מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכון כושרעומר14/02/2008
שלום,
לאחרונה נכנסתי למכון כושר והתחלתי יותר באימון אירובי לשם הרזיה
אני בן 19 גובה 165 ולפני שנכנסתי למכון שקלתי 64 עכשיו ירדתי 2 קילו אחרי שאני רץ כמעט כל יום 2000 מטר וכל פעם מעלה את המהירות ומפחית תזונה של ג'אנק פוד וכדומה ואוכל יותר בריא
האם להמשיך בתוכנית הקיימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה
עופר קיס16/02/2008תבצע יום אחד ריצה של 2 ק"מ ב קצב טוב ( לא קסח) ויום למחרת ריצה קלה של 3 ק"מ
כל שבוע תעלה את הריצה ב 300 מטר בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב רוחשיר14/02/2008
האם ספורט באופן קבוע יכול לגרום לביטחון עצמי ולערך עצמי גבוה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב רוח
עופר קיס16/02/2008כן, מחקרית זה הוכח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקטיביות מקסימלית בהליכהראובן12/02/2008
למען סבולת לב-ריאה ולמנוע השמנה, אני נוהג ללכת אחת ליומיים 45 דקות ולשלב בזה שכיבות סמיכה, תרגילי בטן ותרגילים לשרירי הזרוע האחוריים. מה טוב יותר-כל 10 דקות של הליכה לבצע סדרת תרגילים ולהמשיך ללכת, או ללכת כ-40 דקות ואח"כ לעשות את התרגילים? עלי לציין כי הנני בן 58.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי אימון
עופר קיס13/02/2008ראובן שלום
אני ממליץ על הסוג הראשון - הפוגות של כוח בין האירובי. לוודא שהאינטרוול האחרון יהיה של האירובי ולא הכוח.
לא לשכוח להאט את הקצב בסוף ולבצע מתיחות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיצובשיר12/02/2008
איך זה שאני עושה אופניים תקופה הגוף מתעצב בצורה שונה מאשר אני עושה שיעורי עיצוב בחדר כושר או למשל רק שיעורי פילאטיס? כל סוג של ספורט מעצב את הגוף אחרת? ואם כן מה הכי גורם לגוף יפה, איזה ספורט? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב
עופר קיס13/02/2008שילוב - או כמו שאנו המקצוענים מכנים זאת CROSS TRAINING
כל פעם משהו אחר, נותן מזון לגוף ולנשמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן רפוייהיסמין12/02/2008
אני בת 21 ויש לי טיפה רפוייה כתוצאה מהשמנה וחוסר פעילות גופנית.
השאלה שלי היא האם על ידי חיזוק הבטן ,הבטן תחזור להיות חזקה או שהגיל שלי מבוגר מידי ואצטרך לעבור מתיחת בטן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות
ישראל פרנקל12/02/2008אם גילך 21 אזי לצער התשובה היא חד משמעית- עודף מזון וחוסר פעילות. פחות מזון יותר פעילות והכול יהיה טיפ טופ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתרים של שיעורי כושר באינטרנטיעל12/02/2008
האם יש אתרים ש שיעורי כושר באינטרנט? בחינם או בתשלום , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עזרהסמדר10/02/2008
היי,
אני בת 43 שלא עושה בכלל כושר גופני.
רכשתי סטפר והתחלתי לעשות גם כפיפות בטן על כדור פייטבול.
השאלה שלי: כמה דקות אימון על סטפר כידי לעשות והאם בכל יום או יום כן יום לא.
כמה כפיפות בטן כדי לעשות?
האם לסיים קודם את האימון על הסטפר ואז להתחיל בכפיפות או לסירוגין?
המטרה שלי הינה בעיקר לעצב את הבטן.
תודה רבה רבה על הסיוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחילים- קדימה
ישראל פרנקל12/02/2008סמדר שלום,
מיכון שלא עשית פעילות במשך תקופה ארוכה עדיף להתחיל את מסגרת הפעילות הגופנית בצורה הדרגתית. 3 עד 4 אימונים בשבוע במשך כ- 10 דק עד 15 דק' בהחלט הינם התחלה נכונה. לאחר שבועיים במידה והינך מרגישה טובניתן להעלות את זמני האימון ב- 5 דק נוספות וכך מדי שבועיים עד לפרק זמן של 40 דק' ( 5 דק' נוספות מדי שבועיים שלושה).
לאחר האימון האירובי רצוי לבצע מעט תרגילי מתיחות ולאחר מכן את אימון הבטן - סידרה של 4 סטים של 12 עד 15 חזרות בקצב מתון.
מציע שאם הכול מרגיש טוב צרי עימנו קשר בעוד חודשיים לעזרה נוספת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
סמדר13/02/2008תחזיק לי אצבעות
(-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב בקשר לריצת 2000ניר10/02/2008
שלום,
שאלתי אותך קצת למטה בדף על ריצת 2000,
אבל איך אני אשלב את זה עם 3-4 אימוני כוח בבית שנשמכים בסך הכול 50-60 דקות ופעמיים בשבוע אימוני קראטה שעה כל אחד?
אה ודרך אגב מתוך ה3-4 אימוני כוח בבית אחד מהם אני עושה שעה לפני אימון קראטה.
אני עושה ריצות כן אבל רק בימים שאני לא עושה כוח וקראטה או בימי רביעי ושישי או בשלישי ושבת, בכל ריצה אני מודד את הזמן בהקפה שלמה מסביב לכפר שלי, שהריצה לוקחת בערך 22-24 דקות, ורק לפעמים אני רץ באצטדיון פעם ב... ובפעם הזאת אני רץ 7-9 הקפות כשבכל הקפה 100-120 מ' אני עושה בקצב מהיר ואז ריצה קלה כל המשך הסיבוב ומסיים בהליכה עד הבית ומתיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לי על השאלה
ניר13/02/2008אם אפשר דילגתם על השאלה שלי תענו בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר מדי מידע
עופר קיס15/02/2008ניר. יש לי עודף מיד.
אם הריצה בעדיפות, בצע את התכנית שננתי לך ותשלב ביניהם עוד שני אימוני כוח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעון פולארקובי10/02/2008
שלום
אני מתאמן באופן סדיר בחדר כושר ומעוניין לרכוש שעון פולאר על מנת לעקוב אחרי מספר נתונים
פיזיולוגים.
הדילמה שלי ברכישה היא אם שעון הפולאר בטוח לעבודה ואינם פוגעים או משנים את קצב דופק הלב כיוון שאני יודע כי שעונים אלו עובדים על גלים או תדרים חשמליים
בתודה
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד דופק
עופר קיס10/02/2008מדי הדופק המקובלים וביניהם POLAR , הם בטוחים לחלוטין. משתמשים בהם במבדקי מאמץ למקסימום גם עם חולי לב
תהנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחווששששאלי10/02/2008
שלום קוראים לי אלי אני בן 18 עוד מעט
גובהי מטר 78
ואני שוקל -70 67
בשנה האחרונה השמנתי 10 קילו
וברצוניי להוריד כ7 קילו משום שאיני מרגיש בנוח ורוצה להתפטר מעודף השומן כמה שיותר מהר לפני שמגיע הקיץ וחוזרים לחולצות הקצרות והדקות
עכשיו השאלה שלי היא כזאת
עם אני מתחיל לרוץ 3-4 פעמים בשבוע וכל פעם במשך שעה
ומתאמן בבית כל יום 4 סטים של שכיבות סמיכה כל אחד 20
וכפיפות בטן 5 סטים כל אחד 20
ואוכל רגיל כמובן שבלי חטיפים שוקוולד ...וכל השטויות האחרים
במשך חודש או חודשים כמה אוכל להרזות ?
ובבקשה לא להגיד לי שאני גם צריך לאכול בריא על ידי תפריט מותאם בכדי שזה יעזור להרזות וכדומה
כי אני יודע
פשוט סתם מתענין לדעת כיצד בערך אוכל להוריד ע"י ריצה ואימון בבית של שכיבות סמיכה + כפיפות בטן
תודה
אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניחוש פרוע
עופר קיס10/02/20081. אל תתחיל לרוץ שעה כל פעם . אתה עלול להיפגע אורטופדית ובריאותית, תתחיל בהדרגה 15 דקות ותוסיף כל יום 2 דקות. תנוח אחרי 4 ימים יום אחד ותמשיך. אל תעבור את התחושה שקשה לך בריצה
2. ריצה בקצב מתון במשך חצי שעה במשקל שלך שורפת כ 300 קלוריות
3. ק"ג שומן שווה 7000 קלוריות
4. אם אתה אוכל הרבה מתוקים ושטיות ותוריד אותם, יתכן ותרד כ 3/4 ק"ג בשבוע
5. יום כפיפות בטן ויום שכיבות סמיכה. לא לבצע כל יום את כולם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגיליי בטןחסוי09/02/2008
היי. אני בת 30 ויש לי בעיה רצינית. גובהי 1.65 ומשקלי 60 ק"ג. מבנה גופי הוא רזה אך יש לי בטן דיי גדולה שממש אינה קשורה למבנה גופי. מה ניתן לעשות?? הריי דיאטה תגרום לכל גופי לרזות דבר שאיני רוצה בכלל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילי בטן
עופר קיס09/02/2008בצעי ירידה מתונה במשקל. יתכן והשומן בבטן הוא האחרון לרדת, חשוב מאד שתבצעי פעילות גופנית יומית של חצי שעה הליכה לוודא שלא תורידי שריר ועקב כך נפילה בחילוף חומרים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ואימוניםרז08/02/2008
אני בן 28
193 ס"מ גובה
130 ק"ג משקל (כרגע)
אני מתאמן און & אוף בחדר כושר מגיל 15.5 .
(כרגע בגרייט שייפ כפר סבא המעולה)
בזמנו תוכניות האימונים היו נעשות ע"י המאמנים
אבל עם הזמן עשיתי תוכניות לעצמי
של תזונה + אימון
לפני שנתיים וחצי נכנסתי למשטר של דיאטה ואימונים
במשך חודשיים וחצי ירדתי מ139 ל 117 .
אימונים 7 פעמים בשבוע, שעה אימון כח + שעתיים אליפטי
ומה שאכלתי בזמנו היה :
בוקר - ברנפלקס + חלב
צהריים - בשר עוף + פתיתים, אורז, פירה
ערב - סלט,תפוח ירוק, יוגורט
לפני 3 חודשים לערך התחלתי עם דיאטה
שבגדול אומרת לאכול מסודר, בלי ג'אנק שהייתי אוכל למכביר
בלי לחם כלל
בלי משקאות מתוקים ומוגזים
אפילו במשקאות חמים ביטלתי את הסוכר לחלוטין
לפני חודש לערך התחלתי להתאמן ממש חזק
אפשר לומר שכל יום בחדר כושר, מלבד יום פה יום שם שאני לא הולך, שזה נדיר
כל יום אימון כח + שעתיים אליפטי
התזונה החדשה שלי היא כזאת
בוקר - ברנפלקס + חלב או חביתה מ 2-3 ביצים + סלט + גבינה
צהריים - לעיתים מנת בשר + אורז/תפוחי אדמה/פסטה
לעיתים מנה חמה
לעיתים כלום
ערב - (אחרי האימון בד"כ )
חביתה, סלט, יוגורט, פרי כלשהו
* לפני 3 חודשים הייתי 10 קילו יותר .
*האם תוכנית האימונים מתאימה לתוכנית התזונה או שיש דברים שהייתם ממליצים להוסיף או להוריד?
האם ביטול מוחלט של לחם / לחמניות / פיתות וכו' היא תקינה
או כמו שמישהו אמר לי שחייבים לאכול לחם ?
האם זה נכון שבמנות חמות שמכילות מונסודיום גלוטמת , החומר הזה היינו מזיק ?
האם במשקאות קלים מוגזים דיאט, יש חומרים "מסוכנים" כלשהו ?
האם זה שאחרי אימון ולפני השינה אוכל את ארוחת הערב זה משנה מבחינת הרזיה/בנית שריר וכו'?
האם עדיף לאכול את הארוחה האחרונה של היום לפני האימון, שעתיים לפני האימון , ואחריו ישר ללכת לישון ?
איך אני יכול לחשב כמה שומן אני שורף באימון?
כל יום :
סביבות שעה של אימון כח
+ שעתיים אילפטי ,בקצב בינוני עד מהיר, לפי מה שהמכשיר מראה אני שורף בסביבות 700 קלוריות בשעה
האם זה מדוייק?
איך אני מחשב כמה קלוריות אני שורף בזמן אימון משקולות
ושריפה של כמה קלוריות שוות לשריפה של כמה אחוזי שומן
או יותר נכון איך אני יכול לחשב כמה משקל אני אמור לרדת לפי התוכנית אימונים הנ"ל
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
עופר קיס09/02/2008אני לא תזונאי, אך חסרות לך קלוריות
לא חייבים לחם אך צריך פחמימות מורכבות אחרות
כן. MSG מזיק וכנל החומרים בדייאטים
חחיבים לאכול 2-3 שעות לפני אימון ועוד יותר חשוב לאכול אחריו
דבר עם תומר האחראי, הוא יתן לך תשובות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףףשאלה07/02/2008
התחלתי להתאמן בחדר כושר פעמיים בשבוע קיקבוקס של שעה
אני רוצה לרדת 2-3 קילו זה יספיק כדי לרדת אותם?
ואם כן תוך כמה זמן בערך?
אני שוקלת 50 גובה 1.58* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
עופר קיס08/02/2008אם תשמרי על תזונה נוכחית ( שאמורה להיות מאוזנת)
הוצאה קלורית בשיעור כ- 400 קלוריות
כפול 8 שעורים בחודש = 3200 קלוריות
קילו שומן כ 7700 קלוריות
חודשיים וקצת לרדת קילו שומן - נשמע טוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רזהסימה07/02/2008
אבל לא רוצה להעלות בימישקל .
אני בת 12
ואני רוצה לישמור על גיזרה !
איך עושים את זה ?
מה התזונה הנכונה ?
סלטים / שווארמה / פיצה / תפוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה
עופר קיס08/02/2008תכנסי לגוגל ותכתבי , פירמידת מזון חדשה"
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבוןמאור06/02/2008
שלום אני בן 17 וחצי אני מיתאמן שנה וחצי כימעט אני עליתי במסת שריר יש לי צורה יפה אבל חסר לי כמה קילוגרמים של שרירים אני 180 סמ ושוקל 68 אני רוצה ליקנות אבקת חלבון מה הסיכונים שיש בזה והאם זה בריא לגיל הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת חלבון
עופר קיס06/02/2008שייק חלבון ופחמימות מיד אחרי אימון עוזר לעלות מסת שריר. עליך להמנע או לבצע את הדברים הבאים
1. שתיה נוספת של כ 2 כוסות מים עם צריכת חלבון
2. לוודא שאתה אוכל מספיק מוצרי חלב. חילבון פוגע בספיגת סידן
3. האבקה איננה תחליף לארוחה אלא תוספת אחרי אימון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא בריא
ליאת08/02/2008אבקת חלבון גורמת לשינוים הורמונלים ונזק לגוף. זה גורם להתקרחות, לבעיות באיבר המין ועוד. קרא באינטרנט על תופעות הלוואי לפני שאתה לוקח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)