מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מומנטברק24/03/2009
אהלן
איך אני מחשב מתי מושג מומנט התנגדות מכסימלי בעת ביצוע כפיפת מרפק ?
תודה
ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברק
ענת פלדמן24/03/2009עשה חיפוש זריז בגוגל "חישוב מומנט", זה יביא אותך להסבר מכאני מפורט. קטונתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה את מצטנעת ? תני לעצמך קרדיט (-:
ברק24/03/2009לא מצאתי בגוגל כלום.
חוצמזה אני מתפלא שאינך יודעת, את הרי בעלת תואר ראשון בחנ"ג
ואת השאלה ששאלתי כל מי שעבר קורס מאמני כושר אמור לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, ואפילו בהצטיינות, ראית מה זה?
ענת פלדמן24/03/2009ועוד שני תארים נוספים. מה לעשות... אבל אני לא עובדת עם מספרים וזויות. שלח לי מייל ואעביר לך שם את הנוסחאות. אני לא יכולה לעשות זאת על גבי הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
ברק07/04/2009ייתכן ולא ניסחתי את השאלה כיאות...
לאחרונה התברר לי כי שיא המומנט מושג כשהמרפק בזוית של 90 מעלות.
שאלתי היא כיצד אני יודע מתי מושג שיא המומנט בתרגילים אחרים ?
למשל: כפיפות בטן , עליות מתח וכו'.
תודה, ברק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית אימוניםקובי24/03/2009
שלום רב,
עד עתה התרכזתי באימוני כוח עם מעט אירובי (6 אימוני כוח בשבוע+תוספת חצי שעה ריצה פעמיים בשבוע)
הגעתי לאיזושהי ישורת מבחינת כוח ואני רוצה לעבור ל4 אימוני כוח ושלוש אימוני אירובי נפרדים (45 דק' ריצה פר אימון) במהלך השבוע...האימוני כוח מחולקים לשתי קבוצות שרירים לאימון.
בהנחה שבניית מסה יותר חשובה לי, האם 4 אימוני כוח בשבוע מספיקים?
האם יש דרך יותר טובה לשלב בין אירובי לכוח?
שאלה אחרונה, מה החשיבות של סופר סטס ופירמידות בעבודה ואיך לשלבם בתוכנית?
תודה רבה, קובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרים נתונים
שי אלנקרי25/03/2009למשל: גובה, משקל, גיל וותק בתוכנית האימונים. תוסיף את הנתונים האלו ואוכל לענות על התשובה קצת יותר בדיוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת יותר מידע : )
קובי25/03/2009אני בן 28 180 סמ...התחלתי להתאמן בתיכון עם הפסקה גדולה (צבא, חו"ל)...בשלוש שנים האחרונות אני מתאמן יותר ברציפות (הפסקות קצת יותר קטנות (סמסטר או שניים בעייתיים...), לבסוף בשנה האחרונה אני מתאמן יותר אינטנסיבי כאשר הנטייה ללכת 5 עד 6 פעמים בשבוע...תמיד כשאני מתאמן אני לוקח חלבון לאחר האימון. לאחרונה שידרגתי את החלבון לאיזולט, הוספתי מולטי ויטמין וקריאטין. אני מרגיש עומס על השריר ושמה שמגביל את העלייה במשקלים זה העומס מהאימון הקודם.
מצד שני העלייה במסה ובמשקלים חשובה לי...בנוסף, לא יזיק לי להוריד טיפה שומן, למרות שהסיבולת לב ריאה לא ממש מטרידה אותי...מעדיף להתרכז במשקולות, אז חשבתי להוריד את האימוני כוח לארבע בשבוע ולבודד את האימוני אירובי לשלוש פעמים 45 דק' לפעם. (כבר התחלתי עם זה, אני רץ רבע שעה על 8, חצי שעה על 10 וחמש דק' אחרונות על 11).
תודה רבה, קובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה...ושוקל 82 קילו
קובי25/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית אימון
שי אלנקרי27/03/2009היי קובי,
סה"כ הנתונים שלך בסדר גמור. עושה רושם שתוכנית האימון הנוכחית שלך די בסדר. מומלץ שתשלב יחד עם זאת גם תזונה נכונה ומאוזנת. השילוב שלך פעילות גופנית ותזונה נכונה יכול להוביל לשינוי באחוזי השומן בגוף (גם אם זה רק 1-2% פחות)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית אימונים-המשך
קובי27/03/2009היי שי ותודה על התייחסותך
לגבי התזונה, אני מקפיד מאוד...השאלה שלי היא:
א. האם ארבעה אימוני כוח בשבוע כאשר בכל אימון אני עובד על שתי קבוצות שרירים הם מעט מידי
בכדי לגדול במסה?
וב. האם יש חשיבות לסופרסטים ופירמידות בלעלות רמה מהבחינה הזו ואם כן איך אני משלב אותם
בתכנית? כרגע אני עושה בכל אימון ארבעה תרגילים לקבוצת שרירים גדולה ושלושה תרגילים לקבוצת שרירים קטנה, כאשר אני מתחיל בגדולה ועובר לקטנה...
שוב תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סנטר כפול וכפלים ליד החזייה באיזורמאיה24/03/2009
הגב-מה עושים עם זה? איך יורדים? תרגילים שעובדים במיוחד על האיזורים האלה. תודה רבה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא רק
ענת פלדמן24/03/2009עניין של תרגילים. תרגילים יחזקו את האזור אבל לא ימיסו את השומנים. פעילות אירובית, תזונה נכונה, תרגילי חיזוק גם לכל השרירים בגוף. פעילות משולבת שכזו מורידה את אחוזי השומן בגוף כולו וגם שם.
לגבי תרגילים לאזור: תנועה של "משיכת חבל" מלמטה באלכסון לאחור ולמעלה כשאפשר "למשוך" משקולת למשל, בקבוק מים גדול. המרפק מובל את התנועה לאחור והשכמה עובדת. אפשר בישיבה על כסא והגוף רכון מעט קדימה.
שכיבה על הבטן כשגומיה מונחת לרוחב והידיים אוחזות בה משני הצדדים, מותחים את הגומיה לשני הצדדים לכוון התקרה. יש תמונה של זה באתר שלי תחת "כושר גופני".
לגבי הסנטר הכפול - אותו הדבר. ירידה באחוז השומן הכללי בגוף ישפרו את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מאיה25/03/2009אבל יש לי בעייה של עקמת (ואגב,גם האורטופד שלי הציע על פילאטיס) זה לא יזיק לגב (התרגילים שהמלצת)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן25/03/2009התרגיל השני בשכיבה מתאים פחות, אז עזבי. לגבי הראשון: אם את מבצעת אותו בישיבה, ונשענת קדימה עם תמיכה של היד שלא עובדת על הירך -אין שום עומס על הגב.
שחייה תהיה מצויינת בשבילך בהנחה שאת שוחה נכון. גם בפילאטיס יש להיזהר, להקפיד לעשות נכון את התנועות ואם כואב אז להפסיק. אני שוב מזכירה את נושא התזונה כקריטי להורדה של אחוזי השומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדימה24/03/2009
איך אני יכול לזאות שבריי מאמץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברי מאמץ
עופר קיס24/03/20091. שלב התחלתי - כאבים באיזור העצם תוך כדי פעילות
2. כאבים כאשר אתה לוחץ על המקום ללא פעילות
3. כאבים ללא פעילות
לא כל כאב הוא שבר, תחילת התהליך הוא דלקת בקרום העצם- תוריד עומס ונפח פעילות
בצע מתיחות לשרירים הסמוכים - אם לא עוזר קבל הפניה מהאורטופד בקופה לפיזיוטרפיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחת שריר תוך כדי ריצהעמית24/03/2009
שלום רב, אני בן 35 , מתאמן כ-4 פעמים בשבוע בפעילות אירובית (ריצה,ספינינג,CROSS)מזה כ-5 שנים. בשבוע שעבר לקראת סוף אימון הריצה חשתי בכאב עז מאחורי הרגל באזור שמעל הברך, הפסקתי את האימון ועיסיתי קלות את האזור. מאז בכל פעם שניסיתי לרוץ נתקפתי בכאבים דומים באותו אזור. חשוב לציין שאין לי בעיה לבצע כל פעילות אחרת לרבות ספינינג , הליכה, CROSS וכו'. ממה הדבר נובע? האם אפשר לטפל או שזה רק עניין של מנוחה לשרירים\רצועות? תודה רבה והמשך יום טוב עמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחת שריר
עופר קיס24/03/2009נסה למתוח את הירך האחורית בשכיבה
אם אתה מרגיש כאב חד קבע עם אוטופד או הורד עומס פעילות נוח 2-4 ימים ובצע מתיחות סטאטיות לירך האחורית . אם הכאב פחת מאד בצע תרגילי חיזוק - מכרע במקום עם ירידה חלקית לאט הנמך את הירידה על לטווח מלא של התרגיל ובצע עד סטים 3 כפול 20
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם עופר, ועוד:
ענת פלדמן24/03/2009אני הייתי הולכת על מנוחה מוחלטת של שבוע, לתת למקום להתאושש. אם זו ממש לא אופציה מבחינתך (מבינה ללבך כמובן) אפשרות להמיר את האימונים לשחייה לפחות בזמן הקרוב. אם זה משהו שבא בחשבון נוכל לדסקס גם על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק במנוחה, במאמץ ומירביצילי24/03/2009
שלום אני בת 43 והדופק שלי במנוחה הוא 80 גובהי 160 ושוקלת 53 קג ומשתדלת להקפיד על תזונה נכונה הדופק במאמץ קל הוא מגיע ל-128. האם זה גבוה מדי? ולגבי פעילות גופנית - האם הנוסחה לדופק מירבי של 70% מ: 220 פחות הגיל היא נכונה? כלומר לפי זה אני צריכה להיות בעת פעילות גופנית בדופק של 124? לפי החישוב הזה מצבי לא טוב... כי במאמץ קל אני כבר מגיעה לדופק גבוה יותר... מה זה אומר? שהכושר הגופני שלי לא טוב או שאולי יש בעיה בלב? לא יצא לי למדוד את הדופק בזמן פעילות גופנית. אני בד"כ עושה הליכות מתונות אבל אולי אני לא הולכת מספיק מהר ובשל כך הכושר לא טוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי צילי
ענת פלדמן24/03/2009חלילה בעיה בלב, אני מקוה שזה לא העניין וכנראה שלא. אבל בדיקות תקופתיות מומלץ לבצע. הנוסחאות הללו הן כלליות, אינדקטיביות וודאי יש לבחון כל מקרה לגופו. האם את בכושר? עוסקת בספורט? שנים? רק התחלת? תמיד הדופק במנוחה היה גבוה? (העניין הזה כל כך אישי. אני ספורטאית עם דופק במנוחה גבוה יחסית, ואני עדיין בכושר מצויין...) כלומר המסר שלי הוא שנוסחה היא נוסחה היא נוסחה. נותנת אינדיקציה וכוון, מפנה אותנו להיות מודעים, עם יד על הדופק, ובכל זאת.
דופק של 128 במאמץ הוא לא גבוה מידי. הוא מצויין. לנשים חישוב הדופק המקסימלי (שוב, נוסחה...) הוא 226 פחות הגיל. אצל אם את מחשבת כ 70 אחוז מזה את בדופק 128 בטווח התקין בהחלט. אם את מגיעה בזמן קצר לכ 70 אחוזים, כשאת במאמץ שנחשב קל יחסית (כלומר נניח הליכה איטית יחסית אצלך מניבה מהר מאד דופק שכזה) זה בדר"כ סימן שאת פשוט לא בכושר, נתון שאפשר לשפר אותו עם הזמן. וזה אפילו כדאי. אז באמת להגביר מידי פעם את הקצב, גם אם את מגיעה פה ושם לדופק גבוה יותר של 140, 150 זה בסדר. בדיקות ללב תמיד מומלץ, אבל בלי לחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק גבוה
עופר קיס24/03/2009אני מסכים עם ענת
1. את כפי הנראה לא בכושר
2. בצעי בדיקת ארגומטריה
3. אם הבדיקה תקינה העלי תוך כדי פעילות ל80 אחוז לכמה דקות והורידי שוב ל 70 וחוזר חלילה
יאללה, לעבודה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת ועופר תודה רבה :-)
חגי24/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו הדופק המומלץ בספורט כדי לרזות?רותם24/03/2009
הי, אני בת 35 שוקלת 52.7 וגובהי 1.59.
אני אחרי 2 לידות (האחרונה לפני 3.5 שנים) ומאז יש לי צמיג בבטן. לפני כמעט חודשיים התחלתי ללכת לשיעורי ספינינג בממוצע 3 פעמים בשבוע (לפעמים גם 4). ירדתי 2.2 קג' ומאז נתקעתי. מבחינת האוכל: אני אוכלת 2 כריכים של לחם קל בבוקר+ירק, צהוריים אוכלת עוף/בשר וירקות+קצת מרק, אחרי שעתיים תפוח, לפני האימון חטיף ואחרי האימון סלט ירקות עם קצת טחינה וגבינות.
השבוע נתקעתי עם המשקל וכמובן התבאסתי.הבטן עדיין נשארה מאוד צמיגית ונפוכה.כמעט לא רואים שרזיתי בכלל. אז מה עושים עכשיו? קראתי באיזה מקום שפעילות ספורט בדופק של 80-85% גורמת לשריפת סוכר במקום שומן. זה אומר שאני מתעמלת קשה לחינם ולמעשה רק אם אוריד את הדופק אני ארזה?ולכמה? ומה עושים עם הבטן הזאת...?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מומלץ לירידה במשקל
ענת פלדמן24/03/2009הפעילות שאת עושה היא מצויינת, ובסה"כ נשמע שאת אוכלת נכון. המשיכי כך ושתי רק מים. בלבד זאת יש צורך בהתמדה וסבלנות. השינויים המהירים שעברו על גופינו בגיל צעיר שונים עכשיו בגיל שלנו (אני בגילך :)) וזה לוקח יותר זמן. פעילות אירובית בשילוב עם תזונה ופעילות אנארובית (תרגילי כוח לכל השרירים בכלל ולבטן ולמתניים בפרט) - זו הדרך.
בהחלט יש מקוםר ל"פיין טיונינג" מבחינת הדופק. עבודה של כ 70 אחוזים מהדופק המירבי מספיקה לשריפת שומנים. הביני, זה לא שאת לא מוציאה אנרגיה באימון כסאח. יתרונותיו של אימון כזה ברורים: את עובדת על הכושר האירובי, סבולת לב ריאה, וזה חשוב. דופק אופטימלי לשריפת שומנים הוא נמוך יותר, וכדאי להתכוונן לשם. נניח בין 120-140 לשעת אימון יספיק. אם את אוהבת ספינינג וזו הפעילות המועדפת את יכולה להמשיך, אבל לעבוד "פחות קשה". את תראי שעדין תזיעי, אבל תתאמצי פחות וכנראה תרויחי יותר.
אני מדגישה: עדיין את בתהליך שלוקח זמן. סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענתי אפשר את האיימל שלך ?נופר23/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
המייל שלי
ענת פלדמן23/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההההשני23/03/2009
אני בת 16 לא מזמן עשיתי טבעת בקיבה, השאלה שלי היא כאשר אני ירד המון ממשקלי ישאר לי עור עודף??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו אפשרות
ענת פלדמן23/03/2009אבל זה מאד תלוי, גם בסוג העור (גנטיקה) וגם באורח החיים. ספורט ואימוני כוח יכולים בהחלט להקטין את הסיכוי לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי בטןויקי22/03/2009
אני בן 46 ומאוד מתקשה לעבוד על הבטן מהסיבה הפשוטה שבכל פםעם שאני מתרומם המרצפה אני חווה סחרחורות האם ניתן לבצע תרגילי בטן שלא כוללים שכיבה על הריצפה או על כדור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ענת פלדמן22/03/2009מעמידת פיסוק, ידיים על העורף, מכניסים את הבטן ומביאים את הראש לכוון החזה, מרפים ומתיישרים. במהלך כל התרגיל הבטן אסופה ומוחזקת.
מה שמטריד אותי יותר זה מאיפה הסחרחורות הללו שאתה חווה. את זה כדאי לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגלים במהלך הלילהגביראלה22/03/2009
שלום, אני רצה כל יום בערך 3 קילומטר כבר כמה שנים. לאחרונה אחת לכמה ימים אני מתעוררת בלילה מכאבים של כיווצי שרירים ברגלים. אני עובדת על מתיחות ושיחרור השרירים לפני ובסוף כל אימון. אתם מכרים סיבה לכאבים? או איך להעביר אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבריאלה הי
ענת פלדמן22/03/2009אני ממליצה לך בחום ללכת להיבדק, להתייעץ עם רופא. גם אם יש תרופה כזו או אחרת על המדף כדאי תמיד לקבל הפנייה וחוות דעת מקצועית אחרי בדיקה.הסיבות לכך יכולות להיות רבות: החל מחוסר איזון הורמונלי וכלה במתח ובמצבים מנטליים. החימום והמתיחות שאת עושה זה מצוין, אבל לא נראה לי שזה קשור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגליםגביראלה22/03/2009
לאחרונה אני נתקלת בתופעה די מדאיגה- באמצע הלילה אני מרגישה שפשוט השרירים שלי ברגליים מתחילים להיתפס. משהו פשוט לא מוסבר. האם זו תופעה מוכרת? יש מה לעשות עם זה? חשוב לציין שלפני ההריון הרביתי לעשות כושר- האם יש לזה קשר? זה קשור בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או קיי
ענת פלדמן22/03/2009אז את בהיריון... כן, בהיריון זה קורה הרבה, קרה גם לי. זה נקרא ספאסם בשריר וזו תופעה שכיחה יחסית בהיריון בגלל ההורמונים, השינויים המטבוליים, איזון מינרלים ומלחים בדם. התיעצי עם הרופא שלך לגבי התופעה ולגבי תרופות שמתאימות להיריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נ.בעומר22/03/2009
כמה פעמים בשבוע מומלץ לעשות כפיפות בטן!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות תרגילי בטן
עופר קיס22/03/2009אם אתה מבצע SQUAT ו DEAD LIFT מספיק פעמיים בשבוע כתמיכה. אם לא יום כן יום לא כאשר ביום השני תרגילים קלים יותר ובים הראשון והאחרון בשבוע של התכנית יותר אגרסיבי
רק תוודא שיש לך מגוון של תרגילי בטן עדכניים והקפדה על נשימה,כיווץ סוגרים ולהמנע מכפיפה אגרסיבית בגו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון אירובי ותרגילי כוחעומר22/03/2009
אני מתאמן כול יומיים אירובי וכוח ורציתי לדעת ברגע שסיימתי את האימון מתי הכי אפקטיבי לאכול ארוחה ( אחרי כמה זמן ) ?! מה מומלץ לאכול?! בעניין של הכפיפות בטן יש לי ספה מתכווננת בשיפוע האם זה יכול להזיק לגב?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחה אחרי אימון ובטן
ענת פלדמן22/03/2009עד כשעה אחרי האימון, שילוב של פחמימה וחלבון.
ולגבי השיפוע: בעקרון לא. אבל זה גם קשור לשאלה השנייה שלך: אם אתה עושה יום כן יום לא - כלומר שומר על מנוחה והתאוששות לגוף אז לא אמור להיות נזק לגב. יחד עם זאת לפעמים אם השרירים חלשים עדיין אז הגב משתתף ונוצר לחץ. אם אכן כך: הורד עומס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
נימרוד22/03/2009ידוע שלאחר שסיימת אימון, יש לך מעין חלון הזדמנויות של שעה לאכול את ארוחת לאחר האימון שלך, בכדי להשיג תוצאות מירביות הבעיה היא שאין תיאבון לאחר שעה אימון, בא התיאבון רק אחרי שעתיים ואחרי שעתיים- שעתיים וחצי זה כבר לא שווה מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
ענת פלדמן22/03/2009זה אישי, יש כאלו שלא מסוגלים. גם כוס חלב וכמה תמרים יכולים לעזור. אם אתה חייב את ה 30 גר' חלבון: לשם זה נוצרו השייקים למיניהם. גם אם אתה לא ממש רעב ארוחה כזו קטנה אמורה לעשות את העבודה. ואומר לך בסוד, וודאי אם אתה לא בהיפרטרופיה, שגם אם תאכל רק כשעתיים אחרי - לא יקרה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
נימרוד23/03/2009אני אישית אחרי אימון אוכל ישר קופסת טונה בשמן, ואז אחרי שעה וחצי אוכל קוטג ולחם וירקות אני מאמין שהקופסת טונה עושה את העבודה... אני צודק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשילוב חשוב.
ענת פלדמן23/03/2009השילוב של החלבון (טונה) עם פחמימה. למשל שתי פרוסות עם טונה, עדיף. אבל שוב, תלוי כמה זה קריטי לגבי מטרת האימון שלך כי הארוחה שאחכ היא מצויינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענתי ..נופר21/03/2009
אחרי הפעילות הגופנית אני יכולה במקום הלחם עם החביתה להחליף את זה למשל בכוס חלב ( גם בו יש פחממות ) + החביתה וגם כמה ירקות ( גם בהם יש) אפשרי ?................
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטח ממי
ענת פלדמן21/03/2009גם כוס חלב עם כמה תמרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
נופר21/03/2009לא פריקית במיוחד של תמרים. זה יחשב אבל כמו פחממה של לחם ? אני יעדיף חלב, אני אוהבת :) או בכלל יוגורט ואני גם יצרף סלט שגם בירוקת יש פחממה אז נראה לי שזה יהיה טוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקום הלחם **
נופר21/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור.
ענת פלדמן21/03/2009אין בעיה עם זה. תהני :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)