מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי ענת!גיא...20/02/2009
מה שלומך????? הרבה זמן לא כתבתי כאן. אבל בזמן האחרון אני מתאמן מאוד רציני ומקפיד על תזונה נכונה.. בניתי לי תפריט תזונה(מסה) ואני עולה במשקל יפה.. אם יש לך שאלות לגבי ההתקדמות, ואם את רוצה תמונות או משהו אני יכול לעלות.. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיא ! איזו הפתעה
ענת פלדמן20/02/2009בטח, ספר מה שלומך? וכמובן על ההתקדמות :)))))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהD:
גיא...21/02/2009הכול בסדר אצלי, קצת גדלתי, אני כבר בן 15 וגם עליתי קצת במשקל... אני מתאמן בבית ואוכל מסודר, מחר אני מתחיל אימון עם משקלים חדשים.. חוץ מזה אין שום דבר שונה.. מה אצלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה חמוד שאתה שואל
ענת פלדמן21/02/2009הכל בסדר. אני שמחה לשמוע שהעניינים נרגעו, שאתה בדרך הנכונה, אני מאד גאה בך. באמת כל הכבוד ! :)))))))))))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
גיא...24/02/2009תודה רבה לך D: בהזדמנות אני יעלה תמונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
ענת פלדמן24/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר לא נעים לי לכתוב פהבת 16..20/02/2009
זהמתחיל להימאס נמאס לי כבר מעצמי שמרתי על תפריט די מאוזן ועשיתי ספורט למרות שמדי פעם הייתי אוכלת יותר מדי אבל לא האמנתי שעליתי.. עכשיו..בגלל האכזבה מהעלייה במשקל תקף אותי אתמול והיום במיוחד בולמוס נוראיי שפשוט לא הפסקתי לאכול..כל כך כעסתי על עצמי..ו"הרשתי" לעצמי לאכול..כי אמא שלי כל הזמן דואגת להגיד לי ש"אני לא שמנה" וש"כולם אוכלים הרבה..רק לא מספרים" וכאלה..וזה נותן לי מוטיבציה להמשיך לאכול ולחפש את הדברים הכי משמינים וטעימים ולטחון אותם..זאת מין הרגשה לכמה שניות שוואלה אני יכולה לאכול עובדה שאני די רזה(מלבד הבטן הזוועתית..:/).אז הרשתי לעצמי יותר מדי.. והיום אכלתי מה שאני לא אוכלת בשנה.. בבוקר- מלא מלא אבל מלא תותים. ביניים-2 פרוסות ענקיות של חלה עם שניצל.(ועוד בבוקר:/). בצהריים- 2 פרגיות על האש עם כוס וחצי אורז וחצי סיר עדשים(שאחרי זה התחלתי לייבב מעצבים),ועוד המון ירקות . אחרי זה הלכתי לקיוסק החדש והזול שלנו..ומילאתי שקית של ממתקים ..מלא עדשים שוקולדים סוכריות גומי עם סוכר וטופי ומסטיקים מסוכרים והתחלתי לזלול לי בכיף כל הדרך עד הבית..וכשהגעתי רציתי למות..פשוט ככה..התחלתי לבכות ולצרוח."למה אני עושה את זה לעצמי" הרי אני רוצה להיות רזה וחטובה ובריאה..ולא לסבול ולהיות משועבדת לאוכל ולשטויות.. אני יודעת שאולי יש לי קצת בעיות באוכל..קצת הרבה אבל הדיאטנית שלי אמרה לי לנסות ללאכול לפי התפריט רק שלא ממש הולך לי..ויש לי תור אליה רק לעוד חודש וחצי(עומס).. אחרי זה אכלתי מלא ענבים אדומים,קלמנטינה,ועוד פעם אורז ועדשים מהסיר ממש ככה עוד שניה חיסלתי אותו ובכלל לא הייתי רעבה..לא הייתה לי כבר טיפת מקום בבטןן.. ובערב -אכלתי מעדן שוקולד. ואחרי זה עם המשפחה אורז לחמנייה מתוקה ו2 קופסאות מסטיקים של אורביט עכשיו בא לי למותת.. כאילו למה אני עושה את זה לעצמי יש מצב שעליתי מהיום ואתמול קילו או יותר?? אתמול אכלתי יותר גרוע מהיום בלשון המעטהה... אני כבר מיואשת ולא יודעת מה לעשות..יש מצב לעזרה כלשהי פה? השאלה היא מה לעשות מחר??לקזז?לצום?לאכול רגיל?לשמור?לעשות ספורט..בתקווה שלא ירד גשם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המון מה להגיד לך
נופר20/02/2009מתוקה קראתי עכשיו מה שכתבת וכל כך היה באלי לכתוב לך. אני מבינה אותך מאוד אבל אני חושבת שאת צריכה לעשות איזה סוויצ' בראש ולהתחיל להרגע עם ההתעסקות הזאת באוכל היא רק מרחיקה אותך מהתוצאות וגם גורמת לך להתעסקות מיותרת שאנחנו לא אמורים לפתח אל האוכל הענין האוכל הוא לא תמיד כל כך פשוט והוא לא תמיד רק הנאה וקיום(במקרה שלך ) זה הכל שאלה של איך מסתכלים על זה את מגיעה למצב שענין האוכל גורם להמון התעסקות בחיים שלך את חיבת למצוא את האיזון נכון בכמות האוכל שלך, יכול להיות שזה במאת מתחיל מרעב למרות שאחר כך זה כבר אכילה ריגשית לפעמים אנחנו מוצאים את עצמנו " מתחנמים " באוכל. לכולם יש ימים שאנחנו לא מפסיקים לאכול ולאכול..אם זה מרעב אז זה סבבה , כנראה שהגוף צריך ססוג של התעוררות,אבל לפעמים זה בא ממקום של הרס עצמי לפי מה שקראתי את כל הזמן הולכת על פי תפריטים,כנראה שאת מרגישה שהתפריט שולט בך,והכישלון הזה במקום להרים אותך רק מפיל אותך עוד את פשוט צריכה לטפל בחשיבה שלך לענין הזה ובאמת לרצות ..ויותר מזה לא רק בשביל להרזות,גם בשביל לנקות את כל הגוף "משטויות" ולאכול בריא ומדי פעם פינוקים פה ושם - לא למנוע מעצמך כי אחרת תגיעי למצב של חסך עמוק ולא תרצי להפסיק לאכול דבר שני את גם צריכה להפסיק לחשוש מהאוכל.הוא לא אויב..ואת עושה מדיאטה משהו קשה.אם תראי את זה כמשהו קל תביני שהתהליך אפילו מאוד כייפי ומאוד מחזק אותנו נפשית וגופנית(לאנשים שהמראה החיצוני מפריע להם ) את בת 16 לא ? את מזכירה אותי גם אני דווקא דיי קרובה לגילך( קצת יותר - 18 עוד מעט ) ואני גם ההיתי בנושא הזה מאוד קרו בלפני כארבע שנים בערך שההיתי מאוד מתוסכלת ומאוד רוצה להרזות עד שמצאתי את הנקודה המאתימה.אימצתי לי את נושא הספורט והיום אני מתאמנת כמעט כל יום בצורה מאוד אינטנסיבית ולא רק בשביל " לשרוף קלוריות " גם בשביל הנאה וכיף ואוכלת מתי שאני רעבה ומשתדלת לאוכל מאוד בריא , לא המאנתי שאני יגיע לתוצאות כאלה מרשימות יחסית לאחוז שומן שלי.ואני מאוד גאה בזה וכיף לי לדעת שהמוח שלי שולט באוכל מה שאני מנסה להגיד ל ךזה שפשוט תנסי לשנות את החשיבה שלך לכל הנושא הזה ! תתני קצת מודעות למוח , תאכלי לאט. ככה תשימי לב מה את מכניסה לפה מתי וכמה אל תחשבי מתי הארוחה הבאה ואל תחשבי על הכמות פשוט תורידי בכמויות אם את ממש רעבה תכיני לך סלט מכמה ירקות שיתן לך שובע, או מרק ירקות ממש מרגיע את הקיבה או אפילו כמה כוסות תה, תמיד משהו חם מרגיע תשתדלי לעשות כמה הליכות בשבוע..ושוב אמרתי לך לא רק בשביל " להרזות " וכמו שכתבתי לך בהודעה הקודמת אם לא יוצא לך לעשות לא להכנס ללחץ.לכולם לפעמים יש ימים עמוסים ואין זמן-(לא להשתמש בתירוץ הזה על בסיס קבוע כן ? :) ) תשתדלי להעסיק את עצמך בדברים אחרים מאשר לחשוב על זה והכי חשווווווווב מוטבציה ! את כל כך רוצה את זה אז למה שלא תתני לגוף שלך את הכייף הזה שאת רוצה ? תזכרי שהמוח שולט על הגוף (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
נופר20/02/2009פשוט היה לי צורך עז לכתוב לך , לא יודעת למה, אולי כי נורא נגעת בי וכל כך הבנת יאותך שיהיה לך שבת שלום (((((:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנופר..כנסי:]
בת 16..20/02/2009קודם כל תודה רבה רבה...את לא מבינה איך עזרת לי.. אני מרגישה כאילו פתאום נפל לי האסימון אחרי כל כך הרבה זמן. ואני מרגישה עכשיו באמת בלב בגוף ובמוח שעשיתי כרגע את הסוויצ' הזה.. ואני מעכשיו הולכת לפי דרך חדשה ויתמיד בה ..באמת הגוף שלי ואני דורשים להיות רזים בריאים שמחים ולהנות.ואני יאכל רק לפי רעב יעשה סלט וישתה תה כמו שהמלצת לי ובאמת לא יספור קלוריות וכל היום יחשוב על אוכל כי זה באמת הורס אותי וכבר נדפקה לי החשיבה..ונהייתי עצבנית מכל דבר ועצובה בזמן האחרון. אז באמת אני ילך לפי העצות שלך ולפי העצות שכולם פה נתנו לי גם ענת שמאוד עזרה לי.. אז תודה רבה רבה רבה!! אני עכשיו בדרך חדשה..:]]]
נופר20/02/2009אני מאוד שמחה שהעצות שלי עזרו לך בלי שום קשר אני אשמח תמיד לייעץ ולעזור לך את כנראה נורא צריכה את " התמיכה " הזאת ותמיד להרגיש שאת בשליטה אולי בוסף כל יום תספרי איך עבר עלייך וזה יתן לך הרגשה חיובית וטובה !! תזכרי שאין מה לעשות מזה כזה ענין...באמת קחי את התהליך הזה בהכי כיף שבעולם ! אני מאמינה שזה גורם לך להמון מחשבות רעות על זה שאכלת ויסורי מצפון תעסיקי את עצמך בדברים אחרים תצאי תבלי..אנחנו בגיל הזה :) אל תחשבי יותר מדי על זה בכל מקרה אני פה אם תרצי שו במשהו ושיהיה לך בהצלחההההההההההההההההההה :) תזכרי שזה לא כזה ביג דיל ולפי מה שקראתי גם אין לך עודף משקל בכלל ! אז מזה כמה קילוגרמים ? קטן עליך (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודהה:)
בת 16..20/02/2009איזה כייף את ממש מעודדת:) אני ירשום מחרר איך הלך ליי:]] אני מרגישה ממש מעולה ואני בטוחה שאני יצליח בדרך חיים בריאה.. :]]]] ושוב תודה שבת שלום!:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
נופר20/02/2009ברור שתצליחי אין לי ספק הכל בראש ! תמיד לפני שאת ניגשת לאוכל תחשבי פעמים ותאכלי באמת לאט בשביל להרגיש קודם כל את הטעם ובאמת להנות ממנו, וגם בשביל לדעת כמה כמויות את אוכלת דבר שני לפני שאת מוזגת לצלחת תכיני לך את כל האוכל מראש בצלחת ואל תוסיפי עוד ! ככה תדעי מההתחלה כמה אכלת , אם את עוד ממש רעבה אמרתי לך ירקות זה פיתרון טוב וכמובן גם בריא תשתי לפני כל ארוחה 2 כוסות מים יתן לך קצת תחושת מלאות :))))))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנות, כרגע נכנסתי וקראתי
ענת פלדמן20/02/2009אני גאה בשתיכן, ויותר מזה: אני בטוחה שעוד רבים ורבות קוראים ומקבלים השראה וזה חשוב מאד.
בת 16..20/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהריים טובים:)
בת 16..21/02/2009היום בבוקר אכלתי ביצה קשה עם רסק עגבניות וקצת מלח..וצלחת של שעועית אדומה קצת ג'חנון.. ובצהריים אכלתי עוף מהמרק רבע תפוח אדמה כף אורז והמון ירקות וביס חלה. ועכשיו אני שותה תה עם נענע.. בערב אני אוכלת מעדן שוקולד 0 אחוז שומן.. ואולי עוד משהו קטן הליכה היום אני לא עושה ממש קר בחוץ.. אז כנראה שאני יעלה במשקל כתוצאה מהשבוע הזה.. אבל אני יקח את עצמי בידיים ושבוע הבא שישישבת אני חוזרת לשגרה של ההליכות.. מה דעתכם על מה שאכלתי? יכל להיות יותר טוב..אבל זה גם לא כזה נורא..:] מרוצה מעצמי..בערך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה מה שחשוב
ענת פלדמן21/02/2009שאת מרוצה, כי אכלת והיית מודעת להנאה מהאוכל וזה היה בשליטה. . התמקדי בכל ביס, העריכי אותו. ספורט לחוד ותזונה לחוד, כשאפשרי יהיה -וודאי חיזרי להליכות. עד אז, המשיכי לאכול מאוזן, תלעסי טוב את האוכל ושוב - היי מודעת למה שאת אוכלת. ותהני. ותודה על העדכון !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקראי:)
נופר21/02/2009תראי בעיקרון יחסית לכמויות זה ממש מצוצמצם ! זה טוב מאוד..אבל זה לא העיקר להוריד בכמויות זה יותר ענין של אכילה מסודרת לפי שעות , וכמובן גם מה אוכלים גחנון , ביס חלה , אומנם זה ביס את אומרת אבל בביס הזה אין שום ערך תזונתי , גם לא משביע , ורק משאיר טעם של עוד .....שזה בדרך כלל יכול ל"פתה" אותך את פשוט צריכה לבנות תפריט על דברים שאת אוהבת !! בכמויות המתאימות למשל בבוקר ביצה קשה זה טוב מאוד במקום שעוית שתי לחם קל ובלי הגחנון הצהורים טוב מאוד ביינים עם התה תוכלי לך גם פרוסה של לחם קל עם מריחה כמו גבינה בערב,מעדן שוקולד זה לא מספיק תוכלי אותו בצירוף של 2 לחם קל\חצי כוס שעועית(ראיתי שאת אוהבת) עם חביתה \ טונה \ גבינה וסלט ירקות ועוד משהו חלה זה מקמח לבן מה שעושה את זה לא כל כך בריא וכמבון גם מאוד משמין רציתי להגיד לך שיש חלה מקמח מלא קל , המרקם של זה מאוד דומה וזה בהרבה יותר עדיף אבל כל הכבוד על ציצום הכמויות ועל היכולת..תמשיכי ככה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי,תודה לכן:]
בת 16..21/02/2009אני חושבת שאני יפסיק לאכול חלה וג'חנון וכל השטיות האלה זה באמת לא בריא,לא נוגעת בזה יותר!!. אכלתי היום בנוסף גם 10 ענבים אדומים גדולים,פומלית קטנה.. ופרוסת לחם קל.. בערב מעדן שוקולד.. וכנראה לחם קל עם ממרח כלשהו עליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולה:]]]]]]]]]]
נופר21/02/2009מריחה " קטנה " זה לא מספיק את יכולה להתפנק לך בכיף בלמשל 4 כפות קוטג' אפילו. תוסיפי קצת חלבונים לתפריט לא לעבור את ה-2 פירות ביום זה מספיק ענבים ופומלית זה בידיוק הכמות המספקת בצהורים תאכלי תמיד ארוחה מבושלת עוף ושעועית לדוגמא(כוס) עם סלט ירקות מבושל \ חי ביינים - את יכולה פרוסה עם גבינה \ מעדן שווקולד בערב - לחם קל עם גבינות ביצה וסלט אפילו דג רזה מבושל לבית הספר קחי איתך פרי או חטיף אנרגי דל שומן וכל הכבודדדדדדדדדדד:)))))))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבננות מדהימות, הרשו לי להוסיף
ענת פלדמן21/02/2009שאפשר מידי פעם לאכול את הג'חנון הזה (אישית לא ברור לי מה טעים בגוש בצק מלא שמן אבל נניח :))))))))))))) או כל מאכל נטול ערך תזונתי, כל עוד זה במידה, בשליטה, ומיד אחכ חוזרים לבריאות. אז פעם בשבוע מנה כזאת זה ממש בסדר. תמיד לזכור שהמטרה היא לשמור על אורח חיים אפשרי, נוח ולא לעבור מקיצוניות זו לקיצוניות אחרת. הכל מידה.
אני שמחה על החיבור ביניכן, נופר-אין כמוך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אלייך ענת :)
נופר21/02/2009ענת מסכימה איתך , ותודה על המחמאות את כזאת מתוקה יש לי שאלה אלייך אני בדרך כלל רצה 4 פעמים בשבוע כל פעם שעה בערך ( זה מתחיל טיפה לשעמם אותי ) יש לך אולי לתת לי עצה מה אפשר לעשות במקום בבית וכמה ? לדוגמא קפיצות וכל מיני ...למשך שעה ..שיעבור בכיף:) כמו למשל שהסברת לי על היאמון המחזורי מצה אפשר לעשות למשל ? במיוחד עכשיו מאוד קר בחוץ גם אם אני ירצה אני לא יוכל לצאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטח ממי
ענת פלדמן21/02/2009מה יש לך בבית? יש לך מדרגה אירובית? חבל? כדור פיטבול? את לא חייבת לקנות, אבל אם יש זה נחמד ומגוון.
אם אין:
3 דק' ניתורים במקום
5 דק' עולים ויורדים מדרגה בכל מיני זויות, זו יכולה להיות מדרגה של חדר מדרגות אפילו או אם את בבית פרטי אז בדרך לקומת מגורים
3 דק' ריצה מעבר חפץ מצד לצד. עושים את זה עם קונוסים אבל את יכולה עם בקבוקי מים, להניח שניים כל אחד בקצה השני של הסלון ולעשות ספרינטים כשאת מעבירה את הבקבוקים מצד לצד, כמה פעמים עד 3 דק'.
5 דק' ניתורים מעל מקלות במרחקים גדולים (משהו כמו 5 מקלות של פעם) זה עובד על ניתורי רוחק.
3 דק' כפיפות בטן
3 דק' כיווצי ישבן בשכיבה על הגב
וכל תחנה שעולה על הדעת ומתאימה לתנאים בסלון שלך (פעם עשיתי עם הילדים שלי שאסור לגעת ברצפה זו יכולה להיות תחנה: את מפזרת כריות ו5 דק' עולה עליהן בלי לגעת ברצפה. זה עובד על שווי משקל)
את עוברת בזריזות בין התחנות, שניים שלושה סבבים, ויש לך יופי של אימון.
אגב, ריצה של שעה זה המון, זה שוחק, ואני בעד לעשות אתנחתא מהריצה ולעבור לפעילות אחרת, אינטנסיבית אולי פחות אבל לא פחות יעילהץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
נופר21/02/2009תראי בעיקרון אני עושה מדי יום כמה תרגילי חיזוק לא כיום על אותם קבוצות שירים למשל איזה עשר דקות לבטן בכל מיני סטים שונים וחזרות יש לי משקולות לרגלים, לידיים ועוד כל מיני אביזרים נחמדים שעוזרים את לא חושבת שקודם עדיף לעשות אותם ואז חלק אירובי או הפוך ? במקום לשלב את זה באמצע אחד עם השני ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועם זה עוזר
נופר21/02/2009אז יש גם הליכון (: נגיד אפשר לעשות 5 דקות ריצה ואחר כך 5 דקות קפיצות ? וככ הלחזור שוב ושוב ..להגיע למקיסמום 50 דקות . אבל את כן ממליצה בין לבין לשלב תרגילי חיזוק או אחרי כל ה50 דקות או לפני ? כי זה לא מוריד את הדופק פתאום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו, שלא
ענת פלדמן21/02/2009וגם אם כן, זה בדיוק העניין, ליצור שינויי דפקים. יש לך ציוד נפלא בבית !! כולל מכשיר הריצה. זה מעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שי מה קורה?תומר20/02/2009
יש לי שאלה האם צריך מאמן כושר אישי כדי לרדת במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
משה20/02/2009לא, כל עוד יש לך רצון ויכולת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמן כושר אישי לירידה במשקל
שי אלנקרי22/02/2009לא חייבים לקחת מאמן כושר אישי, בד"כ מאמן כושר אישי מתאים לאנשים חסרי מוטיבציה או חסרי זמן שלא מצליחים להגיע לחדר הכושר או שמגיעים אך לא יודעים מה לעשות ומאבדים את החשק. לכאלה אנשים אני ממליץ להצמיד מאמן כושר אישי בבית או בחדר הכושר, המחוייבות כלפי מאמן צמוד היא הרבה יותר גדולה ומחייבת. לכן אנשים שצריכים ירידה במשקל, חיטוב הגוף או כושר גופני יקבלו זריקת מרץ ועידוד ממאמן הכושר ובכך יגיעו למטרה מהר יותר. אם אתה נמנה על אלה שלא זקוקים לכל הנאמר חסכת לעצמך הרבה כסף...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ענת :)קסניה19/02/2009
עדכון אז ככה, בתזונה הולך לי טוב מאוד, אני עדיין עם התפריט של ה1200 כי כבר התרגלתי אליו, אני עושה ספורט, יום כן יום לא הליכה משולב עם ריצה, קפיצות, דילוגים ,ספרינטים. היום אמרו לי כמה אנשים שרזיתי, למרות שאני לא רואה את זה וגם נשקלתי ואני לא רואה שום תוצאה. אבל, יום שבת מדדתי הקפים, והיום מדדתי שוב ויוצא שהבטן ירדה בסביבות ה5 סמ. האם זה אפשרי? כי אני לא רואה את הירידה בכלל. וגם חשבתי פשוט שנגיד אם אני אוכלת אז הבטן מתנפחת קצת, אם אני לא אוכלת הבטן לא נפוחה. אז אני לא יודעת אם המדידה אפשר לסמוך עליה. מה את אומרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וואו
ענת פלדמן19/02/2009מרשים מאד. אבל לפני זה: הרשי לי לשבח אותך על אורח החיים הבריא שלך, התזונה והספורט ועל ההרגלים החדשים לבריאות שלך. כל הכבוד ויישר כוח !!
לגבי ההיקפים: אני מסכימה שכדאי למדוד כל פעם כשאת במצב "פיזיולוגי" דומה. למשל בבוקר כשאת קמה כשהבטן "שטוחה". אני מאמינה שיש היצרות היקפים - שהרבה יותר מעניינת מאשר המשקל, האם זה 5 ס"מ? לא יודעת, ברור שהייתה ירידה בהיקפים וזה מה שחשוב. מעתה המשיכי למדוד באותם "תנאים".
אכן נתקלתי באנשים שהורידו משמעותית מאד בהיקפים ולא משמעותי כלל במשקל, זה הגיוני כשאת בונה מסת שריר ומתחזקת. המשקל (כמו ה BMI) הוא לא הנתון החשובה, אחוזי השומן הם המשמעותיים, שבמקרה לך באים לידי ביטוי בהיצרות ההקפים.
שורה תחתונה: המשיכי בהרגל הנכון שלך, אני מניחה שאת מרגישה גם טוב יותר... וכמובן המשיכי לעדכן.
אני גאה בך גם על התשובה שנתת בסטיפס. ראית?
:))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, ראיתי :)
קסניה20/02/2009תודה! ושבוע הבא אני אעדכן אותך שוב. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לשמוע מתוקה
ענת פלדמן20/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגידי ענת,
קסניה21/02/2009ראיתי באזשהי תוכנית שבטונה יש הרבה מאוד כספית וצריך לאכול אותה כמה שפחות. האם זה נכון? כי אני אוכלת בערך 5 פעמים בשבוע טונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא שקר
ענת פלדמן21/02/2009אכן נושא שעלה כאן בפורום לא פעם. כדאי למתן צריכה של טונה בגלל הכספית. אני מודה שגם אצלי זה הרבה על הצלחת, בעיקר עם סלט ירקות, אבל אני משתדלת להחליף את זה מידי פעם בביצה קשה או בחזה עוף. אז זה נכון מה שקראת. בעיקר מומלץ לנשים בהיריון לילדים קטנים וכו' לצרוך כמה שפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי..
קסניה21/02/2009ומה לגבי ביצה מקושקשת וביצה קשה? ראיתי גם שקשה יותר טוב לאכול למרות שאני לא מבינה מה ההבדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין הבדל מבחינה קלורית
ענת פלדמן21/02/2009אם את מקשקשת את הביצה ללא שמן (על טפלון) או עם ספריי פאם. כן מומלץ לקשקש אותה היטב על מנת למנוע חלילה סלמונלה. תכלס - אין הבדל. יותר נוח לפורר ביצה קשה על סלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר תרגיל שהכי יעזור לבטן תחתונהKיאת19/02/2009
אני מבצעת כפיפות בטן רגילות יום כן יום לא אבל זה לא בדיוק עוזר לבטן תחתונה אני גם שוכבת על הגב מעלה רגליים ל-90 מעלות ואז בהדרגה מורידה על פעם את הזווית אבל קשה לי עם התרגיל הזה - כואב לי בגב התחתון. איזה עוד תרגיל הוא מצויין לבטן תחתונה ולא יקשה על הגב התחתון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסוי וטעיה
ענת פלדמן19/02/2009אני מצרפת רשימה של תרגילים, (האם כבר שלחתי לך אותם?) בתרגיל שנשענים לאחור את יכולה לשים כדור מאחורי הגב התחתון, זה מאד מקל ותומך. בתרגיל ש"דוקרים" את התקרה לדעתי לא תרגישי כאבים בגב . בנוסף: נסי להניח כרית תחת הגב התחתון בתרגיל ששוכבים על הגב ומבצעים "מיספרת" עם הרגליים (רגלים עולות ויורדות לחילופין עד הרצפה).
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317
מחכה לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יכולה להסביר לי יותר טוב
Kיאת19/02/2009על התרגיל של הדקירה אני חושבת שאני לא מבצעת אותו טוב. באיזה קצב אני אמורה "לדקור" ?
ענת פלדמן19/02/2009זה תלוי בכושר, ככל ששרירי הבטן חזקים יותר את נשארת "יותר זמן" למעלה, אבל זה ממש קצר. פחות משניה. הידיים תומכות לצידי הגוף, זה מקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילה לאחר אימוןמוריה18/02/2009
בס"ד. שלם התחלתי להתאמן לאחרונה בחדר כושר... לאחר האימון או באמצע תוקפת אותי בחילה שאף מלווה אותי לאורך כל היום. גם אם אכלתי אחרי האימון.. מה הסיבה? וכיצד עלי למנוע זאת? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מוריה
ענת פלדמן19/02/2009האם את אוכלת לפני האימון?
מה את עושה במהלך האימון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייתי היום אצל דיאטנית-בת 16-18/02/2009
היא הביאה ליתפריט לחודש הקרוב בבוקר 2 פרוסות לחם קל קוטג' ביניים גזר או תפוח גדול צהריים ביצה קשה או טונה או עוף או פרגית עם הרבה ירקות בסלט או חיים או בתנור. ביניים קלמנטינה או גזר או תפוז או מלפפון או גמבה. ערב מעדן עד 70 קל' אפס אחוז שומן. לשתות 10 כוסות מים ביום.ומסטיקים עד 60 קל' ביום. השאלה שלי.. יום שישישבת אמור להיות גשום אז אני לא אוכל לעשות הליכה יומיים. זה לא יפגע לי בהתליך? זה לא ישמין אותי?ישפיע על הבטן?על צורת הגוף?על החיטוב?או משו כזה? ואיך התפריט נראה לך..? זה בערך כמו שליי..אני מקווה שאני יתמיד בו:]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצד אחד : זה מעולה שהלכת לדיאטנית
ענת פלדמן18/02/2009כי אני שמחה שיש לך תכנית מסודרת ומותאמת לך. התמידי והפנימי. מצד שני: את בטוחה שארוחת הערב שלך היא רק מעדן?? זה לא הגיוני... וזה לא מספיק ! מה עם עוד פחממות? דגנים? אני לא הייתי ממליצה על מסטיקים בכלל. הורידי את זה מהתפריט. מי זו הדיאטנית הזו?
תזונה לחוד וספורט לחוד. זה שאת לא פעילה יומיים ועדיין אוכלת כמו שצריך לא משנה ולא משפיע, בראשון את חוזרת לפעילות רגילה, מאוזנת (כלומר לא להגזים) וממשיכה כרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן היא אמרה רק מעדן.
-בת 16-18/02/2009ואם אני עדיין רעבה אחרי זה אפשר עוד פרי או ירק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHELP!!
בת 16..19/02/2009אני לא מצליחה לאכול לפי התפריט אני לא יודעת מה יש לי.. היום אכלתי בנוסף לתפריט..2 פרוסות לחם קל וחצי אבוקדו..והמון ענבים אדומים וקלמנטינה אוף מה יש לי?עד כמה זה גרוע? אני מאוכזבת מעצמי:/// ואתמול אכלתי 2 שניצלים של מאמא עוף עם המון אורז תירס ושעועית..אוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לי
ענת פלדמן19/02/2009דרך הפורום. אני באמת חושבת שהתפריט שנתנה לך אותה דיאטנית הוא לא מספיק ולא פלא שאת זקוקה ליותר. שתי פרוסות לחם קל (90) וחצי אבוקדו (150) וקלמנטינה (50, תלוי בגודל) והמון ענבים (מה זה המון? 100 קל' נניח?) זו תוספת של אולי 400 קלוריות שממש מתבקשות מהתפריט שרשמת לי, מה גם שזה מגיע ממאכלים מזינים ובריאים. אז לגבי היום - זה מצויין. לגבי אתמול: אני לא אוהבת את השניצלים, לא בגלל הערך הקלורי אלא הערך התזונתי.
אני חושבת שאת זקוקה למסגרת, מישהו שינחה אותך כל שבוע באופן אישי. שיקנה לך רוגע ביטחון ושלווה אל מול האוכל, ובכלל. דברי עם אמא שלך, תשקלי את העניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקראי רגע :)
נופר19/02/2009היי ראיתי כמה הודעות שלך והחלטתי לכתוב לך משהו :) אני חושבת שאת סתם נכנסת לאובססיה לאוכל שהיא לא נכונה בכלל במקום לקבל תוצאות חיויבות את יכולה רק לגרוע מעצמך התפריט שלך דל קלוריות במיוחד לאחת בגיל שלך ונורא קשה לשלוט בתפריט כזה, וגם עצם העובדה שאת " בדיאטה " פסיכלוגית נותנת לך הרגשה של קושי וברגע שאת נופלת את מרגישה אכזבה הצעה שלי תבני לעצמך תפריט מאוזן הבנוי מ1200 קלוריות תעשי ספורט 3 פעמים בשבוע אפילו 4 אם תאכלי. וגם אם לא אז לא נורא .. אם פעם אחת לא עושים הליכה לא משמינים ועם פעם אחת אוכלים 100 קלוריות יותר בוודאי שגם מזה לא משמינים..תני חשיבה חיוביות לאוכל קחי את הדיאטה כתהליך כייפי שהולך לעשות לך שינוי בחיצוניות וכמובן בהרגשה הפנימית שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכלי*
נופר19/02/2009תיקון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי תור למין דיאטנית מנחה שאמאשלי
בת 16..19/02/2009קבעהל י אבל זה רק לעוד חודש וחצי.. ובינתיים אני לא יודעת מה לעשות.. זה מה שאכלתי היום: בבוקר-2 פרוסות לחם קל עם קוטג' בבית ספר-תפוח גדול וקופסאת מסטיקים. וקלמנטינה. צהריים-חזה עוף ומלא ירקות בתנור עם 2 פרוסות לחם קל וחצי אבוקדו ו 3 זיתים. ביניים-מלא ענבים אדומים ופרוסת לחם קל. ערב-מעדן שוקולד,גזר גדול וכוס תירס. אוף נראה לי שיש פה 2000 קל' ושאני הולכת להשמין בטירוףף. נ.ב שמתי לב שאני באמת אובססיבית למשקל שלי מאז שעליתי את הקילו וחצי האלה.. אני מתה מפחד וכבר לא יודעת מה לעשות.. התפריט שהיום אכלתי גרוע..ועוד מחר שישי שבת ויש מלא אוכל משמין ותמיד אני מתפתה ואוכלת המון בלי הפסקה..ומגיעה לתפריט של יותר מ 3000 שבנוי ברובו על פחמימיות אורז לחם עדשים אפונה תירס שעועית ושטויות שוקולדים עוגיות וסוכריות.. יש עצות??? בבקשה..:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
נופר19/02/2009העצה הכי טובה שלי לתת לך היא מודעות למה שאת מכניסה לפה , רצון ומוטבציה :) בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם נופר (תודה ממי) ועוד
ענת פלדמן19/02/2009במקרה שלך אולי שדיאטנית זה לא הפיתרון, אלא מסגרת כוללת יותר, אימון אישי (קואוצ'ינג) למשל. אני עובדת בשיטה זו, הכלים לחיים מופלאים. אני בעד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשקלתי אתמולבת 16.18/02/2009
ומסתבר שעליתי בחודשיים האלה קילו וחצי.. אני כ"כ עצובהה נראה לי שזה בגלל שאני אוכלת יותר מדי שטויותת וגם יותר מדי אוכל.. איך להוריד את הק"ג שהעליתי? התפריט של היום: בוקר-2 פרוסות לחם קל קוטג' 1% גזר גדול וקלמנטינה ביניים-תפוז גדול. צהרים-שניצל בתנור 7 כפות אורז 6 כפות תירס מתוק , ומלא ירקות בתנור. ביניים-2 פרוסות לחם קל עם חצי אבוקדו. ו 6 כפות מרק שעועית לבנה. ערב-מתכננת מעדן שוקולדה 70 קל' ואולי עוד קלמנטינה במשך היום לעסתי מלא מסטיקים ..(מעצבים נראה לי) שזה בערך 100 קל' מה לשנות? אוף אכלתי היום המון.. מה כדי לאכול מחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוב
ענת פלדמן18/02/20091. אני בעד למצוא תפריט קבוע שמתאים לך ולהצמד אליו. אני מציעה לך ללכת ליעוץ פרטי שמותאם לך על ידי דיאטנית קלינית, או ללכת לקואוצ'ינג תזונה. זה ייתן לך מסגרת, הרבה שקט נפשי, ביטחון וכלים לעתיד.
2. לוקח זמן לרדת במשקל. קל מאד להעלות וקשה לרדת, וזה לוקח זמן. הורידי את השטויות, אכלי מסודר ונכון, שתי רק מים, עשי פעילות גופנית אירובית (לפחות 40 דק' על דופק בינוני-גבוה) ואנאירובית. גם, בצורה מסודרת, עדיף בחוג או למצוא ימים קבועים.
הרעיון הוא למצוא איזון - פיזי ומנטלי כאחד.
אני בשמחה אמשיך ללוות אותך במסגרת הפורום, חשוב לי בכל זאת לומר את הדברים בסעיף 1 כיון שהשאלות חוזרות ואני מזהה מצוקה מסויימת, מעבר לשאלות-תשובות אינפורמטיביות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשרי באותו זמןאיציק17/02/2009
גם להוריד את הבטן וגם לעלות את מסת השריר - באימונים משולבים של ארובי + אינרובי ?? זאת אומרת איך אני אמור לאכול אחרי ולפני אימון - קודם לרזות ולהוריד את הבטן ואחר כך להתחיל לאכול כדאי לעלות את מסת השרירים או שאפשר בו זמנית <<<? אני אוכל כרגע רק אוכל בריא לפי התפריטים המומלצים בו בפורום - אני אמור להיות כרגע במאזן קלורי שלילי או ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא רשום לנו
ענת פלדמן17/02/2009את הפרטים האישיים שלך, בוא נראה אם אתה אכן אוכל נכון בשבילך. (על אילו תפריטים אתה מדבר?). קודם מורידים את הבטן (אירובי, תזונה נכונה, חיטוב, הורדת אחוזי שומן) ואחכ - מסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא מומלץ לאכול ביצה מקושקשתאיציק17/02/2009
או חביתה - למה אומרים לאכול רק את הלבן והאם שעה אחרי אימון משקולות כן אפשר לאכול איזה מנה ספגטי + ביצה מקושקשת עם בצל ו לחם מחיטה מלאה ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איציק
שי אלנקרי17/02/2009כאשר שמעת שאסור לאכול ביצה מקושקשת ושמעת שצריך לאכול רק את הלבן התכוונו ש:
1.אפשר לאכול ביצה מקושקשת או חביתה, אם תרצה שיהיה יותר חלבון פשוט תכין חביתה מ 5 ביצים (5 לבנים וצהוב אחד) והכל בסדר...
2.שעה אחרי אימון אתה יכול לאכול ספגטי, ביצה מקושקשת או לחם חיטה מלאה (שילוב של פחמימות וחלבונים, נהדר לבנייה והתאוששות השרירים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע
ענת פלדמן17/02/20091. אומרים שלא מומלץ לאכול חביתה או מקושקשת כי כדאי לבשל את הביצים היטב מחשש לסלמונלה.
2. אומרים לאכול רק את הלבן בעיקר לכאלו שסובלים מכולסטרול גבוה (שנמצא בעיקר בצהוב). אבל מחקרים אחרונים הפריכו את הטענה הזו ואפשר לאכול את שניהם ללא חשש.
לגבי השאלה השנייה התשובה היא כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בתכנית אימוניםעמית17/02/2009
שלום, אני צריך ממי שיכול תכנית אימונהים שכוללת אימון בחדר כושר יום אחד(חזה, גב, כתפיים), ויום אחרי זה אימון בבית עם משקולות(יד קדמית, אחורית, בטן..) אם אפשר לפרט עם כל תרגיל ומס' החזרות בנוסף, האם דלגית יעילה לשיפור סיבולת הריאה או שעדיף הליכה/שחייה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמית
שי אלנקרי17/02/2009שלום עמית
1.עלי לציין שחסרים פרטים נוספים כמו גיל, משקל, גובה, וותק באימונים, מטרה..
2.כדאי שתאמר לנו מהי תוכנית האימונים הנוכחית שלך ולאחר מכן ניתן לך טיפים והערות לשיפור.
3.דלגית אכן מעלה את הדופק ויכולה לשפר את הסיבול לב ריאה, אך האם אתה תוכל לעשות על הדילגית 30-40 דקות רצופות?, ניתן לשלב את הדילגית בין הסטים והתרגילים ובכך לשמור על דופק גבוה לכל אורך האימון. השאלה היא מה מטרתך?
תן לנו פרטים נוספים ונשמח לעזור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
עמית17/02/20091. בן 21, משקל 80, גובה 183, שחיתי בעבר כחמש שנים במסגרת קבוצתית ופעיל בחדר כושר לסירגוין כמספר שנים(אך לצעקרי לא מצליח להתמיד), מטרתי היא כפולה - לפתח כושר גופני סביר - טוב וחיטוב הגוף(כלומר לעצב ולאו דווקא רק לנפח) כרגע אני בעיקר הולך כשעה - שעתיים כל יום, הפסקתי להתאמן בחדר כושר לפני כחודש, שם התכנית היתה אימון כל יומיים, אם יש צורך לפרט את התרגילים אפרט לגבי הדילגית, שאלתי היא האם אימון דילגית יכול לשמש כאימון לפיתוח סיבולת לב ריאה משל עצמו או שזה רק בנוסף למשהו אחר? תודה, עמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכנית האימונים הנוכחית
עמית17/02/200915 דקות חימום על ההליכון דחיקה בשכיבה - 4 סטים כפול 12 פרפר בישיבה 4 כפול 12 2 מכשירי כתפיים 4 כפול 12 משיכת מוט כלפי מטה אחיזה רחבה 4 כפול 12(גב) משיכת מוט כלפי מטה אחיזה צרה 4 כפול 12(גב) משיכת מוט כלפי מטה מלמעלה 4 כפול 12(יד אחורית) משיכת מוט כלפי מעלה 4 כפול 12 (יד קדמית) 30 כפול 3 בטן, רגליים באוויר 30 כפול 3 על המקבילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה..
עמית17/02/2009האם התכנית יעילה? אני מרגיש שהיא לא עובדת מספיק על שרירי הידיים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלוקת האימון
שי אלנקרי18/02/2009האם אתה מבצע את כל התוכנית באימון אחד או שיש לך חלוקה מסויימת?
אתה מבצע את התוכנית בבית או בחדר הכושר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל
עמית18/02/2009הכל באימון אחד, אחת ליומיים לוקח לי קצת יותר משעה בדר"כ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובחדר כושר..
עמית18/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית אימון
שי אלנקרי19/02/2009סה"כ התוכנית נראת בסדר, הידיים עובדות בכל מקרה גם בתרגילים היעודיים לידיים וגם בשאר התרגילים בפרט בתרגילי החזה והגב. בתוכנית אימון על כל הגוף אין מקום להוסיף תרגילים נוספים לידיים בגלל שהידיים הם שרירים קטנים ואין מקום לעוד עבודה עליהם. מה שכן הייתי מציע זה לחלק את תוכנית האימון ל 2 -AB וכך תוכל להוסיף ולגוון בתרגילי הידיים. מומלץ שתעזר במדריך חדר הכושר שבו אתה מתאמן ולעלות בפניו את הרצון שלך להתמקד בשרירי הידיים ולעבור לתכנית AB
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עמית20/02/2009קודם כל תודה רבה על העזרה שאלה אחרונה שלי - האם אימון של 40 דקות - שעה בדלגית יכול להיחשב כאימון סיבולת לב ריאה משל עצמו או שצריך לצרף אותו כתוספת לאימון אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון דילגית
שי אלנקרי22/02/2009אם אתה מסוגל לקפץ על דילגית במשך 40-60 דקות זהו אכן אימון סיבולת לב ריאה לא רע בכלל. כמו כן, כדאי ומומלץ להשתמש בשעון דופק ובכך תהיה מודע לטווחי הדופק המומלצים לך לשיפור הכושר הגופני או כל מטרה אחרת..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
משה17/02/2009שי איך אפשר ללמוד להתאים לאנשים תוכניות אימונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורסים במוסדות ההשכלה בתחום החינוך
שי אלנקרי18/02/2009אתה צריך ללמוד באחד מהקורסים המוצעים באחד ממוסדות ההשכלה לחינוך גופני ברחבי הארץ והרבה ניסיון עם מתאמנים שונים ומשונים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אפשר לאכול לפני ואחרי אימון ארוך של שלוש שעות שרובו אירובי?נופר17/02/2009
ענת מה אפשר לאכול לפני ואחרי אימון ארוך של שלוש שעות שרובו אירובי
על מנת לא להרגיש חולשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את יכולה
ענת פלדמן17/02/2009גם לעשות הפסקה באמצע האימון ולמלא את המצבורים. זה כמו שלפני מבחן גדול כדאי להצטייד בחטיף אנרגיה על מנת לעזור למוח במהלך שעות של חשיבה מאומצת. אם את שלוש שעות פעילה באופן אינטנסיבי עשי הפסקה, שתי משקה אנרגיה למשל, או אם את יכולה - קחי כמה ביסים מכריך והמשיכי.
כשעתיים לפני האימון פסטה למשל, כחצי שעה לפני אפשר גם בננה. אחרי האימון - השילוב הרגיל של חלבון עם פחמימה. עד שעה אחרי. זה גם תלוי בשעות האימון. אם את מסיימת מאוחר מאד בלילה אז ארוחה גדולה לא באה בחשבון, במיוחד אם המטרה שלך היא לרזות. אז יוגורט עם תפוח יכול להספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
נופר17/02/2009כמובן שהמטרה שלי היא גם לשמור על הגזרה שלי אך לא יהיה לי משמ זמן לעשות הפסקה זה אימון אינטנסבי מאוד זה אימון קרבי לקראת הצבא וזה שלוש שעות רצופות ללא הפסקה. הבעיה היא גם שזה מסתיים ב11 בלילה.. בדרך כלל אני רצה כל יום כשעה לפחות ואחרי זה ישר אני אוכלת ארוחת ערב אז זה מסתדר ואני אוכלת בדרך כלל אחרי זה לחם קל עם חביתה גבינות וסלט אחרי אימון כזה חשבתי על במקום הלחם קל על לחמניה מקמח מלא אבל בגלל השעה המאוחרת אני חושבת שזה סתם יכביד עלי אז מה אפשר בשעות כאלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה באמת
ענת פלדמן17/02/2009מקרה מיוחד. זה מאד אישי. אכלי מאוזן ונכון כל היום כולו, וודאי לפני האימון. אחרי - אם את ממש רעבה אז כן ארוחה קצת יותר גדולה כמו סלט, חביתה, גבינה. אם ממש לא - אז גם יוגורט ותפוח יכולים להספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה (:
נופר17/02/2009כן, וזה הולך להיות קבוע עכשיו אז אאפשר נגיד חצי קופסת קוטג' עם פרוסת לחם וסלט ירוקת ? שאלה שניה שלי היא מה זה בידיוק אימון על מחזורי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי
ענת פלדמן17/02/2009אז התשובה היא כן
ואימון על מחזורי - אימון תחנות. פעם פירטתי כמה אופציות בפורום. מעבר בין פעילויות שונות (תחנות) מה שעובד על גוון עצימות ומשלב כמה שיותר שרירים באימון כולו. מומלץ מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
נופר17/02/2009מה למשל ?.. לא הנבתי כ"כ האימון כולו אירובי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשל
ענת פלדמן17/02/2009דלגית
קיקבוקסינג
ניתורים במקום
עבודה עם כדור כוח
הליכון
אליפטיקל
מדרגה
חתירה
עובדים בכל תחנה עד 3 דק', מעבר זריז לתחנה הבאה, עושים את הסבב פעמיים לפחות ויש יופי של אימון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
נופר17/02/2009פעמים לפחות?זה לא כזה רציני בשביל להעצים את האימון אפשר לעשות לכל פעם עשר דקות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיקרון כן
ענת פלדמן17/02/2009זה גם תלוי מה את עושה בדיוק בכל תחנה. זה יכול ואמור להיות אימון בעצימות גבוהה במיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אוכלים בארוחות הקטנותאיציק17/02/2009
ובאיזה כמות ?? לדוגמה ב 10 בבוקר אני אוכל יופלה אחד או תפוח אחד - זה מספיק ??? האם יופלה וכל המעדנות מהסוג הזה הם בכלל בריאים או ?????? (שוב המטרה חיטוב + ניפוח קצת שרירים - אבל יש בטן קטנה להוריד קודם !! )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי איציק
ענת פלדמן17/02/2009זה די תלוי מה אתה אוכל כל היום כדי לדעת אם זה מספיק. בעיקרון התשובה היא כן, שתה גם מים. אם אתה עדיין רעב בארוחת הביניים אז תפוח ויוגורט זה בסדר.
אני מאד בעד יוגורט, ולא רק בגלל הטעם. מה שכן - שווה לחפש את אילו עם מינימום סוכר (אם בכלל) ואחוזי שומן נמוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שי / ענתמשה17/02/2009
מה ההבדל בין חיטוב לניפוח מבחינת הסטים חזרות תרגלים בחדר כושר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העיקרון הבסיסי פשוט
ענת פלדמן17/02/2009לניפוח: עומס רב על מספר חזרות נמוך. בגיליון נובמבר של "מנטה" גם רשמתי (לפי שיחה בזמנו עם אהרון) שמספיק אפילו סט אחד עם עומס אופטימלי על מנת למקסם את יעילות האימון.
לחיטוב: משקל נמוך יחסית על הרבה חזרות.
בפועל: איזה משקל בדיוק וכמה חזרות בדיוק לכל תרגיל זה אישי, לפי ניסוי וטעיה, לפי רמת הכושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
שי אלנקרי17/02/2009ניפוח או בשפה המקצועית "היפרטרופיה" יכול להתרחש בטווחי חזרות של בין 6-15 (יש גם הטוענים 20 חזרות) בכל אופן השינוי המהותי כאשר רוצים "לחטב" את הגוף הוא שינוי בהרגלי התזונה (תזונה מאוזנת ודלת שומן..) והעלאת נפח אימוני האירובי (לעודד הוצאה קלורית..)
מומלץ לגוון בכל תוכנית אימון במספר החזרות ולפעול בין הטווחים שהוזכרו. מנסיון שלי עם לקוחות שהפחיתו משמעותית את אחוזי השומן לא היה כל צורך לעלות את מספר החזרות ל 15 או 20 "בשביל לחטב" כל מה שהיה צריך לעשות זה להיכנס למשטר תזונתי הדוק והעלאת מספר אימוני האירובי ובכך היה ניתן להתאמן בטווחי חזרות נמוכים וגבוהים כאחד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהמסובית17/02/2009
אפשר בבקשה לקבל תפריט לדיאטה. אני בת 36
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשמתי לך יקירתי
ענת פלדמן17/02/2009זה לא אחראי לחלק תפריט שלא מותאם לך, ואפילו אם זה דרך האינטרנט. ובכל זאת לא חסרים אתרים שכאלו. יש מהאתר שלי לינקים לכמה תפריטים לא רעים שיכולים להוות בסיס לתזונה יומית שמתאימה לך. האתר שלי רשום ליד התמונה. אשמח לשמוע עוד פרטים ולכוון אותך להמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצר לי, עייפתי מלחפש, לא מצאתי שום
מסובית17/02/2009לינקים, אשמח לקבל קישור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענת פלדמן17/02/2009העניין הוא שאני לא יכולה במסגרת הפורום לרשום קישור לאתרים מתחרים. מה שאפשר לעשות: רשמי לי מה את אוכלת היום, בנוסף לגובה משקל וכו' ונסדר לך משהו מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)