מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנוחה של יום בין אימוני כוח..אורח בן 1505/02/2008
היי.
רציתי להציג בפניך את תוכנית האימונים שלי כדי שתגיד מהי דעתך:
יום ראשון שלישי ושישי:
*עם משקולות "חתירה בעמידה" 3 סטים
*יד קדמית 6 סטים על תרגילים שונים
*תרגילי כתף עם משקולות 2 סטים
*כפיפות בטן
סה"כ שעה.
שני וחמישי:
*שכיבות סמיכה 4 סטים
*חזרה עם משקולות מאחורי העורף
*ותרגיל שמבוצע על כיסא ועובד על היד האחורית
סה"כ 40 דקות.
אני אודה לך מאוד אם תגיד לי מה דעתך כי כבר העירו לי שאני לא נח בין אימון לאימון
אבל אני רוצה להתאמן כל יום
האם התוכנית שלי תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחה בין אימונים
עופר קיס06/02/2008תוריד את יום שלישי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ דחוף....חסוי05/02/2008
שלום לכל צוות האתר:
ברצוני להתייעץ ולשאול את דעתכם לגבי מה עדיף לעשות בתור אירובי ששורף יותר
כולם אומרים לי שקרוס זה הכי הכי שורף אבל תכלס נגיד אני עושה עלההליכון 6 מהירות ושיפוע 6 אני שורף פי 2!
מה עדיף לי לעשות קרוס או הליכון האם להתייחס לכמות הקלוריות שהמכשיר מראה שאני שורף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוס או הליכון
עופר קיס06/02/2008בצע את שניהם על מנת לשמור על הברכיים והקרסוליים אך:
עליך לשמור על אותו הדופק בעבודה על שניהם על מנת לשרוף אותו הדבר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספינינג בהריוןיעל05/02/2008
אני בשבוע 28 וממשיכה להדריך ולעשות ספינינג רק בעומס יותר נמוך ולפי ההרגשה,בזמן האחרון יש לי כאבי גב חזקים ואני לא יודעת אם יש קשר לספינינג..מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וספינינג
ישראל פרנקל05/02/2008יעל שלום,
מזל טוב על ההריון המתקדם ועל כי את משתתפת פעילה בשיעורים . קודם כל אל תפסיקי את הפעילות בשיעורים. סביר להניח כי כאבי הגב שאת חווה בזמן האחרון הינה כתוצאה של המשקל הרב יחסית באזור הבטן. הייתי מציע לך לשנות מעט את זוית וגובה הכידון כך שהישיבה שלך תהייה גבוהה וזקופה יותר.
בכל מקרה הייתי מציע לך לוודא כי העומס כנגדו את פועלת בשיעורים הינו בינוני וכי טמפר' הגוף שלך אינה עולה מאד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה..חסוי05/02/2008
היי, אני בת 18 1.73
בעיקרון אני רזה אך אני רוצה לחטב את הגוף.
במיוחד באיזור הישבן. ואני צריכה תרגילים טובים!
אני הולכת 2-3 פעמים בהליכון.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילים לישבן
עופר קיס06/02/2008שלושת התרגילים היעילים ביותר הם
מיכרע
DEAD LIFT עם רגליים מעט כפופות
SQUAT ל 90 מעלות
הבעיה היא שאינני יכול ללמד אותך את התרגילים , כיוון שהם מאד טכניים.
תנסי ליצור קשר עם מאמן אישי מקצועי וזהיר שיתן לך 2-3 אימונ ים פרטיים בנושא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ????שני04/02/2008
היי. אני בת 25 אוכלת 6 ארוחות מסודרות ביום ושותה ליטר וחצי של מים ובנוסף לכך אני מתאמנת 3 פעמים בשבוע שבאימון אני עושה חצי שעה קרוסטריינר 20 דקות הליכה 10 דקות אופניים---- אני 1.62 והמשקל 57 .אני מתאמנת כבר ארבעה חודשים ולא רואה תוצאות ! האם אני צריכה לשפר משהו? מה האימון שהכי נכון לי ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ???
עופר קיס05/02/2008שני שלום
שתי אפשרויות
1. העצימות באירובי נמוכה מדי ואת צריכה לעבור לעבודה " די קשה" מבחינת הרגשה
2. אימוני התנגדות ( משקולות) בעיקר פלג גוף תחתון
3. יתכן וסה"כ צריכת הקלוריות שלך גבוהה מדי יחסית להוצאה אנרגתית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי יש לי שאלהיסמין03/02/2008
יש לי עוד שבועיים בדיוק מיונים בחברה מאוד מוכרת ומכובדת.
ואני רוצה להוריד ממשקלי כ3-4 קילו לקראת הראיון לאותה חברה.
אם אני אעשה הליכה של יום כן יום לא במשך שעה אני אצליח להוריד 3 קילו בשבועיים?
כמובן שבשבועיים האלו אני לא אוכל דברים משמינים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
עופר קיס03/02/2008תורידי גם מתוקים וחלק מן הפחמימות שלך , תוך כדי הוספת ירקות, ויש סיכוי טוב שתורידי 1-2 ק"ג, אולי יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה..אני:)02/02/2008
אני הולך לחדר כושר..ורץ על ההליכון, עם חולצה קצרה ושורט, אני מדליק את המזגן, כך שהקור מופנה כלפ גופי, אני עושה את זה כבר במשך 4 חודשים, לא קרה לי שהתקררתי למאות החורף.
מס' אנשים אמרו לי שזה לא בריא ככה, שצריך ללבוש ארוך, לא לכוון את המזגן לפנים וכל מיני.
אז מה היא הדרך הנכונה ביותר?
(**במשך 4 חודשים אני רץ עם מזגן על קור, עם שורט וחולצה קצרה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזגן
עופר קיס03/02/2008אני לא ממליץ להפנות את המזגן ישירות אליך,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה ארוכה*לירון01/02/2008
האם הליכה ארוכה במשך שעה ורבע בערך 4 פעמים בשבוע + שתיית הרבה מים במשך כל היום עוזרת להרזיה של 4 קילו? מה חשיבות שתיית המים להרזיה ולספורט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתית מים
עופר קיס03/02/2008שתיה מאפשרת לשמור על יכולת הגוף לקרר את עצמו בפעילו ולהחזיר את נפח הפלסמה שיורד עם הזעה ועקב כך היכול יורדת
מבחינה בריאותית, כאשר מאזן המים בגוף לא מאוזן המערכות עובדות קשה יותר ומעמיסות על המערכת החיסונית0 בין השאר)
תסתכל על השתן שלך . הצבע אמור להיות כמעט שקוף. צהוב מכך ואליך לשתות יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבחסוי01/02/2008
שלום אני בת 17 וחצי ויש לי כמה בעיות
א.יש לי קרס
ב.ישבן קטן
ג.אני נמוכה 1.55-1.54
אני רוצה לדעת אם יש תרגילים אם שעוזרים לבעיות כמו שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
עופר קיס05/02/20081. לרדת באחוזי שומן - להכניס פחות אוכל ולהוציא יותר אנרגיה
2. קשה להגדיל ישבן . זו תכונה גנטית. עמידת מכרע עם רגל קדימה ורגל אחורה ועליות וירידות במקום הוא תרגיל טוב אך דורש ידע טכני
3. גובה זו לא ממש בעיה - תסתכלי על חלק מהמפורסמים (קיילי מינו למשל)
אז תתחילי להתעמל , תשפרי את התזונה ותהני מבריאותך והאנרגיות החדשות שיבואו עם האימון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת מסהיורי31/01/2008
ברצוני ללהוסיף מסה לגוף דרך אימונים וכ"ג
פרטים עלי :מטר 175 ..משקל 59 ...אני מעוניין לעלות גג איזה 7 ...
איך אני עושה זאת ? (איני מעוניין בחדר כושר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתאמן בחוץ
ישראל פרנקל31/01/2008יורי שלום,
אם אינך רוצה להתאמן בחדר כושר הרי שגם פעילות בחוץ יכולה ללא ספק לגרום לך לעלייה בכוח ובמסה. אימון של שכיבות שמיכה ועליות מתח ומרפקים יכולים לעזור בעליית מסה.
אבל ולא לשכוח- תזונה הינה חשובה לא פחות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייאודל31/01/2008
היי אני בת 21 שוקלת 61 ומטר 63 ברצוני להשלי כ8 קילו..
התחלתי לקיים תפריט העומד על כ1200 קלוריות{המכיל 3 ארוחות גדולות ושתיים ביניים}...
אבל לפני שהתחלתי,הייתי פוחדת להשמין ולא היה לי משהו מדיוק אבל לא הייתי אוכלת מסודר אולי רק איזו ארוחת בוקר קלה וארוחת צהריים ובערב תה,ובוא נגיד שזה לא היה עובר את ה900 קלוריות ביום...
השאלה שלי היא האם עכשיו שהעליתי את כמות הקלוריות עיי תפריט הדיאטה..אני לא אשמין?...או יותר מזה אני בכל זאת אצפה לירידה?.
כמו כן אני מתעמלת כמעט כל ימות השבוע במכון כושר..
אשמח לתשובה ועצות...יום טוב ותודה!
נ"ב אם התשובה חיובית,איך זה קורה?..יש הסבר ביולוגי?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודל
ישראל פרנקל31/01/2008שמח שהתחלת לעשות דברים נכון יותר מבחינה גופנית. דווקא העלאת הקלוריות והסדרת זמני הארוחות הינן מעשה נכון יותר.
אם התוכנית התזונתית שלך נבנתה ע"י אנשי מקצוע ולא נלקחה מהעיתון הרי שסיכויי ההצלחה יהיו גבוהים יותר.
גם האימונים בחדר הכושר הינם חלק חשוב מההצלחה של התוכנית להורדת 8 קג' שהטווית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה ומכון כושראורטל31/01/2008
אני כבר שבוע עם דלקת בגרון ולא יכולתי ללכת למכון כושר ולהתאמן
כיוון שאני בתוכנית הABC ואימונים אינטנסיבים אירובי ואנארובי כל יום ללא אימון חשוב לי מאוד מאוד!! אתמול הרופא שלי הביא לי אנטיביוטיקה בסירופ כדי לטפל בדלקת שלי וזה לתקופה של 10 ימים אני יודעת שכבר מחר בעקבות האנטיביוטיקה ארגיש יותר טוב השאלה שלי היא האם אוכל לחזור להתאמן שאני עדיין נוטלת אנטיביוטיקה אבל מרגישה טוב מאוד
ז"א לגבי השבוע הבא?ואם לא מה ההשלכות ? והסיכון?
כי שבוע הבא אני חייבת לחזור להתאמן ,מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורטל
ישראל פרנקל31/01/2008אורטל שלום,
אימונים הנעשים כאשר את עדין בתהליך של לקיחת תרופות כגון אנטיביוטיקה בהחלט אינם מומלצים כלל. התרופה מחלישה מאד את יכולתך לבצע מאמצים עצימים ומנגד פוגמת ביכולת התרופה להשפיע את השפעתה החיובית. ממליץ בתוקף על המנעות מאימונים לתקופה נידונה.
לבריאות מלאה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוסטרייטנררונית31/01/2008
בתור התחלה על איזה מהירות אני צריכה ללכת על הקרוסטרייטנר אמרו לי לא לרדת מ130 אז אני עושה 3 דקות ויורדת ממנו מהר ועוברת להליכון בחזרה..אבל הבנתי שבכדי להרזות מהר עליי לשלב את שניהם גם כדי להיפטר מצלוליטיס בישבן וברגליים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר אליפטי
עופר קיס03/02/2008תלכי במהירות שנוח לך כל עוד את נמצאת בדופק מטרה או בתחושה של די קשה.. ההרזיה לא קשורה לשילוב. השילוב נועד להפיג שעמום ולשנות את העומס המקומי על המפרקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות ותזונהרלי30/01/2008
בס"ד
בעייה שמטרידה אותי ואשמח לקבל תשובה אני לא שוקלת הרבה יחסית 169 קובה ומשקל 54 אני מאוד משתדלת לשמור על כמות קלוריות שלא עוברת 1200 1300 קלוריות ביום הבעייה היא ההתעמלות שאני ממש לא מגיעה אליה אבל חשוב לציין אני עובדת עם ילדים מוציאה הרבה אנרגייה במשך היום האם אני יכולה להרגע שזה בסדר ואני אשמור על משקל גם ללא התעמלות או כושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות ותזונה
עופר קיס03/02/2008יתכן. אך אני עדיין ממליץ לבצע מספר פעמים בשבוע הליכה נמרצת למשך 30 דקות מבחינה בריאותית וכושר גופני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונאית ספורטמאירה30/01/2008
ערב טוב,אני מחפשת תזונאית ספורט מאיזור רמת גן או גבעתיים ,אשמח אם תוכלו להמליץ או להפנות אותי למי שיוכל לעזור לי למצוא ,תודה רבה מראש,בברכה,מאירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונאי/ ת ספורט
ישראל פרנקל31/01/2008מאירה שלום,
מציע שתבדקי בקופת החולים שלך או בדפי זהב. אני לא חושב שאנו יכולים במדור הזה להמליץ באופן גלוי על מועמד זה או אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלישראל
עופר קיס03/02/2008ישראל שלום.
כיוון שבקופות תזונאיות עולות כסף למעט אנשים עם בעיות השמנה או בעיות מטאבוליות, אני כן ממליץ על תזונאים שאני מכיר שהניבו הצלחות. ברור לי ששיקול דעתך הוא אישי, אך רציתי לכתוב לך כיוון שתראה המלצות שלי מדי פעם באתר
שבוע נהדר
עופר קיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)