פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשר לפריקת כתף
    נתנאל
    26/02/2009

היי ענת שוב אני (קיבלתי חודשיים חופשת מחלה אז אני הולך קצת לשגע ....סורי חח) מתוקף היותי מכור לאימונים ומתוקף הכתף שיצאה כרגע לחופשה בת חודשיים מה אורח החיים שאת ממליצה לי על מנת לשמור על גופי כמה שאפשר? כמו כן קיימים המכשירים הרוטטים ששמים על שרירים ....לא ככ האמנתי בהם אך אם זה משהו שיכול לעזור אני יתחיל להשתמש בו רק אם תוכלי לפרט לי את ההשלכות של המכשיר והאם את ממליצה כמובן שהתכנון הוא לנוח מנוחה אבסולוטית כחודש או חודשיים _((תלוי בהוראות הרופא) להזכיר לך לפני ככמה שבועות השארתי הודעה שאינני מרגיש את כאבי השרירים באימונים ואמרנו שזה כנראה מסבולת גבוהה שיש לי הנחמה שלי מהפציהעה שאחרי חודשיים מנוחה אין מצב שאני לא ירגיש את הכאבים....את מאשרת את זה ? והשאלה החשובה בעיקר כרגע גופי נראה טוב ידיים בטן חזה וכתפיים הכל מעוצב ובנוי היטב עד כמה הוא יהרס במהלך החודשיים? לפי דעתך? ומה ניתן לעשות על מנת לצמצם ככל האפשר את הנזק?(כמובן שאני הולך להקפיד על תזונה של דוגמנית כי אני אכלן לא קטן וללא שריפת הקלוקיות מהאימונים אני חושש להשמין) תודה מראש שוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לפריקת כתף

הוספת תגובה

• הי נתנאל

ענת פלדמן
    26/02/2009

אני בין אימונים. אוכל לענות לך (ויש לי הרבה...) היום בלילה או מחר בבוקר, ברשותך. :))

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    26/02/2009

לא מאמינה במכשירים רוטטים. אין השלכות, פשוט לא.
    אחרי מנוחה שכזו וודאי ובוודאי שתרגיש את השרירים. על זה אומרים Be careful with what you wish for...
    לגבי איך יראה הגוף - לא ברור. כנראה ירידה במסת השריר, אין מזה מנוס. אבל זה כמובן הפיך לחלוטין - ברגע שתחזור להתאמן והכל יחזור לשגרה גם הגוף יחזור לעצמו ויזואלית. הקפד על תזונה אבל היזהר מאכילה מרובה של חלבונים. נוטים לחשוב שאם לא זזים אז כדי שישמרו השרירים יש לאכול יותר חלבונים. זה לא נכון, התזונה תומכת בעבודת השריר, אכילה מוגזמת של חלבונים מסוכנת. לא הייתי אומרת לאכול כמו דוגמנית כי 1200 קלוריות זה מעט מידי בשבילך. אבל כן לאכול מסודר, מאוזן, בלי שטויות, לשתות מים.
    עקוב אחר עצת הרופאים. אם הם כוונו אותך למנוחה מוחלטת - זה מה שתעשה.
    המון סבלנות, תהנה מהזמן הזה שאתה נח, מטפל בעצמך. זה נשמע הזוי אבל אפשר ורצוי למצוא את הדברים החיוביים שבסיטואצה החדשה - ובהם להתמקד. זה מחולל פלאות לנפש ולגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה בינתיים....עד השאלה הבאה

נתנאל
    27/02/2009

:) :) :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

ענת פלדמן
    27/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירי הבטן ...
    אסי
    26/02/2009

בשביל להוציא ריבועים בבטן :

כמה פעמים בשבוע אני חייב לרוץ?
    כמה דקות כל ריצה?
    כמה קלומטרים צריך לעשות ?

כפיפות בטן כמה פעמים בשבוע ?
    כמה סטים של כפיפות כל פעם ?
    וכמה חזרות בכפיפות ?

ותוך כמה זמן אפשר יהיה לראות את התוצאות?

לקביעת תור
    סגירה
    שרירי הבטן ...

הוספת תגובה

• בשביל הריבועים

ענת פלדמן
    26/02/2009

ראשית לקחת בחשבון את הנתון הבסיסי ביותר: גנטיקה, מבנה גוף.
    כל השאלות ששאלת התשובה עליהן אינה אבסולוטית אלא אישית מאד, תלויה ברמת הכושר שלך, כמה זמן אתה מתאמו, גיל, משקל. אין חוק מוחלט של כמה פעמים. יכול להיות שאומר לך 3 פעמים וזה יהיה מעט מידי, יכול להיות שאומר יותר ואז אעשה לך עוול כיון שתגיע לאימון יתר.
    זה נכון שזמן האימון יועיל יותר או פחות לשריפת השומנים, אבל גם זה לא נתון יחיד שאיתו עובדים: התזונה חשובה לא פחות אם לא יותר.
    אני מצטערת שאני "קשה" איתך אבל גם התוצאות - עניין אישי לגמרי. אני מכוונת אותך לסבלנות, לאמץ את הספורט והתזונה הנכונה כדרך חיים ולבחור בבריאות. אז גם תראה תוצאות.
    אם תרשום לנו נתונים נוספים (גיל גובה משקל רמת כושר אחוזי שומן אם אתה יודע) נוכל להמשיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה ממש מבאס ...

אסי
    26/02/2009

אז מה שאת אומרת זה שאני יכול להתאמן סתם ולא לראות ריבועים בחיים ... הגובה שלי זה מטר 77 משקל 78 אחוזי שומן 23 מאז ומתמיד אני אוכל הכל ובכל שעה ... זאת אומרת אפילו לאפה ב2 ו3 בלילה פעם הייתי מתאמן הרבה הייתי שחקן כדורגל היום אני וכמעט לא עושה ספורט אולי יום אחד מהשבוע אני משחק עם החברים לא יותר !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגע אסי

ענת פלדמן
    26/02/2009

בהחלט יש מצב שתראה ריבועים, אחוז השומן שלך הוא לא ממש נמוך, יש מקום לשיפור, ולכן יש סיכוי גבוה שאכן תגענה קוביות. בשביל הסיכוי הקטן שלא יהיו - אני מכוונת אותך לפעול גופנית לא לשם טיפוח הגוף אלא יותר לשם טיפוח הבריאות... תזונה נכונה, אירובי ואנאירובי כדרך חיים, הנאה ואושר, מה שיביא לאחוזי שומן נמוכים יותר גם לתוצאות. נכון לעכשיו אם רק תעשה שרירי בטן לא יראו כלום. הבטן רק תתחזק, השומן לא יומס. זו רקמה נפרדת לגמרי. כן כדאי לאכול נכון
    לעשות ספורט באופן רציף וקבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיוון ...

אסי
    26/02/2009

אז תני לי קצת כיוון לגבי הריצות ... כמה פעמים בשבוע ? כמה דקות ? מה המרחק ? וכמה כפיפות במהלך השבוע ? אם את יכולה לכוון אותי גם לגבי התזונה מה טוב דרך אגב עבודה על משקולות עוזרת להורדת השומן ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוון

ענת פלדמן
    26/02/2009

פשוט להתחיל, למשל שלוש פעמים בשבוע ריצה קלה של כחצי שעה, עם מתיחות לסיום ותרגילים בסיסיים של כפיפות בטן ושכיבות סמיכה. לגבי הכמות: זה תלוי בכושר שלך. התחל בהדרגה. מה חשובה מאד זו התזונה שלך. אני מפנה אותך לאתר שלי שם יש הסברים פיזיולוגיים וגם הכוונה תזונתית ראשונית מאתרים אחרים, ועוד.. המטרה שלי היא להקנות מודעות, אני לא מכירה אותך והטוב ביותר לעשות כעת בשלט רחוק זה לאפשר לך לבנות משהו התחלתי לפי אורח החיים שלך, לפי מה שמתאים לך. משם נמשיך.
    עבודה עם משקולות בונה את מסת השריר מה שמעלה את השריפה המטבולית מה שמוריד בשילוב עם עוד כמה דברים את אחוזי השומן בכל הגוף. אבל זה לא שאם תעשה כפיפות בטן זהימיס את השומנים בבטן. ממש לא. אין ירידת שומנים נקודתית וגם חיזוק שריר לא ממיס שומן. זו רקמה נפרדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכפות הרגליים
    איציק
    25/02/2009

אני הולך כשעה על הליכון בערך 3-4 בשבוע במהירות של 6.5 ל 7 קמ"ש כבר איזה שנה לפחות יש לי כאבים בכפות הרגליים (יותר באזור העקב )( אני עומד רוב הזמן בעבודה בערך כ 10 שעות ביום ) החלפתי גם סוגי נעליים (כרגע אני הולך עם ניובלנס ) לפני חודש הלכתי לאורטופד כדאי לראות אולי יש לי דורבן למזלי עשיתי צילום והוא לא הראה כולם הרופא קבע שזו כנראה דלקת ונתן לי כדורים ל 10 ימים אבל שום דבר לא עוזר היום קיבלתי מדרסים חדשים(פעם ראשונה שאני הולך עם מדרסים) ברמה מאוד גבוהה ואני מקווה שזה מה שיעזור לי כי אני ממש מת לרוץ וללכת השאלה היא אם יש איזה פיתרון לבעייה ו2 . האם לאחר הריצה או הליכה יש איזה רעיון מה לעשות אחרי הריצה כדאי להרגיע את הכאבים בעקב או למנוע נזק עתידי ??

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכפות הרגליים

הוספת תגובה

• הי איציק

ענת פלדמן
    25/02/2009

צר לי שאתה סובל. יחד עם זאת טוב שזה לא דורבן. האם אבחנו מפורשות דלקת באזור? (לקחת פרוביוטיקה?) האם יש לך פלטפוס או מנח לא נכון של כף הרגל?
    בתקווה שהמדרסים יעזרו, ניובאלאנס זו נעל מעולה.
    עיסוי של כפות הרגליים ואזור העקב לפני אימון ואחרי האימון יכול להקל. (אגב, האם אתה בעודף משקל?)
    אני כמובן מאד ממליצה על טפול משלים ב NLP ודמיון מודרך, משלים לרפואה הקונבנציונלית וודאי נותן מענה היכן שזו האחרונה הרימה ידיים. כמאמינה גדולה בקשר שבין הגוף והנפש - אני בעד.
    גם לרפואה הסינית פתרונים, דיקור סיני מאד יכול להקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נראה לי שאני בעודף

איציק
    25/02/2009

משקל - אני בן 35 שוקל 73 ק"ג (גובה 1.70) עושה גם אימוני משקולות בנוסף לריצה והליכה כל המטרה היא להוריד את הכרס הקטנה שיש לי ובלי ריצה או הליכה זה נראה לי בלתי אפשרי אני גם כמובן אוכל רק אוכל מזין לפי תפריט מתאים הקטע שאני מפחד שאם אני ימשיך לרוץ אני ימשיך לגרום נזק לעקב האורטופד אמר שאני כן יוכל להמשיך בלי לדאוג אבל לא יודע אם להאמין לו הוא בסך הכל הסתכל על הרגל ואמר הכל בסדר וגם בצילום הוא לא ראה דבר והחליט זה כנראה דלקת כתוצאה מהחלפת סוג נעליים האם זה הגיוני שזה יעבור גם בזמן האני ממשיך לרוץ ( אולי המדרסים יעזרו לדלקת לעבור ? סתם ככה בלי תרופה - יש דבר כזה <<?<??) מה את ממליצה - תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא רופאה, יחד עם זאת

ענת פלדמן
    25/02/2009

אני יודעת שכשכואב כדאי לנוח. מאד. אפשר למצוא פעילות אירובית אחרת עד שהדלקת (כנראה שזה דלקת, אני לא יודעת, אבל לא ברור לי איך הוא יכול לקבוע את זה).
    מה כן בא בחשבון?
    שחייה.
    חתירה. בארצינו הקטנטונת אם אתה לא קייאקיסט אז בחדר כושר, יופי של מכשיר שלבינתיים יכול להיות לך לעזר.
    הורד עומס מהרגליים, חד משמעית. תן לעניינים להרגע, המשך לאכול נכון, אולי אפילו יותר להקפיד מהבחינה הזו ובדוק את האופציות האחרות שהצעתי.
    שוב, טיפול משלים יכול להאיץ את תהליך ההחלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכפות רגליים

עופר קיס
    27/02/2009

המלצה חמה
    פיזיוטרפיה פרטית 1-3 טיפולים
    אם לא
    מתיחות לתאומים - צעד קדימה עקב על הריצפה
    + אותנה מתיחה רק העקב מורם ולחץ על האצבעות
    בנוסף - יחס - איסוף מגבת קטנה עם האצבעות כמה חזרות כל יום
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מד קלוריות בהליכון חשמלי
    איילת
    25/02/2009

שלום, רציתי לדעת עד כמה אמין מד הקלוריות בהליכון החשמלי. האם הקלוריות שהוא מציג הן אכן הקלוריות שנשרפו או שאולי שרפתי פחות/יותר ממה שמופיע על הצג ? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מד קלוריות בהליכון חשמלי

הוספת תגובה

• לא ממש מדוייק, אני ממליצה

ענת פלדמן
    25/02/2009

לקחת את המספר שמופיע על הצג כמספר יחסי ולא אבסולוטי. מאימון לאימון את רואה אם שרפת פחות או יותר מהאימון הקודם. כמספר אבסולוטי זה לא ממש אמין. רק אינדיקציה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעזר בשעון דופק אישי

שי אלנקרי
    27/02/2009

ההליכון נותן אינדקציה כללית. כדאי להעזר בשעון דופק הלוקח בחשבון מספר דברים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיצוב אגן ירכיים
    רחל
    25/02/2009

שלום, אני בת 27 גובה 1.57 משקל 63, מעוניינת לרדת במשקל ע"י ספורט, יש לי בעיה מרכזית אך לא חמורה באגן ירכיים, רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי לצמצם היקפים באגן ירכיים וכיצד אפשר להפחית מהשומן באזור הנ"ל, כשאני עושה דיאטות אני יורדת קודם כל בפנים והרבה שזה לא מחמיא לי בכלל לכן החלטתי לרכוש הליכון (מסלול ריצה) כדי לעשות הליכה כל יום 30 דקות ובנוסף אשמח לקבל הצעת ייעול לבעיה שלי תודה מראש רחל

לקביעת תור
    סגירה
    עיצוב אגן ירכיים

הוספת תגובה

• אין ירידת שומנים נקודתית

ענת פלדמן
    25/02/2009

אנחנו לא יכולים לכוון להוריד שומנים באזור זה או אחר. כנראה גם הפעם את תרזי קודם בפנים, (אני בעד פנים רזות !) . בכל אופן הורדה באחוזי השומן משמעה שמירה על תזונה מאוזנת ונבונה (חשוב כמה קלוריות את אוכלת אבל יותר מזה אילו קלוריות את אוכלת). פעילות אירובית לפחות 3 פעמים בשבוע, עד שעה בעצימות בינונית-גבוהה. תרגילי חיזוק לכל הגוף בכלל ולאזור הירכיים בפרט.
    הרבה חשיבה חיובית, אהבה וקבלה עצמית. סבלנות, מודעות - ואת בדרך הנכונה.
    מצרפת תרגילים לירכייים.
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7380

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להכנס לכושר בהריון
    עדינה
    25/02/2009

שלום אני בשבוע ה11 להריוני, לא עשיתי כושר כלל בשנה האחרונה (לפני כן כן עשיתי -בלט וג'אז, קצת מכשירי כושר, הליכות, שחיה ואירובי). אני יודעת שכושר בהריון זה דבר חשוב וחיוני ביותר אך אני חוזרת מאוחר כל יום מעבודה של ישיבה מול מחשב בלי כושר כלל, מאד עייפה ורוצה רק לישון אך החלטתי שאני חייבת להתחיל להיות בכושר!! ניסיתי ללכת לבריכה אבל קר לי ולא נעים לי שם, אפילו שפעם הייתי כמו דג במים. הליכות זה לא בשבילי כי יש באיזורי המון עליות ואני מתנשפת מאד וקשה לי. באיזור מגורי אין חוג התעמלות לנשים בהריון אך יש חוגים למתחילות כמו פילאטיס, עיצוב ואירובי. איך אני יכולה להכנס לכושר? איך לדרג את זה? איזה חוגים מועדפים ומותר לי בהריון? יש לי רצון מאד חזק להכנס לכושר. האם זה אפשרי?

לקביעת תור
    סגירה
    להכנס לכושר בהריון

הוספת תגובה

• הי עדינה

ענת פלדמן
    25/02/2009

מילת המפתח: בעדינות. היריון זו לא מחלה תודה לאל ואפשר לעסוק בכושר אבל אם לא היית ממש פעילה לפני זה - יש צורך במשנה זהירות אם רוצים לעשות זאת במהלך ההיריון.
    אם את מאד עייפה ולא מסוגלת: הקשיבי לגוף שלך.
    אני מביעה חשש והיסוס לגבי פילאטיס כיון שזו פעילות (מעולה) שעובדת על השרירים ברבדים שונים, כולל שרירי הבטן, ואם זו לך פעם ראשונה - אז אולי לחשוב על זה שוב.
    אירובי: מאד תלוי בשיעור: אם זה קפיצות: כדאי לוותר. אם זה בעצימות נמוכה אפשר לנסות, לעדכן את המדריכה על מצבך. כך גם לגבי עיצוב.
    בנוסף: הליכות הן תמיד טובות. את יכולה להתחיל בהדרגה, הליכה בינונית, כחצי שעה אפשר גם כל יום. במקביל- או במסגרת שיעור עיצוב או לבד - להוסיף תרגילי חיזוק לזרועות, לטויק, לירכיים, בזהירות לעבוד על שרירי הבטן.
    בכל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא לפני תחילת הפעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית לאחר לידה
    חגית
    25/02/2009

אני 6 שבועות לאחר לידה, מבקשת עזרה איך להתחיל להתעמל.

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית לאחר לידה

הוספת תגובה

• מזל טוב :))

ענת פלדמן
    25/02/2009

להתחיל בזהירות, בהדרגה ובאישור רופא.
    מה את אוהבת לעשות? שחייה? הליכות? איזו פעילות עשית לפני הלידה? יש מגוון פעילויות שאפשר לעשות, זה מאד אישי, אשמח לשמוע עוד ולכוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני שנה בערך הייתי בחוג פילאטיס

חגית
    25/02/2009

ומאז ההריון הפסקתי, הייתי רוצה להתחיל עם הליכות ולשלב תרגילי עיצוב בבית, על איזה תרגילים תוכלי להמליץ לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרגילים

ענת פלדמן
    25/02/2009

שאת מכירה מהפילאטיס הם מצויינים. אפשר אחרי ההליכות לעשות סבב של כמה תרגילים, לזרועות, לירכיים, לטוסיק, לגב ולבטן. יש המון . תבחרי לך כמה לכל קב' שרירים ועם הזמן תגווני. במקביל ואולי לפני הכל: התזונה שלך קריטית לירידה במשקל, יש באתר שלי כמה הכוונות הסברים ודוגמאות שתוכלי להעזר בהם. נוכל לדבר גם על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת כתף
    נתנאל
    25/02/2009

שלום לפני שבוע בערך עזרתם לשנות תכנית אימונים כי אמרתי אני לא מרגיש את העבודה על השרירים אני מתאמן מספר שנים והגוף במב מצויין לצערי הרבה היום פרקתי את הכתף (דחקתי ולא היה מישהו מאחוריי) במיון אמרו לי שגם קרעתי כמה רצועות הרופא אמר לי שלא אוכל להתאמן וישנם אימונים מיוחדים רק כל חיי תכננתי להתאמן ....גם בגיל 90 תכננתי לראות את עצמי מתאמן כרגע בתקופה הקרובה ברור שלא אוכל להתאמן אבל כיצד עליי לשמר את מה שיש ואף להתאמן ??? האם יש מכשירים מיוחדים? ץ....ברור שאעשה הכל קודם לחיזוק הכתף (כנראה שאצטרך גם ניתוח) נאמר לי שגפילו אירובי לא בטוח אוכל זה ככ חשוב לי כי בדיוק החלמתי מקרע ברצועות ברגל מהצבא ..... ואז הייתי בדכאון לא רוצה לחזור לזה אני מתחנן אם יש אפשרות אפילו למפגש או שיחת טלפון כל מה שתוכלו לעזורתודה מראש בני

לקביעת תור
    סגירה
    פריקת כתף

הוספת תגובה

• אני מצטערת מאד לשמוע

ענת פלדמן
    25/02/2009

ומחזקת רוחך מרחוק
    לפי מה שאני קולטת, למרת הפציעה בעה"ש אתה תתאמן עד גיל 90. ב י נ ת י י ם קח את תקופת ההחלמה הזו. התמקד בלשפר את מצבך הבריאותי - כל מה שצריך לעשות על מנת לתקן את הכתף. אני יודעת שטיפול ב NLP ודמיון מודרך יכול להיות לך לעזר רב, לחזק אותך בתקופה הקרובה והרבה מעבר. שוב, אני מבינה מאד ללבך ושולחת אנרגיות חיוביות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נתנאל
    25/02/2009

אני יודע שאם אחפש פה אני אמצא אבל בכל זאת אולי תוכלי לפרט לי בקצרה מהי צורת הטיפול בדמיון מודרך? וכמה זמן החלמה בערך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    25/02/2009

בוא נפריד רגע בין ההחלמה "הקונבנציונלית" שעומדת בפניך, טיפול רפואי שחשוב שיעשה עכשיו על הצד הטוב ביותר - לחלק המשלים שלו.
    NLP אילו טכניקות הדמייה שפועלות על תת ההכרה שלך, מטרתן ליצור חיבור בין המודע לתת המודע, לגלות את שורש הבעיה, לנקות אותה מתוך תת המודע - בשילוב עם דמיון מודרך שתי השיטות תומכות בטיפול הקונבנציונלי, מזרזות מניה וביה את קצב ההחלמה - כיון שהריפוי מתחיל "מבפנים".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי

נתנאל
    25/02/2009

אני חושב שהבנתי אותך אני אישית מאוד מאמין שהתת מודע משפיע על המודע ואני חושב שזה באמת משהו שיעזור לי מחר אני אצל אורטופד כנראה שאני אטלפן אלייך כבר מחר אחרי השיחה עם האורטופד או אחרי שאשלים את כל הבדיקות תודה רבה לך את עושה פה עבודת קודש ...ואני באמת מתכוון לזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה חמוד

ענת פלדמן
    25/02/2009

בהצלחה :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלונה
    24/02/2009

שלום, אני כמעט בת 16 ורציתי קצת מידע בנוגע לאימונים וחדרי כושר.. האם מומלץ ללכת לחדר כושר בגיל כזה? אני רוצה בעיקר לשפר את הכושר שלי וגם לעבוד על הרזיה ובטן שטוחה יותר.. הבעיה שלי היא שאני לא מסוגלת לצאת לבד בערב לריצה ואני חושבת שאולי מסגרת תעזור לי .. רציתי גם לדעת האם בגיל 16 אפשר להרשם לחדר כושר בלי מאמן? ומה המחיר בערך ? בנוסף אשמח לדעת האם יש עוד תרגילים חוץ מכפיפות בטן שמומלצים לחיזוק שרירי הבטן ואילו תרגילים טובים יש לחיטוב הרגליים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי אלונה

ענת פלדמן
    24/02/2009

1. את יכולה ללכת לחדר כושר, לבקש הדרכה ממישהו מוסמך ומקצועי, לקבל תכנית שמותאמת לך, ולראות אם זה מתאים לך, במיוחד אם את נהנית מזה ויכולה לאמץ לך את האימונים הללו בשגרת החיים שלך. אם חדר הכושר הוא בקאנטרי מסויים הייתי מכוונת אותך (אולי יותר) להגיע לשיעורי אירובי, דאנס, או לפחות לשלב אותם עם אימונים בחדר הכושר. מילת המפתח היא הנאה מהעשייה וגם גוון. אני מסכימה שמסגרת יכולה להיות מאד מדרבנת, תקל עליך בתהליך הבריאות שלך ותקנה לך מודעות ויכולות לעתיד.
    2. המחיר של חדרי הכושר משתנה, שווה ללכת ולהתרשם במקום מגוריך.
    3. מצרפת תרגילים לחיזוק הבטן והירכיים.
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7380
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אלונה
    25/02/2009

אני רוצה ללכת בלי מאמן ולא להשתתף בחוגים אלא לעשות לבד ריצות על הליכונים , אופניים ולעבוד על שרירים לפי הצורך .. תודה על התרגילים (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נהדר

ענת פלדמן
    25/02/2009

אז עשי זאת. עדכני על הצלחות ואנחנו פה לשאלות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירי הבטן לא עומדים
    יוסי
    24/02/2009

אז ככה יש לי כבר שרירי בטן הבעיה שהם לא עומדים לי ואני צריך להעמיד אותם בשביל שיראו אותם ואם אני לא מעמיד אותם אז לא רואים אותם,אז השאלה היא למה הם לא עומדים לי כל הזמן?

לקביעת תור
    סגירה
    שרירי הבטן לא עומדים

הוספת תגובה

• לא ברור לי

ענת פלדמן
    24/02/2009

רק כשאתה "עושה שריר" רואים את הקוביות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

יוסי
    26/02/2009

רק שאני עושה שריר רואים אותם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי..
    בת 16..
    23/02/2009

הי ענת מה נשמע? לא כתבתי פה בערך יומיים ולא הלך לי משוו אכלתי יותר מדי אוכל וגם אוכל לא הכי בריא(לחמים ושניצלים עם פירורי לחם וסוכריות גומי וסוכריות על מקל וגם לא עשיתי הליכה השבוע בכלל) אבל בכל זאת אני מרגישה שעברתי שינוי ושלקחתי את עצמי בידיים ואני יודעת שזה יקח לי זמן לאכול בריא ונכון אבל זה בסופו של דבר ישתלם לי:] למרות שאני עדיין כל היום לועסת מסטיק...אני מנסה בשישי שבת וביום רביעי לא ללעוס הרבה...וככה איכשהו לקזז את זה. זה מה שהיום אכלתי: בבוקר-2 פרוסות לחם קל עם קוטג' 1% גזר גדול חתיכת תפוז. וקופסאת מסטיקים. בצהריים- פסטרמה 1% ומלא ירקות בתנור עם 4 פרוסות לחם קל. ובננה. ביניים-10 ענבים אדומים ,מעדן שוקולד,פרוסת לחם רגיל עבה מאוד ו 3 זיתים. ערב-שניצל של מאמא עוף בתנור עם חצי כוס אורז חצי כוס מרק שעועית לבנה ועוד קופסאת מסטיקים.. זה לא יותר מדי? למחר אני מתכננת לי.. בבוקר לחם עם קוטג' וגזר בצהריים פסטרמה עם סלט ענקי ובערב מעדן פרי ומרק. איך?:]

לקביעת תור
    סגירה
    הי..

הוספת תגובה

• את באמת נשמעת רגועה יותר

ענת פלדמן
    23/02/2009

אני מרגישה את האנרגיות והשינוי ואני גאה בך מאד.
    את יודעת שאני לא ממש בעד השניצל הזה, עדיף חזה עוף של מאמא עוף, יש להם רצועות שצריך פשוט לחמם על מחבת טפלון ואז אפשר לפזר על סלט או סתם לנשנש.
    עוד משהו נחמד שאימצתי לאחרונה: מרק ברוקולי. מבשלים את הברוקולי עם תבלינים לפי הטעם, כשנשארים רק מעט מים טוחנים את הכל בבלנדר ומוסיפים חלב רזה (במקום שמנת...) מומלץ.
    מה לגבי פעילויות ספורט אחרות מלבד הליכות? חוג אירובי לנערות למשל? היפ הופ? משהו בסגנון...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי היום בחוג בסטודיו

בת 16..
    23/02/2009

עשינו עיצוב הגוף חצי שעה.. אבל זה ממש ברמה קלה שם הכל האירובי והכל.. זה עדיין עוזר לגוף ומחטב אותו? כפיפות בטן אני משתדלת לעשות כל יום ועוד כמה תרגילים שהבאת לי מהקישור שהם די פשוטים ועוזרים לי (אני מרגישה),ואם יש ימים שממש קשה לי ושאני עייפה אז אני מוותרת ועושה יום אחרי זה טיפה יותר מאמץ או יותר סטים.. יש לי שאלהה..לגביי פפסטרמה..אני אוכלת 1% זה משמין??בריא?זה בסדר לאכול כל יום פרוסה?ומה היתרונות והחסרונות של זה? וגם..גזר ..האם זה משמין אם אוכלים יותר מדי ? וכמה קל' בערך יש בגזר ממש גדול? זה ממש מעניין אותיי.. יש סיכוי שהבטן שלי מתחטבת למרות שאני אוכלת לפעמים סוכריות גומי ושוקולדים ומסטיקים מסוכרים?או שכדי להוריד ממש את הקול ורק ביום שישי לקנות קצת ..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב

ענת פלדמן
    23/02/2009

1. הפעילות שלך בסטודיו, בחוג היא מצויינת. האם יש שם גם חוג יותר דינאמי? שיותר מתאים לרמת הכושר שלך? כדאי לשלב.
    2. לא מתה על פסטרמה, חומרים משמרים וכו'. כמו כל דבר: הכל במידה.
    3. וגם גזר: כל דבר משמין אם אוכלים אותו יותר מידי, בגזר מומלץ שלא להפריז כי זה יצבע לך את הידיים בכתום. בגזר יש ממש מעט קלוריות, מבחינתי זה זניח (כלומר אפילו לא סופרים את זה) וודאי אם את אוכלת אחד. דעי לך שאני גם לא סופרת את הקלוריות של הירקות בסלט, זו מנת בריאות, חובה, וזה לא משמעותי אם זו רק עגבניה, מלפפון, פלפל. (מה שמשמעותי זה הרוטב למשל)
    4. אני בעד להגביל את הממתקים. אם את חייבת כל יום אז ממש קצת, להתענג על כל ביס ולשים בצד. אם את מרגישה שכשאת מתחילה את כבר מחסלת אז המנעי במשך השבוע ותאכלי מנה כייפית בשישי בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקייי:]

בת 16..
    24/02/2009

ונראה לך שהבטן תוכל להתחטב מזה שאני עושה כפיפות בטן יום כן יום לא.. ואני עושה בערך 5 דקות של תרגילים..? ואיך נראה לך מה שאכלתי היום: 2 פרוסות לחם עם קוטג' וגזר גדול,מסטיקים,פסטרמה דלת שומן ו 2 פרוסות לחם עם רוטב שום (20 קל') וסלט ענק.. אחר כך אכלתי תפוח גדול ירוק... חטאתי ב 8 סוכריות גומי בינוניות(ד.א כמה קל' יש בהם בערך? ויש מצב שזה מגדיל את השומן בבטן?) ובערב מעדן ועוד משהו.. זה בסדר? והיה עדיף לי לא לאכול את התפוח? כי עכשיו אני מרגישה מפוצצת מאוד.. כמה קומות את ממליצה לי לעלות במדרגות ביום?ובאיזה קצב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי :)

ענת פלדמן
    24/02/2009

1. את מחזקת את שרירי הבטן בפעילות, היא תתחטב מזה שאת תאכלי מאוזן ונכון, תעשי פעילות אירובית וכן, גם תרגילי כוח לכל הגוף ולבטן.
    2. התפוח מצויין, אכלי תפוח כל יום. את אוכלת מעט מידי. הוסיפי בערב גם חביתה למשל, טונה, יוגורט. בסה"כ זה נראה שאכלת בסדר, אני בעד חלבונים בריאים יותר כמו חזה עוף או דג. 8 סוכריות גומי - מבחינה קלורית הקטנות נחשבות ככפית סוכר כך שבערך 20 קל' לאחת. זה מתווסף לכל הקלוריות שאת אוכלת ביום.
    3. לגבי העליה במדרגות: זה לא כמה קומות אלא כמה זמן פעילות. כלומר אם את עולה ויורדת במדרגות (בזהירות !) במשך חצי שעה זה מצויין, זו פעילות אירובית לכל דבר שגם מחזקת משמעותית את שרירי הרגליים. את יכולה לעלות את זה רגיל, את יכולה לרוץ מידי פעם במעלה המדרגות, אבל תמיד בירידה: בקצב איטי יותר ובזהירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב גוף
    מיכאל
    23/02/2009

שלום לכולם,
    לפני כחודשיים חזרתי להתאמן בחדר כושר, לאחר כ - 3.5 שנים שלא עשיתי ספורט כמעט לחלוטין.
    אני מתאמן 3 פעמים בשבוע, כל אימון כולל ריצה של אלפיים במהירות ממוצעת של 11 קמ"ש, 10 דקות הליכה מהירה ולאחר מכן אימון של כ-75 דקות עם משקולות ע"פ תוכנית אימונים.
    שכחתי להגיד שאני בן 25, גובה 1.82 ומשקל 90 ק"ג.

מטרתי באימונים אלה היא לחזק את השרירים, אבל הכי חשוב זה להוריד משקל עודף ולהגיע ממצב של כרס למצב של קוביות בבטן.

אני משתדל לאכול בריא, למרות היותי בצבא, כמובן שאני מדי פעם חוטא ע"י שתיית בירה או אכילת פסט פוד בשעות המאוחרות של הלילה...

אשמח לכל עצה בנוגע למה לא לאכול, איך נכון לעשות את האימון האירובי או על עצה אחרת איך להגיע למצב בו אני רוצה להיות בעקבות האימונים...

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חיטוב גוף

הוספת תגובה

• הי מיכאל

ענת פלדמן
    23/02/2009

ברכות על הבחירה בבריאות, נשמע שאתה בדרך הנכונה. התזונה שלך מאד חשובה לתהליך שבו אתה נמצא, לשם ירידה במשקל וחיטוב. אני מזמינה אותך להציץ באתר שלי (בקרוב משודרג, בינתיים אינפורמטיבי לא פחות) שם יש הסברים פיזיולוגיים יותר מעמיקים ותפריט לדוגמא.
    מה לא לאכול: בדיוק מה שאתה חוטא בו מידי פעם... אם כי פעם בשבוע, ובמידה, אני בעד. שתה רק מים, אכול 6 ארוחות ביום (בוקר, ביניים, תהרים, ביניים, ביניים, ערב). פירות, ירקות, כחלק מהתפריט היומי. שוב, יש שם דוגמאות וגם קישורים לאתרים רלוונטיים -למשל אתר שנותן הצעות לתפריטים לפי קלוריות. אתה יכול לאמץ לך את אחד התפריטים שמכוון עד 1800 קלוריות, וודאי בימים של אימון.
    הישקל פעם בשבוע, וכמובן עדכן אותנו בתהליך.
    בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• abs vacuum
    שחר
    22/02/2009

שלום מלומדיי..... ישנה טכניקה לאימון שרירי הבטן שנקראת אי בי אס וואקום. אבקש לינק בעברית של התרגילים הלו ואם אפשר הסבר לגבי הטכניקה,האם היא שונה מאימון בטן רגיל ,למי הא מיועדת ואיך היא מתבצעת. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    abs vacuum

הוספת תגובה

• אני לא מכירה לינק בעברית

ענת פלדמן
    22/02/2009

וגם אם היה אסור לי לתת במסגרת הפורום. אבל זה לא כזה חידוש. אילו פשוט תרגילים שעושים עם "בטן בפנים" (ואקום) ABS זו מילה נרדפת לאבדומינל (שרירי הבטן) וכשהבטן בפנים מבצעים מעין כפיפות בטן שמחזקות את השרירים הפנימים, אילו שקרובים לעמוד השדרה ומגנים עליו.
    לעניות דעתי תרגילי בטן בסיסיים, וודאי כאלו שמבצעים "על הדרך" , עושים את העבודה, (למשל תוך כדי שכיבות סמיכה דווקא או החזקה של הגוף על האמות, ואפילו בכפיפות הקלאסיות. על פיטבול זה גם מצויין). זה נכון שטוב לדעת שיש דבר כזה, אבל מה שאתה כנראה עושה עד עכשיו הוא טוב לא פחות. ביוטיוב אפשר למצוא סרטונים שמדגימים, חפש בגוגל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברי מאמץ
    אמיר
    22/02/2009

שלום לעופר קיס אני אמיר בן 35 ולאחרונה התחלתי להרגיש כאבים בשוק הקדמית של הרגל לאחר 5 דקות ריצה ,רציתי לדעת אם ניתן להתגבר על התופעה בדרך כלשהי (תזונה,ספורט,מנוחה)

לקביעת תור
    סגירה
    שברי מאמץ

הוספת תגובה

• שלום לאמיר

ענת פלדמן
    22/02/2009

עד שעופר יענה לך, אתה מתאר יפה את התופעה, כנראה שמדובר בשברי הליכה (כולנו סבלנו מהם בצבא). יכול להיות שאתה בעומס יתר (מתי התחלת להתאמן? כמה פעמים בשבוע? משקל וגובה?) מנוחה כפיתרון התחלתי, הפחתה בעומס (למשל האם בהליכה גם כואב לך?)
    על תזונה נכונה תמיד כדאי לשמור, לטובת אחוזי השומן והבריאות. מתיחות והרפיה תמיד כדאי לעשות, בעיקר אחרי האימון.
    גם טיפול משלים יכול לעזור אם אתה פתוח לעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענת

אמיר
    22/02/2009

היי ענת תודה לך על ההתיחסות הגובה שלי 1.70 ושוקל 76 התאמנתי עד לפני חצי שנה במכון כושר שלושה אימונים בשבוע לאחרונה חזרתי לריצות(לפני שבוע) משתדל לשמור על תזונה נכונה ,לגבי כאבים בזמן ההליכה הן אכן קיימים אבל אפשר לסבול אותם מה שלא ניתן בריצה,איך אני יכול להתאמן בכדי להגיע למצב ריצת 2000 מטר בזמן סביר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    22/02/2009

למה אתה מתאמן לריצת 2000? נשמע שהדבר הנכון ביותר לעשות עכשיו הוא לנוח -או לעבור לשחייה (מומלץ בכל מקרה !). כנראה הגעת לאינטנסיביות גבוהה באימונים בזמן קצר יחסית מה שגרם לעומס. תזונה מאוזנת, הקפד על שתיה של מים ואכילה מספקת של סידן (לאו דווקא מוצרי חלב) ומנוחה.
    כשיחלפו הכאבים:
    ריצת 2000 היא לא פשוטה כיון שהיא משלבת בין סבולת אירובית (היינו לרוץ למרחק לא קצר) וכוח (כלומר לרוץ מהר יחסית). אימון אינטרוולים יכול להעלות את רמת הכושר שלך. אימון ממוקד על הריצה עצמה כמה פעמים בשבוע (מניסיון) יכול לשפר משמעותית את התוצאות.
    כל זאת אחרי מנוחה כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברי מאמץ

עופר קיס
    24/02/2009

הי אמיר. יש דרגות של דלקת/שברי מאמץ. אם כואב לך בהליכה אתה חייב לראות אוטופד. אל תשחק עם התופעה הזו כיוון שהיא עלולה לקרקע אותך להרבה זמן. אני גם עובד עם פיזיוטרפיסט שמתמחה בתופעה. בכל מקרהאם יש כאבים בהליכה או במנוחה רק CT או משהו דומה יראה כמה המצב טוב או לא. ידע אותי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם בטן.
    שיר
    22/02/2009

חברי עושה פעילות ספורטיבית במשך יומיום זה כולל - ריצות , כפיפות בטן , שכיבות שמיכה , ומשקולות. הוא מתאמץ המון , אוכל בריא , ולמרות שרזה בצורה יפה הבטן פשוט לא יורדת. הוא כבר לא יודע מה לעשות , כי שום דבר לא עוזר להורדת הנפיחות בבטן. מה אפשר לעשות? אשמח לכל עצה טובה. תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם בטן.

הוספת תגובה

• הי שירי

ענת פלדמן
    22/02/2009

כל מה שחברך עושה הוא נפלא, שימשיך כך, אבל לא סיפרת לי מה קורה בתחום האוכל. על מנת להוריד את אחוזי השומן בגוף בכלל (ועם הזמן גם בבטן, כי אנחנו לא יכולים להשפיע על פיזור השומן בגוף שלנו) חשובה מאד התזונה. אוכל בריא, מאוזן, שתיית מים. אני מדגישה שזה לא קשור בהכרח למשקל. כלומר לא כמה קלוריות הוא אוכל אלא אילו קלוריות. אשמח לשמוע עוד ולכוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך ענת

שיר
    22/02/2009

ראשית תודה רבה על התיחסותך, הארוחה היומית שלו היא כזאת - בבוקר קערית קורנפלקס עם חלב, בארוחת ביניים בין הבוקר לצהריים מעדן יוגורט 0% או 1.5% , בצהריים בעיקר ירקות עם חתיכת שניצל וממש כף אורז / כף של פירה. בארוחות ביניים בין הצהריים לערב הוא אוכל פירות , ובערב מדיי פעם חביתה עם 2 פרוסות לחם מלא וגבינה לבנה , או מרק עם 2 פרוסות לחם מלא וחומוס , ולרוב בערב הוא אוכל 2 פרוסות לחם מלא עם גבינה לבנה / קוטג' וירקות. הוא מרבה בשתיית מים , ותה צמחים , שתיה ממותקת הוא צורך לעיתים מאוד רחוקות , וכך גם בכל מה שקשור לשוקולד או עוגה או עוגיה זה קורה ממש פעם ב... וגם בכמות קטנה מאוד. הוא ממש משקיע ומתאמץ , ורואים שינוי עצום , אבל הבטן קצת בעיתית. אשמח אם תוכלי לתת לי המלצות עבורו , וכל מה שאפשרי. המון תודות לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גובה ומשקל - וגם גיל

ענת פלדמן
    22/02/2009

אני צריכה את הנתונים הללו אבל גם ככה יש מעט מידי אוכל בתפריט הזה. בסה"כ הוא אוכל מאוזן (עם שינויים קטנים: את הקורנפלקס הייתי ממירה למשהו מזין יותר. למשל לחם דגנים או אפילו חביתה בבוקר עם ירקות) - את השניצל להמיר בחזה עוף, יותר אורז ! (מלא) )
    האמת היא שהמשקל פחות רלוונטי ויותר אחוזי השומן. יש מחשבונים באינטרנט שיכולים לתת הערכה (לא ממש יכולה לשלוח לינק שלהם אבל חיפוש בגוגל יתן את התשובה)
    מחכה לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי אז ככה...

שיר
    22/02/2009

הוא בן 20 , גובה 1.70 , משקל 74 קילו. לגבי השינויים שהמלצת - חזה עוף הוא אוכל גם מדיי פעם בתנור או מבושל , אך יוצא לו לאכול יותר שניצל בתנור , שניצל מטוגן הוא אוכל פעם ב... , הוא ממש נמנע מדברים מטוגנים. ואני כמובן אמליץ לו על אורז מלא כך שיוכל לאכול קצת יותר , וגם על השינוי בארוחת הבוקר. סה"כ הוא באמת שומר ואוכל מעט מאוד , וכמובן משקיע מאוד בפעילות הגופנית. רק הבטן מסרבת לרדת ,זה מאוד מציק לו ומכביד עליו. הייתי שמחה לשמוע מה עוד אפשר לעשות ולשנות. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן הוא כבר מתאמן?

ענת פלדמן
    22/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא מתאמן מגיל צעיר

שיר
    22/02/2009

עוד שהוא היה בתיכון הוא התחיל לעשות ספורט , תמיד הוא אהב את זה. אך בחצי שנה האחרונה זה התחזק הרבה יותר המאמץ לעשות כל פעילות גופנית ולשמור על תזונה נכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    22/02/2009

אם הוא במשטר תזונתי (אפשר לשפר) ועוסק בספורט כבר כמה חודשים כדאי לברר אחוזי שומן (שוב, אינדיקציה באינטרנט עם מחשבון, או ללכת למכון מקצועי)
    לקחת בחשבון שאולי זה מבנה הגוף אבל זה נראה לי שאפשר לשפר
    יכול להיות גם שיפור באימוני הכוח, מבחינת עבודה על מסה.
    הייתי מתחילה בבדיקת אחוזי השומן. אם יש צורך בהורדה - עבודה בעיקר על חיטוב. וכמובן תזונה. אם הם נמוכים - עבודה בעיקר על מסה, וכמובן תזונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי רשמתי לעצמי

שיר
    22/02/2009

אני אומר לך כל מה שיעצת לי כאן , ושיתחיל לעבוד על זה. נקווה שזה באמת יעזור. המון תודות לך על כל ההתיחסות והעזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

ענת פלדמן
    22/02/2009

מחכה לשמוע על הצלחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה