מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להתחיל להיות בכושרלינור10/03/2009
אני בחורה בת 25, רזה. לא עסקתי בפעילות גופנית בערך מגיל 15 ואני מעוניינת. אני מעוניינת לעבוד על עיצוב הגוף, ישבן, בטן, ידיים ולהיות גמישה יותר. בעבר נרשמתי למכון כושר וניסיתי למצוא שיעור שמתאים (כי עצמאית על מכשירים לא ממש הצלחתי להתמיד) אבל נראה כי בכל השיעורים צריך מידה מסויימת של כושר גופני, גמישות וכוח שלי אין. מאמן אישי לא כ"כ בא בחשבון כי זה יקר מידי. התחלתי להתעניין בשיעורי יוגה בתור התחלה ווקראתי על זה קצת, אבל ראיתי שעושים שם תרגילים רבים שאינני יכולה לבצע מאחר ואיני גמישה כלל. האם יש איזה שהוא חוג כלשהו או פעילות ספורטיבית שיכולה להתאים לי בכדי שאוכל להיות גמישה יותר ולעזור לי בחיטוב? תודה, לינור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל ההתחלות קשות
ענת פלדמן10/03/2009אני מסכימה שזה יכול ליאש כשכולם גמישים וחזקים. את מצטרפת, עובדת בקצב שלך עד כמה שאת יכולה ועם התמדה וסבלנות (לא הרבה זמן אגב) את מרגישה טוב בקבוצה. מה שיכול להתאים זה שיעור אירובי שעובד גם על סבולת לב-ריאה וגם על חיזוק וגמישות, או שיעור עיצוב שם מחממים את הגוף כמה דק' לפני הפעילות ומתמקדים בתרגילים ובמתיחות, גם חוגי היוגה למיניהם (לגמישות, לחיזוק) יכולים להתאים. עבודה על כל אחד מהפרמטרים: סבולת נשימה, חוזק שריר וגמישות, כשהיא עקבית ונכונה מביאה לשיפור עצום. התחילי במקום שמרגיש לך שם נעים מבחינת המדריכה או המדריך, מבחינת האנשים שאיתך - והתמידי. מילת המפתח: סבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר באוויראיציק10/03/2009
לאחר הגברתי את כמות הבריכות ושחיתי יומיים רצוף על הבוקר הרגשתי וגם עכשין אני מרגיש שחסר לי אוויר בשוטף של היום וכל הזמן אני מתנשף הקטע גם שכל הנשימה בזמן השחייה קצת קשה לי אבל אני מרגיש שזה משתפר למרות שאני מתאמץ יותר בגלל שאחרי כל כמה נשימות בצורה הנכונה הכל מתבלגן לי ואז אני שוחה קצת עם הראש בחוץ וזה צורך ממני סתם הרבה אנרגיה מיותרת - (אני מקווה שלאט לאט אני יתרגל לשחות ולנשום נכון ) אבל כרגע הקטע שאני מרגיש שאין לי אוויר ואני לוקח אוויר בנשימות גדלות מעידות על מאמץ עודף או שהגוף צריך להתרגל לזה וזה יקח שבוע פלוס מינוס ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע שכדאי
ענת פלדמן10/03/2009לתת לזה עוד זמן. כבר אתה מספר על שיפור :)) המשך כך, ספר בהמשך שזה מסתדר. כמה שבועות, להערכתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי :)קסניה09/03/2009
ראיתי באתר שלך את השינוי, אהבתי מאוד :) ובאחת הקטגוריות ראיתי שהופעת בביראות 10, ולא מצאתי אותך באינטרנט. יש לך את הקישור כשי שאני אוכל לראות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מותק
ענת פלדמן09/03/2009תודה !! ביקשתי מערוץ 10 שישלחו לי, העניין הוא שהיו לי שם שלושה ראיונות וזה מסתבך. אני עדיין מחכה... בנענע 10 לא שמים את כל התכניות כך שלדעתי זה לא עלה לאתר. אני מקווה שבקרוב זה יהיה באתר שלי. תודה על המאמץ, את מקסימה. בינתיים כל מה שאת רוצה לדעת את יכולה פשוט לשאול אותי :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
קסניה09/03/2009פשוט סתם רציתי לראות את הראיונות... :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספר לך כשאקבל אותם :) תודה :)
ענת פלדמן09/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופני כושראייל09/03/2009
שלום אני מעוניין לקנות אופני כושר אבל לא יודע איזה ועל איזה פרטים חשובים להקפיד, משקל, התנגדות וכו.... אשמח לעזרה אייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך בוחרים אופני כושר
שי אלנקרי09/03/2009בבחירה של אופני כושר לבית תקפיד על הדברים הבאים:
- אופניים רגילותם (עם כיסא צר) פחות נוחות מאלו שיש להם מושב כמו של כסא מכונית. האחרונות נוחות יותר ומתאימות לכבדי משקל.
- בדוק את הכסא ונסה אותו בחנות כדי לוודא שהוא נעים לישיבה - כסא שאינו נוח לישיבה הוא גם אינו טוב לבריאות וגם מהסיבות העיקריות לנטישת האופניים והפיכתם למתלה לבגדים!
- שימו לב שהאופניים בעלי הפעולה הכפולה, עם הגלגל הגדול, עלולות להיות רעשניות יותר ולהפריע לניהול שיחה או צפיה בטלויזיה, תוך כדי האימון.
-מומלץ שיהיה מד דופק בידיות.
-מומלץ שתהיה תצוגה גדולה, ברורה ונעימה לעין. LCD
-
- לפני הרכישה, מומלץ בחום להיוועץ במאמן כושר מוסמך .
- תגיע לחנות בבגדי ספורט נוחים ונסה את המכשירים השונים, כשאתה משווה גם את התאמתם לך וגם את הנוחות שלהם.
- עלות של אופני כושר טובות יכולה לנוע בין 2000 ל-5000 ש"ח בארץ. יש זולות יותר וברוב המקרים הן גרועות ולא שווה להשקיע בהן.
כמובן שכמו כל קניה, ודא שאתה קונה מכשיר מיצרן מוכר, מחנות שיש לה שם טוב, השווה מחירים באינטרנט כדי לוודא שאתה עושים עסקה טובה וברר מי נותן לכם שירות ואחריות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לנשימה בשחייהאיציק09/03/2009
יש לי בעייה בזמן השחייה לקחת אוויר מהפה ולהוציא אוויר דרך האף באותו זמן לפני שאני נכנס שוב עם הראש לתוך המים הסתכלתי בYOUTUBE על כל מני סירטונים איך לשחות נכון - וזה אומר שרוב הזמן הראש בתוך המים - ואני לא כל כך מסתדר אם זה האם יש איזה טיפים איך לנשום נכון בזמן השחייה <?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי איציק
ענת פלדמן09/03/2009על איזה סגנון אתה מדבר?
ביוטיוב זה לפעמים באמת מטעה, הם כמעט לא מוציאים את הראש מהמים. רובינו לא שוחים ככה וגם לא צריך. הראש יוצא בכל תנועה, (לפי הסגנון) הנשימה אמורה להיות חופשית. אתה לוקח אויר דרך הפה כשאתה מוציא את הראש ומוציא דרך האף כשהראש כבר במים. בשחיית חזה יותר קל לתרגל את זה כי זה סגנון איטי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר להרניהטל08/03/2009
נ.ב שכחתי לציין שהבליטה בבטן זה רק כאשר אני מאמץ שיר של ריבועים ככה ברגיל לא רואים בליטה סליחה אם שיגעתי אותך אם כל השאלות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה :)
ענת פלדמן08/03/2009הבקע לא חייב לבלוט כל הזמן, בדרכ הוא יוצא כשעושים שריר. אני נותנת "דיאגנוזה" בשלט רחוק, זה הזוי לגמרי, אבל שווה לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמריםמשה08/03/2009
ענת האם אכילת 5-6 תמרים ביום זה טוב? זה הרבה מידי? יש בזה חלבון? לפני אימון זה טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי משה
ענת פלדמן08/03/2009זה טוב לפני אימון, זה טוב גם אחרי אימון בשילוב עם חלבון.
ערכים תזונתיים של תמר בינוני:
סה"כ קלוריות: 21 קלוריות
סה"כ חלבון: 0.1 גרם
סה"כ שומן: 0 גרם
סה"כ פחמימות: 5.1 גרם
סה"כ כולסטרול: 0 מ"ג
סה"כ סיבים תזונתיים: 0.6 גרם
5-6 ביום - אפשרי בהחלט !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד בקשר להרניה-בקעטל08/03/2009
יש קשר אם בוא נניח שיש לי את זה(תהרניה) שבגלל זה יש לי אחוזי שומן בבטן שהדבר הזה גורם להצטברות נוזלים או שומנים בבטן ? או להתנפחות? יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
ענת פלדמן08/03/2009הרניה זה בעיקר נטיה גנטית, רקמת חיבור חלשה יותר, נטייה להקרע. לא קשור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ובקשר להרניה-בקעטל08/03/2009
אם אני אצטרך ניתוח את יודעת אם יש סיכונים? נשאר צלקת ? השריר חוזר למראה הרגיל ? כמה זמן החלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספקולטיבי
ענת פלדמן08/03/2009אין סיכונים, צלקת זניחה (תלוי בסוג העור), השריר חוזר למראה הרגיל כי מה שתופרים זה את רקמת החיבור החלמה עד שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי שומןטל08/03/2009
איך מורידים באחוזי שומן ולא במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילו שני נתונים נפרדים
ענת פלדמן08/03/2009אתה מוריד באחוזי השומן על ידי תזונה נכונה בעיקר, אבל גם בשילוב של פעילות אירובית ואנאירובית. זה לא מצריך ירידה במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על כושר גופני עם בלט דיסקא08/03/2009
שלום, יש לי בלט דיסק בגב התחתון L4-L5. אני שוחה (חתירה) והולך על קרוסטריינר. אילו תרגילים או איזה עוד סוג התעמלות מותר לי לעשות ללא נזק לעמוד השדרה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוב
ענת פלדמן08/03/2009אפשר להוסיף שחיית גב. תרגילי חיזוק לאזור הבטן ובעדינות גם לגב, בשילוב עם מתיחות. בסה"כ לא הייתי משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי שי,זה אתה שהופעת בערוץ 10 הבוקר?דרור08/03/2009
רק רציתי לדעת אם זה אתה שהופיע בתכנית הבוקר בערוץ 10 היום, שדיברת על כושר של ילדים.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, התראיינתי בתכנית הבוקר בערוץ 10
שי אלנקרי09/03/2009דיברתי על אימון כוח לילדים בהקשר לכתבה שתשודר בימים הקרובים על הבנות מאוקראינה המשועבדות על ידי אביהם באימוני כושר מפרכים (הרמת משקולות)..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוז שומןטל08/03/2009
שלום יש לי משהו מוזררר אני רזה 1.70 שוקל 61 מקפיד על תזונה נכונה מתאמן יש לי גוף חטוב אבל משום מה בבטן זה ניראה כאילו רק שם מתרכז לי שומן אין לי כבר מאיפה להוריד שומןן וזה מפריע לי כי אם יש קוביות ולא ניראלי כי הגנים שלי על הפנים אני מתאמן כבר 4 חודש ולא רואים אז זה מסתיר השומן הזה מה לעשות להמשיך עוד אירוביי אני יהיה אנורקס חחחח נ.ב( השומן זה לא משהו שממש שמים לב פשוט אני לעצמי מרגיש ואם מסתכלים בפרופיל את שמה לב) וני מתאמן הרבה אירובי ריצות וכאלה 3 פעמים בשבוע 20 דקות בנוסף לאימוני כוח בחדר כושר ואני גם ככה רזה וזה עדיין לא יהיה שטוח הבטן ? ויש לי עוד משהו יש לי מבנה בבטן שאם אני עושה שריר יש לי מין בליטה כזאת איפה מפתח הלב לא יודע אם זה קוביה או משהו זה ניראה לי מוזר ששמה יש שריר כי בדרך כלל זה לא מתחלק ככה האם את מכירה מבנה כזה שבאזור של האמצע של החזה איפה מפתח הלב יש שריר? ממש כמו בליטה תודה מראש אתם עושים עבודה נפלאה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל הי
ענת פלדמן08/03/2009אתייחס קודם לשאלה השנייה דווקא. מה שאתה מתאר יכול להיות בקע, הרניה בבטן. כדאי לבדוק. זו רקמת חיבור שאמל חלקינו חלשה, אולי היא נקרעה וכשאתה מאמץ את הבטן השריר יוצא החוצה בצורה של בליטה. לא תמיד צריך לרוץ לנתח, אבל כן לדעת מה קורה שם. רבים חושיבם שהרניה יש רק במשפעה (זה לא נכון, יש גם בקע טבורי וגם במעלה הבטן כמו שאתה מתאר) ושזה רק לבנים (זה לא נכון, אני עברתי שני ניתוחים כאלו) שוב -בלי פניקה אבל כן לראות מה קורה שם.
לגבי השאלה הראשונה. בדיקה של אחוזי השומן בגוף תתן תמונה מהימנה יותר. במצב שלך הכוונה היא להוריד באחוזי השומן (אם יש מקום להוריד שם, זאת רק בדיקת אחוזי שומן תראה) ולא להוריד במשקל. בפירוש לא. אני מסכימה שאתה מאד רזה. מה שכן יכול להיות שזה אכן גנטי ולא לכולם יש קוביות. יכול להיות שזהו מבנה הגוף שלך ורצוי (בכל מקרה !) לקבל את הגוף שלך כך. ובכלל, לעסוק בפעילות גופנית אירובית ואנאירובית כי אתה נהנה ופועל למען הבריאות שלך הפיזית והנפשית ולא בהכרח לצורך השגת אידיאל יופי זה או אחר. זה ככה בסוגריים. אז מה עושים? בדיקת אחוזי שומן: יש מחשבונים באינטרנט שנותנים אינדיקציה או שבמכון (למשל וינגייט), ממשיך לאכול נכון, פעילות אירובית ואנאירובית, בודק את הבליטה שדיברנו עליה וחוזר אלינו לעדכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזה עם כרס קטנהמיני כרס.07/03/2009
ענת שלום אני 186ס"מ משקל 82 ק"ג אני מעוניין להוריד את הכרס הקטנה שיש לי לפני 3 שבועות הפסקתי לאכול לחם קולה ואוכל המון סלט עם מנת בשר כל שהיא חומוס ביתי מרק ירקות ואוכל בין 4-5 פעמים ביום במקום לחם אוכל לחמי מדגנים מלאים כ 32 קלוריות ל 1 אוכל בין 1 עד 2 בכל ארוחה מ 4 ארוחות ביום. ב 3 שבועות האחרונים עושה ריצה יום כן ויום לא כ 30 עד 40 דקות ואז 4 תרגילי בטן . שאלתי : האם אני בדרך הנכונה להוריד את הכרס הקטנה שיש שלי ?ויש לי כי מעירים לי והאם התזונה נכונה??? ולדעתך כמה זמן זה יקח? ומה הם התרגילים שצריך להוסיף או לשפר? ראוי לציין שמשקלי פחות מהממוצע אז אשמח לקלב הכוונה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיני כרס:)
ענת פלדמן08/03/2009להמשיך לשתות אכן רק מים, להמשיך להימנע ממטוגנים ומשטויות, במקום לחם לבן - באמת לחם דגנים. נהיה לי קצת בלאגן מהתאור אבל אם אתה מחלק את הארוחות ל בוקר/ביניים/צהרים/ביניים/ערב/לילה, מכל אבות המזון, משלב גם אכילה של פירות בין לבין וכמובן ירקות כמו שרשמת, חלבונים, אתה בדרך הנכונה. יש עוד דוגמאות לגוון באתר שלי.
לגבי הכושר: נשמע טוב מאד. הייתי מוסיפה עוד תרגילים - לא רק לבטן. למשל גם לגב - לשם האיזון. שכמות, כתפיים, חזה, רגליים. שווה לשלב עוד כמה תרגילים, אפילו בסיסיים על מנת להתחזק, לשמר את מסת השריר ולהעלות את השריפה האנרגטית. ביום שכזה הכמות הקלורית שאתה צורך אמורה להיות מקבילה לכמות הקלורית שהוצאת. אני לא בעד ספירה אדוקה אבל כן להיות מודע. מבחינת מה לאכול מתי בימים של אימון: למשל פסטה כשעתיים לפני, ועד כשעה אחרי שילוב של חלבון ופחמימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיני כרס
אלי08/03/2009תוןדה על התשובה רק רצוי לציין שכל הפעילות שלי היא ברמה הביתית ולא ברמה של מכון כושר. אני לא אוכל לחם אלא סוג של כרכרים חומים של אוסם ורשום שיש בכל אחד 32 קלוריות א. כמה מומלץ לאכול בארוחה.? ב. אני לא אוכל ביכלל פסטה אז מהם חלבונים-אבל אני אוכל עוף בגריל כל יום למשל עם סלט האם זה בסדר ומה לדעתך צריך להוסיף? ג. אלו תרגילים בבית כדאי לעושת למעט הבטן והריצה? ד. האם אחרי הריצה מומלץ לאכול שוב סלט עם טונה או ביצה או מנה בשרית כל שהיא?? ואחרון חביב. אני אוכל גם קצת חומוס ביתי עם ארוחת ערב האם זה מומלץ או שזה משמין?? תודה על הסבלנות את מקסימה.... :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן08/03/2009תודה :)
ראשית שלושה שבועות זה לא הרבה זמן, קח בחשבון שזה תהליך ואתה כבר בדרך הנכונה. בן כמה אתה? לא ציינת
הקרקרים מצויינים, אתה יכול לשלב אותם בארוחות, אין שום בעיה. כמה קלוריות לאכול בכל ארוחה או כמה קרקרים? נראה לי ששניים שלושה בכל ארוחה - אין עם זה בעיה. כמו שרשמת קודם. פסטה היא פחמימה. אתה לא חייב אם אתה לא אוהב. האם אורז מלא בא בחשבון? זה פשוט משביע, נותן אנרגיה וגם קלוריות "בריאות". הירקות גם נחשבים כפחמימה ובשילוב עם הבשר (חלבון) זה מצוין.
התרגילים בבית: ריצה, בטן, גב, זרועות וחזה (שכיבות סמיכה למשל) ומכרעים. אחרי הריצה (תלוי מתי ביום) אתה בהחלט יכול לאכול בשר עם ירקות. שילוב של חלבון ופחמימה הוא אופטימלי. חומוס ביתי שאתה קונה בסופר או שאמא שלך מכינה? עדיפות לגרגרי חומוס, אבל גם אם זה קצת בארוחת הערב זה בסדר גמור. כל אוכל שתצרוך ממנו הרבה הוא ישמין ולכן זו שאלה של כמות.
אני מניחה שתהיינה עוד שאלות. אני פה :) ואגב, באתר שלי יש הכוונה למחשבון קלוריות (אני לא יכולה להפנות במסגרת הפורום) שם יש פירוט של כל מזון לפי חלוקה לפחמימות חלבונים שומנים. כדאי לנכנס ולהציץ, לקבל מושג לגבי האוכל, זה חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיני כרס
אלי08/03/2009תודה רבה על התשובות.. אגב אני בן 34 גובהי 186ס"מ ומשקלי הוא בערך 81-82 ק"ג דבר נוסף ברשותך..אני רץ יום כן ויום לא האם מומלץ לעשות את התרגילים הנוספים בטן ושכביבות סמיכה בסמוך לריצה או ביום שאני לא רץ ? וכפה פעמים מומלץ.(שמעתי שצריך כל יום בטן ) ודבר אחרון האם את יכולה לשפר לי יותר את התוצאות באימון אישי או שאני מקרה חריג וצריך לעבוד ללא מאמן לבד הכוונה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן08/03/2009אתה בתחילת הדרך, המשך כך :) אתה יכול לעשות את התרגילים הנוספים אחרי חימום דינאמי קצר (למשל כמה דק' על דלגית) בימים שבהם אתה לא רץ או להצמיד אותם לימים של ריצה. לאור המטרה שלך הייתי עושה זאת מיד אחרי הריצה, סבב אנאירובי ואחריו מתיחות. זה גם יותר נוח לדעתי כי זה כבר במסגרת האימון. זה לא נכון שצריך כל יום בטן. וקא יום כן-יום לא נותן לשרירים מנוחה לשם בנייה והתאוששות.
יש הרבה שעובדים לבד, אתה ממש לא מקרה חריג :) אבל אין ספק שעבודה עם מאמן אישי מלבד הפינוק שבעניין עושה סדר בדברים, מונעת פציעות חלילה - מאמן טוב שם לב לדיוק בתנועה, מכוון ונותן כלים לעבודה נכונה. אני באימונים משתמשת גם בכלי הטיפולי שלי (בין היתר דמיון מודרךבעת הצורך ) על מנת למקסם את תוצאות האימון לאור הקשר ההדוק בין הגוף לנפש, המוח והשרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימשה07/03/2009
בתקופת עליה במסה איך אפשר לשמור שלא לקבל כרס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהו מבנה גנטי
שי אלנקרי07/03/2009זהו מבנה גנטי שלא ניתן לשינוי. אם בגנטיקה שלך אתה משמין דבר ראשון בבטן (כרס) אז סביר להניח שלא תוכל לעשות הרבה בנידון, בהתחשב במטרתך (עלייה במסה) הכרוכה גם בעלייה באחוזי שומן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)