מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חתונהל.ר19/11/2007
שלום, אני מתחתנת עוד שבוע וחצי ורציתי לדעת מה אפשר לעשות בכדי להיראות עוד יותר טוב בשמלה (מבחינת גודל גוף, כמובן). אני לא שמנה אבל הייתי רוצה להוריד בבטן ובמותניים עוד טיפה (יש טיפה נפח). אני עושה כושר כ - 10 פעמים בשבוע, כולל חיזוק, שרירים, אירובי, דאנס, קיקבוקסינג וכו'.
אם יש לכם עצות אשמח לשמוע.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתונה
עופר קיס19/11/2007קודם כל מזל נהדר
שנית. על תעשי כלום , המשיכי כרגיל רק תזהרי להפסיק לאכול, כיון שאת עלולה להגיע ליום כלולותיך תשושה ואפילו להתעלף בריקודים. אכלי טוב ומסודר ועל תגזימי.
לא לשכוח לשתות (מים)
המון מזל ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה גוףחסוי19/11/2007
שלום עופר
אני בחורה די מלאה , ומה שהכי מפריע לי זה אזור היירכיים שם אני ממש מלאה מה הפעילות הגופנית הכי נכונה להוריד שם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה גוף
ישראל פרנקל19/11/2007לצערינו אין תרגיל מסוים היכול להשפיע על ירידה במשקל או צמצום היקפים באזור מסוים בגוף.
פעילות גופנית תיגרום לירידה במשקל במידה והיא תהייה מלווה גם בתהליך של שיפור תזונתי. אבל גם אז אין לנו יכולת לצפות באילו אזורים ספציפיים בגוף יתרחש התהליך של צמצום ההיקפים. הפעילות המתאימה ביותר הינה פעילות אירובית - הליכה, ריצה, פעילות על מכשיר אליפטי, אופני כושר וכו'. רצוי להתחיל ב- 20 דק' ובעוצמה בינונית. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר למשקולותעןדד19/11/2007
יש לי אותם הבעייה שיצא להם הצבע והחלידו קצת איך מחזירים את הצבע הקודם של המשקולות שהיה?
[a href=http://ilshare.net/files/530392772.jpg id=link]http://ilshare.net/files/530392772.jpg[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע למשקולות
עופר קיס19/11/2007לצערי אנני יודע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת לחםחסוי19/11/2007
היי עופר,
האם אפשר בדיאטה לאכול לחם לבן רגיל במקום לחם בריאות או לחם מחיטה מלאה?
כי לא תמיד אני נגישה ללחם בריא יותר
השאלה שלי זה האם זה פוגע בירידה שלי אם אני אוכלת לחם לבן רגיל
תודה ויום טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם לבן
עופר קיס19/11/2007נכון שגם סוג האוכל ולא רק הכמויות קשורות לירידה באחוזי שומן,השאלה כמה לחם לבן ובאיזו תכיפות. אם הכמויות קטנות, אינני רואה בעיה, אלא אם את סוכרתית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי שאלה דחופה על כושריוסי19/11/2007
אני בן 16 וחצי וכשאני משחק כדורגל או סתם רץ אני מתעייף במהירות ולא יכול לזוז ומרגיש כאב בגרון העצם של הגרון נהית יותר קשה ואני בכלל לא יכול לרוץ יותר מ2 דקות האם זה בגלל שאני לא בכושר? מה אני צריך לעשות? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר כושר
עופר קיס19/11/2007יוסי שלום.
זה נשמע חריג. האם אתה מעשן ולא פעיל בכלל. אם לא , גש לרופא שלך ובקש לעבור בדיקת מאמץ. יתכן ויש לך גם תופעה של התקף אסמטי במאמץ. בקיצור - שהרופא ישלח אותך למבדק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלותל.ר18/11/2007
שלום,
אני עושה כל יום פעמיים כושר, משקולות בבוקר ואירובי בערב.
האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות
עופר קיס18/11/2007בסדר למה? בריאות?.
מה המטרה, אם למטרות ספורט היישגי , בסדר. אם לצורך אסטטי , בעיני זו התמכרות כמו כל אחת אחרת.
אני ממליץ למלא את הזמן בעיסוקים חיוביים ומהנים אחרים. אם אין - רק תדאג לווסת את הקושי פעם כבד פעם קל, לבצע CROSS TRAINING, ובמשקולות לחלק את קבוצות השרירים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר למשקולותעודד18/11/2007
יש לי אותם הבעייה שיצא להם הצבע והחלידו איך מחזירים את הצבע הקודם שהיה?
[a href=http://C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\BM33790824820069471218.jpg id=link]C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\BM33790824820069471218.jpg[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעודד
עופר קיס18/11/2007?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כמה שאלותיסמין18/11/2007
שלום למומחים..
אני נערה במשקל בינוני(לא שמנה ולא רזה) אבל מה שאני לא אוהבת זה שהפנים שלי מאוד רזות.
לא משנה כמה אני ארד או אעלה במשקל עדיין הפנים שלי נשארות רזות.
אז השאלה שלי היא האם השומן בפנים נשרף גם כשעושים כושר? או שהן יורדות רק כשעושים דיאטה?
סליחה על הסיבוך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן בפנים
עופר קיס18/11/2007אני אתאר לך מה זה שומן גנטי בצורה הבאה:
השומן במקומות שונים בגופך הן תחנות אוטובוס. אך בגלל מטען גנטי אישי שלך, הקווים היחידים בו יעצור האוטובוס ויוריד נוסעים (שומן) הם הירכיים, הבטן, והאגן.
SORRY* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה לי שהבנתי :(
יסמין19/11/2007אני אודה לך אם תגיד לי שבזמן כושר הפנים יכולות לרדת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק שריריםאלכס15/11/2007
אני מתאמן בחדר כושר בתוכנית למתחילים 2 סטים של חלק 10 חלק 12.
אני רוצה להגיע לתוצאה שהשריר שלי יהיו במסה מסויימת ולחזק אותם.
רציתי לדעת האם אני יכול לחזק שרירים ללא לעלות את המסה שלהם.
והאם כדאי קודם לעלות מסת שריר / חיזוק שריר / או שילוב של השניים עד למסה הרצויה ואז רק לחזק את השרירים.
אם יש כמה דרכים, מה הדרך המעודפת?
תודה מראש
אלכס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק שרירים
עופר קיס16/11/2007השריר יכול להתחזק בשתי צורות . צורה ראשונה כאשר הוא גדל ( עבודה על 6-12 חזרות בתחושה שקשה לסיים את הסט)
אפשרות שנייה לעבוד גבד מאד( להגיע קרוב לכישלון בין 2-5 חזרות.
הבעיה שבדרך השנייה יש סיכון גדול יותר לפציעה, כך שאני ממליץ לך להתמקד בצורה הראשונה ומידי פעם ( אם יש לך נסיון של שנה וחצי - שנתיים ) לבצע אימון או שניים מהצורה השנייה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לשאלה על ריצת 2000 מ'ניר15/11/2007
שאלתי אותך שאלה בעמוד הקודם איך להתאמן לריצת 2000 מ' ואמרת לי להתחיל בריצות שדה של כ12-15 דקות 2-3 פעמים בשבוע בקצב שאני מתאמץ באופן קל עד בינוני ולהעלות כל ריצה במקסימום דקה וחצי עד שאני אגיע ל30 דקות ואז לכתוב לך שוב.
טוב אני רוצה להגיד לך שאתמול רציתי לבדוק אם אני מסוגל לרוץ 30 ד' בקצב הזה והצלחתי והרגשתי שאני יכול יותר לרוץ! רצתי באצטדיון על שביל אפר מישורי (כי אני לא יכול לרוץ בשדה לא מרשים לי) אז רצתי את הריצה ואני יודע שכל הקפה באצטדיון זה 340 מ' אז הצלחתי לעשות 18 הקפות כאלה בערך 6 ק"מ ב30 ד'. מה השלב הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצת 2000
אביחי09/02/2008מהו השיא האנושי עד כה בהיסטוריה של ריצת 2000 מטר...??
פשוט יש לי התערבות עם חבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריצת 2000
עופר קיס09/02/2008יום אחד תעשה חימום טוב ואחר כך צא לריצה מקסימאלית של הקפה אחת של 340 מטר ומדוד אותה
אימון יום א
שתי הקפות במהירות טובה (80%) , 3 דקות ריצה קלה מאד כפול 3 פעמים. תסיים ב 10 דקות ריצה קלה ומתיחות
אימון יום ג
ריצה קלה - בינונית של 30 דקות
אימון יום ה
כמו יום א רק אחרי מנוחהשל 7 דקות ריצה בינונית + של 10 דקות ואז ריצה קלה ומתיחות
בצע זאת שבועיים ותחזור אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחקי מהירות
עופר קיס16/11/2007רוץ 4 פעמים בשבוע. פעמיים 20 דקות בקצב בינוני - קל .
בפעמיים הנוספות רוץ 3 סיבובים קל כחימום ולאחר מכן רוץ שליש סיבוב בקצב בינוני פלוס ואת שאר הסיבוב קל. בצע זאת בהתחלה למשך 6 סיבובים והגבר כל שבוע בסיבוב עד ל 10 .
סיים בריצת התאוששות של 2 סיבובים קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיפות בטןשני15/11/2007
כל פעם שאני עושה קפיפות בטן,
אחרי נגיד 20 קפיפות מתחיל לכאוב לי בגב באמצע
ואני לא יכולה להמשיך.
זה תקין או שזה מצריך בדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפיפות בטן
ישראל פרנקל15/11/2007אני מקווה שאת הכפיפות את מבצעת על מזרן וחשוב מאד שתבצעי אותם באופן נכון ואיטי. במידה וכאבי הגב ימשכו הרי שבהחלט יש מקום לבדיקה ע"י רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל14/11/2007
האם מותר להשתמש במולטי טריינר או במשקולות מעל פעם אחד ביום (ב 24 שעות)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטי-טריינר
ישראל פרנקל14/11/2007שימוש במכשיר מולטיטריינר ושימוש במשקולות הינם דומים בהשפעתם מבחינת העומס הנוצר על שרירי הגוף. הנקודה המרכזית שאליה יש להתיחס היא מהו העומס המופעל של קבוצת השרירים הפועלות. בדרך כלל רצוי להמנע מהפעלת עומסים חוזרים ונשנים על אותה קבוצת שרירים הקטן מ- 24 שעות כאשר בד"כ מומלצת הפוגה של עד 48 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
גל14/11/2007אני בן 17 וחצי
אני מתאמן במשקולות של 4 ו5 קילו
ולא מזמן קיבלתי מולטי טריינר
איך אני יכול לשלב את שניהם? אני יכול לשלב את שניהם באותו יום?
דרך אגב איך אני יכול לבנות לי תפריט שאני יוכל לעמוד בו כאשר אני לא בבית חלק גדול מהזמן?(יש מאכלים פשוטים שאני יכול להסתמך עליהם?)
אני צריך להתייעץ עם תזונאי או משהו כזה?
עד עכשיו אני אוכל כל יום דיי טוב אבל לא ממש מסודר אני אוכל חלבונים בעיקר אחרי האימון טונה ביצים עוף מאכלים כאלה ולפני בננה או משהו כזה
אני גם עושה מתח
אני התחלתי להתאמן מתח ומשקולות מגיל 13 ככה שאני יודע שבעבר עשיתי טעויות אבל יש לי שרירים בידיים ואני רוצה שהם יתפתחו עוד יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיציות ברגלייםניר14/11/2007
שלום,
רציתי לדעת איך לשפר את הקפיציות ברגליים שלי שתעזור לי בריצת 2000 מטרים ובריצות קצרות.
תודה רבה לך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק הרגליים
ישראל פרנקל14/11/2007על מנת לחזק את שרירי הרגליים ולהקנות להם יכולות טובות יותר של כוח מתפרץ (המונח המקצועי של "קפיציות") יש לבצע תרגילים של ניתורים על רגל אחת עם דגש על ניתורים גבוהים ככל האפשר. צעדי איילה הינם תרגיל מצוין לדוגמא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ממיואשתאחת14/11/2007
הי אני חדשה כאן . ואני מבקשת עזרה אני כבר מיואשת ..!!!!!
אני רוצה לדעת את מורידים שהשוקים .. ->
אני בת 15 ואני עד לפני חצי שנה בערך היתי מקפידה על ספורט , על רכיבה על אופני כושר .
הייתי עושה המון כשהיתי באה מבית הספר בסביבות 13:00 ועושה ספורט עד 18:00 ויותר,
זאת אומרת הייתי מתאמנת כשאני צופה בטלויזיה כשאני אני במחשב בקיצור תמיד!!
ולא הייתי שמה לב לזה שאני בכלל מתאמנת,
ולא ממש אוכל היתי אוכלת צהריים וערב ופירות בינהם.
עד לפני חצי שנה עברתי לאימי שלי (הורים גרושים ) ושם בכלל נהיתי עצלנית והשמנתי בשוקים איפה שהתחת =]
אני אוכלת צהרים בלי לחם וערב סלט עם פרוסה או קופלנס אני אוכלת אורחת ערב מאוחר בערך ב10 ,9 בערב
ואני מרגישה אני אוכל הרבה
ועכשיו אני מתאמנת על מכשיר שדומה להליכון כושר ועושה כ-20 דקות ביום וכפיפות בטן .
אז רציתי לדעת עם זה מספיק ,
מה עליי לשפר , אם בכלל ..
בקיצור חפרתי אז מקווה שתעזרו לי .. =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה למיואשת
עופר קיס14/11/2007יתכן ואת אוכלת מעט ומדי ולא נכון. המלצה חמה , צרי קשר עם תזונאית דרך הקופה.
לגבי פעילות גופנית המשיכי עם הפעילות האירובית והורידי את תרגילי הבטן היומיים לפעמיים או 3 בשבוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלחסוי14/11/2007
שלום עופר,
אני מתאמנת חמש פעמים בשבוע בחדר כושר וכמובן בשילוב של תזונה נכונה,
אני יורדת כל שבוע בערך 900 גרם לבין קילו האם זה בסדר ירידה כזאת בשבוע או שצריך לרדת פחות או אפילו יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה שבועית במשקל
עופר קיס14/11/2007ירידה זו תקינה, על הצד הגבוה אמנם.
אידיאלי - עד חצי ק"ג בשבוע. לא לשכוח לבצע אימוני התנגדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)