מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריצת 2000גיל17/01/2008
שלום לכולם,
אני מתגייס עוד שלושה שבועות . במסגרת הטירונות אני עושה מבחן בר אור שכולל ריצת 2000 מ'.
התחלתי להתאמן בראשון שעבר. רצתי פעמיים שבוע שעבר והשבוע רצתי עוד פעמיים. כל ריצה כללה שיפור בזמנים. כרגע אני עומד על 8:30 כשהמטרה זה לנסות לרדת מזה ל8:20 או פחות.
השאלה שלי האם שיטת האימון שלי טובה (ריצה של 2000 מ' 2-3 בשבוע). אם אני אמשיך כך עוד שלושה שבועות יחול עוד שיפור או שזה יפגע בי?! האם כדאי לעשות ריצות נוספות?
תודה לכולם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצת 2000
עופר קיס17/01/2008אני ממליץ על
יום א, ריצה בת 20 דקות בה אתה רץ דקה מהר, שתי דקות קל, ( לא כולל ריצה קלה ל 5 דקות חימום)
יום ב, ריצה קלה של 20 דקות,
ג. יום מנוחה,
ד. שוב הריצה הראשונה רק
ה. מנוחה
ו.. 2000
אם אתה מרגיש נוח עם זה ושיפרת שוב, תמשיך שבוע הבא באותה תכנית, רק תעלה את מהירות
ריצות ההפוגות.אם אתה לא מרגיש נוח קצר הכול ב 5-7 דקות. אל תשכח למתוח שרירים אחרי.
בשבוע השלישי, אל תרוץ יומיים לפני המבדק או ריצה קלה של 15 דקות.
תחזור ותספר מה הענינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתראה מה חשבתי
גיל17/01/2008בגלל שאני לא בכושר גרוע (רצתי את ה-2000 בפעם האחרונה ב8:30 שזה מכובד) אני חושב שאני מסוגל לרוץ 2000 מ' פעמיים בשבוע. נגיד ראשון וחמישי ובשלישי לשלב איזה ריצה קלה של 20 דק'.
זה יזיק לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע כושר גורם לחולשה?ש.ש.16/01/2008
שלום! אני בת 42 , הפסקתי לעשן לפני כשנה והעלתי 12 קג'.
התחלתי להתאמן בחדר כושר ממש עכשיו אך אני חוזרת הביתה ממוטטת ועם חולשה רצינית וסחרחורת שמלווה אותי גם למחרת...בזמן שאני עושה ספורט אני מלאה באנרגיה ונהנית..........מה נראית לכם הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
עופר קיס16/01/2008מבלי להפחיד.
את מפסיקה פעילות מיד. ניגשת לרופא שלך עם המידע הזה ועושה בחיפות בדיקת לב במאמץ /אקו/ תליום במאמץ,בשביל לשלול בעיות במערכת הלב- ריאה- כלי דם.
לא לחכות ולהוריד קושי בפעילות, סחרחורות למשך כל כך הרבה זמן מחייבות בדיקה ראויה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי.מחכה..אודל15/01/2008
היי למומחים...
רשמתי שאלות מורכבות למטה וכבר כשבוע אף אחד לא מחזיר לי תשובה..אשמח לדעת למה?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תרשמי אותן פעם נוספת. מצטערים
ישראל פרנקל16/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודלת בהיקפים במקום להתחטבמורד15/01/2008
היי,אני בת 25 ועושה פעילות גופנית{עם הפסקות של כמה חודשים}בשילוב תפריט דיאטה המכיל ברובו גבינות עם אחוזי שומן נמוכים,ירקות ותחליפי בשר למיניהם.בארבע השנים האחרונות עברתי מספינינג,לריצה בשילוב תרגילי משקולות לכל שרירי הגוף,לאחר מכן אופני כושר עם התנגדות נמוכה ולבסוף לאליפטיקל.הגורם להפסקות ולשינויים בסיגנונות הוא התוצאה.במקום לחטב את הגוף ולצמצם היקפים ההיקפים גודלים,במיוחד באיזור אגן היריכיים.האם הסיבה היא גנטית\הורמונלית? האם עלי להפסיק לתאמן לגמרי ורק להמשיך בתפריט הדיאטה? מבולבלת מאוד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורד
עופר קיס16/01/2008הסדר לא ברור לי. מה היה אז בפעילות ומה עכשיו?
את חושבת ששינוי בפעילות שינה לך את אחוז השומן.?
לגוף לא משנה אם את רצה או עושה אליפטי כל עוד ההוצאה הקלורית זהה.
בצעי 5 אימוני אירובי בני שעה בשבוע בנוסף ל 2 אימוני התנגדות - לא באותם ימים , אכלי נכון
וזה אמור לקרות. אם את עושה את האימונים וזה לא קורה - תלכי לתזונאית ספורט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתה מכוונת של העומס באימונים
מורד16/01/2008היי עופר! בתגובה לתשובתך ברצוני להבהיר שהמעברים נעשו מן הקשה לקל ובמצב של הפסקה מוחלטת מפעילות, ההיקפים הצטמצמו.השאלה שנשאלת היא האם אימוני אירובי ללא התנגדות למשך כ- 50 דקות שלוש פעמים בשבוע גם יכולים לגרום לי לגדילה של ההיקפים ,כפי שקרה לי בחודש האחרון מאז חזרתי לאימונים?ואם לא מהי הסיבה לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקפים
עופר קיס16/01/2008פעילות אירובית איננה יכולה להוסיף להיקפים - רק עודף שומן או עודף מים
הבעיה היא או מטאבולית או קשורה לתזונה. .
יש בדיקות שיעזרו לך לדעת מה חילוף החומרים שלך ועל סמך זה לדעת כמה לאכול וכמה להוציא בפעילות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוניםרז15/01/2008
בוקר טוב ליועצים
אני בחור גדול
140 / 193
כבר עשיתי דיאטות בחיי
ואני מתאמן און אנד אוף בחדר כושר מעל עשור
מספר שאלות:
אני יודע ששריפת שומנים מתרחשת כאשר הדופק הוא מעל סף מסויים
מאחר ואני מתאמן עם POLAR צמוד אני יכול לומר
1.
מתי שאני עושה אימון משקולות /אירובי רגיל (ללא משקה אנרגיה) הדופק באזור ה150 .
אבל שאני שותה משקה אנרגיה לפני האימון הדופק מטפס ל160-170 .
האם זה בגלל המשקה אנרגיה שממריץ את הדם
או בשל העובדה שאני "מומרץ" ולכן מפעיל את הגוף ביותר כוח ואז הוא מומרץ מאליו
מה בכלל מומלץ, עם משקה אנרגיה או בלי ?
2.
אני לא אוכל לחם כלל בדיאטה.
הרבה ירקות ובשר
מדי פעם פחמימות בצורת פסטה
האם חייבים לאכול לחם?
הוא תורם במשהו?
כי אני מרגיש שהוא רק יכול להפריע.
הייתי אכלן גדול של לחמים, ומאז שאני בדיאטה כבר חודשיים ולא נוגע בלחמים בכלל
מרגיש הרבה יותר טוב
מישהו אמר לי שחייבים לאכול לחם..
3.
משקלי כרגע 137 וגובהי 193
אני בחור גדול חזק ורחב כתפיים
אחד אומר לי שהמשקל שאני צריך להגיע אליו הוא 110
אחר אומר 100
מישהו גם אמר 90
לפי מה אני מחשב "כמה" אני אמור לשקול ?
4. בדיאטה האחרונה שעשיתי לפני שנתיים עשיתי תוכנית תזונה מאוזנת
עם אימונים 7 פעמים בשבוע , כל אימון שעה משקולות שעתיים אליפטיקל = 3 שעות ביום.
ירדתי מ139 ל 117 בחודשיים וחצי , ואז המשקל כאילו נתקע לעוד חודשיים
המשכתי להתאמן באותה התדירות ובאותה הדיאטה בדיוק
למה המשקל לא ירד מ 117 למטה?
האם זה בשל בניה של שרירים שמחליפים את רקמות השומן
יש כאלה שאמרו ל ששריר יותר כבד משומן
מחכה לתשובתכם המקצועית והמהירה
תודה ויום טוב
רז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקה אנרגיה
עופר קיס16/01/2008איזה משקה אנרגיה - על הסגנון של RED BULL ?
אם כן , אז יתכן והוא מעלה את הדופק אך לא ב 20 פעימות אלא במספר בודד ( אלא אם אתה חריג)
אין צורך במשקה אנרגיה לבצע פעילות . אם אתה עייף וצריך BOOST אז עדיף לנוח ולא להתאמן.
אם אתה רוצה לשרוף יותר שומן מפחמימות ואינך שותה "כבד של קפה, קח קפה שחור וחזק שעה לפני אימון.
2. אין צורך בלחם אם אתה אוכל פחמימות מורכבות אחרות
3. לפי אחוז שומן , לא משקל גוף כללי
4.העובדה ש"נתקעת " מורכבת. קודם כל צריך להפריד בין אירובי וכוח. 2-3 יחידות נפרדות ביום.
חוץ מזה יתכן ולא אכלת מספיק והגוף נכנס למגננה. שים כסף ולך לתזונאית ספורט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה עופר KISS
רז16/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יותר טוב? אימון ביתי או בחד"כ?דן14/01/2008
שלום
עוד חודשיים בדיוק, אני מתגייס לגולני....
אני במצב גופני גרוע {הן מבחינת כוח והן מבחינה אירובית}....רציתי רק לדעת, מה יותר טוב לבנאדם במצבי- אימון לפי תוכנית בחדר כושר, או אימון לפי תוכנית בבית? האם יש הבדל בין השתיים, והאם יש יתרונות לאימון ביתי על פני אימון בחד"כ?
הנטייה שלי היא לכיוון האימון הביתי, אך אם תחדשו לי משהו בקשר לאימון בחדר כושר, שאין אותו באימון ביתי, אני אשקול את החלטתי....
מה שכן, אם תוכלו לענות לי במהרה, בגלל שאני רוצה להתחיל להתאמן כמה שיותר מהר, חודשיים זה לא הרבה זמן...
תודה מראש על כך שהשקעתם מזמנכם וקראתם את הודעתי
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוב מאוחר מאשר אף פעם לא
ישראל פרנקל14/01/2008דן שלום,
שאלתך מורכבת קודם כל בגלל פרק הזמן הקצר שמדובר עליו. לדעתי יש יותר יתרונות על האימון בחדר הכושר מאשר על האימון הביתי. בחדר הכושר ישנם מדריכים בעלי מקצוע שתפקידם לכוון אותך בצורה מקצועית ובטוחה (מבחינת מניעת פציעות) ליעדך. בחדר הכושר ניתן גם לשלב אימונים בחוץ. מדבריך איני מתרשם כי הינך בקי בכל זרי הפעילות הגופנית על מנת שתוכל לבנות לעצמך תוכנית אימונים אישית.
בנוסף- בחדר כושר הינך משלם על חברותיך דבר שבוודאי ידרבן אותך להתאמן בהתלהבות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 נקודות חשובות:
דן15/01/20081.ומה קורה אם יש לי תוכנית אימונים ביתית מקצועית?
http://www.israelbody.org/Index.asp?ArticleID=370&CategoryID=204&Page=1
אני מדבר על התוכנית בלינק הנ"ל....
2.כמו כן, מניסיון אישי {נרשמתי למכון כושר} וגם מתגובות של אנשים אחרים שמתאמנים זמן רב בחדר כושר, המדריכים בחדר כושר, בדר"כ, לא כ"כ מתמצאים בתוכנית האימונים- כלומר הם נותנים ללקוח תוכנית אימונים כללית{ כמו שיש באינטרנט} ולא בונים לו תוכנית אימונים ספציפית...
האם לאחר הצגת שתי הנקודות הנ"ל, אתה עדיין ממליץ לי על חדר כושר, ולא על תוכנית אימון ביתית?
תודה מראש על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על ההקפצה-אבל אתם לא עונים!!!
דן22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר גופניריקי14/01/2008
הכושר היחיד שאני עושה זה ללפוץ בחבל.והרבה .האם זה עוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצה בחבל
עופר קיס14/01/2008כן.זה נהדר.
למרות זאת הייתי ממליץ לא להגזים, לבצע םוגים שונים של פעילות אירובית. לא לשכוח למתוח את גיד האכילס לאחר כמה דקות מנוחה אחרי קפיצה.
אם מתחילים כאבים, להפסיק מייד, לעבור להליכה מתונה, למתוח בעדינות ולשנות את התכנית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתם לא עוזרים?
יעלי19/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין13/01/2008
אני יודעת שכדיי לחטב את הגוף צריך לעשות הליכה כמעט בכל יום אבל אין באפשרותי לעשות כל יום אז השאלה שלי היא האם ריצה 3 פעמים בשבוע יכולה להחליף הליכה כל יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להחליף הליכה בריצה.
ישראל פרנקל13/01/2008ניתן להחליף את אימוני ההליכה באימוני ריצה. השאלה היא כמובן כמה ולמה? כמה זמן את יכולה לרוץ? רצוי שפרק זמן הריצה יהיה לפחות 30 דק'. במידת האפשר רצוי לשלב גם תרגילי ניתור, מכרעים וסקווטים ואז המטרה של חיטוב תהיה קלה יותר להשגה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי התעמלות לפניםחנה12/01/2008
בהמשך ליעוץ שקיבלתי לגבי תזונה נכונה שמונעת הזדקנות עור הפנים ברצוני לדעת האם ישנם תרגילי התעמלות לפנים שימנעו את הקמטים.
תודה ויום נעים
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילים לפנים
ישראל פרנקל13/01/2008ישנם תרגילי של כיווץ שרירים המיועדים לחזוק שרירי הפנים באופן כללי. אין אני יודע כיצד ביצועם במים ישפיע. אנסה לברר מעט יותר ואחזור אליך בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה!רומי11/01/2008
אני בת 12 וחצי ואני אוהבת ספורט, רוצה לשפר את הכושר הגופני שלי, רוצה ללמוד על תזונה נכונה ואני לא יודעת איך...
אז עם אתם יודעים על איזה אתר שמתאים לגיל שלי או יכולים לומר לי מה לעשות אז תודה!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
ישראל פרנקל13/01/2008א. הייתי בודק באתרים של קופות חולים (מכבי, כללית וכו') אלו הם אתרים מקצועיים הנכתבים בידי אנשי מקצוע ופונה לכלל האוכלוסיה. בדיוק הידע המתאים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רומי13/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתחילים...?ויקי11/01/2008
שלום מעולם לא עשיתי פעילות גופנית ויש לציין שלא מזמן הפסקתי לעשן כך שהגוף שלי נותן אותות לא נעימים אם אני מכבידה עליו מדי.עם מה היית ממליץ לי להתחיל?כמה זמן? כמה פעמים בשבוע וכו'?(המטרה שלי: להיות יותר בריאה ולשפר סיבולת לב-ריאה,עיצוב הגוף והורדה של כ 4-5 קילו.)תודה.ויקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחילים...
ישראל פרנקל13/01/2008הייתי ממליץ לך להתחיל את אימוניך ב2 עד 3 אימונים שבועיים שבהם תשלבי בעיקר פעילות אירובית (הליכה בטבע או רכיבה על אופניים) לפרקי זמן של עד 30 דק' ובעצימות בינונית- עצימות כזו שבה עדין תוכלי לשמור על קצב נשימה המאפשר לך לדבר באופן סביר וללא צורך בהמתנה מרובה בעת הדיבור. הייתי מצרף לאימונים אלו מעט תרגילי עיצוב לרגליים כגון מכרעים וסקווטים.
בנוסף- לא לשכוח תרגילי בטן. סדרות של 15- 10 חזרות, עד 4 סדרות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרזה בפניםלירון11/01/2008
כשאני עושה ספורט ואוכלת נכון אני בעיקר מרזה בפנים. ידוע לי שההרזיה היא לא מכוונת למקום אחד, יש לך רעיון איזה ספורט לעשות בשביל להרזות במקומות מסויימים. ושאלה שניה האם ע"י ספורט ניתן להגיע לאותן תצאות של שאיבת שומן שבה משנים לגמרי את הצורה של הגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
עופר קיס11/01/2008לא. פעילות גופנית כנראה לא תגרום לך לאבד שומן במקומות מסוימים.( או - עד שתראי תוצאות יהיו לך פנים של עכבר)
אין ספורט מסויים, אך חובה לבצע אימוני התנגדות (משקולות)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון הליכהלירון10/01/2008
מה המינון השבועי להליכה מהירה (כמובן עם שמירת תזונה נכונה) כדאי לרדת במשקל? מה עדיף 40-30 דקות כל יום, או 4 פעמים בשבוע שעה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
עופר קיס11/01/2008כל יום הליכה, כאשר מדי פעם את מבצעת הלכה מהירה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי בעיה בלחץ דם או בלב...?ויקי09/01/2008
שלום,אני בת 22, לא עושה פעילות גופנית כל חיי והייתי מעשנת חפיסת סיגריות ביום במשך 6 שנים עד לפני 5 חודשים (תודה לאל),אני מנסה לעשות הליכות עם חברה אבל לאחר 15 דקות של הליכה אינטנסיבית מהירה בטיילת אני מרגישה כאבים מאוד חזקים באוזניים ובראש שלא מפסיקים אפילו לאחר שאני מפסיקה ללכת.ואני פשוט לא מצליחה לעשות הליכה...(יש לציין שאירובי בקלטות וידאו ותרגילי שרירים למיניהם לא גורמים לי לאות תופעה).מה זה יכול להיות?מה לבדוק? בבקשה עזרו לי. בתודה ויקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ישראל פרנקל10/01/2008קודם כל אנו שמחים שהגעת להחלטה החשובה להפסיק לעשן ולהתחיל לבצע פעילות גופנית. החלטה מצוינת. עם זאת עליך לדעת כי בהחלט ישנה אפשרות כי גופך מעדכן אותך כי השינוי המשמעותי הזה הינו עדין מעט מהיר בשבילו והוא היה שמח אם היינו עושים את הדברים מעט לאט יותר- בהדרגה. הריאות עדין מלאות בעטרן (החומר הנדבק אליהן מעשן הסיגריות) ויכולת הגוף להוביל חמצן כאשר מבצעים פעילות אינטנסיבית הוא עדין נמוכה.
הייתי מיעץ לך להוריד את קצב ההליכה לקצב בינוני (ולא אינטנסיבי כפי שכתבת) ולנסות לראות כיצד זה משפיע עליך ועל הכאבים. בודק את הנושא במשך שבועיים שלושה ואם גם אז הכאבים לא יחלפו הייתי בודק את הנושא עם רופא.
בהצלחה בדרך החיים החדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ויקי10/01/2008תודה רבה על התגובה שלך.אני באמת ינסה לא להיות "גיבורה" ולאט לאט אתחיל להכניס ספורט לחיים שלי,עוד שאלה קטנה,אין לי כרגע זמן וכסף למכון כושר אם מה היית ממליץ לי להתחיל? (יש לי די וי די ספורט של "עינת ארליך" ועוד איזה קלטת וידאו מזמן....)..? מה מאמן כושר אישי היה אולי נותן לי להתחיל איתו או...לא יודעת..איזשהו כיוון אני יודה לך מאוד.ושוב תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיאטה אחרי לידהחני08/01/2008
אני 7 חודשים אחרי לידה
לפני 3 חודשים התחלתי דיאטה אבל ללא פעילות גופנית וירדתי 6 קילו
השבוע התחלתי רכיבה על אופניים ביתיים (יום כן יום לא) כל פעם 40 דקות
אבל לקראת הסוף כואבות לי הברכייים
אולי זה בגלל שבמסגרת העבודה שלי אני יושבת 8 שעות ביום
אנא ענו לי בהקדם אם פעילות אופנים ואיזה פעילויות אחרןת יוכלי לעזור לי להוריד היקיפים בירכיים
והמותניים והירכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוף חטוב
עמית קליין09/01/2008חני בוקר טוב
קודם כל לגבי עניין הברכיים חשוב להיבדק על ידי אורטופד שלא נוצרה דלקת או פצעת ספורט אחרת.
פעילות אירובית כגון הליכה ריצה שחייה למשך 3 פעמיים בשבוע כ45-60 דקות יעזרו לך בהוצאת אנרגיה שתוביל לצמצום היקפים.
פעילת אנארובית קרי חיזוק הגוף בחדר כושר 3 פעמיים בשבוע 1-2 תרגילים לכל קבוצת שריר 3 סטים 12 חזרות עם עומס שיתגבר מאימון לאימון תסייע לבנית מסת שריר דבר שיתרום אף הוא להשגת מטרתך שכן תא שריר צורך הרבה יותר אנרגיה.
במקביל חובה לשמור על תזונה נכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)