מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היריון...מאיפה זה נחת עלי?!שי28/08/2010
מה עושים?
אני בן 22 והיא בת 31
הקשר די מוזר אם מסתכלים מהצד בגלל הפרש הגילאים אבל היו לנו שנתיים הכי מדהימות.
אנחנו גרים ביחד ובאמת שהקשר מדהים. אבל החברה נכנסה להריון (למרות הגלולות) היא עוד לא הייתה אצל רופא נשים אבל בערך חודש 1-2.
ואני שואל מה עושים,?
אני בשלב של לימודים וקריירה ולא רואה את עצמי יושב עם ילד ובטח שלא נשוי בגיל 22.
מצד שני לאבד את הקשר הזה זה לוותר על ה"אחת".
מאז שגילינו אני מנסה להיות הכי תומך אבל בפנים אני נשבר. איך אפשר לעשות שינוי כה חד?! ומה עכשיו"? להציע נישואים? לגדל ילד מחוץ לנישואים?
כמה שזה נשמע מזעזע הלוואי והרופא נשים יגיד שהיריון לא תקין והיא צריכה להפיל...
אני מרוב אהבתי אליה לא מסוגל לבקש ממנה להפיל...
נראה שכל אפשרות שאבחר תעשה רק נזק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות
רוני פרישוף01/09/2010שלום לך,
אני חושבת על הכינוי שבחרת לך "שי". אתה תוהה האם קיבלת מתנה, או אסון.
קודם כל, לגיטימי להרגיש את הרגשות הכי עוצמתיים לכאן ולכאן, ולחשוב לכל הכיוונים. אפשר לגמרי להבין את הלחץ והלבטים שאתה חווה, וכן את תחושת המילכוד וחוסר המוצא.
כמובן שלא אוכל לייעץ לך מה לעשות, וממילא ההחלטה לא נתונה רק בידייך.
חשוב לדעתי להיות בתקשורת פתוחה וכנה עם בת זוגך על כל מה שעל ליבך. לפעמים חשיבה משותפת ודיאלוג מעמיק מצליחים לפתוח את שדה הראייה לכל מרחב האפשרויות, והפתרון הנכון הולך ומתבהר.
אני מקווה שיש בסביבתך אנשים שאתה יכול להתייעץ איתם, ושהם ידעו להקשיב ולכוון מתוך היכרות עמוקה איתך, מבלי ללחוץ עלייך לכאן או לכאן.
מצטערת שלא יכולתי לעזור יותר, מאחלת לך למצוא בנבכי נשמתך את התשובה הכי נכונה לך, ושתצליח לראות כברכה כל התפתחות שתהיה,
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיכולוגי בחיפהליטל27/08/2010
שלום רב
אני מחפשת סיוע פסיכולוגי לבעלי. (גם לי אבל לבעלי זה דחוף יותר) אנחנו עברנו השנה מירושלים לחיפה וכבר חצי שנה שאנחנו מנסים למצוא פה עזרה נפשית בה נוכל לעמוד מבחינה כלכלית - כלומר סיוע בחינם או משהו אחר מסובסד.
בירושלים קיבלנו סיוע מתחנה לבריאות הנפש של קופת החולים הכללית בה אנו חברים.
כשעברנו לכאן הפנו אותנו - אחרי הרבה ניירת וטלפונים - לטירה - טירת הכרמל שם יש כך נאמר לנו אנשים שיוכלו לעזור. אין ברשותנו רכב ולכן עזרה בעיר אחרת היא בעיתית, לכן אחרי הרבה בירוקרטיה "התקבלנו" למרפאה לבריאות הנפש של בית חולים בני ציון. שם לאחר שיחת קבלה ושיחה עם פסיכיאטר נאמר לנו שצריך לחקות והרבה זמן לקבלת טיפול אם בכלל - כיוון שמצבו של בעלי מתדרדר פנינו לקופת החולים שלנו - קופת חולים כללית - בבקשה לקבלת טיפול פסיכולוגי מסובסד אבל כאן נאמר לנו שזה לא יתכן כיוון שהמרפאה המטפלת היא של בני ציון וזו מרפאה לא של קופת חןלים כללית.
אני לא ממש יודעת לאן עוד אפשר לפנות האם יש מקום בחיפה שמסיע לחולי נפש (בעלי אובחן כבעל הפרעת אישיות גבולית) . כל עזרה או אינפורמציה תתקבל בברכה
תודה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מסובסד
רוני פרישוף28/08/2010הי ליטל,
ככל הידוע לי טיפול מסובסד אפשר לקבל מקופת החולים דרך רשימות של מטפלים הנמצאים אצלם בהסדר. טיפול חינם אפשר לקבל במרפאת הנפש של משרד הבריאות (שאליה פניתם). לא ברור לי מודע במקרה שלכם שתי האפשרויות מתנגשות. אולי מיציתם את זכותכם לטיפול מסובסד בקופה? אולי אין הסדר כזה באזור מגוריכם? נסי לפנות שוב למרפאה ולבקש לזרז את התור, לפעמים "נדנוד" עוזר.. אולי הם יוכלו לתת לך מידע על עוד מקומות מסובסדים, או להפנות אותך למרפאה אחרת.
לצערי אינני מכירה את האזור. אני עובדת בעמותת "עמך", שיש לה סניף בחיפה. טיפול עולה 200 ש"ח.
יש מכונים פרטיים שגובים מחיר נמוך עבור טיפול אצל מתמחה (בד"כ טיפולים טובים ותחת הדרכה).
יש מטפלים בראשית דרכם שגובים מחיר נמוך, חפשי ברשת.
אמנם הפרעת אישיות גבולית איננה נחשבת מחלה נפשית, אך לעיתים הביטוח הלאומי מכיר בה לצורך אחוזי נכות וזכויות נוספות. שווה לבדוק, אם בעלך מוכן לכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליטל28/08/2010תודה רבה רוני
על תשובתך המהירה
אני אבדוק את הדברים שהצעת
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמו השיר של לאה גולדברגקספר27/08/2010
גם אני שולת כמו המשוררת המוערכת עליי,
מה יהיה בסופנו........???????
אני אמורה לעבור בדיקה שהיא שיגרתית , _ (כול שנה , שנה וחצי)
אבל התוצאות הן יכולות להיות איומות עבורי , כי הבדיקות הן לגילוי מחלת סרטן .
סוג הסרטן הזה הוא די קטלני , בואו נאמר שזהו סרטן שיכול להיות גם סופני , אבל שתי דברים גם קצת מעודדים .
בדך כלל הסרטן מופיע בגיל יותר מאוחר , זאת אומרת הוא נפוץ יותר אצל אנשים מעל גיל 50 , למרות שגם אנשים בגילי יכולים לחלות , אבל הסיכויי הוא יותר נמוך .
והדבר השני הוא, שיש לי תאים מסוכנים, והסיכוי לחלות הוא 10 אחוז .
הבעיה שלי היא, שממש לא שמרתי על עצמי מהבדיקה האחרונה , וגם לא ממש אכפת לי עכשיו .
אני עישנתי הרבה , למרות שזה מוסיף את האחוזים לקבלת המחלה ולא שמרתי על הכללים שהרופא אמר לי לעשות.
יש לי דיסוננס אם לעשות את הבדיקה , או לתת לטבע לעשות את שלו .
מצד אחד לא שמרתי על עצמי , מ...... עצמי , ואם יש לי את המחלה , זה ממש ממש לא נעים , לעבור ניתוחים , והקרנות,
מצד שני אין לי פחד למות , וגם הסיכויים הם מעטים לחלות אז אולי אתן לטבע לעשות את שלו?
עוד משהו
קיבלתי מידע שמאוד מציף את הנפש, על מישהי שאני מיכרה, ואכפת לי ממנה , בקיצור הינו בקשר מאוד מאוד טוב .
היא לא יודעת את זה , אבל ליבי איתה.
איך אני שוחכת את מה שנאמר לי ? מעבירה את זה לתת מודע?
קשה לי להתמודד עם זה , ואיני יכולה להגיד לה כלום , כי הבטחתי שלא אספר שאני יודעת .
זה משהו באמת נורא, שלעומתו מקבלים פורפרמיות בחיים , ועל מיקרים כאלו קוראים בדרך כלל בעיתונים .
היום איני בקשר איתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורפורציות בחיים
קספר27/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיבדק או לא להיבדק? זו השאלה..
רוני פרישוף28/08/2010הי קספר,
קודם כל תודה על כל המילים החמות שאת מרעיפה עלינו. הכרת התודה והיכולת להביע אותה כלל לא מובנות מאליהן, ומחממות את הלב!
נראה לי שהפחד מדבר כרגע מגרונך, ומשבש את שיקול הדעת שלך.
את מתיקה את הפחד מהתוצאות אל הבדיקה עצמה, ומייחסת לה משמעות אסונית במקום למחלה עצמה (שאותה את הופכת לדבר נייטרלי "כדרך הטבע").
איבחון מוקדם אינו גזר דין מוות, אלא הזדמנות להעזר בטכנולוגיה המדהימה למיגור המחלה, ולשמירה על חייך ועל איכות חייך. איבחון מאוחר לא יחסוך לך טיפולים ואישפוזים, אלא רק יעשה אותם קשים וארוכים יותר.
גם אצלי במשפחה רץ גן של סרטן קשה. הגילוי מאד מזעזע בהתחלה, אך כשמקבלים את העובדות כפשוטן, אפשר לראות בזה גם תמריץ לשמור על הרגלי בריאות טובים והקשבה לגוף.
ספרי לנו איך עברה הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מנהיגהרקפת26/08/2010
שלום! אני בת 34 נשואה ואמא. לפני 4 שנים עשיתי רשיון, אבל אני מפחדת לנהוג לכל מקום. אני נוהגת רק כשאין ברירה ורק למרחקים קצרים. הפחד הגדול שלי הוא נהגים אחרים, אני נפגעת ונעלבת מכל קללה/הערה/צפירה. אני מתייסרת על כל טעות שעשיתי אי פעם בנהיגה, מעולם לא עשיתי תאונה אבל על כל צפירה אני חושבת אולי הוא צודק? אולי טעיתי? ומתייסרת על כך חודשים. אני מתייסרת על עקיפה אולי לא זהירה שעשיתי לפני חצי שנה, שלא קרה כלום, רק נדמה לי שמישהי שלקחתי טרמפ באוטו חשבה אולי אני לא בסדר. יש לי סיוטים בהם אני מעורבת בתאונה ומקללים עלי וצועקים עלי, גם אם זה לא אשמתי, אני פוחדת שאף אחד לא יהיה לצידי אם אטעה או אקלע בעל כורחי לתאונה, אני מפחדת שיאשימו אותי ואאבד בבת אחת את אהבתם של כולם. אני פשוט מעדיפה לא לנהוג מאשר להקלע לסיטואציה מאיימת כל כך. יש לי פחד גדול משניה אחת שבה אני יכולה לאבד את עולמי, למות (חס וחלילה) או להרוג בטעות (חס וחלילה) ולהפוך לחרופה ובזויה בשל כך(חס וחלילה וכו'). הפחד שאני אטעה, או שאני לא אטעה אלא הנהג השני יטעה אבל יאשים אותי ומיד כולם כמובן יאמינו לו וכולם ישנאו אותי על כך. אני מנסה לנהוג לתומי בזהירות ולפי החוקים ולצערי חוטפת קללות ועלבונות ואין לי כוח להתמודד עם זה. כמובן שהפחד הזה פוגע ברמת החיים שלי, קשה לי לעשות קניות ולנסוע לאן שאני רוצה וכו', זה ברור ואין צורך לפרט, הרבה יותר קל לנהוג בלי פחד לכל מקום. מה לעשות? אני כבר מיואשת. מאד קשה לי ואני לא רוצה שהפחד הזה ילווה אותי כל החיים שלי. מה את מציעה לי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנהוג או לא לנהוג? זו השאלה
רוני פרישוף28/08/2010הי רקפת
בודאי שלא כדאי לתת לפחד לנהל לך את החיים. לא רק כי נהיגה נחוצה לאיכות החיים, אלא כי הכניעה לפחד פוגעת הערך העצמי שלך ובחווייה של עצמך כמסוגלת ובעלת בטחון.
המצב שאת מתארת מכונה "פוביה ספציפית" וניתן לטיפול ממוקד בעזרת טיפול קוגנטיבי התנהגותי. הטיפול נעזר בכלים כמו דמיון מודרך, הרפייה, הקהייה שיטתית, התנסות עם ליווי ואף היפנוזה כדי לעזור לך להתמודד, להרגיש בשליטה ולהרגיע את עצמך בסיטואציה.
מעבר לכך, נסי לחשוב האם הפגיעות העצומה שאת מתארת אופיינית רק לנהיגה, או שמאפיינת אותך גם במעגלים חברתיים ובמצבים רחבים יותר. אם את מתייסרת הרבה ברגשי אשם, חוסר בטחון ונוטה להיפגע ולהעלב באופן חסר פרופורציה, כדאי לשקול גם טיפול רגשי מעמיק יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי רקפת
תמר03/09/2010הי רקפת, אמנם אני לא פסיכולוגית או משהו דומה, אבל הרגשתי צורך להגיב על הודעתך.
הוצאתי גם כן רישיון לפני כשלוש שנים, אחרי הרבה מאוד שיעורים, והרבה מאוד טסטים, וכמו שאת מתארת- פחדתי מאוד לנהוג, במיוחד במקומות צרים, פחדתי לשגות, וכל הזמן עברה לי בראש המחשבה של מה יקרה אם אני אעשה תאונה. אז הייתי הולכת בלילות, כשאין הרבה תנועה, וחורשת את רחובות ירושלים (הצרים:)) עד שרכשתי איזה ביטחון, והעזתי יותר.. ואז, כשסופסוף העזתי ליסוע למרחקים יותר ארוכים, התרחש תסריט האימים- עשיתי תאונה!! ולמרבה הפלא- דווקא התאונה היא זו ששיחררה אותי מהלחץ הזה, ונתנה לי להבין שבסופו של דבר, לא הכל תלוי בנו (בעצם, הרוב לא תלוי בנו) ולכן אין סיבה לדאוג כל כך, ושהביטחון מגיע עם האומץ וההתעלות על הפחד. הרכב עליו נהגתי לא היה שייך לי, מה שכמובן היה עוד יותר מלחיץ, ופחדתי מאוד מהתגובה, ופתאום ראיתי שהשד לא נורא כל כך, ויש אנשים בסביבה הקרובה שתומכים, ואז גם אלה שכועסים, ואלה שמסתכלים בעינים לועגות ומזלזלים, מאבדים מכוחם...
בקיצור מה שרציתי להגיד זה שאל תוותרי לעצמך, תעשי את זה בהתחלה לאט לאט ואיפה/מתי שאת מרגישה בטוחה, ואז כבר תרגישי יותר בטוחה. ומה שלא בשליטתנו- זה שנדאג לא יעזור....
בהצלחה!
שתהיה שנה טובה ומתוקה! ושמחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לפסיכולוגית ותודה למגיבה!!!!!!
רקפת06/09/2010לפסיכולוגית - תודה. האם יש אפשרות לבצע את הטיפולים האלה באופן עצמאי?
למגיבה היקרה- תודה שהגבת להודעתי...זה נכון מה שכתבת שיש דברים שפשוט לא תלויים בנו, אני מנסה לחשוב ולשנן לעצמי שאני עושה את המכסימום והיתר כבר לא נתון בידיים שלי. הבעיה שבמקביל אני נוהגת כמה שפחות כי מבחינתי זה המכסימום שאני יכולה לעשות כדי למנוע תאונה....
תודה רבה ושנה טובה ומתוקה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
רקפת06/09/2010למגיבה, רציתי גם להוסיף שהרעיון שלך לנסוע בלילה הוא מצוין. הבעיה שלי היא שאני גרה בישוב מרוחק שאני ממש מפחדת לצאת ממנו בלילה לבד... אבל בכל מקרה צרת רבים חצי נחמה וזה מנחם ומחזק לדעת שאני לא היחידה בעולם שמתמודדת עם הפחד הזה וטוב לדעת שזה אפשרי שיום אחד הוא יעלם. תודה. "תכלה שנה וקללותיה תחל שנה וברכותיה..."
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד, השלמותתהילה25/08/2010
אני חושבת שזה חשוב- הבחור הזה חילוני. הוא לא ידע אז שזאת הנשיקה הראשונה שלי, הוא עדיין לא יודע. כל המגע איתו, בנוי יותר לקצב שלו, בצעדים מהירים.
אמרתי שהוא לא אהבת חיי, אבל הוא כן נחמד, טוב, מעניין ויפה בעיניי.
אם להגדיר מה אני מרגישה אליו:
לא מישהו לחיות איתו חיים, כן מישהו להיות איתו אם היו אומרים לי שנשאר לי שבוע לחיות.
תהילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תהילה
מתושלח29/08/2010ראיתי את ההודעות שלך שנשארו ללא מענה, כנראה קשור לתקופת החופש. והחלטתי לכתוב לך, זו כמובן דעתי האישית בלבד.
כל שלוש הכותרות של ההודעות שלך, מתחילות במילה "פחד", וגם בהודעות עצמן יש הרבה פחד, אך גם רצון עז להתחבר לחיים, לחיות לאהוב, את כותבת על החיים ועל המוות אין כ"כ אמצע בדברים שלך.
נראה שאת בתקופה לא פשוטה של מעברים, והאיזכור של האח המת מסגיר שגם קודם היה לא פשוט. זה טוב שאת שומרת על עצמך ומנסה לברר לעצמך מה את מרגישה באמת, לפני שאת נסחפת למעשים. לפי מה שאת כותבת את צמאה מאוד לאהבה ולמגע ועצם הצורך הזה וזה שאת מכירה בו זה דבר טוב, אך זה כנראה גם קצת מפחיד אותך.
אני לא אשת מקצוע, אבל אני חושבת שאת צריכה מישהו חכם שאת סומכת עליו לדבר איתו ולהוועץ בו/בה.
מאחלת לך רק טוב ובהצלחה.
נעומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעמי
תהילה01/09/2010תודה, קיוויתי למענה ולצערי הוא לא הגיע.
נעים לדעת שמישהו בכל זאת דאג. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסערת רגשות
שחף ביתן07/09/2010שלום תהילה,
אני מצטער שהודעותייך נשארו ללא מענה, ואני מקווה שהתגובה עכשיו תהיה לך עדיין רלוונטית ובעלת ערך. אני חושב שאין זה מקרי שהתגובות נותרו ללא מענה, כתבת הרבה מאוד, והיה קשה להתייחס לכל כך הרבה חומר במסגרת הנוכחית, שחשוב להדגיש שאינה מרחב טיפולי, אלא פורום לייעוץ ראשוני בלבד. כמו-כן, העלית דילמה שאין עליה תשובה נכונה, אך חשוב שאת תמצאי את הדרך שנכונה עבורך.
אינני יודע היכן הדברים עומדים כיום. אך נדמה לי שלפחות בזמן כתיבת הדברים חשת מוצפת ברגשות סוערים, שלא הכרת לפני כן. חשוב שיהיה לך מקום לבטא רגשות אלו, מישהו לדבר איתו, אם חבר/ה, מכר/ה, קרוב/ת משפחה שאת יכולה להיות גלויה איתם ולדבר איתם על כל העולם החדש שנגלה לך, על התהיות שלך, השאלות שלך, הסקרנות שלך, שתיארת בצורה יפה ונוגעת ללב. כל מה שתיארת הוא טבעי מאוד ומרגש, מרגש שאת יכולה להיות כנה עם עצמך בצורה כזו. אולי אפשר לשקול גם אפשרות לדבר עם הבחור עצמו, לא רק לחשב חישובים בתוכך ומבלי שהוא יידע. אולי אז תגלי גם מה הוא מרגיש כלפייך, איפה הוא עומד מול זה ותוכלו לבחור יחד את האופן שבו תמשיכו. זה מפחיד להיחשף בצורה כזו, אבל נדמה לי שעההתרגשות שלך מהאינטימיות שגילית לפתע איתו, קשורה גם לחשיפה הרגשית שקשורה כמובן לחשיפה גופנית ומינית.
אם סערת הרגשות והבלבול שלך נמשכים ואין לך אל מי לפנות, כדאי לפנות לעזרה מקצועית, שם תוכלי להעלות את כל הרגשות המציפים אותך, את כל השאלות החדשות שצצות בך, לעשות קצת סדר בבלבול הפנימי, ולגלות את עצמך, את דרכך, ואת צפונות ליבך כדי להיות מסוגלת לבחור את דרכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחף, תודה רבה.
תהילה12/09/2010תודה על המענה, קיבלתי מזה כמה חיזוקים.. שנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופה שונהחברה של25/08/2010
אני בת 14 והיום חברה שלי התקשרה אליי בוכה וסיפרה לי שבזמן האחרון היא בוכה מלא (לפחות פעם אחת ביום בדרך כלל יותר, לבד בחדר שלה) , שאין לה כח לאנשים , שהיא מרגישה שלאנשים לא אכפת ממנה (משו שלא נכון בכלל כי כולם אוהבים אותה), היא אומרת שהיא מתעצבנת ונפגעת מדברים שטותיים וברגע שזה קורה היא רק רוצה לרוץ לחדר לבכות.. נגיד היא סיפרה לי שפעם אחת שהיינו אצל חברה כמה בנות אז מישהי אמרה משו שעצבן אותה ושהיא הגיעה הביתה היא פשוט הלכה לחדר שלה והתחילה לבכות. או נגיד שהיא עם המשפחה והאח הקטן שלה מעצבן אותה היא פשוט מגיעה לחדר ומתחילה לבכות. ובאמת שבזמן האחרון כולנו (כל החברות) שמנו לב שעובר עליה משו ושהיא מתנהגת מוזר.. אין לה כח.. ואם כבר משכנעים אותה לצאת מהבית אז קורה מה שהיא אמרה , היא מתעצבנת משטויות ומתנהגת שונה, דבר שמשפיע על כולנו.. אני רוצה לעזור לה ואני לא יודעת איך.. גם לה אין מושג מה לעשות והיא לא בקטע של לפנות לפסיכולוג או יועץ או משו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לחברה
רוני פרישוף27/08/2010שלום לך,
את בטח יודעת שגיל ההתבגרות הוא גיל של סערת נפש, והרבה רגשות חזקים ומבלבלים. החברה שלך כנראה מתחילה להרגיש את סערת הגיל, והיא שואלת את עצמה הרבה שאלות על עצמה, על המשפחה שלה ועל מקומה בחברה. באופן טבעי היא נהיית יותר רגישה ופגיעה.
בכי הוא דבר בריא, שמאפשר שחרור ופורקן, ומשדר לאחרים מצוקה. טוב לבכות כשצריך. עם זאת, נראה שהחברה שלך כבר ממש סובלת וצריכה עזרה.
קודם כל טוב שיש לה חברה טובה ונאמנה כמוך. חברה שמקבלת אותה כמו שהיא, בסבלנות ואהבה, חברה שרוצה להקשיב ורוצה לעזור, ולפעמים יכולה לנסות להחזיר לפרופורציה או לאמר מילים טובות.
כחברה את יכולה לפנות להוריה ולהאיר את עיניהם לכך שביתם לא כתמול שלשום. אחריות ההורים לראות מה קורה, ולעזור. אם ההורים יכוונו לשם, חברתך בודאי תסכים להעזר בטיפול כלשהו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ועוד שאלה
חברה של27/08/2010בקשר לאותו עניין.. איך אני יכולה להרגיע אותה? כאילו היא בעיקר אומרת שלה בעצמה אין מושג למה היא בוכה.. להגיד לה שזה נורמלי? שמה? שתנסה לא לחשוב על זה, שתנסה להתעלם מההרגשה שלה ותגיד לעצמה שכל הדברים האלה לא נכונים ושכן אוהבים אותה ושכן אכפת ממנה? כאילו מה אני יכולה להגיד לה כדי שתרגיש טוב יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לחברה
רוני פרישוף28/08/2010כן בדיוק, תגידי לה את כל הדברים האלה, וכל הדברים האחרים שנראים לך רגישים ומתאימים (אני רואה שיש לך אינטואיציה של פסיכולוגית..), ובעיקר תאמרי ותשדרי לה שהיא לא לבד.
אם החברה שלך במצוקה נפשית או בדכאון, עזרתך היקרה לא תספיק. חשוב לדבר עם ההורים, זה יאיר להם את המצב ויזרז אותם לפעולה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חברה של28/08/2010עזרת לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינאה עצמיתרויטל25/08/2010
בגלל דברים שלא עשיתי שקשורים ללימודים חברה אני שונאת את עצמי ואני חושבת שאני אחראית לעצמי ואני היא זו שגרמה לכך ואני לא יודעת מה לעשות עם זה .
אני חושבת על זה וזה מכניס אותי לדיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רויטל
שחף ביתן28/08/2010ברור שאת במצוקה כלשהי, אך דברייך קצרים מאוד וקשה להבין מהם את אופי הבעיה שלך ואת הקושי להתמודד עם מצבך.
אולי תרחיבי קצת וננסה לעזור כפי יכולתנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ריגשיתדניאל24/08/2010
שלום רב, ברצוני לקבל תשובה למצבי כיום לאור בעיה שקיימת לי כשנתיים, אני בגיל 34,אקדמאי,אינטיליגנט וכו,,
נשוא הבעיה כדלקמן: לפני 2 סיימתי את לימודיי התואר ומאז חיי תקועים קרי,יצאתי ממסגרת הלימודים,הקשר עם החברים נותק,הנושא התעסוקתי לא בא לידי ביטוי בכלל,קשר עם בנות גם לא בא בחשבון,כלומר כרגע מנותק מבודד ואיבדתי כל קשר חברתי בחוץ.
התוצאה במשך 2 כמעט לא יוצא מהבית, לא בילויים,ותחביבים, אני כיום מתגורר בבית הוריי בשכונה עויינת לי,שכנים גם,פחות מרבה לצאת לעיר,בקיצור ניתוק תעסוקתי,חברתי וזוגי.
השאלה הכי חשובה לי היא, למה שאני נמצא בבית קשה לי מוחית או מחשבתית לייצור מהלך של איתור עשיה ביום יום,כלומר אני לא מצליח לחשוב לאן אני רוצה ללכת או לייזום לי עבודה במסגרת כלשהי, פשוט נאטמו לי המחשבות על מטרות מסויימות ולכן אני יושב בבית ונמנע באופן אוטומאטי מעשיה אפקטיבית, כמו כן אני גר בבית קרקע עם גדרות מסביב לכן יש מצבים שאני מרגיש כמו חיה בכלוב מסתובב בשטח ומרגיש שאין לי לאן לברוח אלא בוהה לכוון הרחוב או השכנים ללא יכולת לצאת תחושתית מהאזור, אציין שעברה עליי ילדות של "הזנחה" מצד הוריי אם זה בחסך בהקניית כישורים חברתיים, או בלהראות אהבה ועוד, כלומר אני נמצא במקום שבו כל הילדות שלי עלתה לי וכעת אני מרגיש בושה רבה למשפחה למרות שאני אדם כשרוני ובעל הבנה מרובה כמו כן, אדגיש שאני אדם שאין בו פחד,לא הייתה לי בעיה בפרזנטציות מול קהל, אני בעל יכולת ורטוריקה מעולה,ואין לי בעיה בלהכיר אנשים (רושם ראשוני),או חוסר בטחון אלא המחסום שציינתי ממש לא מובן לי במציאות חלה לי נסיגה הדרגתית בעשיה ובמחשבה ועיקר נשוא הבעיה זה הבושה. קראתי בכמה אתרים על דבר שנקרא "רגישות יתר או רגישות גבוהה" ורוב הסימפטומים מתארים אותי מבחינה התחושתית יתכן שהשילוב שלי כיום לאור השארותי בהסתגרות בבית וצורת הראיה שלי לחברה יצר איזשהו מחסום ריגשי חמור.
אודה לתשובה או חוות דעת קצרה לאור נסיבות אלו שהובאו לפניך, מהו לדעתך המניע או הגורם שהביא אותי למחסום ריגשי או מחשבתי זה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצאת מהקן
רוני פרישוף25/08/2010שלום חיים,
ראשית התנצלותי על כך שפנייתך הראשונה לא נענתה.
מתאורך עולה תמונה של פער גדול מאד בין תפקודך מחוץ לבית לעומת תפקודך כאשר אתה חי בבית ההורים. במילה תפקוד אני כוללת עולם ומלואו: בטחון עצמי, מצב רוח, התאקלמות חברתית, יכולת לימודית ותעסוקתית.
בית ההורים אמור להיות "כן השיגור" לחיים טובים. בית ההורים אמור לתת מטען של חינוך, ערכים, ביטחון ואמונה. כאשר הילד גדל עם השגחה וחינוך טובים, הוא מצוייד לצאת את בית הוריו אל העולם הגדול ולמצוא את מקומו.
אתה מציין כי סבלת מילדות של חסך וקושי. נראה כי אתה לא קיבלת צידה לדרך שכזו, וכי קשה לך להמשיך בדרכך העצמאית, בלי לשוב ולהישען על ההורים, שמאכזבים כל פעם מחדש.
אולי התקווה למצוא תיקון ומילוי של החסכים מושכת אותך כמו מגנט שוב ושוב אל בית ההורים, אך גם יוצרת קיבעון למצב של תלות ורגרסיה.
כאשר אתה מצליח להתגבר על המשיכה הזו, אתה מצליח ליצור ניפרדות, לגלות את כוחותייך הפנימיים ולממש את הפוטנציאל הטמון בך. כאשר אתה לא מצליח, כאילו נוזלים ממך כל היכולות והכוחות שאספת.
אילו היית בראשית שנות העשרים לחייך, הייתי מאמינה בכוחם הטבעי של החיים לשפר את המצב ולעזור לך להתפתח ולהיפרד. לגילך, 33-34 המצב שאתה מתאר כבר איננו טבעי, ורצוי מאד להעריכו באמצעות עין מקצועית.
אני מייעצת לך לפנות לטיפול נפשי, קודם כל לשם איבחון מצבך הנפשי, החברתי, התעסוקתי והמשפחתי, ובהמשך לשם התנעת תהליך שיעזור לך להיפרד מבית ההורים, להתאבל על מה שכבר לא תוכל לקבל מהם, ולמצוא את הכוחות והמצפן הפנימיים שלך שיכוונו אותך בחייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני תודה על התשובה הכנה...
דניאל25/08/2010רציתי לדעת עוד משהו קטן, האם ואני מאמין שאני כזה, האם רגישות יתר או גבוהה יכולים להוות גורם עיקרי לאור הנסיבות שהעלייתי לפנייך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההימנעות וחרדה
שחף ביתן27/08/2010שלום אבי,
אתה מתאר מצב לא פשוט, שבו אתה כבר כשנתיים מתקשה לתפקד בכל הגזרות - מקצועית, חברתית, זוגית וכן הלאה. הקושי שאתה מתאר הוא של הימנעות - אתה לא יוצא ובעצם לא מנסה. התנהגות הימנעותית קשורה לחרדה, אך נראה כי אינך יודע מהו מקור החרדה.
נראה שכל עוד היית במסגרת והיה ברור לך מה אתה צריך לעשות תפקדת היטב, אך כאשר אין מסגרת אתה מתקשה לתפקד ולכוון את צעדיך.
לאור התיאור שלך ולאור העובדה שהמצב נמשך כבר כשנתיים אני ממליץ לך ללכת לטיפול. נראה כי אתה זקוק לתהליך טיפולי שבו תוכל לקבל את התמיכה שחסרה לך, וכן לברר את המקורות של החרדה וההימנעות שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ראיתי את ההודעות הנוספות בשרשור
שחף ביתן27/08/2010הודעתי נכתבה לפני שהופיעו אצלי ההודעות של רוני ושלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשחף ממה שראיתי , כול מה שכתב עד
קספר27/08/2010כול מה שכתבת עד עכשיו , מאוד עזר לאנשים .
ובמיוחד שכתבת לי תשובה
אני ממש הרגשתי בתשובה שלך, שאתה פגעת בול . ממש הבנת אותי , והצלחת לעזור לי במעט מילים, אבל כול מילה שווה זהב .
אז מה אם הוספת את דעתך, בנוסף לדעתה של רוני?
שתיכם , ובעצם שלושתכם מדהימים בעיניי .
באמת! ככה לעזור לאנשים בהתנדבות .
זה ממש לא מובן מאיליו . אני כתבתי בפורום בלימודים , שבו משתתפים גם פסיכולוגים קליניים , והיתיי במצוקה ע. נ. ק..י.ת , כתבתי שאני רוצה למות , שרע לי וכו .....
אתה חושב שמישהו ענה לי? שמישהו נענה לי , ושאל אותי , סליחה גיברת , אומנם זה לא הפורום המתאים, אבל איך אוכל לעזור לך , ניראה שאת במוצוקה .
מאותו הרגע, אני הפסקתי ללמוד לתואר , כי הבנתי, שיש פסיכולוגים שרק כסף מעניין אותם .
ושלושתכם כול כך לא כמוהם !!!!!!!!
כול הכבוד על ההשקעה שלכם , לענות תשובות בהתנדבות , יום אחרי יום.
ולהמשיך בזה , גם אם לפעמים באים אלכם בטענות..
מילה אחת יש לי לומר , וזה
שאפו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
שחף ביתן28/08/2010אין שום בעיה עם הוספת דעות, ואני בטוח שזה לא הפריע לרוני.
רציתי רק להבהיר שהתשובה נכתבה מבלי לקרוא או להתייחס לתגובות הנוספות, כי פשוט לא ראיתי אותן.
יום טוב
ושבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהמישהי24/08/2010
שלום, אני בת 18 ונמצאת במערכת יחסים רצינית ראשונה 3 חודשים. חבר שלי כרגע נמצא בקורס קצינים ואנחנו מתראים לרוב רק פעם בשבועיים וזה קצת קשה להסתגל לזה והרבה פעמים אני מרגישה מאוד בודדה.. לפני כמה שבועות נפגשתי עם ידיד קרוב ויצאנו להשתכר יחד, התחלנו לפלרטט והיו כמה נשיקות, לא משהו רציני.. גם לו יש חברה אז הוא כמוני נמנע מלסבך את זה יותר מדי. אחרי שזה קרה הרגשתי ממש נורא ודיברתי עם אותו ידיד על כך, הוא אמר לי שלא קרה כלום ואני לא צריכה לדאוג וזה הרגיע אותי קצת. לאחר כמה ימים הוא פתאום אומר לי שהוא הרגיש משהו באותו לילה ושאל אם גם אני הרגשתי, הייתי כנה איתו ואמרתי שכן אבל אני אוהבת את חבר שלי ולא רוצה לסבך את זה. הוא הסכים איתי מצד אחד ומצד שני המשיך לפלרטט איתי ואני שיתפתי פעולה כי זה חזק ממני, כל פעם אחרי שיחה איתו הייתי מרגישה ממש נורא וגם התחילו לי סיוטים בלילות על בגידות והטרדות מיניות והמון המון כאב.
בהתחלה היינו מדברים רק במסנג'ר אבל בזמן האחרון הוא התחיל לשלוח אסמסים ולהתקשר.. אני לא חושבת שהוא בעצמו יודע מה הוא רוצה ממני אבל הוא מתחיל מאוד להיקשר אלי ואני מרגישה חנוקה ויש לי תחושת חרדה כל הזמן, כלכך רע לי..
אני לא יודעת מה לעשות, זה אוכל אותי מבפנים ולא בגלל מה שקרה פיזית כי זה באמת לא היה שום דבר רציני.. אלא התחושה הפנימית שיש לי, שאני נמשכת לאותו ידיד אבל רוצה שזה יפסיק כי חבר שלי מאוד יקר לי ואני לא רוצה להרוס את מה שבנינו יחד.
אני לא יכולה לדבר על זה עם חבר שלי כי זה רק יסבך את זה יותר והוא ירצה להתנקם בי ):
אני יודעת שהדבר הנכון לעשות הוא לנתק קשר עם אותו ידיד או להציב לו גבולות ברורים בהם הקשר בניינו יהיה אך ורק ידידות אבל אני רואה את חבר שלי לעיתים רחוקות כמו שהזכרתי בהתחלה ואני מאוד בודדה רגשית..
אשמח אם תוכלי לייעץ לי כי אני ממש אובדת עצות פה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירות
שחף ביתן27/08/2010שלום לך,
נראה כי את חשה לכודה וחנוקה בתוך נסיבות, את כותבת ש'זה חזק ממך'. נדמה לי שאת מתייסרת כי את בדילמה, בהתלבטות וצריכה לבחור בין שניהם, קודם כל עבור עצמך. הבחירה היא קשה, מחד את כבר במערכת יחסים שאת מרגישה בה טוב, אך אתם מתראים מעט, מצד שני בחור שכנראה מעניין ומושך אותך, אך לא ברור אם בכלל תוכלו להיכנס לקשר.
זו אכן בחירה קשה, וכמו כל בחירה קשה יש בכל אחת מההחלטות מחיר.
קשה לייעץ במצבים אלו, מעבר לכך שחשוב שתחשבי עם עצמך, ועם חברה או עם כל אדם קרוב אחר, על ההתלבטות עצמה. בסופו של דבר את בוחרת, אך מול בחירות קשות אנחנו לעיתים מעדיפים לתת לחיים לבחור בשבילנו, כי זה קשה להחליט לבד. אך נראה לי שתהיי שלמה יותר עם עצמך אם תרגישי שבחרת.
אם את מרגישה היום, או תרגישי בעתיד, שאת נקלעת שוב ושוב למצבים שבהם קיים קושי לעשות בחירה, וזה מעורר חרדה ולחץ כפי שאת מתארת, את יכולה לפנות לטיפול שיעזרו לך לא רק להתמודד עם הדילמה הספציפית, אלא להבין לעומק את הקושי והחרדה שמתעוררות מול צמתים מהסוג הזה שהחיים בוודאי ימשיכו לזמן לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוגיה חברתיתגיל23/08/2010
שלום רב !
אני בן 22.
אני ייכתוב קצת רקע:
אם אני בוחן את החיים שלי מבחינה חברתית, אז אני חושב שעד התיכון הייתי מאוד אהוד, ומאוד מוקף תמיד בחברים.
אני חושב שמשהו בין החטיבה לתיכון יצר אצלי איזה קרע מסויים, הרי בחטיבה אתה נחשף לעוד אנשים חדשים מלבד המעגל החברתי שלך (5-6 חברים), ואיפשהו כל החבר'ה שהיינו ביחד בחטיבה פשוט התפרקה לגמרי בתיכון, ומצד שני את החבר'ה החדשים שהכרתי תמיד הייתי מה שנקרא 'רגל בחוץ רגל בפנים'.
בחלוף הזמן של התיכון אף פעם לא הרגשתי שממש התחברתי לחבר'ה החדשים, תמיד הייתי כזה בין כולם אבל איפשהו לבד, היו לי איזה 2 חברים באמת קרובים בתיכון, ודווקא מתיכון אחר התחברתי מאוד טוב ל2 אנשים אחרים שעד היום אנחנו בקשר יחסית טוב מאוד.
(גם עכשיו אנחנו כבר אחרי צבא וזה קצת השלב שכל אחד ככה בוחר את דרכו, ולפעמים מכוח המציאות מתנתקים קצת)
באופן כללי אני יכול להגיד שאני הרבה פעמים מוצא את עצמי כל הזמן "נעלב" מחברים, אפילו אם זה בדברים קטנים, ומצפה מהם להתנהג כאילו כמו "שחבר" קרוב אמור להתנהג.
וזה לפעמים באמת יכול להיות בדברים הקטנים, זה כאילו לחוות אכזבות כאלה, גם אם הם באמת לא מתכוונים. (מה שלא תמיד אפשר לדעת...)
אם אני מחפש איזה פעם אחת שממש התאכזבתי מחברים קרובים, אז זה היה בין המעבר מהחטיבה לתיכון, שתכננו איזה טיול ביחד, וידעתי על זה בדרך לא דרך, רק בדקה ה-90... שם בעצם אולי חוויתי אכזבה ממישהו קרוב. (שאני לא יודע אם זה ההשלכות של כל מה שאני לפעמים מרגיש ..)
מרגיש קצת אבוד לפעמים בכל העניין החברתי, ושואל את עצמי אולי אני לא בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות חברתית
רוני פרישוף25/08/2010הי גיל,
נתחיל מהסוף, אתה מביא לכאן שאלה "האם אני בסדר"? ובכן, ממה שתארת נשמע לי שאתה בסדר גמור.
החיים החברתיים הם בדרך כלל קשים ומורכבים. אחת המשימות הסבוכות בחיים היא למצוא את המקום החברתי, לטפח קשרים יציבים, לפרש נכון התרחשויות חברתיות, וכל זה תוך התגברות על רגישות, עלבון, צרכים שונים, ולעיתים גם תחרות וקינאה. קיצר.. לא פשוט.. ולא מלמדים אותנו בשום מקום איך עושים את זה ואיך חוזרים הביתה בשלום.
אני לא מכירה אף אדם שלא התמודד בחייו עם קושי חברתי כלשהו, או שלא שואל שאלות לגבי מידת ה"אמיתיות" או החוזק של קשריו הקרובים. אצל אחרים זה תמיד נראה יותר קל....
לטעמי, יש הקלה החל משנות העשרים לחיים, כאשר נעלמות המסגרות החברתיות הסגורות והנוקשות שאיפיינו את ימי בית הספר והצבא. כעת אינך מחוייב להשתלב בקבוצה נתונה שלא אתה בחרת (כמו כיתה), אלא אתה יכול לבחור לעצמך את חברייך לפי מי שמתאים לך. עכשיו זה זמן טוב למיון מי חבר אמת ששווה להשקיע בו, איזו חברות מיצתה את עצמה, ואיזה קשרים חדשים אתה רוצה ליצור (כולל קשר זוגי). האתגר הוא כעת לשמור על קשרים טובים גם כשאין מסגרת יומיומית מחייבת.
לגבי נטייתך להעלב, גם היא נורמלית ונפוצה. היא נובעת לפעמים מחוסר בטחון עצמי מסויים, ומנטייה לפרש דברים נקודתיים כסימנים למשהו יותר גדול ושלילי. אולי יש גם ציפיות מעט גבוהות ולא מציאותיות, או נטייה להדגיש את חצי הכוס הריקה ביחסים ולהתעלם מהמלאה. לפעמים האדם הפגיע מתקשה לראות את החלק וה"תרומה" שלו לסיטואציה לא נעימה שנוצרה, או שקשה לו להכיל רגשות שליליים ולהרגיע את עצמו. אלו כיוונים למחשבה, בודאי תוכל לחשוב על עוד כמה..
ציינתי דברים שכדאי לשים לב אליהם ולעבוד עליהם כדי להתחזק, וכדי לשפר מערכות יחסים. אפשר לבד, ואפשר בעזרת טיפול אישי או קבוצתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גיל26/08/2010היי רוני תודה רבה על התשובה.
בהתייחסות לדברייך אני יכול להתחבר לכמה דברים, ראשית לזה שתמיד אצל אנשים אחרים זה נראה קל יותר, או 'הרמוני יותר'..
יש תמיד השוואה ביחס לעבר, איך דברים היו תמיד באים בקלות, מבלי שהיית צריך "להוכיח" את חברותך או כל הזמן לא להיות בטוח לגביה.. בטח ממישהו שתמיד היה מרכז למשהו, ואיכשהו מצאתי את עצמי בצד ולבד בהרבה מאוד מקרים, גם אם זה היה מבחירה, כי באותו רגע "האופציות" שהיו לי כביכול, פשוט לא הייתי מרוצה מהמצב, ואני חושב שיותר עיצבן אותי זה שלא היה לי בעצם את "החברים האחרים" הפעם ללכת איתם דווקא.
אני מתאר לעצמי שזה יצר איזה חוסר בטחון בנושא, כלומר אם פעם זה היה משהו שבא שבקלות, היום אני כבר "לא מקל ראש", מה שבטבעיות גורם לך הרבה פעם כל הזמן לחשב את התנהגותך בשביל 'כך וכך וכך...'.
כל מה שציינת בפסקה הלפני האחרונה, אני חושב שזה הרבה פעמים מגיע כתוצאה מהשוואות שאני עושה באופן אוטומטי, כלומר "למה הוא לא אמר לי?" - "אני הייתי אומר לו על כזה דבר.." וכו'.
שאני רושם את זה עכשיו אני מבין שאולי שזה מגיע מציפייה מסויימת, אבל מסרב לקבל את זה כאיזה משהו שאני מצפה מאנשים באמת לדברים לא מציאותיים.
אני חושב שבהרבה מקרים חשבתי שכאילו נושא החברים צריך להיות 'מושלם' למרות שאני יודע שזה פשוט לא, מה לעשות, אבל לפחות לשאוף לשם, וזה מתחבר לעניין של הכוס הריקה אני מניח, כלומר לפעמים דבר כלשהו או ציפייה, שמאפיינת את הכוס ריקה ,משכיחה את המלאה כנראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהפלונית23/08/2010
על איזו תאוריות פסכולוגיות עובדים אם מטופלת חשה בדיכאון כתוצאה מגורמים סביבתיים( אהבה עצמית, הערכה עצמית נמוכה)
אני צריכה רשימת ספרים, מאמרים בבקשה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגבלותינו
רוני פרישוף23/08/2010אני מתנצלת פלונית,
בגלל משאבינו המוגבלים לא נוכל לסייע בתחומים תיאורטיים ובעבודות.
אם את באופן אישי טרודה בעניין נפשי כלשהו, אנא פרטי, נשמח להתייחס.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
פלונית24/08/2010אני נמצאת במצב כזה אני בדיכאון עקב הערכה עצמית נמוכה
ניסיתי טיפול לא עזר
מה יכול כן לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטפול בדכאון
רוני פרישוף25/08/2010שלום פלונית,
אני מצטערת לשמוע על הדיכאון, ועל כך שנואשת מטיפול.
יש הרבה סוגים של דיכאון, והרבה נסיבות שעלולות לגרום לו ולהשפיע על מהלכו. קשה לי לתת לך עצה ספציפית על בסיס מילים כה מועטות.
באופן כללי, מחקרים מראים שוב ושוב ששילוב של פסיכותרפיה עם טיפול תרופתי ופעילות גופנית יכול לנצח את הדיכאון ולשפר במידה ניכרת את ההערכה העצמית ואת מיצוי היכולות.
יתכן כי לא היתה כימיה או התאמה מספיק טובה בטיפול, שמשך הטיפול היה קצר מדי, או ששיטת הטיפול לא התאימה לך.
אני ממליצה לך לנסות טיפול נפשי נוסף, אולי בגישה אחרת (קוגנטיבית-התנהגותית, דינמית, תרפיה בהבעה ויצירה), וכן לשלב טיפול תרופתי באמצעות התייעצות עם פסיכיאטר.
אני בטוחה שיש דרכים נוספות לשפר את המצב הנפשי, אך אינני בקיאה בתחומים נוספים מלבד הפסיכולוגיה. בודאי תמצאי תשובות נוספות בפורומים אחרים.
יש ספרות מעולה בנושאים של דכאון וטיפול בדכאון. תמצאי אותם במדפי הפסיכולוגיה בחנויות הספרים.
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו חשיבה לקויה?שני23/08/2010
שלום רב
אני ובעלי עברנו טיפולי פוריות רבים במשך 3 שנים ללא הצלחה,וכרגע אנחנו בהפסקה בגלל עבודה בחו"ל . העניין הוא שמישהי מהקהילה פה ביקשה מאיתנו לעשות לה בייבי סיטר לשבוע ל3 ילדים .וכל הרגשות צפו לי ואני אומרת לעצמי האם זה נכון לסרב לה כי אני חשה עצבות כי לי אין ילדים ואני שומרת על ילדים של מישהי אחרת ??? אני פשוט כועסת על עצמי, ועל אותה אישה שהיא כמובן לא אשמה ,היא לא יכולה לנחש למה סרבתי .
אני אוכלת את עצמי האם להסביר לה למה סרבתי או לא ?
זו קהילה קטנה פה וכולם מכירים את כולם ואני חוששת שמה הסרוב שלי יגרור פה אנטי כלפיי וכלפי בעלי.
האם זו חשיבה בריאה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזכות להגיד לא
רוני פרישוף23/08/2010שלום לך שני,
קודם כל אני מאחלת לך מנוחה מלאה ומרגוע לנפש אחרי שלוש שנים של טיפולים קשים, ובעיקר הצלחה בהגשמת משאלתך.
זכותך המלאה לסרב לבקשת השכנה, וגם מסיבות הרבה פחות "מוצדקות".
השגחה במשך שבוע ימים על שלושה ילדים היא לא דבר של מה בכך, וכלל לא מובן מאליו שתסכימי לכך. קשה לי להאמין ששכנתך תשפוט אותך לרעה או תרכל אלייך בקהילה, אך גם אם כן, זה מעיד עליה יותר מאשר עלייך.
אם מדובר באישה נחמדה שאת מעוניינת לרקום איתה יחסי ידידות, את יכולה לשתף אותה בקורותייך ובודאי תזכי להרבה תמיכה ואהדה. מאידך, זה בסדר גמור לשמור את עניינייך הפרטיים לעצמך. כאמור, אין כל צורך בהסברים או התנצלויות.
שני, אני ממליצה לך בחום להרשות לעצמך לקחת חופש לא רק מהטיפולים, אלא גם מכל מיני דפוסים פנימיים שאולי מכבידים עלייך. לימדי לעשות פחות חשבון לאחרים, להתעסק פחות בלהיות "בסדר", לא להתייחס יותר מדי למה חושבים עלייך, ללמוד להגיד "לא". בתקופת חופשתך נסי להקשיב לליבך וללכת אחריו..
חופשה טובה ובהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב
שני23/08/2010עזרת לי מאוד!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה על דעתכם.עיצה :)דניאלה22/08/2010
היי.. אני בת 29 וסבלתי מחרדה כללית בעבר (לפני שנים) עקב תקיפה מינית שעברתי, ואחכ מהתקפי חרדה. התגברתי על זה בלי תרופות טיפוליות (חוץ מקצת קלונקס להרגעה) והיום אפשר לומר שמצבי טוב.. אבל העניין הוא שכבר היה יותר טוב, היתה לי תקופה של כמה שנים שממש הרגשתי טוב ולא היו חרדות, ומאז שהתגרשתי חזרו לע חששות להתקפי חרדה.. זה כאילו אני מפחדת שהחרדה תחזור לי, למרות שכבר לימדתי את עצמי לא לפחד ממנה וכבר עברתי את כל התהליך ויצאתי מזה, וזה מעלה בי המון שאלות. התקפי החרדה שלי אגב (או שהיו לי) הם לןא ממשהו ספציפי, בעיקר קרו לי שנכנסתי למקומות ציבוריים, אך זו לא חרדה חברתית אין לי כל חרדה מלדבר או להתמודד עם אנשים ואני בחורה עם ביטחון עצמי. פשוט כל מקום שהיתי נכנסת אליו היתי מרגישה דופק מהיר, הזעה, רעד, חולשה, פחד למות/להתעלף/התקף לב ושחייבת לברוח משם. כשהיתי יוצאת מהמקום התופעות היו חולפות. ועכשיו, אחרי הגירושין, פתאום אני מוצאת את עצמי נזכרת בתקופה הזו של התקפי החרדה, ודברים קטנים כמו ללכת לדואר או לקניות מעוררים בי לחץ ותחושות של "טרום" התקף חרדה. אז התחלתי לעשות חשיפה שוב, ללכת למקומות גם כאשר מרגישה חרדה, והשאלה העיקרית שלי בעצם היא למה כשאני מבצעת משהו, לדוגמה הולכת לדואר, עושה את מה שהיתי צריכה לעשות שם ורואה ששום דבר לא קרה מלבד חשש לחרדה ואולי ,ניצוצות, קטנים של תחושת חרדה והכל עבר בשלום, למה זה לא מרגיע אותי? בעבר זה היה יוצר לי תחושת "ניצחון" וחיזק אותי, וכיום כשהולכת ועושה (וזה אפילו לא מדיע ממש לרמת התקף חרדה) זה לא מחזק אותי, אני לרגע מרגישה שמחה על זה שהצלחתי, ותקווה וכו, אבל בפעם הבאה שצריכה לעשות בדיוק אותו דבר באותו מקום מרגישה כאילו הכל מחדש... כמו תינוק שכל יום צריך ללמוד ללכת... איפה ההתקדמות אם ככה? אני מרגישה כאילו אני "עושה לעצמי בכוונה", כאילו אני מודעת לכוח שיש לנפש/ראש להפיל אותי, (אני מאמינה שכל מי שחווה חרדות מכיר את הכוח הזה) ואני לא מצליחה "להאמין" לעצמי שהצלחה=התקדמות, או שיש סיבה שלא אתן לעצמי להכנס להתקפי חרדה.
אודה לכם על תגובה.. שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי הלא מקצועית...
מתושלח22/08/2010מקווה שלא תכעסי,
קראתי את הודעתך ומה שקפץ לי ישר זה העניין של הגירושין שאת מזכירה רק כדרך אגב.
להתגרש זה לא עניין של מה בכך, גם אם הם נעשים בהסכמה הדדית ובצורה מכובדת,
פרידה מבן זוג זה עניין כואב שעלול לעורר כל מיני רגשות/פחדים וכד', וכמו שאומרים "אולי
את צריכה לתת לזה מקום"?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירועים מלחיצים
שחף ביתן23/08/2010שלום לך,
כפי שכבר כתבו לך, את עוברת תקופה מאוד לא קלה, שבה נשמט מתחת לרגלייך שטיח שנתן הרבה מאוד ביטחון - זוגיות. גם אם כבר היית בעבר ללא חרדה מחוץ לזוגיות, אובדן של נישואין הוא אירוע שכרוך בהרבה לחץ, תחושות של אובדן, ותחושות שחלק מהחיים ומהבסיס שבנינו כבר לא איתנו ואנחנו חשופים יותר.
תקופות של לחץ מעוררות לעיתים קרובות חרדות ישנות, ומחזירות התקפי חרדה. את עושה נכון מאוד בכך שאת לא מוותרת וממשיכה ללכת למקומות ולעשות דברים. ברור כי את אישה עם כוחות רבים, לא רק שהתגברת כבר בעבר על חרדות שנבעו מאירוע טראומתי, את מתמודדת גם היום לבדך, ומצליחה לא להיכנס לדפוס של הימנעות. את גם מתארת את הכוחות שלך בהתמודדויות היומיומיות עם אנשים.
אם את מרגישה שהחשיפה שאת עושה לעצמך זה לא פותרת כרגע את הבעיה, רצוי ללכת שוב לטיפול אשר יחזק אותך ויתאים את ההליך הטיפולי למצב הנוכחי. יכול להיות שהנפש מנסה להגיד לך שיש משהו נוסף שהיא רוצה לבדוק ולבחון ולא רק להתגבר על הפחד הקונקרטי מחשיפה למקומות ציבוריים, יכול להיות שישנה חשיבות לנוכחות של אדם נוסף איתך בתהליך, וכן הלאה. בכל מקרה ההדרכה של איש מקצוע בתהליך החשיפה היא מאוד חשובה.
ישר כוח
ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ו..
דניאלה23/08/2010גם לך דר וגם לנעמי על דעתה. אני יודעת שהגירושין השפיעו עלי, העניין הוא שהיתי פרודה תקופה ארוכה לפני הגירושין (כמעט שנתיים) והפרידה היא מה שהכניס אותי מראש להתקפי חרדה (לפני כן היתה לי רק חרדה כללית בעבר), אבל במהלך השנתיים של הפרידה כמו שאמרתי התגברתי על ההתקפים ומצבי היה טוב. כשהגעתי לגט כבר היתי ללא התקפי חרדה, וכך גם אחרי הגט. היתי שלמה עם זה ושמחה להתגרש. לכן זה לא העניין. עם הזמן לאט לאט התחלתי לשקוע בחששות שההתקפים יחזרו, וב"טרום" תחושות התקפי חרדה. אני מבינה את היתרון והמשמעות של טיפול פסיכולוגי אבל אף פעם לא היתי רק ביעוץ, שיחה שתיים לפני שנים, .
הסיבה שטיפול פסיכולוגי לא קורץ לי היא שאני לא מרגישה ש"לחפור" ב "למה" ומדוע ואיך זה מועיל לי אישית (להרבה אחרים אולי כן, לי לא). אני יודעת למה, ואני גם לא מחפשת סיבות חיצוניות יותר מדי למרות שברור לי שיש טריגרים ואירועים כאלה ואחרים מעודדים מצבים. אבל הסיבה לחרדות היא בבסיס אני, ולא שום דבר אחר. לכן גם ההתגברות עליהן צריכה לבוא ממניף כמו שעשיתי בעבר. מה שאני תמיד תוהה אבל, וזה גם כשמתגברת על החרדות ובתקופה טובה, זו מין שאלה הרסנית שתמיד נמצאת בי זה "מי אמר שאני יכולה לעשות לעצמי טוב כשאני יודעת שבקלות יש לי את הכוח לעשות לעצמי רע". ז"א, ברור שאני רוצה שיהיה לי טוב, כמו כל אחד, אבל כשיודעים שלך עצמך יש את הכוח/יכולת להכניס את עצמך למצבים לא טובים, למקום של חרדה ודברים שלא כל אחד חווה, אז גם כשמתגברים כבר "הכרנו" את המקום הזה, ומה מונע ממני בעצם להכנס אליו? הרצון שלי? קצת קשה לי להסביר למה מתכוונת, אני יודעת שאפשר להימנע מלחוות חרדות, ועוה\בדה שאני כבר לא חווה אותן, לפחות לא כמו בעבר, אבל זה כנראה פחד כזה מעצם ההיכרות שלי עם ה "מקום" הזה בכלל.
אגב, דבר שקצת ישמע מוזר, כמובן שסובלת מאוד כשחווה חרדות, וזה דבר נוראי. אבל בתקופה שהתגברתי לגמריי, שנמשכה 3 שנים בערך, הרגשתי הרבה פעמים סוג של אפאתיות, ריקנות, וחוסר ריגוש מדברים. אפילו שחייתי חיים מלאים ומהנים. לא דיכאון, פשוט חוסר ריגוש, שממה, ושסף הריגוש שלי מאוד גבוה וצריכה מעבר לרגיל כדי להתרגש או להתלהב. ידיד שלי, סטודנט לפסיכולוגייה אמר לי שיתכן מאוד שזה בגלל שפשוט היתי רגילה להרבה מאוד אדרנלין והתרגשות עקב ההתקפי חרדה ופתאום כששקט זה קצת "משעממם". והעניין הוא שזה נשמע לי נכון למה שהרגשתי. זה לא מוזר? הרי הדבר האחרון בעולם שרוצה זה חרדות!, סבלתי מהן המון, אז למה בלעדיהן שקט לי מדי?
שירלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחרדה וחרדה מטיפול
שחף ביתן28/08/2010שלום לך שירלי,
ככל שאת כותבת יותר את חושפת, באופן טבעי, תמונה נפשית מורכבת יותר וסבך של רגשות - אנשים הם מורכבים. קשה מאוד, ולעניות דעתי בלתי אפשרי, לתת לנפש המורכבת מרשם קצר שיספק איזשהו 'ריפוי' מהיר. נדמה לי שהתקפי החרדה, החרדה הכללית, והחרדה מללכת לטיפול קשורים יחד, ובעצם ללכת לטיפול יהיה חשיפה לאיזושהי חרדה עמוקה - משהו שאת מעדיפה לא להכנס אליו ולא לפתוח אותו. אי אפשר לומר מה נכון עבורך, את זה רק את יודעת וחשוב שתהיי קשובה לעצמך. אךך יש לזכור כי את שואלת שאלות עמוקות ולא ניתן להעניק עזרה באופן מקצועי דרך פורום זה.
את כותבת כי את זו 'שמכניסה' את עצמך לחרדות, ולכן את גם זו שיכולה להוציא את עצמך מזה. האם את לא אומרת בזה כי יש בך שני קולות, שני חלקים, האחד ש'רוצה' או דוחף אל החרדות, וחלק אחר שבאופן טבעי רוצה להתגבר עליהן ועל התחושה המאוד לא נעימה שהן גורמות? שני החלקים האלו בקונפליקט ביניהם. על מנת לברר לעומק את שאלת הקונפליקט הזה אני יכול להציע טיפול פסיכולוגי, אפשרויות אחרות הן לא תחום ההתמחות שלי ועל כן איני יכול להמליץ עליהן.
כמו-כן את יכולה ללכת לטיפול פסיכולוגי בגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית שמטרתו התמודדות ישירה עם החרדות. בטיפול זה לומדים לעשות חשיפה באופן מדורג, לבחון מחשבות אוטומטיות שמובילות אל התקפי החרדה ומגבירות אותו, ובעיקר לומדים לשאת את החרדה כך שהיא הופכת לנסבלת יותר ומעיקה הרבה פחות. ישנה חשיבות מאוד גדולה להדרכה של איש מקצוע שמומחה בתחום, שיש לו את הכלים והידע הדרוש לבחון איתך גם סוגיות נוספות שעולות תוך כדי - כמו שאלת 'השעמום' ושאלות אחרות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהענת22/08/2010
שלום
אני בת 28, מאז שהתחתנתי ונכנסתי להריון יש בי המון מחשבות אובדניות, של אובדן הנעורים, פרידה מהמשפחה, "סוף החיים", של הזדקנות ומוות, יוצא לי לחלום על זה הרבה ולחשוב על זה. זה מלווה בהרגשה של לחץ, מועקה, חרדה והרבה בכי. כאילו זהו אני נפרדת מההורים שלי ונפרדת מהחיים שלי ומתחילה משהו חדש שיוביל אותי לזיקנה. ההורים שלי גם חוגגים יום הולדת 60 עוד מעט מה שמגביר את התחושות האלו. חברה טובה שלי עברה לגור בחו"ל וחברה אחרת חזרה בתשובה ונעלמה. אני מרגישה שדברים משתנים ומאוד קשה לי עם זה.
מה מומלץ לי לעשות? זה כבר נמשך זמן רב וגם מתחבר להרגשות דומות שהיו לי כשסיימתי את הלימודים באוניברסיטה וחזרתי לגור במרכז אחרי כמה שנים בבאר שבע. גם אז הייתי בחרדות קיומיות שזהו החיים נגמרו, הנעורים חלפו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיי נעורים או נעורים חיים
שחף ביתן23/08/2010שלום לך,
את בהיריון, את לפני שינוי מאוד גדול בחיים, לגוף שלך קורים שינויים פנימיים וחיצוניים, ואין ספק שהחיים כבר לא יהיו אותו הדבר. זה משהו שדורש הכנה. אנחנו משקיעים המון בהכנות הפיזיות - בהכנות ללידה, לחדר של התינוק ועוד ועוד. כדאי לזכור גם את הנפש שעוברת תקופה סוערת ולתת גם לה מקום וזמן להתכונן.
נראה שאת קשורה לנעורים שלך, לתחושת חיות, ואת לא רוצה לוותר על אלו. הכניסה להורות כרוכה בוויתורים - חלקיים וקבועים, אבל היא לא רק סוף של נעורים היא התחלה של משהו חדש, אחר, שיכול להיות מפעים לא פחות, אם כי כרוך בהרבה מאמץ והסתגלות. אולי לא תוכלי לחיות אורח חיים של נעורים, אבל תוכלי לתת לנערה שבתוכך להמשיך לחיות.
הרגשות והחרדות שלך מאוד מובנים. אפילו קשה לתאר שאפשר לעבור היריון, בעיקר ראשון, מבלי להרגיש חרדה מהלא ידוע, ממה שילך לאיבוד וכן הלאה. כדאי מאוד להיות פתוחים וכנים לגבי הרגשות, לדבר עם קרובים לך - בעלך, חברה קרובה, אימא שלך וכן הלאה. לחשוף בפניהם את פחדייך, את התחושות שלך, לשמוע מה הם מרגישים היום - עם בעלך תוכלי לשמוע את פחדיו, תוכלו לתמוך זו בזו ולחשוב יחד מה מפחיד אתכם ואיך אתם יכולים להתכונן אליו. את יכולה לשמוע על אמהות אחרות, איך הן הרגישו ומה הן עשו?
אם החרדות ממשיכות והמצוקה שלך לא שוככת, חשוב ורצוי שתתחילי טיפול נפשי, שיעזור לך להתמודד עם המצוקה הזו, להתכונן לבאות, ולפנות לך אנרגיות נפשיות עבור עצמך ועבור תינוקך.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה מקצועיתדניאל21/08/2010
שלום רב, שקראתי ת שאלתה של בוהה "יעל" , אפשר לומר שהמקרה שלה ממש דומה לשלי, לעינייננו אני כיום בן 33 ורציתי לדעת מספר דברים אשר מעיקים עליי כבר מספר שנים.
ידוע לי שרוב הבעיות שאנשים מפתחים לעצמם נובעים כביכול מטראומות בילדות, אני כאמור חוויתי ילדות של "ילד מוזנח" קרי הוריי ממש לא התמידו להקנות לי כישורים חברתיים עם חברים ובנות שזה התבטא עם אמא שגם שטלטנית ומקללת כל הזמן להבדיל מאבי שמאוד פאסימי ולא אכפת לא מאף אחד, המצב יצר גם שכל אחד ישן בחדר משלו ללא קשרים אינטימיים מלפני 20 שנה למרות, שלא מדובר כאן בסכסוכים של גירושין חלילה פשוט כל אחד והפינה שלו, יתכן שזה יצר אצלי דיסטונאס חמור כשראיתי את כל מהלך חייהם ככה, בהמשך ילדותי לוותה בכך כל הזמן הייתי בבתם של ילדים אחרים החל מגיל 10 יענו "ילד רחוב", חויתי המון דחיות,אכזבות מבנות למרות שכל הזמן רצו להיות איתי ואני דחיתי עוד טרם שידחו אותי, בקיצור בעיות עם קשר זוגי עד היום, ובעיות במיוחד עם בעליי סמכות ועבודה קבועה.
לאחרונה סיימתי לימודיי משפטים ואיני יכול למצוא מקום התמחות ואפילו מקום עבודה אחר, הדבר מעיק עליי המון,המשפחה וחברים לא מבינים אותי, אציין שאני אדם מוכשר, אינטיליגנט,ונראה טוב, אבל פשוט תקוע...אם מחשבתית או מעשית. אדגיש שאני מתגורר אצל בית הוריי ללא יכולת לצאת החוצה מפאת הבושה לחוסר המסוגלות שלי שלא הוכחתי שהגעתי למעמד כלשהו , הסביבה שלי כולל שכנים שכונה ואפילו עיר מהווים לי מטרד נפשי בגלל הבושה.
אציין ואומר שאני אדם שאין לו חוסר בטחון או אדם פחדן בזמן לימודיי פרחתי הייתי עם המון אנשים למרות שהתחברתי כמעט ממש עם קומץ חברים, ואפילו עשיתי פרזנטציות מול קהל ללא בעיה,
שאלתי החשובה ביותר אני מבין שכאשר יצאתי ממסגרת הלימודים אני לא מוצא את עצמי בשום מקום ללא השלמת המטרה ומסגרת חילופית בעבודה, אני רוצה לדעת מהו הגורם העיקרי לכך שאני לא מסוגל כעת לייצור מחשבות מתקנות ולבטל את עיוותיי החשיבה על הסביבה שבה אני מתגורר עכשייו בית הוריי?
ולמה קשה לי לייצור קשר עם בחורה לטווח הארוך למרות שאני יודע שאני מסוגל לעשות הכול?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון אישי...
מתושלח22/08/2010כדאי לך מאוד לפנות לטיפול ולא לחכות יותר מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)