מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשר לחדר כושררונן14/11/2007
יש לך מושג באיזה מקומות שמשלימים כל חודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום חודשי
עופר קיס14/11/2007אולי לא הבהרתי את עצמי. אתה משלם לשנה אך משלם בויזה כל חודש. אין מקומות למשלמים חודשית, אלא אם כן זה הרבה כסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקולותליאורה13/11/2007
שלום,
ראיתי אדם צועד כאשר משקולות (לא מתכתיים) על פרקי ידיו. צבען אפור, עם רצועות אדומות. מה תפקידן ותרומתן הבריאותית של משקולות אלו בזמן צעידה? תודה. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקולות יד לצעידה
עופר קיס13/11/2007המטרה של משקולות אלו אמורה להיות העלאת העבודה שהגוף מבצע ועל ידי כך להגדיל את ההוצאה הקאלורית.
למעשה, הוטספת משקולות לידיים ובעיקר לקרסוליים משנה את צורת ההליכה ועלולה לגרום לעומס אורטופדי. בנוסף משקולות יד עלולות לגרום לעומס על שרירי הטרפז ולגרום עומס על עמוד שדרה צווארי וכן לעליה על לחץ הדם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכן, מומלץ או לא מומלץ
ליאורה16/11/2007עופר שלום רב,
מתשובתך משתמע שהנזק הפוטנציאלי בשימוש במשקולות הללו גדול מתועלתן. מתבקשות, מבחינתי, 4 שאלות:
א. האם הבינותי אותך נכון?
ב. אם כן, מה בכלל הטעם של שימוש בהן?
ג. האם, בסה"כ, השימוש בהן הוא ברכה לבטלה?
ד. באילו נסיבות, אם בכלל, יש להן בכל זאת תועלת בריאותית?
אודה על הבהרותיך.
שבת שלום, אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה לגבי משקולות יד
עופר קיס17/11/2007א. נכון
ב. הגברת עצימות בזמן הליכה
ג. יש דרכים להעלות עצימות בהליכה ללא צורך במשקולות ( תנועות ידיים לסוגיהן, הגברת מהירות/מעבר לריצה)
ד. כאשר אדם רוצה הלעלות עצימות בהליכה אך הוא מוגבל מבחינה אורטופדית, תוך שהוא מקפיד על טכניקה נכונה, הדרגתיות וגיוון בפעילויות האירוביות שלו
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובבב ביותר.. עיזרו לינוגה12/11/2007
אתם יוכלים בבקשה לשים לי קישור וידיאו שמתגים כיצד לעשות סקוואטינג כי בהסברים מילוליים לא ממש הבנתי את הרעיון...
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קישור לביצוע נכון של סקווט
עופר קיס13/11/2007EXRX
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה? לא הבנתי חח=/
נוגה13/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקישור לאתר
עופר קיס14/11/2007כנסי ל GOOGLE הקלידי EXRX וחפשי בEXERCISES את תרגיל ה SQUAT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אז רגע..מאיקי12/11/2007
מה אתה אומר לי שעם אני רוצה להוריד את השומנים במותניים זה רק עם דיאטה?..
ואני בת חחח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת שומנים במותניים
עופר קיס13/11/2007להיות במאזן אנרגטי שלילי - עדיף קומבינציה של ספורט ותזונה- SORRY
בהצלחה
אגב - לא קשור לגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהחסוי12/11/2007
שלום עופר,
אם כל השבוע אני שומרת על תזונה בריאה ונכונה ובסופ"ש אני קצת נשברת עד כמה זה משפיע על הירידה שלי האם אני יכולה להשמין מזה במקום להוריד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בסוף שבוע
עופר קיס13/11/2007זו בעיה קריטית לרוב המרזים. אם את בדפיצית קלורי של בא נאמר 250 קלוריות כל שבוע, או על ידי תזונה, או ספורט או שילוב = הווה אומר מינוס 250 כפול 5 ואז בסוף שבוע את בפלוס 1250 - דבר שקל מאד להתרחשות, אזי לא ירדת גרם באותו השבוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן במותנייםמאיקי12/11/2007
יש לי שומן במותניים וזה הורס לי את כל חיי..
האם כפיפות בטן לצדדים עוזרות בחיזוק השרירים במותניים?
והאם אתה יכול להגיד לי איך להוריד אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
מאיקי12/11/2007כמה זמן ייכח לרדת את השומנים במותניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומן במותניים 2
עופר קיס12/11/2007אי אפשר לדעת. בצע פעילות אירובית והתנגדות, שנה תזונה וזה יקרה
סבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירים במותניים
עופר קיס12/11/2007השרירים במותניים הם פנימיים ולמרות שניתן לחזק אותם אין זה נראה כלפי חוץ. בנוסף סגור לחלוטין הרי, שאי אפשר לרדת שומן באופן מקומי אלא רק מערכתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מבקש כמה שיותר מהר בבקשההההחסוי!!11/11/2007
שלום!
אני בן 15 עוד חודש וחצי ואני מתאמן כבר שנתיים בחדר כושר אפשר לאמר שאני מאוד מפותח אני מטר 81 מידת הנעליים 48 (אמיתי) ויש לי מבנה גוף גדול שלא תבינו לא נכון אני ממש לא שמן אני מאתמן אימנוי מסה משקולות אבל יש לי שאלה המאמן שלי שהוא מאמן טוב המליץ לי על תוסף מזון (אבקה) שדרך אגב הרבה הרבה הרבה הרבה אנשים שם לוקחים את זה וגם הבן של המאמן אז רציתי לשאול אם אני לוקח אבקה יחסית לגיל או מה שלא יהיה האם זה לא מסוכן כי אני רואה שיש דיי הרבה שלוקחים והוא מביא את זה לבן שלו ככה שזה לא אינטרס למכור לי אני רק רציתי לשאול אם זה לא מסוכן בבקשה תענווו לייייייייי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת חלבון
עופר קיס12/11/2007אני הייתי נמנע מאבקת חלבון, כפי שהייתי נמנע מכל מזון מעובד אחר. בנוסף, תוספת חלבון לא מתאעימה עלולה לפגוע בכניסת סידן לעצמותיך הגדלות בנוסף על עומס נוסף על הכליות.
תאכל חלבון ממקורות בריאים אחרים ואל תיכנס למעגל של תוספי מזון יקרים ולא הכרחיים.
האם אתה בונה גוף מקצועי. אם התשובה היא לא. אכול בריא ושמור על עצמך
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהניוז11/11/2007
ערב טוב יש לי שאלה בבקשה מה קורה שצורכים כל יום בין 2-3 צלחות קורנפלקס ,וממש אבל ממש כל יום אומנם אני אוכלת כל 3 שעות ,אבל הקורנפלקס זה הקינוח האם בעתיד זה ישפיע על המשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת קונפלקס יומית
עופר קיס12/11/2007קורנפלקס הוא מזון בו המרכיב העיקרי הם פחמימות ( סוכרים) חלקם מורכבים וחלקם פשוטים.
על מנת לשמור על משקל ובריאות צריך אמנם לאכול פחמימות אך רצוי שיהיו פחות מהפשוטים ויותר מהמורכבים כדוגמאת ירקות , קטניות אורז, קמח מלא וכו. אכילה של 3 צלחות קורנפלקס ביום כחלק העיקרי של הפחמימות, היא בעיקרה תקינה, למרות בעיית הגיוון. אם הקורנפלקס בא בנוסף לכמות נכבדה של פחמימות נוספות, אזי תהיה עליה במשקל.
מסקנה . רצוי להשאר עם מנה אחת ולגוון את סוגי הפחמימות הנאכלים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היום הייתי בחדר כושר ומזה היתבאסתירונן11/11/2007
אני לכם למה
מה זהההההההההההההה השטויות האלו??.... לששלם במכה אחת2600 את כל התשלום מה בעייה לעשות שיעשות את האיפשרות לשלם כל חודש 200 שקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום לחדר כושר
עופר קיס11/11/2007חדר כושר שלא נותן אפשרות לתשלומים חודשיים לא שווה את הכסף
תמצא אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני עושה פעמיים בשבוע הליכה של 50 דורד10/11/2007
וכמעט כל יום מוסיפה גם תרגילים עם גומיות ותרגילים שונים לחיזוק השרירים בבית
באופן עצמאי. (כחצי שעה רק תרגילי חיזוק)
מה שאני עושה זה לאחר ההליכה של 50 דקות ותרגילי גומיות אןכלת סנדויץ עם גבינה לבנה.
השאלה היא האם צריך לאכול אחרי ההליכה ותרגילי חיזוק?
כי מה שקורה זה שהעליתי במשקל 2 ק"ג במקום לרדת זה הגיוני?
הרי לפני כן לא הוצאתי אנרגיה ועכשיו זה ממש מדכא אותי להמשיך
בבקשה רוצה לדעת אולי אני טועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעלה במקום לרזות
עופר קיס11/11/2007אלא אם יש בעיה הורמונאלית , אם את מוציאה יותר משאת מכניסה, את תרדי במשקל. הגבירי את כמות ההליכות ל 4 הורידי את החיזוק לפעמיים בשבוע ותאכלי פרוסת לחם אחת עם שתי כפות גבינה אחרי פעילות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהחסוי10/11/2007
שלום עופר
האם זה נכון לשמור כל השבוע על תזונה בריאה, ובסופ"ש לאכול מה שרוצים מבלי לחשב כל דבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיחה מרעננת
עופר קיס13/11/2007תודה על חוש הומור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשלומית10/11/2007
שלום,
מספר שאלות:
1.כמה אני צוברת בהליכה מהירה וחלק ריצה במשך שעה ורבע.
2.אני עושה שלושה פעמיים בערך הליכה וקצת ריצה ואני לא מזיעה כי האמת נהיה קר בתקופה הזאת האם אני שורפת קלוריות?
.3.שלושה פעמים בשבוע הליכה זה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפה בריצה/הליכה
עופר קיס13/11/20071.שריפת קלוריות קשורה לעבודה. הווה אומר מה המשקל שלך ואיזה מרחק עברת. המהירות פחות חשובה ( בערך 400 קלוריות ממוצא)
2.אין קשר בין הזעה לשריפה. אנשים יותר מאומנים מזיעים פחות בקושי נתון לעומת לא מאומנים (קל יותר) . יתכן באמת שאינך מתאמצת מספיק או שאת מווסתת את חום גופך פחות על ידי הזעה ויותר על ידי מנגנונים אחרים
3. או 5 פעמים בשבוע חצי שעה מתון או 3 פעמים 20 דקות קשה - אלו ההנחיות העולמיות העכשוויות לבריאות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד שאלה אחת בבקשה...שני10/11/2007
איזה עוד תרגילים טובים יש לחיטוב המותניים ?
שבת שלום שתיהיה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוב מותניים
עופר קיס10/11/2007אפשר לחזק את אזור המותניים על ידי ביצוע תרגילי בטן אלכסונים וכן בשכיבה על הצד לתמוך בחצי גוף עליון ולהרים רגליים , או הפוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגיל לחיטוב המותנייםשני10/11/2007
שלום,
אני בת 16 הגובה שלי הוא 1.68 והמשקל 63
השומן שלי מצטבר בעיקר במותניים,
התחלתי לעשות קצת את התרגיל הזה
שעומדים בעמידה קצת בפיסוק רגליים ומטים את הידיים לצדדים,
אני מקווה שאתה מבין למה אני מתכוונת
רציתי לדעת איך בדיוק לעשות אותו,כמה זמן לכל צד
ותוך כמה זמן יראו שיפור,
אני רוצה לציין שזה לא מבינה גוף אלא שומן במותניים[כי כל הזמן אומרים לי אולי זה מבנה גוף,וזה לא בוודאות],
אני משלבת את זה עם דיאטה מואזנת ושותה המון מים,
אשמח לתשובה מהירה =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן במותניים
עופר קיס10/11/2007שני שלום.
אין תרגיל שמוריד שומן באיזור מסויים בגוף. הגוף מסיע שומנים בזמן פעילות בהירארכייה קבועה מראש באופן גנטי.
עליך להוריד שומן באופ כללי על ידי תזונה נכונה ופעילות ואם השומן שלך באמת מתרכז במותניים זה יקרה
סבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי,אז..
שני10/11/2007להמשיך ע ם התרגיל שאמרתי לך לא שזה מיותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצת 2 קילומטריםניר09/11/2007
שלום,
שמי ניר ואני בן 11 ו10 חודשים, גובהי בסביבות 1.40 ומשקלי בערך 34 ק"ג.
במירוץ משגב לפני 6 ימים השתתפתי במקצה של ה2 ק"מ ילדים בגילאי 11-12 וסיימתי עם זמן של 7:39 ד' ומקום חמישי. אני מעוניין לשפר את תוצאתי בריצה זו. התוכל לתת לי המלצות/תוכנית אימונים לריצת 2000 מטרים כדי להשתפר?
אם לא אז תוכל להפנות אותי לאתר/קישור שבו יש תוכניות אימונים לריצת 2000?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר להודעה שלי
ניר09/11/2007למה דילגתם עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריצת 2000
עופר קיס10/11/2007ניר שלום
אני מציע שתתחיל לרוץ 2-3 פעמים בשבוע
המטרה הראשונה היא לרוץ ריצות בקצב בו אתה מרגיש שאתה מתאמץ באופן קל עד בינוני
זה כולל הרגשה כללית, כאבים ברגליים או נשימה
התחל בריצות שדה של 12-15 דקות כאשר כל ריצה אתה מגדיל את זמן הריצה ב דקה - דקה וחצי
כאשר אתה מגיע ל 30 דקות . תכתוב שוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)