחצי ומאז ומתמיד אני שומרת על תזונה נכונה ומבוקרת.
בזמן החופש הגדול כמעט ולא אכלתי ארוחות מסודרות,אבל לא הייתי אוכלת מתוקים ודברים משמינים אלא פרי פה,חטיף אנרגיה,הייתי אוכלת יותר בארוחה אחת ומקזזת בשניה וכן הלאה.
הייתי בטוחה שכשאני אחזור לבית הספר אני אתרגל לאכול בצורה מאוזנת כמו לפני החופשה אבל טעיתי.
עד שאני מגיעה הביתה הכל בסדר, אני אוכלת את מה שאני צריכה לאכול אבל כאשר אני בבית התופעה של אכילת הדברים הקטנים כל שעה שעתיים נמשכת ואני לא יודעת מה לעשות.
לא עליתי במשקל כי אני אוכלת בסה"כ דברים לא משמינים ועוסקת בפעילות גופנית 4 פעמים בשבוע, אבל הסיטואציה הממושכת הזאת מאוד מציקה לי ואני לא יודעת מה לעשות.
חשוב לציין שכאשר אני עוסקת במשהו או נמצאת עם אנשים זה לא קורה.
מקווה שתצליחו לעזור לי,שיהיה חג שמח :]
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שרון
ליטל סמואל-לוי04/10/2009אין שום בעיה שתאכלי משהו קטן ובריא כל שעתיים. זה אפילו עדיף על פני ארוחה גדולה, ומגביר את המטבוליזם. אם את לא משמינה אז כנראה שגם צריכת הקלוריות אינה מוגזמת.
בדקי אם את אוכלת מתוך "שעמום" או מתוך "רעב". כמובן שהרגל של אכילה משעמום הוא הרגל לא מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו
שר04/10/2009אני חושבת שאני אוכלת מתוך שיעמום אפילו שתמיד שאני "מנשנשת" אני לוקחת דברים דיאטטים ובריאים אני מפחדת שזה יהפטך להרגל ויגרום לי להשמנה בעתיד.
יש משהו לעשות?
תודה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשנושים
ליטל סמואל-לוי06/10/2009בהחלט. תעשי רישום יומי של כל מה שאת עומדת לנשנש כל פעם - לפני שאת מנשנשת אותו. כך גם "תחסכי" אולי חלק מהדברים משום שתהיי יותר מודעת לאכילה, וגם תקבלי מושג אם את חורגת מידי או במידת הסביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך :)
שר06/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב לקסעדין\:מאי04/10/2009
מה לעשות אחרי שלקחתי 6 כדורי לקסעדין,כלומר 3 פעמים..אני יודעת שזה סוג של בולימיה אבל אני מפחדת שהמעיים שליי לא יתפקדו כרגיל...!
בבקשה עזרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להתחלת התמכרות
אהרון רזון04/10/2009אם לא תוכלי לעצור, פני ליעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה !!מאי04/10/2009
שלום שמי מאי אני בת 13 ואני שוקלת 40 והגובה שלי הוא 1.56
רציתי לדעת , כמה קלוריות אני צריכה לצרוך ביום ?
תודה
מאי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמודה, את לא צריכה לספור קלוריות
אהרון רזון04/10/2009את במשקל תקין לילדות בגיל שלך, אפשר להוסיף קצת. את בתהליך גדילה והתפתחות. חשובה מאוד תזונה מאוזנת, מגוונת ועשירה בכל המרכיבים הדרושים להתפתחות תקינה.
אכלי הרבה ירקות, אכלי לחם ואורז רק מלאים, דגני בוקר בלי סוכר ושומן, גבינות רזות, בשר טרי רזה, דג טרי, פירות, קטניות. שתי בעיקר מים, וקצת מיצים טבעים. הוסיפי שמן זית\טחינה\אבוקדו לסלט. לא יותר מפעם ביום מותר לך משהו מתוק איכותי (מנה קטנה). חשובה מאוד פעילות גופנית שאת אוהבת לפחות 4 פעמים בשבוע.
אני לא מציע לך לספור קלוריות, אבל לידיעתך, את צריכה לפחות 1600 קק"ל ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות יש בסוכריית מנטה?לירני04/10/2009
כמה קלוריות יש בסוכריית מנטה בלי סוכר?
והאם זה מזיק לדיאטה?
* אכלתי בבוקר קערת קורנפלקס כמה בערך קלוריות זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות
רמי בוכניק06/10/2009בסוכרית מנטה ללא סוכר אין בדרך כלל הרבה קלוריות .למדידת הקלוריות המדויקות כדאי לשאול או לקרוא על העטיפה .אבל מה שחשוב לזכור שבמוצרי הדיאט השונים יש כימיקלים שונים כמו אספרטיים במשקאות הדיאט שלא ממש בריאים לגוף.
ההמלצה שלי לגבי דיאטות זה להתייחסלדיאטה כאל אורח חיים ולא כאובססיית קלוריות .זאת הדרך היחידה לשמור על בריאות ותזונה מאוזנת לאורך זמן .
שלך
רמי בוכניק
מאמן לאיכות חיים ואורח חיים בריא
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת תפוחיםסיון03/10/2009
רציתי לדעת כמה אפשר לרדת ב3 ימים של דיאטת תפוחים
אני יודעת שזה לא מומלץ אבל זה רק כתמריץ לדיאטה מאוזנת בשילוב פעילות גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא תמריץ אלא השליית הרזיה
אהרון רזון04/10/2009מורידים עד 2 ק"ג, אבל לא שומן אלא לרוב נוזלים ,ועוד יותר גרוע, שריר.
אם את לא שייכת לקבוצת הסיכון, דיאטה בת שלושה ימים לא אמורה לגרום נזק לבריאות אבל גם לא תועלת להרזיה עתידית אמיתית ויציבה. יתירה מכך, אפילו בשלושה ימים בלבד את עלולה לצבור תסכולים שינמיכו את המוטיבציה להתחלת דיאטה מאוזנת ובריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזים מהמשקלאני03/10/2009
שלום, רציתי לדעת איך יודעים כמה אני יורדת מאחוזי המשקל שלי - לדוגמא : נגיד שמשקלי הוא 60 ק"ג וירדתי 5 קילו, אז זה אומר שירדתי --- (?) אחוזים ממשקלי.. כמה? (היתי רוצה שתראה/י את הדרך היות וזה לא משקלי האמיתי ואותה כמות שירדתי)..תודה רבה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוז מהמשקל
ליטל סמואל-לוי03/10/2009החישוב הוא פשוט: 5 חלקי 60 כפול 100 (ז"א 8.3% מהמשקל ההתחלתי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,אנונימי03/10/2009
לאחר חצי שנה של דיאטה לא מבוקרת,שבה הורדתי 17 ק"ג,
התחילו לצמוח שערות על ככל חלקי גופי,תופעה מלחיצה מאד.
משלחתי לבדיקת טסטסטורון,אבל עד אז השיער פשוט ממשיך לצמוח וזה מחריד.
בנוסף אציין כי יש לי נשירה חמורה,תחושת חולשה מלווה אותי רוב הזמן ,ומשום מה הרופאה שלי החליטה שBMI 19.2 נחשב כתת משקל,ואת זה אני לא מבינה.
יש פתרון לבעייתי.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימי
ד``ר נסטור ליפובצקי03/10/2009שלום,
לא מוכרת לי תופעה של שיעור יתר עקב דיאטה חריפה. הנשירה וחולשה מאוד הגיוני שקשורות לדיאטה החריפה שהתחלת. כדאי שתגשי לדיאטן קליני לקבל תוכנית נכונה על פי הנתונים שלך. כיום BMI 19 לא נחשב לתת משקל. לא ברור מה הנתונים שלך ולכן קשה לענות ביתר דיוק.
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה
אנונימי04/10/2009שיש סיכוי שזה גרם לבעיית הורמונים.
ובגלל זה השיעור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלח03/10/2009
שלום,
אני בת 20, נמוכה (1.50), שוקלת 51.
אני לא יודעת אם מבחינת גובה-משקל זה תקין, אבל זה לא מעניין אותי כל כך כי על פניו אני נראית ש=מ=נ=ה. מה שאני רוצה זה להגיע למשקל של 47 בערך בתקופת זמן של חודשיים.
ספורט אני כמובן עושה, מה בעניין התזונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ח
ד``ר נסטור ליפובצקי03/10/2009שלום,
את בהחלט יכולה לעמוד במשימה הזאת. בסך הכל צריכה תזונה בריאה ומתאימה לנתונים האישיים שלך תוך כדי עשיית פעילות גופנית.
מומלץ לגשת ליעוץ אולי אפילו חד פעמי כדי שתקבלי את הכלים הנכונים.
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)