מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות אירובית ...משה21/03/2009
מה יותר עדיף בפעילות אירובית , שעה רציפה או חלוקתה לקטעים (2X30, 4X15, 6X10 וכו') ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעה רציפה או חלוקה: מה עדיף?
ענת פלדמן21/03/2009שתי הצורות מצויינות. שעה רציפה משפרת יותר את הכושר האירובי, ובכך יתרון קל על החלוקה.
אבל: לעיתים עדיף לחלק: מגביר מוטיבציה, עוזר לוגיסטית ביום עמוס במיוחד.
אם פעם חשבו ששריפת שומנים מתחילה רק אחרי 20 דק' ולכן "אין טעם" בפעילות אירובית של פחות מזה, הי היום יודעים אחרת, ושהגוף ממשיך יפה מאד בשריפת השומנים גם אחרי 10 דק' של פעילות אירובית.
זה גם אישי מבחינת התחושה: יש כאלו שמרגישים את ה"היי" רק אחרי שעה מאמץ וכאלו שטובה להם החלוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלוקה
עופר קיס21/03/2009מחקר שבדק חלוקה הגיע למסקנה שמבחינת שומנים בדק עדיף לחלק את האימון
לגבי הוצאה קלורית הרי גם כאו רצוי להעלות את חילוף החומרים פעמיים לעומת פעם אחת. לגבי כושר גופני, אינני יודע על מחקרים בנושא - ההחלטה היא אישית נטו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינימרוד21/03/2009
שי מה אתה אומר על התכונית הזאת? רגליים , חזה, כתף-A גב, ידיים -B הייתי מתאמן ככה הרבה זמן וראיתי תוצאות ואז המדריך אצלנו בחדר כושר אמר לי להתאמן ככה חזה כתפיים יד אחורית-A רגלייים גב יד קדמי-B ואני כבר 4 חודשים בתכנית הזאת ואני לא רואה תוצאות האם כדאי לחזור לתוכנית הראשונה? המטרה שלי להתנפח קצת..עליה במסת שריר, אני בן 23 גובה 1.79 וותק אימונים שנה ועוד שאלה האם אפשר להתאמן יום אחד חזה, ויום למחרת יד אחורית? תודה מראש נימרוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רענון התוכנית
שי אלנקרי22/03/2009קודם כל כדאי שתרענן את תוכנית האימון הנוכחית. 4 חודשים עם אותה תוכנית זה יותר מידי. במצב שכזה הגוף נכנס לשגרת אימונים קבועה ולא משתנה ובכך מוצא פחות גירוי שרירי חדש באימון. תנסה להחליף תוכנית אימון כל 6 שבועות, אפילו לשנות את סדר התרגילים או את שיטת האימון יכול להוסיף עניין באימון. כמובן שבשביל לעלות במסת שריר אתה חייב גם לכלול תזונה נכונה ומאוזנת (לא רק לפני או אחרי אימון אלה במשך כל היום).
מומלץ לתת לשריר לנוח לפחות 48 שעות בשביל ההתאוששות והבנייה המחודשת, לכן להתאמן ביום אחד חזה (שבו מפעילים לא מעט פעמים את היד האחורית) ויום למחרת אימון ליד אחורית פחות מומלץ. נסה לדאוג למנוחה מתאימה בין אימון אחד למשנהו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
נימרוד22/03/2009שאתה אומר : תנסה להחליף תוכנית אימון כל 6 שבועות, (כרגע אני לא מדבר על שיטת אימון או סטים או חזרות) לדוגמה אפשר לעשות אימון אחד רגליים גב יד קדמית-A חזה כתפיים יד אחורית-B ואז אחרי 6 שבועות להחליף לדוגמה A- גב ידיים B- רגליים חזה כתפיים ככה להחליף כל 6-7 שבועות זה הכוונה שלך???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
נועם25/03/2009שי בקשר לתגובה שלך שאתה אומר להחליף תוכנית אימונים כל 6 שבועות
תראה תגובות של מדריכים /מתאמנים בחדר כושר שהתיעצתי איתם:
1)לדעתי זה סתם יבנה לך גוף לא פרופורציונאלי.
2)לא צריך לשנות תכנית כל עוד אתה מתקדם
3)כל עוד אתה מתקדם בתכנית אין צורך לשנות אותה .. כשאתה מרגיש שאתה מיציתה אותה ואתה נתקע כבר אתה יכול לשנות! .. חבל סתם לשנות כל פעם
מה אתה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת תוכנית אימון
שי אלנקרי27/03/2009היי נימרוד, מצטער על העיכוב בתשובה אני בעיצומו של פרוייקט שגוזל ממני ימים ולילות. בכל אופן להחליף תוכנית אימון בתדירות של כל 6 שבועות יבנה לך גוף לא פרופרציונאלי? לא יודע מאיפה שמעת את זה אבל אתה מוזמן לבקר בחדר כושר שלי ולראות בעצמך איך אנחנו דואגים לשינוי תוכנית האימונים של לקוחותינו כל מספר שבועות, מעולם לא נתקלתי במישהו שקיבל גוף לא פרופרציונאלי כתוצאה מרענון התוכנית, ואם היה קורה דבר שכזה מצבי היה רע... בכל מקרה, מומלץ לרענן את התוכנית כל 6 לעיתים כל 8 שבועות. החלפת התוכנית לא מחייבת החלפת התוכנית לגמרי, אלה אפילו חלק קטן ממנה, למשל: החלפת סדר התרגילים, החלפת מספר הסטים, שינוי מספר החזרות בתרגילים מסויימים, טכניקות אימון נוספות (סופר סטים, דרופ סטים, פירמידות וכו')שימוש באביזרים נוספים כמו כדור הפיטבול, בוסו, ושאר משטחים לא יציבים לחיזוק שרירי הליבה. שינוי ורענון שכזה יתרום הרבה לקצב ההתקדמות שלך כמתאמן ויוסיף הרבה עניין לאימון הגופני. אני באופן אישית לא מאמין בלהשאיר את אותה תוכנית אימונים למשך חודשים ואפילו שנים, יכול להיות שזה יעבוד עם חלק מסויים מהמתאמנים ועדיין יביא תוצאות, אך סביר להניח שאותם מתאמנים גם נולדו עם גנטיקה שהיה מספיק להם לעשות רק מתח ומקבילים כדי להיראות כאילו הם מבלים את כל זמנם בחדר כושר. קח עצות מכמה אנשים, אתה תחליט עם איזה דרך ושיטה ללכת, הרי זה הגוף שלך, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
נועם27/03/2009סופר סטים, דרופ סטים, פירמידות
מה זה?
זה הכוונה להתחיל ממשקל נמוך ולהעלות למעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה בחוץשי20/03/2009
שלום , בילדותי היתה לי אסטמה ועדיין אני בעל כושר גופני טוב מאוד תמיד הייתי רץ בי-ם בחוץ עברתי למרכז - והאויר כאן שונה לגמרי מי-ם קשה לי לרוץ בחוץ אני ממש רגיש לאויר המזוהם בחדר כושר בהליכון אני עדיין רץ בקלילות השאלה שלי היא היכן יש איזורים פתוחים שמומלץ לרוץ בהם ולא ניכר בהם זיהום האויר באיזור ת"א והסביבה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השערה שלי
ענת פלדמן20/03/2009ליד הים?!
בתור חיפאית מהכרמל (לשעבר) - אני מבינה את הצורך באויר הנקי... ממליצה לך בחום לשחות במקום סגור, ובשביל הריצות אולי הים הוא מקום בטוח יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהום אויר
עופר קיס21/03/20091. ניתן לבדוק בעיתון את רמות הזיהום באותו היום ולהחליט אם לבצע פעילות בחוץ או לו
2. כיוון שכיוון הרוח בתל אביב הוא מערב או צפון מערב רצוי לרץ צפונית לרידינג על הים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושב שעמיתיי ענו לך על התשובה
שי אלנקרי22/03/2009תעזר בטיפים שניתנו לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת ש .....נופר20/03/2009
חשבתי לעשות ככה 3 פעמים בשבוע חצי שעה תרגילי התנגדות וחיזוק הגוף+ חצי שעה ריצה בחוץ ( רק ריצה בלי הליכה) וב3 ימים האחרים שעה אירובי זאת אומרת הליכות משולבות בריצה קצת וקצת . התפריט שכתבתי לך אז יספיק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכל מקרה
ענת פלדמן20/03/2009כדאי להוסיף משהו ליוגורט, (אני בעד גרנולה, למרות הסוכר זה טעין ומשביע ותורם משמעותית מבחינת הקלוריות) וודאי להעלות ליותר מ 1100, אילו אכן אימונים אינטנסיביים. בכל מקרה נסי במשך שבוע אחד ותראי איך זה מרגיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעון דופקעומר20/03/2009
ברצוני לרכוש שעון דופק של POLAR לצורך אימוני ריצה וכוח. איזה דגם מתאים? על מה כדאי להסתכל? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עומר
ענת פלדמן20/03/2009לי יש F11, הוא מצויין ואני מאד מרוצה. אפשר להסתפק ב F6, החיסרון היחיד שאני נתקלתי בו הוא שה F6 קולט את הדפקים של הסובבים אותו עם פולר. ה F11 לא מושפע מהסביבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעון דופק
עופר קיס21/03/2009קנה שעון זול אך בעל תכונה של OWN CODE למניעת קליטת אותות ממשדרים סמוכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענת שלום! :-) האם ניתן להניח כריתנמרוד20/03/2009
מתחת לגב תחתון, ממש לפני הישבן... בעת כפיפות בטן? ראיתי באתרך החדש והמעולה יש לציין, שהמלצת לעשות את זה. השאלה היא האם זה לא יוצר הקשתה של הגוף? אני מרגיש כי גופי זקוק למעט תמיכה בעת ביצוע תרגילי הבטן, שלא יכאב בדיוק אזור הגב התחתון, השאלה היא האם להניח את הכרית בדיוק שם? דרך אגב, מה זה אומר בטן/סנטר או כל איבר אחר "אסופים"? לדוגמא, כשאני שוחה אני מכניס את הבטן פנימה כאילו "ממצק" אותה- זו הכוונה באסופה? ושאלה שניה: מה נשמע? מה שלומך? תאמיני לי, אם לאנשים נוספים ורבים היו המסירות ווהשקעה שלך, העולם היה נראה אחרת לגמרי... תודה רבה ושבת נפלאה! נמרוד :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמרוד חמוד, מה שלומך? ?
ענת פלדמן20/03/2009אני מקווה שהכל בסדר?! תודות רבות על המחמאות, אתה מקסים.
ולעניינינו:
רעיון הכרית מתחת לגב התחתון, בדיוק במקום בו אתה מתאר, הוא מעין המצאה שלי שעונה על הצורך של בעיקר נשים ליצור שם תמיכה בעת ביצוע תרגילים שמיועדים בעיקר לחלק התחתון של הבטן. אצל נשים, בעיקר אחרי לידה, השרירים שם חלשים מאד, וכשהן מבצעות תרגילים לאזור - הגב משתתף על מנת להקל על הבטן. אני קוראת לזה "שרירי פיצוי". הכרית למעשה מנטרלת את הגב.
האמת היא שזו לא כרית רגילה, לי יש בסטודיו את ה"פיתה" של הפילאטיס, ששימושיה רבים הם, אני אימצתי אותה בתור כרית - ואני חייבת לציין שיש כאלו שזה מציל אותן. ממש תומך בגב ומקל.
הגברים אצלי אגב לא זקוקים לה. אבל אם זה מרגיש לך נכון - לך על זה.
זה לא אמור ליצור הקשתה בגב, זה יוצר הגבהה לתרגילים בהם מרימים את הברכיים למעלה, כלומר מעלה את עצימות התרגיל, זה גורם לנו לנסות לשמור על יציבות כך שכמה שיותר שרירים נכנסים לפעולה. עם הכרית, כשאתה עושה כפיפות בטן קלאסיות קצת יותר קשה להרים את השכמות, אבל כמובן שאין בכך נזק.
סנטר אסוף זה סנטר שמקרבים אותו לכוון החזה, על מנת למנוע "שבירה" של החוליות בעורף
ובטן אסופה זה בדיוק מה שציינת. להכניס אותה חזק פנימה על מנת לשמור על יציבה אבל גם בעת שחייה למשל בטן בפנים מקדמת משמעותית במים ומחזקת את שרירי הבטן. בדיוק כמו שציינת. מומלץ.
אצלי הכל טוב, בעשייה מבורכת. מי ייתן וגם הפורום באתר שלי יתפוס נפח ואוכל לעזור גם משם לכמה שיותר. שוב תודה על הכל, נשיקות ושבת נפלאה :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נמרוד21/03/2009אין על מה, בכיף :-))) ואני בטוח שהאתר החדש והפורום יצברו תאוצה(וגם את בטוחה). :-))))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה גבר
ענת פלדמן21/03/2009אין עליך. בהצלחה חמוד :))))))))))))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופני כושרדרלין20/03/2009
אחרי שנים של אימוני ספיניניג במכון כושר, אני מתכננת לקנות אופני ספינינג ביתיים. אבל המגוון הקיים בשוק מבלבל מאד: קיימים מוצרים רבים בטווח מחירים רחב. על איזה פרמטרים צריך להקפיד? תודה, דרלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרלין הי
ענת פלדמן20/03/2009הרשי לי להפנות אותך לפורום ספינינג כאן ב BEOK,
http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=244
המומחים בתחום הספציפי הזה יוכלו לתת לך את כל התשובות: מוצרים, מחירים, פרמטרים, הכל. תוכלי גם להתרשם משאלות של גולשים אחרים בתחום הזה ולקבל רעיונות. בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוב שרירי הבטןעומר20/03/2009
בוקר טוב ! :) יש לי ספת כושר מתכווננת בעלת שיפוע ואני רוצה להתחיל להתאמן עליה ולהגיע למצב של ריבועים בבטן . כמה חזרות וסטים עליי לעשות וכמה ימים בשבוע?! האם משקולת על החזה מחזקת את שרירי הבטן?! מומלץ לעשות בשיפוע?! יום טוב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
עומר20/03/2009אני שוקל 76 וגובה 171 ס"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עומר
ענת פלדמן20/03/2009ריבועים זה מצויין, כל הכבוד על המוטיבציה. לשם כך לא יועילו רק תרגילי החיזוק - אלא שילוב של פעילות אירובית ובעיקר תזונה נכונה ישלימו את התמונה. מספר הסטים, החזרות, זמני המנוחה הם משתנים. התחלה מכמות חזרות נמוכה יחסית (10) ושלושה סטים, זמן מנוחה של כחצי דקה. זה בתור התחלה, ותראה אם אתה יכול להעלות באימונים הבאים. הרעיון הוא להתחיל בהדרגה על מנת שלא ליצור עומס על הגוף. הייתי מחכה עם משקולת על החזה, אלא אם כן זה ממש קל ונוח לך בלי.
בנוסף אני ממליצה על תרגילים נוספים לכל הגוף - בעיקר לשרירי הגב - כוון לאיזון גם מבחינה בריאותית וגם ויזואלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עומס באימונים- לענת ושיאיציק20/03/2009
לרענן את זיכרונכם אני בן 35 שוקל 72 ו גובה 1.7 החלפתי את הריצה (עקב כאבים בעקב לשחייה ) אני מבצע 4 אימונים בחדר כושר ABAB יום א וה -גב יד אחורית ורגליים ימים ג ו ש חזה כתפיים ויד קידמית . (האימונים בדרך כלל בערב ) ושחייה אני התחלתי לפני שבועיים (חדר כושר כ חודשיים וחצי) 4 פעמיים בשבוע ב,ג,ה,ו על הבוקר ב 6:30 עד 19:10 בערך דיברתי עם שחיין מקצועי + מדריך שחייה והם אמרו שנראה להם שהתוכנית עמוסה מדיי ויש סכנה לפציעה ועדיף לדלל את האימונים של השחייה וגם בחדר כושר מה דעתכם ?? ( המטרה כרגע להזכירכם חיטוב והורדת אחוזי שומן מבלי לרדת במשקל ) הם טענו שזה 8 אימוני כושר בשבוע - אבל שחייה היא במקום הליכה או ריצה ככה שזה אפשרי כל יום או שאני טועה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איציק,
ענת פלדמן20/03/2009כמה זמן אתה במים? רשמת מ 6:30 עד 19:10. ברור שזו טעות. כמה זמן אתה שוחה כל פעם כשאתה בבריכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו טעות מצחיקה התכוונתי מ 6:30 עד
איציק20/03/20097:10 בערך 35-45 דק המטרה תיהיה 45 דק'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, ברור לי שזו הייתה טעות :))
ענת פלדמן20/03/2009תראה, אני לא יודעת מה בדיוק אתה עושה בחד"כ או יותר נכון אם אתה עובד בהתאם לכושר שלך, לא מעמיס יותר מידי ומודע למה שאתה עושה, מקשיב לגוף שלך ונח כשצריך. אני כן יודעת ששחייה של 45 דק' 4 פעמים בשבוע היא מצויינת ונכונה לך וודאי עכשיו. אף אחד לא יכול לקבוע לך אם אתה באימון יתר או לא - זו תחושה שלך וטוב שכך. עבוד מתוך מודעות, שוב- הקשב לגוף שלך. אם אין לך כוח יום אחד לשחות - אז תוותרץ אם אין לך חשק יום אחד ללכת לחד"כ, אז לא בכוח. (אם היית שוחה מ 6:30 עד 19:10 -- אז זה היה אימון יתר :))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשבה לגוף
שי אלנקרי20/03/2009כמו שענת (מאמנת מס' 1) אמרה: הקשבה לגוף זה לפני הכל. כדאי שתשב עם מדריך כושר באופן אישית, תסביר את המצב ותגיעו יחד לפתרונות. עד אז אני ממליץ לך להוריד אימון שחיה אחד ואימון בחדר כושר אחד. כך שתבצע 3 אימונים בחדר הכושר ABA בשבוע אחד ו-BAB בשבוע שני יחד עם 3 אימוני שחייה.
נשמח לעידכונים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי מתוק,
ענת פלדמן20/03/2009ותודה למאמן מספר 1, וזו אולי ההזדמנות לומר איזו עבודה מדהימה אתה עושה כאן. ביחד... ושבת נפלאה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקותנופר19/03/2009
תמיד אומרים שאפשר לאכול חופשי ירקות אבל גם להם יש ערך קלורי למרות שהוא נמוך אז כמה באמת ירקות אפשר לאכול ביום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נכון
ענת פלדמן19/03/2009ההמלצה אם אני טועה היא 5 מנות של ירקות ועדיף מכל הצבעים :), גם אני לא מחשיבה את זה כקלוריות, רק את כף השמן שמוסיפים לסלט שכזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שי שלוםסימה19/03/2009
בהמשך להודעה ששלחתי לענת רציתי לשאול אותך כרגע לעוד חודש אני לא כל כך יכולה לעסוק בפעילות גופנית מבחינה רפואית. האם רק תזונה נכונה תתן לי את האפשרות להוריד במשקל. ומה קורה עם שומנים ללא ספורט הם לא ירדו. ההשמנה היא בטנית ובמותניים. בהמשך אשמח לקבל ממך עצה איך לעבוד נכון על ירידה באחוזי שומן בעיקר. חייבת לעצב את אזור הבטן והמותניים. תודה ויום נעים לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
שי אלנקרי20/03/2009היי סימה
ירידה במשקל יכולה להתרחש גם ללא פעילות גופנית. המטרה היא ליצור מאזן קלורי שלילי בגוף ובכך מתרחשת ירידה במשקל. לצורך העניין (זה משתנה מאחד לאחד בהתאם לגיל,גובה,משקל,מין ועוד שאר נתונים..) נניח שההוצאה היומית שלך במנוחה (ללא כל פעילות גופנית אלה רק בפעילויות היומיומיות בעבודה ובבית) היא 1400 קלוריות, בשביל לרדת במשקל עלייך להחסיר מהמשוואה ובכך ליצור מאזן קלורי שלילי שמוביל לבסוף לירידה במשקל. אין לי פרמטרים מדוייקים כדי לקבוע עבורך כמה קלוריות עלייך לצרוך בשביל לרדת במשקל, אבל לפי מחקרים אחרונים דיאטות של פחות מ-1200 קלוריות הן לא יעילות לטווח הארוך. בפעילות גופנית הדרישה לאנרגיה גדולה ובכך מסייעת בשריפת קלוריות נוספת מה שמעודד וממריץ את הירידה במשקל. בנוסף בפעילות גופנית יש את הערך המוסף של בניית שריר, עיצוב הגוף ותפקוד גופני טוב יותר. כרגע בשלב זה שאינך יכולה לעסוק בפעילות גופנית, כדאי שתשמרי על תזונה נכונה ומאוזנת ותמתיני בסבלנות עד אשר תוכלי לחזור לפעילות מלאה. דרך אגב, אפשר לרדת במשקל גם בלי ספורט, אבל אם בתקופה זו של חודש ימים אכן תשמרי על המשקל אז זה גם יהיה בסדר. כשתוכלי לחזור לפעילות מלאה נשמח להמליץ לך על תרגילים ואימונים מתאימים. תעדכני אותנו במצבך.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סימה21/03/2009שי שלום קודם כל רציתי לומר לך תודה על התגובה המהירה. אני בהחלט מנסה לשמור על תזונה בריאה רק שקשה לי לספור קלוריות ואני לא יודעת בוודאות אם בכלל הגעתי ל1200 קלוריות או שחרגתי. לפעמים יש לי הרגשה שאני תקועה במשקל כי אני לא אוכלת מספיק. הכל אופן אני מחכה בקוצר רוח לתחילת חודש מאי ואז אוכל לחזור לפעילות גופנית בהדרגה, אתה תהייה הראשון שתשמע ממני לקבל ממך הדרכה איך להכנס לזה בצורה נכונה מבלי לפגוע בגוף. אני מצויידת בבית בהליכון מקצועי+סטפר+גומיות מתיחה +כדור פילאטיס+קלטות פילאטיס ,כושר ועיצוב.+משקולות לידיים ולרגליים. אני אספתי פריטי ספורט וחלקם רכשתי מאנשים שקנו ולא השתמשו. וזאת מכיוון שלא הייתה לי אפשרות כספית להשאר במנוי לחדר כושר. אין ספק שזה דורש משמעת ותוכנית אימונים שבועית. מוטיבציה יש לי וגם רצון. ועזרה אני מקווה שאוכל לקבל ממך. בכל אופן שוב תודה שאתה שם מכל הלב עוזר. שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה מענתסימה19/03/2009
אני בת 53 שוקלת בין 67-68קילו גובה 167. בד"כ עושה הליכות במהירויות משתנות לרוב בהליכון בבית. בנוסף משלבת תרגילי פילאטיס ותרגילים עם משקולות ידניות וגומיה לחיטוב. כמו כן מידי פעם יש לי סטפר טויסט בבית שהגיע עם קלטת עכושר ל40 דקות. זה הרקע פחות או יותר3 משתדלת לאכול בריא, שותה בעיקר מים במשך היום, אבל קשה לי להתמיד בלספור קלוריות, או לעמוד בתפריטים למיניהם. יש לי השמנה בטנית שדי מפריע לי אסטטית. אני די מחוטבת בגוף ואני יודעת שגם ירידה של 4-5 קילו תשפר את המראה. אני ממש רוצה לרדת או להתחטב ואני לא מצליחה. . כרגע לצערי אני אחרי אישפוז ולא אוכל לעסוק בפעילות בחודשיים הקרובים שגם די מתסכל אותי- כי אח"כ אני יודעת שאצטרך לחזור בזהירות לפעילות ממש מהתחלה. דרך אגו הדופק הרגיל שלי הוא 48-49. ענת קראתי עליך וראיתי גם תגובות לשאלות את ממש מקסימ, את ממש עושה אחלה עבודה. אשמח אם תוכלי לשם התחלה לעזור לי עכשיו איך לגרום למעט ירידה במשקל. הייתכן שאני מרגישה ש1200 קלוריות זה הרבה אוכל בשבילי. לפעמים אני לא מסוגלת לאכול עוד במשך היום... אשמח על תשובתך ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי סימה
ענת פלדמן19/03/2009תודה על המחמאות :) צר לי על הפסקת האימון, קחי את החודשיים הקרובים לנוח ולהתאושש, לטפל בעצמך ולהרגע. כשתוכלי לחזור לפעילות, בהדרגה כמו שרשמת, החזרה לכושר תהיה מהירה יותר. אבל אל לך להאיץ, כל עכבה לטובה. דברים טובים אחרים יקרו בחדשיים הללו, תמקדי עליהם את תשומת הלב שלך.
את לא אמורה לספור קלוריות, יש כאלו שזה ממש לא מתאים להם, וזה בסדר. ולכן 1200 זה מספר וירטואלי עבורך, אנחנו לא נעבוד עם זה. מה שכן בא בחשבון זה שעות וכמויות שאת יכולה לשמור עליהן. שש ארוחות יותר קטנות ביום, עם רווח של בין שעה וחצי לשלוש שעות בין ארוחה לארוחה. שתייה של מים, רק מים ולהשתדל לאכול מעט בערב ולא בסמוך לזמן השינה. נוכל לסדר כאן ביחד את השעות שמתאימות לך וגם את הכמויות לפי מה שאת אוכלת. זה קריטי בעיקר כשאת לא פעילה במשך היום והגוף שלך מוציא מעט אנרגיה יחסית.
במצב שכזה אפשרי בהחלט שתהיה ירידה במשקל, אבל קבלי בהבנה גם אפשרות שאת שומרת על המשקל ולא מעלה, עד שאת כשירה לחזור לפעילות.
מחכה לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סימה21/03/2009ענת יקרה קודם כל תודה על התגובה המהירה. בהחלט יש על מי לסמוך וכיף כאשר זה בא מכל הלב. אני בהחלט משתדלת לאכול כל 3-4 שעות אני חושבת שהבעייה שלי היא לא שאני אוכלת יותר מידי אני חושבת שאני לא מגיע ל1200 קלוריות ביום ואולי בגלל זהאני תקועה במשקל. וכשאני צריכה לאכול כל 3-4 שעות אני מרגישה מנשנשת. פרט לכך מחר אני אמורה לחזור לעבודה אחרי חודש בבית. אני עובדת עם קהל עבודה בישיבה ובמשמרות לפעמים בוקר ולפעמים ערב. בימים שאני עובדת בוקר אני יוצאת ב7.00 מהבית וחוזרת בסביבות 13.00. הדבר היחידי שאני יכולה לנסות לנשנש זה יוגורט ואולי חטיף גרנולה. עד שאני מגיע הביתה. אני די מסתדרת עם זה מבחינת רעב. פשוט לא נעים ללעוס כשיש אנשים בסביבה. אשמח לשמוע את דעתך לגבי תזונה בחלוקה במשך היום, בבית ומחוץ לבית. שוב תודה מעומק לב על העזרה והתמיכה אני מאמצת אותך בכיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף :)
ענת פלדמן21/03/2009כדאי באמת בימים כאלו להכין מבעוד מועד "נישנושים" בריאים. אגב, נשנוש היא לא מילה שלילית, את בהחלט אמורה לאכול משהו קטן בין הארוחות, זה חשוב לטובת חילוף החומרים שלך בגוף ולשם שימוש במאגר השומנים לצרכי אנרגיה. בערב שלפני אן בבוקר אם יש לך זמן: כריך מלחם קל עם ממרח (גבינה צהובה לייט ועגבניות או חומוס או אבקדו ומלפפפון,) כך גם חטיף אנרגיה, פרי ויוגורט. מהבוקר עד לארוחת צהרים מאוחרת זה יכול להספיק. כך את מתחילה עם הכריך בתור ארוחת בוקר (אפשר גם באוטו...) אחרי שעתיים (9 נניח) פרי, אחרי שעתיים (11:00 למשל) חטיף ואחרי שעתיים (13:00) יוגורט. ארוחת צהרים (סלט גדול, רצועות עוף) בסביבות 15:00, כעבור שעתיים פרי וא ארחת ערב מזינה. אם יש לך פגישות תכנני את ה"נשנוש" לפני ואחרי. גם תמרים באים בחשבון, שקית עם צימוקים או כמה שקדים. תמיד תמיד שהיה איתך מים, לזכור לשתות - זה אף פעם לא מבים לשתות ליד מישהו.
ספרי איך זה מסתדר :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
סימה22/03/2009לקחתי (אספתי ) את עצמי, ודאגתי לתפריט לפי המלצתך. בהחלט העדכן אותך אם יש שיפור, בנתיים יש מוטיבציה ורצון ומקווה שאצליח להתמיד. פסח בדרך וזה חג מלחיץ אני לא מסתדרת עם המצות. רציתי לשאול הגדרה לחטיף אנרגיה בריא, ישנם הרבה חטיפים עד 100 קלוריות אבל מה קורה עם השומנים? והאם חטיף אנרגיה בסביבות 10-11 בבוקר מספיק עד 13.00 לארוחת צהרים? כאשר בסביבות 7.30 אני אוכלת פרוסת לחם עם גבינה. את הפרי אני מעדיפה לאכול בבית. והאם ניתן להוסיף ירק מבושל לחזה עוף וסלט או שזה יותר מידי. והאם מרק נחשב לארוחה? מקווה שאני לא נודניקית בכל אופן תודה מראש את מקסימה, אני מסתכלת עליךך בתמונה ושואבת כח להתמיד. המשך יום קסום לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מותק
ענת פלדמן22/03/2009יש גם מצה קלה את יודעת :)) ויש כמה טיפים לעבור את החגים בשלום... נדבר על זה בהמשך
1. חטיפי אנרגיה, אם הייתי יכולה הייתי שמה את המילה אנרגיה במרכאות. זה הרע במיעוטו, לא שיא הבריאות אבל בהחלט עדיף על צום וקל לנשיאה בתיק. אז אם את קונה לך כווני לפחות לערך קלורי נמוך ולפי הטעם. אם הם לא מספיקים לך את יכולה להצמיד לזה משקה יוגורט. אגב ביצה מאד משביעה. אם את יכולה לקחת אחת שלמה ולאכול אותה בתור ארוחת 10 זה יכול לעזור עד כשעתיים אחכ לארוחה הבאה.
2. חשוב: קחי בחשבון שהשבוע הראשון הוא הקשה ביותר. מבחינת רעב. הקיבה בצטמקת וזה מורגש. שבוע אחד שבו את מתמידה יביא אחריו שבועות רבים שיהיה לך בהם הרבה יותר קל.
3. מרק יכול להיות עמוס כל טוב (ירקות, בשר ולהחשב כארוחה לכל דבר. גם כארוחת ביניים.
4. אפשר להוסיף ירק מבושל, אין עם זה בעיה, להיפך.
שולחת כוחות ואנרגיה להמשך :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה
סימה23/03/2009ענת אני נכנסתי לשגרה של ארוחות כל 3-4 שעות. בבוקר כמו שאמרת אני עושה פרוסה עם לחם מקמח מלא עם גבינה צהובה9% או לבנה 5% ואוכלת בדרך לעבודה. בסביבות 10.30-11.00 אני אוכלת יוגורט בעבודה. השאלה יורוט עם גרנולה ופירות בפנים 3% שומן לארוחת 11.00 זה בסדר? אני מגיע לצהרים לסלט שאני אוהבת עם שמן זית ומנת בשר דל שומן. בסביבות 16.00 יש חשק למשהו מתוק ליד הקפה מה לוקחים? וקח גם קורה לי בערב אפילו אחרי הארוחה אני מסתובבת סביב עצמי ומחפשת משהו טוב. ופה אני פוחדת להשבר. אני לא רעבה רק מרגישה צורך עז למשהו. השאלה מה לקחת או להלחם בהרגשה והיא תעבור אחרי כמה ימים. יש לציין שאתמול הרגשתי די מתוסכלת בערב. תודה יקרה על העזרא תבורכי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה דברים
ענת פלדמן23/03/20091. נסי לשתות מים. רק מים לפחות 10 כוסות במשך היום. הגבילי את הקפה, שניים ביום אם את ממש חייבת
2. קחי קוביית שוקולד מריר 70 אחוז כרבע שעה לפני ארוחת הצהרים ולפני ארוחת הערב. כוס מים אחכ. תראי אם יורד החשק למתוק אחרי האוכל
3. אחה"צ את יכולה לקחת שתי פרוסות לחם קל עם כפית ריבה או כפית ממרח שוקולד או כפית ממרח בוטנים. זה יכול לספק את הצורך במתוק.
4. שעות הערב קשות לרבים מאיתנו, אילו פעמים רבות שעות השבירה. לא צריך יותר מ 5 דק' בשביל להוסיף מאות קלוריות לתפריט. נסי לצאת החוצה להליכה אם זו אפשרות. לקחת ספר טוב, להרים טלפון לחברה. למקד את תשומת הלב לעשייה אחרת. אמרי לעצמך "אני את המכסה שלי להיות סיימתי". זה עוזר. ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינימרוד18/03/2009
בחיטוב מה עדיף ab או abc?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפת תוכנית אימונים
שי אלנקרי19/03/2009היי משה,
בתהליך "חיטוב" הורדת אחוזי שומן ניתן לעשות זאת גם ע"י תוכנית AB או ABC . הרבה תלוי בתזונה ובפעילות האירובית שתבצע. מומלץ לשמור על תזונה מאוזנת ונכונה יחד עם פעילות אירובית שתגדיל הוצאה אנרגטית ותשרוף יותר שומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ואימוניםאנה18/03/2009
היי אני בת 31 , מתאמנת במכון כושר 3 ימים בשבוע בעיקר , אירובי ועיצובי או הליכה , אני מעוניינת לרדת במשקל שאני במשקל 66 וגובה 1.73 (לא מדויק) , יש לי כמה שאלות : - איך בודקים אחוזי שומן בגוף ? -איזה תזונה נכונה תהיה עבורי , ובמיוחד מה טוב לאכול לפני האימון והאם מותר לאכול אחרי אימון ? אני בד"כ מנסה לאכול יותר בריא , סלטים , לחם קל , אוכל מבושל , בבוקר אני אוכלת תפוח עץ ובננה אחת עם יוגורט של 1.5% . ובצהרים סלט או טוסט ....אבל אין לי תפריט קבוע וזה משתנה בד"כ .. - ואיזה סוג ספורט מומלץ כדי להוריד שומנים וקלוריות ? אשמח לקבל כמה טיפים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אנה
ענת פלדמן18/03/2009אחוזי שומן רצוי לבדוק במכון המתמחה בכך. המשקלים הביתיים או אילו בחדרי הכושר לא ממש מדוייקים בלשון המעטה. לי אישית יש קליפר אלקטרוני שנותן אידניקציה יחסית מהימנה. מחשבון באינטרנט אפשר למצוא, שם את מכניסה נתונים כולל היקפים באיזורים שונים ומקבלת תמונת מצב: שוב - אינדיקטיבית בלבד.
תזונה נכונה עבורך יוכל למצוא דיאטן שעובד איתך אישית על היבטים שונים, במסגרת הפורום נוכל לתת מושג ראשוני וכוון כללי. רצוי לקבל הכוונה מקצועית, לאכול מתוך מודעות.
באתר שלי למשל תוכלי למצוא כוון ראשוני שכזה, וכמה הסברים פיזיולוגיים, נחמד בתור התחלה.
שוב, בגדול: לפני אימון- פחמימה, אחרי האימון -שילוב של פחמימה וחלבון.
המשיכי לאכול בריא כמו שאת עושה, קבלי כמה תובנות מהאתר שלי ומשם נמשיך.
סוג ספורט: מא דתלוי מה את אוהבת. אני בעד שחייה אבל לא לכולם זו אופציה. אירובי, הליכות, ריצה, ספינינג, אימונים בחדר הכושר או בסטודיו. מה את אוהבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענת
אנה18/03/2009מבחינת ספורט , בעיקר אני אוהבת הליכות אך מעדיפה בחוץ ולא במכון כושר , אירובי ועיצוב דינמי אני עושה פעמים שלוש בשבוע , האם זה מספיק ? אני עושה שעה בכל פעם , אם אשלב עם האירופי או העיצוב עוד שעה הליכה או ספינינג לאותו יום ,האם יהיה מספיק אוט יהיה עומס על הגוף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אנה
ענת פלדמן18/03/2009אם את כבר עושה פעמיים שלוש בשבוע אני מניחה שאת כבר "על המסלול", ולכן אני מאמינה שלא יהיה עומס יתר אם תוסיפי עוד הליכה או ספינינג (או שניהם) - עדיף לא באותו יום שאת באירובי או עיצוב דינאמי. כלומר - כווני ל - 3-4 ימים של פעילות אירובית. לגבי עומס היתר: הקשיבי לגוף שלך. אם את עייפה יום אחד - אז לא בכוח. כך גם אם אין לך חשק. הרעיון הוא למצא שגרת אימונים מהנה, כזו שתוכלי להתמיד בה ללא קיצוניות או עומסים מיותרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענתוש(:נופר18/03/2009
היי ענת אני חיבת לשתף אותך במשהו היתה לי היום שבירה קטנה עם האוכל והכנסתי בוות אחת 1500 קל',זה לא קורה לי בדרך כלל אני מאוד בשליטה,אבל אני חושבת גם שזה נורמלי מאוד ..אני חוזרת כל כך מהר לשיגרה אז אני לא דואגת, הבעיה היא שלפני שבועים זה קרה לי שוב ( ר קפחות מ1500 ) זה באמת מקרים חד פעמים אבל בר עליתי 2 אחוזי שומן , הגיוני ?.. וקילו במשקל דבר שני אני רוצה לשנות תוכנית אימון וגם תפריט חדש שיהיה לי קצת יותר מעניןןןן ומשהו קצת יותר רציני לקיץ..במיוחד אחרי כל השחיטויות האלה שפינקתי את עצמי חח (: תוכלי לעזור לי ?? :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מותק
ענת פלדמן18/03/2009לשאלתך השנייה: בטח, בשביל זה אני פה:) נוכל לחשוב ביחד מה מתאים.
לגבי השאלה הראשונה: לא מאמינה שזה מה שגרם לעלייה של 2 אחוזים, אם את מודדת נכון? המכשירים הללו כל כך לא אמינים... נסי ללכת לפי מדידות היקפים, או אפילו מידת מכנסיים, זה ייתן כוון יותר נכון. הקילו במשקל גם הוא לא חייבת להיות שומן.
אני יוצאת להביא את החבורה מהגן, את יכולה לכתוב ואענה מאוחר יותר :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לך :)
נופר18/03/2009אז לא יודעת , יכול להיות שהמכשירים באמת לא כ"כ אמינים בכל מקרה יותר נכון לי לראות מה אני רואה במראה, ואני מאוד מרוצה אבל בזמן האחרון אני באמת מרגישה עליה קטנה ( ולא בשריר) מבחינת המבנה שלי אני צרה ולמטה בבטן פתאום נהיתה לי שכבת שומן קטנה בבטן התחתונה אבל ממש טיפה,כי למשל רואים לי ממש את השירירם בחלק העליון( לא קוביות, בכל זאת אני בחורה ) אבל זה ממש בולט מבחינת האימון שלי אני עושה 4 פעמים בשבוע ריצה 35 דקות בערך בקצב מהיר בלי עצירות בכלל,ועוד עשר דקות הליכה בהתחלה לפני שאני מתחילה לחימום ובסוף רבע שעה הליכה איטית יותר..זה יותר בשביל השיחרור עושה גם תרגילי חיזוק בבית-לרגלים לידים ,ובימים האחרים לבטן עם משקולות לידים פעם ההיתי משקיעה בזה איזה חצי שעה,והבנתי שאין טעם אז אני עושה סט אחד 3 חזרות לכתף,לזקוע ולשריר הקדמי גם לרגלים עם משקולת קטנה לירך ולארבע רשי,גם לישבן ובימים האחרים עבודה על הבטן 5 - 10 דקות.. גם לא צריך יותר כי אני מרגישה ממש עבודה ובאמת אחר כך אני רואה את כל השרירים בבטן( אבל אחרי כמה דקות זה נעלםםם :((( חח בקשר לתזונה אני רוצה משהו בשביל " החיטוב האחרון" ההיתי קוראת לזה. עד היום אכלתי 1200 קל' תפריט מאוזן כל פעם הוא השתנה אבל אני רוצה משהו אחר וחדש דרך אגב ראיתי גם את התפריט באתר שלך,אהבתי אותו מאוד אבל למטרה הזו הוא לא יתאים לי כי הוא ממש מלא בפחממות,למרות שזה לא פחות חשוב אבל עדין... אני אשמח אם תעזרי לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
נופר18/03/2009חשבתי על התפריט הזה מה ההית מתקנת ממנו בבוקר - 2 לחם קל \ 2 קרקרים דלי שומן ( 30 קל') + 2 פכות קוטג' 3 אחוז. ביינים - פרי ו3 אגוזי מלך שלמים צהורים - כוס פחממה + חזה עוף + סלט ירקות קטן וכפית טחינה\ שמן ביינים - יוגורט לפני אימון - פרי אחרי אימון - 2 לחם קל + 3 כפות טונה במים + ביצה קשה \ חביתה ו4 כפות קוטג' 3 אחוז וירקות בדקתי את זה במחשבון קלוריות וזה יוצא 1100 קל' מה אפשר להוסיף במאה קל', או להשאיר ככה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן18/03/2009יופי של אימונים ! אם את נהנית מזה וזה טוב לך, המשיכי.
גם אצלי אגב, אם אני טיפה מעלה אז זה בא לידי ביטוי בבטן התחתונה טיפה'לה. זה נוח כי אז יש מעקב "ויזואלי" על איך לשפר.
אני מסכימה לגבי התפריט באתר שלי, זה שנותן דוגמא בסיסית לבנות לא ממש מתאים לך. את ספורטאים. אולי אני צריכה להוסיף "תפריט לדוגמא לסורטאיות", אולי אשים זאת אפילו בפורום שכולם יהנו, האם אוכל להתשמש בתפריט לדוגמא שלך?
האם יוגורט לפני האימון מספיק לך?
את יכולה להוסיף משהו לפני האימון ולהגיע ל 1200 - למשל גרנולה בתוך היוגורט. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשימי לב ש ...
נופר18/03/2009ברור שאת יכולה להשתמש אבל אם תשימי לב היוגורט הוא לא לפני האימון זאת אומרת היוגורט זה ארוחת ביינים שלי שהיא בשעה 4 בערך ( 3 שעות אחרי ארוחת הצהורים ) ולפני אימון שזה יוצא חצי שעה לפני פרי סך הכל 2 פירות ביום אגב לגבי הארוחה אחרי אימון מה את ממליצה זו שבצהורים או זו שבערב ? כמובן אם המטרה היא " חיטוב " כמה שיותר,כי כמובן שההכנסה בצהורים גדולה יותר אבל אחרי אימון של ריצה נגיד מה עדיף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאופן כללי
ענת פלדמן18/03/2009אני בעד ארוחת צהרים מלאה יותר מאשר בערב, ובמקרה שלך גם בימים של אימון.
הבנתי לגבי היוגורט. בכל מקרה את יכולה להוסיף לו גרנולה. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)