מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמעתי שפלאפל זה בריא הבעייה שזה מלאאיציק07/03/2009
קלוריות האם זה נכון ????? 2. לפי מה יודעים כמה קלוריות אנחנו מוצאים ביום - וכמה באימון של 50 דק' במשקולת או 30 דק שחייה ?? 3. אני כרגע רוצה לעלות קצת מסת שריר ובנתיים אני רק יורד כל שבוע - אז זה אומר שאני במינוס קלוריות - אז מה אני אמור לעשות לאכול יותר ?? או שלאט לאט גם המסה תעלה ( לא לשכוח שיש גם כרס ממש קטנה להוריד אבל בגדול אני רזה )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי איציק
ענת פלדמן07/03/2009לא רק שיש שם יחסית הרבה קלוריות זה גם מטוגן ובדר"כ אוכלים את זה עם פיתה וחומוס ושמחה. אז לקחת את זה בחשבון. יש באתר שלי קישור למחשבון תזונה שנותן גם ערכים תזונתיים - שווה לפתח מודעות. כך גם לגבי פעילות גופנית, שים לב למחשבון שיש כאן ב BEOK לגבי הוצאה קלורית. הכנס ל"מחשבונים" ותראה שם עוד כמה שמישים. אתה יורד במסת השריר או במשקל? להורדת הכרס: קודם חיטוב. כן, יכול להיות שאתה לא אוכל מספיק קלוריות. קודם חיטוב (אירובי, תזונה, פעילות אנאירובית) להורדת הכרס. אחכ עלייה במסה. (תזונה, עבודת מסה על השרירים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה ירידה רק במשקל
איציק07/03/2009כי השריר גודל דרך אגב אחרי חודשיים של אימונים העלתי את המשקל של המשקלות האם מומלץ לשתות איזה שייק חילבונים ישר אחרי האימון כדאי לזרזר את הגדילה של השריר ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בטוח צריך
ענת פלדמן07/03/2009אני אישית לא מתה על השייקים, אני מאמינה שאתה יכול לקבל את כמות החלבונים לה אתה זקוק מהאוכל. אם אהת אוכל מספיק חלבונים במשך היום ואוכל נכון אחרי האימון זה מספיק. הסכנה היא אובר בצריכת חלבונים כשזה לא מבוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר בדיקה במחשבוני
איציק07/03/2009הקלוריות במאכלים שאני אוכל במשך היום מתברר שאני אוכל בסך הכל בין 1500-1900 קלוריות ביום וברמה שאני מתאמן אני שורף בערך 2500 קלוריות ביום האם אני לא אוכל מספיק ????(למרות שרוב הזמן אני לא מרגיש רעב ?) 2. איזה חלבונים מומלץ לאכול אחרי אימון ובאיזה כמות ?? ( כמה חלבונים ואיזה מוצרים ) כמו שציינתי אני מתאמן 4 פעמיים בשבוע במשקולות ABAB ו4 פעמיים בשבוע על הבוקר שחייה כ30 דקות האם זה יותר מדיי ??? מטרה חיטוב + העלת מסה - האם אני צריך לאכול יותר ??והאם זה לא ישפיע על הורדת הכרס הקטנה ( בן 35 שוקל 72 ק"ג וגובה 1.70 ) ליתר ביטחון אני יציין את מה שאני אוכל בדרך כלל בוקר - מעדן יופלה 0% או חלב + פייבר 1 ב 10:00 תפוח ב 12:30 צוהרים חצי צלחת של ספגטי + חזה עוף לפעמיים גם מרק עוף או ירקות ב 16:00 תפוח או וגם חטיף אנרג'י ב19:00 לפני האימון בננה + קצת בייגלה אחרי האימון טונה במים ו 2 פרוסות לחם דגנים קל מחיטה מלאה עם גבינה לבנה או קוטג או לחלופין 3 פרוסות פסטרמה עם קצת ממרח חומוס אחלה וזהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נכון
ענת פלדמן08/03/2009אתה באמת אוכל פחות מידי, גם לימים שבהם אתה לא מתאמן. זה כמות קלורית שמתאימה למי שמבקש להוריד במשקל.
אם אתה "מסוגל" "להעמיס" יותר על הגוף מבחינת האוכל - עשה זאת. יש בהחלט מצב שיק חלבון מתאים לך, הייתי עושה זאת אבל אחרי הכוונה מקצועית פנים מול פנים עם דיאטן ספורט.
בעיקרון אחרי אימון אינטנסיבי כמו שאתה עושה ההמלצה היא 30 גר' חלבון בשילוב עם פחמימה. לפי מה שאתה מתאר - זה לא מספיק. שייק חלבון יכול לכסות את זה. אם לא - גם שתי חתיכות חזה עוף עם אורז למשל. תראה במחשבון הזה גם את הרכבי המזון - זה ייתן לך אינדיקציה לגבי החלוקה (פחמימות-שומנים-חלבונים) בכל מוצר ויקנה לך מודעות והכוונה לפי מה שאתה אוהב לאכול.
האימון שלך לא נשמע עמוס מידי, אבל בהחלט חייב להיות מגובה במספיק אוכל...
התפריט שלך מתאים יותר לבנות מבחינת כמות הקלוריות, באתר שלי אם ראית את תפריט הבנים אתה יכול להוסיף שם בכל ארוחה. אתה יכול להמיר בשקט את ה 0 אחוז ל אחוז וחצי עד שלושה, את כמות הפסטה להכפיל, ואחרי האימון להנות מארוחה מלאה יותר. אפשר להוסיף אבוקדו, טחינה גולמית, כף שמן זית לסלט, אגוזי מלך או שקדים - לטובת השומנים הבריאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכמה קלוריות אני אמור להגיע ביום ?
איציק08/03/2009בהתחשב שבממוצע אני מוציא 2500 קלוריות ביום !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם
ענת פלדמן08/03/2009אתה רוצה לשמור על המשקל, להוריד באחוזי השומן: 2500. (רשום לי שוב גובה משקל וגיל? נדמה לי שאתה לא צריך לרזות, יש לך מעט כרס ?!) אם אתה רוצה להעלות במסה: 2700. אבל שני הדברים לא עובדים ביחד. כלומר קודם חיטוב ואחכ מסה. בכל מקרה עכשיו אתה אוכל פחות מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטרה באמת חיטוב ואני לא רוצה לרדת
איציק08/03/2009במשקל אבל יש כרס קטנה שצריך להוריד - ואני רוצה קצת לנפח את היידים ואת החזה אז כמה קלוריות לצרוך ביום ומתי זה משתנה ליותר קלוריות מאשר אני מוציא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי משך הזמן: זה אישי
ענת פלדמן08/03/2009וספולטיבי., הניפוח מחכה רגע, המשך עם כמות קלוריות מאוזנת שמה שחשוב בעיקר זה אילו קלוריות אתה צורך: כלומר בריאות כמילת מפתח. כמה שבועות כנראה והכרס יורדת אתה עובר לאימוני מסה, וכך גם מבחינת התזונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ענתוש:)נופר07/03/2009
אם אני יאכל את הארוחה של המנה המותרת פעם בשבוע אך לא בימים קבועים אבל רק פעם אחת בשבוע כמובן, זה גם בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, אין בעיה :)
ענת פלדמן07/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי.המון זמן לא כתבתי פה..בת 16..07/03/2009
אז ככה..המצב שלי לא משהו עליתי בחודש הזה עוד קילו.. ואני לא מבינה מה יש לי כל היום אני אוכלת ואני בכלל לא רעבה אני ממשיכה לאכול אוכל . ואחרי כל מה שאני אוכלת אני עצבנית..אני רואה את הבטן שלי גודלת לי מול העיניים ומקבלת מבנה יותר שומני ועגלגל ממה שהיא ואני ממשיכה לאכול ואני לא עושה ספורט בגלל חוסר חש.. לטיפול כלשהו אין לי זמן ללכת בגלל חוסר זמן(בית ספר בגרויות) וגם בגלל שאין לי רצון.. ואני מאבדת שלי אני כבר לאיודעת מה לעשות...אני כבר יותר מחודש אוכלת כל יום יותר מ 3000 קלוריות מאוכל לא בריא וגם מאוכל בריא לדוגמא היום אכלתי בבוקר ביצה קשה שעועית אדומה עגבנייה חתיכת ג'חנון ו 2 פרוסות חלה עם אבוקדו בצהריים כוס וחצי אורז כוס וחצי עדשים מלא מרק רטבים סלט ענק והמון שניצלים קטנים ופרגית ענקית אחר כך נשנשתי בתפוח ענקי וחבילת סוכריות טופי(שזה יצא 674 קלוריות) קיצר אני במצב מפחיד ומטוררף!! אני בולסת מלא ועוד אני מודעת לזה שאני הורסת לעצמיאת החיים ועכשיו אכלתי 2 מעדנים שכל מעדן זה 112 קלוריות בטעמי שוקולד ווניל. ובערב יש לי מסיבה שמביאים שם פיצות וחטיפים קיצר המצב גרוע בבקשה תעזרו לי דרך האתרר(אני מתחננת) .. ממחר אני חייבבת לשמור חייבת חייבת חייבת!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר :(
בת 16..08/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מתוקה
ענת פלדמן08/03/2009ראיתי את הודעתך. כל מה שיכולתי לעשות במסגרת המגבילה של הפורום כבר אמרתי. אני כן חושבת שכשזה קשור לבריאות שלך את אמורה למצוא לזה את הזמן. לרופא שיניים היית הולכת? אם היית חלילה חולה היית הולכת להיבדק? אם היה לך אוטו והיה שם פנצ'ר היית מוצאת את הזמן לתקן? אז בכל העומס (והאמיני לי שאני יודעת על מה את מדברת) כדאי מאד למצוא זמן לטפל כמו שצריך בבריאות הפיזית והמנטלית שלך. זה הכי חשוב בעולם, לדעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבת בפורום השני
נופר08/03/2009שאת בתת משקל אז מה הבעיה ?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אליפטיקל - יעוץפיבי07/03/2009
אני מעוניינת לקנות אליפטיקל בייתי. עשיתי "סקר שוק" רציתי להבין, יש גלגל תנופה של 8 ק"ג, מכשיר שמרגיש מדהים, שקט, חשמלי. ויש מכשיר עם גלגל 14 ק"ג ויש מכשיר עם 20 ק"ג. כדי לעשות כושר כל יום שעה בבית, מה הדרישות ומה ההבדלים בין גלגלי התנופה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליפטיקל
שי אלנקרי07/03/2009גלגל תנופה כבד יותר, הוא הרבה יותר מאסיבי ויציב. לשימוש ביתי של יחיד או אפילו 2 מתאמנים יספיק לך 8 או 14 ק"ג.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
פיבי08/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדימה06/03/2009
שלום אני עוד חודש ב18 ועוד 4 חודשיים אני מתגייס רציתי שתמליצו לי אל אימון כושר לצבא. בנתיים אני כבר מיתאמן חודש היתחלתי לאתמן 3 פעמים בשבוע בשבועיים הראשונים רציתי בין ל2-3 קילומטר כול אימון ובשבוע 3.4 רציתי כבר חמש קילומטר ואכשיו זה כבר חודש שני שאני מיתאמן ואני רץ 6 קילומטר עם מישקולות על הרגליים ולפני כול אימון אני עושה שתיי סטים של בטן 50 כול סט.שכיבות שמיכה אני עושה 4 סטים של 15.ומתח אני עושה שתי סטים כול סט 10. ואכשיו קראתי שלהרבה אנשים ישר שברי מאמץ אני פוחד שגם לי היה הייתי רוצה שתיתנו לי אימון מסודר. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דימה
ענת פלדמן06/03/2009אני לא ממש בעד ריצה עם משקולות, זה יכול ליצור עומס יתר על המפרקים ולא נראה לי שאתה זקוק לזה. כן אפשר לשלב תרגילי כוח לרגליים בצורת מכרעים למשל או מכשירים בחדר הכושר אם אתה מבקר שם. שברי מאמץ נוצרים מעומס יתר. זה נשמע שאתה בדרך הנכונה, זה יפה שעלית בהדרגה במרחק (אבל בלי המשקולות הפעם) והטיפ שלי אליך הוא תמיד להקשיב לגוף. אם כואב - לנוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת פלדמן
דימה07/03/2009בסדר אי יפסיק לרוץ אם משקולות. אבל אני לא ממש אוהב חדר כושר למה אני מיתאמן בתנאיים של הצבא כמו לרוץ בים אז יש לך לאמליץ לי אל כמה תרגילים לחזק את הרגלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענת פלדמן07/03/2009אפשר לעשות יופי של אימון ללא חדר כושר. מכרע (סקווט). מעמידת פיסוק יורדים לישיבה "באויר", כאילו אתה מתיישב על כסא, ידיים קדימה, בטן אסופה טוסיק לאחור וגב ישר. כפיפה וישור - התחל מ 10 פעמים.
עשה צעד קדימה עד שהברך נמאצ ב 90 מעלות, מעל לקו כף הרגל, וחזור לעמידה. 10 פעמים לכל רגל.
אימון פליומטרי יכול להיות מצויין, אבל בזהירות. ניתורים גבוהים מעל מכשולים, כשהנחיתה כמה שיותר אנכית (כלומר ניתור לגובה)
חובה חימום דינאמי לפני ביצוע התרגילים ומתיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דימה07/03/2009עזרת לי מאוד בטח היו לי עוד שאלות בהמשך חחח ממש תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
ענת פלדמן07/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעת שברי מאמץ
עופר קיס08/03/2009דימה שלום
ענת נתנה לך א5חלה עצות ואני מוסיף עוד כמה
1. התחל את הפעילות עם חימום טוב- ריצה קלה של 5-7 דקות.
2.בסיום הפעילות בצע מתיחות לחלק האחורי של השוק למשך 30 שניות פעמיים
( עמוד ליד קיר שלח רגלישרה אחורה עקב במגע עם הריצפה וכפוף ברך קדמית עד שתרגיש מתיחה טובה. בצע שוב את המתיחה אך הפעם כאשר הברך האחורית קצת כפופה אך העקב עדיין על הריצפה.
3. לגבי חיזוק רגליים מצא עליה לתולה למחצה באורך 30-50 מטר ועלה אותה במהירות בינונית עד מהירה.. רד לאט בחזרה בצע זאת כל יומיים או שלושה. התחל בשתי חזרות ותגיע ל בערך 8 .
4. אל תשכח להתחיללרוץ עם נעלי צבא או נעלים גבוהות. אם אתה לא רגיל תתחיל בהדרגה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסטהמשה06/03/2009
האם פסטה (אטריות) בתור פחממות, לפני אימון זה טוב? משמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה טוב ועוד
ענת פלדמן06/03/2009כמו כל אוכל אחר זה משמין אם אוכלים בהגזמה. מנת פסטה כשעתיים לפני אימון זה קלאסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
משה07/03/2009ולמה נגיד ציפס לפני אימון שמעתי שזה לא טוב? ועוד שאלה קטנה בתקופת עליה במסה איך אפשר לשמור שלא לקבל כרס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצ'יפס הוא מטוגן
ענת פלדמן07/03/2009לא מומלץ. תזונה נכונה בתק' עליה במסה תמנע כרס. אתה מעלה במסת השריר ולא בשומן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסטה
עופר קיס08/03/2009לעולם אין לאכול פחמימות לבד, ארוחה חייבת להיות מאוזנת. אכילת פסטה בלבד עלולה לגרום לנפילת סוכר כשעה לאחר האכילה, הוסף לה ירק וחלבון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ענתיעל06/03/2009
אני בת 15 מטר162 ואני שוקלת 53 יש לי תפריט מאוזן ואניעושה פעילות גופנית 4-5 פעמים בשבוע במשך שעה או שעה וחצי,לפעמים גם 40 דק'. חשוב לציין ששקלתי קודם 56 בכל אופן , הפסקתי לרדת במשקל ואני לא מבינה מה הסיבה?מה יכולה להיות הסיבה? אפשר פירוט? ועוד שאלה,רצוי לאכול ישר אחרי הספורט או שזה משנה אם אני אוכלת שעה אחרי ? הבנתי שאם אוכלים ישר אז זה נכנס בעיקר לשרירים ,אבל זה בעצם מה שמעלה לי את המשקל,ואני רוצה לרדת במשקל. לא ? .הסתבכתי.. תודה מראשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעלי הי
ענת פלדמן06/03/2009ראשית אני לא בטוחה שאת אמורה להמשיך ולרזות. את בגיל ההתבגרות, בהחלט אמורה לאכול מזין ובריא ולעשות פעילות גופנית אבל לשם הבריאות הצמיחה וההתפתחות ולא בטוח שלשם ירידה במשקל. האם קיבלת יעוץ אישי בעניין? כדאי לעשות את זה נכון במיוחד בגיל שלך. יחד עם זאת אני פה כמובן לשאלות והכוונה. הרבה פעמים קורה שכשמתחיל תהליך של ירידה במשקל - באיזשהו שלב הוא נעצר. מחקרים לא יודעים לומר בוודאות למה אבל כולם מסכימים שיש צורך בסבלנות. שזה ""מסתדר" אחרי כמה שבועות וממשיכה ירידה במשקל. עוד דברים שיכולים לעזור חוץ מסבלנות זה פוש בדיאטה (ואני לא רוצה שתעשי שטויות חלילה ולכן אני מעלה את השאלה האחת אם יש בכלל צורך בהרזייה ואת השנייה אם קיבלת ייעוץ אישי) וכמובן תגבור בספורט: גוון, העלאת עומס. גם כאן לא בטוח שיש מקום להעלאת עומס, אולי לגוון. שחייה, ספינינג, דאנס. יש באתר שלי עוד הסברים פיזיולוגיים פשוטים.
לגבי האוכל: מומלץ לאכול עד כשעה מתום האימון על מנת לעזור לגוף להתאושש, שילוב של חלבון ופחממה. כשהמטרה היא לרזות חשובה בעיקר כמות הקלוריות היומית הכוללת (הוצאה גדולה מהכנסה קלורית) ואם האימון הוא מאוחר ו"סיימת" את המכסה הקלורית לאותו יום זה לא נורא גם אם לא תאכלי. אני שוב מסייגת את הדברים כי הם אישיים מאד לכל אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי יעוץ מפורום תזונה בקשר ל
יעל06/03/2009תפריט שלי אבל לא יותר מזה.. אוקי אז תודה רבה,אני אנסה לגוון בספורט ונראה מה יהיה. עוד שאלה קטנטנה,מה קורה אם אני אוכלת פחות מ1000 קל'? כמובן שזה לא בריא, אבל יורדים במשקל? זכור לי שקראתי שאם אוכלים פחות מ1000 אז לא יורדים וכשאוכלים באזור של ה1200 יורדים.. אם אני לא טעה איזשהי ילדה רשמה שזה מה שקרה לה , או משהו כזה. וזה נראה לי נכון גם לגבי,משום שהייתה תקופה שאכלתי פחות מ1000 בלי לשים לב,ולא ירדתי במשקל. ובלי קשר= בד"כ קשה לי לספור את הקלוריות שאני אוכלת ביום, זתומרת אני סופרת תמיד אבל עם הצהרים אני מסתבכת.זה לרוב משתנה[חוץ מה3 כפות אורז מלא]. אבל בבוקר אני אוכלת 200-300 קל',ובצהריים אני מניחה שבאזור ה400. ? ובערב 200 [2 פרוסות לחם קל גבינה וירקות. + לאחר ספורט ] זה יוצא ממש קצת.. ואין הרבה ביניים..רק אם ממש בא,אז אפרסמון וכדומה.. תודהה שוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי חמודה
ענת פלדמן06/03/2009פורום זה מצויין אבל עדיין זה בשלט רחוק. את בגיל מצויין להתחיל לפתח מודעות והרגלים נכונים. אני לא בעד ספירה של קלוריות, אבל כן בעד לדעת מה נכנס לפה ובערך מה הערך הקלורי, עם הזמן זוכרים וזה נטמע. זה נכון שעם מעט מאד קלוריות לא יורדים במשקל, הגוף נכנס לסטרס, אוגר את השומנים ולא משתמש בהם לאנרגיה. יש לי מתאמנת ששוקלת מעל 100 והיא לא הבינה למה היא לא מורידה במשקל. 1200 לנשים זה מאוזן יותר כמספר כללי אבל כדאי בכל זאת להתאים אישית. כדאי כן להקפיד על מנת ביניים. יש באתר שלי כמה דוגמאות את יכולה להתרשם, אני בטוחה שאהרון מפורום תזונה מטפל בך יפה : )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירי כושר לביתיונתן05/03/2009
שלום. אני מעוניים לקנות ספת כושר שתשמש אותי לתרגילים מגוונים עם משוקולות חופשיות (ישיבה ושכיבה) וגם מאוד חשוב שלי שהיא תאפשר עבודה נוחה על תרגילי בטן בשיפוע שלילי. יש המלצות לספה טובה שעונה על הדרישות? בנוסף, אם אתם מכירים מכשירי כושר ביתיים טובים שאפשר לנצל אותם לעבודה מגוונת אשמח לקבל המלצות כי אין לי את הזמן הפנוי כבר ללכת למכון. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספת כושר
שי אלנקרי06/03/2009מבלי לציין חברה כזו או אחרת, חשוב שהספה תהיה יציבה ורחבה. תנסה לפני הקניה לבצע עליה מספר תרגילים וכך תוכל לבדוק את מידת היציבות והנוחות שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי בטן ורגלייםאליאור חן05/03/2009
אני לא כל כך מקפיד על תזונה ועל פעילות גופנית יותר מידי אך יש לי מעט "קוביות". איך אני יכול לאמן את שרירי הבטן ברמה בולטת יותר? והאם הליכה מרובה תורמת לשרירי הבטן? בנוסף, איפה בדיוק נמצא השריר ברגל? האם הוא בירכיים או בקרוב לכף הרגל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליאור
ענת פלדמן05/03/2009יש לך קוביות כי התברכת מבחינה אנטומית, גנים טובים. שמור על זה, ובשביל להבליט:תזונה, פעילות אירובית אבל גם חיזוק הגוף ותרגילים לשרירי הבטן. מצ"ב כתבונת שלי בנושא.
הליכה היא פעילות אירובית היא תוריד את אחוזי השומן בגוף בשילוב עם תזונה נכונה ופעילות אנאירובית. היא איננה מחזקת את שרירי הבטן.
יש הרבה מאד שרירים ברגל. מהברך עד עצם האגן: מקדימה יש את הארבע ראשי - שריר הירך הקדמי. מאחורה יש את התלת ראשי, שריר הירך האחורי. שריר התאומים מהברך ועד לקרסול: (גסטרוקנמיוס), היא השוק, והשריר שעוטף את השוק מקדימה. וכמובן שרירי כף הרגל.
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7543* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אליאור חן06/03/2009תורה רבה על תגובתך המהירה. מבטיח לחזור לעדכן. :) דרך אגב, האם את יכולה להרצות לבני נוער בחט"ב על תזונה וכושר? אני במועצת תלמידים ואנחנו מנסים להקים שבוע בריאות... אם כן, האם את יכולה לעשות זאת בהתנדבות? אם לא, כמה זה יעלה לחט"ב? תודה רבה מראש! המשך יום נעים ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, מאיפה אתה בארץ?
ענת פלדמן06/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנתניה
אליאור חן07/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבבה
ענת פלדמן07/03/2009אני מתל מונד. אתה מוזמן להתקשר ואשמע במה מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהami04/03/2009
התחלתי לפני כחודשיים-שלושה ללכת לחדר כושר לאחר שנים ללא אימון משמעותי וממושך. אני בן 29 , גובה 178 ס"ה, משקל-93. מטרתי היא חיזוק הגוף מעט, והורדת משקל. נבנתה לי תכנית אימון בה אני עושה כעשרה תרגילים(רובם משקולות) על פני כל קבוצות השרירים העיקריות. בנוסף אני עושה אירובי כ-50 דק' כל פעם. אני מתאמן 2-3 פעמים בשבוע. הבעיה היא שלמרות הירידה בשומן ועלייה במסת השריר, אני לא מצליח לשלב באירובי ריצה בקנה מידה משמעותי. אם כשהגעתי לחד"כ יכולתי לרוץ400 מטר לפני שהייתי מתעייף, היום עליתי ל1500, אך למרות שזו נראית עליה, אני מרגיש עדיין תקוע. בחודש וחצי האחרון אני לא מצליח להעלות את פרק הזמן של הריצה באירובי ותכניות האימונים שמצאתי ברשת, מתאימים לכאלו שהכושר ההתחלתי שלהם-הוא שאיפה בשבילי. מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה שלי
ענת פלדמן04/03/2009לשלב הליכה. לא חייב לרוץ את כל שלושים דקות האירובי ישר על ההתחלה. כשקשה- עבור להליכה, ואז שוב המשך בריצה. עשה זאת אפילו לפי דק'. 5 דק' הליכה לחימום, 2 דק' ריצה קלה, שב לעבור להליכה של דקה שוב שתי דק' ריצה שוב דקת הליכה וכך הלאה. מאימון לאימון הגדל את זמן הריצה על חשבון ההליכה. הקפד על תזונה נכונה במשך כל היום ובעיקר לפני האימון. זה לוקח זמן, זה תהליך, יש כאלו שזה לוקח להם פחות זמן, יש כאלו שיותר. כושר אירובי הוא גם תלוי גנטיקה (סיבים אדומים מול לבנים) וזה לוקח זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לשחייהאיציק04/03/2009
התחלתי לשחות (במקום ריצה עקב כאבים בעקב ) בפעם הראשונה מזה זמן רב וכמו שקורה בהתחלה זה דיי קשה הצלחתי לשחות בלי הפסקה בסך בכל 50 מטר (הלוך ושוב ) נראה לי זאת בריכה חצי אולימפית - בכל מקרה המשכתי לשחות ב ערך 12 בריכות (כולל הלוך ושוב ) עם הפסקות בין צד לצד זה לקח בערך 25 דק' -הרגשתי דיי טוב ורענן כל היום השאלה היא - מה המטרה כמה זמן אני אמור לשחות כדאי להגיע לרמה של חצי שעה שחייה או שעה הליכה ו כמה ימים בשבוע ללכת (אני כרגע מתחיל לשחות ב 7:00 בבוקר ואז ישר לעבודה אין לי בעייה של ימים השאלה אם יש טעם ללכת כל בוקר או מספיק 3-4 פעמיים בשבוע בהתחשב שאני רק התחלתי לשחות וצריך להכניס לכושר המטרה כמובן חיטוב ( בן 35 מטר 1.70 ושוקל 73 ק"ג)(כמובן אני גם מתאמן ב משקולות 4 פעמיים בשבוע ABAB (
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכות
ענת פלדמן04/03/2009על השחייה :) אני מבטיחה שזה יהיה יותר ויותר קל. המטרה שלך היא לשחות רצוף לפחות 30 דק' בקצב של נניח 60 בריכות של 25 מטר. עם התמדה סבלנות ושחייה של 3 פעמים בשבוע אתה בקרוב שם. אל תתייאש שכרגע אתה שוחה רצוף רק שתי בריכות. בפעם הבאה כבר תשחה רצוף 4, וכך הלאה. כשאתה רואה (נניח עוד שבועיים ) שקל לך יותר לשחות אפשר לעבור לשחייה של כל יום. אתה תתמכר, בהבטחה. המשך עם המשקולות, עם התזונה הנכונה. מתיחות בסוף השחייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בקשר למשקל
איציק04/03/2009מאז שהתחלתי להתאמן בערך לפני חודשיים ירדתי 2 ק"ג בערך ואני גם מרגיש שהגוף מתחטב הקטע שאני לא מעוניין לאבד משקל אלה לעלות מסה ואת זה אני לא מצליח הקטע בלתחטב הוא גם להוריד את הכרס הקטנה אבל האם יש דרך לשלב בין השתים מבלי לרדת במשקל ?? (דרך אגב אני לא מרגיש שאני רעב ואני הולך מאז שהתחלתי להתאמן רק אוכל מזין לפי ההמלצות שלכם- יוכל להיות שאני לא אוכל מספיק ??? לא הייתי אמור להיות רעב במשך היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם חיטוב
ענת פלדמן04/03/2009אחכ מסה. אם אתה רוצה להוריד את הבטן - זו הדרך. אחכ לשלב תכנית אימונים שעובדת על המסה ואז אתה גם מעלה במשקל, מעלה את מסת השריר שלך. אני לא יודעת מה אתה אוכל אבל רעב הוא לא חובת המציאות. זה נכון שבשביל לרזות צריך לאכול, אם אתה לא רעב - כנראה אתה אוכל מספיק, ונכון. נשמח להתעדכן בתפריט התזונה שלך ולקבל שוב פרטים על גובה ומשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנופר03/03/2009
פעם בשבוע אני מרשה לעצמי להתפנק ב500 קל' כמו שאמרת לי (: זה חייב להיות כל פעם באותו יום ? זאת אומרת בטווח של שבוע ? כי אכלתי שבוע שעבר ביום חמישי..אז לא לאכול עכשיו נכון, לחכות ליום חמישי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיפות
ענת פלדמן03/03/2009למרווח של שבוע, כי זה משהו שאת מתכננת ומצפה לו וכו' וכו'. אם את ממש חייבת אז תחלקי את זה להיום וליום חמישי. לדעתי את בשלב שכל יום את יכולה לאכול משהו קטן, בנוסף למנת הכיף של הפעם בשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו מה למשל ?
נופר03/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשל:
ענת פלדמן03/03/20094 קוביות שוקולד מריר (70 אחוז)
סקופ גלידה
קוביית חלבה (כף טחינה עם כפית דבש, מעדן)
מה את אוהבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי(:
נופר03/03/2009זאת אומרת משהו נגיד עד 100 קלוריות ? חלבבבבבבבבבה יאמי יאמי :)))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו כזה
ענת פלדמן03/03/20094 קוביות מריר זה קצת יותר אבל לפי מה שאני מייעצת אז כדאי שתיים ביום. את יכולה להכפיל את הכמות, וכן, גם אם זה 150 או 200 לא יקרה כלום. את במצב של שמירה. זה ימנע "שבירות" בהמשך וקל לאמץ את זה כדרך חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
נופר03/03/2009כי באמת לפעמים במשך השבוע אני ממשיכה לרדת למרות שכבר אני ממש לא רוצה לרדת יותר מזה אבל חשבתי שהמנת כיף הזאת פעם בשבוע איך שהוא מאזנת את הכל , חשבתי שזה מה שבעצם שומר על המשקל אני יוסיף בימים שיש לי ממש צורך במתוק,כל עוד אין לי ואני בסדר עם זה אז נמשיך כרגיל :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אגב
נופר03/03/2009בשוקולד מריר שאני אוכלת שהוא גם 70 אחוז מוצמקי קקאו כתוב עליו על כל קוביה 21 קל'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשל איזו חברה?
ענת פלדמן03/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
נופר03/03/2009של פרה החדש. לפעמים גם אמא קונה שוקולד שכתוב עליו שוקולד שווצרי מריר איכותי, משהו כזה הדיאטנית שההיתי אצלה אמרה שזה 23 קל' לקוביה אחת בכל מקרה זה בין 90 ל110 אני מאמינה , העיקר הטעם עזבי אותך שטויות :)))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא מעולה הפרה החדש
ענת פלדמן03/03/2009חשבתי שזה יותר קלוריות, אני שמחה לשמוע. האמיני לי שיש לי לקוחות שזה כן משמעותי כמות הקלוריות שם... אם את יכולה לקנות את זה שמגיע עם אגוזים - השילוב של השוקולד עם האגוזים הוא נכון וטוב מבחינה תזונתית. ובכלל זה ממש טעים :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע טעים מאוד
נופר03/03/2009אני ינסה את זה (: עכשיו אכלתי קראסון ביזבזתי את זה על היום כי ההיתי ממש חיבת, אבל לא נורא זה חד פעמי עד לשבוע הבא........ :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהfyi
ענת פלדמן04/03/2009בקובית פרה מריר החדש: 50 קל'. לא ברור לי מאיפה היא הביאה את ה 23. אולי במריר של ה 40 אחוז - הקוביות הקטנות יותר. בכל מקרה - כדאי לדעת. כשזה יותר משתי קוביות זה כבר נהיה משמעותי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
נופר04/03/2009שאלתי אותה על זה היום והיא אמרה לי שזה לא במריר החדש של ה70 אחוז, זה במריר רגיל של פרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקטיביות ביצוע תרגיליםנמרוד03/03/2009
שלום! התחלתי להיכנס לכושר(ליתר דיוק, לאורח חיים בריא..) לפני כשנה. מתוכה כשמונה חודשים אני משלב גם תרגילי כוח, ובהתחלה ביצעתי אותם ללא מחשבה ומהר. גם התוכנית הכללית היתה מעט עמוסה- וזאת למדתי לאחר שהגוף התחיל לכאוב ולאותת: התאמנתי 4 פעמים בשבוע: בהתחלה לא בעקביות אך לאחר חודשיים-שלושה הקפדתי להתמיד, בכל הימים- שעה הליכה מהירה+ 12-15 דקות של אליפטיקל. פעמיים בשבוע, בנוסף להליכה, תרגילי כח כ-40 דקות, ובפעמיים הנותרות כ-40 דקות שחייה. (כמובן תרגילי בטן, מתיחות..) היום הפחתתי לשעה הליכה מהירה בכל 4 הימים, פעמיים +תרגילי כח, פעמיים +בריכה כ-40 דקות. ולעצם העניין, החלטתי לבצע את תרגילי הכח בתנועות איטיות יותר ולא מהירות וחדות כפי שאני רואה שרבים מבצעים, בעיקר בכפיפות הבטן: אני עולה לאט נשאר "למעלה" יותר זמן ומשתדל לרדת לאט. כך גם בשאר התרגילים. השאלה היא האם זה אפקטיבי לגוף לעומת התנועות המהירות והמרובות? (לדוגמא :בבטן- האם תושגנה אותן התוצאות?) ובכלל אני משתדל לשלב את הראש באימונים, כפי שממליצה ענת .. שאלה שנייה. גובהי 1.73 גיל 25 ומשקל כ-71. מתחילת הפעילות הורדתי כ -13 ק"ג. העניין הוא שכמובן השומן יורד אך מה שרצוי אישית יורד לאט מאוד אם בכלל: הבטן.. וגם הישבנים האמת...:-) השאלה היא האם זה גנטיקה ואין מה לעשות או שמא להמתין בסבלנות(שיש הרבה) ולהמשיך להשקיע בתזונה(פחות פחמימות לעומת חלבון, ולהיות במודעות, כמובן)? אני מפחד שאמשיך בפעילות ואמשיך לרדת במשקל ורק הבטן לא תרד וזה ייראה מוזר.. תודה רבה וסליחה על החפירה... ענת, מה קורה?? :-) כל הכבוד על התשובות המושקעות והאכפתיות, את ממש נפלאה! (וגם השאר ,כמובן!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נמרוד
ענת פלדמן03/03/2009ברכות על הירידה במשקל, העקביות, ההתמדה.
1. שרירי הבטן בפרט ועבודה על הגוף בכלל כדאי שתעשה עם דיוק, אחריות ובתנועות איטיות יחסית. השריר עובד על רבדיו העמוקים יותר הפעולה נכונה ויעילה יותר. כך שאתה פועל נכון.
2. הכוונה היא לא "לראש" אלא להרים את השכמות מהקרקע, אם לזה התכוונת. העורף לא ממש אמור לשתף פעולה מבחינת השרירים הפועלים.
3. שחייה - מעולה. כווץ את הישבנים תוך כדי שחיה והכנס את הבטן. אתה גם תתקדם יותר מהר וגם תחזק את האזור
4. כן. סבלנות, התמדה. לגבי התזונה: זה לא ממש יותר חלבונים על חשבון הפחממות. זה יותר תלוי איזה חלבונים ואילו פחממות. שווה לעשות את זה מסודר מול תזונאי (לא זוכרת אם הלכת ליעוץ בזמנו? ) ולעבוד מתוך מודעות לעניין. (מילת המפתח שלנו...)
5. זה כן עניין גנטי, אבל אני מכירה אותך קצת מכאן ואינטואיטיבית אני חושבת שאתה יכול לשפר משמעותית את המצב. במיוחד לאור המוטיבציה והרוח החיובית שעולות משאלותיך.
6. שלומי מצויין, תודה חמוד. המשך לעדכן :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת, תודה רבה! ו..
נמרוד05/03/2009התכוונתי להשתמש בראש- כלומר במודעות ולחשוב על הפעילות במהלך ביצועה. דבר שלפעמים קצת קשה, אך מתרגלים. בכפיפות בטן אני משתדל לא להשתמש פיזית בראש.. אח"כ כואב לי ... :-) תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהה חח הבנתי
ענת פלדמן05/03/2009כן, כוחה של המחשבה. מומלץ... המשך נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחותשירלי03/03/2009
שאלתי היא כזו...........מדוע בזמן מתיחות מקפידים על הוצאת האוויר? האם יש הסבר פיזיולוגי לנושא? במה תורמת הנשימה בזמן המתיחה חוץ מזה שאומרים כל הזמן שזה יותר קל כאשר מוציאים אוויר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפידים
ענת פלדמן03/03/2009על הוצאת האויר על מנת להכניס חזרה, לקחת הרבה חמצן שיגיע לשרירים ויעזור לתהליך ההרפיה וההארכה של השריר. בהוצאת האויר כדאי למקסם עוד יותר את המתיחה. (מוציאים ויורדים נמוך יותר למשל) על מנת ליצור מתח אופטימלי של השריר. זה לא יותר קל כשמוציאים אויר, זה לא ממש קשור. פשוט אז יש יותר מקום בריאות לכמה שיותר אויר. ואגב כדאי להקפיד על שאיפה לתוך הבטן ולא רק לחזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות /מכון כושר/שחיה.יעקבב03/03/2009
1.אבקש לדעת אם ישנם מקומות,במרכז תל אביב,בהם ניתן להתעמל ,עם ובלי משקולות,בחינם,או במחירים נמוכים? 2.כמו כן,אבקש לדעת אם ישנה בריכה,אשר ניתן לשחות בה במחירים מוזלים? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יעקב
ענת פלדמן03/03/2009מקווה שאחרים יוכלו לעזור לך יותר
גם במרכז ת"א יש את חדרי הכושר החינמים שנמצאם בפארקים ובחוף הים. כמובן שבימי גשם זה לא ממש מתאים.
בריכה במחירים מוזלים: בית החייל, כדאי לברר - יכול להיות שיש שם "חבר מביא חבר". ובריכת השחייה של תה"ש, שוב, שווה לברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)