מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחשבותגיא25/09/2010
שלום, אני בן 25 ובמשך שנים מטרידות אותי מחשבות שמשהו לא בסדר אצלי בגוף, במיוחד בתחום הנשימה. כאשר המחשבות עולות אני מתקשה לנשום סדיר. לדוגמא, בימים אלה הנשימות שלי כבדות, אבל רק כשאני חושב על כך. אני מרגיש שקנה הנשימה של נהיה צר וקשה לי להכניס אוויר בכמות מספקת. המחשבות הללו לא רק קשורות לנשימה ובדרך כלל ברגע שאני מתחיל לחשוב עליהן קשה לי להפסיק. אני לא יודע אם זה קשור לחרדה. יכול להיות שכן. הקשיים הגופניים מתרחשים רק שאני מתחיל לחשוב עליהם ככה שאני מבין שזה פסיכולוגי בלבד. אני לא יכול לדבר על זה עם אף אחד כי אני לא מסוגל להסביר. שאני מנסה אנשים לא כל כך מבינים. אני מרגיש כאילו אני היחיד בעולם שיש לו את זה. מצד אחד אני מתנחם בעובדה שזה לא בעיה רפואית גופנית ושאולי אפשר לשלוט בזה או להדחיק, אבל מצד שני אני סובל כבר שנים, בעיקר בשנתיים האחרונות (כמובן שזה לסירוגין ויש תקופות שהכל בסדר). אני גם מפחד ללכת לטיפול כלשהו מהחשש שלא יבינו אותי אפילו שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשומת לב לגוף
רוני פרישוף26/09/2010שלום גיא,
אני דוקא מאד מבינה אותך. לי עצמי יש תופעה דומה, כאשר אני שמה לב לנשימות, הן בדרך כלל נהיות כבדות יותר, ואני חשה כאילו הריאות שלי קטנות ומתכווצות, ואפילו יכולה להרגיש מחנק.
אנשים אחרים (רבים רבים) יכולים לשים לב לדפיקות הלב, ואז להרגיש כאילו הדופק מואץ או מועצם, ולחוות חרדה מפני התקף לב. אחרים חווים דברים דומים מול פעולות אוטונומיות אחרות של הגוף: הזעה, פעילות מעיים וכיוב'.
המשותף לתופעות האלו הוא, שמדובר על הפניית קשב אל פעולות אוטונומיות של הגוף, המתבצעות באופן אוטומטי ללא צורך בניהול מודע.
הפניית הקשב גורמת להעצמת התחושה, כמו למשל, אם נשים ליבנו לשעון המתקתק ברקע, לפתע תקתוקו ישמע לנו חזק ובלתי נסבל.
לעיתים ההרגשה מלווה בתחושה של איבוד שליטה, תחושה שמשהו לא בסדר ולחץ נפשי. במקרי קיצון היא מובילה להתקף חרדה, אך לא לנזק גופני ממשי.
סביר שהתופעה תתגבר בתקופות של מתח, אז יש נטייה להרגיש יותר פגיעים, לשים לב יותר לגוף ולפרש לא נכון את איתותיו.
מעולה שעקבת והגעת למסקנה שהתופעה פסיכולוגית ולא פיזיולוגית. כבר עשית מחצית הדרך של הטיפול הנפשי. כעת נותר ללמוד לקבל את התופעה כחלק מהטבע המאד אנושי שלך, לא להילחם בה (יותר מאשר "אוף, הנה זה בא עוד פעם" מנומס), להישאר בפרופורציות וללמוד להסיח את הדעת. לפעמים גם תירגול נשימות והרפייה מאד מסייע.
אם אתה חש שיש לך עוד תופעות שקשורות ללחץ ואובססיה, או לתופעות סומטיות, בהחלט כדאי להעזר בטיפול.
וכמובן שעלי צריך לציין שתארתי תופעה כללית, ולצורך איבחון מדוייק ואבחנה מבדלת מקצועית עם מצבים גופניים ונפשיים אחרים, יש צורך בהערכת איש מקצוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוות...אני25/09/2010
שלום. אני בת 39.
הוריי ניפטרו לפני שנה וחצי בבית חולים שניהם באותו היום לאחר מחלה ממושכת.
אני אומנם מתפקדת .השיגרה ממשיכה. אף אחד לא מרגיש כלום ולא יודע מה יש לי באמת בלב בפנים.. אבל אני מרגישה רגשי אשמה. מרגישה שהם מתו ביגללי. ביגלל שלא טיפלתי בהם מספיק טוב למרות שניסיתי וניסיתי. לא עשיתי מספיק...ואני לא יודעת איך אצליח להתמודד .
אמי סבלה מדמנציה בעקבות אי ספיקת כליות. אי ספיקת כליות נגרמה לה בעקבות בדיקת קולונוסקופיה וגסרוסקופיה . הרופאים טוענים שהיא היתה רגישה לחומר שנתנו לה בבדיקה. לפני הבדיקה היא תיפקדה רגיל והיתה בסדר. היא ביקשה לא לעשות את הבדיקה אבל אני זאת ששכנעתי אותה כן לעשות ביגלל שהרופאת משפחה המליצה על הבדיקה. לאחר הבדיקה החיים שלה הפכו ליהיות גיהנום רק סבל וסבל...עד שנפטרה.
אבי נפטר ביגלל חוקן שאני עשיתי לו בבית. בידיים שלי. אבי סבל מעצירויות ממושכות והרופא אמר שאם אין יציאה לאחר מספר ימים אז לעשות לו חוקן. אבי מאוד ביקש לא לעשות את החוקן כי זה כואב. אבל אני שכנעתי אותו לעשות וביגלל שהוא כל כך בטח בי הוא הסכים. אפילו לא התייעצתי שוב עם רופא למרות שאבי ביקש.
החוקן הזה שעשיתי לו קרע לו את המעיים. אבי עבר ניתוח לתיקון המעיים ומת לאחר שסבל חודש וחצי בבית חולים כאבים איומים. הזכרונות והמראות משם מלווים אותי. הניתוח ,הכאבים שלו... מכונת ההנשמה, קירות בית החולים, הזונדה, הדימום... הרופאים ....הכאב והסבל שעבר רק ביגללי. רק ביגללי...המחשבה שאולי הוא מאוד כועס עלי...המחשבה שהוא יכל כן להמשיך עוד ולחיות . הוא היה אדם בריא וחזק לפני החוקן.
החוקן הזה הרג אותו. אפילו האח שלי אומר לי שזה ביגללי.
מה אני יעשה? ....הלואי ויכולתי להחזיר את הזמן לאחור.....אבי מת ביגללי......
לא הספקתי להגיד להם-לאבא ואמא שאני מצטערת ושלא התכוונתי לגרום להם כזה סבל....לא הספקתי...הייתי צריכה להקשיב להם... הייתי צריכה לפנות שוב ושוב לרופא אך לא עשיתי את זה...והם כלכך רצו ליחיות...החוקן שאני עשיתי בידיים שלי הרג את אבי.... מה עשיתי?...למה?הוא ביקש ממני לא לעשות חוקן.ביקש ביקש וביקש ואני לא הקשבתי לו ועשיתי לו בכוח את החוקן בכל זאת....ולא הספקתי לדבר איתו על זה... והוא נלחם חודש וחצי כדי להשאר בחיים ובכל זאת...לא הספקתי...ואח שלי אומר לי גם.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמה קשה כמוות
יפעת קלוש יגל27/09/2010שלום לך
מבלי להתיייחס לנתונים, את סובלת מרגשות אשמה קשים, ומאבל שקשה יהיה לעבד אותו במצב זה.
איבדת את שני הורייך בבת אחת, מאורע כואב מאין כמוהו ואליו מתווספת האשמה שזה בגללך
את מה שקרה לא תוכלי לשנות, רק את תחושותייך מול הארועים.
אני מציעה לך לפנות בדחיפות לעזרה פסיכולגית
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
עוגן18/11/2010הסירי מיד כל אשם מלבך. את בת נהדרת. רצית לסייע. אני בטוחה שאם יש חיים לאחר המוות, הורייך שולחים לך המון אהבה. עשית הכל כדי לסייע להם ולא כדי להרע. שאחיך יפסיק לבלבל לך את המוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבה על התאבדותמיכאלה24/09/2010
יש לי חבר, בן מיעוטים. אני מדגישה בן מיעוטים, למרות שדעתי כי כולם שווים, מכיוון שהחבר מרגיש שונה מהחברה הערבית בה הוא חי. רוב חיי היום יום הוא מתנהל כיהודי לכל דבר ואף מנסה כמה שיותר להסתיר את עדתו. רוב חייו חי בכדי לרצות את המשפחה ובני העדה מכיוון שאינו רוצה ל"הביש" אף אחד, כי זו ההתנהלות בעדה. הדבר מביא אותו עד כדי דיכאון ומחשבות התאבדות. אינו מוכן ללכת לטיפול פסיכולוגי , למרות שיודע שזקוק לכך. מה אוכל לעשות? אני מבין הקרובים אליו היחידה, לדעתי, אשר מודעת לרגשותיו האמיתיים בנושא, אפילו בני משפחה , אישה לעתיד אינם יודעים, מרגיש שחי בכדי לרצות אחרים ולא מה שהיה באמת רוצה. מה לייעץ לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייה ותן לחיות
רוני פרישוף26/09/2010הי מיכאלה,
אנחנו חיים בחברה רב-תרבותית, שסועה ומסוכסכת, עם פערים וקונפליקטים בין קבוצות רבות.
למרבה הצער המקרה שאת מתארת הוא כלל לא חריג, אלא נפוץ מאד ואופייני לאנשים רבים שנופלים "בין הכסאות", בין עולמות, בין נאמנויות, בין השתייכויות, בין זהויות. אני שומעת סיפורים דומים אצל אנשים המצויים, לכודים, באזור ביניים בין עולם דתי לחילוני, בין מהגרים וילידי הארץ, מזרחיים ואשכנזים, שמרנים וליברליים. ככל שהסנקציות והמחירים במעבר בין העולמות כבדים יותר, כך הקרע הפנימי גדול יותר.
מזלו של ידידך שיש לו אותך, נפש אחת שמבינה לליבו, לא שופטת אותו ולא אומרת לו מה לעשות ולאן להשתייך, אלא מלווה אותו במסע הזהות הפרטי שלו, ובסבל הכמוס שלו. תאמיני לי, שבטיפול הוא היה מוצא משהו לא מאד שונה.
המשיכי להיות ידידת אמת, ללוות אותו בכל השאלות הקשות, ומעולמך שלך נסי להדגים לו סיבות מספיק טובות לחות ולשמוח בחלקו. המוות הוא פתרון סופי ובלתי הפיך, אני בטוחה שישנן פשרות שהוא יוכל לחיות איתן, ולחוות איכות חיים טובה. חשוב שתעזרי לו לקבל את המוצא שלו, להיות גאה בו, ולא להתבייש בו, ועם זאת לחתור להשתלב בחברה מודרנית ליברלית אם זה מה שנכון לו.
ובואו ניבנה כולנו חברה יותר סובלנית, מקבלת, לא נלחמת ולא משתלטת. בואו נהנה מהשוני והמגוון. בואו נלמד לחיות ולתת לחיות.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ו...
מיכאלה26/09/2010תודה רבה לך. אמרתי לו שמחר ארצה לפגוש אותו ולדבר על המחשבה שחלפה במוחו, הוא אמר לי שעכשיו הוא בסדר שזה הולך ובא. אמרתי לו שאהייה טיפשה בכדי להאמין לו ושחייבים לדבר על כך.
ברשותך אעדכן בהמשך אם יהיו דבריםשלא אוכל לתת להם מענה.
ושוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיתי זוועהשני24/09/2010
ראיתי זוועה ואני לא יודעת איך להשתחרר ממנה.
שוטטתי להנאתי בפייס בוק. נכנסתי לעמוד של חבר של חבר והוא פרסם את סרטון ההוצאה להורג של העיתונאי דניאל פרל. אני לא יכולה ולא רוצה לתאר לכם את זוועת עולם שראיתי שם. תקפה אותי תחושת בחילה רצון להקיא, אני לא מפסיקה לחשוב על זה, מתעוררת בלילה בפחד וחושבת: יש כזו רשעות בעולם? אלוהים אדירים.אני לא מחייכת לא יכולה לאכול. בוכה וחושבת על דניאל פרל המסכן שזה היה סופו. וחושבת לעצמי שבאמת יש כוחות רשע בעולם שיכול להיות כל כך יפה. איך אדם (מפלצת) שוחט כך אדם אחר? איך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הציצה ונפגעה
רוני פרישוף27/09/2010שלום שני,
הצצת ונפגעת..
העולם הוא מקום שיש בו הרבה יופי, וגם הרבה רוע. גם האינטרנט הוא מקום קסום ומהנה, אך יש בו מוקשים וסכנות. אני לא יודעת בת כמה את, אך לאור הרגישות הרבה שלך, כדאי שתתנהלי יותר בזהירות ברשת, כדי שלא תיפגעי. אם את ילדה או נערה, כדאי שתשוחחי עם הורייך על העניין. הם יעזרו לך לעכל את הארוע, ללמוד על טבעם המורכב של העולם והאנושות, וכן יעזרו לך לגלוש בזהירות.
אני מקווה שאת כבר מרגישה יותר טוב. אני מצטערת שאת סובלת כל כך, אבל לפחות טוב לראות שיש עוד אנשים רגישים בעולם, שלוקחים ללב את סיבלו של הזולת, ומקווים להפוך את העולם למקום שיותר טוב לחיות בו. אני מאחלת למנהיגים שלנו להיות רגישים ואכפתיים כמוך.
אם המראות והמצוקה לא יעזבו אותך, כדאי לפנות לעזרה מקצועית, ישנן טכניקות קצרות שעוזרות לאנשים להשתחרר מטראומות ממוקדות (כמו תאונות), ויעזרו גם לך.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא נערה. אני בת 37. אם לילד.
שני02/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל
רוני פרישוף02/10/2010שוב שלום,
בפורום כותבים בני נוער רבים, על כן ייחסתי לך גיל צעיר.
אני מקווה שהתאוששת מן המראה. כהורים לילדים, על אחת כמה וכמה חשוב להיות מודעים לסכנות הרשת, ולהתנהל בה בזהירות.
בתקווה שהעולם יהיה קצת יותר טוב, ולא נצטרך להסתיר תמונות זוועה מילדינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כואב לי מאודבן24/09/2010
אז ככה...אני בן 19 מקריח מגיל 14 { ולמרות זאת נראה דיי טוב למרות שזה נשמע לא הגיוני} אני רוצה לספר קצת על החיים שלי- אני לא עושה צבא בגלל שאני לא רוצה להיראות כמו סבא עוד פעם עם שיער קצר שרואים שהוא דליל אז עשיתי הכל בשביל לצאת ושהשתחחרתי, נורא קשה לי אפחד לא מראה לי את הדרך בקושי מצאתי עבודה שאני לפחות בינתיים מחזיק בה, זה באמת נראה כאילו אנחנו מקוללים-החיים כל כך לא הוגנים האחים שלי גם נראים ממש טוב ופשוט שום דבר לא הולך.זה כל כך מתסכל לראות בנות הולכות עם בנים שנראים פחות טוב ממני.
אין לי חברים, אף פעם לא היו לי אבל גם אנשים שלפחות יכלתי לצאת איתם לא כל כך מעונינים בקשר איתי, אני מפחד שיגדל לי שיער לבן {טבעי למישהו שהתחיל להקריח בגיל 14 לא? } לפני איזה שהיא תקופה מישהי ממש יפה התחילה איתי התנשקנו {אני יכול להיראות ממש מרשים במבט ראשון}- אני חייב להגיד שהחזקתי תמונה של מישהו דומה לי מתנשק והסיטואציה הייתה דיי דומה קוראים לי הרבה מקרים כאלה, אבל היא מהר מאוד הבינה מי אני.
אני דיי חסר רגשות עכשיו- אטום כזה- לא בוכה, לא מתרגש מדברים, אבל מה שכן מאוד מאוד כואב לי זה כל כך מעליב שמישהי שכל כך החזיקה ממך פתאום מזלזלת בך, כל החיים שלי מלאים בכאב, זה כל כך לא הוגן, עברתי כל כך הרבה.
תמיד הייתי כל כך רגיש וטוב לב אפעם לא קיבלו אותי. הנעורים שזאת אמורה להיות התקופה הכי יפה בחיים עברה בכל כך הרבה כאב, תסכול.
אני באמת מתכוון לקחת סכין לתקוע בבטן ולגמור עם הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המפתח להצלחה
רוני פרישוף27/09/2010שלום לך,
אני שומעת בדברייך כאב ומצוקה גדולים, וגם הרבה חוסר הבנה מדוע דברים לא מסתדרים ולא הולך לך בחיים.
אתה מייחס הצלחה וכשלון למראה חיצוני, ולא מבין למה אנשים שנראים טוב לא מצליחים, ואילו אנשים שלא נראים טוב כן מצליחים. כמו כן, אתה שם דגש על השיער בעניין הזה.
להערכתי, מידת ההצלחה של אדם בחייו ומידת האושר שלו תלויים הרבה פחות במראה החיצוני שלו, מאשר בתכונות אופי, כמו: כשרון, מוטיבציה, התמדה, אמונה, בטחון עצמי, מחוייבות, נדיבות, טוב לב ועוד ועוד. עבודה פנימית, ולא מראה חיצוני, היא המפתח להצלחה.
כדי שגם אתה תוכל ליצור לעצמך חיים טובים, למצוא את מקומך, וליצור לך קשר זוגי ומסגרת תעסוקתית, כדאי לך לפתח חלק מהתכונות האלו. הדבר ידרוש ממך הרבה עבודה פנימית, עזרה והכוונה.
אתה זקוק לעזרה מאיש מקצוע, שיכוון אותך, ויעזור לך לגלות מהם הכוחות, הכישורים והנטיות שלך. לשם כך אתה יכול לפנות לאיבחון פסיכולוגי ותעסוקתי. גם תהליך של אימון יוכל לעזור. בנוסף, הערכה פסיכיאטרית תסייע לך לבדוק מהם נקודות החוזק והחולשה באופי שלך. אם קשה לך לפנות לעזרה בעצמך, בקש מאדם קרוב או בן משפחה שיעזור לך לארגן את זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לצוות הפסיכולוגיםמיכל23/09/2010
קשה לי לשמוע חריקות סכו"ם ובעיקר מזלג, בתקופה האחרונה אף יותר, הרבה יותר.
כשאני שומעת חריקות מסוג זה כולי מצטמררת וזה גורם לי לצאת מהכלים, ז"א אינני יכולה לשאת את רעש החריקה.
מעניין אותי האם הדבר יכול להיות קשור לבעיה עצבית? נפשית?מה פשר הדבר????????????
אודה להתייחסות לשאלתי.
בתודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר לרעש
רוני פרישוף23/09/2010שלום מיכל,
אי אפשר לאבחן את מצבך דרך תאורך הקצר.
יתכן שהתופעה קשורה לרגישות יתר חושית, בפרט לגרויי רעש (היפראקוזיס, מיזופוניה), אולי בשילוב עם מצב לחץ נפשי.
את יכולה לפנות לאיבחון אצל פסיכיאטר, נוירולוג, רופא אף אוזן גרון, מרפאה בעיסוק וכיוב'. מה שמרגיש לך הכי קרוב לשורש העניין.
עוד מעט יהיו פחות ארוחות חג ופחות צחצוחי מזלגות...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהיוסי23/09/2010
שלום
אני מחפש תרופה נגד דיכאון ללא מרשם רופא
עדיף משהו טבעי
אשמח לקבל המלצות
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
רוני פרישוף23/09/2010בפורום זה אנו עוסקים רק בהיבטים פסיכולוגיים. לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הומאופתיה' id=link]הומאופתיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם פרידה ובקשה לקבלת עצהרונן22/09/2010
שלום אני רונן בן 25. גדלתי בסביבה דתית-חרדית, וכפועל יוצא מכך, עד גיל 19-20 כמעט ולא היה לי קשר עם בנות המין השני.
בגיל 19-20 היה לי קשר ראשון עם בחורה, חילוניה, קשר שלא הבשיל לשום דבר. אני מספר על הקשר הזה, כיוון שהוא היה משמעותי מבחינתי למרות כי הוא לא הוביל לשום מקום ולא נמשך הרבה זמן, ואף לא הגיע לכדי קשר אינטימי.
למען הסדר הטוב אציין כי, בתקופה הזאת עזבתי לפרק זמן את הדת.
בסביבות מרץ 2009 במהלך שהייתי בניו יורק פגשתי בחורה נהדרת (בחורה שגרה בניו יורק אך במקור היא מגיעה מדרום אפריקה) בחורה יהודיה דתיה דיי אדוקה. באותו הזמן כבר שבתי למקורות, קרי שמרתי מצוות. הקשר שלנו היה נפלא, (יש לציין שהוא התנהל בשפה האנגלית כשאני מדביק את הקצב בשפה), התקשורת הייתה טובה, היה לנו הרבה במשותף, אך הקשר לא כלל אינטימיות כיוון שהיא טענה, זמן לא רב אחרי שהכרנו, שהיא רוצה לשמור נגיעה ואני הסכמתי לכבד את דעתה.
הקשר שלנו נמשך כמה שבועות שלאחריהם היא נסעה למולדתה לחופשה ואני שבתי לישראל על מנת לגשת לבחינה חשובה, שבמשך כל הזמן הזה היינו בקשר טלפוני תכוף. לאחר כחודשיים שבתי לארה"ב, הקשר אף נכנס לשלבים עמוקים יותר מבחינה נפשית, ואני באיזהו שלב כבר הייתי "שיכור" מאהבה. ראוי לציין, שבמשך הזמן לא ידעתי היכן אני נמצא עם הקשר הזה, בעיקר ביני לבין עצמי כיוון שהיה ברור לי שבציבור המסויים הזה משמעות הקשר זה חתונה דיי במהירות, ועל מנת לדחות את הקץ נמנעתי מלדבר במפורש על משמעות הקשר בעינינו, למרות שהיה לנו דיי טוב. הקשר היה מעולה, דיברנו לפחות פעם ביום בטלפון למשך לפחות חצי שעה, כיוון שהיא עבדה במקום מאוד מאוד לחוץ היינו נפגשים פעם אחת באמצע שבוע והיינו מבלים יחד את כל הסופש (שישי לראשון בלילה). יום אחד לאחר למעלה מחודש מאז שחזרתי הרגשתי בחוש שמשהו לא בסדר, ואכן לאחר יום יומיים שנפגשנו כאשר העלתי את העניין ובקשתי לוודא איך היא רואה את הקשר, היא היא הודיעה לי להפתעתי המאוד רבה כי היא לא חושבת שזה הולך לעבוד. לטענתה אנחנו נמצאים במקומות שונים, בעיקר בעניין הדת, ולמרות שמאוד טוב לה איתי, והיא מרגישה שהיה יכול להיות לה מאוד כיף להמשיך את הקשר, היא לא חושבת שזה יוביל לאנשהו (חתונה) ולכן היא מעדיפה לחתוך את זה כאן ועכשיו. אני נשברתי. רציתי לבכות מייד והתאפקתי עד שחזרתי הבייתה. הייתי חסר אנים. למחרת חברה טובה שלה סיפרה לי שהיא לא ישנה כל הלילה לאחר שהיא הודיעה לי על הפרידה.
שבוע לאחר מכן, הרמתי לה טלפון, שוחחנו כשלש שעות, שבסיומן היא בקשה ואני הסכמתי שנהפוך את זה למעין הפסקה בקשר על מנת לתת לה ספייס. הסיוט הזה נמשך שלושה חודשים (בהן הייתי בארץ), שבסופן היא החליטה שזה לא יקרה.
עד היום לא הצלחתי להיפרד ממנה לגמרי. יצאתי לכמה דייטים שאף אחד אפילו לא היה קרוב למה שהרגשתי איתה. ואני עדיין מתגעגע אליה.
הגעתי לניו יורק לפני כמה חודשים, ולאחר התלבטות כתבתי לה מייל ושאלתי אם תרצה להפגש. המשך בהודעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך הודעה
רונן22/09/2010פניתי אליה ושאלתי אם תרצה להיפגש (כשנה לאחר שנפרדנו). היא השיבה לי למחרת שתשמח להפגש לקפה, ושאלה מתי נח לי. השבתי לה שכל השבוע הקרוב נח לי, והמתנתי לתשובה. משלא קיבלתי תגובה, שלחתי לה הודעה כעבור יומיים ורשמתי לה שלמחרת זה יום מצויין. אז היא השיבה לי שהיא מאוד מאוד לחוצה בעבודה (מהימים שהיינו יחד אני זוכר שהיא עובדת בעבודה מצאת החמה עד צאת הנשמה, וכן, אפילו לעשות טלפון פרטי היה סיפור - כך זה בעבודה קרייריסטית בארה"ב) ושהיא תהיה בקשר איתי בתחילת השבוע שלאחר מכן. חיכיתי ממנה למייל כל אותו השבוע. ממש בדקתי כל יום 10 פעמים את המייל לראות אם היא שלחה לי משהו. רק ביום חמישי של השבוע שלאחר מכן היא שלחה לי הודעה ושאלה אם נח לי להפגש ביום ראשון. באותה תקופה כבר כעסתי עליה שלקח לה שבועיים לקבוע פגישה. גם בגלל שההמתנה הוציה אותי משלבתי, וגם בגלל שחברים קרובים שידעו מזה, לחשו לי כל הזמן שההתעכבות מלמדת על חוסר עניין. (למרות שאני ידעתי שמאוד ייתכן שמדובר במחסור בזמן כפשוטו). כתוצאה מכך, אני פשוט לא עניתי לה למייל של הפגישה וויתרתי על זה.
כעבור כמה ימים מאוד התחרטתי על שהתעלמתי ממנה, ושלחתי לה SMS ושאלתי אם היא מעוניינת לדבר, היא ענתה בחיוב, אך ציינה שהיא בברביקיו משפחתי ושאלה אם אכפת לי אם נדבר יותר מאוחר, השבתי שלא. חכיתי עד מאוחר בלילה לקבל שיחה ממנה, אך זו מעולם לא הגיעה. גם אני מצידי לא הרמתי טלפון מאז.
הערת אגב, בזמנו אמרתי לה שאני בארצות הברית לחודש. למעשה אני עדיין כאן (וכבר עברו מאז 3 חודשים ואיני יודע אם היא יודעת שאני כאן אם לאו).
מידי פעם אני נתקף געגועים עזים אליה. לפני כמה ימים ראיתי אותה מעברו השני של הרחוב, ונתקפתי געגועים כל כך עזים, שפשוט רציתי לבכות (ולמרות שייכול להיראות אחרת - אני לא בוכה כמעט כלל. פעם אחרונה שזה קרה זה היה לפני שנה וחצי לאחר שנפרדנו. אני רגיש אבל לא בוכה. תגובה של רצון לבכות מאוד מאוד מאוד נדירה אצלי), החל מאותו הערב ולמשך יומיים אני לא הרגשתי טוב פיזית.
לפעמים אני חושב שהתגברתי עליה, אבל לעיתים אני נתקף געגועים.
אין לי מושג האם הגעגועים מקורם בגעגוע לקשר אמיתי וטוב, ולזמנים יפים יותר, או שאני באמת מתגעגע אישית אליה.
שאלותי הן:
מה עלי לעשות?
האם עלי לנסות ולחדש את הקשר?
איך עלי להתמודד עם הפרידה?
האם זה נורמאלי?\
איזו עצה יש לכם לתת לי כדי להשתחרר מזה, במידה ולא כדאי לי לנסות שוב את מזלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאורך כן קובע
רוני פרישוף22/09/2010שלום רונן,
לא לחינם יש מגבלה לאורך ההודעה. איננו ערוכים להתייחס למכתבים ארוכים.
אנא כתוב מחדש את הודעתך בהתאם למרחב המוקצה להודעה.
אני מאמינה שתימצות דברייך יעזור לך לארגן את המחשבות, למקד בעיקר ולהתחיל תהליך של עיבוד.
נסה לחשוב מה יחסך לשאלות של מקום, גבולות והצפה מול אירגון.
להשתמע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא אליםאנונימית20/09/2010
שלום אני בת 16 ויש לי אחות בת 6 , אבא שלי תמיד היה אלים כלפי פיזית ואלים בכללי מילולית , לפעמים הייתי חוטפת מכות שהיו משאירות סימנים כחולים ואני ואמא שלי ואחותי חוטפות צעקות עד הים , האלימות הפיזית כלפי ירדה , התבגרתי . התחלתי להראות לו שאני לא מפחדת ממנו למרות שבתוך תוכי אני כן ואיימתי עליו לא פעם שאני אלך למשטרה ואפילו הגנתי על עצמי כשצריך , לפעמים יש לו התקפי זעם ואני רואה איך הוא דוחף קלות את אמא שלי או מושך אותה ועם השנים לא שאני לא אוהבת אותו אלא התחלתי ממש לשנוא את הבן אדם הזה והמלצתי לאמא שלי להתגרש ממנו ברצינות רבה אבל היא לא מוכנה אפילו לחשוב על זה , אני ואחותי חשופות תמידית לריבים שלהם ויש תמיד צעקות בבית.
השאלה שלי היא לא מה לעשות במצב כזה ואני מדגישה כי אני לא מתכוונת לפנות לשום גורם חיצוני ולא מתכוונת להתקשר לשום מספר אלא הייתי רוצה לדעת איזה פגיעות פסיכולוגיות ואיזה נטיות יכולות להווצר אצלי ואצל אחותי עקב ההתנהלות הזו בבית ?
חשוב לי לציין שכשהוא לא נמצא בסביבה כולם רגועים ואיך שהוא נוכח בסביבה או אפילו בפלאפון אני נכנסת לסטרס של עצבים , אני בעצבים תמיד כשהוא לידי או שכשהוא מדבר איתי , יד לי לפעמים טיקים שאמא שלי אומרת שזה בגלל מערכת העצבים שלפימים האצבע רוטטת לי או כל שריר אחר .
תודה מראש, מחכה לתשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף גם שחוויתי -
אנונימית20/09/2010רציתי להוסיף גם שחוויתי שני התקפי חרדה , האם זה קשור לאלימות ? אם לא אז למה זה קשור ואיך אפשר למנוע אותם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??
שרון22/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיות ילד של הורה אלים
רוני פרישוף22/09/2010שלום לך,
קראתי בכאב וצער את הודעתך.
מלמדים בבית ספר הרבה מקצועות, אך אף אחד לא מלמד להיות הורה, ואף אחד לא נותן רשיון לשאת ילד..
צר לי בשבילך ובשביל אחותך שאתן נאלצות לחיות חיים של פחד והישרדות, בצל אב אלים ולא צפוי. הכל היה צריך להיות אחרת, ואני מאחלת לך בבגרותך להקים משפחה תומכת ואוהבת.
חבל שאת לא רוצה לפנות לגורמי סיוע. אמא נשמעת חלשה, ומתקשה להתמודד עם הסיטואציה. לשרותך הרבה גורמים שיכולים להתערב ולתמוך, גורמי חוק, גורמים סוציאליים וטיפוליים: המשטרה, מחלקת הרווחה, פסיכולוגים בשרות הציבורי, יועצת בית הספר ושירות פסיכולוגי חינוכי, ארגונים למען זכויות הילד, ער"ן, על"ם ועוד... אנא נסי להעזר בחלק מהם, אפילו באופן אנונימי.
הורות טובה אמורה לנסוך בטחון עצמי ובטחון בעולם, כוחות, אופטימיות, שלוות נפש, מימוש עצמי ועוד. רק את יכולה לדעת עד כמה אלימותו של אביך וחוסר תמיכתו פגעה בהתפתחות התקינה של כל אלו אצלך.
דברים שחשוב להיזהר מהם: לעיתים ילדים להורים פוגעים "מפנימים" את היחס הפוגע, וכתוצאה מכך עלולים לפגוע בעצמם. זה עלול להתבטא בצורות שונות של הרס עצמי, ביקורת עצמית או דכאון. קושי נוסף שעלול להתעורר הוא ביחסים בינאישיים, במיוחד עם בני המין של ההורה האלים. בודאי תעברי תהליך כדי לתת אמון בגברים, ולבחור לך את הבחור הטוב, המעניק והנכון עבורך (היזהרי מאד מלשחזר את מערכת היחסים של הורייך!!).
סביר שהחרדות נובעות ישירות מהחיים בצל תחושת סכנה ואיום. קשה לטפל בזה בכוחות עצמך. גם אם תהיי מאד חזקה, את עלולה להדחיק את הצדדים החלשים והפגיעים, ולבסוף זה פורץ החוצה בצורות של התקפי חרדה, עניינים גופניים, בעיות אכילה. וכד'. עכשיו זה זמן טוב לטפל בזה, ולהכין לעצמך יסודות נפשיים טובים לחיים טובים.
מכתיבתך קל להתרשם שיש לך הרבה כוחות. את אינטליגנטית, מאורגנת, חושבת בבהירות, יודעת לשים גבולות. נצלי את כל אלו כדי להמשיך להתפתח בכיוון הנכון.
לא הבנתי מדוע הגיעו סימני השאלה, מעט מעל יממה מכתיבת ההודעה. האם התרשמת שאנחנו מתחייבים להשיב כל כך מהר? אולי כשלא ענינו לך, חשת משהו מהסיבוכים שאת עלולה לחוות: חוסר אמון, תחושת נטישה, תחושת קיפוח, כעס, הרגשה שסוף סוף פנית לעזרה והושבת ריקם וכיוב'. זוהי רק השערה, אם יש בה משהו, תצטרכי לעזור לעצמך להתעזר בסבלנות ולתת קצת יותר אמון בעולם.
שיהיה לך רק טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב אני לא יכולה יותר -
אנונימית23/09/2010תביאו לי בבקשה מספרים שאפשר לפנות אליהם בצורה אנונימית .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתובות
רוני פרישוף23/09/2010לצערי איו לי רשימת טלפונים.
התחילי בעל"ם, עמותה לנוער במצבי סיכון. תמצאי את כל הפרטים באתר שלהם באינטרנט.
גם ללשכת הרווחה העירונית תוכלי לפנות באופן אנונימי, ולקבל הנחיות. תמצאי את מספרה ב-144.
דרך צלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין טיפול אצל פסיכולוג לבידניאלה20/09/2010
לבין טיפול אצל פסיכיאטר?
נראה לי שאני צריכה ציפרלאקס כי אני כל הזמן חרדה פשוט כל הזמן.. זה התחיל אחרי טראומה שעברתי..
לאן לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג ופסיכיאטר
שחף ביתן20/09/2010שלום מאיה,
פסיכולוגיים קליניים (ושאר המקצועות הטיפוליים) מתמחים בטיפול נפשי בשיחות, על פי תיאוריות שונות, ולעיתים על פי הפרעות נפשיות ואוכלוסיות שונות. פסיכאטריים מתמחים בטיפול תרופתי להפרעות הנפש, לעיתים יש פסיכאטריים אשר גם מתמחים בטיפול נפשי בשיחות.
אם את חשה שאת זקוקה לעזרה בכדורים, הרי שכדאי לפנות לפסיכיאטר. ניתן תמיד לפנות אחר כך גם לטיפול פסיכולוגי. מחקרים מראים כי השילוב בין טיפול תרופתי לטיפול נפשי הוא בעל היעילות הגבוהה ביותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפשע-שרהעינב19/09/2010
ערב טוב,אני פונה בקשר לבתי בת 15.בזמן האחרון כאשר בבית מסתגרת הרבה,פחות מצב רוח, ויכוחים איתנו ההורים...
לפני כחצי שנה הכירה נער בתנועת הנוער אליה היא הולכת ומאז הם בקשר רומנטי,אני שמה לב שהיא פחות עם חברות ורוב שעות היום הולכות אליו ומבלה איתו.
רציתי לדעת האם ההתנהגויות האלו מדליקות נורה אדומה?
כמו כן מחיפוש בהודעות הסמס שלה ראיתי שיחות בעלות תכנים מיניים עם הנער.
האם עלי לדאוג? האם לשוחח איתה היא ודאי תכעס עלי על עצם החיטוט שכן היא חרדה מאד לפרטיותה..אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
תודה,וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות, דאגה ופרטיות
שחף ביתן20/09/2010שלום עינב,
לא ניתן לדעת מתוך המידע הקיים האם המצב צריך להדליק נורה אדומה או לא. למעשה לך יש הרבה יותר כלים לענות על השאלה הזו, ועצם ההתייעצות שלך כאן, מראה כי איזשהי נורה אדומה נדלקה אצלך. אפילו אם לא מדובר בהדרדרות ממשית, הריחוק מכם ההורים, ההסתגרות וכן הלאה מעלים עבורך נורה אדומה וזה מספיק כדי לדבר על כך. כדי לפתוח ביניכם ערוץ תקשורת שבו ניתן לדבר על הדאגה שלך כהורה.
זהו גיל לא פשוט שבו הגבולות בין ההורים והילדים נמתחים שוב, ויש לעשות את ההתאמות. אך יש לזכור כי את עדיין ההורה, ולא רק שמגיע לך לדעת מה קורה עם ביתך, את צריכה לדעת מה קורה איתה. מאידך גבולות הפרטיות שלה חשובים מאוד. נראה כי החיפוש בהודעות הסמס שלה, שהוא חדירה לגבולות ולפרטיות שלה, נובעים מכך שהיא פרצה גבולות אחרים שחשובים לכם. חשוב שתחזרו לכבד את הגבולות אחת של השנייה. שהיא תרגיש בטוחה בפרטיות שלה, ואת תרגישי בטוחה בדאגות שלך.
חשוב שתנסי לנהל איתה שיחה על מה שמדאיג אותך, ולתת לה לענות, לשמוע אותה. יכול להיות שתרצי להכיר טוב יותר את הבחור שאיתו היא מסתובבת, לשאול אותה לגבי הפעילות שלה איתו, ואפשר גם בעדינות להעלות את הנושא המיני ולהעלות את החששות והדאגות שלך עבורה, כמי שרוצה לעזור ולשמור על הבת שלה. חשוב גם לראות איפה ניתן לתת לה את הפרטיות והאוטונומיה שלה (למשל בהודעות הסמס שלה). שום דבר לא יוכל להחליף את תחושת הביטחון שמגיעה מתוך שיתוף והדדיות, לכן כדאי מאוד לנסות ליצור ביניכן דיאלוג. אם אתן מתקשות לעשות זאת לבד, כדאי לפנות לטיפול משפחתי, ושאתם ההורים תלכו יחד איתה. שם תוכלו לפתוח את ערוצי התקשורת שכרגע חסומים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בגיל הטיפש-עשרה ולפי נקודת מבטי
אנונימית20/09/2010שלום ,אני בת 16 ולפי דעתי אין לך מה לדאוג כי בגיל שלנו הרבה מדברים על מיניות וכל הקשור לנושא , מה שכן - הייתי ממליצה לך לעשות איתה שיחה על מיניות ומה כן ומה לא בלי להראות לה את הנורה האדומה שנדלקה אצלך .
מה שיש לי להוסיף שאני למשל לא הייתי שמחה אם אמי הייתה קוראת לי את ההודעות כמו שלדעתי גם את לא היית שמחה אם היא הייתה קוראת הודעות אישיות שלך.
בקיצור ההתנהגות שלה נורמאלית לגמרי , אולי פשוט יותר נעים לה להיות בחברתו מאשר בחברת החברות שלה (מה שגם אני הייתי מרגישה פעם) בגיל הזה אנחנו תמיד מחפשים דברים חדשים ומעניינים שמושכים אותנו ואולי פשוט נמאס לה מהחברות ובא לה לשנות טיפה , למצוא משהו חדש , לגוון .
מקווה שעזרתי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושחכתי להוסיף ש -
אנונימית20/09/2010גם אני תמיד מסתגרת בחדר ומתבודדת מההורים , אני מרגישה יותר פרטיות ויותר בנוח לבד לפי מה שאני יודעת זה מאפיין את הגיל הזה בכל זאת , אני מרגישה הרבה יותר טוב כשאני בחדר עם דלת סגורה ואני יכולה לעשות כל מה שאני רוצה בלי שיפריעו לי בין אם זה לרקוד בין אם זה לשיר ובין אם זה לדבר עם ידיד \ חבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח-אשמח לתשובה מהירהרעות18/09/2010
בשנים אחרונות אני סובלת ממתח/חרדה שניתנים לשליטה, אני יכולה להרגיע את עצמי, ואני יכולה להביא את זה..זה מעין בתת מודע שלי ותוך שניה אני יכולה להביא לי הרגשת מתח ואף להעלות את דרגתה! התופעה ממש מפריעה לתפקוד היומיומי, ורציתי לדעת מה אפשר לעשות? והם נתקלתם בתופעה כזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח ושליטה
שחף ביתן20/09/2010שלום רעות,
את כותבת מאוד בקצרה ולכן קשה להגיב באופן מפורט. עם זאת, נראה כי את כותבת על שני דברים, מצד אחד המתח והחרדה שמקשים על תפקודך, ומצד אחר על השליטה שלך בהם. שליטה שבה את גורמת לעצמך את המתח. נראה כי יש בך חלק ש'נהנה' מהשליטה עצמה, אף במחיר המתח.
אם זה מפריע לתפקוד היומיומי שלך, מומלץ מאוד לפנות לטיפול, שבו תוכלי להבין את הדימיקה של שני האלמנטים האלו - מהו החלק בתוכך שמעלה את החרדה והמתח? מה החלק של השליטה בכל זה?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטרו אותי מהעבודהקספר16/09/2010
התחלתי את העבודה ליפני שבועיים.
האמת היא, וזה באמת באמת לא הדחקה,הכחשה , ושאר הירקות של פרויד,שהיה לי מאוד קשה , והתחבטתי עם עצמי אם להשאר.
אין לי כוחות . זו הולכת להיות תקופה עוד יותר קשה ממה שאני כבר עוברת.
כמובן שמשפחתי לא תומכים בי, עצובים ומאוכזבים.
אני לא מבינה משהו , צריך להשאר במקום שלא מרגישים בו טוב?
הסיבה שנשארתי היא , שחשבתי לתת צאנס, ולהתרגל, למקום , אבל הבנתי מהבוסית שאני יכולה להשאר רק ב"תנאים" מסוימים" אז את הצאנס היא יכולה להכניס .ל .......
האם אני טועה, שאני צריכה לכבד ולעשות את המיטב, אבל גם הצד השני צריך לכבד?
איך אני יעבור את התקופה הזאת? ואת החיים בכלל?
כול כך הרבה כישלונות היו לי , ואין לי איך לראות את האור בקצה המנהרה.
עצם כתיבת הדברים פה, עוזרת לי ואני יודעת שאין לכם איך לעזור לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק להבהיר משהו
קספר19/09/2010התככונתי לכך שאני מודעת שאין הפרום הוא תחליף לטיפול , ולכן אני אוכל להתחזק , מכם. אבל לא תוכלו לעזור לי לגמרי .
וכתבתי פה יותר מפעם, פעמיים תודות על עזרה שנתנתם לי .
אז מה שכתבתי , שלא תוכלו לעזור לי לא נובע מזילזול חס וחלילה !
תודה וחג שמח
סליחה עוד משהו קטן
בגלל החגים האלו , (שגם ככה קשים ) איני נמצאת בטיפול !!!!
אופ איזה תיזמון לפיטורין .
יש לי הרגשה שאין לי מה להפסידאו לאבד אם אני לא אהיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמצוא מקום
רוני פרישוף23/09/2010יעל יקרה,
דוקא בגלל שאת מתמודדת עם בעיות כל כך קשות, עדיף שסביבת העבודה תהייה מותאמת ונוחה לך.
כמובן שגם את צריכה לעבוד קשה על יכולתך להתאים את עצמך לכללים, תנאים, גבולות ונורמות, מבלי לחוות אותם כפוגעים או משפילים.
רק את יודעת להבחין איפה עובר הגבול בין סביבה שאת צריכה לאסוף כוח כדי להסתגל אליה, לבין סביבה שהיא לא טובה לך נקודה.
כל הכבוד שאת ממשיכה הלאה ומתאמצת למצוא את מקומך. אני מקווה שבמקום הבא יהיה יותר מוצלח.
שנה טובה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
קספר23/09/2010אני מסיכמה איתך שאני צריכה לעבוד על הגבולות של מקום .
באמת יש לי דפוס חוזר , של בעיות בנושא הזה.
את בוודאי מבינה למה אני מתכוונת, בעיקר ממהודעות הקודמות שלי .
ותדתעי שהבנתי את זה מהכתיבה פה , ומהתשובות שנתת לי .
אני לא אמורה לכתוב את זה , אבל כבר לא אכפת לי מכלום יותר .
אני מפנימה את מה שאת כותבת לי , אבל לעיתים התחושות הקשות ,הן יותר חזקות.
ואלוי אני פשוט אבודה .
אז ככה שבוע שעבר הרגשתי לא טוב , זאת אומרת ממש נורא ואיום ולא היה לי עם מי לדבר , אז הלכתי למרכז ושם ביקשתי עזרה , ושב אני יודעת שהם לא ערוכים לכך , כמו שכתבת לי ,והם באמת היו בישיבה .
אין מה לעשות , לפעמים ההיגיון הולןך לישון , וכשרע כך זה אצלי .
ישבתי וחכיתי איזה שעתיים , וככול שהזמן עבר ,גבר גם היאוש .
באיזה שהוא שלב הוצאתי חבילת תרופות שהיתה לי בתיק והתחלתי לחשוב אם לבלוע את הכול או לא .
אני ממש נשברתי שם ופרצתי מידי פעם בבכי תמרורים , באמת , כי היה לי איזה שהוא יאוש נורא גדול , והרגשתי אבודה. לא היה לי עם מי לדבר.
לאחר כמה דקות יצא בפוקוס מישהו שגם מטופל שם ודפק על הדלת של אחד מאנשי הצוות . הוא קרא למזכירה, שאמרה לי שאם אני רוצה להתאבד , זה בסדר, אבל רק מחוץ לגדר ! = לא באחריותינו !
ישבתי בחוץ בערך עוד שלוש שעות והלכתי הביתה .
אני חושבת שלא אעשה לעצמי כלום , כי אם לא עשיתי עד עיכשיו .... אולי אחכה ליאוש הבא .
.אני יודעת שאת צודקת שלא הייתי צריכה ללכת לשם , אבל אין לי למי לפנות .
האם לפי דעתך אני צריכה להתלונן על ההתנהגות הזאת , שהוצאיו אותי ואמרו לי את לא באחריותנו?
רק דבר קטן אני יודעת שזה היה בטעות אבל אשמח אם לא תיכתבי את שמי , למרות שניראה לי שבכול מקרה מי שמכיר אותי כבר יודע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיד שלא רוצה זוגיות!! בבקשה תעזרודנה16/09/2010
אני בת 21 ויש לי ידיד בן 23 שאני מאוד אוהבת והוא אוהב אותי ויש גם משיכה מינית. אבל הוא מתעקש על זה שהוא לא בן אדם של זוגיות הוא רוצה להיות לבד כל החיים שלו. הוא סיפר שבעבר אהב מישהי ואמר לה שהוא אוהב אבל לא מצפה ולא רוצה שום דבר כי הוא רוצה להיות לבד בלי להתחתן בלי ילדים. רציתי לדעת מה אני עושה הוא מאוד חשוב לי. ואם זה תקין מה שהוא מרגיש? תודה ויום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה ואובדן
שחף ביתן20/09/2010הי דנה,
אפשר לשמוע את התסכול שלך על כך שהוא אינו מעוניין לממש את הקשר והמשיכה שביניכם. זו כמובן זכותו, אני ם לא מאמין פרט למקרי קיצון כי אנו יכולים לשאול על תקינות הרגשות שלנו. כמובן, שאם הוא ירגיש תסכול בעקבות הקושי שלו להכנס לזוגיות, מומלץ עבורו לפנות לטיפול ולנסות לברר את הקושי הזה, עבור עצמו.
עבורך, נדמה לי כי חשוב שתתמקדי בעצמך ותבחני את הרגשות שלך. מה את מרגישה כלפיו? מה את מרגישה בעקבות סירובו? מדוע קשה לך לקבל את תשובתו? ולהמשיך הלאה? את יכולה מחד לשאול את עצמך האם את רוצה להמשיך ולהנות ממה שיש - הידידות, או אולי דווקא לסיים את הקשר, כיוון שכואב לך להמשיך להיות בקשר שאינו מה שאת רוצה איתו.
אין ספק שכשאנו אוהבים מישהו והוא לא מחזיר לנו אהבה, זו חוויה כואבת מאוד. זה מעורר כאב וקושי ומצריך תהליך אבל על האכזבה הזו. חשוב שתשתפי מישהו או מישהי במה שעובר עלייך, אדם שקרוב אלייך ואת יכולה להיות גלויה איתו. אם את מרגישה שהקושי לא עובר, ושאת לא מצליחה להתגבר על האכזבה והאובדן את יכולה לפנות לעזרה מקצועית ולבחון את השאלות המטרידות אותך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התקף חרדה מסוכן?ירון16/09/2010
שלום רב,
האם התקף חרדה (וחרדה בכלל) זה מסוכן? בהתקף חרדה הדופק יכול להיות מהיר מאוד והלחץ דם עולה, זה לא יכול לפגוע בבריאות איכשהו?
גם חשיפות בטיפול התנהגותי שמעלות את החרדה וכתוצאה מכך את הדופק, הלחץ דם, עושה סחרחורת וכדומה לא יכול לגרום נזק בריאותי ואינו מסוכן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף החרדה עצמו אינו מסוכן
שחף ביתן20/09/2010שלום לך,
התקף החרדה עצמו אינו מסוכן, אך הוא חוויה מאוד לא נעימה, אשר כפי שאתה מתאר חשים בה דופק מהיר, סחרחורת, לעיתים עד עילפון, כאבים בחזה וכן הלאה. עם זאת, בהתקף חרדה אלו נגרמים עקב פעילות יתר של המערכת הסימפטטית שלנו, שנועדה להכניס את הגוף לרמות תגובה גבוהות במיוחד במקרים של סכנה. במובן הזה התקף חרדה הוא סוג של אזעקת שווא, שבה הגוף נכנס לתוך תפקוד של מצב סכנה למרות שאין סכנה. מכיוון שזהו מצב שהגוף גורם לו הוא זמני ועובר בסופו של דבר. על כן, ההיגיון של החשיפה הוא לאפשר לאדם לחוות את ההירגעות של הגוף ואת החזרה למצב נורמלי, גם אם לא עשה שום דבר לשם כך.
עם זאת, יש כמובן לוודא שמדובר בהתקפי חרדה, כלומר לשלול בעצת רופאים מתאימים סיבות אחרות לתחושות שאתה מתאר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)