מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דיכאון מג'ורירומי15/07/2013
שלום
לפני קצת מחודשיים אובחן אצלי דיכאו מג'ורי
עכשיו ממש באותה תקופה הפסקתי תקופה ממושכת בצריכת סמים כגון (חשיש מריחואנה)
עכשיו הפסיכאטר הציע לי בלי יותר מדי דיבורים לקחת רסיטל למשך כמה חודשיים כולל שיחות במרפאות החוץ. הפחד שלי זה לפתח תלות לתרופות אלו פחד לקחת אותם כל החיים והפסכיאטר אמר שזה ממש לא לכל החיים.. אבל קשה לי להמין לו אחרי הכל יש מלא אנשים שלוקחים תרופות אלו במשך שנים.. ואני ממש לא רוצה.. התחלתי טיפול באלפא סטים גם וחלה שיפור אבל אני מפחד שהטיפול שאני צריך הוא תרופות בגלל שזה ניראה לי יותר דומיננטי לדווח הארוך.. רסיטל גורמת להיתמכרות ותלות?? ואם אני החליט לא לקחת תרופות אלה אחרי כמה חודשים אני יחזור לנורמה? בחי דיכאון מג'ורי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון מג'ורי - תגובה
אירית כהן22/07/2013שלום רומי,
ייעוץ תרופתי, כגון מהן התגובות לכדור זה או אחר, לא נותנות פסיכולוגיות קליניות, ייעוץ כזה יש לקבל מרופא [רופא משפחה, או עדיף פסיכיאטר כשמדובר בתרופות פסיכיאטריות].
עם זאת, אני מבטיחה לך שהנזק שגורמת מריחואנה למוח גדול בהרבה מכל נזק שנדמה לך שיש בתרופות.
עפ"י נסיוני, ה'קוקטייל' של טיפול תרופתי נוגד-דיכאון + שיחות עם פסיכולוג הוא ההמלצה הנכונה במצבי דיכאון. וכשיש הטבה במצבו של המטופל תהליך ה'גמילה' מהתרופות אינו בעייתי [בתנאי שנעשה בהדרגה ומלווה ע"י ייעוץ הרופא המטפל].
אני מאחלת לך שתצליח להתמיד עם הטיפול,
הרגש בטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות מהותיות בטיפול..אדוה14/07/2013
היי
ברצוני לשאול שתי שאלות:
1.אינני יודעת מה "חוקי הטיפול" בנוגע לתמיכה ע"י חיבוק. אני נמצאת בשיחות אצל פסיכולוגית מזה תקופה ארוכה ואני מדי פעם זקוקה לחיבוק תומך כי השיחות לא קלות ואני מרגישה לעיתים שרק היא מבינה ורגישה ורק לה אני מספרת כך גשאני יוצאת ממנה אני נשארת די לבד עם כל מה שדיברתי ועוררתי. השאלה אם אני יכולה לבקש ממנה חיבוק ,ברור שלא כל פעם אבל האם זה משהו אפשרי או שיש וטו ואיסור על כך? אשמח לשמוע..
2.מה בנוגע לדברים שקרו בעבר הרחוק? אם אני בת 30 אבל בגיל 14 חוויתי בדידות וגיל ההתבגרות.. היה קשה.. והיו ימים שניסיתי לחנוק את עצמי רק כדי שמישהו ישים לב כמובן שלא התכוונתי למות כי לא ידעתי מה זה אבל היה בי רצון שמישהו יעזור לי.אני מפחדת לספר לה את זה כדי שלא תחשוב שיש לי אי שם נטיות אובדניות כי זה ממש לא קרה מאז ועברו 20שנה...זה נשמע כאילו אני לא סומכת עליה אבל אני ממש כן! אני פשוט לא רומה שהיא תחשוד בי אם תהיה לי תקפה קשה בהמשך. האם אפשר לספר לה כחלק מסיפור העבר ועיבוד הדברים והצרכים שהיו את העובדה הזו מבלי לחשוש שהיא תחשוד יום אחד או תעביר הלאה..(הגזמתי..?)(?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות מהותיות בטיפול.. - תגובה
ענבל מילר היללי22/07/2013שלום אדוה,
אין חוקים כתובים וברורים בנושא מגע של חיבוק בטיפול. יש פסיכולוגים או מטפלים אחרים שיכולים לאפשר מגע מסוג כזה, אבל מרביתם לא. יש לכך סיבות רבות עם עוגן תיאורטי, אבל ברור מעבר לכל זה שלך יש צורך כזה, והוא צריך להיות נידון בטיפול לדעתי. לך בהחלט מותר לבקש, לדבר על כך שאת זקוקה, לומר שזה חסר לך כשלא שם ומפריע לך. המטפלת שלך כבר תדע איך להתייחס לזה, גם אם לא באופן קונקרטי. לפחות הדברים יעלו ויהיו מדוברים. זה יותר חשוב מהכל, ובעצם, בזה נבדל טיפול מכל מערכת יחסים אחרת. בכך שאין דבר שלא ניתן לדבר אותו ולהעלות אותו במילים, גם אם לפעמים תבחרי שלא לעשות זאת.
זה גם מתחבר לשאלת האמון, לכאורה. יש יחס חם ובוטח מצידך, זה ניכר, אך את עדיין בודקת מה אפשרי ומה לא אפשרי בטיפול הזה, מול המטפלת הזו, וזה טבעי ולגיטימי. עם הזמן תוכלי לברר לעצמך מה נוח לך יותר ופחות וכמה את מוכנה לפתוח.
מבחינת איסור או טאבו, אין כזה! ובכל מקרה, לדבר מותר( ואפילו כדאי) על הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך התיעצותלידור13/07/2013
אני בן 26 סובל מחרדות כבר מספר שנים. אני מודע לזה ומנסה להתמודד אבל אני סובל מעוד כמה דברים ולא יודע אם זה קשור אחד לשני כגון::
אם מישהו נכנס איתי לויכוח ומרים עלי את הקול,או שבאמצע נהיגה אוטו מצפצף לי אני נכנס למין סטרס יש לי דופק מהיר פייק בירכיים כזה שלוקח לי כמה דקות להירגע
לפני כחודשים הייתי חולה ואושפזתי בבית חולים. אבא שלי בא לבקר אותי ואיך שהוא יצא מהבית חולים הוא נפל ושבר את הירך ועבר ניתוח. כל המקרה שקרה היה לי מאד קשה לא ישנתי בלילות היה לי רגשות אשמה ואני כל הזמן מנסה לעבוד על עצמי עם המחשבות אומר לעצמי לא לחשוב ומנסה לעבוד על עצמי מה שעוד יותר גרם לי לאי שקט. התחלתי לעבוד אז זה עבר לי אבל בשבוע האחרון אני מרגיש עייפות חוסר תיאבון לא בפוקוס ב 100 אחוז אפילו בשבוע האחרון שאני שומע מוזיקה אני מרגיש שזה ממשיך להתנגן לי בראש ואני יודע שאני גורם לזה . הכל בא לי בבום בחודשים האחרונים. אני בנאדם עם המון שמחת חיים וחברים.
אני מעונין לדעת אם יש עוד מקרים כאלה לאנשים אחרים
ומה כדאי לעשות תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני צריך התיעצות - תגובה
ענבל מילר היללי22/07/2013שלום לך,
אני מבינה מדבריך שמעולם לא היית בטיפול. כפי שכתבת, אתה מנסה להתמודד לבד עם מרבית הבעיות, בכלל זה החרדות והטרדות שכתבת עליהן.
מצד אחד זה מוערך וזה יפה, אבל נדמה לי שהגעת למקום של בלבול ומצוקה שאינם מצדיקים עוד התמודדות לבד עם כל מה שאתה חווה. יש המון כוח בלדעת לפנות לעזרה, ואני חושבת שזה גם הזמן בשבילך לעשות זאת.
ממה שתיארת נשמע שיש הרבה בלבול ומצוקה בחייך, ויש גם כוחות להתמודדות כי כפי שציינת אתה אדם עם הרבה חברים ושמחת חיים. טיפול יוכל לסייע לך לרתום את הכוחות שלך באופן יעיל יותר כדי להתמודד גם עם החולשה והמצוקה.
בוודאי שיש אנשים נוספים שמתמודדים עם חרדה ומצוקה מהסוג שתיארת, אבל הסיפור שלך הוא שלך, וצריך גם לברר אותו באופן אישי ופרטני. את זה ניתן לעשות בצורה הטובה ביותר במסגרת טיפול פסיכולוגי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני צריך התיעצות - תגובה
אני מבינה מדבריך שמעולם לא היית בטיפול. כפי שכתבת, אתה מנסה להתמודד לבד עם מרבית הבעיות, בכלל זה החרדות והטרדות שכתבת עליהן.
מצד אחד זה מוערך וזה יפה, אבל נדמה לי שהגעת למקום של בלבול ומצוקה שאינם מצדיקים עוד התמודדות לבד עם כל מה שאתה חווה. יש המון כוח בלדעת לפנות לעזרה, ואני חושבת שזה גם הזמן בשבילך לעשות זאת.
ממה שתיארת נשמע שיש הרבה בלבול ומצוקה בחייך, ויש גם כוחות להתמודדות כי כפי שציינת אתה אדם עם הרבה חברים ושמחת חיים. טיפול יוכל לסייע לך לרתום את הכוחות שלך באופן יעיל יותר כדי להתמודד גם עם החולשה והמצוקה.
בוודאי שיש אנשים נוספים שמתמודדים עם חרדה ומצוקה מהסוג שתיארת, אבל הסיפור שלך הוא שלך, וצריך גם לברר אותו באופן אישי ופרטני. את זה ניתן לעשותמ בצורה הטובה ביותר במסגרת טיפול פסיכולוגי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה מקצועית כדי ללמוד וויסות-עצמי
אירית כהן22/07/2013שלום לידור,
אתה מעיד על עצמך שאינך יודע לווסת את תגובותיך הרגשיות - ולכן 'נכנס לסרטים' או מאבד שליטה עצמית [סובל מסימפטומים של חרדה או מרים קול].
ובאירועים לא נעימים, כאלו שמתרחשים לעתים - מה לעשות? - לכולנו, אתה 'יוצא מהאזימוט'..
התחלת עבודה חדשה גורמת לכל אחד מידה 'אופטימלית' של התרגשות ואפילו חרדה טבעית קלה, אך נשמע שההתרגשות שלך עולה על גדותיה ומציפה אותך.
אני ממליצה בחום שתפנה לייעוץ פסיכולוגי כדי ללמוד דרכים לוויסות-עצמי, [ואם צריך היעזר לתקופה קצרה בטיפול תרופתי].
הרגש בטוב, ובהצלחה בעבודה החדשה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקר- נערה בת 16שרון ד10/07/2013
שלום רב, תפסתי את בתי בת ה 16 בשקר . היה לה חבר במשך מספר חודשים ולא סיפרה לנו, הייתה מספרת שיוצאת עם חברות ויצאה איתו. איך לטפל בנושא? כבר סיפרנו לה שאנחנו יודעים.... כרגע משבר האמון הוא הנושא הגדול, אנחנו לא מאמינים לה והיא ממשיכה בשלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקר- נערה בת 16 - תגובה
ענבל מילר היללי22/07/2013שלום,
הטיפול בשקרים אצל מתבגרים הוא סוגיה מורכבת. מצד אחד, מתבגרים נוטים לעשות זאת, זהו חלק מהרצון לשמור על פרטיות וסודיות בנוגע לחיים הפרטיים. אפשר לכבד ולהבין את המשאלה לחיות את החיים ללא הפרעה מצד עולם המבוגרים והורים בפרט- אלו נחווים לעיתים כזרים, מנותקים, ביקורתיים. לצד המשאלה הזו קיימת גם משאלה נוספת להיות מוחזקים, לא לאבד את ההורים לגמרי, לדעת שהם שם שומרים ומשגיחים. המתבגר לעיתים מאוד אמביוולנטי בעניין, והרבה פעמים מה שרואים מבחוץ זה את הרצון המתמיד ״ לבעוט״ את ההורה החוצה. השקרים הם חלק מהעניין.
יחד עם זאת, חשוב מאוד שהורים למתבגרים יוכלו לשמש עבורם כתובת, להתייעצות, לשיחה פתוחה, והאפשרות הזו נבנית בעמל רב מתוך יחסים ארוכי טווח. יכול להיות שמסיבות כלשהן בתכן מרגישה מאוד לא פתוחה, חוששת מביקורת, ולכן מעדיפה שלא לפנות אליכם, ואפילו לשקר. אולי זה משהו ששורשיו נעוצים במערכת היחסים שנתנתה מילדות. בדקו עם עצמכם מה אפשר לעשות בקשר לזה, מבלי לתת לנושא השקר להיות מרכז העניין. וודאי שעליכם להיות מעורים בחייה, כדי לשמור ולהשגיח, אבל אם תכעסו רק על נושא השקר, ולא תצרו גם ערוץ לתקשורת, תפסידו הרבה, כי בעיניי לא באמת ניתן להיות בכל מקום כל הזמן כשזה קשור למתבגרים. עדיף ליצור מערכת יחסים שמאפשרת שיח פתוח ככל הניתן. אם קשה לכם לעשות זאת לבד, פנו להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה שקורה..אבי נקש06/07/2013
שמי ק. .. מאז מזה 20 שנה "נמצא" בטיפול תרופתי קבוע בליווי שיחות ..
בשנים האחרונות "מרבה" בלהחליף מטפל זה או אחר מסיבות שונות ואוליי גם אמיתיות למצבי .
לוקה בסכיזופרניה ו ocd מחשבתי .. מורכב וקשה לי מאוד .
העניין הוא שאיני יודע כיצד ואיך לבחור מטפל שיהיה לי לאורך טווח .
אשמח להתייעץ איתכם תודה מראש
ק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שקורה.. - תגובה
ענבל מילר היללי22/07/2013בפורום זה לא ניתנות המלצות על מטפלים ספציפיים. יתכן שהנטייה להחליף מטפלים בזמן האחרון קשורה לקושי גדול יותר מהרגיל לתת אמון, אולי ביאוש גדול יותר. מציעה לך לחשוב מדוע קשה כעת יותר מתמיד להישאר בטיפול קבוע, ולפתוח את ההשערות שתגיע אליהן מול המטפל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלביםקרן06/07/2013
שלום,
אני בת 24 סטודנטית ובדיוק למדתי 6-7 שנים אחרי לימודי בתיכון על השלבים של אריקסון.
מתי נכון להיום נגמר שלב הזהות לעומת בלבול זהות?
והאם העובדה שהאהבה הראשונה, שלי הייתה בגיל 19 כשנתיים בעצם הייתה "לא מתאימה" מראשיתה, בגלל השלבים בהם היינו.?
ומה בנוגע לזוגיות שיש לי עכשיו, כמה חודשים, איך "אדע" אם אני עם עצמי בשלב המתאים באמת להיות בזוגיות. ולא לדבר על כך שאני לא בטוחה אם עברתי את השלבים הקודמים בצורה הטובה ביותר...
אני ובן זוגי בזוגיות רצינית עם מחשבות בעתיד לעבור לגור ביחד, ולא יפליא אותי אם יש גם מחשבות על המשך חיים ביחד, בניגוד לחבר הראשון, שאיתו זה היה מהתאהבות ושאהבה שלנו היא לנצח, פה זה יותר מפוכח אני רואה את ההבדלים בינינו אבל גם את הדברים הטובים, אבל איך יודעים מה הכוונה שעברתי את שלב הבלבול זהות? האם זה שהתחלתי ללמוד (החלפתי תחומי לימודים, את הראשון התחלתי בגיל 21 והחלפתי אחרי שנתיים), האם זה שיותר חשוב לי בן הזוג והקשר מאשר החברים, אבל עדיין אני בטחון בחברות? האם זה שיש לי עיסוקים שאני יודעת מה אני אוהבת? מה זו בעצם זהות מגובשת?
תודה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלבים - תגובה
ענבל מילר היללי22/07/2013שלום קרן,
נדמה לי שאת מכבידה על עצמך מעט בניסיון להבין את הדברים שעוברים עלייך מתוך המשגות תיאוריות כאלו ואחרות. אני מבינה כמובן שזמן של לימודים מציף מאוד מהבחינה הזו, וקשה שלא לעשות את ההשלכות הזו מן התיאוריה לחיים האישיים, אבל אני מציעה לך לקחת לך קצת אוויר מזה. זה לעיתים רק מוסיף לחץ.
בכל אופן, לשאלתך, אני חושבת שבמובן מסוים אנו נמצאים חלקים גדולים מחיינו בניסיון לגבש זהות. כמובן, בתקופות מסוימות בחיים חלק גדול יותר מהאנרגיה מושקע בניסיון לגבש זהות, אבל זה נראה לי כמו פרוייקט שלא ממש יש לו התחלה וסוף, וגם לא ניתן להגדיר אותו במונחים מוחלטים כמו ״ יש זהות מגובשת״ או ״אין זהות מגובשת״.
נסי לתת לעצמך חופש להמשיך לחקור את עצמך, ולחפש את המקום המאוזן והיציב, בתחומים שונים כמו זוגיות ועבודה. את עדיין צעירה, בשלבים בחיים בהם את עדיין מחפשת את המקום הנכון עבורך, וזה בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחגדניאלי28/06/2013
בת 62 עם 75 אחוזי נכות.
לפני כמה שנים פגע בי רכב ומאז יש לי פחד ואיני יוצאת כמעט מהבית.
האם הבטוח הלאומי יש לי מלווה לטפולים הקוגנטיבייים.
תבורכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחג - תגובה
ענבל מילר היללי22/07/2013שלום,
אם הביטוח הלאומי מכסה טיפול פסיכולוגי, אז יש להניח שהוא יכסה גם טיפול קוגניטיבי.
בכל אופן לברור קונקרטי יותר,שאלות אלו עלייך להפנות לביטוח הלאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאונותחגית28/06/2013
שלום
אני חווה את התקופה אולי הכי קשה בחיי. אני בת 24 וחווה דכאונות . אני חרדתית ובוכה הרבה. החתול שלי לאחרונה נפטר (שליווה אותי מיסודי) לצערי גם הכלבה שהגיעה איתו בקטנות כבר לא תתפקד גם היא בקרוב והחבר שלי עזב אותי אחרי שנה של קשר מופלא ורציני . הוא היחיד שרצה אותי באמת לעומת גברים אחרים בעניין של חתונה וכל מה שמעבר והוא פשוט החליט שאנחנו רבים הרבה ואין לנו תחומי עניין. אני אוהבת אותו ופוחדת (יודעת ) שלא אמצא גבר אחר בטח אחד שירצה להץחתן ויראה בי אישה לחיות איתה. אולי אני מעט בכיינית אבל קשה לי מאד. לרוב כשאני בדכאון אינני אוכלת ובקושי מתפקדת. י. הייתי רוצה עזרה שאדע מה לעשות להחזיר אותו
מודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה ויש תקווה
קרן06/07/2013שלום
אני עברתי את הפרידה הקשה שלי לפני 3 שנים, היינו שנתיים ביחד ובחצי השנה האחרונה רבנו המון! אבל הייתי בטוחה שבהמשך נתחתן, למרות שבדיעבד עם כל הריבים והבעיות וחוסר ההתאמות שהיו בקשר, לא ברור למה חשבתי שעם כל זה יהיה לנו טוב אם נתחתן.
נפרדנו ואז עשינו טעות וחזרנו ושוב נפרדנו פרידה נוראית.
מהניסיון שלי, אני ממליצה לך אם את מרגישה שאת חייבת לחזור אליו
למרות שאתם רבים ולמרות תחומי העניין השונים, לעשות את זה
לדעת באמת באמת באמת שניסיתם הכל אלי יהיה לך נוראי כמו שלי היה, אבל לפחות תדעי באמת.
למרות שכיום אנחנו באותו הגיל, אז אם את "לחוצה" על חתונה, אז אולי לא כדי לחזור אליו ולבזבז זמן, כמו שאני גם 4 חודשים שהיינו ביחד, וגם דייטים כושלים אח"כ קשר פה של חודש של חודשיים, עד שאחרי שנה שכן חיפשתי זוגיות בעיקר כדי לעבור את האקס, הכרתי בחור נחמד ועשיתי עליו את כל התיקונים מהקשר עם האקס, לא אהבתי אותו הייתי איתו כדי להתמודד דרכו עם האקס. נפרדנו אחרי חצי שנה.
ואז אחרי חודשיים במקרה ובמזל הכרתי את החבר הנוכחי שלי, שאיתו אומנם כן יש הבדלים כי זה שני אנשים שונים שמתאחדים, אבל יש אהבה ויש תקשורת ויש קשר טוב והמון יתרונות שלא היו עם האהבה שחשבתי שנתחתן, ועם הנוכחי אומנם אנחנו רק כמה חודשים, אבל למרות ששום דבר לא יהיה כמו באהבה המשמעותית הראשונה, אני רואה בזוגיות הזו דברים הרבה הרבה הרבה יותר טובים מאשר בקודמת, וכן גם מחשבות על עתיד... אבל עתיד טוב ורגוע ונעים ומכיל בניגוד לקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאונות - תגובה
אפשר בהחלט להבין את המצוקה שלך על רקע האובדנים והפרידות שהיו לך בזמן האחרון. פרידות הן קשות ומציפות, לעיתים ממלאות ביאוש וחרדה לגבי העתיד.
אני חושבת שאת מאמציך כעת כדאי להשקיע כנראה לא ב״ איך להחזיר אותו״, אלא באיך את יוצרת סיכוי להתחלה חדשה, מקבלת עזרה וליווי אולי, ושומרת על עצמך טוב יותר. האם שקלת לפנות לעזרה במסגרת טיפול? אני מאמינה מאוד שהדבר יוכל להקל עלייך בתקופה המציפה הזו, ויוכל לתת לך גם כלים להתמודדות טובה יותר בעתיד עם מערכת יחסים זוגית וכל האתגרים שבתוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול רגשיטובה24/06/2013
מה כולל בתוכו טיפול ריגשי [בת 15]? כמה זמן לוקח טיפול כזה? הוא מצליח ב-100%?
לאיזה מחיר עלות כזו יכולה להגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול רגשי - תגובה
אירית כהן25/07/2013שלום טובה,
במונח 'טיפול רגשי' הכוונה לטיפול פסיכולוגי - או טיפול בעזרת בע"ח - או אולי פסיכודרמה? הטיפול בחיי הרגש של נערה יכול להיעשות בדרכים שונות, תלוי מה באמת מתאים עבורה אישיותה.. מה מתאים לבעייה שלה.. מה זמין במסגרת בה היא מטופלת.
לשאלה 'האם מצליח במאה אחוז' - צריך להגדיר מה זה 'מאה אחוז'..
כדאי שתבדקי את כל הנושאים הללו, כולל מחירים ופרק-הזמן המתוכנן, עם מי שהמליץ שהנערה תזכה לטיפול רגשי , וכמו כן עם מטפלים פוטנציאליים. כדאי גם להתייעץ עם פסיכולוג קליני, לפעמים רצוי להקדים לטיפול אבחון פסיכו-דיאגנוסטי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני יודע אם חסר לי דופמין במוח?בחור17/06/2013
אני בן 22 אני מרגיש לרוב עייפות ודיכאון.. יכול להיות שיש לי חוסר בדופמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להחליף את השאלה..
אירית כהן22/07/2013שלום לך,
מה דעתך להחליף את השאלה, ולהתעניין ב "איך אני חוזר להרגיש רענן ושמח?" .
לכך יש מספר תשובות אפשריות, אלו שקשורות ישירות לביוכימיה של המוח [תרופות, או לעשות ספורט!! אם עושים זאת בהתמדה זה משנה את הביוכימיה של המוח ומשפר את מצב הרוח],
וישנן גם תשובות אחרות. הסיבות לדכדוך בגילך יכולות להיות שונות, ניתן לבררן ולטפל בהן בטיפול פסיכולוגי, עדיף אצל פסיכולוג קליני.
הרגש בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש המלצות למטפל דתי מאזור המרכזא16/06/2013
שלום,
מבקש המלצות למטפל דתי מאזור המרכז, עבור בחור דתי בן 20.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנו מנועים ממתן המלצות שמיות
אירית כהן24/07/2013אנו מנועים מלתת המלצות שמיות בפורום,
נסה דרך גוגל.. אולי דרך "הפ"י [הסתדרות הפסיכולוגים], גם אותם תמצא בגוגל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההשתדרגות האישית וקללותיהרחל15/06/2013
אני בשנות החמישים לחיי.במקורי ממשפחה די קשת יום מהפריפרייה.
כשהגעתי לגיל 18 עזבתי למרכז הארץ והתחלתי כאן את חיי מאפס ,ללא תמיכה וללא הדרכה כלשהי.
בזכות האמביציה החזקה שלי והנחישות,למדתי מקצוע ,עשיתי תואר ראשון,רכשתי דירה,אני עובדת ,משתכרת וחייה בנוחות יחסית.אני סקרנית ,אוטודידקטית חסרת תקנה.פעם.
אני נחשבת בקרב מכריי לאישה אינטליגנטית + ואינטלקטואלית +.
אלא שאליה וקוץ בה :
אחיי/ותיי שנשארו בפריפריה ,לא התקדמו ולא התפתחו מבחינה אינטלקטואלית,ועל כן אני מוצאת עצמי לא פעם מדברת איתם בשתי שפות.השקפת עולמנו,דעותינו,מאויינו שונים ולא פעם אף מנוגדים בתכלית. אני גם לא ממש מוצאת עניין בשיחות איתם או בהתארחות אצלם.עולמם - הצר בעניי - משעממם אותי.
לציין,שגם עם כמה חברות שהיו קרובות ,אני מרגישה אותה תחושת פער אינטלקטואלי ועל כן אף התנתקתי בהדרגה מחלק מהן ואילו אחרים/אחרות על הכוונת גם כן.
מה עושים ? בקצב כזה אני עלולה למצוא עצמי גלמודה ובודדה עם הררי הספרים שלי ?
לציין שאף מבעלי ואבי בני היחיד,התגרשתי בעיקר מאותה סיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להכיר חדשים
קרן16/06/2013היי
אולי תנסי ללכת להתנדבויות או וחוגים שונים
ודרכם להכיר אנשים חדשיפ שיתאימו לעולמך
למרות שהייתי ממליצה כן לשמור על קשרים עם המשפחה וחברות הילדות
אלו קשרים עם המון בסיס והם אנשים שאוהבים אותך ומכירים אותך כבר שנים
חברים חדשיפ אולי לא ידעו לתת לך ולהיות בשבילך כמו הוותיקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקללת ההשתדרגות ?
רחל16/06/2013ביקשתי לדעת האם זה מצב שקורה אצל אחרים ?יש הסבר לזה?
הבעייה שאחיי/ויותיי מקנאות/ים בי ,כולל כל ההשלכות של קנאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה חרדהאנונימי09/06/2013
שלום יש לי קשיי נשימה בזמן מנוחה אבל רק שאני חושב על זה וגם בלילה שאני שוכב יש לי תחושת מחנק ולפעמים נגרם לי גם היפר וינטילציה בלילה וזה מפריע לי נורא לישון ואז אני חושב על זה כל היום ומאוד עצוב עקב זה כאילו מה לא בסדר איתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שיראל14/07/2013אם אתה חושב שאולי זה חרדה אתה צריך לפנות לאבחון - הכי טוב זה ללכת לפסיכיאטר כי הוא גם רופא - ויכול לדעת אם זה רפואי או לא וכמובן מתעסק גם בנפש - ולהבין אם זה חרדה. אם אתה מאיזור המרכז יש הרבה פסיכיאטרים מומלצים כמו למשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי נשימה חרדה - תגובה
אירית כהן22/07/2013אם אין סיבה רפואית פיזיולוגית לקשיי הנשימה הם יכולים להיות ביטוי לדיכאון [שמלווה בחרדה], כדאי להתייעץ עם איש מקצוע בתחום בריאות הנפש, פסיכולוג קליני או פסיכיאטר, אפשר גם דרך הקופה שלך.
הרגש בטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להתחיל טיפול. צריך כיווןאלון02/06/2013
שלום,
החלטתי שאני רוצה להתחיל טיפול ולטפל קצת בעצמי במובן הכי חיובי, אני נמצא בשנה האחרונה במין משברון שמשלב בתוכו כמה וכמה סיטואציות ואני לא נשבר או משהו פשוט חושב שזה יעשה רק טוב. אני בן 24 ברוך השם הכל טוב ולא חסר דבר, אבל עדין...
בכל מקרה. אני לא יודע איך מחפשים פסיכולוג ואם בכלל. מה ההבדל בין קאוצ'ר לפסיכולוג?
הייתי מעדיף לדבר עם אישה, זה לגיטמי?
אני ממש אשמח לעזרה ולהכוונה אני רוצה להתחיל כמה שיותר מוקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להתחיל טיפול. צריך כיוון - תגובה
ענת דינור06/06/2013שלום אלון
כמובן שזה לגיטימי לבחור בפסיכולוגית אשה. איני מתמצאת בקואוצ׳ינג אך אני יכולה לומר לך שקואוצ׳ינג אינה שיטת טיפול. אם אתה מעוניין בטיפול נפשי לקשיים שלך מומלץ שתפנה לטיפול פסיכולוגי.
תרגיש טוב
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלות בטיפול?....20/05/2013
עברתי טיפול מאוד מוצלח בגלל טראומות בעברי. בזכות הטיפול "יצאתי" מדיכאון ומאנורקסיה. משך הטיפול - 5 שנים. הבעיה היא שניסיתי להפסיק את הטיפול וההחמרה במצבי הייתה מיידית ואקוטית. לאחר 4 חודשים חזרתי לטיפול ומאז אני שלווה ורגועה.
יש לציין שטוב לי בחיים - יש לי זוגיות טובה, עבודה שאני אוהבת אבל אני לא מסוגלת להיפרד מהפסיכולוג שלי. עצם הידיעה שיש לי שעה אחת בשבוע שהיא כולה שלי ובשבילי "מחזיקה" אותי. האם יש בכך פסול? האם זה אומר שהטיפול לא באמת מוצלח? האם לנסות להילחם בכך וכן להיפרד מהמטפל?
יש לציין, שביני לבין הפסיכולוג יש קשר מאוד מאוד מיוחד. כיצד נפרדים מבן אדם כל כך משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלות בטיפול? - תגובה
ענת דינור06/06/2013שלום ענבל
ממה שכתבת אני מבינה שאת מוטרדת מעובדת התלות והצורך שלך במטפל. הכתובת הטובה ביותר לדיון על הנושא המורכב הזה היא כמובן המטפל שלך.
כל טוב
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)