מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזה ידיים ובטןאורן30/12/2007
שלום אני בן 15 וחצי, הגובה שלי הוא 1.81 והמשקל שלי הוא 70 קילוגרם, אני הייתי מעוניין בתוכנית ביתית שתאפשר לי לפתח שרירי חזה ידיים ובטן.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנית אימון
עופר קיס01/01/2008אורן שלום
במסגרת הפורום אינני יכול לתת תכנית פרטנית SORRY
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט וניתוח פלסטיאורטל29/12/2007
רציתי לדעת מה הסיכון באימון לאחר ניתוח פלסטי הבנתי מהרופא שאסור לי להתאמן חודש אבל מה שרציתי לדעת האם אחרי חודש במידה ואין לי שום סיבוכים עם הניתוח האם אני אוכל להמשיך להתאמן אימונים אינטנסיבים כפי שרשמתי בהודעות מקודם אני מתאמנת 6 פעמים בשבוע אירובי ואנארובי ,אני חושבת לעשות ניתוח פלסטי וישר אחרי חודש לחזור להתאמן
האם זה מסוכן?מה ההשלכות?
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתןח פלסטי
עופר קיס01/01/2008הרי בכל מקרה חוזרים בהדרגה.
את חייבת להקשיב לגוף עוד יותר מאשר בדרך כלל. הרי אין פרוטוקול קבוע לחזרה לפעילות אחרי ניתוחים פלסטיים.
קחי בחשבון את התנפחות השרירים בדם בזמן ביצוע פעילות אנאירובית מאומצת ועקב כך גם התרחבות העור.
לכן שוב. לחי לפי בית שמאי - הכוונה החמירי את ההדרגתיות של החזרה לפעילות אינטנסיבית.
אם יתעוררו שאלות נוספות, תכתבי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון ביתיחסוי29/12/2007
שלום אני בן 15 ולפני שנה התחלתי להתאמן בבית אם משקולות לפני חצי שנה הוספתי גם מטח ושכיבות שמיכה ובטן אני מבצא שלוש סטים של 4 במטח כשהמרפקים כלפי חוץ וברוחב הכתפיים
אני מבצא שני סטים של שכיבות שמיכה כל סט 6 פעמים הידיים בצדיי הגוף קצת רחב ואני לא משתפר לא במטח ולא בשכיבות שמיכה (לפני שהתחלתי להתאמן לא יכלתי לבצא אפילו אחת לא מטח ולא שכיבות סמיכה) אבל בשלוש החודשים האחרונים אני לא רואה שיפור אני מתאמן יום כן יום לא מבנה גוף צר גובה 1.85 הייתי גם רץ 4 קילומטר אבל אפסקתי בגלל שקר אכשיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום כן יום לא
עופר קיס01/01/2008תנסה לעשות שכיבות סמיכה פעמיים בשבוע ופעמיים אחרות בשבוע מתח, למשל:
א. מתח
ב. שכיבות סמיכה
ג. חופש
ד. מתח
ה. חופש
ן. שכיבות סמיכה
בנוסף : במתח תעלה ל 6 סטים אך תקפיד על זמן מנוחה של 2.5 דקות
בבהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חסוי01/01/2008תודה לך מאוד אני מקווה שזה יצליח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
חסוי01/01/2008מה אני עושה אם המשקולות והבטן איך אני מכניס אותם אני יכול להמשיך איתם יום כן יום לא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקולות
עופר קיס02/01/2008התיחסתי רק לשכיבות סמיכה מתח ובטן. אם יש משקולות תפצל אותם בין השכיבות סמיכה והמתח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוחב כתפייםחסוי26/12/2007
אני בן 15 ואני מטר 85
רציתי לדעת אם אני הייה רחב יותר בכתפיים כי אני דיי צר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחב כתפיים
עופר קיס01/01/2008מאד יתכן, אך אם לא יש משקולות ותרגילים להגדיל את שרירי הכתף.
לא לדאוג יותר מדי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה תרגילים
חסוי01/01/2008איזה תרגילים אפשר לבצא בבית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה במקוםחסוי26/12/2007
היי,יש לי מספר שאלות.
1.האם ריצה במקום שורפת קלוריות?(ממש ריצה במקום לא הליכון או משהו).
2.יש לי 3פעמים בשבוע כדורסל,האם כדורסל שורף הרבה קלוריות?(אימון של שעה וחצי).
3.יש לי בעיה די חמורה, אני רוצה להתחיל לרוץ מספר פעמים בשבוע,אבל אני פשוט לא מצליח,אני מתעייף מהר מה אני אמור לעשות?(אני בינתיים מסתפק בהליכה) אם אני ימשיך בהליכה יהיה לי יותר קל למרחקי ריצה של 3000 מטר?
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפת קלוריות
עופר קיס01/01/20081. ריצה במקום שורפת קלוריות, כמובן תלוי כמה גבוה אתה מנתר וכמה גבוההאתה מרים את העקב לישבן ומהי עבודת הידיים שלך
2.כדורסל שורף כמות מאד נאה של קלוריות
3. אל תנסה לרוץ מרחק גדול. בצע " אימון הפוגות" בו אתה רץ דקה או שתיים והורך דקה או שתיים וכן הלאה , למרחק נתון למשל 2 ק"מ. לאט לאט הגדיל את מרחקי הריצה ולאחר מכן הקטן את דקות ההליכה ולאחר מכן הגדל את המרחק. הכל בצורה נעימה . אין צורך לגמור אימון תשוש. ואז גם תוריד את הריצות במקום
תנסה ותחזור אלי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבועים בבטןגבר25/12/2007
קודם כל אחלה אתר וכל הכבוד אתם תותחים אחד אחד
היי אני בחור בן 21 רזה שמעוניין לפתח ריבועים בבטן.
יש מלא מכשירים לבטן
אני רוצה לדעת על איזה מכשיר לבטן הכי איכותי גם מבחינת בריאותית וגם איכותי שעושה תעבודה כמו שצריך אתם ממליצים ספציפי
הינה כל המכשירים בלינק :
http://www.zap.co.il/models.asp?sog=S-MultiTrainer&DB27279=27729* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר בטן
עופר קיס01/01/2008או כדור גדול או מזרן. היתר בזבוז כסף , אנרגיה ובטיחות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למדריך כושר תיעץ לי תוכנית אימוניםגבר25/12/2007
היי אני רוצה להיתאמן בבית
תגידו לי אם זה טוב התוכנית אני רוצה להתחיל להיתאמן
בערך 15 דקות כל יום אחרי כל אימון אוכל קופסת טונה
יום ראשון - כפיפות בטן
שני - שכיבות שמיכה
שלישי- כפיפות בטן
רביעי - שכיבות שמיכה
חמישי - בטן
1. כמה דקות לעשות כפיפות בטן ביום ?
אני גם רזה ואני רוצה להשמין אבל לא עוזר לי שאני אוכל הרבה.
ואבקות חלבון נישמע לי מזיק לאור מה שקראתי. איך אני משמין
טוב האימון ישמין אותי
2. הספה לכפיפות בטן VS עושה על המיטה כפיפות רגילות .
אותו תוצאה ? או שאני יקנה תספה שזואתי ששוכבים כזה הפוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנית אימון
עופר קיס01/01/20081. כ 4 תרגילים שונים של 15-20 חזרות
2. קנה מזרון ובצע עליו. לא צריך ספת בטן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי25/12/2007
האם זה נורמלי כשמתחילים להתאמן בחדר כושר (שזה כולל אימוני כוח ואירובי) שמעלים במשקל?? ואני במשקל עודף!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
ישראל פרנקל25/12/2007הי, בהחלט יכולה להיות עלייה מסויימת במשקל אבל זוהי עלייה שתבוא לידי ביטוי רק לאחר תקופה של מספר שבועות לפחות. אם הינך עולה במשקל כבר לאחר שבוע שבועיים של אימונים הייתי פונה ליעוץ תזונתי מקצועי באופן פרטי או דרך קופת חולים בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי(:נטע24/12/2007
היי,
קוראים לי טופז ואני שחקנית כדורעף.
רציתי לדעת עם אימון כדורעף שורף קלוריות..
תודה ויומטוב(: .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון כדורעף
עופר קיס26/12/2007כן אך מעט יחסית, בגלל הפעולות קצרות המועד והמנוחות הארוכות( במשחק)
אם האימון יותר מלא בפעילות , אזי כן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגיל לחיזוק הבטן התחתונה*24/12/2007
תוכלו להמליץ לי בבקשה על תרגיל לחיזוק הבטן התחתונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן תחתונה
ישראל פרנקל24/12/2007לחזוק בטן התחתונה ניתן לבצע תרגיל בסיסי : שכיבה על הגב ידיים לצידי הגוף. הרם את רגליך כאשר כפות הרגללים כלפי מעלה ואצבעות כף הרגל פונות כלפי התיקרה. "דקור" כלפי מעלה עם בהונות כפות הרגליים עד לנקודה שישבנך מתרומם קמעא מהרצפה. חזור על התרגיל כ- 15 פעמים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת מכשיר כושר ביתי מתאיםyosserian22/12/2007
אחרי יותר מידי זמן ללא פעילות גופנית החלטתי לקחת את עצמי קצת יותר בידים ולחזור לכושר. מכיוון שאורח החיים והעבודה שלי כרגע לא מאפשרים לי לעשות שימוש בחדר כושר החלטתי לרכוש אחד ממכשירי הכושר הבייתיים הנפוצים כל כך.
מה ההמלצה שלכם לגבי בחירת אחד מהמכשירים: מסלול הליכה/ריצה, אליפטיקל, אופני כושר.
מדובר על שימוש של כ-45 דק'-שעה מספר פעמים בשבוע. המטרה היא פעילות אירובית, ושריפת שומנים (עד כמה שאפשר).
אשמח לכל עצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מכשיר כושר
עופר קיס22/12/2007אני ממליץ על אליפטי או הליכון אם אין בעיה כספית ( הליכון בערך 5000 ש"ח)
אופניים יותר זול אך יש קושי שרירי מקומי והוצאה קלורית נמוכה יותר
ממליץ לגשת לרשת כמו אנרג'ים ולנסות את שלושתם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון במכשיר ששולח פולסים חשמליים?!איילה20/12/2007
שלום,
אין לי מושג מזה בדיוק לכן אני פונה עליכם, חברתי קנתה מכשיר בצורת פרפר כפי שאמרה לי ששולח פולסים חשמלים לשריר שמים אותו במקום מסוים נגיד על שרירי הבטן מפעילים אותו והוא מרים מוריד זה כואב
כך נאמר לי..
האם זה בריא?! מזה בכלל? האם זה מחליף פעילות גופנית כלומר זה פותר לעצלנים הרבה בעיות???..?...אני לא מבינה השמח עם תסבירו לי
תודה רבה איילה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי חשמלי
עופר קיס20/12/2007השימוש בגירוי חשמלי עושה קיצור דרך ולא משתמשים במוח על מנת לתת פקודה לשריר לפעול.
יש לזה שימוש רחב בפיזיוטרפיה להורדת כאבים וחיזוק שרירים.
כן זה מחזק שרירים אך בצורה קצת שונה מכיווצים רגילים. אם עושים זאת למטרת חיזוק רך במקביל לבצע תרגילים רגילים לצורך שיפור אופטימאלי.
אצל משותקים מגרים את שרירי הרגליים הגדולים על מנת לשפר את כושרם הגופני, אך זה דורש הערכו מיוחדת, כך שלאדם הרגיל השימוש הוא בחיזוק מקומי בלבד ולא למטרות כושר גופני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש מס שעות לאחר פעילות ספורטדן20/12/2007
אני רוכב על אופני שטח כבר 3 שנים ברציפותאחת לשבוע ביום שבת בשטח רכיבה רצופה נטו של שעה וחצי.בשנה האחרונה אני סובל מתופעה מטרידה והיא שאםנניח אני מסיים את הפעילותבשעה 10 בבוקר לאחר כ4 שעות ומעלה יש לי עייפות עם כאבי ראששרק למחרת בבוקר זה עובר לי.
תופעה זו מעצבנת ומפריעה לשגרת חיי מה עליי לעשות כדישלא תתרחשתופעה זו.
יש לציין שאני פעמיים בשבוע גם עושה פילאטיס שעה כל פעם ואין לי את התופעה הזו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
עופר קיס20/12/20071. יתכן וזה קשור לטכניקת הרכיבה ( מנח אחזקת הראש
2. יתכן וזה קשור לעצימות הפעילות - (העייפות)
3. יתכן וזה קשור לתזונה ושתיה לפני, תוך כדי ואחרי
נסה לעשות אלימינציה בצורה הדרגתית
1. קצר את זמן הרכיבה בחצי
2. תוודא שהטרפזים רפויים ואתה לא לוחץ חזק מדי על הכידון, ראש שמוט או רחוק מדי מהכידון
3. שתיה ווכילה קלה לפני. ג'ל ומים תוך כדי, וארוחה קלה ושתיה לאחר מכן
אם אין שיפור, תחזור אלי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עופר - בקשר לפיזיוטרפיסט ספורט מביןתום20/12/2007
אכן אין לי אחד כזה, אין לא ממש מכיר.. בקשר לכאבי ברכיים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיוטרפיסט
עופר קיס20/12/2007אני עובד בחברת אוטופדיה בשם MEDIX ולהם יש צוות מצויין שהמובילים הם רפי וערן. תגיד שזה דרך האתר. יש להם קבלות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה חזרות לתרגילי מתיחות יש לבצע?אריאל19/12/2007
מדובר שכל מתיחה יש לבצע כ-20 שניות.
א.האם זה נכון?
ב.כמה חזרות של 20 ש' יש לבצע בכל מתיחה?
אודה מאד על הסבר רחב ככל האפשר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרות במתיחות
עופר קיס20/12/20074-5 חזרות של 30 שניות של מתיחות סטאטיות מתונות. ביניהן 10 שניות
כל יום לאחר חימום טוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)